Emlékek 53 csillagozás

Lesley Pearse: Emlékek

A Charlotte nevű fegyenchajó veszedelmes bűnözőket szállít Ausztráliába. Watkin Tench a jóképű tiszt világmegváltó tervekkel indul az új hazába, míg a mocskos hajótérben láncra verve a húszéves Mary Broad a vesztébe igyekszik. Mary a kaland reményében hagyta el faluját, de a városba érve egy rossz döntés lett a végzete. Egyetlen dolog élteti: megszökni a fogságból, bármi áron. Lesley Pearse megtörtént eseményeken alapuló, lebilincselő könyve egy szenvedélyes szerelem, és a mindenen diadalmaskodó női akarat története.
Lesley Pearse regényeiből több mint hárommillió példányt adtak el világszerte. Pearse, akinek élettörténete kész regény, bravúros mesélő, történeteiben a legféltettebb és leggyűlöletesebb emberi érzelmek csapnak össze, rajongói szerint páratlan érzékkel mutatja meg milyenek is vagyunk valójában; veszélyben, magányban, bűnben és szerelemben.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
552 oldal · ISBN: 9789632542652 · Fordította: Berki Judit

Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Andilány>!
Lesley Pearse: Emlékek

Féltem ettől a könyvtől és sokáig halogattam is. Aztán elkezdtem és azt mondtam ez nem is rossz. Azonban ahogy haladtam előre, valahogy elvesztettem a könyv iránt az érdeklődésem, túl sok volt a szörnyűség, ami a szereplőkkel történt és ezért nehezen haladtam előre, mert nem volt kedvem a könyv olvasásához. De abbahagyni nem akartam, ezért végigolvastam, viszont nem lett az én könyvem.

Isabelle>!
Lesley Pearse: Emlékek

fuksziával értek egyet. De akit érdekel Ausztrália történelme az mindenképp olvassa el !
Megkapó történet, főleg, hogy az alapja bizony igaz. Mind a főszereplőről, mind a First fleet-ről érdemes még olvasni !!!
Bámulatosan erős asszony, én már az odauton meghaltam volna. És amikor a gyerekekről volt szó, hát nem egyszer megkönnyeztem.
Kár, hogy nem ebből csinálták a filmet (The Incredible Journey of Mary Bryant – youtubon fennvan az egész) – az max a kosztümökben hiteles :(
ÉÉÉS könyörgöm… mi ez a borító?????? Nevetséges ! Még csak halványan sem kapcsolódik a történethez. A kiadó erre figyelhetett volna !

Roszka>!
Lesley Pearse: Emlékek

Csak azért ennyi,mert előbb láttam a belőle készült filmet,és a többi könyvéhez képest, nekem ennyit ért!

rita_kalydine>!
Lesley Pearse: Emlékek

Érdekes könyv; örültem, hogy elolvastam, örültem, hogy a végére értem, de nem egy nyári laza olvasmány…nekem túl sok negatív dolog történt benne, gyermekhalál, szenvedés…

mikkamanka>!
Lesley Pearse: Emlékek

Nekem nagyon tetszett. A téma valós alapjaival nálam elérte a szerző, hogy igencsak belegondoltam Mary küzdelmeibe, sorsába, szinte láttam az eseményeket. Ennek az lett a vége, hogy egy bizonyos résztől már akkor is csak sírtam rajta, mikor jó dolgok történtek. A végére vártam volna az igazi happy endet, bár akkor meg biztosan azt mondanám, hogy egy mese az egész. Nekem az egyik kedvencem lett.

Kriszta_Oláh>!
Lesley Pearse: Emlékek

Alapjàban véve tetszett. Gyorsan olvashatò. Ami zavarò volt: néhàny olyan szleng amit tutira nem hasznàltak a 17. szàzadban. A vége felé màr uncsi volt, hogy annyit magasztalja Maryt.

Salsita>!
Lesley Pearse: Emlékek

Érdekes volt, bár nem igazán tudtam eldönteni, hová sorolhatnám. Életrajznak túl regényes, regénynek túl távolságtartó. Regényes életrajznak túl elnagyolt. Tetszett, hogy valós történetről van szó, bár ez igazándiból csak a végén derül ki. Összességében azért élvezetes volt elolvasni.

matraimelinda>!
Lesley Pearse: Emlékek

Mary megpróbáltatásai, kalandos, mozgalmas, színes, és olykor boldog élete igaz történeten alapul, bár imitt-amott kiszínezte az írónő. Könnyed, lebilincselő, olvasmányos, amolyan igazi pearse-i darab ez a regénye is. Szerintem ez úgy fair, hogy először a regényt olvastam, és ha lehetőségem nyílik rá feltétlenül megnézem a filmet is.

Amilgade>!
Lesley Pearse: Emlékek

Filmen láttam először, megfogott. Könyvben is jó volt, bár ahogy lenni szokott elég nagy különbség van a könyv és a film között.

ThészGabriella>!
Lesley Pearse: Emlékek

Nagyon örültem, hogy kezembe került, bár nem lett a kedvencem, de élveztem a sok borzalom ellenére is, mivel ez számomra még valósabbá tette. Ausztrália története miatt is megérte.


Népszerű idézetek

matraimelinda>!

– Még soha nem találkoztam olyan nővel, aki hajlandó lett volna elfogadni, hogy csak második lehet a tenger mögött.

535. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Victoria Holt: Alkonyi Zöld Villám
Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
Victoria Holt: Mellyn úrnője
Georgette Heyer: Frederica
Julian Fellowes: Belgravia
Georgette Heyer: A kastély titka
Georgette Heyer: Francia négyes
Ian McEwan: Vágy és vezeklés
Louisa Young: Drágám, tudatom veled…
Deborah Moggach: Tulipánláz