Cenzúrázott ​egészség 77 csillagozás

A betegségipar futószalagján
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

BESTSELLER – már 110 000 példányban
Miért élünk feleannyi ideig, mint lehetne? Miért csak a civilizálatlan népek élhetnek 100 évig? Kik irányítják az egészségről alkotott fogalmainkat? Kik és miért söpörték szőnyeg alá a legfontosabb tudományos felismeréseket? Hogyan lehet sok pénzt keresni gyerekeken egy kitalált betegséggel? Mik a hízás leggyakoribb okai? Kik süllyesztették el a rák hatékony gyógymódját? Tudja, milyen egyszerű lenne egészségesnek maradni?

„Ez a könyv olyannyira veszélyes, hogy fegyverviselési engedély kell hozzá.” (B. G. üzletember)

>!
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638936462
>!
Free Choice Books, Budapest, 2008
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638722430
>!
Free Choice Books, Budapest, 2007
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9632179293

2 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Edward Griffin


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Röfipingvin P>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Nem igazán akartam csillagokkal értékelni, viszont nem is akartam üresen hagyni azokat. Így amellett döntöttem, hogy legyen fele-fele (2,5 csillag).
Érdekes dolgokról ír a doktor, egy részével tisztában van az ember, más része esetleg újdonságként hat – nekem például bizonyos emberek és műveik, mert a hiánybetegségekkel, a vitaminok fontosságával, a helytelen és mérgező életmódunkkal eddig is tisztában voltam.
Ami nem tetszett és ezért kvázi jár mondjuk a csillaglevonás (de ismétlem a csillagozás itt most nem igazán tükröz semmit) az a szájbarágóssága volt a könyvnek. Ez tetten érhető a szerkesztésében, a mondatok megfogalmazásában. Valahol értem a mögötte álló gondolatot, azaz nem mindenki van tisztában orvosi dolgokkal, van, akinek egyszerűbb megfogalmazás kell, de ez nekem már túlontúl az volt – de tény, hogy a szómagyarázat a könyv hátulján okos ötlet. Ellenben a túlságos tagolás, a nagyon fontos mondatok NAGYBETŰVEL valamint kiemelt – vastag fekete – betűkkel való szedése engem eléggé zavart.
Egy dolog nagyon szemet szúrt és a gyógypedagógus énem gondolkodott el és mondjuk úgy, hogy szállt vitába a leírtakkal: ez pedig a figyelemzavar és a hiperaktivitás. A könyv egy rövidebb fejezetben kitér arra, hogy a gyógyszergyárak lobbija már egész kis korban megcélozza az embert. Lenkei úgy írja – más szerzők gondolatmenetét követve –, hogy kitaláltak egy betegséget az izgága gyerekekre, majd született rá egy gyógyszer (ez a ritalin). Én gyógypedagógusként azt mondom, hogy igenis léteznek gyerekek, akik nem csupán izgágák, hanem igenis ún. hiperkativitásban, figyelemzavarban, ADHD-ban szenvednek. Tény, hogy nagyon bűzlik valami a ritalin háza táján, korábbról is vannak információim arról, hogy a ritalin, aminek ugye nyugtató hatása van ezekre a gyerekekre, a letargikus, fáradt, leterhelt anyukákat viszont élénkítik és valamilyen formában függőséget okoznak (elméletileg nagyon hasonló a hatóanyag kémiai összetétele a ritalinban a kokainéhoz – ezt egy vegyésznek kéne megnéznie, ehhez annyira nem értek). A lényeg az, hogy személy szerint úgy vélem, hogy nem kitalált, mondvacsinált betegségről van szó, hanem egy tényleg létezőről, aminek hátteréhez még kutatni kell nem is keveset, és a megfelelő, akár gyógyszeres, akár nem gyógyszeres terápiát megtalálni.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy valóban túlságosan „gyógyszerfüggő” társadalomban élünk, ám mégis bizonyos gyógyszereknek, kémiai anyagoknak van létjogosultsága. Szintén zavar engem is a túlzott gyógyszer-lobbi, a csapból egyfolytában folyó gyógyszerreklámok és a többi. Viszont úgy gondolom, hogy bizonyos szinten megállják a helyüket és szükségesek a táplálékkiegészítők, vitaminok. Töredelmesen be kell, hogy valljam, hogy én magam nem szeretem a gyümölcsöket (aki jól ismer, az tudja, hogy az én „szentháromságom”, azaz, amit megeszem az alma, a banán és a mandarin), és a zöldségekből sem mindent. Ergó az én szervezetembe igencsak be kellene valahogy tömni a vitaminokat. Viszont amikor azon gondolkodom, hogy akkor vegyek e valamilyen multivitamint, vagy amikor a könyv végén elgondolkodtam a Lenkei készítményeken, vagy bármely más nagyobb cég termékein (és itt gondolok például a Forever Living-re – éljen a reklám….) mindig megszólal bennem a kisördög, hogy vajon ezekben a tablettákban is a baromi magas vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalom mellett vannak e vivőanyagok, lebontást segítő dolgok, egyáltalán milyen technológiával készülnek el és válnak fehér, rózsaszín, narancssárga, kerek, ovális, szögletes tablettákká?
Más. Engem az, hogy Lenkei szcientológus nem igazán izgatott a könyv olvasása közben. Gondolom, hogy valamilyen formában az egész biznissznek köze van az említett egyházhoz, de maga a könyv nem akart megtéríteni. Tehát ezt nem rónám fel neki.

Összegezve: érdekes volt, tudásom bővült, de nem gondolom, hogy hétfőn munka után rögtön egy Lenkei patikába indulnék…

19 hozzászólás
lilla_csanyi>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

A kezdeti lelkesedésem után nagy csalódás volt ez a könyv.
Az első kb. 50-60 oldal az egészségügy problémáit ecsetelgeti, ezekkel nagyjából egyetértettem, és örültem, hogy végre ezeket valaki kimondja.
Aztán jött a problémákra kínált „megoldás” rész, és ezzel volt a nagy baj. A szerző ugyanis úgy tárja elénk ezeket a bajokat, mintha az egészségünket kizárólag a táplálékkiegészítő vitaminok segítségével őrizhetnénk meg, holott az előző 50 oldalban folyamatosan a megfelelő táplálkozás hiányát említi! Egy szó sem esik arról, hogy miket és milyen arányban kéne ennünk ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk! (Mármint a vitaminokon kívül) A magunk által is könnyedén gyűjthető, vagy ne adj isten a patikában 2-300 Ft-ért megvásárolható, tényleg 100%-ban természetes és fantasztikus gyógynövényekről szintén mélyen hallgat a szerző. Sportolás? Ugyan már. Vitamint szedni nem olyan fárasztó.
Arról nem beszélve, hogy Lenkei sokszor ferdít. A kedvencem: valahol leírja, hogy kutatás igazolja, hogy a mai gyümölcsök vitamintartalma jóval kevesebb, mint 50 vagy 100 éve. (A pontos évszámra nem emlékszem.) Ez mind szép és jó, de honnan vannak adataink 50-100 évvel ezelőttről? Milyen gyümölcsöket vizsgáltak? Én biztos vagyok benne, hogy nem a magyar, hazai idénygyümölcsökre vonatkozó adatot közölt. Ha pedig tudni szeretnénk, hogy amit épp a kosarunkba készülünk rakni, az biztosan elég vitamint tartalmaz-e, íme a tuti tipp: szagoljuk meg! Aminek „se íze, se bűze” az garantáltan nem tartalmaz semmit.
Összességében egy remekül megkomponált marketingfogásnak látom ezt a könyvet, ami elszomorító. Akit érdekel az ilyesmi, olvassa el, de semmiképp se higgyen el vakon mindent.

Scarlet_Rose P>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Elöször is több elírás van benne :/
Nagyon zavaró.
A mondanivaló sokkoló,mègis ha valaki olvasott ember ès utána nèz/olvas dolgoknak,annak sok újat nem mond.
Tèny,hogy azèrt tanulságos olvasás volt.
Ezzel biztos nem vagyok egyedül, de sajnos nagyon sokat voltam/vagyok orvosnàl/kórházban..
Sokfèle betegsègem/bajom van.
Szerencsère ezek 1-2 kivètellel nem látszanak.
Nincs ráírva a homlokomra.
Igy màr kiskorom óta tapasztalom a csodálatos egèszsègügyet..

Galambdúc>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Már beleolvastam, el nem, fogalmazzunk így. Hogy a szerző miféle, az számomra nem érdekes. Az alapgondolattal, hogy legtöbbször indokolatlanul sok gyógyszert írnak fel az orvosok, mert ezt látják a legjobb megoldásnak, egyetértek, és azt sem cáfolom, hogy mi magyarok különösen hajlamosak vagyunk pirulákat követelni a fehérköpenyesektől, majd ész nélkül bekapkodni mindennemű testi nyavalyánkra.
Ámde visszásnak látom, hogy a szerző a könyv egy jó részében saját termékeit reklámozza. Hitelesebb lenne a könyv, ha nem egy üzleti vállalkozás része lenne. A stílusáról nem szeretnék szót ejteni. A vezérfonálért kapja tőlem a 2 pontot.

Janesz79>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Tanulságos könyv.
Kezeljük fenntartással picit: a szerző szcientológus…..

eeszter>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Egyetértek azzal, hogy eléggé ki vagyunk szolgáltatva a gyógyszeriparnak, és azzal is, hogy nagyon sokat tehetünk saját egészségünkért… De nem feltétlenül ez az egyetlen út, amit a szerző javasol.

Tiger205>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Egyszer elolvastam.
Szedtem a vitaminokat is.
mindkettő kár volt.

Kedves Attila64!
Ha valaki vallásnak nevez egy üzleti vállalkozást, az inkább „ügyes” mint becsülendő. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki nem az „egyház” egyik vezetője és pozitív dolgot okott volna neki a kaland velük. Elvesztett vagyonokrol, fellendülés után csődbe dőlő cégekről, tönkrement házasságokról annál inkább.

üdv: TGR

3 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

A téma érdekes, de az írásmód sajnos nagyon szájbarágós, idegesítően hülyének nézi az olvasót. Köszönöm szépen, a tördelés és a dőlt betűs kiemelések nélkül is le tudom vonni a következtetéseket…

Avely>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Eléggé szenvedősen ment az olvasás. A politikai hátteres részeket egy az egyben át kellett volna pörgetnem, azt hittem elföldelem magam közben. De, amint áttért az élettani vonatkozásokra, már sokkal jobban elkezdett érdekelni és végre sikerült haladnom is vele. Úgy érzem tanultam belőle valamit és kicsit felnyitotta a szemem.
Rettentően bosszantó volt úgy olvasni egy önálló, tényfeltáró könyvet, hogy közben száz másik író tollából idézget és hivatkozgat. Néha már kisebb euforikus érzés fogott el, amikor nem láttam egy idézőjelet sem.
Amúgy én roppant egyszerűen össze tudom foglalni a könyv tanulságát, és akkor mellé el se kell olvasni (kivéve ha valaki pontosabb információkra kíváncsi):
Mindenki korrupt. A pénz mindennek mozgatórugója. Egészségtelen vagy, még ha egészségesnek is hiszed magad. Szedj étrend kiegészítőket. Ha nem hiszel a leírtakban, olvasd el a harminc oldalas forrás hivatkozást…

esőember>!
Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Botránykönyv, vagy mi? Első olvasatra nagy hatással volt rám, másodjára azonban már megkérdőjeleztem néhány állítását, mostanra meg már nem tudom mit gondoljak róla. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Vannak benne igazságok, de ne fogadjunk el vakon mindent, ami a könyvben szerepel.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

flamepetals>!

Az új felfedezések három fázison mennek át: először kinevetik, másodszor keményen ellenzik azokat, végül azonban már nyilvánvalónak tartják.

24. oldal (2. fejezet)

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Piedra>!

Üzletember vagyok.
Tudom, hogy ha sok-sok pénzt szeretnék keresni, akkor lehetőleg olyan terméket kell találnom, amit
1. hosszú évtizedeken át,
2. nap, mint nap
3. szép haszonnal el lehet adni
4. elég sok embernek.
Rakjuk össze a képet. Mi felelhet meg mind a 4 szempontnak?
1. Ahhoz, hogy évtizedeken át el lehessen adni, nem elég, ha valaki csak 50-60 évesen kezdi használni, fogyasztani. Már gyermekkorban fogyasztóvá kellene tenni a vevőt. Tehát olyan, már gyerekeknek is eladható áru kell, aminek a fogyasztása folytatódhat felnőttkorban is.
2. Mi lehet az, amit minden nap fogyasztani kell? Tej, kenyér, vaj, ivóvíz, szappan. Hm. Mi még? Stresszes időket élünk, talán a nyugtatók is szóba jönnek, az is napi eledel, ha már rászoktattak valakit.
3. Ez nem rossz gondolat, mivel ez megfelel a „szép haszonnal” elvárásnak is. A nyugtató különösen jó, mert ott még kevesebb az előállítási költség, nagyobb a haszon, mint más gyógyszereknél. Emlékezzen például a Xanaxra, vagy a Prozacra. Listavezetők.
Már csak egy dolgot kell megoldani:
4. Hogyan találjunk elég vevőt?
Széles körű igényre vagy problémára van szükség. Ehhez olyan valamit kell találnunk, ami gyakran előfordul, eléggé elterjedt.
Akár a szomjúság, akár az éhség.
Hurrá! Megvan!
A gyerekek izgágák. Mindig izegnek, mozognak, nem tudnak nyugodtan, szép csendben ülni a helyükön. Minden érdekli őket. Sokfelé figyelnek, egy dolog csak rövid időre köti le a figyelmüket.
Tökéletes! Mondjuk azt, hogy ez egy betegség. Adjunk neki nevet.
Hívjuk úgy, hogy hiperaktivitás, vagy figyelemhiányos zavar. Máris van egy kezelendő betegségünk.
Éljen! Ez nagy biznisz. Adjunk a kölköknek Ritalint. A gyerek szép csendben fog ülni, mi meg kaszálunk. Már csak néhány türelmetlen, ideges pedagógus és hozzájuk passzoló szülő kell, akit idegesítenek a gyerekek, és egy iskolapszichológus program. Annyi vevőnk lesz, mint a nyű! Tarolni fogunk! A laikusok úgyis benyelik ezt a mesét…
Vérfagyasztó, de ez a valóság. Kitalálták, hogyan lehet szép pénzért drogozni a gyerekeinket.

58-59. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Kapcsolódó szócikkek: Prozac · Xanax
Katan>!

Rengeteg nehezen megválaszolható kérdés van. Túl sok.

Miért hagyják figyelmen kívül például Szent-Györgyi Albert és sok más tudós felfedezéseit és ajánlásait?

Miért nem használja az orvostudomány a briliáns tudós, Selye János felismeréseit, aki bebizonyította, hogy minden betegség közös tőről fakad? Csak ez az egy adat forradalmasítaná a gyógyítás területét!

Miért nem gyártják még mindig a „vízüzemű” autót, ami készen áll a sorozatgyártásra, és nem szennyezné a környezetet?

Miért van szükség olyan adórendszerre, ami megfojtja a vállalkozásokat és az egyéneket is?

Miért nem sikerül felszámolni a kábítószer-kereskedelmet olyan eszközök birtokában, amelyekkel a drogbáró órájának még a számlapja is leolvasható a világűrből?

Miért nem tudják teljesíteni a politikusok a nemzetnek tett ígéreteket?

73. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Kapcsolódó szócikkek: Selye János · Szent-Györgyi Albert
Katan>!

A tartósítószerek feladata az, hogy megakadályozzák a tápanyagok lebontását. Emészthetetlenné teszik azokat a mikroorganizmusok számára. Mi vajon kivételek vagyunk? Számunkra vajon jól emészthetők? Nem azok. Ezen túlmenően bekerülnek a testbe mint idegen vegyi anyagok.
Az élelmiszeripar profittermelő képességét „E”-k hadserege támogatja.

107. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Katan>!

Még néhány gondolat Edward Griffintől: „Nos, az egyetemek úgy táncolnak, ahogy az alapítványok fütyülnek. Természetesen az orvosi oktatást finanszírozók nem határozhatják meg teljes részletességében a tananyagot. Viszont ez nem is szükséges ahhoz, hogy a kartellek elérjék a céljaikat. Ugyanis azt mindenképpen ők határozzák meg, hogy mi ne legyen a tananyag része. Semmilyen körülmények között sem juthat Rockefeller vaskos pénzkötegeiből egy fillér sem olyan orvosi főiskoláknak, kórházaknak, tanári karoknak vagy kutatóknak, akik azt a kevéssé hagyományos nézetet vallják, hogy a természet a legjobb orvosság. Az orvostanhallgatókat arra kényszerítik, hogy éveket töltsenek a gyógyszertudomány tanulásával, ugyanakkor szerencséjük van, ha egyetlen egy olyan kurzuson részt vehetnek, amely az alapvető egészséges táplálkozásról szól. Ennek az az eredménye, hogy egy átlagos orvosnál még a felesége is többet tud erről a területről.”

37. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Kapcsolódó szócikkek: Edward Griffin
abraxa>!

„Beosztott orvosok mesélik például, hogy a sokat utazó főorvos mindig megmondja, mely cégek készítményeit kell használni az osztályon a betegek gyógyításánál.”

47. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

Katan>!

Szomorú tény, hogy az elmúlt években végül vágtak egy keskeny utat a hegybe, és a „modern világ” ételei Hunzába is eljutottak. Egyúttal megjelentek az első rákos esetek is.

116. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

abraxa>!

…az emberi test rendelkezik önmaga kijavításának és megújításának képességével…..

….
Ha módja van rá, akár romjaiból is újjáépíti magát.

….
…szervezetünk sejtjei kicserélődnek, azaz testünk élő anyaga időről-időre teljesen megújítja magát.

Az élő anyag megújulása állandó.

157. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

2 hozzászólás
abraxa>!

Amikor az ember arra várt, hogy a „hatóságok”, a „hivatalos szervek” elfogadják és támogassák az újat, többnyire rossz lóra tett.

A hivatalos döntés legtöbbször teljesen független volt a tényektől, bizonyítékoktól.
Legtöbbször haladás és életellenes volt.

Ezért minden korban egyéni mérlegelésre és döntésre van szükség.

A hivatalos tudomány nagyon sokszor, túl sokszor bizonyult már a haladás kerékkötőjének.

26. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján

abraxa>!

„Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a képesség megszűnik pusztán képességgé lenni, és felelősséggé válik.”

(Adelle Davis)

209. oldal

Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség A betegségipar futószalagján


Hasonló könyvek címkék alapján

L. Ron Hubbard: A tanulás alapvető kézikönyve
L. Ron Hubbard: Tiszta test tiszta elme
Varró Aladár Béla: Gyógynövények mint háziszerek
Fehérné Mérey Ildikó: Mozgás és egészség
Színia: Gyógyulj meg magyarul!
Szabó György – Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember gyógynövényei
Szabó György: Javasasszony unokája
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Keith Mumby: Vezérfonal táplálékallergiákhoz és környezeti ártalmakhoz
Linda Gamlin: Az allergia