A ​kegyetlen császárnő (WITCH 5.) 29 csillagozás

Lene Kaaberbøl: A kegyetlen császárnő

A sorozat 5. kötetének főhőse nem más, mint a levegő elemének és a szélnek barátja Hay Lin. A kis boszorkány és társai igen különös események kellős közepébe csöppennek egy váratlan sugallatnak engedve.Annyit elárulhatunk, hogy a nekik szabott feladat ezúttal sem könnyebb, mint az eddigiek. A mérhetetlen nehézségek és világokon átívelő veszélyek közepette segítségükre siet az Orákulum, a halált megvető bátorság, kifogyhatatlan igazságérzetük és mind közül a legfontosabb: az barátság elszakíthatatlan köteléke.

Eredeti cím: The Gruesome Empress

Eredeti megjelenés éve: 2002

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2006
114 oldal · ISBN: 9636285160 · Fordította: Kálmán Judit
>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2003
114 oldal · puhatáblás · ISBN: 9636278253 · Fordította: Kálmán Judit

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik>!
Lene Kaaberbøl: A kegyetlen császárnő

Az alapötlet továbbra is jó, de az író még mindig nem okult. Sőt, most még tovább lépett.
A könyv olvasása közben úgy éreztem magam, mint egy 10 éves gyerek. No nem azért, mert annyira magával ragadt volna, hogy mindenre rácsodálkoznék, hanem azért, mert annyira le van minden butítva. Egy szereplő nem attól lesz jópofa, mert a végtelenségig ostoba szövegeket adnak a szájába. És szerintem a 12 éves korosztály, amelyiknek körülbelül szól, már meg tudja érteni, mi miért történik, nem kell a szájába rágni, ráadásul úgy, mintha papucsállatka lenne. Egyszerűen felháborító volt.
A másik hatalmas bukfenc a karakterekkel volt, és legfőbbként a főszereplő, Hay Lin-nel. Az öt lány közül ő állt hozzám a képregényekben a legközelebb. Viszont a könyvekben sikerrel le tudta a kedves firkáló dózerolni az egész karaktert és annak minden pozitívumát. Egy jópofa, általában vicces lányról beszélgetünk, aki ugyan néha elszomorodik annak idején, de itt homlok egyenest másként van minden. Ugyan van rá oka, de a képregényben is volt, viszont mindig megtalálta a fényt az éjszakában. Ez esetben nem sikerült ilyenné tenni a figurát. De a mellékszereplőkkel sincs minden rendben, és míg az első részben volt legalább néhány beszélő háztartási alkalmatosság, akik feldobták a sztorit, most ez sem volt.
Szóval önmagában a sztori jó lenne…ha nem ez az író írná. Én ezt az egész sorozatot eddig nem ajánlanám senkinek, mert olyan üres, mint egy kiapadt folyómeder (ha már annyira szereti a szerző a folyókat).

szandi_nemeth P>!
Lene Kaaberbøl: A kegyetlen császárnő

Hay-Lin karakterét is nagyon szeretem, meg a nagymamáját is, ha jól emlékszem a sorozatban nem halt meg és mindig nagyon cuki volt, bár lehet tévedek, tényleg rég volt már, vagy 15 éve biztos:D Szerettem a lányok kalandját, szeretek Hay-Linről, az éttermükről olvasni, és mikor a kínai kajákat emlegeti, mindig összefut a nyál a számban, de ennék egy kis mézes szezámmagos gombócot!!!


Népszerű idézetek

Nana_Chan>!

A szándéktól a megvalósulásig azonban hosszú az út.

63. oldal


A sorozat következő kötete

WITCH sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Majsányi Kati: Erdőmese
Gail Carson Levine: Bamarre hercegnői
Tea Stilton: A jéghercegnő
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Kate O'Hearn: Pegazus és az Olümposz lángja
Katherine Applegate: Kívánságfa
Jessica Townsend: Csudamíves
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet