Nélküled (Bexi 4.) 1398 csillagozás

Leiner Laura: Nélküled Leiner Laura: Nélküled

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2016
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031233
>!
L&L, Budakalász, 2016
448 oldal · ISBN: 9786158031240

Kapcsolódó zóna

!

Bexi

260 tag · 146 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 11., 17:04 · Bővebben


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Bogyó · Puding · Pepe · Daniella · Garai Evelin · Kemál · Sleisz Antal · Budai Lili · Pabló · Novák Botond · Balogh úr · Nádor Gergő (Geri) · Pápai Imre (Pí) · Tomi


Kedvencelte 297

Most olvassa 125

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 199

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

DoreenShitQ>!
Leiner Laura: Nélküled

– Miért történik ez velem? – hajtottam a fejem az ajtófélfának, miközben lehunytam a szemem. – Egy hete még minden rendben volt az életemmel.
– Hát, gyerek. Tudod, van egy mondás.
– Milyen mondás?
– Addig jó…
– Míg? – pislogtam felfelé.
– Míg Nagy Márk meg nem érkezik – röhögött az arcomba.
– Nem ismerem ezt mondást – dünnyögtem.
– Látszik – nevetett egyre jobban.

Nem is tudom, mit írhatnék. Én szeretem ezt a sorozatot. Benne volt, aminek kell, bár kicsi hiányérzetem volt.
    Laura stílus és poénok ✔
    Vicces és nagyrészt szimpatikus szereplők szereplők ✔ Tomit Márker lelkem ki nem állhatja     Nagy Márk ✔ spoiler
    Főszereplő csaj ✔ Aki most valahogy nagyon az idegeimre ment… miért van az, hogy minden szilárd főszereplőt meghülyít a szerelem, és nebáncsvirágok lesznek?     Elolvadok jelenetek, utána, amikor már csak egy hajszálon múlik, hogy jóra forduljanak a dolgok, akkor minden elcsesződik… vagy ott ér véget a könyv ✔ már kezdem unni a negyedik kötetre, de megbocsátom mert Nagy Márk     A falnak csaptam volna a függővég miatt miután elolvastam ✔ Így átgondolva persze tudom, mi fog történni, de akkor teljes WTF hangulat     Történetszál, ami akkor nagyon jelentősnek tűnt, de így visszatekintve igazából semmi lénygeges nem történt ✔ Egyet előre, kettőt vissza     Se veled, se nélküled kapcsolat, ami már kezd idegesítő lenni ✔✔ nagyon-nagyon     Nem tudom, mit fogják húzni még két kötetig ✔
    De azért nem bánom, mert szeretem a sztorit… kit álltatok? Nem bánom, mert Nagy Márk ❤ ✔✔
    Minden hibát megbocsátok, mert Nagy Márk :DD ✔✔✔

7 hozzászólás
ZitussKa>!
Leiner Laura: Nélküled

Wow.
Nekem ez most hatalmas kedvenc lett.
Más ez a kötet mint a többi, de.. talán pont emiatt ès az èrzelmi hullámvasút miatt is szerettem annyira. Kiszámíthatatlan tettek, rögtönzött ès nem várt vallomások, szeszèlyes reakciók, dühító Tomival, aki csak menne már sètálni. Ès Márk. Akire senki nem lehet immúnis, ha nem az első kèt kötet után lesztek márkerek, akkor a harmadik kötetnèl biztosan. Ha mègsem, akkor nekem hidd el, Te, aki èppen az èrtèkelèsem olvasod :) Le fogja rombolni az ellenállásod, ez a kötet tuti fix!
Beka, több határozottságot. Tudod ki kell neked.. Ès ez a vègszóm, megyek is olvasni a folytatást!
Imádom!

5 hozzászólás
MissFortune>!
Leiner Laura: Nélküled

Ez a sorozat szinte biztos, hogy hatalmas kedvencem lesz. Ugyan nem teljesen azt kaptam amit vártam, mégis tökéletes lett. Így utólag örülök, hogy nem egészen az én elképzeléseim szerint folyt a cselekmény. A végére pedig olyan függővég íródott, azt sem tudom kifogom-e heverni valaha. Laurának mesteri érzéke van ahhoz, hogy mikor kell abbahagyni…:D
Nagyon nehezen tudom összeszedni a gondolataimat, mert olyan fangörcsöt kaptam, ami csodával határos. Egy szó lebeg leginkább előttem: IMÁDOM. Imádom ezt a humort, Aszádékat, Körtét, Bekit, Evelint, Daniellát, na meg persze Nagy Márkot. 2 szereplő van, akiket a leginkább ki nem állhatok: Beki exe, Gergő, illetve Tomi. A két furaság és Márk között hatalmas ellentétek vannak, szerintem eme három pasi közül mindenki Márkot részesíti előnyben. Geri egy undorító féreg, Tomi pedig eszméletlenül unalmas. Így történt meg az, hogy teljesen a szívembe zártam a nekem kicsit túl egoista Nagy Márkot. Valljuk be, annyira nem nehéz Beki döntése…:D

pveronika>!
Leiner Laura: Nélküled

Azt hiszem, ha a sorozat előző köteteiről elmondható az „egyet előre, kettőt hátra” felállás, akkor talán ezt a kötetet azzal jellemezném, hogy „se előre se hátra”. Mert sajnos így volt. És emiatt sajnos nagyon csalódott vagyok, mert annyira akartam, hogy valami történjen! Folyamatosan figyeltem a vészesen fogyó lapokat, és mikor már csak egy néhány oldal maradt ebből a nem kevés oldalas kötetből, már tudtam, hogy nem fogom megkapni amire már három kötet óta várok. :(

Félre ne értsetek, jó könyv volt, ebben is voltak poénok (bár valahogy kevésbé éreztem viccesnek az Illúziónál), Márk hozta a formáját, a Hullócsillagos interjúja komolyan megmelengette a szívemet, de kicsit úgy éreztem, hogy ugyas-ugyanazokat a köröket futjuk, csak most Geri helyett egy spoiler jött a képbe, most is meg lettek mutatva ugyanazok a görbetükrök a magyar popszakmáról, mint minden egyes alkalommal, és Beka ugyanazokon a dolgokon rágódik, már 4 kötet óta.

Imádom Leiner Laurát. Humoros és mai, jó stílussal és jó karakterrel dolgozik és bármelyik könyvét veszem a kezembe, mindig tudom, hogy számíthatok rá, ha egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyok. Mégis azt hiszem, hogy az Illúzió nálam olyan magasra tette a mércét, hogy erre a kötetere nem tudok őszinte szívvel 5 csillagot adni… De nagyon-nagyon várom a következő kötetet és csak bízni tudok benne, hogy ez alkalommal nem fogja így megkínozni az írónő az olvasóit, és spoiler

10 hozzászólás
Naiva P>!
Leiner Laura: Nélküled

Ez a rész keserédes és a könyv hangulata is szomorkásabb volt az eddigi részekhez képest. Mindenesetre a festős jelenet mindenért kárpótolt. Már csak azért az egy jelenetért megérte belekezdenem ebbe a sorozatába. Eddig is nagyon tetszett, de érzem, hogy egyre jobb és jobb. Aszádékon rengeteget nevetek (három ritka idióta) akárcsak Daniellán. Az egész lány olyan, mint egy „csivava”, vagy egy „yorki” – „pitbull” természettel. Azért gyerekdalok, vagy sem, Evelinék dalszövegeire olyan kíváncsi lennék.
Nagy Márk továbbra is önimádó, de azért lehetett érezni, hogy nagyon sokat komolyodott. Körtét is nagyon szeretem. Mondhat bárki, bármit, ifjúsági könyvekhez képest az írónő, hihetetlen jó karaktereket tud kitalálni. Alapból gyorsan haladok egy könyvvel, értő olvasással, de sokszor magam is meglepődöm, hogy Leiner Laura könyveivel, szuper sebességgel lehet haladni. Szerintem nem sokan tudnak úgy írni, mint ő. A humoráról nem is beszélve, mert az páratlan.

6 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: Nélküled

Továbbra is kitartok a kijelentésem mellett, miszerint a sorozat éppen aktuálisan befejezett kötetét tartom a „kedvencemnek”. Annyira gyorsan lehet vele haladni, hogy az számomra is hihetetlen. Esténként folyamatosan csak azt mondogatom, hogy na jó, csak még egy fejezet, és most már tényleg lerakom, és alszom, aztán azt veszem észre, hogy már öt fejezet „óta” mondogatom ezt. Hangosan nevetek otthon, munkahelyi szünetekben, a trolin, a metrón, magamon is meglepődök.

Leiner Laura végre elérte, hogy megkedveljem Márkot. Itt töbször mutatta az érzelmes, másokra is figyelő oldalát, és végre én is eljutottam oda, hogy kedvelem. Nem mondom, hogy szeretem, de kedvelem.
Tomit valahogy végig nem tudtam hova tenni, egyáltalán nem volt szimpatikus, főleg a lépés, hogy spoiler
Számomra, mint olvasónak, egyértelmű volt a végkifejlet: én is spoiler Ezáltal annyira nem éreztem függőnek a végét.

Továbbra is eszméletlen jókat nevettem, és számomra ez jelenti a sorozat sikerét: kikapcsol, nem gondolok a körülöttem levő dolgokra.

2 hozzászólás
Mollii>!
Leiner Laura: Nélküled

Ez a rész is tetszett, bár néhány dolog zavart. Nem hiszem el, hogy Márk nem bírta elmondani amit akart (azon az estén). Én akkor se hagytam volna magam, elmagyaráztam volna. Hogyha elkezdi mondani, akkor Bekinek muszáj lett volna meghallgatnia. Ugyanez volt Lilivel is. Odatoltam volna a képébe a könyvet, hogy olvassa el. Vagy akkor ez az egész nem kellett volna, hogyha Beki egyszerűen engedi Márkot beszélni. Olyan rossz dolgot nem csinált Márk, mindenki tudja, hogy megérdemelte Geri :)
Azt tényleg nem értettem, hogy miért nem bírják annyira Tomit. Evelin mutatta be Bekinek, akkor meg miért ellenzi annyira?! Természetesen én is Márkot szeretem, de azért mégis…Daniella volt szerintem a legnormálisabb. Ő segített Bekinek, ő hallgatta meg.

puncsoscukor63>!
Leiner Laura: Nélküled

Nem tudom, hogyan írhatnék most úgy értékelést, hogy ne legyen az egész egy nyáltenger és áradozás erről a hihetetlen könyvről, erről a fantasztikus sorozatról, valamint Nagy Márkról.
Szerintem sehogy. Na akkor kezdjük szépen. Ahogy sokan közületek, én is az egyik legnagyobb Leiner Laura-fannak tartom magam, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy egy könyvéről sem tudok semmi rosszat szólni (max azt, hogy egyszer véget ér), beleértve ezt a sorozatot is. Imádom, imádom és imádom.
Voltaképp mikor a Nélküledet olvastam, a világ egyik legjobb könyvét tartottam a kezemben. Oké, mostmár elkezdem.
Nos. Beka egy tehetséges fiatal lány, akinek megvannak az átlagosnál kicsit összetettebb problémái és van egy Nagy Márkja. Eléggé sajnáltam, hogy spoiler. Nagy Márk a kedvencem, róla semmit nem mondanék, őt mindenki ismeri. Tomi, az üresfejű srác egész idő alatt idegesített, legszívesebben képen töröltem volna jó párszor.
Imádtam, hogy a spoiler.
Dzsordzsra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz velük, az előző részben ő is szimpi lett. Beka viszont egy nehéz döntés előtt áll, de remélem fél év bőven elég neki arra, hogy végül jól válasszon.

UPDATE (2016.10.20): spoiler

Csakegyolvasólány P>!
Leiner Laura: Nélküled

Ez a kedvenc könyvem, de csak azért, mert ez dedikálta alá Leiner Laura még tavasszal. :) Egy részből ezért olyan kedves a számomra. Másrészről viszont…Fúha, nem is tudom, hogy mit mondjak. Kicsit haragudtam Bekire a könyv olvasásakor. spoiler Sok rossz döntést hozott ebben a részben, de azért próbált segíteni is. Mint például Márknak a Nélküled számban. Bár, erre inkább Lili ösztönözte őt. Ám, ez a rész leginkább a döntésekről szólt. Vagyis arról, hogy ki lesz Beki, ha Tomival, vagy ha Márkkal van. spoiler De hogy mi lesz? Azt sajnos csak a következő részből fogjuk megtudni, mivel az írónő ismét úgy fejezte be a könyvet, hogy az olvasónak kétségei támadjanak, illetve hogy elgondolkodjon a folytatásról.

Viszont a könyv nagyon tetszett ismét. Aszádék, Evelin, sőt, Pablo is hozták a formájukat Körtével együtt, akik hű Márxi/Berk rajongók Lilivel és a két lány (Lili és Beki) anyukájával egyetembe. Bár, törhetem a fejemet, hogy Geri és Pí mit fognak még kitalálni Bekiék ellen, hiszen itt is csak támadni tudták Körtéék csapatát. Azonban nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Késtél ötödik könyvében. Izgatottan várom! :)

22 hozzászólás
Pandaaaa P>!
Leiner Laura: Nélküled

Imádoom ezt a kötetet, igaz hogy más volt mint a többi, de pont ezért volt tökéletes. ♥
Nagyon sokat nevettem, annyira örülök, hogy Beki körül mindenkinek jól alakul az élete és végre az övé is normalizálódott amikor természetesen újra együtt kellett dolgoznia Nagy Márkkal és beindult a Berk-effektus. :DD Most nem Geri idegesített mindenkit, hanem azt vártuk, hogy Tomi sétáljon már el végre :D Esküszöm nála uncsibb emberrel se találkoztam még és Kemált idézve „ki nem szereti döner kebab, nem jó ember” :D
Voltak nem várt fordulatok és nem várt vallomások amik csak színesebbé tették az egészet.
Szerintem nem állítok hazugságot ha azt mondom, hogy az összes fan tűkön ülve várta a következő részt, hogy Beki végül kit választ.
Én emlékszem, hogy sikítottam, hogy nem tudok ennyit várni, most azonnal tudni akarom a folytatást :D


Népszerű idézetek

neverhood>!

– Ohó! Mit látnak szemeim? – kérdezte vigyorogva. – Mi van, Hullócsillag, lehullottál? – fordult Márk felé rosszindulatúan. […]
– Tudhatnál mindenről, ha nem Késtél volna – felelte Márk frappánsan.

Kapcsolódó szócikkek: Nádor Gergő (Geri) · Nagy Márk
neverhood>!

G. Sz.: Miért nem hívod Bexinek vagy Rebekának, esetleg Bekinek, mint mindenki más?
Nagy Márk: Mert én nem vagyok neki mindenki más.

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
1 hozzászólás
Camelia>!

– Beki, te is Márker vagy?
– Hogyne – gúnyolódtam. – Mivel én írom a dalszövegeit nincs más választásom.
– Nekem mondod? Én meg az anyja vagyok.

386. oldal

neverhood>!

– Ezt miért most mondod? Miért két hónappal később? Elkéstél vele, Márk. Baromira elkéstél – suttogtam teljesen ledöbbenve.
– Hát, úgy tűnik, hogy neked már csak ilyen késős sztorijaid vannak… – mondta kelletlen mosollyal az arcán.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
2 hozzászólás
neverhood>!

– Köszi. Éppen azon gondolkodom, hogy borjú- vagy csirkehúst egyek. De nem tudom – meredt maga elé Tomi egészen gondterhelten.
Márk elkerekedett szemmel nézett rá, aztán rám, és úgy tűnt, remekül szórakozik.
[…]
– Na jó, legyen csirke! – kiáltotta felém Tomi, meghozva a döntést.
– Hallod, veszélyesen élsz, tesó – szólt neki Márk.

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Márk
Camelia>!

– Ez micsoda? – kérdezem Evelint, aki egy üveg nutellával állt az ajtóban.
– Ez a „legalább tizennyolc óráig Nagy Márk barátnője voltál” díjad.

Kapcsolódó szócikkek: Garai Evelin
neverhood>!

– Nagy hibát követsz el.
– Geri – néztem rá kedvesen. – Bárcsak igazad lenne, de az a helyzet, hogy nálad nagyobb hibát már nem követhetek el. Na szia.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nádor Gergő (Geri)
3 hozzászólás
neverhood>!

– Már látom is a plakátot – meredt maga elé teljesen elkalandozva. – Nagy Márk – Nélküled . Óriásmolinón – vázolta a terveket.
– Mi miért nem kapunk molinót? – háborodott fel Puding.
– Azért fiam, mert te a kakaós csigákról énekelsz három éveseknek – vágta rá azonnal a kiadó tulajdonosa.
– Mákos guba – javította ki Pepe.
– Felőlem akár tejszínhabos meggyes rétes is lehet – dünnyögte Balogh.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pepe · Puding
Boglinc P>!

– Nem.
– Nem?
– Nem.
– Nem?
– Márk, nem.

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
5 hozzászólás
Camelia>!

Tavasz. A legjobb időpont változásra, és a változtatásra.

8 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Bexi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Kelly Oram: Sz mint szűz
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Szabó Tünde: A hacker
Király Anikó: Csak barátok?
Kerstin Gier: A fiúk olyanok, mint a rágógumi
Virág Emília: Sárkánycsalogató