10. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
24. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Valahol (Bexi 5.) 463 csillagozás

Leiner Laura: Valahol
Olvasók Boltja 2.390 Ft
Bookline · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
Régikönyvek.hu · 2.990 Ft –15% 2.541 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott, és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban felforgatott mindent a zenészek életében.
Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik Aszádékkal, zsarolás… Valahol a Balaton-parton.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
L&L, 2016
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653346

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Puding · Bogyó · Pepe · Garai Evelin (Lexi) · Sleisz Antal · Daniella · Pabló · Sanyi · Nádor Gergő (Geri) · Botond · Tomi


Hirdetés

Kedvencelte 143

Most olvassa 63

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 115

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
pingvin1 könyve Leiner Laura: Valahol
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
kleo196 könyve Leiner Laura: Valahol
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
molcsilla könyve Leiner Laura: Valahol

Kiemelt értékelések

+
>!
Lillsz
Leiner Laura: Valahol

Mivaaaan?!
Laura! Én komolyan nagyon szeretlek! De SÍRBA VISZEL EZZEL A FÜGGŐVÉGGEL! Megint sikerült rekord gyorsasággal elolvasnom egy könyvet! Nem bántam meg…. de mit csináljak fél évig?! Azonnal beleszerettem a könyvbe! spoiler Nem tudom várjam-e a kövi részt vagy ne… Mert oké, hogy lezárul a sorozat meg gondolom szép vége lesz. DE LEZÁRUL A SOROZAT! És ha nem olyan vége lesz…. Amilyenre gondolok… Mert ha itt még tovább bonyolódnak a dolgok akkor…. AKKOR NEM TUDOM MIT TESZEK! 5/5

7 hozzászólás
+
>!
Fangirl033 P
Leiner Laura: Valahol

„A könyv már az első oldal, első mondatánál magába szippantott; és nem engedett. Csak olvastam, és olvastam, konkrétan faltam a sorokat. A történet ott kezdődik, ahol a negyedik rész, a Nélküled véget ért. Beki elindul az egyik fiú felé, hogy megmondja; véget ért vele a kapcsolata. Na, de ki az, aki elsétál? Tomi, vagy Márk?”
Bővebben: http://bookseverywhere003.blogspot.hu/2016/11/leiner-la…

1 hozzászólás
+
>!
pveronika P
Leiner Laura: Valahol

Nehéz így öt könyv távlatából írni, de nekem talán ez a könyv tetszett az eddigi legjobban a sorozatból. :)) Rengeteget nevettem, imádtam a szereplőket, annyira jó volt, hogy egy kicsit megismertük Márkot a „Nagy Márk” felszín alatt. Daniella, Aszádék és a többi szereplő megint fergetegesek voltak. Ismét pörögtek a lapok és észre sem vettem, máris az utolsó oldalakon találtam magam.

Nagyon-nagyon szerettem olvasni a főszereplőkről, spoiler Bekára viszont egy picit haragszom, amiért ennyire nagyon naiv. Én a helyében biztosan azt mondtam volna spoiler

És tudjátok mit? Soha nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani, de még a függővég is tetszett, bár lehet, hogy ehhez hozzájárul az is, hogy spoiler És részben emiatt is, részben pedig néhány dolog miatt ami a könyvben történt, éreztem azt, hogy ezzel a kötettel, –minden humora mellett-, elkezdett egy kicsit komolyodni a sorozat. A szereplőknek is a nagy döntéseket kell meghozniuk, és sokszor már felnőttként gondolták végig azt, hogy mit kell tenniük. Szerintem egészen izgalmas irányba terelődik a történet spoiler, és kíváncsian várom, hogy hogyan ér majd véget Beka, Márk és a többi szereplő története.

9 hozzászólás
+
>!
Kikiriki
Leiner Laura: Valahol

Laura, egy picit kezdek már besokalni attól, hogy a Bexi-sorozat részeinek legvégén mindig kétségek közt hagysz minket. Méghozzá milyen kétségek közt..
Oké, persze, megértem, hogy ez a sorozat védjegye, meg ilyesmi, de akkor is.

Imádtam ezt a részt is. Az összes szereplővel (habár kivételek mindig akadnak) együtt. Márk egyszerűen imádnivaló volt itt is!
Beki pedig… azt hiszem Beki az eddigi legjobb női karakter Laura könyveiből. Egyrészt sokkal kidolgozottabb, mint pl. Zsófi vagy Lia, viszont számomra ezerszer elviselhetőbb, mint Reni.
Tudjátok, azt imádom Laura könyveiben, hogy nem csupán a romantika miatt hatódhat meg az olvasó, hanem mindig egy csodálatos társaságot fest le.
A poénok itt is nagyon jók voltak, egyszerűen minden stimmelt ezzel a könnyvel (viszont az egyik szereplőt ezer örömmel pofán vágnám).
Csodálatosnak tartom egyrészt a Körte és Beki közti kapcsolatot. Mindenkinek szüksége lenne egy Körtére.. De tényleg.

Beki, Márk, Lili, Körte, Evelin, Daniella, Anti, Puding, Pepe és Bogyó! Annyira szeretlek titeket! :')

Drága írónőnk! :) Sikerült újra csodát alkotnod! :)

+
>!
Kelemen_Hanna P
Leiner Laura: Valahol

A lelkemhez közel áll ez a sorozat nagyon, és ezt a kötetet is élveztem olvasni. De az agyam már mást mond: hogy ez így nem elég. Túl sok nagyon jót olvastam mostanában ebből a műfajból, szerintem az a baj. De továbbra is rengeteget nevettem olvasás közben, és persze imádtam Nagy Márkot is. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy ezekkel a dalszövegtémákkal mit tudna kezdeni egy igazi dalszövegíró, aki ritmusban és rímben dolgozná fel őket. Vagy lehet, hogy én nem tudom, milyen egy dalszöveg, ez esetben fordítva: lehetséges megzenésíteni ezeket a szövegeket?

2 hozzászólás
+
>!
Orsi999
Leiner Laura: Valahol

Egy kicsit csalódtam a könyvben, másra számítottam, de végül is tetszett. Teljesen lekötötte a figyelmemet, voltak benne váratlan pillanatok, amire szerintem senki se számított. A megszokott humor is jelen volt, ami miatt annyira szeretem Laura könyveit. Szinte mindegyik szereplő változott, volt, aki megkomolyodott pl.: spoiler, de olyanok is voltak, akik hozták a megszokott formájukat pl.: Aszadék és Daniella. Ami szerintem nem jó a könyvben az az, hogy Márkot még mindig Nagy Márknak emlegetik. Bárki másról beszéltek senkinek se említették a vezetéknevét, de Márknál szinte mindig.
A végén már nem tudtam eldönteni, hogy kit utálok jobban Baloghot vagy Gerit.

4 hozzászólás
+
>!
wurzel_gabriella
Leiner Laura: Valahol

Oooh, ez a könyv. Komolyan ilyen vége lett? Miért? :O
Hozta a szokásos vicces párbeszédeket, jeleneteket.
Tetszett, hogy kevesebb szenvedés volt benne.
Ami nem tetszett, az a vége. Nagyon kíváncsian várom a záró részt! :)

+
>!
Csakegyolvasólány
Leiner Laura: Valahol

Mikor először elolvastam a fülszöveget a megjelenése előtt, elhúztam a számat, mert azt hittem, hogy Beki ismét csalódást okoz. Ám, mikor elkezdtem olvasni a könyvet az állam a padlón volt. Egyszerűen nem hittem a szememnek. Végre! spoiler. De aztán ismét jöttek a bonyodalmak…
A könyv ugyan úgy hozta a színvonalát, mint a többi részt. Azonban a Valahol mégis jobban a szívemhez nőtt és ezzel kiütötte az első helyről az Illúziót. (Igen, ez volt a kedvenc részem eddig a sorozatből).
Az olvasás során hol mosolyogtam, hol felnevettem. Szerettem Aszádék beköpéseit, főleg rajtuk nevettem a legtöbbet. Szerettem spoiler. Szerettem Lili leleményességét, valamint Körte viselkedését és együtt érzését. De, ami a legjobban tetszett, az a könyv vége volt. Ugyanis hála az égnek Beka és Márk spoiler. Bár bevallom, kicsit tartok a sorozat befejező részétől. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ezek után.
S így a végére megemlíteném, hogy Balogh úr egy újabb utálóval gyarapodott.

8 hozzászólás
+
>!
puncsoscukor63
Leiner Laura: Valahol

A többi részhez hasonlóan ez is kedvenc lett, imádtam az egészet.
Valahogy biztos vagyok benne, hogy az utolsó résznek hepiend lesz a vége, valamint azt, hogy mire eljutunk odáig, sok izgalmas dolog történik még, ennek ellenére tűkön ülve várom a tavasz végét, a hatodik rész megjelenését.
Nagyjából elmondható a könyvről, hogy minden pozitív szereplőt imádok, viszont akiket mégis kiemelnék:
Daniella, akinek annyira imádom a stílusát és a beszólásait, hogy akárhányszor megszólal, annak röhögés lesz a vége. :D nem csak a könyvben…
Beka, aki mint főszereplő, már az első kötetben szimpatikussá vált a humorával, és néha gúnyos megjegyzéseivel. Imádom az emberekhez és barátaihoz való hozzáállását, valamint a visszafogott, hétköznapi stílusát.
És természetesen, nem utolsó sorban a legkedvencebb karakterem, mint sok más olvasónak és márkernek is, Nagy Márk, akire nem lehet mást mondani, mint lenyűgöző humorú, egyáltalán nem hétköznapi figura, aki nem megjátszott viselkedéssel imádja, és imádatja önmagát másokkal és saját magával is.
Rátérve a negatív szereplőkre, szeretném kiemelni Nádor Gergőt, akinek immáron sikerült elnyernie tőlem az „év legnegatívabb szereplője” díjat undorító, embertelen, aljas tetteivel, és a létező összes megszólalásával.
Véleményem szerint a függővég most nem olyan kétségbeejtő, mint legutóbb, viszont annál inkább kíváncsivá tett, mi lesz ezután…

Ui: érdekelne, hogy aki 3 csillagra értékelte a könyvet, annak mi nem tetszett benne :)

3 hozzászólás
+
>!
ParkYeonSeul
Leiner Laura: Valahol

Öhm, hát, ez izé…. Nekem erre sétálnom kell egyet.:!:):D


Népszerű idézetek

+
>!
Karol00

– Legjobb csajozós szövegem három szóval?
– Aha.
– Nagy Márk vagyok – felelte egyszerűen (…)

415. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Nagy Márk
3 hozzászólás
+
>!
Rékuc

– Sanyi! Sanyiii! Megyünk a Tescóba!

Kapcsolódó szócikkek: Körte
17 hozzászólás
+
>!
Karol00

– Mit csinálsz? – kérdezte hirtelen Márk.
– Leülök, hogy megigyam a kávémat – hangzott a válasz.
– Itt?
– Igen, Márk, ahogyan minden reggel teszem.
– Menj ki a kertbe kávézni – tanácsolta.
– Szakad az eső.
– Akkor vigyél esernyőt is.

50. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
+
>!
Puska

– Figyelj, Körte – szólalt meg végül.
– Hallgatlak – válaszolta Körte.
– Nem sokszor volt alkalmam eddig elmondani, de… ugye tudod, hogy bírlak? – szólalt meg Márk lelkiismerete is, mire szomorúan lesütöttem a szemem. A telefonban Körte csendben átgondolta a hallottakat, és én már azt hittem, hogy esetleg gyanút fogott attól, hogy mindkettőnktől megkapta a szokatlan érzelmi kitörést, amikor végre megszólalt.
– Hát bazmeg, én biztos, hogy lezuhanok. Mi a szarért lelkizik velem mindenki ma reggel? – kérdezte idegesen.

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk
+
>!
Puska

– Körte!
– Mondjad, gyerek – szólt vissza derűs hangon.
– Nagyon szeretlek, ugye tudod? – kérdeztem óriási gombóccal a torkomban.
– Ezt most miért mondod? Le fog zuhanni a gép? – kérdezett vissza emelkedett, kissé hisztérikus hangon.

44. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte
1 hozzászólás
+
>!
lenkeee

– Csak nézem a kilátást – felelte Márk.
– Tizenkilenc éve nem néztél ki az ablakon – dünnyögte az anyukája unottan.
– Ezért is csodálkozom milyen szép – vágta rá Márk.

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
+
>!
Lillsz

Lehetsz jó fej, lehetsz kedves, lehetsz nyájas, lehetsz rendes, a végén megszívod, mert aki neki kell, az úgy is az az óriási seggfej

11. oldal

++
>!
lukácslacifan

Körte és Daniella csendben bámulták a tévét, én pedig az ujjaimat tördelve minden egyes alkalommal összeszorítottam a fogaimat, amikor a gardróbból azt hallottam, hogy Márk mogyorót rág.
– Mi ez a hang? – nézett körbe Körte kizökkenve a filmből.
– Csótány – vágtam rá azonnal.
– Mi? – kérdezték egyszerre.
– Tele van a hotel. Láttam is – hazudtam. – Jó nagyok. És ropogtatnak.
– Ropogtat? Ropogtat a csótány? – meredt rám Körte unottan.
– Igen. Eszik az épületet – erősködtem, megpróbálva meggyőzni őket ezzel a baromsággal.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Daniella · Körte · Nagy Márk
+
>!
csibene

– Jó, mert ha jön a PTNMSZ, akkor szükséged lesz rám, és melletted akarok lenni – morgott kelletlenül.
– Mi az a PTNMSZ?
– Poszttraumás Nagy Márk szindróma – közölte szórakozottan, én pedig hunyorogva meredtem rá.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk

Hasonló könyvek címkék alapján

Kalapos Éva: D.A.C. 3. – Kéz a kézben
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Szívzűrök
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Tavi Kata: Ballépések
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.
Kemény Zsófi: Én még sosem
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Helena Silence: Enigma
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Papp Dóra: Tükörlelkek