Élő ​ételek könyve 5 csillagozás

Lúgosítás természetesen
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve

Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.

>!
Bioenergetic, Budapest, 2016
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632910598
>!
Bioenergetic, Budapest, 2014
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632910598
>!
Bioenergetic, Budapest, 2013
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632910598

3 további kiadás


Enciklopédia 5


Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

S_E_Tünde P>!
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve

Lénárt Gitta: Élő ételek könyve Lúgosítás természetesen

Részletes és mindenre kiterjedő az elméleti rész. Sok magyarázatot ad, hogy mit mikor miért együnk. A receptek nem túl bonyolultak és nagyon finomak…

gjudit8>!
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve

Lénárt Gitta: Élő ételek könyve Lúgosítás természetesen

Jól átgondolt összeállítás kezdő nyersevők részére. Körültekintően kialakított fejezetek, ügyesen válogatott receptek, nagyon pontos és részletes fotók. Szakácskönyvként kitűnően használható!


Népszerű idézetek

Cneajna >!

Megoszlanak a vélemények az egyes táplálék-kiegészítők és szuperételek fogyasztásával kapcsolatban. Vannak, akik azt állítják, hogy az embernek erre bizony szüksége van, még a teljesen vegán és élő étel táplálkozás mellett is. Valóban, az üzletek polcai roskadoznak a különféle vitaminok, táplálék-kiegészítők és szuperételek alatt, én azonban azt gondolom, hogy erre nekem nincs szükségem. Ez egy üzlet, és azokat célozza meg, akiknek lelkifurdalása van a táplálkozásuk miatt.

62. oldal

Lénárt Gitta: Élő ételek könyve Lúgosítás természetesen

8 hozzászólás
S_E_Tünde P>!

Narancsos sütőtökleves
▼2 csésze darabolt sütőtök
▼1 narancs meghámozva
▼1 kanál méz (elhagyható)
▼1/4 avokádó
▼1 csipet só
▼1 kanál friss citromlé
▼1 kávéskanál fahéj
▼tisztított víz

díszítéshez: apróra vágott édes gyümölcsök: datolya, bánán stb

Az elkészítése nagyon egyszerű, mindent szépen simára kell turmixolni. A legvégén bele vághatunk néhány szem édes datolyát, banánt, almát. Ezzel már nem kell turmixolni.
Hagyd, hogy kicsit sűrű legyen, inkább olyan pudingszerű, így még tartalamss és laktatóbb lesz. Az ízesítésnél figyelj arra, hogy elég édes, savanyú legyen, és a fahéjat is lehessen érezni.
Ha nem találod elég krémesnek, akkor növelheted az avokádó mennyiségét. A díszítéshez tegyél félre egy-egy szép narancsszeletet! Díszítds pár csepp tökmagolajjal!

98. oldal

Lénárt Gitta: Élő ételek könyve Lúgosítás természetesen

Kapcsolódó szócikkek: avokádó · citromlé · fahéj · narancs · sütőtök

Hasonló könyvek címkék alapján

Victoria Boutenko: A nyers étel csodája
Varga Balázs: Fehérjemítosz
Gabonaételek
Schirilla György: A legnagyobb hazugság
Halmos Monika: Levendula, rózsa, ibolya
Szendi Gábor – Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv II.
Mezei Elmira: Paleolit receptek hétköznapokra
Scott Jurek – Steve Friedman: Futni, enni, élni
Douglas N. Graham: 80/10/10
Temesvári Gabriella: A gyógyító konyha