Nyomból ​is megárt a sok 15 csillagozás

Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

A sziporkázóan szellemes mű szédületesen szórakoztató, a filmparódiák stílusához hasonlítható, mégis műfaját tekintve beskatulyázhatatlan. Ez nem egy stílus, ennél sokkal több, afféle abszurd humorú, de mégis könnyeden irónikus.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639665187

Kedvencelte 4

Most olvassa 6

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Ferger_Jolcsi P
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Hát ez nagyon érdekes egy történet volt…. Furcsa, abszurd, inkább paródia, mint normál regény… Nem tudom behatárolni… Emésztenem kell még a történetet, nem volt annyira unalmas, viszont tényleg enyhén bizarr volt. Adott két főszereplő, akik nyomozók, eddig még semmi különleges nincs benne, viszont ők maguk is tudják, hogy egy kitalált történet főszereplői, s van valamennyi önálló akaratuk is, többször is elhangzik a történetben, hogy „Nem befolyásolhatjuk az Írót”. Merthogy néha ki-kiszólnak az író felé a történetből, hogy hahó, Író, itt most tök jó lenne egy x vagy y a történetbe, vagy hogy mire van szükségük, s az hirtelen meg is jelenik. A bűntények mellett pedig mindig egy nyom feliratú boríték várja őket, ami elindítja őket a nyomozás útján. Nagyon érdekes, nagy fantáziára vall, de az első három epizód után lanyhult a figyelmem, annyira sablonos lett, hogy már nem tudtam a kötet második felét is élvezni…

>!
Beatrice8
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Jobban tetszett, mint a Remek! Csak túl hosszú. Nagyszerű és eredeti ötlet. Jó paródia, kicsit talán a Horrorra akadvára hasonlít csak horrorr helyett bűnügyi filmeket parodizál. Leiner Laurás de nem a mostani humor, dögivel. Király lett volna akár öt csillag is. Ha nem nyolc hanem kettő történetből áll. Mert később mindig ugyanazok a poénok, fordulatok jöttek elő, unalmas és kiszámítható lett. Azért jó volt, tetszett.

>!
Ferger_Annamária I
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Nem egy megszokott történetről olvashatunk, humoros, parodiával megfűszerezett könyv. Bár lényeges mondanivalója nem igazán van, mégis szórakoztató volt. Azt azért hozzáteszem, hogy könyvként olvasva elment, de ha esetleg filmként kellett volna végignézni, akkor garantáltan az első egy perc után elkapcsoltam volna, mivel az ehhez hasonló parodiák nem igazán jönnek be nekem.

>!
encus625 P
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

A forgatókönyvszerű írás egészen ötletes, de a kivitelezés már nem annyira jó. Alig vártam az egyes történetek végét, szerencsére mindegyik csak kb 30 oldal.
A sokadik sztorira unalmas lesz a sok kiszólás a könyvből, az ahogy a szereplők ölébe hullik a NYOM, hát az pedig rendkívül fájdalmas. És tényleg megárt a végére… Ugyanakkor mégis volt ebben rendszer, még ha ezt elsőre nehéz is észrevenni.
De nagyon fárasztó volt az olvasása és az állandó ismételt motívumok és mondatok.
A fényes lap is rendkívül zavaró, vagy a napfény vagy a lámpafény megcsillog rajta olvasás közben.

>!
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639665187
>!
greenjojó14
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Szerintem nem volt rossz könyv,bár Laurától nem ez a megszokott,mégis normálisnak érzetem,hogy ő írta.Kicsit furcsa volt előszőr,amikor még csak az első fejezetet olvastam,de,aztán megszerettem.Voltak benne poénok,de azért a nyomozós részek voltak kiemelve leginkább.

>!
Könyvmolyok_Világa
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Nagyon nem tetszett a stílus nem Laurára vall látszik,hogy ezt a könyvet nagyon fiatalon írta….

>!
stkira
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Ez is egyike a csodálatos műveknek. Leiner Laura megint nagyot alkotott!

>!
vgabi SP
Leiner Laura: Nyomból is megárt a sok

Nekem ez egyszerűen csak fárasztó volt – teljesen leszívott. Kiürített, és most csupán arra leszek alkalmas egy ideig, hogy magam elé meredjek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Réti László: Kaméleon
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Vavyan Fable: Halkirálynő
Vavyan Fable: Jégtánc
Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség
Rejtő Jenő (P. Howard): Vesztegzár a Grand Hotelben
Rejtő Jenő (P. Howard): A szőke ciklon
Vavyan Fable: Sárkánykönny