Nyomból ​is megárt a sok 25 csillagozás

Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

A sziporkázóan szellemes mű szédületesen szórakoztató, a filmparódiák stílusához hasonlítható, mégis műfaját tekintve beskatulyázhatatlan. Ez nem egy stílus, ennél sokkal több, afféle abszurd humorú, de mégis könnyeden irónikus.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639665187

Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Hát ez nagyon érdekes egy történet volt…. Furcsa, abszurd, inkább paródia, mint normál regény… Nem tudom behatárolni… Emésztenem kell még a történetet, nem volt annyira unalmas, viszont tényleg enyhén bizarr volt. Adott két főszereplő, akik nyomozók, eddig még semmi különleges nincs benne, viszont ők maguk is tudják, hogy egy kitalált történet főszereplői, s van valamennyi önálló akaratuk is, többször is elhangzik a történetben, hogy „Nem befolyásolhatjuk az Írót”. Merthogy néha ki-kiszólnak az író felé a történetből, hogy hahó, Író, itt most tök jó lenne egy x vagy y a történetbe, vagy hogy mire van szükségük, s az hirtelen meg is jelenik. A bűntények mellett pedig mindig egy nyom feliratú boríték várja őket, ami elindítja őket a nyomozás útján. Nagyon érdekes, nagy fantáziára vall, de az első három epizód után lanyhult a figyelmem, annyira sablonos lett, hogy már nem tudtam a kötet második felét is élvezni…

Beatrice8 P>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Jobban tetszett, mint a Remek! Csak túl hosszú. Nagyszerű ötlet. Jó paródia, kicsit talán a Horrorra akadvára hasonlít csak horrorr helyett bűnügyi filmeket parodizál. Leiner Laurás de nem a mostani humor, dögivel. Király lett volna. Ha nem nyolc hanem kettő történetből áll. Mert később mindig ugyanazok a poénok, fordulatok jöttek elő, unalmas és kiszámítható lett.

Nórcsy08 P>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Mindig jó érzés Leiner Laura műveit a kezemben tartani. Legyen az régebbi, vagy újabb kötet. Most sem volt másként. A fejlődése szemmel látható, hiszen a Nyomból is megárt a sok sokszor kissé erőltetett poénokkal volt gazdag és a két nyomozó néha már annyira butának volt feltüntetve, hogy a fejemet kellett fognom.
A kívánt hatást elérte, hiszen egy filmparódiát testesített meg a könyv, tele abszurd jelenetekkel. Mikor megláttam, hogy krimi és gyilkosságokról van benne szó, kicsit megrettentem. (Az utóbbi időben nem ápolok jó viszonyt a krimi, horror, thriller címkéjű könyvekkel.) Mégis belevágtam – az én kis zűrös időszakom ellenére is – és egyáltalán nem bántam meg. Nem részletez semmilyen kegyetlen tettet és a gyilkosságok okai is spoiler. Tetszett a könyv hangvétele, sokszor sikerült megnevettetnie, mosolyt csalnia az arcomra. Colt és Gibbson nagyszerű, sokszor nevetséges párost alkottak a maguk módján, nem beszélve Chaplinről, aki perceken belül képes a világ egyik feléről a másikba utazni, vagy információt szerezni több tíz vagy több száz emberről. Valóban nem kapott szegény túl sok szerepet, hiába pályázott a főszerepre az egész könyv során, mégis egy kulcsfontosságú szereplő volt. Csakúgy, mint Lincoln a maga kis laborjával, kutatásaival, számára nem létezett lehetetlen. Larry pedig Chaplin utánzataként szerepelt néhány történetben, ugyanazzal a tevékenységi körrel is rendelkezett.
Remekül kiparodizálta a bűnügyi sorozatokat, filmeket. Ezt pontosan leírni nem lehet, el kell olvasni! A négy csillagot pedig azért kapja, mert még kicsit kiforratlan, néhol túlságosan erőltetett a könyv. Ám mindezek ellenére én mégis jókat nevettem rajta és hagytam, hogy kikapcsoljon és teljesen lezsibbassza az agyam.

Aniza I>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Nem egy megszokott történetről olvashatunk, humoros, parodiával megfűszerezett könyv. Bár lényeges mondanivalója nem igazán van, mégis szórakoztató volt. Azt azért hozzáteszem, hogy könyvként olvasva elment, de ha esetleg filmként kellett volna végignézni, akkor garantáltan az első egy perc után elkapcsoltam volna, mivel az ehhez hasonló parodiák nem igazán jönnek be nekem.

encus625 P>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

A forgatókönyvszerű írás egészen ötletes, de a kivitelezés már nem annyira jó. Alig vártam az egyes történetek végét, szerencsére mindegyik csak kb 30 oldal.
A sokadik sztorira unalmas lesz a sok kiszólás a könyvből, az ahogy a szereplők ölébe hullik a NYOM, hát az pedig rendkívül fájdalmas. És tényleg megárt a végére… Ugyanakkor mégis volt ebben rendszer, még ha ezt elsőre nehéz is észrevenni.
De nagyon fárasztó volt az olvasása és az állandó ismételt motívumok és mondatok.
A fényes lap is rendkívül zavaró, vagy a napfény vagy a lámpafény megcsillog rajta olvasás közben.

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639665187
vgabi >!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Nekem ez egyszerűen csak fárasztó volt – teljesen leszívott. Kiürített, és most csupán arra leszek alkalmas egy ideig, hogy magam elé meredjek.

laura011501>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Úgy vágtam bele a könyvbe, hogy fogalmam sem volt a tartalmáról. Megnéztem a molyos értékelését is, ezért nem vártam sokat tőle. Amikor olvasni kezdtem, először nem igazán értettem, hogy most mi van de szerencsére gyorsan belerázódtam. Számomra a kötetet úgy lehetne a legjobban jellemezni, hogy semmilyen.
A szereplők igazából nem voltak rosszak, a történeteket is jól kitalálta az írónő és tényleg úgymond 'egyedi' volt a stílusa. Néhány visszatérő rész eléggé idegesített, de ki lehetett bírni.
Magamtól nem biztos, hogy elkezdtem volna olvasni.

nyuszipopó>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Szerintem nem volt rossz könyv,bár Laurától nem ez a megszokott,mégis normálisnak érzetem,hogy ő írta.Kicsit furcsa volt előszőr,amikor még csak az első fejezetet olvastam,de,aztán megszerettem.Voltak benne poénok,de azért a nyomozós részek voltak kiemelve leginkább.

Könyvmolyok_Világa>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Nagyon nem tetszett a stílus nem Laurára vall látszik,hogy ezt a könyvet nagyon fiatalon írta….

stkira>!
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Ez is egyike a csodálatos műveknek. Leiner Laura megint nagyot alkotott!


Népszerű idézetek

Pelyhe_Anna>!

A rendőr mellett egy hulla feküdt, élettelenül.
– Hulla feküdt élettelenül? Hát hogy máshogy feküdhetne? – kérdezte Colt.

Pelyhe_Anna>!

– Nincs itt senki aki bámészkodna – mondta.
– Hogyhogy nincs itt senki? Minden tetthelyen, ahol hullát találnak, vannak bámészkodók – értetlenkedett Gibbson.
Abban a pillanatban egy csapat japán turista termett mellettük. Tizenöten lehettek, fényképezőgéppel és videokamerákkal a kezükben. Először értetlenül néztek egymásra, és a különös környékre, aztán feleszméltek, a rendőrök számára érthetetlen nyelven beszélni kezdtek, és megfogták a gépeket. A vakuk villanása és a hirtelen támadt zsivaj élettel töltötte meg a kihalt sikátort.
– Chaplin, küldje el a bámészkodókat! – ismételte meg Colt.

Pelyhe_Anna>!

– Miért mondja, hogy jóképű vagyok?
– Mert ez eddig nem derült ki. Valahogy be kell vezetnem a külső vonásait is a történetbe. Már csak a szimpátia miatt is. Az én karakterem eleve szeretetreméltó, hiszen bölcs és idős. Maga viszont csak a külsőségeiből szerezhet szimpatizánsokat – magyarázta.

Pelyhe_Anna>!

– Gyönyörű környék, ez a város legszebb része. Olyan festői. Szívesen jövök ide munka után, csak leülök a homokba, és nézem a tengert – nézett szét Gibbson a csodás tengerparti sétányon.
– Azt hittem most érkezett a városba Gibbson! – ráncolta a szemöldökét Colt.
Gibbson fellapozta a jegyzetfüzetét.
– Valóban. De a karakterem magányos típus. Gondoltam ez szimpatikusabbá tesz. Tudja uram, tengerpart, homok, egy magányos férfi… – magyarázta.

Pelyhe_Anna>!

– Igenis uram. Tényleg azt hiszi, hogy ő tette? – kérdezte Gibbson, szánalommal nézve a gyanúsított után.
– Nem, biztosan nem ő tette.
– Akkor miért kellett lecsukni?
– Egyrészt, mert nem volt százszázalékos alibije. Másrészt pedig, az ő karaktere lesz a történet végén, akitől bocsánatot kell kérnünk.

Pelyhe_Anna>!

– Jó napot, egyet kérnék! – mondta. A hot dog árus megcsóválta a fejét.
– Sajnálom uram, nincs hot dogunk.
– Hogyhogy nincs? – értetlenkedett Gibbson.
– Ez csak díszlet. Azért küldtek ide, hogy a hátteret biztosítsam, amíg maguk beszélgetve elmennek előttem.

Pelyhe_Anna>!

– Conrad Lant? – kérdezte Gibbson.
– Attól függ, ki kérdezi – felelte az ember.
– Én – mondta Gibbson.
– Óh! Igen, ez esetben én vagyok.

Pelyhe_Anna>!

– Mondja csak, a szerepe szerint megszökik? – érdeklődött Colt.
– Nem, rájönnek, hogy nem én tettem – vágta rá Wang.
– Rendben. Chaplin, vigye a szemem elől ezt a gyilkost.
– Nem vagyok gyilkos! – háborodott fel Wang.
– Én ezt még nem tudom – magyarázta Colt, és végignézte, ahogy bilincsbe verve elvezetik a gyanúsítottat.

read_happilyeverafter>!

-Nyomozóknak, orvosoknak, filmeseknek és újságíróknak tíz százalék kedvezményt biztosítunk, adóellenőröknek, a nyelvünket egyáltalán nem beszélő turistáknak és búvóhelyet kereső bűnözőknek húsz százalékkal többe kerül.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Radnóti Miklós: Bori notesz
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Maja Lunde: Hónővér
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
David Attenborough: Az élő bolygó
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller: Túl a maffián