Megtört ​Júlia (Starcrossed 2.) 343 csillagozás

Leisa Rayven: Megtört Júlia

CASSIE Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje ETHAN Holtot, élete legnagyobb szerelmét.
Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte.
Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t.
Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert.
De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől?
Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak.

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Libri Insomnia Libri

>!
Libri, Budapest, 2018
412 oldal · ISBN: 9789634333852 · Fordította: Bikics Milán
>!
Libri, Budapest, 2018
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633109984 · Fordította: Bikics Milán

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Ethan Holt · Cassandra Taylor


Kedvencelte 27

Most olvassa 11

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 59


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

A kapcsolatom ezzel a könyvvel kissè ingatag lábakon áll, tekintve azt az aprócska tènyt, hogy kètszer ugrottam neki :) De a csillagozásom is azt mutatja, hogy ami nem megy azt ne erőltessük. Kicsit pihentettem, helyrepofoztam a kedvemet ès máris tudtam èlvezni. Nem mondom, hogy ez mindig segít de időnkènt tènyleg a könyvnek kell minket kiválasztani ès nem nekünk őket.
Örülök, hogy vègül nem hagytam fèlbe mert nagyon jó poènokról maradtam volna le. Mit ne mondjak, iszonyat jó a mellèkszereplők humora. Persze Cassie ès Ethan is vicces de Jack, Ruby ès Tristan. Haláli figurák :)))
Mèg nem tudom Elissába èrdemes-e belekezdeni. A filmes világèrt mindenkèpp. Kiskorom óta szappanopera karriert dèdelgetek, ami sajna elúszott :) Legalább itt èljem meg az álmom! Szóval lehet teszek vele egy próbát.

17 hozzászólás
Naiva>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Érdekes volt látni, hogy mennyit változott a felállás a páros kapcsolatában. A múltban mintha Cassie sokkal jobban akarta volna az egészet.
A jelenben Ethan a sokkal kiegyensúlyozottabb, míg Cassie sokkal bizalmatlanabb lett. Azzal a különbséggel, hogy Cassie-nek semmi köze nem volt Ethan bizalmi problémáihoz, míg, ami a lánnyal történt, azért csakis Ethan volt a felelős. Lényegében most is nagyon szerettem Cassie és Ethan nem mindennapi, szappanopera-szerű történetét. Az eredeti borítóval, mennyivel szebb lett volna.

KönyvMoly_1989>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

„Az emberek olyanok, mint az ólomüveg ablakok. Csillognak és ragyognak, mikor süt a nap ; de amikor leszáll a sötét, a valódi szépségüket akkor mutatják, ha odabent van fény.

A történet ugyanott folytatódik, ahol az első résznél abbamaradt. Ethan és Cassie között még mindig perzselő a szenvedély, tökéletes párost alkotnak.
Sajnos azonban hibát hibára halmoznak, főleg Ethan, aki a múltbéli részeknél egy igazi kis p*cs. Ha szeretek valakit, nem bánok vele úgy, ahogy ő tette. Viszont a jellemfejlődése a jelenig óriási! A végére nagyon megszerettem. :)
Sokkal több volt az erotikus jelenet, és bár néha az agyamra mentek azzal, hogy bizonytalanok és ebből kifolyólag bántják egymást, nem tudtam nem szeretni a könyvet.

Várom a harmadik részt, ahol Ethan húga lesz a főszereplő, aki egy nagyon kedves és aranyos lány. A kötet fülszövege igen megkapó! ;)

Deziréé>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Ebben a részében sem csalódtam. Bár az első részén többet nevettem ez a történet is nagyon tetszett.
Az első rész után alig bírtam magammal, amíg el nem kezdtem ezt a részt is olvasni. Ezt a könyvet pár óra alatt elolvastam, annyira magával ragadott. Rég volt már ilyen, hogy egy könyv ennyire magába szippantott volna.
Nagyon tetszik az írónő stílusa.
Cassie igazi vagány csaj, nagyon szimpatikus.
Remélem a későbbiekben több mellékszereplőről fogok olvasni majd a további kötetekben.
Alig váom hogy a következő könyvet is elolvashassam.

Smurfettereads>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Bevallom ezt is imádom. :-) ❤ Nagyon kíváncsi voltam, hogy fog folytatódni Cassie és Ethan kapcsolata, de erre nem számítottam. Az elején az volt bennem, hogy most Cassie az aki teljesen kihátrál az egészből, feladja, és elmenekül. De nem. Ez valami fantasztikus volt az egész. Megérthettük mit miért csinált Ethan, és így még jobban imádom. Annyira szexi pasi, lélegzetelállítóan csodálatos. Én nagyon bírom. Romantikus, humoros, szenvedélyes, érzelmes, erotikus, csodálatos, magával ragadó. Volt, hogy egy két részen felnevettem, hangosan. Mindent imádtam benne, nagyon tetszett színházi jelenetek is. Cassiet is megtudom érteni, nem csoda, hogy lelkileg összetört. A helyében én is spoiler A többi szereplő is kedvenc lett, főleg Elissa és Erika. Kíváncsi vagyok a harmadik részre milyen, tuti, hogy azt is elolvasom. Az írónő stílusa tetszik. Ez a borító nekem szintén bejön. :-)

Szilvi00 P>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Nagy elvárásokkal vettem kézbe a folytatást, és őszintén szólva majdnem ugyanúgy szerettem, mint az első részt. Ha most valaki arra kérne, hogy rangsoroljam kedvenc könyves párosaimat, Ethan és Cassie nem a dobogón kapna helyet, hanem egy különdíjjal jutalmaznám Őket. Jó pár romantikus könyvvel a hátam mögött állítom, ehhez foghatót keveset olvastam. Hihetetlenül magával ragadott ez rész is. Tele volt érzelemmel, szenvedéllyel, és sokszor komolyan elgondolkodtatott.
Szerettem a múltban, játszódó fejezetek, de sokkal jobban érdekelt a jelen. Megérdemel egy újabb esélyt Ethan? Vajon sikerül helyrehozni ezt a kapcsolatot? Elképesztő sokat változott Ethan, de Cassie sem ugyanaz a lány, aki régen volt. Csak remélni mertem, hogy nem követi el ugyanazokat a hibákat, amiket Ethan elkövetett.
Esküszöm, néha még lélegezni is elfelejtettem, olyan intenzív volt. És most nem csak az intim jelenetekre gondolok, hanem azokra a fájdalmas és érzelemdús pillanatokra, melyek rendre szétzúzták a szívemet.

Magdi1017>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Jaj, nekem!
Ez a sok világrengető szívfájdalom nekem már sok volt, főleg az elején. Cassie és Ethan kínja már nekem fájt,esküszöm. Lehet, hogy ha fiatalabb lennék, jobban tudtam volna azonosulni ezzel az egésszel, de sajnos hiába adtam meg az esélyt, nem lett jobb.
Az első rész nekem jobban tetszett, szerény véleményem szerint elég lett volna egy rész, fele ennyi nyomorúsággal.
Sajnálom, lehet, hogy majd egyszer jobban fog tetszeni, de nem mostanában.

3 hozzászólás
GytAnett>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Ahogy befejeztem az első részt, már vettem is a kezembe a folytatást, de nem teljesen azt kaptam, amit vártam. Minden kérdésemre megkaptam a választ, meg tényleg egy befejezett történet lett a végére, de közel sem tudott lebilincselni annyira, mint az előzmények. Sőt, Cassie ebben a részben már kifejezetten idegesített. A kancás szót már meg sem említem. Nem szerepelt olyan sokszor, de erre annyira fel lehet figyelni, hogy olyan érzésem volt, mintha minden második oldalon éppen kancás lenne Cassie. :D Aki még nem olvasta, annak ajánlom a strigulázós módszert. :P Míg az előző kötetben nem zavart a szenvedés, itt már sok volt. Cassie-nek valahogy semmi sem volt jó. Értettem az indokait, de még nem tanulta meg, hogy a szív érveit az ész nem értheti? Mondjuk, ha ezt tudta volna, akkor nem lett volna könyv sem, amit végigszenvedhetnek. :D
Ethant viszont sokkal jobban megismerhettük. Nem mondom, hogy egyetértek a korábbi viselkedésével, de valahol megértem. A korábbi traumák valóban nagyon keményen tudnak dolgozni a háttérben, igazából csak az az unalmas, hogy minden ilyen jellegű könyvben van valami hatalmas valami a múltból. Miért? Nem léteznek már manapság traumamentes személyek? Vagy már csak ez számít izgalmasnak? A jelen- és múltbeli Ethan igazából köszönőviszonyban sincs egymással, rengeteget változott, és mindent, tényleg minden elképzelhetőt megtett azért, hogy Cassie-t visszakapja.
Cassie… Passz. Tényleg nem tudtam vele most azonosulni, így igazán véleményezni sem tudom. Sok volt a hiszti, és valahogy túl sok volt az erotikus jelenet. Nem vagyok prűd, de szeretem, ha ezen kívül is van cselekmény. :)
A mellékszereplők viszont ebben a kötetben más sokkal érdekesebbek voltak, mint a Hitvány Rómeóban. Vagy most jobban figyeltem rájuk. Nem tudom, de Cassie lakótársát kifejezetten kedveltem, sajnáltam, hogy nem kaptunk belőle még többet. :)
A két könyvet együtt értékelve azt mondom, hogy az NA műfaj kedvelőinek tényleg ajánlani tudom, mert egy aránylag könnyed kikapcsolódást jelent, mégis megvannak a maga mélységei, amin el is lehet akár gondolkodni. :)

Illatos_Hópehely>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Megmondom őszintén, hogy valami nagy durranásra számítottam a második szakítás okaként.
Tulajdonképpen ugyanaz történt, mint az első szakítás alkalmával.
Itt már egy picit zavart Cassie viselkedése. Értem én, hogy két pofára esés után nehezen bízik meg Ethan-ben, de szerencsétlen tényleg mindent bevetett a cél érdekében.
De minden jó, ha a vége jó :)

Evika82>!
Leisa Rayven: Megtört Júlia

Az előző rész befejezése után rendesen szentségeltem volna, ha nincs a polcomon ez a kötet is. Rögtön el is kezdtem olvasni. ;)
Nem kellett csalódnom, ugyanolyan hihetetlen intenzív élmény volt, mint az első kötet.
Ez a rész is tele volt érzelmekkel, vággyal, bizonytalansággal, haraggal, és mindenek felett Szerelemmel.
Az írónő végre teljes egészében megismerteti velünk Ethan és Cassie múltbeli kapcsolatát, ami valljuk be nagyon csúnya véget ért. Ezek után nem is csodálkozom, hogy a jelenben, Cassie nagyon bizalmatlan és hitetlenkedő Ethan változását illetően.
Szerencsére a könyv végére minden a helyére kerül.
Nekem nagyon tetszett.
Kíváncsian várom Elissa történetét, ha feleannyira jó mint a testvére könyve, akkor már tuti nem fogok csalódni… ;)


Népszerű idézetek

KönyvMoly_1989>!

Sokáig tartott megértenem, hogy csak azért, mert valami nem hibátlan, attól még igenis értékes.

373. oldal

4 hozzászólás
Deziréé>!

[…] vállalni a sebezhetőséget sokkal több erő, mint elzárkózva duzzogni a sarokban.

2 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!

Az emberek általában elrejtik a sebeiket. Mintha a sérülés legkisebb jele is azt mutatná, hogy milyen gyengék. Hibákkal azonosítják a sebeiket, a hibákat pedig szégyenfoltként kezelik. Már soha nem lehetnek tökéletesek.

9. oldal

KönyvMoly_1989>!

Csak téged akarlak. Most. Egy hét múlva. Egy év múlva. Tíz év múlva. Amikor készen állsz. Amit akarok, sosem fog változni, mert csak te vagy. Te.

237. oldal

1 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!

Az emberek olyanok, mint az ólomüveg ablakok. Csillognak és ragyognak, mikor süt a nap ; de amikor leszáll a sötét, a valódi szépségüket akkor mutatják, ha odabent van fény.

376. oldal

vikcs>!

– Mondjuk, hogy az emberek könyvek. Mindenki, akivel találkozunk, csak pár oldalt lát belőlünk, ahogy mi is belőlük. Ha kedveljük egymást, többet: ők többet mutatnak, mi pedig többet vagyunk hajlandóak mutatni. Néhány ember jegyzetet hagy a lapunk szélén. Nyomot hagynak rajtunk, a történetünkön. De akárhogy legyen is, a történet adott: nem változhat meg, csak ha mi úgy akarjuk.

307. oldal

Könyveslány P>!

Minden nap hazudunk, ezer- és ezerféle módon. A leggyakoribb ezek közül: „Elolvastam, és megértettem a felhasználási feltételeket”. A második leggyakoribb: „Jól vagyok”.

KönyvMoly_1989>!

Élhetnél ezer életet, mégis mindegyikben nálam kötnél ki.

167. oldal

KönyvMoly_1989>!

– Sebezhető. Melléknév, jelentése : sértődésre hajlamos, érzékeny. Magára veszi a morális támadást, kritikát, csábítást. Ó, nézd! A definíció mellett itt egy kép rólad!
– Nagyon vicces.
– Kösz! Igyekszem.

22. oldal

vikcs>!

Egyikünk sem tökéletes, az biztos, de amikor együtt vagyunk, a hibáinkat kiegészítik a másik erősségei.

406. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cassandra Taylor

A sorozat következő kötete

Starcrossed sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ella Maise: Imádlak, Jason Thorn
Cora Carmack: Szakítópróba
Ali Hazelwood: A szerelem elmélete
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement – A randiguru szárnysegéde
Jay Crownover: Rule
B. B. Easton: Az öltönyös
Emma Chase: Taníts meg szeretni!
Krista Ritchie – Becca Ritchie: Addicted to you – Beteged vagyok
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Ana Huang: Twisted Hate