Remek! ​/ Ez is remek! (Remek! 1-2.) 46 csillagozás

Leiner Laura: Remek! / Ez is remek! Leiner Laura: Remek! / Ez is remek! Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

Remek!

Mire ​számíthat egy 19 éves lány, aki nagy nehezen végre megszabadul az iskolától, és soha többé a közelébe sem akar menni? Akinek a barátja az egész nyarát Floridában tölti – nélküle? Akinek mindene a film, forgatókönyvíró szeretne lenni, csak éppen még egy betűt sem írt le? Például elmehet dolgozni egy videótékába, hogy ne teljen tétlenül a nyara. Ennél jobb munkahelyet nem is találhatna, és végre lesz ideje nekilátni a forgatókönyvnek… Persze végül semmi sem a tervek szerint alakul, minden a feje tetejére áll: valódi filmbe illő jelenetek, káosz és rengeteg humor Leiner Laura első, bemutatkozó regényében.

Ez is remek!

Elmúlt a nyár, és ezzel vége szakadt a hajmeresztő buliknak, a féktelen nyaralásoknak és a váratlan összejöveteleknek. Vagy mégsem? A Remek!-ből megismert őrült csapatot természetesen holmi időjárás nem fogja meggátolni abban, hogy továbbra is teljesen képtelen helyzetekbe sodorja magát. A videótéka még mindig üzemel, Lindáék… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
L&L, Budakalász, 2023
606 oldal · puhatáblás
>!
L&L, Budakalász, 2022
606 oldal · ISBN: 9786155872105
>!
L&L, Budakalász, 2022
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155872099

Kedvencelte 1

Most olvassa 9

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 66


Kiemelt értékelések

Gaby33>!
Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

Sajnos azt kell mondanom, nem ez a legjobb könyve Leiner Laurának. Valamikor régen olvastam az első részt, és a mostani újraolvasás közben hamar rájöttem,hogy miért nem kedveltem, már akkor sem… A második rész/fele a könyvnek nem igazán nyújtott semmi újat. Nem tudtam megkedvelni sem a történetet, sem a szereplőket.

szbcsilla17>!
Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

A Remek! részét végigolvastam, de úgy érzem most félbehagyom. És nem vagyok benne biztos hogy valaha el fogom olvasni az Ez is remek! részt. Imádom az írónő könyveit, de ez most csalódás volt.
Mielőtt nekikezdtem volt bennem némi aggodalom vagy inkább kétség hogy szeretni fogom-e, de ettől függetlenül úgy áltam neki, hogy az esélyt megadom a könyvnek és elvonatkoztatok attól hogy ezt az SzJG előtt írta. És sajnos ez most nem jött be.
Nem volt meg azaz érzés, ami a legtöbb LL könyvnél, hogy alig bírom letenni és amikor leteszem aligvárom hogy folytathassam. Pedig egész jó történet, a szereplőket nem tudtam utálni spoiler viszont megkedvelni se sikerült őket.
Kicsit sajnálom hogy ez lett az év első könyves csalódása, pedig szerettem volna szeretni. De ki tudja, lehet nem jó időszakomban talált meg a könyv.

1 hozzászólás
pizza42>!
Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

Örülök, hogy végül a sog negatív vélemény nem tartott vissza a könyvtől. Persze, Leiner Laura többi könyvéhez képest picit másabb, (néhol hibá is vannak, de az első könyve)
Nekem ugyanúgy visszaadta a stílusát és jól szórakoztam rajta, kár lett volna kihagyni.

Ijdico>!
Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

Remek! – Éreztem azt a párás, fülledt, izzasztó levegőt. Ahogy a kisboltban az eladó egy kis kézi ventilátorral próbálja hűteni magát, ahogyan a hűtő roskadásig tele jégkrémmel, ahogyan sehol nem jár senki, ahogy az az egyetlen nézelődő kinyitja az ajtót, és az ajtó feletti kis csengő belehasít a hatalmas csendbe. Borzasztóan tetszett, főleg a humora, a nonszensz karakterekkel.

Adriboci>!
Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

Nehezen indult be, de utána olyan lett kicsit, mint egy road movie ;) A 2. részt már vártam, pedig az első kb. 30 oldal után majdnem letettem. A szülők karaktere mondjuk elég fura, érdekes módon soha nem dolgoznak, mégis telik mindenre mint tvshop, utazások és persze a hűtő is mindig tele van ×D Plusz állati lazák, mindent IS megengednek (én is kb. ebben a korban voltam fiatal, de ha én rúgom be a bejárati ajtónk a haverokkal, most tuti nem pötyögök)

phajnalka>!
Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

Leiner Laura könyveit mindig is kedveltem. Tartottam tőle, hogy ez másképp lesz majd az első könyveivel, amelyek ismételt kiadásra kerültek az eredeti 2000-es években íródott formájukban.
Eleinte nehezen tudtam megbarátkozni a szereplőkkel és a stílussal is, de néhány oldalt követően konkrétan letehetetlen volt. Beszippantott a véletlennek köszönhetően összejött fura kis társaság mindennapi kalandjai. Engem az angol nevek sem zavartak különösebben.
Érződik a még kiforratlan írói stílus, de összességében jópofa könyv.

Kovács_Molli>!
Leiner Laura: Remek! / Ez is remek!

A véleményem az, hogy ez egy nagyon jó könyv viszont nekem sokszor voltak benne unalmas részek. De nagyon sokat nevettem, szomorkodtam a szereplőkkel együtt. Szóval szerintem ez egy kiváló könyv


Népszerű idézetek

pizza42>!

A reggel az reggel, akkor ne legyenek kedvesek az emberek, ne akkor akarjanak beszélgetni, akkor forduljon mindenki magába.

45. oldal, 5. fejezet

Tündüs_>!

A ballagásunkon mindenki zokogott bánatában, hogy most mi lesz velünk és ezekkel az örök barátságokkal. Én is sírtam, de én örömömben.

Leiner Laura: Remek!


Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
Diana Hunt: Őrület határán
Erica Anthony: Miután a fények kialszanak
B. E. Belle: Visszatérők
Ka Hancock: Üvegszilánkon táncolni
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban
Ruby Saw: Savages – Vadak
Farkas Anett: A 33-as beteg
Mészáros Dorka: Filter nélkül
Kollár Betti: Álmomban megleltelek