Törékeny ​bársony 13 csillagozás

Lena Sliver: Törékeny bársony

Léna erős, független, gyermekét egyedül nevelő nő. Válása után, megfelelő életet akar biztosítani magának és lányának, hiszen a volt férje és családja folyamatos nyomás alatt tartják. Megfelelési kényszerétől azonban nehéz elszakadni, miközben a család és két munkahely között ingázik.
Az egyik munkája átlagos, a másik csak bizonyos körökben ismert. Minden vágya, hogy ő is megismerhesse ezt a világot. Kétségek közt keresi a helyét, amikor megjelenik ő, és fájdalmas döntésre kényszerül…

>!
EkönyvBazár, Isaszeg, 2018
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158104241
>!
EkönyvBazár, Isaszeg, 2018
238 oldal · ISBN: 9786150014135

Most olvassa 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Nitu91
Lena Sliver: Törékeny bársony

Imádtam a könyvet. Sajnáltam is h olyan hamar kivégeztem :D minden megvolt benne szerintem ami az ilyen könyvekhez kell romantika, szex és még egy kis humor :)
Ráadásul egész végig mikozben olvastam a könyvet az egésznek olyan valóság érzete volt ami csak még jobbá tette az egész történetet :) :)
Remélem hamarosan olvashatok még az írónőtől

>!
Kovács_Ági_3 P
Lena Sliver: Törékeny bársony

A történet szerint Léna elválik a férjétől és igyekszik egyedülálló anyaként helytállni. Egy igencsak furcsa társasághoz tartozik, ahol inkább a beszélgetésre és az ismerkedésre van a legnagyobb hangsúly. Itt ismerkedik meg egy férfival, aki később beleszeret. Áronról nem sokat tudni csak annyi, hogy ingatlanjai vannak és eljár ilyen puccos helyekre, ahol ugye itt találkozik Lénával. A történet tovább olvasása után sem tudtam megkedvelni Lénát. Annyira kevés az önbizalma és a megfelelési kényszer… Nem tudtam nem észrevenni, hogy majdnem minden oldalon erről szól.

Bővebben itt olvashatod:

https://www.hungarybooks.hu/2018/07/lena-sliver-toreken…

>!
pufivipi
Lena Sliver: Törékeny bársony

A borítóval kezdeném: ez ragadott meg elsőként. Nagyon érzéki, engem elvarázsolt. 5*
A történet, a beltartalom sajnos már nem sikeredett ennyire jól. A sztori egyhangú, kevés történéssel. Léna folyamatosan sírt mindenen, már az agyamra ment.A szereplők 2hét után összeköltöztek és gyereket terveztek a semmi ismeretségre. Az írónő stílusa sem fogott meg, túlságosan egyszerű és kiforratlan. Borító és a belső együtt 3,5 *
A kedvenc idézetem: „A homok is több szemből áll, mégis hatalmas pusztítást tud végezni, ha belekapaszkodik a szélbe.”

>!
EkönyvBazár, Isaszeg, 2018
238 oldal · ISBN: 9786150014135
>!
Csilla_Dávid
Lena Sliver: Törékeny bársony

Mindig jó olyan könyvet olvasni, amelynek erős női karakterei vannak, átélhető, valóság „szagú”. Ez a könyv is ilyen. Még nem olvastam végig, de eddig gyorsan haladtam vele. Nehezen letehető. Csak ajánlani tudom. Kölcsönbe kaptam. Tervben van, hogy a saját könyvtáram egyik új tagja lesz.

>!
Detty77
Lena Sliver: Törékeny bársony

A történet és a végkifejlet nagyon tetszett! Léna néha túl önbizalomhiányos volt, sokszor futott vissza a múlt árnyaiba. Áron nagyon szimpatikus volt.
Tetszett!

>!
Eden_Ambré
Lena Sliver: Törékeny bársony

Könnyen olvasható történet érdekes témával. Adott egy rettenetesen önbizalomhiányos nő, anya, aki a sokéves házassága után a határait keresi, lehetősége is adódik, hogy kipróbálja a vonzónak tartott bdsm életformát. Kilépett a házasságából, mert a férje földbe döngölte az önbizalmát, plusz mert nem akart több gyereket.
Léna (elvileg) szubmisszív típus, élveznie kéne, hogy irányítják (és olykor megalázzák), ám a férje nem elég erős személyiség, a nő nem tudja tisztelni és felnézni rá, és nem kapta meg tőle azt, amire vágyott (alárendelt-fölérendelt viszony az élet minden területén). Érthető, hogy kilép ebből a kapcsolatból, és nem akar férfit az életébe. Aztán ráugrik rögtön az első jóképű félistenre, aki az útjába kerül (miért van az, hogy minden történetben félistenek dominálnak?) – nekem ez itt sajnos hiteltelen lett. Azért hagyta magát, mert sub, vagy mert szexhiánya volt, vagy mert gyenge jellem, vagy az összes együtt? Ráadásul védekezés nélkül, és bőgve.
Vártam, mi lesz ebből, hogyan alakul a kapcsolatuk, de az élményen számomra sokat rontott, hogy Léna nem fejlődött, instabil maradt mindvégig, mindenért csak sírt. Ha jó volt, akkor azért, ha fájt, akkor azért. Értem én, hogy jólesett neki Ron érdeklődése és szerelme, de túlzásba vitte a bőgést. Kevesebb könnyel és hisztivel sokkal szerethetőbb és hitelesebb karakter lett volna. Ha Ronnak dolga akadt, akkor „biztos elhagyta”, ha felbukkant, akkor pedig csak szex jöhetett szóba, vagy vitába torkolló beszélgetés. Persze, miként is változhatna meg valaki alig három hét alatt, ez logikus, na de az, hogy az önbizalmát az billenti helyre, hogy Ron gyereket akar tőle, az érthetetlen. Nincs eléggé kifejtve az sem, hogy a nő felismerte, hogy számára mégsem bdsm élet kell, hanem egyenrangú kapcsolat, mert ezt csak Rontól hallottuk. Ront egyébként nagyon kedveltem a félistensége ellenére is.
Úgy tudom, ez az írónő első könyve. Kicsit látszik rajta a kiforratlanság, még a túlzások hibájába esett, ennek ellenére élveztem a történetet, és várom a többit is. :)


Népszerű idézetek

>!
Laura_Bakos

Érzem, ahogy a homlokomon csorognak az apró izzadságcseppek, finoman siklanak végig a bőrömön, de én nem hagyom abba az iramot, élvezem. Fáj már, de én mégis tovább hajtom magam, gyorsítom a tempót. A hátamon is érzem, ahogy a vízcseppek folynak lefele, és libabőrös leszek, ahogy a gerincem mentén csiklandozva elindulnak a fenekem felé. Egyre jobban gyorsítok, akarom azt a pontot, ahol már végképp végem van, és minden felesleges energiám távozik a testemből. Érzem, hogy közelít, és én megadom magam neki végül.
Teljesen lelassítom a futópadot, már csak lassú séta üzemmódban vonszolom magam, majd teljesen leállítom.

>!
Versa_Vica

Ne komplikálj, ne ígérj, és ne várd, hogy én ígérjek neked, csináljuk, ami jól esik, minden kötöttség nélkül, aztán majd meglátjuk, hogy alakul.

>!
Versa_Vica

A szerencsésebbek az elsők között rálelnek az igazira, a kevésbé szerencsések viszont lehet, hogy pár kapcsolaton és házasságokon is átesnek, mire megtalálják azt a bizonyos személyt.

>!
Lena_Sliver I

Véleményem szerint ezért tartanak a házasságok hat-hét évig gond nélkül, utána meg jönnek a problémák. Addig vagyunk képesek megjátszani magunkat a felvett szerepben, de aztán kitör mélyről belőlünk valami, ami már nem tetszik a párunknak, és ezzel megromlik a kapcsolat. De ez nem az ő hibája, hogy nem, vagy nehezen fogadja el az újat, és ez a konfliktushelyzet véget vet mindennek. Ez a mi hibánk, hogy gyávák voltunk megmutatni magunkat, és makacsok, hogy nem ismerjük be magunknak, hogy nem a kigondolt férfi az igazi, aki miatt magunkra húztuk azt a bizonyos maszkot, hanem az, aki úgyis elfogad, ahogy vagyunk, és nem akarja megmondani, hogy mit csináljunk.

>!
Versa_Vica

(…) poharam szélén játszok az ujjaimmal, amikor a tarkómon bizsergést érzek, mint amikor kiráz a hideg, vagy valami megcsiklandoz, a kis piheszőrök pedig felemelkednek. Valaki figyel. Érzem. Hirtelen hátrafordulok, majd elveszek.

>!
Versa_Vica

Egyet ne felejts el, egy nő két dologért képes mindent megtenni, hogy ne legyen gyereke, ami neked jó, és hogy teherbe essen, ami neked rossz.

>!
Laura_Bakos

– Nem érdekel a múltad. Az már megtörtént, már mögötted van – mondja nekem két csók között.

>!
Laura_Bakos

Vegyél a kezedbe egy olyan eszközt, amin van lehetőség internetezni.

(első mondat)

>!
Lena_Sliver I

– Nem szoktam játszani a nőkkel, nem tervezem, hogy használlak, aztán eldoblak, ha valami nem fog működni, azt te is érezni fogod és én is. Ha meg lehet javítani, megjavítjuk, ha nem, akkor mind a ketten úgyis véget akarunk majd ennek vetni. És végül, de nem utolsósorban, így akarlak ahogy vagy, és tényleg jó nekem, hogy ilyen őszinte vagy. Ha pedig valamit tudni akarsz, kérdezz rá, nem harapok, és nem foglak megölni, hogy a többi hullám mellé ássalak. Különben észrevetted, hogy a félelmeid elég nagy százalékát az önbizalom hiányod okozza?

>!
pufivipi

A homok is több szemből áll, mégis hatalmas pusztítást tud végezni, ha belekapaszkodik a szélbe.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Abby Lee: Hol jár az eszem?
Jodi Ellen Malpas: Kell a férfi
Maya Banks: Lángolás
Laurelin Paige: Első érintés
Kendall Ryan: Szeress és akarj
J. Kenner: Forró rabság