Szivárvány ​szakácskönyv 3 csillagozás

Gyors ételek élő szárítmányokból 1 perc alatt!
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv

A ​nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel. A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jelent szervezetünknek, míg a nyers ételek tartalmazzák a saját megemésztésükhöz szükséges enzimeket. Az enzimek igen hőérzékenyek, 45 Celsius fok felett elpusztulnak, azért ha élő ételt szeretnénk, azt ne hevítsük fel ennél jobban.

Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője izgalmas, új receptjeinek hozzávalóit ezúttal szárítmányokkal és szuperételekkel gazdagítja, amelyeknek köszönhetően akkor is vitalizáló, nyers ételeket és italokat varázsolhatunk az asztalra, ha épp nincs a kezünk ügyében friss zöldség vagy gyümölcs.

A kíméletes aszalással elkészített zöldség- és gyümölcsszárítmányokat, porokat, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmú szuperétkeket alapanyagként és fűszerként is használhatjuk a kötetben szereplő gyümölcs- és zöldségturmixok, levesek, pástétomok, főételek… (tovább)

>!
Bioenergetic, Budapest, 2015
152 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632912479

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

RattusRattus>!
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv

Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv Gyors ételek élő szárítmányokból 1 perc alatt!

Hasznos, de időnként úgy érzem Lénárt Gitta könyvei olvasása közben, hogy újra és újra ugyanazt olvasom, ami letöri a kedvem. (A vegán-méz kérdésben sokat esett a szememben, az efféle megnyilvánulások tovább rontják a veganizmus körüli értetlenséget, nem értem miért kellett ennek papírra vetődnie.)

piciszusz>!
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv

Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv Gyors ételek élő szárítmányokból 1 perc alatt!

Még jó, hogy kölcsön könyv. Sajnos csak annak hasznos, aki be akar ruházni egy aszaló- és/vagy turmix gépre, mert az összes recept ilyen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Victoria Boutenko: A nyers étel csodája
Varga Balázs: Fehérjemítosz
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Mezei Elmira: Paleolit finomságok gyerekeknek
Szendi Gábor – Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv II.
Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Stőhr Gréta: Gréta kedvencei
Stőhr Gréta: Gréta konyhája
Horváth Éva – Szepesi Dóra: Harmónia az ételben – Harmónia az életben