Bakker, ​azok a csodddálatos férfiak! 24 csillagozás

Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

A ​nagysikerű Bakker, anya lettem! című könyv folytatásában Leitner Olga, a férfiakra jellemző magatartásmintákat kifigurázva arra keresi a választ, hogy „miért egyszerűbb például megjátszani az orgazmust, minthogy elmondjuk a párunknak, hogy most nincs kedvünk hozzá? Miért érezzük sokszor úgy, hogy a férfi csak szexet akar tőlünk, s miért nem értik, hogy mi viszont szeretkezni akarunk? Van-e különbség a szex és a szeretkezés között? Vajon mit szólnának a férfiak, ha tudnák, hogy a szexuális együttlét alatt olykor a másnapi teendőinken, konkrétan az ebéd menüjén jár az eszünk? És miért hisszük azt, hogy ha egy napig nem halljuk az imádott férfitől a „szeretlek” szót, akkor már nem is szeret minket? A fő kérdés pedig: mindezekből a keszekusza, sokszor saját magunk számára is bonyolult és néha nevetséges gondolatmenetekből miért nem ért és érez semmit a férfi?!”
Ez a szókimondó, vicces, laza stílusú könyv, ugyanakkor szinte érthetetlen lelki vívódásokkal és eddig kimondatlan… (tovább)

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934464
>!
Athenaeum, Budapest, 2015
304 oldal · ISBN: 9789632934884

Most olvassa 3

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Cicu
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Briliáns humor, remek témaválasztás, tökéletes kikapcsolódást nyújtó könyv.
Nincsenek világmegváltó gondolatok benne, sőt még olyan dolog se amit eddig ne tudtunk volna a „teremtés koronáiról”, de a humora mindent visz :)

>!
Gorkie P
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Imádtam Leitner Olga első könyvét. Tetszett a stílusa, közvetlen, őszinte, szókimondó, de ugyanakkor eszméletlen humora van. :)
Így nem is volt kérdés, hogy a második könyvét is beszerzem.
Nagyon jó volt! Néha annyit nevettem, hogy potyogtak a könnyeim. Ugyanakkor elgondolkodtatott is.
Ez nem egy nőknek szóló férfiakat szapuló könyv. Egyáltalán nem az. Igaz, hogy Olga kiáll a nők mellett (mégis melyik oldalra állna?), de igyekszik a férfiak szemszögét is megérteni, megértetni velünk, nőkkel. Viszont a férfiak is tanulhatnak belőle, mit miért úgy mond/tesz a nő ahogy.
Érdekes volt a férfiak véleményét olvasni 1-1 témában. Olga megjegyzései pedig hol elgondolkodtattak, hol megnevetettek.
Szórakoztató, könnyed stílusa miatt nehéz letenni. Bele lehet merülni és csak bólogat az ember, hogy ez bizony így van, és ez is, és ez is… Nem lehet megállni, hogy össze ne hasonlítsuk magunkat és párunkat a könyvben leírtakkal. Ha nem is 100%-ig mindenben, de biztos a nagy részében igazat adunk Olgának.
Szerintem mindenki tanulhat belőle valamelyik témában, de ha nem is ez a cél, akkor is egy nagyon szórakoztató könyvet kapunk a kezünkbe.

>!
Athenaeum, Budapest, 2015
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632934464
>!
Zsófi_és_Bea P
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Azt gondoltam, hogy ez a könyv a férfiakról szól, nekünk nőknek. Nagyokat mosolyogtam rajta az elején, aztán bólogattam a közepén, és feldühödtem egy kicsit a végén. No nem a könyvre gurultam be, hanem a férfiakra. Hogy miért is nem értenek meg bennünket, nőket? Meg akarnak-e egyáltalán érteni bennünket? Vagy tulajdonképpen nagyon okosak, mert rájöttek, hogy még mindig jobb nekik így, hogy nem értenek meg bennünket. Mert ha megértenének, akkor örök szomorúság lenne az életük ezután, hogy így bántak velünk szegény – meg nem értett – nőkkel eddig, és azon kellene hátra lévő életükben munkálkodniuk, hogy jóvátegyék vétkeiket. :)

Folytatás a blogon: http://konyvutca.blogspot.hu/2015/09/leitner-olga-bakke…

>!
VNoémi P
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Leitner Olga könyvével kaptunk egy ismertető, ám cseppet sem tudományos írást, ami arra vár, hogy mindenki a kezébe vegye, jót nevessen rajta, helyeseljen bizonyos részeknél, hogy „Igen, az én randi partnerem is ilyen volt, milyen gáz már!” és vigaszt nyújtson nekünk, hogy minden nő azonos cipőben jár. Megtörtént a férfiak visszavágása a sok sztereotipikus viccre, bár cseppet sem olyan sértő és eltúlzott formában. Szerintem mi itt még szépek és nőiesek voltunk. :)

Ami tetszett az írásban, hogy nem törekedett Olga arra, hogy ő ezt a témát tudálékosan kimagyarázza, megmutassa mennyire jól képes gyűjtőmunkát végezni, hanem ehelyett egy egészen más módját talált a tárgykör ismertetésére, saját környezetének tapasztalatait vetette papírra, annak legdrasztikusabb eseteivel, rövid internetes beszélgetéseit tárta elénk, és saját félresikerült randijait, párkapcsolatait. Sok apró történet egy egészbe foglalva. Jó humora volt az írásnak, és egyénisége. Bárki képes lett volna egy hasonló mű megalkotására, annyira hétköznapi és emberi, mégis mindössze Olgának jutott eszébe, ami dicséretes. :)

>!
Fanolda___Angie
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Most először olvastam Leitner Olgától. Be merem ismerni, hogy a Bakker, anya lettem, kimaradt eddigi életemből, ám ezalatt az egyetlen könyv alatt megszerettem a stílusát, közvetlenségét, szókimondóságát, realitását. Írónőnk laza, már-már hétköznap szóhasználata, stílusa tette igazán olvasmányossá a könyvet. Sokszor nevethettem Olga által elmesélt történeteken. Őszintén örülök, hogy a saját életéből, a saját környezetéből hozott számunkra olyan példákat a férfiakról, és a velük való kapcsolatokról, amelyekből csak tanulhatunk.
http://fanolda.blogspot.hu/2015/10/leitner-olga-bakker-…

>!
Niki_
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Tetszett ez a humoros hangvételű könyvecske, szerettem olvasni. Ráadásul néhol annyira gyönyörű gondolatok voltak benne, hogy nem a nevetéstől könnyeztem, hanem a megfogalmazott megható, elgondolkodtató és igaz gondolatoktól.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2016/01/leitner-olga-bakker-…

>!
ladybird
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Talán csak azért, mert most kattantam rá a Szex és New York sorozatra, de teljesen az volt az érzésem, hogy a magyar Carrie Bradshaw gondolatait olvasom. Szókimondó, humoros, szarkasztikus és imádnivaló. Végig olyan volt, mintha a barátnőimmel ülnénk egy üveg bor felett és a pasikról cseverésznénk.
Leitner Olga górcső alá veszi a férfiakat és teszi mindezt olyan humorral és könnyedséggel, ami szinte azonnal magával ragad. Miközben olvastam, többször is azon kaptam magam, hogy visítva nevetek egyes pasi típusokon, vagy szituációkon, amiket felvázolt az írónő. Nem voltak benne új átütő gondolatok, hiszen, ahogyan azt a könyv elején ő is megjegyzi, ezt minden nő tudja már a férfiakról, de így, egy csokorba szedve nagyon szórakoztató volt.

http://konyvextrak.blogspot.hu/2015/09/leitner-olga-bak…

>!
Ariadne
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

A fülszöveget olvasva és a könyvborítót nézve egyes férfiak azt gondolnák, hogy ez egy tipikus csajos könyv, amiben a férfiakról mindenféle „ökörséget” írogatott egy nő. Ezeknek a férfiaknak üzenem, hogy nagyban tévednek, és ne ítéljenek ennyiből! :) Könnyed stílusú, sziporkázó hangvételű, sokszor humoros, néha döbbenetes írás, amiben egyaránt boncolgatja az írónő a férfiak és a nők viselkedését. Szó esik szerelemről, szexről, kapcsolatokról, randevúkról, társkeresőkről, és még rengeteg mindenről. Mindkét oldalon kutatásokat, interjúkat végzett az írónő, tehát nem csak a hasára csapott és kitalált valamit. Ha jobban átolvassuk rájövünk, hogy bizony sok dologban igaza van, és a leírtak nem is akkora butaságok.

Bővebben: http://ariadneolvasmanyai.blogspot.hu/2015/09/leitner-o…

>!
kbujdoso
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Az egyik legrosszabb könyv, amit az utóbbi időben olvastam. Tartalmában a cím megtévesztő: azt hittem megtudok valamit a férfiakról, de igazából inkább a páromnak kellett volna elolvasni, mert a nőkről többet lehet megtudni. Viszont olyan „férfi-undort” árasztott a könyv, hogy inkább nem ajánlottam neki. Rákerestem az íróra, és csodálkozva láttam, hogy párkapcsolatai tanácsadással foglalkozott (mert a könyv óta szerintem nem nagyon keresik ilyen témában). A másik ok, ami miatt igen rossz véleménnyel vagyok a könyvről, hogy nem csak elírásokkal volt tele, de valószínűleg szerkesztő sem sokat foglalkozott vele. Pl. úgy ismétel meg sztorikat néhány oldal különbséggel, mintha először mondá, és nem visszahivatkozik az esetre, vagy az is elég gáz, hogy egy történetet úgy kezd el, mint ami egy ismerősével esett meg, a közepétől viszont egyes szám első személyre vált. Én nem vagyok sem irodalmár, sem nyelvész, de ki merem mondani, hogy nem mindenkinek kell könyvet kiadni, azért mert szeret írni.

>!
evii29
Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Őszintén szólva, többet vártam a könyvtől. Úgy éreztem, inkább szól a nőkről, mint a férfiakról, úgyhogy inkább utóbbiaknak ajánlanám. Hiányérzetem is van. Mintha nem kaptam volna a kérdéseimre választ.
De egyébként volt néhány vicces jelenet, amiken röhögtem, meg jók voltak a megjegyzései az írónőnek, de néhol kicsit sok volt a stílusa már. Meg párszor megfigyeltem, hogy megismétli az 1-2 oldallal ezelőtt leírtakat, szinte szóról szóra. Mintha nem olvasta volna el egyben, mikor kész lett. (Erről az elírások is árulkodnak, de az inkább elnézhető szerintem.) Engem ezek picit zavartak.


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Egy nőtől azt elvárni, hogy ne beszéljen, legalább olyan nagy kívánalom, mintha a férfitől azt kérnénk, hogy beszéljen.

>!
Zsófi_és_Bea P

Egy nő önmagában, egyedül is hihetetlen mértékű spekulálásra képes, de ha ehhez segítségül hív egy másikat, akkor megszületik a végítélet is, az egyszer bizos. Kész terveket, ok-okozati összefüggéseket, meg nem történt eseményeket képes konstruálni anélkül, hogy a másik felet meghallgatta, megkérdezte volna.

2 hozzászólás
>!
Gorkie P

„Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar, a férfi a nőt, a nő a férfit.” – Karinthy Frigyes is megmondta, ugyebár.

153. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

A verbális kommunikáció a férfiak számára szimpla információcsere, míg a nőknek az érzelmeik prezentálására alkalmas eszközt jelenti

>!
VNoémi P

Ahogyan mi tisztában vagyunk azzal, hogy a férfiak nem szívesen beszélnek problémáikról, úgy ők is legyenek tisztában azzal, hogy mi viszont igen.

155. oldal

2 hozzászólás
>!
ladybird

Létezik valaki, aki nem akar megváltoztatni, nem kritizál, nem oktat ki, nem prédikál,hanem csak szeret, szeret és szüntelenül szeret, úgy, ahogy vagyok, olyannak, amilyen vagyok. Valaki, aki odaadja a dzsekijét, ha fázom, aki letörli a könnyemet, ha sírok, és aki velem együtt nevet, ha megbotlom és orra esek. Aki kicseréli az izzót a kocsiban, betakar éjszaka, és néha hoz egy szál kórót, akkor is, ha nincs szülinapom, mert tudja, hogy szeretem. Létezik valaki, akinek én leszek a szerelme, a lelki társa, a legjobb barátja, a szeretője, a kedvese, a párja, a cimborája, a mindene, az élete. Aki nem úgy gondol rám, mint az élet szükséges velejárójára, mert ugye nem akarunk egyedül meghalni, és nem úgy, mint egy házisárkányra, egy hisztis nőre, vagy a hátán egy púpra. Hanem úgy, hogy én jelentem neki azt a valamit, ami nélkül az ő élete üres és értéktelen lenne. Mint az enyém, ha ő nem lenne.

16-17. oldal

>!
ladybird

Egy férfi, ha valóban szeret, és tervez veled, akkor jelen van az életedben. Mindegy, milyen formában. Jelen van. Hív, ír, keres. Látni akar, hallani akarja a hangod, amikor csak lehet. Keresi a társaságod, nem éri be párperces légyottokkal. Jelen van a mindennapjaidban is: tudja, mi a kedvenc kajád, milyen filmet szeretsz, és milyen öblítőt használsz. Mert figyel, mert érdekli minden, ami veled kapcsolatos. A lehetőségeket és a megoldásokat keresi, nem pedig a kifogásokat. Célja, hogy minél többet lehessen veled, hogy minél többet tudjon meg rólad. Ezek a férfi jelei. A jelenlét. A Te életedben. Semmi más.

22-23. oldal

>!
Gorkie P

– Mi a baj Kicsim, olyan furcsa vagy napok óta?
És máris érkezik a válasz:
– Semmi. – Húúú, dehogynem. Csak még nem tudod…

204. oldal

>!
ladybird

Az álompasi tényleg már csak a 90-es évek vígjátékaiban és romantikus drámáiban szerepel? Nyilván nem azt várjuk, hogy a Tescoban szamurájkarddal fejezzen le mindenkit, aki véletlenül rátolja a sarkunkra a bevásárlókocsit, és elviszi előlünk az utolsó élesztőt szombat este, és azt sem várjuk el, hogy a Niagara-vízesésnél, forró csókok és örömteli könnyek közepette kérje meg a kezünket, hiszen megelégszünk a szoba közepén térden állva elszavalt leánykéréssel is, de az alapvető emberi jellemvonásokat azért csak elvárhatjuk még ebben a marha modern és marha liberális világban is, nem?

54. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mikszáth Kálmán: Különös házasság
Harmath Artemisz: Esküdj!
Hallók Ákos: Malac férfiviccek
Antony Mason: Tiszta őrület! – A Pasik
Christina Arneson – Teresa McMillan – Amanda Newman: Még mindig minden férfi disznó
Szomaházy István: A férjhezmenés művészete és egyéb problémák
R. Kelényi Angelika: Egy hajszálon múlt
Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója
Grecsó Krisztián: Megyek utánad
Ranschburg Jenő: A nő és a férfi