Fekete ​kozákok (Fekete kozákok 1.) 1 csillagozás

Leo Kessler: Fekete kozákok

1942 kora tavaszán a Luftwaffe két oroszul kifogástalanul beszélõ német ügynököt dob le Kazany körzetében. Bármilyen hihetetlen, a feladatuk az, hogy bejussanak a közeli orosz koncentrációs táborba. Egyikük ugyanis Peter von Kranz báró, a Kozák Hadmûvelet kitervelõje, akinek sikerült Himmler SS Reichsführer hallgatólagos beleegyezését is megnyerni képtelen ötletéhez: a Német Hadsereg kaukázusi elõrenyomulásához vegyék igénybe a doni kozákok segítségét! S vajon sikerül-e kiszabadítaniuk a lágerbõl a kozák tábornokot, s megnyerniük, hogy kozákjaival hadba bocsátkozzon a németek oldalán? „A szlávok arra vannak, hogy nekünk dolgozzanak. Ha már nem kellenek, pusztulhatnak… Mi németek felsõbbrendûek vagyunk – minden a mi érdekeink szerint lesz.” /Heinrich Himmler szavai von Kranz báróhoz, 1941. december/

>!
Duna International, Budapest, 2012
236 oldal · ISBN: 9786155129285 · Fordította: Németh Nikoletta, Varga István

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Gooblin
Leo Kessler: Fekete kozákok

Meglepetésként ért,bár ahhoz képest milyen karcsú a könyv…Jól kitölti a történet több szálon folyó cselekménye,rosszabbra számítottam..Már a kozákokat is komálom…Egy-két gyöngyszem idézetet is tudtam belőle kimásolni….Szóval egy rossz szavam se lehet.


Népszerű idézetek

>!
Gooblin

Kaparj meg egy oroszt, és egy tatárt találsz mögötte.

>!
Gooblin

Minden kozák magával hord egy keveset a szülőfaluja földjéből. Ha meghal, társai a jobb kezébe teszik és azzal hantolják el. Így aztán bárhol is nyugodjanak fáradt csontjai, elmondhatják a rokonságnak, hogy szülőföldjébe temették.


A sorozat következő kötete

Fekete kozákok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joachim Peiper: A Führer Oroszlánja
Joachim Peiper: Rommel kutyái
Walter Bukowsky: Orosz rulett
Sven Hassel: Gyalogoshadosztály
Jack Higgins: Windsor akció
Joachim Peiper: A Tigris karmai
Joachim Peiper: Farkashajsza
Joachim Peiper: Párducok a hóban
Joachim Peiper: Viperafészek
Joachim Peiper: Banditák nyolc óránál