Gyakorlati útmutató a füvek természetéséhez és felhasználásához – kertben, a ház körül és a konyhában. Füvekből készíthető ételek, italok és házilag elkészíthető kozmetikumok receptjei.
Füveskönyv 8 csillagozás

Eredeti cím: Pocket Encyclopedia – Herbs
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Família könyvtár

Ez is egy szuper könyv, úgyhogy érdemes lenne beszerezni egy saját példányt. A tájékozódást a könyvben nehezíti ugyan a laikusok számára, hogy a növények az első részben a latin nevük szerint vannak alfabetikusan rendezve, de van tárgymutató is, azt is lehet használni.
A növényeknek nemcsak a leírása, gyógyhatásai szerepelnek a könyvben, hanem érdekes történelmi adalékok is (milyen hiedelmek kapcsolódtak hozzájuk, mi az alapjuk ezeknek a hiedelmeknek, mire, hogyan használták őket Kleopátrától a francia napkirályi udvaráig stb…)
A növényeknek nemcsak gyógyhatásai, hanem praktikus konyhai, kerti (biogazdálkodás) és kozmetikai felhasználásuk is szerepel a könyvben számtalan recepttel, ötlettel, gyönyörű képekkel.
A fásszárú növények sajnos hiányoznak a könyvből, meg néhány olyan alap gyógynövény, ami a magyar könyvekből nem hiányozhatna, pl. orvosi székfű, medvehagyma stb…
- Beh Mariann: A kert konyhája 98% ·
Összehasonlítás - Gabriele Bickel: Gyógyító kert ·
Összehasonlítás - Andrea Rausch – Brigitte Lotz: Kis zöldfűszerlexikon ·
Összehasonlítás - Holly Farrell: Gyógy- és fűszernövények termesztése, felhasználása ·
Összehasonlítás - Kay Maguire: A chili ·
Összehasonlítás - Franz-Xaver Treml: Gyógy- és fűszernövények ·
Összehasonlítás - Nagykutasi Viktor: A konyhakert nagykönyve ·
Összehasonlítás - Kapás Sándor (szerk.): Minősített növényfajtáink ·
Összehasonlítás - Gyógy- és fűszernövény kalauz ·
Összehasonlítás - Máthé Ákos – Romváry Vilmos: Fűszerek és gyógyító növények a kertből ·