Régi ​idők receptjei 4 csillagozás

Nagyanyáink főzték
Lejtényi Éva – Waldhauser György: Régi idők receptjei

Truffaldino ​tálalási monológja

Hiába: a vendéglősök főzni még csak tudnak, de a tálaláshoz nem is konyítanak! no majd én megmutatom. Mondjuk itt az asztal. Ide figyeljen, hogy kell elrendezni azt az öt tál ételt. Például ide középre kerül a leves. Ide, erre az oldalra tesszük a főtt húst. A másik oldalra a rántott halat. Oda kerül a mártás, emide az a micsoda étel, amit nem ismerek. No, mit szól hozzá, jó lesz így?
Levesek…
Ejnye no, miféle ebéd ez? Egyszerre csupán egy tányér étel? A gazdám csak fizet, mint a köles, és semmi jó falat?
Ki tudja, mit kotyvasztottak ebbe a levesbe? Megkóstolom. Jó, ha az ember mindig magánál hordja a fegyverét. Ha, nem is rossz. Ettem már rosszabbat is.
Húsok…
Bárány ez, vagy borjúhús? Úgy érzem, bárányhús. No, egy falatot: kóstoljuk meg. Nem bárány ez, de nem is borjú, közönséges birka.
Gombócok…
Ide négy gombóc, amoda is négy. Az ám, de eggyel több van. Ezt melyiknek adjam? Hogy egyik se… (tovább)

>!
Népszava, Budapest, 1983
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633220343 · Illusztrálta: Szlifka Anna

Hasonló könyvek címkék alapján

Mautner Zsófia: Egy év a konyhámban
Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye
Bangó Margit: Határtalan lakoma
Hegyi Barbara: Abraka babra
Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv
Duzs Mária (szerk.): Népszerű palacsinták
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
Ráczalmási György (szerk.): Pizza
Németh Ibolya (szerk.): A vadon ízei
Sütemények csökkentett kalóriával