Russel ​& Bee 19 csillagozás

Leiner Laura: Russel & Bee

Lebilincselően izgalmas, meghökkentően csavaros, egyben szórakoztató krimisztori három bizakodó jóbarátról, akik pubot nyitnak London egyik forgalmas utcáján. Két név, amely szinte egyszerre lép be az életükbe, ezzel veszélyes, megoldhatatlan, idegtépő helyzetekbe kényszerítve őket. Két név… Russel és Bee.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639665170

Kedvencelte 4

Most olvassa 7

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Leiner Laura: Russel & Bee

Nagyon szeretem Leiner Laura regényeit, és a régebbi könyveire is kíváncsi vagyok. (Majd szép lassan sorra kerülnek.) Sajnos, ez a történet nem nyerte el a tetszésemet. Teljesen más volt, mint amit Laurától megszoktam. Borzasztóan vontatottan kezdődött. Gyakorlatilag három lúzer spoiler szerencsétlenkedett a kocsmájuk megnyitásával, és megtapasztalhatták a kezdeti nehézségeket. Nagyjából a felétől kezd felpörögni a sztori. A végére már egész korrekt történet kerekedett ki sok izgalommal, valamint brutalitással spoiler.

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639665170
>!
Ferger_Jolcsi P
Leiner Laura: Russel & Bee

Az eleje nagyon érdekesen indult, de a végére már annyira izgalmas, vicces és jó lett a történet, hogy kellemes élmények közepette olvastam el az utolsó oldalakat. Egyáltalán nem a megszokott LL könyv, nem ifjúsági témájú, de ettől függetlenül nekem nagyon tetszett. A humor nagyon fontos kulcseleme volt ennek a könyvnek is, ahogy a többi LL kötetnek. A szürreális, abnormális emberképek és helyzetek ebben a könyvben is megjelennek, LL nagyon jól ötvözi a valóságot a szürrealitással. És ebből egy humoros végkifejlet alakul ki. A főszerepben Heath, s két haverja van, fura volt először átállni, hogy nem lány a főszereplő, mint a többi kötetben, de a kezdeti sokk után hamar belejöttem. Ők hárman egyszerűen csak egy bárt szerettek volna nyitni, amiből végre megalapíthatják a saját életüket, s szerezhetnek egy kis saját tőkét. De az élet nem adta ennyire könnyen számukra a békét, s a vagyont. Sok megaláztatás, verekedés, üzlet-szétverés után végülis elérték a boldog (vagy kevésbé boldog) happy endet, de addig nagyon sokat kellett szenvedniük. S ráadásul még Bee is feltűnik a színen, aki még több kalamajkát okoz a társaságnak.

>!
Ferger_Annamária I
Leiner Laura: Russel & Bee

Sokat gondolkodtam a csillagozáson, hiszen a megszokott Leiner Laura könyvekhez képest egészen mást kaptam. A lányos, romantikus, játékos hangvétel helyett kaptam egy krimit. Nem mondhatnám, hogy nagyon untam, mert az nem lenne igaz, csak szimplán lassan tudtam haladni benne. Ami kicsit zavart, az az, hogy tele volt szóismétlésekkel, viszont alapjáraton a sztori és annak felépítésével nem volt gond.

>!
encus625 P
Leiner Laura: Russel & Bee

A sok lányfőszereplős LL-könyv közben mindig az jut eszembe, mi lenne, ha férfi mesélné el egyszer a sztorit E/1-ben. Hát most megkaptam ezt is…
Csajoktól valahogy jobban el tudom fogadni a nyafogást, de amit ez a Heath gyerek leművel a nővel…
Lassú a történet, vontatott, nem történik semmi érdemleges, rengeteg az ismétlés benne. Ami csavar lenne benne, azt már sokkal hamarabb összerakja az olvasó. Tudom, hogy hol kellene felnevetnem, de nem sikerül, mert a poénok sem az igaziak. A könyvtári határidő miatt siettem az olvasásával, nem akartam visszavinni olvasatlanul. Azért nyomokban tartalmazott olyan elemeket, amiket a későbbi könyveiben már jobban alkalmaz LL. spoiler

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639665170
>!
Caty12
Leiner Laura: Russel & Bee

Nekem annyira nem tetszett ez a könyv. Az eleje nekem nagyon unalmas volt, majd a közepétől kezdve kezd egy kicsit izgalmas lenni a könyv. Eddig amit olvastam Leiner Laurától az mind tetszett, ez kevésbé.

2 hozzászólás
>!
Vivien23
Leiner Laura: Russel & Bee

Nagyon tetszett a történet, nem tudtam letenni a végéig! Laura bebizonyította ezzel, hogy nem csak tiniregényeket tud alkotni, hanem egy felnőttebb korosztály számára is élvezhető krimit is előtud húzni :-)

>!
He_Ti
Leiner Laura: Russel & Bee

Érdekes krimi, váratlan fordulatok. Az eleje kicsit lassan ment, de a vége ütös volt. Csak annyit, hogy Russel név valami hordoz magában legyen az szerencse vagy szerncsétlenség.

>!
Edit_Slezák_2
Leiner Laura: Russel & Bee

Az eleje kicsit lassan indult, de a vége ütős lett. A történet nagyon tetszett. Nehéz volt letenni.

>!
agi89
Leiner Laura: Russel & Bee

A SZJG és a Bábel után kíváncsi lettem LLaura egy régebbi könyvére is és mivel csak a Russel & Bee van meg a könyvtárba, így esett hogy elolvastam. És nem bántam meg.
Jó kis könyv (lenne), csak helyenként annyira megült a sztori hogy le kellett raknom pihenni a könyvet egy kicsit és mást olvasni, és megújult figyelemmel olvasni tovább.
Nem tartom valószínűnek hogy valaha újra elolvasom, számomra tipikus 1x olvasós.

Próbálkozásnak anno jó volt, de összeszedettségben (és minden másban is) a SZJG és a Bábel már tényleg kiemelkedő. De ezek a könyvek megírása is kellett ahhoz, hogy Laura olyan író legyen amilyen most. :)

>!
dynamail
Leiner Laura: Russel & Bee

Elsőre nehezen olvastam, de rá kellett jönnöm, hogy nem szeretem igazán a férfi szemszögeket. Maga a történet nem volt rossz, de nem ezt szoktuk meg Laurától, így át kellett kapcsolnom magamat is, hogy ne a mostani regényeihez hasonlítsam. A felépítés sztori, szereplők minden rendben volt.:-)


Népszerű idézetek

>!
Ferger_Annamária I

Azt mondják a boldogsághoz nem kellenek kérdések, sem válaszok. Az csak úgy van.

52. oldal

>!
Ferger_Annamária I

Az ember mindig az aktuális problémáját tartja a legnagyobbnak.

38. oldal

>!
Ferger_Annamária I

Egyébként pedig addig jó, amíg egy nő naív, vagy legalábbis úgy tesz, és megmarad olyannak, amilyennek lennie kell. Akkor mi, férfiak elhisszük, hogy kezelhetőek, ami persze nagy baromság, mert úgy rángatnak minket, ahogy akarnak, miközben édesen pislognak ránk, és úgy tesznek, mintha mi sem történt volna, miközben már szinte önálló gondolatunk sincs mellettük. A gond akkor kezdődik, amikor egy nő annyira határozott és kiismerhetetlen, amilyennek egy férfinak kéne lennie.

31. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Rhys Bowen: Holttest a könyvesboltban
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Anthony Horowitz: A Sólyom gyémántja
John Dickson Carr: A London Bridge rejtélye
Réti László: Kaméleon
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Vavyan Fable: Halkirálynő
Vavyan Fable: Jégtánc