Hagyománytisztelő a magyar, és azt tartják róla, hogy borivó. Mindkét jelzőt jól igazolják a könyv tanulmányai, amelyek a honfoglalástól napjainkig mutatják be hagyományainkat: a középkori magyar szőlőfajtákat, a borok királyát: az aszút, a borok királynőjét a pezsgőt, a várvédők italát: a Bikavért, a ma is termesztett magyar szőlőfajtákat, a hagyományőrző borvidékeinket és híres borkultúránk őreit. Mindezek a tanulmányok érdekes anekdotákkal társulva jóízű borivási szokásainkba is beavatnak.
Magyar borhagyományok, borivási szokások 0 csillagozás
Válogatott írások a magyar borkultúráról
Várólistára tette 2
Hasonló könyvek címkék alapján
- Madeline Puckette – Justin Hammack: Wine Folly ·
Összehasonlítás - Szabó Béla: Gyümölcsborok házi készítése ·
Összehasonlítás - Fuhs Elemér – Szathmáry Arisztid: A bor, sör, szeszesitalok előállítása és szakszerű kezelése ·
Összehasonlítás - Gombocz Zoltán: A bor ·
Összehasonlítás - Gazdag László: A szőlő feldolgozása és a must erjesztése ·
Összehasonlítás - Székely András: Gyümölcsborok és más alkoholos gyümölcsitalok ·
Összehasonlítás - Domián Emese – Ember Sándor – Kozma Kálmán: Borkönyv ·
Összehasonlítás - Szilágyi Réka – Csutorás Ferenc – Papp Péter István: Az egri bikavér ·
Összehasonlítás - Hajós Gyöngyi (szerk.): Borok könyve ·
Összehasonlítás - Robert Steidl – Georg Leindl: Borkészítés barrik eljárással ·
Összehasonlítás