Karvalyok ​napja 3 csillagozás

Leo Kessler: Karvalyok napja

1940. ​április: a Mosel menti Wittlich helyőrségében Geier SS Obersturmbannführer – a Keselyű – éppen a koppenhágai ünnepélyes bevonulásra készülő Wotan SS-rohamzászlóaljat, a Führer elit alakulatát szemléli. A nagy készülődés közepette hirtelen egy fiatal hadnagy tűnik fel. A Wotan rohamzászlóalj frontról éppen visszatért egykori hadnagya, von Dodenburg azzal a paranccsal érkezett, hogy gyűjtsön önkénteseket egy különleges norvégiai hadműveletre. A Führer által jóváhagyott titkos küldetés részvevőinek a semleges Norvégiában kell partra szállniuk, hogy biztosítsák a Narviktól délre húzódó, ércszállítmányok szempontjából létfontosságú vasútvonalat. A küldetés sikerét viszont – a német titkosszolgálattól származó hír szerint – Churchill hasonló, a Birodalomba irányuló ércszállítmányok meggátlására irányuló megszállási terve veszélyezteti. A partizánok, a brit sítalpas egységek és a könyörtelen tél ellenében első ejtőernyős ugrásukat végrehajtó, kemény SS-önkéntesek megindulnak a… (tovább)

>!
M-érték, Budapest, 2008
272 oldal · ISBN: 9789639693609 · Fordította: Fazekas István

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
nachok
Leo Kessler: Karvalyok napja

Ezt a könyvet egy akció során 750 Ft-ért szereztem be. Már olvastam előtte is egy két Leo Kessler könyvet és szerintem kellemes olvasmányok, bár szerintem ebben a stílusban Sven Hassel a legjobb.
A Karvalyok Napja a jobb Leo Kesller könyvek közé tartozik. Könnyen bele lehet merülni a könyvbe és az, hogy a történetet 2 szálon fut, a britek és a németek szemszögéből szerintem sokat hozzáad az élményhez. A szereplők is könnyen megszerethetők, szóval csak ajánlani tudom a könyvet, tökéletes egy délutáni kikapcsolódásra.


Hasonló könyvek címkék alapján

James Clavell: Gajdzsin
A. J. Quinnell: Üzenet a pokolból
Joachim Peiper: A Tigris karmai
Joachim Peiper: Farkashajsza
Joachim Peiper: Párducok a hóban
Joachim Peiper: Viperafészek
Joachim Peiper: Banditák nyolc óránál
Joachim Peiper: A futár halott
Joachim Peiper: Célpont: Moszkva
Joachim Peiper: Keselyűk Berlin felett