Kozma ​András naplója (Holtak világa 1,5) 30 csillagozás

Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Magánkiadás, Szeged, 2012
92 oldal · ISBN: 9789630834599

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kozma András


Kedvencelte 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Szilmariel
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Jó ötlet volt a napló formátum. Jobban átjött Dávid egyénisége, meg még kaptunk elvétve pár plusz infot is. A laktanya rajza meg igazán egyedi és nagyon értékeltem. Egy nagy piros pont jár érte, így volt okom vissza-visszalapozgatni. Egyéb érdekességek még az internetes cikkes meg blogos bejegyzéses idézetek, amik hitelesebbé teszik a könyvet. Ezt érdemes lett beletenni A jóslat-ba is. Sanyi, a zombi meg… meglepő, és egyszerűen halálian ötletes.
Viszont a nyelvezettel ismét voltak gondjaim. Néhol túl erőltetettnek éreztem, máshol meg próbált modern fiatalos beszédet használni, ami sajnos inkább csak a sok káromkodásban sikerült neki. Máskor meg mintha átesne a ló másik oldalára és kissé elavult kifejezéseket ad szereplői szájába, amik van amikor még a karakterekhez sem illenek.
A szerelmi szálat ismét nem sikerült átéreznem, annyira… gyerekes. Ők már fiatal felnőttek. Nem viselkedhetnek ennyire szűziesen, mégha a könyvben nem is a szerelem a lényeg az apokaliptikus világvége mellett. De ha van szerelmi szál, az legyen komolyabb, és döntsék el az írók, hogy mennyire szeretnék, ha mély lenne, és kb. úgy ábrázolnák az érzelmeket. Vagy egy napló esetében olyan szavakat adnának a főhős szájába, amiből levonhatjuk a következtetést, hogy hogyan érez.
Érződött ezen a naplón, hogy fejlődött Lengyel Dávid írási stílusa. Meg az extrák, meg a napló formátum feldobta a könyvecskét. Bár még mindig van mit fejlődnie a stílusának, a fogalmazásának meg a nyelvezetének. Csak csiszolgatnia kellene még, és jobb lesz.
Sanyit meg remélem, hogy majd talán valamikor viszontláthatjuk! :D

2 hozzászólás
>!
Nita_Könyvgalaxis
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Hogy miért is jár a négy csillag ennek a 100 oldalt sem elérő könyvecskének?
Mert egyrészt szerintem jól funkcionál kiegészítő kötetként, csak annyit ismétel, amennyit muszáj, és új részleteket is kapunk bőven. Ami nekem a legjobban tetszett, hogy végre megismerhettük Kozma Andrást jobban, az ő érzéseit, félelmeit. Igazi, hús-vér karakter vált így belőle. Sajnos a többiekről ez nem mondható el, de úgyis Andris a központi figura. Amit még pozitívumként kiemelnék, az az, hogy annak ellenére is tudtam izgulni, hogy már ismertem a főbb eseményeket.
Lengyel Dávidon érződik, hogy már fejlődött valamennyit az írástechnikája, bár ez még mindig nem az igazi. Kicsit még mindig iskolai fogalmazás utóérzete van az írásának, a mellékszereplők nem tudnak elég karakteresek lenni. Ezen még javítani, csiszolni kéne ahhoz, hogy elégedetten bólogathassak a könyvei elolvasása után.

>!
lilla_csanyi 
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Hát, ezt keresztbe lenyeltem 2 óra alatt…:) Tetszett a napló stílus, Andrist így jobban megismerhettük, Timucica blogbejegyzéséért külön pluszpont. Az ábrák és Sanyi is nagyon ott van. :) A szerelmi szálat viszont én nem erőltetném, valahogy nekem nem annyira hiteles. De lehet, hogy csak túlságosan pasisan van megírva. :) Kiegészítő kötetnek jó, de a következő HV hosszabb legyen, mert különben mérges leszek. :D

2 hozzászólás
>!
hankman I
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Az alábbi értékelés kihívás miatt készült:

Kiegészítő kötetnek megállja a helyét a HV- A jóslat mellett, Andris naplóját újságcikkekkel, a világ eseményeivel foglalkozó bloggerek blogbejegyzéseivel és saját maga által, gondosan válogatott vésztervekkel egészíti ki, melyeket most olvasó is megismerhet.

A jóslat által bemutatott világot több olyan információval egészíti ki, amiről a regényben nem esett szó. Tud még meglepetéseket okozni.

2 hozzászólás
>!
Fummie
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Nagyon tetszett. Eleinte fura volt, de aztán rájöttem, hogy én is így írtam régebben naplót, és sikerült beleszoknom a stílusba. Tök jó volt, hogy egy csomó plusz információt megtudtunk. Tetszettek a versek is, nevettem rajtuk, és esélyes, hogy a metrón mindenki hülyének nézett, amikor @Timucica nevét meglátva elkezdtem vigyorogni. :D Kedvenc karakterem Sanyi volt, a világ legjobbfej zombija, imádtam. :D A borító is nagyon tetszik.
Amit negatívumként megjegyeztem: Andi és Andris kapcsolata. Olyan esetlen, gyerekes. Elég reális volt, ha azt nézzük, hogy a való életben is gyakran így működnek a dolgok, de most ehhez hozzá kell vennünk azt, hogy zombiinvázió van, és Andris fiú. A másik, amit nehezményezek, hogy olyan rövid. :D
Négy csillag, mert tetszett, de látom én, hogy lehet még innen fejlődni.

7 hozzászólás
>!
Fleur_Rouge_Cerise
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

A Jóslattal ellentétben eléggé szkeptikusan ültem le olvasni ezt a könyvet. Ugye én szinkronban olvastam vele és ami feltűnt, hogy igazából az első 20 oldal igazából csak azt írja le, ami a Jóslatban van, összefoglalva. De reméltem, hogy nem végig ez lesz. Igazam volt. A 40. oldal környékén sok olyan dolog van, ami már az eredetiben nincs benne és nagyon jó volt, hogy napló formátumban elolvashattam a Jóslatból kihagyott részeket és egy kicsit közvetlenebb módon láthattam az eseményeket Andris szemén keresztül.

>!
teufelin
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Először értékeljünk a külső alapján: Imádom a borítót! A hátulján meghaltam, nagyon ötletes! :D Szép munka!
Na most nézzük a belsőt: Először is mégegyszer köszönöm a dedikálást:D A kis rajzocska nagyon tetszett:D
Arra számítottam, hogy újat nem fog nekem mondani ez a könyv(vajon miért gondoltam ezt?), és mégis sikerült neki! Andris sok mindent nem írt le olyan részletesen, ahogy azt a holtak világában olvashattuk, és ennek én örültem is, meg nem is.
A kis versikéken szakadtam!! nagyon viccesek voltak, Azért Dávid, ne haragudj meg, szerintem inkább maradj a regényírásnál!
Tetszettek a kis rajzocskák is, meg a zombinaplók xD Ami különösen hasznos volt, hogy lerajzoltad a laktanyát, így sokkal jobban el tudtam képzelni merre járkál Andris őrködés közben:)
Szóval nem csalódtam, és nagyon várom a következő részt, úgyhogy csipkedjétek magatokat fiúk!!

11 hozzászólás
>!
Heleny IP
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Veszedelmes tempóval indul a napló, amíg el nem jutunk a zombitámadásról szólóhírekig, csak úgy zúdul a nyakunkba a sok információ. Aztán lassítunk és minden sokkal részletesebb, érthetőbb és élvezhetőbb lesz. Nagyon jó kiegészítése A könyvnek, tudtam mi fog történni, de kíváncsi voltam Andris hogyan látja.
A versek, bejegyzések és rajzok feldobták a monoton szöveget, nagyon jó ötlet volt beletenni.
Most is jó volt olvasni a bezártság és kilátástalanság pszichológiai hátteréről, valahogy életszerűbbé tette a történetet.

7 hozzászólás
>!
Hiranneth
Lengyel Dávid: Kozma András naplója

Jó volt ismét belecsöppenni ebbe a világba, és kicsit jobban megismerni Andrist. Tetszett a napló formátum, az, hogy ugyan kaptunk régebbi információkat, de nem lett szájbarágósan tálalva, és kaptunk egyúttal új adalékokat is. Sanyi jelenléte pedig ötletes :D.
Ami problémám volt, azaz, hogy a mellékszereplők nem kaptak úgy dimenziót, bár tény, hogy egy 100 oldalas könyvben nem lehet mindent mélyen kifejteni, de nekem akkor is hiányzott az, hogy nem „éltek” a többiek, csak Andris.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
AryGi

2011. június 2. Csütörtök, 21:57
Kedves naplóm!
Valószínűleg, most először és egyben utoljára használom ezt a röhejes megszólítást.

17. oldal

>!
AryGi

2011. június 28. Kedd, 20:42
Tizennyolcadik nap.
És most jöhet az első rap.

64. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Az emberi természet furcsa tulajdonsága, hogy ha valamit nem tud racionálisan megmagyarázni, akkor vagy a valláshoz, vagy a természetfelettihez kapcsolja magát a jelenséget.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: emberi természet
>!
AryGi

Na jó, ezeknek a kártyázó barmoknak a kapunál sikerült elérniük, hogy a dögök felfigyeljenek ránk. Most ott dörömbölnek a kapunál. Talán az lenne a legjobb, ha lelőnénk őket, mielőtt nagyobb baj lesz. A zombikat is, hehe.

53. oldal

>!
bzsolti10

Egy kis zombi megy a hegyen,
Vigyázz babám, meg ne egyen.
Süsd el hamar a Glock-ot,
S gyűjtsd be gyorsan a skalpot.

60. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Baszki, ezt nem fogjátok elhinni! Az előbb, ahogy az erkélyen cigiztem, arra lettem figyelmes, hogy emberek futkároznak ordítozva és sikítozva. Az út közepére is kifutottak, ahol az egyiküket csúnyán elcsapták. Borzasztó volt! Először azt hittem, hogy valami forgatás van, de ez nagyon nem úgy tűnt. És ahogy jobban megnéztem őket, néhányan a menekülőket zabálták, mint a Holtak hajnalában a zombik.
Ugye ez csak valami jól megszervezett, látványos forgatás? Mondjátok, hogy ez nem a valóság!

28. oldal

>!
Fleur_Rouge_Cerise

Niki, akkor jött be a szobába, amikor éppen a felüléseket csináltam. Bár látta, hogy tornázom, azért megkérdezte, hogy mit csinálok. Az ok miértjére volt kíváncsi. Miután elmagyaráztam neki, hogy formában kell tartanunk a testünket, különben elgyengülünk, kiment. Nem sokkal később Andival jött vissza, odajöttek mellém, és ők is tornázni kezdtek. Jó, volt így hármasban, bár engem egy kicsit feszélyezett a dolog.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kozma András
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Van egy idézetem Liviu Rebreanu-tól, ami így szól: „Csak a halottak nem térnek vissza soha többé.” Azokat elnézve odakint, úgy tűnik, szegény jó nagyot tévedett.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kozma András · zombi
>!
Fleur_Rouge_Cerise

A főzést tekintve felváltva csináljuk Andival. Nagyon jól főz, nálam legalábbis sokkal jobban. Ezért, amikor csak tehetem, ezt átengedem neki. Olyan jó nézni a két lányt, ahogy a konyhában tesznek-vesznek és készítik az ételt. Ők úgyis sokat főztek együtt, amikor a szüleik nem voltak otthon. Ezek a lányok tényleg színfoltot visznek a napjaimba. Nem utolsósorban pedig ízt az ételeinkbe.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kozma András

Hasonló könyvek címkék alapján

Isaac Marion: Eleven testek
Gabriel Wolf: Pszichokalipszis
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Mark Lawrence: Tövisek Királya
M. R. Carey: Kiéhezettek
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Christopher Moore: A leghülyébb angyal
Laurell K. Hamilton: Egy sötét úr halála