Régi ​idők receptjei 4 csillagozás

Nagyanyáink főzték
Lejtényi Éva – Waldhauser György: Régi idők receptjei

Truffaldino ​tálalási monológja

Hiába: a vendéglősök főzni még csak tudnak, de a tálaláshoz nem is konyítanak! no majd én megmutatom. Mondjuk itt az asztal. Ide figyeljen, hogy kell elrendezni azt az öt tál ételt. Például ide középre kerül a leves. Ide, erre az oldalra tesszük a főtt húst. A másik oldalra a rántott halat. Oda kerül a mártás, emide az a micsoda étel, amit nem ismerek. No, mit szól hozzá, jó lesz így?
Levesek…
Ejnye no, miféle ebéd ez? Egyszerre csupán egy tányér étel? A gazdám csak fizet, mint a köles, és semmi jó falat?
Ki tudja, mit kotyvasztottak ebbe a levesbe? Megkóstolom. Jó, ha az ember mindig magánál hordja a fegyverét. Ha, nem is rossz. Ettem már rosszabbat is.
Húsok…
Bárány ez, vagy borjúhús? Úgy érzem, bárányhús. No, egy falatot: kóstoljuk meg. Nem bárány ez, de nem is borjú, közönséges birka.
Gombócok…
Ide négy gombóc, amoda is négy. Az ám, de eggyel több van. Ezt melyiknek adjam? Hogy egyik se… (tovább)

>!
Népszava, Budapest, 1983
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633220343 · Illusztrálta: Szlifka Anna

Hasonló könyvek címkék alapján

Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
Havas Dóra: Lila füge szakácskönyv
Lajos Mari – Hemző Károly: 99 palacsinta 33 színes ételfotóval
Lajos Mari – Hemző Károly: 99 zöldségtál 33 színes ételfotóval
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta 2.
Illés Andrea – Repka Noémi: Csizma az asztalon
Gabriela Scolik: Főzz!
Lajos Mari – Hemző Károly: 99 vad- és halétel 33 színes ételfotóval