Lelkes Lajos (szerk.)

Magyar ​borhagyományok, borivási szokások 0 csillagozás

Válogatott írások a magyar borkultúráról
Lelkes Lajos (szerk.): Magyar borhagyományok, borivási szokások

Hagyománytisztelő a magyar, és azt tartják róla, hogy borivó. Mindkét jelzőt jól igazolják a könyv tanulmányai, amelyek a honfoglalástól napjainkig mutatják be hagyományainkat: a középkori magyar szőlőfajtákat, a borok királyát: az aszút, a borok királynőjét a pezsgőt, a várvédők italát: a Bikavért, a ma is termesztett magyar szőlőfajtákat, a hagyományőrző borvidékeinket és híres borkultúránk őreit. Mindezek a tanulmányok érdekes anekdotákkal társulva jóízű borivási szokásainkba is beavatnak.

>!
Mezőgazda, Budapest, 2004
130 oldal · ISBN: 9632861191

Várólistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly
Szabó Béla: Gyümölcsborok házi készítése
Fuhs Elemér – Szathmáry Arisztid: A bor, sör, szeszesitalok előállítása és szakszerű kezelése
Gombocz Zoltán: A bor
Gazdag László: A szőlő feldolgozása és a must erjesztése
Székely András: Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok
Domián Emese – Ember Sándor – Kozma Kálmán: Borkönyv
Szilágyi Réka – Csutorás Ferenc – Papp Péter István: Az egri bikavér
Hajós Gyöngyi (szerk.): Borok könyve
Robert Steidl – Georg Leindl: Borkészítés barrik eljárással