A ​szalamandra szíve (WITCH 1.) 42 csillagozás

Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Sorozatunk első kötetének hőse a varázslatos Witch magazinból már jól ismert öt tini boszorkány egyike, Will.
Eleme az Energia, ami a többit ( Víz, Föld, Tűz, Levegő) összefogja. Ő Kondrakar Szívének legfőbb őre – ám valaki igencsak áhítozik a mágikus hatalmú Szívre.
A lányoknak minden erejüket egyesíteniük kell, hogy újra teljesíthessék feladatukat: megóvni a Világmindenséget a Gonosztól.
Ám addig rengeteg megpróbáltatás, fantasztikus kaland vár rájuk a szalamandrák birodalmában."

Eredeti cím: The Heart of the Salamander

Eredeti megjelenés éve: 2002

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2007
112 oldal · ISBN: 9789636286224 · Fordította: Kálmán Judit
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2006
puhatáblás · ISBN: 9636284598
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2003
112 oldal · ISBN: 9636278245 · Fordította: Kálmán Judit

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Ez a jóval gagyibb és kisgyerekesebb továbbgondolása a WITCH történetének. Nagyon rövid, viszont a kivitelezés nagyon szép, mert minden fejezetnél van egy rajz is a szereplőkről, szóval ezért jobbra értékelem, mint elején akartam.
Nem vártam csodát, vagy legalábbis nem Bűn és bűnhődés szintet :) Egyszeri olvasmánynak elmegy, hogyha az ember szeretne egy másik történetet olvasni a csajokkal.

barbikaunatkozik>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Így újraolvasva, felnőtt fejjel, eléggé vérszegény ez a könyvecske. Gondoljunk csak azokra, akik nem olvasták a képregényt és úgy kerül a kezükbe. Nem tudják mi a Szív, kik ezek a boszorkányok, milyen erejük van. Én szerencsére az egészet elolvastam, de még így is kicsapongónak és következetlennek tartom.
Természetesen WITCH kötetként van benne fantázia, viszont azt nem tudta az író megfelelően tálalni. Az egész konfliktus pedig röhejes volt. Emellett ott vannak az ismert karakterek, akikkel gondok voltak. Súlytalanok voltak és jellegtelenek. Kiváltképp Will, a csoport vezetője valamint a kötet főszereplője. De mindenki más is, kivétel nélkül. Bár egy szinten nem is csodálom, hogy ennyire nem lett a figurákból semmi, hiszen minden gyorsan jön és el is múlik legalább ilyen sebesen.
Viszont egyvalami megmentette ezt a szösszenetet, az pedig a beszédes kedvű háztartási cikkek. Komolyan, a legjobb karakter messze James, a komornyik frizsider volt, de azért a nagyképű pirítós sütő sem volt rossz. Ők hoztak némi színt az egészbe, ha már senki más nem tudott.

brigus_27 P>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Réges-régen hatalmas rajongója voltam a WITCH sorozatnak. Gyerekkoromban mindig vágytam a WITCH könyvekre,de ez nem teljesült,ezért felnőtt fejjel most beszereztem őket. :)
Mondhatni könnyű volt olvasni bármilyen másik regénnyel szemben,illetve újra kiskamasz lehettem,ahogy olvastam,ami sokat dobott a csillagozáson.Sajnos az olvasási élmény nem volt annyira kimagasló,rövid volt és kikapcsolta az olvasóját. Klasszak voltak az illusztrációk,melyek hozták az akkori rajzfilmet. :)
Egyszeri olvasásnak megfelelt,illetve több másmilyen könyv után esetleg egy-egy rész egy kis limonádé olvasásnak teljesen megfelelő. :)

szandi_nemeth P>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Nálam a WITCH gyerekkori szerelem, imádtam a sorozatot és a magazint is, és nagyon nagyon szerettem volna a könyveket is, de sajnos a szüleimtől nem kaptam meg őket, így felnőtt fejjel döntöttem úgy, hogy megszerzem az összes részt és végre elolvasom őket :D Felnőttként is úgyanúgy imádtam mint gyerekként. Szerintem mindenkinek vannak ilyen dolgai, amin nem fog az idő, és akárhány éves vagy, akármennyi idő telik el, te úgyanúgy rajongsz érte. Nekem a WITCH ilyen.
Ennek a sorozatnak nagy pozítivuma a másikhoz képest(amiben a képregények vannak elől-hátul), hogy az első 10 oldal nem ismétlés. Nem mondja el minden egyes könyvben, hogy kik ők, mik az ereik, stb. Az írónő biztos gondolta, hogy már ismerjük őket, és így van, nem kell minden részbe 10 oldal repeta.
A történet kedves volt, egyszerű, és nagyon gyors. Várom a következő kalandot. Ja és imádom, hogy Will tud beszélni az eszközökkel, a hűtő a kedvencem :D

Nana_Chan>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Régen nagyon szerettem ezt az animációs sorozatot, sőt! Kijelenthetem, hogy most is imádom. Szívesen megnéztem volna filmként is, de ez a könyv nem adja vissza azt, amit elvártam volna. Külön történet szál, amivel nem is lett volna baj… Viszont a kivitelezés miatt nem érdemel több csillagot. Nem hinném, hogy azért nem tetszik, mert már idősebb vagyok, hisz a sorozatot bármikor megnézném újra.
Magával az ötlettel – amit felvezetett az író – nincs baj, ellenben azzal, hogy egyáltalán nem tudtam elképzelni eléggé. (Btw ilyet még én is képes lennék megírni, talán jobbat is) Csak olvastam a sorokat, könnyen ki lehetett zökkenteni, és nem tudtam átérezni sem a helyzetet. Will egyenesen idegesített. Alapjáraton sem ő volt a kedvenc szereplőm, de ettől a könyvtől még jobban eltávolodtam tőle. Remélem a második kötet többel tud majd szolgálni…

balazsdori>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

WITCH mániám még a mai napig tombol és úgy érzem sosem fog elmúlni. Olyan szelete ez a gyerekkoromnak, amely nagyon mély és kitörölhetetlen nyomot hagyott az életemen.
Sajnos ez a regény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig Will a második kedvenc karakterem a lányok közül és valahogy mindig én játszottam őt…
Persze egy 112 oldalas kis könyvecskétől az ember ne várjon nagy csavarokat és világmegváltó történéseket, de egy picivel hosszabb regény jobban visszaadta volna azt az igazi WITCH hangulatot.
Egynek elment…

Lahara IP>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Háát, nem tetszett. Will különben sem a kedvenc szereplőm. De a borító lehetett volna egy kicsit jobban a történethez kapcsolható.

Atrix_Wry>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Ez a rész nekem végig kusza volt, hiába olvastam el többször, nem nagyon értettem meg, de egy biztos: ez nem a kezdet. Szóval ne a sorozat első részét várjátok, hanem egy önálló kisregényt, amiben én pl nem tudtam úgy elmélyedni, mint a sorozat más részeiben. Will központú, szóval az illusztrációk róla szólnak, és az ő lelkébe nyerhetünk bepillantást! :-)

bordasornagy>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

Elsősorban a „mágia” miatt olvastam anno a könyvet, és megtetszett a witch világa. Azóta többször elolvastam, és habár nem Will a kedvencem jól sikerült.
Szerintem ezek a könyvek egyébként megfilmesítést érdemelnek, és nem afféle rajzfilmeset, mert az pocsék volt.

zazuka21>!
Lene Kaaberbøl: A szalamandra szíve

A sorozat, a képregény és a könyvek a gyerekkorom szerves részét képezték, az egyikei voltak az első olvasmányaimnak. Most az egyiknek hála egy kis időutazáson vehettem részt!

Aranyos, kellemes, rövis olvasmányról van szó, ami leginkább a kisiskolás generációt foghatja meg. A sztori nem rossz, bár a hosszú lélegzetvételű, összetettebb és jobban kidolgozott történetekhez vagyok szokva. Még meg kell emésztenem, hogy nem egy 30 perces epizód forgatókönyvét olvastam, de nincs ezzel semmi gond! Egy kis időelütésnek, könnyed kikapcsolódásnak tökéletes volt!

Már el is felejtettem, hogy Will spoiler karaktere is különleges, egyedi (valamiért az maradt meg a fejemben, hogy ő csak a csapatvezető, a Szív birtokosa, de semmi egyéb). Szimpatikus volt 1-1 gondolata, főleg ami az összetartást és a barátságot illeti. Várom, hogy a többi könyvet is újraolvassam, ismét megszeressem a szereplőket, és visszarepüljek ahhoz a 10 éves kislányhoz, aki alig várta, hogy olvashassa a lányok kalandjait.

Ami biztos: a könyv szép emlékeket idézett, és megkívántam miatta a rajzfilmet is!


A sorozat következő kötete

WITCH sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Rick Riordan: Neptunus fia
Gail Carson Levine: Bamarre hercegnői
Tea Stilton: A jéghercegnő
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Majsányi Kati: Erdőmese
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. R. R. Tolkien: A babó