34. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
43. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
91. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Valahol (Bexi 5.) 1522 csillagozás

Leiner Laura: Valahol Leiner Laura: Valahol

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott, és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban felforgatott mindent a zenészek életében.
Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik Aszádékkal, zsarolás… Valahol a Balaton-parton.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653346
>!
L&L, Budakalász, 2019
444 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653346
>!
Carta Teen, Budaörs, 2019
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653353

3 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Bogyó · Puding · Pepe · Daniella · Garai Evelin · Budai Lili · Sleisz Antal · Pabló · Sanyi · Novák Botond · Balogh úr · Nádor Gergő (Geri) · Tomi

Helyszínek népszerűség szerint

London · fagyizó


Kedvencelte 414

Most olvassa 118

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 185

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lillsz>!
Leiner Laura: Valahol

Mivaaaan?!
Laura! Én komolyan nagyon szeretlek! De SÍRBA VISZEL EZZEL A FÜGGŐVÉGGEL! Megint sikerült rekord gyorsasággal elolvasnom egy könyvet. Nem bántam meg…. de mit csináljak fél évig?! Azonnal beleszerettem a könyvbe! spoiler Nem tudom várjam-e a kövi részt vagy ne… Mert oké, hogy lezárul a sorozat meg gondolom szép vége lesz. DE LEZÁRUL A SOROZAT! És ha nem olyan vége lesz…. Amilyenre gondolok… Mert ha itt még tovább bonyolódnak a dolgok akkor…. AKKOR NEM TUDOM MIT TESZEK! 5/5

11 hozzászólás
MissFortune>!
Leiner Laura: Valahol

Imádtam!❤❤
Rögtön magába szippantott, alig bírtam letenni. A szereplőket imádom, annyira jó ez a társaság, amit Laura megalkotott. Körte hatalmas kedvenc, ebben a részben még inkább megmutatta az érzelmesebb oldalát is. A poénok pedig egyszerűen fenomenálisak, rengeteget nevettem.
Márkkal kapcsolatban most értem be igazán a célba. Már nem idegesít a nagyképűsége, itt derül ki igazán, hogy mi rejlik mögötte. Egy érzelmes, odaadó srác.
Geri ismét megjelent, felkavarva az állóvizet. Nem gondoltam, hogy tudom ennél jobban utálni, de bebizonyosodott: tudom. Kendőzetlenül nem tudok róla véleményt alkotni, mert egyszerűen letiltanának a molyról. :DD Bár ezzel sokan vagyunk így szerintem.
Izgalmakban újfent gazdag volt, remekül csűri-csavarja a szálakat az írónő. A vége hatalmasat ütött ismételten, rögtön olvasom a következő kötetet. ❤

pveronika>!
Leiner Laura: Valahol

Nehéz így öt könyv távlatából írni, de nekem talán ez a könyv tetszett az eddigi legjobban a sorozatból. :)) Rengeteget nevettem, imádtam a szereplőket, annyira jó volt, hogy egy kicsit megismertük Márkot a „Nagy Márk” felszín alatt. Daniella, Aszádék és a többi szereplő megint fergetegesek voltak. Ismét pörögtek a lapok és észre sem vettem, máris az utolsó oldalakon találtam magam.

Nagyon-nagyon szerettem olvasni a főszereplőkről, spoiler Bekára viszont egy picit haragszom, amiért ennyire nagyon naiv. Én a helyében biztosan azt mondtam volna spoiler

És tudjátok mit? Soha nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani, de még a függővég is tetszett, bár lehet, hogy ehhez hozzájárul az is, hogy spoiler És részben emiatt is, részben pedig néhány dolog miatt ami a könyvben történt, éreztem azt, hogy ezzel a kötettel, –minden humora mellett-, elkezdett egy kicsit komolyodni a sorozat. A szereplőknek is a nagy döntéseket kell meghozniuk, és sokszor már felnőttként gondolták végig azt, hogy mit kell tenniük. Szerintem egészen izgalmas irányba terelődik a történet spoiler, és kíváncsian várom, hogy hogyan ér majd véget Beka, Márk és a többi szereplő története.

18 hozzászólás
Fangirl033>!
Leiner Laura: Valahol

„A könyv már az első oldal, első mondatánál magába szippantott; és nem engedett. Csak olvastam, és olvastam, konkrétan faltam a sorokat. A történet ott kezdődik, ahol a negyedik rész, a Nélküled véget ért. Beki elindul az egyik fiú felé, hogy megmondja; véget ért vele a kapcsolata. Na, de ki az, aki elsétál? Tomi, vagy Márk?”
Bővebben: http://bookseverywhere003.blogspot.hu/2016/11/leiner-la…

3 hozzászólás
Kelemen_Hanna>!
Leiner Laura: Valahol

A lelkemhez közel áll ez a sorozat nagyon, és ezt a kötetet is élveztem olvasni. De az agyam már mást mond: hogy ez így nem elég. Túl sok nagyon jót olvastam mostanában ebből a műfajból, szerintem az a baj. De továbbra is rengeteget nevettem olvasás közben, és persze imádtam Nagy Márkot is. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy ezekkel a dalszövegtémákkal mit tudna kezdeni egy igazi dalszövegíró, aki ritmusban és rímben dolgozná fel őket. Vagy lehet, hogy én nem tudom, milyen egy dalszöveg, ez esetben fordítva: lehetséges megzenésíteni ezeket a szövegeket?

13 hozzászólás
Kikiriki>!
Leiner Laura: Valahol

Laura, egy picit kezdek már besokalni attól, hogy a Bexi-sorozat részeinek legvégén mindig kétségek közt hagysz minket. Méghozzá milyen kétségek közt..
Oké, persze, megértem, hogy ez a sorozat védjegye, meg ilyesmi, de akkor is.

Imádtam ezt a részt is. Az összes szereplővel (habár kivételek mindig akadnak) együtt. Márk egyszerűen imádnivaló volt itt is!
Beki pedig… azt hiszem Beki az eddigi legjobb női karakter Laura könyveiből. Egyrészt sokkal kidolgozottabb, mint pl. Zsófi vagy Lia, viszont számomra ezerszer elviselhetőbb, mint Reni.
Tudjátok, azt imádom Laura könyveiben, hogy nem csupán a romantika miatt hatódhat meg az olvasó, hanem mindig egy csodálatos társaságot fest le.
A poénok itt is nagyon jók voltak, egyszerűen minden stimmelt ezzel a könnyvel (viszont az egyik szereplőt ezer örömmel pofán vágnám).
Csodálatosnak tartom egyrészt a Körte és Beki közti kapcsolatot. Mindenkinek szüksége lenne egy Körtére.. De tényleg.

Beki, Márk, Lili, Körte, Evelin, Daniella, Anti, Puding, Pepe és Bogyó! Annyira szeretlek titeket! :')

Drága írónőnk! :) Sikerült újra csodát alkotnod! :)

2 hozzászólás
Orsi999>!
Leiner Laura: Valahol

Egy kicsit csalódtam a könyvben, másra számítottam, de végül is tetszett. Teljesen lekötötte a figyelmemet, voltak benne váratlan pillanatok, amire szerintem senki se számított. A megszokott humor is jelen volt, ami miatt annyira szeretem Laura könyveit. Szinte mindegyik szereplő változott, volt, aki megkomolyodott pl.: spoiler, de olyanok is voltak, akik hozták a megszokott formájukat pl.: Aszadék és Daniella. Ami szerintem nem jó a könyvben az az, hogy Márkot még mindig Nagy Márknak emlegetik. Bárki másról beszéltek senkinek se említették a vezetéknevét, de Márknál szinte mindig.
A végén már nem tudtam eldönteni, hogy kit utálok jobban Baloghot vagy Gerit.

4 hozzászólás
Mollii>!
Leiner Laura: Valahol

Ugyanazt tudom írni, mint az előző részeknél. IMÁDOM!! spoiler Beki nekem nagy kedvenc, persze Márk is. Minden karakter nagyon szerethető, spoiler . Aszádékat, meg úgy tényleg mindenkit nagyon bírok. Egy pillanatig se unalmas a történet, mindig történik valami.

3 hozzászólás
ZitussKa>!
Leiner Laura: Valahol

Ez a rész több, mint különleges a számomra. Nem csak amiatt, hogy mi történik benne és kikkel, hanem hol történnek az események. Számomra oly kedves és gyerekkorom nyarait idéző Balatonon. Akkoriban, amikor még egy picit mindenkinek több ideje volt, és emlékeim szerint rengeteget nevettünk és pancsoltunk önfeledten, együtt :) Mint ez az összetartó, megbonthatatlan csapat akik egytől egyig imádok.
Élveztem, nagyon. Édes, vicces valahol egy icipicit mindig komoly és megdöbbentő. Sosem tudom mi fog történni pedig azt hittem már nem érhet meglepetés. De. Érhet.
Az utolsó folytatása következik mondat volt a könyv végén, a következő a befejező, aminek már ugyancsak a felénél járok és nem túlzok, ha azt mondom kínszenvedés lesz a velük eltöltött őrült napok után elszakadni tőlük. Felkészültem az utolsó kalandra, jöjjön aminek jönni kell :)
#Márker örök :))

Pandalány P>!
Leiner Laura: Valahol

A legviccesebb Bexi-kötet!
Kedvenc

Annyi minden kavargott a fejemben olvasás közben, megpróbálom összeszedni a gondolataimat. Az biztos, hogy ez a kötet volt számomra a sorozatból az eddigi legviccesebb. Számtalanszor felnevettem, újraolvastam bekezdéseket. Hihetetlen párbeszédekkel, megmosolyogtató helyzetekkel van teli a könyv. A könyv alapsztoriját egy olyan titok adja, ami az eddigi legzseniálisabb ötlet az egész könyvsorozatban!

Eddig a Hullócsillag volt a kedvencem, de ez a történet szépen az első helyre avanzsált. :D Hogy miért? Mert volt benne egyfajta ravaszság is: a két főhős, Bexike (tudom,hogy nem szereti, ha így hívják, de nekem akkor is így tetszik a neve :D) és Márk által. Zseniális és egyben veszélyes dolgot eszelt ki a lány, amibe Márkot természetesen nem volt nehéz belerángatni, nem tudott nemet mondani neki. Ebben reménykedtem én is. :D :D Körbelengte az egész sztorit ez a titok és adott egyfajta pluszt a korábbi kötetekhez képest. Végre!

Az egész könyvsorozat letehetetlen és ez itt sem volt másként. Erőssége leginkább a humor, de sokszor lehet izgulni a főhősökért, képtelenség őket nem szeretni (egy-két kivétellel, utállak Geri ).Viszont ami nem tetszett: a sok ismétlés, a korábbi történések rendszeres felemlegetése egy-egy mondattal, szinte szájbarágósan. Összességében ez nem vett el az olvasás élményéből, szerintem megérdemli az öt csillagot.

A helyszín majdnem végig a Balaton-part, ami kimondottan jó ötlet volt az írónő részéről. Rekkenő hőség, vízpart, bulik, lazulás, abszolút Bexi-stílus. Egy kicsit azért hiányoltam Budapestet, de az eddigi könyvek után jó volt „kimozdulni” és máshol lenni.
Kíváncsian várom a befejező regényt, vajon hogyan alakul a fiatalok sorsa, bár reményeim vannak őket illetően. Tavasz, gyere!
Bővebben itt írtam a könyvről: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/02/valahol.html

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Karol00>!

– Legjobb csajozós szövegem három szóval?
– Aha.
– Nagy Márk vagyok – felelte egyszerűen […]

415. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Nagy Márk
4 hozzászólás
_Katie_ P>!

– Sanyi! Sanyiii! Megyünk a Tescóba!

Kapcsolódó szócikkek: Körte
17 hozzászólás
Karol00>!

– Mit csinálsz? – kérdezte hirtelen Márk.
– Leülök, hogy megigyam a kávémat – hangzott a válasz.
– Itt?
– Igen, Márk, ahogyan minden reggel teszem.
– Menj ki a kertbe kávézni – tanácsolta.
– Szakad az eső.
– Akkor vigyél esernyőt is.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
lenkeee>!

– Csak nézem a kilátást – felelte Márk.
– Tizenkilenc éve nem néztél ki az ablakon – dünnyögte az anyukája unottan.
– Ezért is csodálkozom milyen szép – vágta rá Márk.

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
Puska P>!

– Körte!
– Mondjad, gyerek – szólt vissza derűs hangon.
– Nagyon szeretlek, ugye tudod? – kérdeztem óriási gombóccal a torkomban.
– Ezt most miért mondod? Le fog zuhanni a gép? – kérdezett vissza emelkedett, kissé hisztérikus hangon.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte
1 hozzászólás
Rebbencs>!

– Na, jó és akkor ez? – kiáltotta Bogyó a medencében. – Három szó, amivel leveszel egy csajt a lábáról. Pepe?
– Jó nő vagy – avatott be minket a legjobb ismerkedési szövegébe az Aszád.
– Ez béna – legyintett Bogyó, mire mindannyian felröhögtünk. – Puding?
– Hozz nekem egy sört – mondta a sajátját.
– Ez négy szó, és hülye vagy – nevette ki Evelin.
– Tényleg, Puding, kiestél – dobta arcon Bogyó a labdával, és körülnézett.
– Anti?
– Legjobb háromszavas csajozó szövegem… – gondolta át, miközben mindannyian érdeklődve figyeltük. – Megvan, tudom már – jutott eszébe. – Te is hegedülsz? – mondta.
Az egész társaság szakadt a nevetéstől, Daniella pedig szórakozottan bólintott.
– Na, és ezért nem kell soha attól tartanom, hogy megcsal – jelentette be, és a beszólását még az eddiginél is nagyobb röhögés kísérte.
– Körte? – pillantott Bogyó a húsokat forgató menedzser irányába.
Körte megvakarta az állát, és elgondolkodott.
– Megmutassam a tetkóimat? – válaszolta, mire mindenki „húú”-zni kezdett és a menedzser felé dobálta, ami a keze ügyébe került. Kapott fűcsomót, egy gumikacsát és repült felé Evelin irányából egy öngyújtó is.
– Nem rossz, nem rossz – biccentett Bogyó. – Márk? – fordult felénk.
Márk mellett ülve érdeklődve pillantottam rá, ő lesajnáló mosollyal nézett körbe.
– Legjobb csajozós szövegem három szóval?
– Aha.
– Nagy Márk vagyok – felelte egyszerűen, én pedig még időben lehajtottam a fejem, mert ezúttal mindenki Márkot kezdte dobálni röhögve.
– Ember, ezt megnyerted – vihogta Bogyó.
– Még nem biztos – szólt Pabló Evelin telefonjából.
– Tényleg, Pabi, halljuk a tiedet is – vigyorgott Bogyó, és kissé elhalkultunk, hogy halljuk a FaceTime-on keresztül Evelin barátját.
Pabló alaposan átgondolta a kérdést, majd felcsillant a szeme.
– Levennéd ezt nekem? – mondta ki a magasságára utalva, és hogy vásárláskor gyakran segítséget kell kérnie a felső polcokon lévő termékek eléréséhez, mi pedig nem bírtuk tovább, és olyan hangos vihogásban törtünk ki, hogy zengett tőlünk az egész környék.
– Bocs, Márk, de Pabi nyert – nevetett Bogyó.
– Nem gond, ez mindet vitt – értett egyet Márk.
Miután kinevettük magunkat, Körte, mintha csak eszébe jutott volna valami, elkiáltotta magát.
– Sanyi!!!
Valamennyien a kert végében lévő vendégház felé néztünk, ahol kinyílt az ajtó és a sofőrünk kidugta rajta a fejét.
– Mi az?
– Mi a legjobb csajozós szöveged három szóban? – kiáltotta felé a menedzser.
– Ez egyszerű – felelte Sanyi. – Szia, merre mész? – célzott arra, hogy ő egy sofőr, mi pedig szakadtunk a röhögéstől.

414-415. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Daniella · Körte · Nagy Márk · Pabló · Pepe · Puding · Sanyi · Sleisz Antal
Judant>!

Körte és Daniella csendben bámulták a tévét, én pedig az ujjaimat tördelve minden egyes alkalommal összeszorítottam a fogaimat, amikor a gardróbból azt hallottam, hogy Márk mogyorót rág.
– Mi ez a hang? – nézett körbe Körte kizökkenve a filmből.
– Csótány – vágtam rá azonnal.
– Mi? – kérdezték egyszerre.
– Tele van a hotel. Láttam is – hazudtam. – Jó nagyok. És ropogtatnak.
– Ropogtat? Ropogtat a csótány? – meredt rám Körte unottan.
– Igen. Eszik az épületet – erősködtem, megpróbálva meggyőzni őket ezzel a baromsággal.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Daniella · Körte · Nagy Márk
Camelia>!

– Gyerek vagyok, nem hülye.

341. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Lili · Budai Rebeka (Bexi)
Lillsz>!

Lehetsz jó fej, lehetsz kedves, lehetsz nyájas, lehetsz rendes, a végén megszívod, mert aki neki kell, az úgy is az az óriási seggfej

11. oldal

csibene>!

– Jó, mert ha jön a PTNMSZ, akkor szükséged lesz rám, és melletted akarok lenni – morgott kelletlenül.
– Mi az a PTNMSZ?
– Poszttraumás Nagy Márk szindróma – közölte szórakozottan, én pedig hunyorogva meredtem rá.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk

A sorozat következő kötete

Bexi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bakó Liza: Csíííz!
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Kasie West: A távolság relatív
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Zoe Sugg: Girl Online – A turné