Árnyak 73 csillagozás

Lesley Pearse: Árnyak

Sussexben egy gyönyörű, félholt nőt sodor a partra a víz. Régimódi ruhát visel, a haját valaki csúnyán rövidre nyírta. Csuklóján és karján kötél horzsolta nyomok.

Kórházba szállítják, ahol kiderül, amnéziában szenved. Gyötrő kérdések sorát kellene megválaszolnia, de azt sem tudja felidézni, kicsoda és honnan jött, sem azt, hogy mi történt vele az utóbbi két évben, amely teljesen kiesett az emlékezetéből. Miféle sokkhatás érhette?

A rendőrség tehetetlenül áll a kérdés előtt, sehol egy nyom, és amikor az orvosi vizsgálat fényt derít arra, hogy a lány nemrég gyermeknek adott életet, az eset hamarosan rémálommá válik. Ki ez a lány? És hol lehet a csecsemő?

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547107 · Fordította: Weisz Böbe

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz 
Lesley Pearse: Árnyak

Ismét egy szuper könyv.
A történet elején hirtelen oly sok szereplő ugrott be, hogy jegyzetelnem kellett, de nem vette kedvemet, s megérte, nagyon is!, mivel a megismert szereplők olyan cselekményeket bontottak ki, hogy le a kalappal! Folyamatos figyelemlekötés, izgalmak, fordulatok, hihetetlen jóóó volt! Azon csodálkozom csak, hogy nem készült még film belőle, vagy mégis? Olvassátok!

>!
mandarina
Lesley Pearse: Árnyak

Telis-tele életszerű karakterekkel, frappáns mondatokkal, nem várt fordulatokkal. Ez az angol háziasszony mesterien adagolja a minőségi érzelmeket és az idegborzoló feszültséget, sokat megélt hősnőjét az érzelmek és kalandok olyan széles skáláján játszatja, hogy bénultan csak sodródtam az árral. Mindehhez csodás aláfestést nyújt a könyv mesteri szerkesztése, ezáltal valami egészen egyedi módon teremt kapcsolatot az olvasóval, aki ember legyen a talpán, ha megpróbálkozik egyes jelenetek elkülönítésében.

Ezt a könyvet egyszerűen nem lehetett nem letenni.

Csak amikor vége, akkor kérdeztem meg halkan magamtól: Ezt miért is kellett elolvasni?

>!
picurka13
Lesley Pearse: Árnyak

Ez volt az első könyvem Lesley Pearse írónőtől, de szerintem nem az utolsó. :) Nagyon magával ragadott maga a történet és a főszereplők alakulása is. Néha szinte csak sodródtam a történésekkel és izgultam Lotte-ért, hogy milyen szörnyűségeket csinálnak még vele. De a vége jó, a bűnösök elnyerik méltó jutalmukat, na meg ugye Lotte is! :)

>!
Rooxy
Lesley Pearse: Árnyak

Számomra kicsit csalódást okozott az írónő többi könyvéhez képest. Bár olvasmányos volt, és sok minden történt benne, valamiért mégis unalmasnak tűnt…
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2017/07/08/lesley-pearse-arnyak

>!
Texy14
Lesley Pearse: Árnyak

Nagyon tetszett ez a könyv. Izgalmas krimi, felkavaró elemekkel vegyítve. Teljesen magával ragadott. Sokkal jobb volt a sztori, mint amire számítottam. 5*

>!
sweets11
Lesley Pearse: Árnyak

Imádtam, egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Olvastam róla mind negatív, mind pozitív kritikákat is, de én az utóbbihoz csatlakozom. Annyira jó volt a könyv, hogy lehetetlen volt letenni. A cselekmény alakulása mindig meglepetést okozott, hisz valami mindig történt, amire nem számított az olvasó.

>!
hársvirág
Lesley Pearse: Árnyak

Nagyon erőltetett…az egész sztori…Az jutott róla eszembe, ahogy olvastam, hogy még mi mindenen akarja átvinni ezt a szerencsétlen főhőst az írónő???
És persze, neki mindez meg se kottyan!
Annyira hitelt nem érdemlő az egész, hogy úgy ahogy van, feledhető.
A nyomozás is, ahogy mindent felforgatnak értük…hát sajnos, az is nagyon messze áll az igazságtól.
Az erőltetett szerelmi szálak meg….úgy ahogy van, nyugodtan kimaradhattak volna.
Az a lebilincselő mesélőkedv…hát nekem az se tetszett annyira…nekem ez nem lebilincselő, maximum elviselhető.
Én csak azoknak ajánlanám, akik nem ragaszkodnak se tényszerűséghez, se a a valósághoz…a többieknek nem fog tetszeni…

>!
Celaenaella
Lesley Pearse: Árnyak

Nos ezen is túl vagyok. Nem nagyon emlékszem, hogy mikor olvastam ennyire nyögvenyelősen utoljára. Csak azért jutottam a végére, mert semmit nem szeretek félbehagyni. Röviden: nem tetszett.

>!
Saachi
Lesley Pearse: Árnyak

Fergeteges! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Bár többször nekikezdtem már, és korábban nem jutottam 15-20 oldalnál tovább, végül rájöttem, hogy ez nem az a fajta könyv, aminek ha elkapom a hangulatát, bármikor is le tudom majd tenni.
Ennyire reális szereplőkkel még nem találkoztam. Külön köszönet az írónőnek azért, hogy a „gonosszal” való leszámolás után nem zárult le a történet, hanem láthattuk, hogy mint a valóságban is, nem minden csak napfény és szivárvány.

>!
E_Kriszti
Lesley Pearse: Árnyak

Nagyon tetszett a könyv, az első perctől kezdve izgalmas volt. Le se bírtam tenni.


Népszerű idézetek

>!
Trudiz 

Mintha eddig csak fél lánggal égett volna, de megjelent Mark, és meggyújtotta a másik felét.

>!
Trudiz 

(…) sokkal kedvesebb ember vagy, mint gondolnád.

>!
Trudiz 

– Alig várom, hogy a meleg estéken egy sörrel kiülhessünk a mi kis magánparadicsomunkba.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Ébredj velem!
Agatha Christie: Az alibi
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Dean R. Koontz: Amnézia
Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Lisa Jackson: Emlékek
Nora Roberts: A múlt nyomában
Judith McNaught: Míg el nem jöttél
John O'Farrell: A férj, aki elfelejtette a feleségét