Élő ​édességek könyve 5 csillagozás

Lúgosítás természetesen
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve

A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.

Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.

>!
Bioenergetic, Budapest, 2018
122 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632913438
>!
Bioenergetic, Budapest, 2018
122 oldal · ISBN: 9789632914602
>!
Bioenergetic, Budapest, 2014
122 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632911014

1 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Katan>!
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve

Lénárt Gitta: Élő édességek könyve Lúgosítás természetesen

Pillanatnyilag csakis áradozni tudok a könyvről. Pár hónapja döntöttem úgy, hogy ezután nem csak a húst, hanem minden állati eredetű élelmiszert mellőzök az étrendemből, és bizony olykor hiányzott a csoki, de legjobban a feketeerdő-torta:). Annak piros-fehér gyönyörűségessége. Ebben a könyvben viszont megtaláltam a tökéletes alternatíváját, úgyhogy most már minden rendben lesz:) Külön boldogság, hogy negyed óra alatt összedobtam, és mindenkinek ízlett.
Sosem gondoltam volna, hogy kesudióból ilyen finom habot lehet készíteni. Annyira izgi!:)
Szívesen ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, aki szereti az egészséges édességeket, vagy gyorsan-egyszerűt szeretne alkotni.
A könyv egyetlen „hibája”, hogy lehetne vastagabb, még több recepttel, de ezt kísérletezgetéssel, kreativitással orvosolni lehet. Köszönjük, Gitta!

PTJulia P>!
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve

Lénárt Gitta: Élő édességek könyve Lúgosítás természetesen

Nagyon távol áll tőlem ez a világ és ezek a receptek, de nagyon felkeltették az érdeklődésemet. Azt hiszem, el kellene végre szánnom magam, hogy kipróbáljak egyet-kettőt, mert finomnak tűnnek, s hasonlókat már kóstoltam pl vásárban, és finomak voltak. Anyukámtól kaptam is ajándékba préselt gyümölcslapot, a könyvből való egyik recept szerint fogom megtölteni.


Népszerű idézetek

Kasztór_Polüdeukész>!

Édesítőszerek:

Cukrot nem!

Az élőédességek elkészítésénél hozzáadott cukrot nem használunk. Ha
mégis szükség van valamilyen édesítésre, akkor az csak természetes
eredetű lehet, vegyszer, vagyis mesterséges anyag semmiképpen sem.

Miért nem használunk finomított, vagyis fehér répacukrot?
Mert
– a cukor nem tartalmaz semmiféle olyan tápanyagot, amire a
szervezetnek szüksége van, – a cukor drasztikus vércukor-ingadozást okoz,
– a gyakori cukorfogyasztás függőséghez vezet,
– hizlal, – növeli a szívbetegségek elő
fordulásának kockázatát, – növeli a cukorbetegség elő
fordulásának kockázatát,
– felgyorsítja az öregedést,
– gátolja az immunrendszer működését,
– erősen savasít, így kalciumot von el a csontoktól, szövetektől,
– fogszuvasodást okoz,
– táplálja a rákos sejteket,
– táplálja a szervezetünkben lakozó gombákat (candida).
Ennyi indok épp elég ahhoz, hogy a cukrot teljesen kizárjuk az étren-
dünkből.

Bevezető

Lénárt Gitta: Élő édességek könyve Lúgosítás természetesen

Kapcsolódó szócikkek: cukor

Hasonló könyvek címkék alapján

Victoria Boutenko: A nyers étel csodája
Gabonaételek
Varga Gábor: Reform desszertek
Varga Balázs: Fehérjemítosz
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Victoria Boutenko: A nyerskonyha legjobb receptjei
Marion Grillparzer: A leves gyógyít
Liptai Zoltán: 33 paleolit sütemény lépésről lépésre
Mezei Elmira: Paleolit sütemények
Schirilla György: A legnagyobb hazugság