Belle (Belle 1.) 74 csillagozás

Lesley Pearse: Belle

Végignézett egy gyilkosságot – ezért az élete veszélybe került…
A tizenöt éves Belle egy londoni bordélyházban nőtt föl, mégis ártatlan. Ám amikor egy vendég a szeme láttára fojtja meg az egyik lányt, egy kegyetlen, szívtelen világban találja magát.
Miután elrabolják az utcáról és prostitúcióra kényszerítik, kurtizán lesz belőle New Orleansban. Féltékeny férfiak karmai közt, akik bármire hajlandóak, hogy birtokolják, Belle otthonról, családról és szabadságról szövögetett álmai elérhetetlennek tűnnek.
Vajon Belle bátorsága és lelkiereje elegendő a menekvéshez? És ha igen, mi vár rá otthon a hosszú és veszélyes út végén?
Lesley Pearse, az Árnyak című bestseller szerzője ismét egy modern hősnőt állít elénk: egy erős nőt, aki megőrzi a szívét egy szívtelen világban.
„Csodálatos, szívhez szóló történet” Woman & Home
„Magával ragadó, fordulatokban gazdag remekmű” Woman
„Pearse mesterien megírt, szívbemarkoló történetet mesél az olvasónak” Sun

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
618 oldal · ISBN: 9789632548616 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Lesley Pearse: Belle

Ismét egy izgalmas, lebilincselő könyv Lesley Pearse-től. Belle tizenöt éves naiv kislányból, sokat tapasztalt, jég hátán is megélő nővé válik a történet során. Az átélt borzalmak nem törik meg, hanem csak erősebbé teszik, és megpróbálja a rosszban is megtalálni a jót. Mikor már azt hittem, hogy a lány sorsa végre jobbra fordul, mindig bekövetkezett egy váratlan fordulat, és ismét távolabb került az álmai elérésétől és attól, hogy hazatérhessen. Kíváncsi vagyok, hogy Belle végül megtalálja-e a boldogságot, ezért mindjárt kezdem is a második részt.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
618 oldal · ISBN: 9789632548616 · Fordította: Horváth M. Zsanett
ggizi P>!
Lesley Pearse: Belle

Emberkereskedelem és prostitúció. Mindez az 1900-as évek elején, egy fiatal lány szemén keresztül, aki a több éven és több földrészen át zajló kálváriája és megpróbáltatásai ellenére is próbált túlélni és nem feladni az álmait.
Az egész könyvet áthatja a nyomor, a kilátástalanság, a másoktól való függés elkeserítő érzete, amit időnként szerencsére sikerül megtörnie a szeretetnek és a megbecsülésnek is. No meg a segíteni akarásnak.
Jó olvasni ilyen „jég hátán is megélő” emberekről, mint amilyen Belle is volt.
És a borító is nagyon szép.

Panni777>!
Lesley Pearse: Belle

Ez a könyv igazán haladós! El se hiszem, hogy 620 oldal, hiszen nagyon gyorsan elolvastam, pedig dolgoztam rendesen a héten. :D (Bevallom, mondjuk ebéd közben elővettem, mert mindig csak olvasni akartam.)
Nem sok leírás van a könyvben a terjedelmessége ellenére, csak az akcióval foglalkozik, ami nekem nagyon tetszett. A végére mondjuk már kissé kiszámítható lett, hogy mi fog történni, az elején viszont teljesen lesokkolt a sok váratlan esemény.
Belle határozott karaktere tetszett, a 20. század elején nem sok ilyen nővel (helyesebben lánnyal) találkozhattak a férfiak, az biztos. A többi karakter lényege is átjött, viszont ezen a szinten még fejlődhetett volna az írónő, mert úgy érzem, hogy Belle-en kívül a többiek csak kategorizálva lettek: a nagyon gonoszok, a kevésbé gonoszok és a jók. Igazából ez csak a végére kezdett zavarni, úgyhogy nem is vonok le érte egy egész csillagot sem. A lenyűgözésemben mondjuk az is nagy szerepet játszik valószínűleg, hogy még csak egy könyvet olvastam, ami a prostitúcióról szól (Coelhotól) és az nem igazán tetszett.

White13>!
Lesley Pearse: Belle

Hümmögök…
Nem volt rossz a történet, de Pearse korábbi könyvei nekem jobban bejöttek. Ez kicsit egyszerű volt és sablonos.
Belle karaktere amúgy tetszett, de túl sok mindent nem tudok mondani erről a könyvről. Olvastatta magát, az tény.

Kókuszka>!
Lesley Pearse: Belle

Belle története megrázó és elgondolkodtató. London, 1910. Voltak lányok, akiknek nem volt más választásuk, mint testüket áruba bocsátani. Voltak gyereklányok akiket elrabolnak kéjenc, idős férfiak kiszolgálására. Belle is mindössze 15 éves volt elrablásakor, tapasztalatlan, tele reménnyel, életkedvvel annak ellenére, hogy anyja bordélyházában nőtt fel. A kezdeti borzalmak után volt ereje bizonyos fokig megbékélni sorsával. Rájött, hogy az ő hátterével cseléd vagy gyári munkás lehet, ahol a munkaadók ugyanúgy kihasználják. Az írónő meglepő realitással és részletességgel írja le a különböző férfiakkal való aktusait, ami nekem már túl soknak tűnt. A regény második része az „ Ígéret ” sokkal jobban tetszett.

2 hozzászólás
Tési>!
Lesley Pearse: Belle

Érdekes történet, az elején viszont kicsit bugyután indult.
Belle hol szimpatikus volt és teljesen azonosulni tudtam vele, máskor meg a falat kapartam tőle.
Kicsit kevesebb kiszámíthatóságot vártam volna az írónőtől, összességében mégsem volt rossz. Ráadásul ilyen hosszan nem könnyű fenntartani az érdeklődést és vinni is egy sztorit is, Pearse-nek mégis elég jól sikerült…

Krimedika>!
Lesley Pearse: Belle

Lesley Pearse kertelés és meghunyászkodás nélkül ír, részletesen, megdöbbentően, egyszerűen kitárja előttünk azt a világot, amelyet általában tabuként kezelünk és olyan nyers egyszerűséggel tárja elénk, hogy mellbe vág mindenkit az írónő története. Minden van benne, amire egy olvasó vágyhat. Szerelem, szenvedély, kaland, szenvedés, kiszámíthatatlan fordulatok és vegyes érzelmek. Úgy érzem, minden nőnek el kell olvasnia életében egyszer, sőt, inkább mindenkinek, így úgy érzem, ezentúl senki nem használná sértő szóként a 'kurva' és 'ringyó' kifejezéseket.

Pumukli82>!
Lesley Pearse: Belle

Gyorsan olvasható regény az 1900 évek világáról.
Gyermekrablás, prostitúció, nyomor, az akkori szegény réteg életét látjuk meg egy kamaszlány szemén keresztül. Megtörténik vele a legrosszabb de túléli figyel tanul és akar nem engedi el magát. Bár valljuk be ehhez arra is szükség volt, hogy az élet olyan embereket sodorjon mellé akik akkor abban a helyzetben segítségével túl tudott lendülni a dolgokon.

Rooxy>!
Lesley Pearse: Belle

Egy picit kevésbé tetszett, mint az eddig általam olvasott könyvei, de fordulatokban bővelkedő, szórakoztató olvasmány volt.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/01/28/lesley-pearse-belle

Thaliavilaga>!
Lesley Pearse: Belle

Minden egyes sorát élveztem. Letehetetlen, érzelmekkel teli, fordulatos, izgalmas és szívszorító történet egy gyönyörű lányról, akinek helyén van az esze és a szíve is. Mélyen megrendített Belle sorsa és az amilyen gyorsan felnőtté vált, valamint az is, hogy az általa átéltek ellenére milyen naiv tudott lenni bizonyos helyzetekben. Nagyon szívbemarkoló volt, ahogy a Jimmy-Noah-Philipphe-Etienne-Garth férfikar mindent megtett a lány felkutatásáért és nagyon a szívembe zárta magát Lisette és Gabrielle karaktere is. Akivel nem tudtam mit kezdeni, az Annie volt, az ő döntéseivel a kötet végéig nehezen tudtam azonosulni, annak viszont örülök, hogy a végére árnyaltabb vált róla a kép és valamennyire feloldozást is nyert. Akit viszont nem szívleltem valamiért, az Mog volt. Már a neve is idegesített, meg az állandó teafőzése krízishelyzetben, de igazából épp a túlzott irgalmas szamaritánus szerepkör tette számomra unszimpatikussá. Igenis tehetett a Belle és Annie közötti viszony kialakulásáról, emiatt sem szerettem.
Csak ajánlani tudom!


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Mi értelme birtokolni a kincset, ha el kell rejteni szem elől?

393. oldal

ggizi P>!

A halál nem megoldás, hanem a gyávák menedéke. Az a bátor dolog, ha ott hagyod a múltat, ahová tartozik, magad mögött.

539. oldal

Radics_Végh_Ivett>!

Az összevissza tákolt nyomortanyákat és bérházakat lebontották ugyan az elmúlt húsz évben, de a Covent Garden piacával a szívében, valamint a MEGSZÁMLÁLHATATLAN szűk utcák, apró udvarok és sikátorok közt az újabb épületek csakhamar ugyanolyan nyomorúságosakká váltak, mint a régiek.

Leonine>!

Éjszakánként, amikor az alagsori ágyban feküdt, a mulatság zaja leszűrődött Belle-hez; a vidám zongorajáték, a pohárcsörömpölés, a férfiak hahotázása, a dübörgés, a tánc, a dalolás – nagyon jó mókának hangzott. Belle néha azt kívánta, bárcsak föl merne menni az emeletre, hogy belessen az ajtón.

16-17. oldal


A sorozat következő kötete

Belle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sebastian Faulks: Madárdal
Barbara Taylor Bradford: A Ravenscar dinasztia
Kate Morton: Felszáll a köd
Gill Paul: A titkos feleség
Louisa Young: Drágám, tudatom veled…
Pearl S. Buck: Az édes anyaföld
Janette Oke: Ha szólít a szív
Mary Chamberlain: A dachaui varrónő
Frances Hodgson Burnett: A padlásszoba kis hercegnője
Daphne du Maurier: Nyugtalan évek