Méltósággal ​megszületni és szülni 12 csillagozás

Lenkei Gábor: Méltósággal megszületni és szülni

„Elhagytam hát a klinikát, mert nyughatatlan szívem arra csábított, hogy újabb, hatékonyabb, a modernnek nevezett orvostudomány által nem használt módszereket kutassak fel és tegyek közkinccsé.” "Jártam tovább a magam választotta úton és egyszer a kezembe került Leboyer doktor két könyve, A gyöngéd születés és a Szülés gyöngéden. A könyvek olvasása által okozott élmény felelevenítte bennem Lampé Professzor Úr hajdani kezdeményezését – találjunk jobb, emberibb utakat, módszereket a szülészet számára." „Úgy éreztem, tartozásom van az Emberek felé, amelyet csak azzal tudok leróni, ha felhívom az Ön figyelmét arra, hogy: így is lehetne! Arra, hogy igenis létezik jobb lehetőség, ami nem más, mint: Méltósággal megszületni és szülni.”

>!
106 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638722454

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

eeszter>!
Lenkei Gábor: Méltósággal megszületni és szülni

Szinetár Dóra Várandósnaplója hívta fel a figyelmemet erre a könyvre, ráadásul nem is kellett messzire mennem érte, mert itt várakozott már néhány éve a polcomon. Rövid írás, de fontos, hogy a magyar egészségügyben is elinduljon egy ilyen fajta szemléletváltás a szülészeteken. Mondjuk az szerintem még itt nálunk elég kétesélyes, hogy valaki hogy jön ki abból, ha szembe megy a megszokottal, szerintem elég hamar megkapja, hogy „akkor én, mint orvos, innentől kezdve leveszem róla a kezem, saját felelősségre azt csinál amit akar”…

tthktln>!
Lenkei Gábor: Méltósággal megszületni és szülni

Jó, hogy vannak orvosok, akik azért elgondolkoznak ezen és még a fáradtságot is veszik, hogy megosszák gondolataikat másokkal. A kérdés már csak az, hogy mennyi és hol valósulhat meg ebből…

3 hozzászólás
Nofrit>!
Lenkei Gábor: Méltósággal megszületni és szülni

Mintha reklám anyag lenne… A csendes szüléssel egyetértek, még ha a császárom nem is sikerült olyanra. Viszont a könyv rövidsége ellenére is sokszor ismétli önmagát.

Katan>!
Lenkei Gábor: Méltósággal megszületni és szülni

Ez egy kifejezhetetlenül fontos alapmű, rendkívül fontos terület. Tudni kell róla, ismerni kell, beszélni kell róla. Nekünk, nőknek kell kérnünk a gyengéd szülés lehetőségét.
Amíg egészen természetes nem lesz. Amíg ez nem lesz az ALAP.


Népszerű idézetek

Katan>!

A születés fájdalmas és öntudatlan időszakáról tárolt felvétel tartalma a későbbiekben bekapcsolódva fájdalmak, rosszullétek, pszichoszomatikus betegségek- pl. asztma és sok egyéb betegség- kiváltó oka lehet, és különféle viselkedési zavarok forrásaként is szolgálhat, különösen akkor, ha sokan és sokat beszéltek a születés időtartama alatt.

63. oldal

Katan>!

Nem könnyű egy olyan korban megpróbálni helyreállítani a szülő nők és a születő gyermekek legalapvetőbb emberi jogait, amely meglehetősen cinikussá vált.

77. oldal

Katan>!

Leboyer így gondolkodik erről:
"mi volna például, ha fájások helyett,
ez ugyanis a hivatalos megnevezésük, amelyet
a kultúra és a hagyomány alakított ki,
ezek helyett, mondjuk -hullámokról- beszélnénk,
ami máris óriási lépés volna."

93. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tanács Eszter: Nők gyermek nélkül
Czeizel Endre: Születésünk titkai
Márki Anita: Otthon szültem
Varga Katalin: A babád útja hozzád
Zoltán Zsófia – Lovass Pál – Kovács Árpád: Szülők kézikönyve
Bálint Ágnes – Falk Judit – Gyulai Irén – Rév Erika – Thaisz Kálmánné – Vörös Irén: Babát várunk
Hercsel Adél: AnyukaLand
Arlene Eisenberg – Sandee Hathaway – Heidi Murkoff: Az a 9 hónap
Noll Andrea Nandu: Vajúdástámogatás mindenkinek
Stuart Campbell: Nézd, hogy növök!