Élő ​édességek II. 2 csillagozás

Lénárt Gitta: Élő édességek II.

Avokádós ​lime-torta? Kesujoghurt? Citromos mákgolyó?
Csupa nyersből? „De hát ez finom!” Persze, hogy finom!

Lénárt Gittát aligha kell bemutatni az olvasóknak, hisz szinte minden évben újabb kötettel, tévészereplésekkel, előadásokkal, tanfolyamokkal gyarapítja a nyerskonyha követőinek táborát.
Az Élő édességek 2011-es megjelenése óta folyamatosan kísérletezett, újabb izgalmas nyers édességeket alkotott. Az elsősorban gyümölcsökből és olajos magvakból álló desszertek nemcsak egészségesek és rendkívül finomak, de gyönyörűek is! Nem tartalmaznak lisztet, tojást és hozzáadott cukrot, hőkezelés nélkül az alapanyagok is teljes értékűek maradnak. Elkészítésük roppant hálás feladat, mert lényegesen egyszerűbb, mint a hagyományos sütött édességeké.

A kötetből azonnal választ kaphatunk a legfontosabb kérdésekre:
– Mivel édesítsünk?
– Milyen alapanyagokat használjunk?
– Mely konyhai eszközökre lehet szükségünk?
– Hogyan készítsünk… (tovább)

>!
Bioenergetic, Budapest, 2019
162 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632913988

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Lénárt Gitta: Élő édességek II.

Lénárt Gitta könyvéből egészséges és szépséges édességek elkészítését tanulhatjuk meg. Gitta szerint a nyers édességek elkészítése sokkal egyszerűbb, mint a sütéssel készülteké, ezért igen hálás feladat. Látványra is gyönyörűek, de mivel tele vannak enzimekkel és növényi rostokkal, vitaminokkal, lelkiismeret-furdalás nélkül lehet belőlük falatozni.

A szerző saját tapasztalása alapján tért át a természetes táplálkozásra, tudását pedig előadásokon, tanfolyamokon és „nyershétvégéken” adja át, ahol sok finom ételt is elkészítenek a résztvevőkkel.
Alaptechnikákat ismerhetünk meg a magok feldolgozását illetően, megtudhatjuk hogyan készíthetünk datolyapépet, gyümölcslapot, hogyan készíthetünk ilymódon torta-alaptésztát, majd jöhetnek a különböző krémek, csokikrémek, a krémek szilárdítása, magtejek készítése, nyerscsokoládé alapreceptje.

Ajánlom ezt a könyvet akkor is, ha nem vagy vegán és nem növényi étrenden vagy, de mégis szeretnél valami újat, valami egészségesebbet kipróbálni, vagy meglepni egy vegán családtagodat egy olyan születésnapi tortával, amiből biztos hogy szívesen fog enni, és ami maga az ajándék is lehet egyben.
Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2020/05/lenart-gitta-elo-…

gjudit8>!
Lénárt Gitta: Élő édességek II.

Visszatérő alapanyagok és technikák, de a változatok száma még mindig kimeríthetetlen. A nyers konyha alapgondolatából kiindulva leginkább nyáron lehet hasznos útitárs ez a receptkönyv. Télen viszont a sokféle olajos mag és az aszalt gyümölcsök melegíthetnek szívet és lelket. Jól követhető leírások, pontos mennyiségek segítenek az elkészítésben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Adorján Éva: Egészséges finomságok
Moravszki Kata: Vegán finomságok
Steiner Kristóf: Kristóf lakomái
Steiner Kristóf: Kristóf titkos receptjei
Steiner Kristóf – Nimrod Dagan: Határtalan házikonyha
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Andrási Nóra: Mindenmentes
Csigó Zita: Csomagolj ebédet!
Janits-Szabó Virág: Buddha-tálak