Nélküled (Bexi 4.) 843 csillagozás

Leiner Laura: Nélküled

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2016
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031233

Kapcsolódó zóna

!

Bexi

223 tag · 138 karc · Utolsó karc: 2018. december 13., 18:04 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Puding · Bogyó · Pepe · Daniella · Garai Evelin · Sleisz Antal · Kemál · Budai Lili · Nádor Gergő (Geri) · Tomi · Balogh úr


Kedvencelte 228

Most olvassa 96

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 158

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
DoreenShitQ
Leiner Laura: Nélküled

– Miért történik ez velem? – hajtottam a fejem az ajtófélfának, miközben lehunytam a szemem. – Egy hete még minden rendben volt az életemmel.
– Hát, gyerek. Tudod, van egy mondás.
– Milyen mondás?
– Addig jó…
– Míg? – pislogtam felfelé.
– Míg Nagy Márk meg nem érkezik – röhögött az arcomba.
– Nem ismerem ezt mondást – dünnyögtem.
– Látszik – nevetett egyre jobban.

Nem is tudom, mit írhatnék. Én szeretem ezt a sorozatot. Benne volt, aminek kell, bár kicsi hiányérzetem volt.
    Laura stílus és poénok ✔
    Vicces és nagyrészt szimpatikus szereplők szereplők ✔ Tomit Márker lelkem ki nem állhatja
    Nagy Márk ✔ spoiler
    Főszereplő csaj ✔ Aki most valahogy nagyon az idegeimre ment… miért van az, hogy minden szilárd főszereplőt meghülyít a szerelem, és nebáncsvirágok lesznek?
    Elolvadok jelenetek, utána, amikor már csak egy hajszálon múlik, hogy jóra forduljanak a dolgok, akkor minden elcsesződik… vagy ott ér véget a könyv ✔ már kezdem unni a negyedik kötetre, de megbocsátom mert Nagy Márk
    A falnak csaptam volna a függővég miatt miután elolvastam ✔ Így átgondolva persze tudom, mi fog történni, de akkor teljes WTF hangulat
    Történetszál, ami akkor nagyon jelentősnek tűnt, de így visszatekintve igazából semmi lénygeges nem történt ✔ Egyet előre, kettőt vissza
    Se veled, se nélküled kapcsolat, ami már kezd idegesítő lenni ✔✔ nagyon-nagyon
    Nem tudom, mit fogják húzni még két kötetig ✔
    De azért nem bánom, mert szeretem a sztorit… kit álltatok? Nem bánom, mert Nagy Márk ❤ ✔✔
    Minden hibát megbocsátok, mert Nagy Márk :DD ✔✔✔

7 hozzászólás
>!
ZitussKa
Leiner Laura: Nélküled

Wow.
Nekem ez most hatalmas kedvenc lett.
Más ez a kötet mint a többi, de.. talán pont emiatt ès az èrzelmi hullámvasút miatt is szerettem annyira. Kiszámíthatatlan tettek, rögtönzött ès nem várt vallomások, szeszèlyes reakciók, dühító Tomival aki csak menne már sètálni. Ès Márk. Akire senki nem lehet immúnis, ha nem az első kèt kötet után lesztek márkerek, akkor a harmadik kötetnèl biztosan. Ha mègsem, akkor nekem hidd el, Te, aki èppen az èrtèkelèsem olvasod :) Le fogja rombolni az ellenállásod, ez a kötet biztosan!
Beka, több határozottságot. Tudod ki kell neked.. Ès ez a vègszóm, megyek is olvasni a folytatást!
Imádom!

5 hozzászólás
>!
gabiica P
Leiner Laura: Nélküled

Továbbra is kitartok a kijelentésem mellett, miszerint a sorozat éppen aktuálisan befejezett kötetét tartom a „kedvencemnek”. Annyira gyorsan lehet vele haladni, hogy az számomra is hihetetlen. Esténként folyamatosan csak azt mondogatom, hogy na jó, csak még egy fejezet, és most már tényleg lerakom, és alszom, aztán azt veszem észre, hogy már öt fejezet „óta” mondogatom ezt. Hangosan nevetek otthon, munkahelyi szünetekben, a trolin, a metrón, magamon is meglepődök.

Leiner Laura végre elérte, hogy megkedveljem Márkot. Itt töbször mutatta az érzelmes, másokra is figyelő oldalát, és végre én is eljutottam oda, hogy kedvelem. Nem mondom, hogy szeretem, de kedvelem.
Tomit valahogy végig nem tudtam hova tenni, egyáltalán nem volt szimpatikus, főleg a lépés, hogy spoiler
Számomra, mint olvasónak, egyértelmű volt a végkifejlet: én is spoiler Ezáltal annyira nem éreztem függőnek a végét.

Továbbra is eszméletlen jókat nevettem, és számomra ez jelenti a sorozat sikerét: kikapcsol, nem gondolok a körülöttem levő dolgokra.

2 hozzászólás
>!
pveronika 
Leiner Laura: Nélküled

Azt hiszem, ha a sorozat előző köteteiről elmondható az „egyet előre, kettőt hátra” felállás, akkor talán ezt a kötetet azzal jellemezném, hogy „se előre se hátra”. Mert sajnos így volt. És emiatt sajnos nagyon csalódott vagyok, mert annyira akartam, hogy valami történjen! Folyamatosan figyeltem a vészesen fogyó lapokat, és mikor már csak egy néhány oldal maradt ebből a nem kevés oldalas kötetből, már tudtam, hogy nem fogom megkapni amire már három kötet óta várok. :(

Félre ne értsetek, jó könyv volt, ebben is voltak poénok (bár valahogy kevésbé éreztem viccesnek az Illúziónál), Márk hozta a formáját, a Hullócsillagos interjúja komolyan megmelengette a szívemet, de kicsit úgy éreztem, hogy ugyas-ugyanazokat a köröket futjuk, csak most Geri helyett egy spoiler jött a képbe, most is meg lettek mutatva ugyanazok a görbetükrök a magyar popszakmáról, mint minden egyes alkalommal, és Beka ugyanazokon a dolgokon rágódik, már 4 kötet óta.

Imádom Leiner Laurát. Humoros és mai, jó stílussal és jó karakterrel dolgozik és bármelyik könyvét veszem a kezembe, mindig tudom, hogy számíthatok rá, ha egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyok. Mégis azt hiszem, hogy az Illúzió nálam olyan magasra tette a mércét, hogy erre a kötetere nem tudok őszinte szívvel 5 csillagot adni… De nagyon-nagyon várom a következő kötetet és csak bízni tudok benne, hogy ez alkalommal nem fogja így megkínozni az írónő az olvasóit, és spoiler

10 hozzászólás
>!
puncsoscukor63
Leiner Laura: Nélküled

Nem tudom, hogyan írhatnék most úgy értékelést, hogy ne legyen az egész egy nyáltenger és áradozás erről a hihetetlen könyvről, erről a fantasztikus sorozatról, valamint Nagy Márkról.
Szerintem sehogy. Na akkor kezdjük szépen. Ahogy sokan közületek, én is az egyik legnagyobb Leiner Laura-fannak tartom magam, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy egy könyvéről sem tudok semmi rosszat szólni (max azt, hogy egyszer véget ér), beleértve ezt a sorozatot is. Imádom, imádom és imádom.
Voltaképp mikor a Nélküledet olvastam, a világ egyik legjobb könyvét tartottam a kezemben. Oké, mostmár elkezdem.
Nos. Beka egy tehetséges fiatal lány, akinek megvannak az átlagosnál kicsit összetettebb problémái és van egy Nagy Márkja. Eléggé sajnáltam, hogy spoiler. Nagy Márk a kedvencem, róla semmit nem mondanék, őt mindenki ismeri. Tomi, az üresfejű srác egész idő alatt idegesített, legszívesebben képen töröltem volna jó párszor.
Imádtam, hogy a spoiler.
Dzsordzsra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz velük, az előző részben ő is szimpi lett. Beka viszont egy nehéz döntés előtt áll, de remélem fél év bőven elég neki arra, hogy végül jól válasszon.

UPDATE (2016.10.20): spoiler

>!
Csakegyolvasólány
Leiner Laura: Nélküled

Ez a kedvenc könyvem, de csak azért, mert ez dedikálta alá Leiner Laura még tavasszal. :) Egy részből ezért olyan kedves a számomra. Másrészről viszont…Fúha, nem is tudom, hogy mit mondjak. Kicsit haragudtam Bekire a könyv olvasásakor. spoiler Sok rossz döntést hozott ebben a részben, de azért próbált segíteni is. Mint például Márknak a Nélküled számban. Bár, erre inkább Lili ösztönözte őt. Ám, ez a rész leginkább a döntésekről szólt. Vagyis arról, hogy ki lesz Beki, ha Tomival, vagy ha Márkkal van. spoiler De hogy mi lesz? Azt sajnos csak a következő részből fogjuk megtudni, mivel az írónő ismét úgy fejezte be a könyvet, hogy az olvasónak kétségei támadjanak, illetve hogy elgondolkodjon a folytatásról.

Viszont a könyv nagyon tetszett ismét. Aszádék, Evelin, sőt, Pablo is hozták a formájukat Körtével együtt, akik hű Márxi/Berk rajongók Lilivel és a két lány (Lili és Beki) anyukájával egyetembe. Bár, törhetem a fejemet, hogy Geri és Pí mit fognak még kitalálni Bekiék ellen, hiszen itt is csak támadni tudták Körtéék csapatát. Azonban nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Késtél ötödik könyvében. Izgatottan várom! :)

22 hozzászólás
>!
Pandalány
Leiner Laura: Nélküled

Számomra ez a kötet egy kicsit visszaesés volt a többihez képest. Nem is annyira a történet és az események zavartak benne, hanem a töménytelen mennyiségű közösségi média. Nem értem,miért kell teletömni egy modern, fiatalokról szóló regényt az Instagrammal, Facebookal és mindenféle netes felülettel. Értem, hogy ez a mai fiatalok életének a része (az enyémnek is, pedig én már nem vagyok a gimis korszakomban), de én akkor is túl soknak éreztem benne. A szereplők állandóan azzal foglalkoztak, hogy ki épp mit posztolt, mit tett ki, kedvencelték vagy sem az emberek, ahh, besokalltam…
Ettől függetlenül tetszett a könyv, várom a következő részt. :)

>!
Pillecukorkám
Leiner Laura: Nélküled

Úristen!!!!! Egy ideje nem olvastam Leiner Laura könyvet így el is felejtettem milyen jó….:) De komolyan…. hogy lehet valaki ilyen eszméletlenül jó????? Na mindegy is majd szét vett az ideg és alig várom, hogy megkaparinthassam a Valahol-t, mert ez a kis bevezető rész teljesen megőrjít:DDD

4 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Leiner Laura: Nélküled

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Lehet, hogy már régen kinőttem abból a korból, akiknek ezt a könyvet szánta az írónő, de én soha nem tudom megunni a könyveit, a stílusát.
Bexi egy normális és önzetlen fiatal lány, aki próbálja megállni egyszerre mindenhol a helyét, a magántanulósdiban, a zenei életében, a családjában és a barátai társaságában is.
Ehhez hozzájön Nagy Márk, aki tesz arról, hogy Bexinek ne legyenek nyugodtak a napjai. S bár néha őrületes nagy baromságokat képes mondani/tenni, ettől függetlenül én jókat nevettem mindig a beszólásain, az egomán hajlamain. :)
A legesleginkább azok a részek tetszenek, ahol együtt van a banda, Bexi, Márk, Körte, Evelin, Anti, Daniella és Aszádék. Így az igazi, amikor mind ott vannak, és jókat szórakoznak, nem törődve semmivel, ami körülöttük történik. Leiner Laurának ezúttal is sikerült egy nagyon élethű és irigylésre méltó baráti társaságot összeállítania és átadnia az olvasóknak.
Én szívesen tartoznék a baráti körükbe, egy biztos, mellettük sosem lenne unalmas az élet, és mindig lenne kire számítanom.

>!
GytAnett P
Leiner Laura: Nélküled

Óóó, hogy az a… Tudtam, hogy függővége lesz, mert már hozzászoktam ennél a sorozatnál. Próbáltam is magam felkészíteni rá, de egyre jobban haragszom emiatt Laurára. Hogy lehet így elvágni egy történetet?? Jó, szinte biztos vagyok benne, hogy hogyan fog folytatódni, de ezt azért nem vehetem készpénznek. Ajh.. Komolyan mondom, azon gondolkodom, hogy nem fogom a további részeket elolvasni, csak akkor, ha már az összes rész megjelent, és az ilyen függővégektől megmentem saját magam. :)
A könyvről: nagyon nagyon szerettem. Igen gyorsan végigdaráltam ezt a 400+ oldalt. Este nem igazán bírtam letenni, pedig már nagyon aludni kellett volna, és képes voltam reggel korábban kelni, hogy még egy kicsit olvassak. Majdnem el is késtem a munkából, és még az aktuális fejezetet sem bírtam befejezni. Az élet nagy problémái. :D
Úgy gondolom, végérvényesen és visszavonhatatlanul Márker lettem. Elég sokáig tartott, de ez a rész meghozta nálam az áttörést. spoiler Ez a folyamatos nagymárkozás meg már fel sem tűnt így, a negyedik részben. :D Pedig eddig mennyire zavart…
Beka nem túl meglepő módon már megint szerencsétlen helyzetbe került, ha nem így lenne, nem is lenne ez a könyvsorozat. Kíváncsi vagyok, hogy ebből hogyan fog kimászni. :) spoiler
A szereplőket még mindig nagyon szeretem. Tényleg. Mindegyiket egytől-egyig. Na jó, Geri nyilván kivétel. :D Aszádék még mindig állatok, Daniella idegbeteg (:D). Úgy kompletten, az egész csapat nem normális. Időnként jókat vihogtam rajtuk.
Nem tudom, hogy L.L. hogyan csinálja, de annak ellenére, hogy alapvetően nem én vagyok a célközönség, eléri nálam, hogy ne bírjam letenni a könyvet. Hogy meglegyen a „csak még egy fejezetet”-érzés, hogy szorítsak a szereplőknek, hogy rosszul érezzem magam, amikor valami dolgom van és félbe kell hagynom a könyvet. Számomra ez az egyik legfontosabb dolog egy könyvnél, hogy tényleg kikapcsoljon, és a kezembe ragadjon. Az nem számít, hogy nem hordoz hatalmas irodalmi értéket. Kit érdekel? Jó, és kész. Csak a függővég miatt vontam le fél csillagot, mert ezt egyszerűen nem bírom megemészteni ennél a sorozatnál. Nem értem az okát. Mindegy is.
A fő kérdés: mikor jön már a következő rééész? Igen, sajnos tudom, hogy kb. két hete jelent meg ez… :((

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
neverhood P

– Ohó! Mit látnak szemeim? – kérdezte vigyorogva. – Mi van, Hullócsillag, lehullottál? – fordult Márk felé rosszindulatúan. […]
– Tudhatnál mindenről, ha nem Késtél volna – felelte Márk frappánsan.

Kapcsolódó szócikkek: Nádor Gergő (Geri) · Nagy Márk
>!
neverhood P

G. Sz.: Miért nem hívod Bexinek vagy Rebekának, esetleg Bekinek, mint mindenki más?
Nagy Márk: Mert én nem vagyok neki mindenki más.

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
1 hozzászólás
>!
Camelia

– Beki, te is Márker vagy?
– Hogyne – gúnyolódtam. – Mivel én írom a dalszövegeit nincs más választásom.
– Nekem mondod? Én meg az anyja vagyok.

386. oldal

>!
neverhood P

– Ezt miért most mondod? Miért két hónappal később? Elkéstél vele, Márk. Baromira elkéstél – suttogtam teljesen ledöbbenve.
– Hát, úgy tűnik, hogy neked már csak ilyen késős sztorijaid vannak… – mondta kelletlen mosollyal az arcán.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
2 hozzászólás
>!
neverhood P

– Köszi. Éppen azon gondolkodom, hogy borjú- vagy csirkehúst egyek. De nem tudom – meredt maga elé Tomi egészen gondterhelten.
Márk elkerekedett szemmel nézett rá, aztán rám, és úgy tűnt, remekül szórakozik.
(…)
– Na jó, legyen csirke! – kiáltotta felém Tomi, meghozva a döntést.
– Hallod, veszélyesen élsz, tesó – szólt neki Márk.

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
>!
Camelia

– Ez micsoda? – kérdezem Evelint, aki egy üveg nutellával állt az ajtóban.
– Ez a „legalább tizennyolc óráig Nagy Márk barátnője voltál” díjad.

>!
neverhood P

– Nagy hibát követsz el.
– Geri – néztem rá kedvesen. – Bárcsak igazad lenne, de az a helyzet, hogy nálad nagyobb hibát már nem követhetek el. Na szia.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nádor Gergő (Geri)
3 hozzászólás
>!
neverhood

– Már látom is a plakátot – meredt maga elé teljesen elkalandozva. – Nagy Márk – Nélküled . Óriásmolinón – vázolta a terveket.
– Mi miért nem kapunk molinót? – háborodott fel Puding.
– Azért fiam, mert te a kakaós csigákról énekelsz három éveseknek – vágta rá azonnal a kiadó tulajdonosa.
– Mákos guba – javította ki Pepe.
– Felőlem akár tejszínhabos meggyes rétes is lehet – dünnyögte Balogh.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pepe · Puding
>!
Boglinc P

– Nem.
– Nem?
– Nem.
– Nem?
– Márk, nem.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
5 hozzászólás
>!
Camelia

Tavasz. A legjobb időpont változásra, és a változtatásra.

8 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Bexi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Sz mint szűz
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
J. Goldenlane: Napnak fénye
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Holly Smale: A lány, aki előtt nincs akadály
Jenny McLachlan: Szerelem a parketten