Lelkünkből, ​szeretettel 30 csillagozás

Lelkünkből, szeretettel

„Hiszek az otthon melegében, hiszek a család erejében, hiszek, mert hinni akarok, remélek, hisz ember vagyok. Hiszem, hogy minden emberben lakozik jó, hiszem, hogy a szerelem mindenkinek való. Odafigyelni, megbocsátani, ölelni, és szeretni, hisz egy életünk van, tanuljuk meg élni.”

Egy antológia, húsz szerző, húsz történet.
Otthon, család, hit, remény, szeretet, szerelem, megbocsátás, élet…
Mesék, versek, novellák, és egy dráma. Elférnek egy kötetben?
A lenti néhány gondolat kavargott bennem, az antológiát olvasva és ahogy haladtam előre, minduntalan előtört belőlem az érzés, hogy ennek a kötetnek meg kellett születnie.

Eredeti megjelenés éve: 2021

A művek szerzői: Bombicz Judit, Csete Dóra, Erberling Judit, Kristin M. Furrier, Szabó-Huber Nikoletta, Nagy Eszter, Mimi Taylor, Kopácsi Krisztina, Fróna Zsófia, Erica Anthony, Olivia Brice, Hugyec Anikó, Gigi Forte, Sükösd Tünde, Giuditta Fabbro, Selena B. Lowell, Bert Miller, Abby Winter, Tanila Jensen, Diana Soto

Tartalomjegyzék

>!
NewLine, Bakháza, 2021
174 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156373489 · Illusztrálta: Nagy Eszter

Kedvencelte 7

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bookish_Moments_Blog>!
Lelkünkből, szeretettel

A NewLine Kiadó 20 darab egytől-egyig különleges alkotást foglalt egy szerzeménybe, melyben a korosztályoknak és a zsánereknek megfelelően minden olvasó talál legalább egy olyan művet, ami számára tökéletes.
A műválogatás 16 novellát, 3 verset és 1 drámát tartalmaz.

A kötetben minden írónő másképp értelmezte a szeretet befogadását és megélését. Néhol kedves, néhol érzelmes, míg máshol határozott módon tapasztalhatjuk meg a kötődés formáját, akár egy barátságot, akár egy családot, akár egy népet tekintve.

A Lelkünkből, szeretettel című gyűjtemény egy rendkívül érzelemdús, ugyanakkor színvonalas „olvasmánycsokor”. A magyar alkotók kedvelőinek, s mindenki másnak is megfelelő ajándék lehet karácsonyra. Segítséget nyújthat az ünnepi készülődés időszakában, békességet és nyugalmat sugároz magából, s egy páratlan élménnyel gazdagítja az olvasók lelkivilágát.

Az értékelésemben az alkotásokat bővebben kifejtettem!
Itt érhető el: https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2021/12/lelkunk…

Mimi_Taylor I>!
Lelkünkből, szeretettel

Megpróbálhatnék elfogultság nélkül írni erről a kötetről, de az lehetetlen vállalkozás lenne. Megteszik azt majd helyettem mások :)
A legfontosabb gondolataimat megfogalmaztam már akkor, amikor a fülszöveget írtam hozzá (ami ide a molyra valamiért fordított sorrendben került fel, de oda se neki :D )
A lényeget szerintem elmondja a cím, melyért köszönettel tartozunk Varga Gy. Brian írónak, a borítót pedig Ashley Redwood varázsolta ilyen csodálatossá.
Szívünk, lelkünk benne van ebben a kötetben, amely szerintem egy kis karácsonyi csoda. Lélekmelengető, olykor elgondolkodtató történetekkel. Nekem egytől-egyig nagy kedvenc lett az összes.
Már másodszorra olvasva is még mindig úgy gondolom, hogy ennek a kötetnek meg kellett születnie! ❤

4 hozzászólás
Kristin_M_Furrier IP>!
Lelkünkből, szeretettel

Az idei évem kiemelt témája volt olvasás szempontjából, hogy minél több kortárs írótól olvassak. Gondolatom szerint pedig épp oly fontos ismerni a mai szerzőinket, mint a nagy klasszikusokat.
Ez a könyv tette fel hát az év végén az „i” – re a pontot, hiszen így még 19 szerzőtől olvashattam.
Izgalmas volt megismerni, hogy milyen stílusban írnak/alkotnak azon szerzők, kikkel közös kiadónál dolgozunk.
Nyugodt, könnyed kötet, mely segít a rohanó pillanatokban megállni, és elgondolkodni az élet igazán fontos dolgairól.

Fróna_Zsófia IP>!
Lelkünkből, szeretettel

Örülök, hogy a kiadó elhatározta, hogy készít egy antológiát. Talán ez picit jobban összekovácsolja az írókat. Remélem megmarad ez a jó szokás és rendszerré válik majd.

A köteten picit érződik, hogy első szárnypróbálgatás, de ez nem zavaró.

Összességében kedves, és/vagy érzelmeket felsorakoztató írások vannak a kötetben. Nekem 3 tetszett igazán:

Erberling Judit: Szeretet ünnepe
Juditot igazán tehetséges költőnek tartom. Szerintem sokkal több figyelmet érdemelne. Bízom benne, hogy idővel megkapja majd.

Diana Soto: A szürke lovas és az ember
Bár ez a rövid dráma nem karácsonyi témájú, viszont aktuális és nagyon elgondolkodtató. Amilyen rövid, olyan ütős.

Gigi Forte: Meglepetés Juci néninek
Kedves történet volt, ami a karácsony lényegét fogta meg és a szeretet ünnepének üzenetét közvetítette.

Nem vagyok mese szakértő és gyermekem sincs, így a két meséről ezért nem tudok bővebben írni, de kedvesek voltak.

Azonban úgy érzem meg kell magyaráznom miért adok csupán 4 csillagot egy antológiára, amiben az én írásom is helyet kapott.
A kötet illusztrálva van. A képek szépek, passzolnak a kötet hangulatához, azonban rendszertelennek érzem.
A két mese és két random novella kapott egy-egy képet. A meséket értem, hisz gyerekeknek szólnak, viszont a másik kettőt nem. Vagy minden íráshoz kellett volna egy, vagy egyikhez sem, vagy csupán a két meséhez. Akkor éreztem volna benne valamiféle szándékosságot. Így nem érzem. Ez számomra fél csillag mínusz.
A másik fél csillagot azért vontam le, mert nem minden írást éreztem késznek rá, hogy megjelenjen. Nem fogom ezeket kiemelni, mert senkit nem akarok megbántani.

Az antológia összességében egy kedves ajándék a NewLine Kiadó olvasóinak, és egy remek kezdeményezés. Mindenkinek bátran ajánlom, hogy olvassa el.

2 hozzászólás
Aniko_hu I>!
Lelkünkből, szeretettel

Ez egy kívül-belül csodaszép könyv. A borítója meseszép, egyszerűen nem tudok betelni vele. Ami pedig eme szépségben lakozik, az húsz darab egyedülálló kincs. Nagyon jó volt ennyi kiváló és tehetséges szerzőtől olvasni, kicsit megismerni a stílusukat. Az írások közül természetesen lett néhány kedvencem, ám mindegyikük tetszik valamiért.
Ez az antológia olyan színes, mint a legszebb szivárvány. Örülök, hogy létrejött, hogy megvalósult, mert ennek a könyvnek egyszerűen muszáj léteznie és minél több kedves olvasóhoz eljuttatni ezeket a szebbnél szebb történeteket, melyek Lelkünkből, szeretettel születtek.

Aniza I>!
Lelkünkből, szeretettel

Nem gondoltam volna, hogy valaha olyan novelláskötet kerül a kezembe, ahol a legtöbb mű elolvasása után elszorul a torkom. Mindegyik szólt hozzám, mindegyik túlcsordult érzésekkel. Tanulságosak voltak, szerethetőek. Több szerzőtől a kötetnek hála most olvasok először. A könyv kellemes kikapcsolódást nyújtott nekem, a rövid történeteknek és a verseknek köszönhetően gyorsan haladtam benne, még úgy is, hogy sűrűn meg kellett szakítsam az olvasást. Témáját tekintve téli, azon belül is karácsonyi történetek alkotják, de nekem most is tökéletes élményt nyújtott.

Mike_Menders IP>!
Lelkünkből, szeretettel

– Ha karácsonyi novellát írnátok, mi kerülne bele? Eddig, ami biztos az a hóesés, karácsonyfa, szeretet, öröm, esetleg eljegyzés. És még? – tettem fel a kérdést a levegőbe kiáltva.
– Bejgli, az mindig van! – intett anyám a konyha felől, kezében a késsel felém mutogatva. Az emlegetett finomságot kezdte szeletelni. – Úgyhogy az legyen benne.
– Meg nők! – kuncogott apám a fotelben ülve.
– Persze, Lacikám, mert neked mindig azon jár az eszed! Hagyd már a gyereket a sok sületlenséggel! Péter most valami rendes, karácsonyi történetet akar írni, nem? – fordult felém a ház asszonya.
– Persze, csak valami igazán meghittet szeretnék, és ezek a dolgok nem rosszak…
– Ugyan! Mind klisé! – legyintett apa. – Írj valami macsósat! Mondjuk a tavalyi karácsonyunkat Máriával és Bözsivel.
– Apa! Liznek hívják – néztem rá összehúzott szemöldökkel.
– Igaz! Azóta láttad? – intett felém nógatón.
– Nem sajnos – húztam el a számat.
– Akkor meg mit álmodozol? – hördült fel apám, aztán a konyha felé szólt. – Ibi! A gyerek nem ért rá megkeresni élete nagy szerelmét! Erre most is mit csinál? Karácsonyi novellát fabrikál szenteste.
– Nem volt rá ideje, mit bántod? – kapta az ívet a kockás terítő mellől.
– Majd megkeresem – morogtam. – Mit sürgettek? Amúgy pedig fát kellene díszítenünk.
– Minek azzal vacakolni? – csettintett apa, mire a sarokban lévő fenyő máris csillogó üveggömbökkel, girlandokkal, izzósorral lett tele.
– Laci te, Hallod-e? – tette anya csípőre a kezét a klasszikus idézet kíséretében. Fenyegetően közelített a fotelharcoshoz. – Ne rontsd el Péter örömét! – csettintett ő is, mire a fa mellé kerültek a díszek, a fenyő újra csupaszon árválkodott.
– Ha szeret szenvedni vele, tegye – vonta meg az öregem a vállát, majd felém biccentett. – Mária nem mondta, mikor jön? Megint a Csendes éjre jelenik meg?
– Egyelőre nem találkoztam Ildikóval ebben az álomban – néztem körbe, mintha az illető elbújt volna az egyik sarokban. – Gondolom, jönni fog, ha már itt találtam magamat, veletek, újra. De térjünk vissza a novellára! Tehát legyen benne bejgli, díszek, szeretet, család, lánykérés…
– Meg nők! – kuncogott apa újra, anyám félbehagyta a süti szeletelését.
– Nem lehet mindegyik történetben szex! – emeltem felé a mutatójjamat. – Marad a bejgli.
– Szóval a bejgliben kapja meg az eljegyzési gyűrűt a karácsonyfa alatt, szeretettel karöltve. Értem – bólogatott apa. – De azért védekeztek, ugye?
– Komolyan mondom, odadobom ezt a kést, hogy észhez térj! – emelte fel a vágóeszközt a legszigorúbb családtag.
– Persze, védekeznek. Mármint a szereplők – sóhajtottam.
– Akkor jó. Mert egy ilyen rózsaszínű cukormáz után simán becsúszik a gyerek.
Ekkor a levegőt repülő tárgy hasította ketté, ami apa mögött esett a földre.
– Hé, asszony! Ez nem késdobáló! Értem én, hogy átmegy rajtam, de azért mindennek van határa! – állt fel méltatlankodva, majd a szeletelőt visszavitte a türelmetlen asszonyhoz. Miután a kezébe nyomta, gyengéd puszit adott a homlokára. – Ha éltem volna, már nem élnék.
– Az a te szerencséd, hogy csak egyszer halhatsz meg – ingatta a fejét anyám, levágva az utolsó bejgli darabot.
– Látod, ezért imádlak, mert olyan türelmes vagy hozzám – ölelte át hátulról a férje.
– Mi mást tehetnék ebben az öröklétben? – somolygott anya. – Te pedig, Péter, feldíszíted azt a fát, vagy előbb megírod a novelládat?
– Már kész is! – tettem a tollamat a füzetre. – Csak nehogy elfelejtsem újra megírni, miután felébredtem.


Ehhez hasonló, tényleg szívből, lélekből szóló mesék, romantikus történetek gyűjteménye, mellyel érdemes bekuckózni egy nyári hóesés mellett, vagy téli nyaralás közben. Ha a mindennapos őrületből szeretnétek kiszakadni, érdemes elolvasni egy-egy történetet feltöltésképp.
Köszönöm, hogy olvashattam! ❤❤❤

3 hozzászólás
vgyb IP>!
Lelkünkből, szeretettel

Karácsony előtt jó volt olvasni ezeket a többségében karácsonyi műveket. Szívmelengető történetek szeretetről, összetartozásról, a lelkünkben meglapuló érzésekről. Örülök, hogy mesék és versek is belekerültek ebbe az antológiába, színesebbé varázsolták a kötetet. Kívül-belül csodaszép ez a kis könyv, és ahogy Mimi Taylor is írta, ennek meg kellett születnie.

Niki_Tailor>!
Lelkünkből, szeretettel

Érzelmekkel teli, csodás történetek húsz író tollából, melyek igazi karácsonyi hangulatot teremtettek. Szuper érzés volt, hogy a különféle történetek kapcsán megismerkedhettem a NewLine Kiadó íróinak stílusával, gondolatvilágával. Köszönöm az élményt, és hogy részese lehettem ennek a karácsonyi csodának!

takácsera>!
Lelkünkből, szeretettel

Szívet melengető, csodás kis történetek. Szent este későn elolvastam, jól esett a lelkemnek. Szeretet, szerelem, család, összetartozás…. Érzelmek sokaságát vonultatta fel ez a kis könyv. Gyönyörű a borító is. Köszönöm, hogy olvashattam!


Népszerű idézetek

Bookish_Moments_Blog>!

Nekik az volt a legnagyobb karácsonyi ajándék, hogy boldognak, egészségesnek láthatták a három apróságot, akiktől a világ legnagyobb dolgát kapták: szívük minden szeretetét.

Bookish_Moments_Blog>!

A hó megszépíti és tisztává teszi a világot, és vele együtt az emberi szíveket is.

Bookish_Moments_Blog>!

Szívükbe visszaszállt a remény, szemükben újra élet mutatkozott.

Bookish_Moments_Blog>!

Az emberek egymásra mosolyogtak – a karácsony szelleme már beköltözött a szívükbe.

Bookish_Moments_Blog>!

Szeme csillogása elárulta, hogy végig mindent tudott az érzéseimről. Tisztában volt a vágyaimmal, de ő másként élte meg a szerelmünket, ami nem egy előre leírt történet volt, hanem egy folyton parázsló és izzó tűz, amit a szerelem táplált köztünk.

Bookish_Moments_Blog>!

Oda szúrt, ahol a legjobban fáj. Sikerült neki egyetlen pillanat alatt mindent tönkretennie. A mi közösen felépített, gyönyörű világunk egy szempillantás alatt atomjaira hullott.

Bookish_Moments_Blog>!

Legszívesebben a karjaiba omlottam volna, hogy vigaszt nyerjek abban az ölelésben, amelynek adója a legnagyobb fájdalmat okozta nekem.

Bookish_Moments_Blog>!

(..) az ember annyira büszke, hogy az egyetlen megnyert csatát a háború előtt az ellensége képébe tolja?

Bookish_Moments_Blog>!

Mintha megállt volna egy pillanatra a világ, elhalkult volna az élet, úgy szállt alá a magasból megannyi apró hópihe, mintha csak kiszakadt volna egy liszteszsák az ég tetején.

Bookish_Moments_Blog>!

Egyetlenegy tekintésben látta minden egyes ember fájdalmát; az éhséget; a mindennapi betevőért való küzdelmet; a békétlenséget; a háborúkat; a rabszolgaságot; hogyan használja ki egyik ember a másikat; hogyan válik az egy vérből való nemzetség egymás és önmaga ellenségévé.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brátán Erzsébet: Decemberi varázslat
Karácsonyi ajándék – újabb versek, mesék, történetek téli estékre
A kandalló melege – Válogatás
Karácsonyi csillagok
Eva Maria von Nerling – Olaf Hille: Legszebb karácsonyi mesekönyvem
Szűcsné Tóth Tünde: A tél ajándéka
Devecsery László: Ünnepelő
Borbás Mária (szerk.): Karácsonyi ének
Karácsonynak éjszakáján
Móra Ferenc: Karácsonyfák útja