Maradj ​velem (Iskolák versenye 2.) 1741 csillagozás

Leiner Laura: Maradj velem

Elérkezett az Iskolák Országos Versenyének hatodik napja, és a piros csapat szétesni látszik. A kezdetben barátságosnak tűnő megmérettetés egyre komolyabbá válik, a feladatok egyre megterhelőbbek, egyre fájóbb a családtagok hiánya, és a négy gyökeresen eltérő személyiségű diáknak egyre nehezebb igazi csapatként együttműködnie. Bizonyos helyzetek még a Szirtes gimi páratlan logikájáról és éles eszéről ismert matekosát, Újvári Hannát is komoly kihívások elé állítják. Vajon a csapat érdekei a fontosabbak, vagy a verseny során kialakult kapcsolatok? Van-e értelme sportszerűnek maradni, ha más is piszkosan játszik? Egyáltalán, lehet-e ez a játék több, mint egy jelentéktelen vetélkedő, amiről még senki sem hallott, és ahol színes ruhás diákok versenyeznek egy műanyag kupáért? És nem mellesleg: okos dolog-e beleszeretni valakibe, aki az egyik rivális csapat öltözékét viseli?
A Maradj velem az Iskolák versenye-trilógia második része.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2023
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653438
>!
L&L, Budakalász, 2020
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653438
>!
L&L, Budakalász, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653438

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Iskolák versenye-trilógia

230 tag · 109 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 16., 17:52 · Bővebben


Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Kornél · Újvári Hanna · Kocsis igazgató · Vári Lóránt (Lóri) · Nagyi (Hanna nagymamája) · Kozák Bernadett · Csenge · Szalai Zsombor (Zsombi) · Karesz · Takács Titanilla · Dani · Bence · Máté · Zoli


Kedvencelte 285

Most olvassa 112

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 183

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

ßißi>!
Leiner Laura: Maradj velem

Soha..SOHA a büdös életben nem kezdek el még egy Leiner Laura trilógiát/sorozatot úgy, hogy nincs nálam az összes része…

12 hozzászólás
FairyDust P>!
Leiner Laura: Maradj velem

Mi ez a vég? Miért? Hmmm? Most megint várhatok egy évet. :'(
Nagyon szeretem Leiner Laurát, de ezzel szerintem nem mondok senkinek újat.
Nem szeretném bő lére ereszteni a gondolataimat, hisz nagy vonalakban ugyanazt érzem mint az első könyvnél.
A verseny még mindig egyedi, a feladatok kreatívak, az egész kompozició nagyon tetszik. Továbbra is úgy éreztem, mintha én is ott lennék a táborban, és küzdenék a kupáért. Jó érzéssel tölt el mikor ennyire bele tudok feledkezni a könyv cselekményébe, és ez Laurának mindig sikerül.
A piros csapatot kedvelem, Zsombival voltak problémáim, de mostanra azok is feledésbe merültek. Hiába ugyan az a séma Laura könyveiben, Hanna a legjobb női főszereplő, szimpatizálok a karakterével, a gondolataival és cselekedeteivel.
Annak ellenére hogy a folyton live-oló igazgató – maradjunk annyiban – nem túl reális, nem vettem komolyan, hisz ez csak egy fikció… és így sikerült jól szórakoznom Kocsis személyiségén is.
Máté… kell egy gonosz minden történetbe, na. :) Mindannyian voltunk tinédzserek, a tizenévesek fő tulajdonsága hogy szeretik eltúlozni a történteket. Nekem tetszik ez a megvalósítás.
Az ok, ami miatt levontam egy fél csillagot, az a túl sok visszaemlékezés, és folyton ismételt gondolatok. Valóban nagyon komoly, és szomorú ami Hanna életében zajlik, de feleslegesnek éreztem hogy majdnem minden fejezetben megemlítette, folyton ismételte. Hamar ráuntam, és a mély tartalom számomra már undorrá vált.

Remélem hamar megkapjuk a folytatást, mert ez a befejezés kissé elszomorított és szeretném a kezemben tudni az elkövetkezendő eseményeket rejtő kötetet.

ZitussKa>!
Leiner Laura: Maradj velem

Csak annyit mondhatok szinte hasztalanul, hogy fiúk-lányok, zöldek, pirosak, feketèk ès minden versenyző a láthatáron, èn veletek maradok, ti pedig maradjatok velem
Lègyszíves ⬆ Az egyik szemem sír, a másik nevet mert nem hiszem el, hogy már csak egy rèsz van ebből a kreatív ès egyedi csodából. A vègèt illetően pedig annyit tennèk hozzá, hogy ha nem lenne odaírva az a bizonyos vège szócska, akkor megèrdeklődnèm, hogy ki csonkította meg a könyvem, mert hiányzik egy nèhány oldal. Valahol a szívem mèlyèn számítottam egy ilyen kimenetelre de azèrt mègsem ebben a formában. Már azon tűnődtem, Hanna álmodik-e :D Azt mondjuk Laura nèninek, de muszáj felrónóm, hogy ennyire sok várakozási idő szerintem aligha volt 2 adott rèsz között. Sok volt ez a 11 hónap + a következő rèsz ideje. Ha tudom, lehet kèsőbb kezdem el.. :)
Most pedig, megyek a Tiszához. Hátha egy kajakos ott lèzeng, vagy akármi.

Ps: Christian Grey utalás?? Lauránál? Milyen alternatív univerzumban vagyok emberek? :)))

8 hozzászólás
Amaryll87>!
Leiner Laura: Maradj velem

Miért csak 5csillag van? Egyre izgalmasabb a történet. Hanna és Kornél szerelme annyira cuki. Máté egy undorító féreg. Zsombi végre megvilágosodik. Sajnálom, hogy így kellett, de legalább megtörtént. Annyira valóságos a történet, hogy én is ott érzem magam a Bükkben.

nibooklett P>!
Leiner Laura: Maradj velem

Leiner Laura(♥), aki végigkísérte a tinédzser korszakom mindenegyes apját.
SZJG után csak a Bábelt olvastam el tőle, a többi könyvét nem mertem, mert úgy éreztem, hogy a Szjg-hez egyik könyv sem érhet fel, így évekig olvasási válságban voltam.
3(?!) éve amikor moziba készültünk pár baráttal az egyik barátnőm mondta, hogy menjünk könyvesboltba körülnézni. Ott egyből kiszúrtam az Ég veled-et, amit kissé félve, de tavaly nyáron elolvastam…egy nap alatt :D
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Laura annyira jó és annyira tehetséges, annyira letudja kötni az olvasó figyelmét, még mindig. Nagyon imádom az IOV trilógiát. Nagyon hálás vagyok Laurának. #szeretjükazírónőnket

Lillsz P>!
Leiner Laura: Maradj velem

Mindenre számítottam, csak erre nem! Miééért, és mégis hogy lehet „vége” így egy könyvnek? *szenvedő arc*
Az Iskolák Versenye az Ég veled -nél már azonnal a szívembe lopta magát, ez a Maradj velem -nél sem volt másképp.
Ez a kötet valami hihetetlenül eseménydús és fordulatos lett, szabályosan faltam a lapokat! Már most elkap a sírás, ha csak arra gondolok, hogy fél évet kell minimum várnom a folytatásért, na ne! :'(
Hannával sajnos sok helyen együtt tudtam érezni az édesanyjával kapcsolatban, vele szenvedtem és sírtam, de vele együtt is lettem úgy igazán szerelmes. Egy szó: KORNÉL! Na meg még egy: OLVASD! Illetve +1: FOLYTATÁST! 5/5*

4 hozzászólás
pveronika>!
Leiner Laura: Maradj velem

Leiner Laura könyveinél mindig próbálom magam előre felkészíteni a brutális függővégekre, persze teljesen sikertelenül. Te jó ég ez a befejezés! Őszintén meglepett.

Ez a rész sem okozott csalódást, sőt talán még az előző kötettől is izgalmasabbra sikerült! Most úgy felgyorsultak az események, hogy szinte folyamatosan kapkodtam a fejem. Egyik próba követte a másikat, és mindegyik nagyon ötletes és izgalmas volt. A kihívások mellett azonban nagyon tetszett, hogy a karakterek fejlődése is nagy szerepet kapott. Jó volt látni, ahogy a történet haladtával Hanna egyre inkább elkezd kinyílni. Nem csak a szívét nyitja meg egyre inkább mások felé, de a versenyben maradás is egyre inkább a céljai között szerepel. Ugyanígy érezhető az apukában történő változás, ahogy a gyászt és a magányt nála is megtöri a verseny okozta izgalom, és talán főleg az, ahogy láthatja, ahogy Hanna is elindul a “gyógyulás” útján. A nagymama fergeteges karaktere igazi fényt hozott a történetbe, csakúgy, ahogy Kocsis igazgató posztjain is szakadtam a nevetéstől. :) Kornél és Hanna nagyon aranyosak együtt, bár kicsit hiányolom, hogy Kornélról azóta sem tudtunk meg többet (sem a teljes nevét, és egyértelműen azt sem, hogy ő is budapesti-e).

A fejtörők és próbák mind nagyon tetszettek, spoiler Együtt drukkoltam a szereplőkkel, és együtt fájlaltam a kiesetteket. Egyedüli negatívumként azt tudom felhozni, ami már a Bexi sorozatnál is zavart, hogy az írónő sokszor ismételgeti ugyanazokat a gondolatokat, de végül is ez mit sem von le a történet értékéből.

Azt hiszem, mindent elmond arról, hogy mennyire tetszett ez a könyv, hogy gyakorlatilag le sem tudtam tenni. :) Számomra ez az eddigi kedvenc Leiner Laura sorozat, úgyhogy alig várom a trilógia befejező kötetét!

http://veronikasreaderfeeder.com/leiner-laura-maradj-%E…

2 hozzászólás
Málnika P>!
Leiner Laura: Maradj velem

”Hozd be a lemaradásodat, éld meg az élményeket és a kudarcokat, éld meg a pillanatokat, a jót és a rosszat is.”

Az első kötet után nagyon vártam már az IOV folytatását, és ez csak fokozódott, miután láttam a megosztó véleményeket. Mégis jól sejtettem, hogy nem kell majd csalódnom benne. Hozta ugyanazt a lehengerlően olvasmányos, gördülékeny stílust, amelynek köszönhetően szinte alig tudtam letenni a könyvet, így egy hétvége alatt ki is olvastam. Túl sok újat viszont nem ad maga a történet, folytatódik a küzdelem, ugyanavval a pezsgő versenyszellemmel és ugyanazokkal a fő gondolatokkal. A további érdekes feladatok pedig hasonló izgalomba vonják be a szereplőkkel együtt az olvasót is. Bár ismételten helyet kap a történetben a gyászmunka, fő fókuszában ezúttal mégis a Szirtes-csapat összekovácsolódása áll. A show-t pedig egyértelműen az élőző igazgató, Kocsis viszi, de a lábnapos, újabban bástyázó Lóri és a nagyszájú, modern technika iránt fogékony nagyi is sajátos színt ad a viadalnak, azaz a versenynek. A lezárás keserédes, és kellően fenntartja az érdeklődést a harmadik résznek.

Naiva P>!
Leiner Laura: Maradj velem

„Már nem ijeszt meg a fantáziám, amióta láttam, hogy a valóság sokkal rémisztőbb tud lenni.”
Gaaah! Ezt a véget! Nem lesz egyszerű kiheverni. De még alszom rá egyet.
Én még csak nem rég csöppentem bele az írónő világába, de egyhamar a rabjává váltam. Most már értem, miért ő hazánk talán legnépszerűbb írónője. Nagyon szerettem ezt a részt is. Ezzel a résszel a szívembe zártam Hannát és jobban megismerhettem Bernadettet. Azt hiszem, őt is kedvelem. Nagyon jókat derültem Lóri beszólásain, válogatott gyöngyszemein, pedig egy kicsit sokallottam a bátya/bástya szövegeit. Örültem, hogy Zsombi végül észhez tért és annak is, hogy Máté végre kimutatta a foga fehérjét. A való életben a hozzá hasonló embertípust messze kerülöm.
Kornélért pedig teljesen odáig voltam. Ő tipikusan az a fajta srác, akihez nem csak az anyukák, de még az apukák is örömmel feleségül adnák lányukat. Alig várom a folytatást. Addig is, teszek majd egy próbát az írónő többi könyveivel.

3 hozzászólás
MissFortune>!
Leiner Laura: Maradj velem

Hihetetlenül jó volt. Nem is tudom, mi lesz velem a 3. rész kiadásáig.>< Nagyon-nagyoon megszerettem ezt a sorozatot.

Külön tetszett ebben a részben, hogy az arany csapat kicsit nagyobb szerepet kapott. Én totálisan megértem, hogy ők miért olyanok, amilyenek. A vége miatt különösen kíváncsi vagyok, mert spoiler Érdekes, hogy mennyire kezd elfajulni a dolog. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy ha az én időmben lett volna ilyen, boldogan elmegyek . :D
Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy ki fog nyerni. Meg arra is, hogy mi lesz Kornéllal és Hannával a verseny után? Remélem ebből kapunk majd egy kis ízelítőt.
Durva, hogy Laura hogyan festi le az átlagos tinik napjait a 21. században. Nem gondolom, hogy ennyire brutális lenne a helyzet a telefon nyomdosással kapcsolatban. Sőt, mondhatni én is ez a generáció vagyok, de mi soha nem csináltuk ezt..
Imádtam és nagyon várom a 3. részt.❤❤❤

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lillsz P>!

Hozd be a lemaradásodat, éld meg az élményeket és a kudarcokat, éld meg a pillanatokat, a jót és a rosszat is. Próbálj ki új dolgokat, legyél nyitottabb, szakadj ki a komfortzónádból, és élj egy kicsit végre!

286. oldal

7 hozzászólás
pveronika>!

– Figyelj rám – fogta meg a kezem, figyelmen kívül hagyva, hogy körülöttünk jöttek-mentek a versenyzők a feléledt táborban. – Ha úgy kell lennie, akkor úgy lesz. Megoldjuk – nyugtatott.
– Gondolod?
– Nincs más választásunk – vonta meg a vállát. – Addig viszont…
– Igen?
– Veled maradok, te pedig maradj velem.

32. oldal

ßißi>!

– Gyönyörű vagy, amikor nevetsz.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kornél
Naiva P>!

Már nem ijeszt meg a fantáziám, amióta láttam, hogy a valóság sokkal rémisztőbb tud lenni.

375. oldal

Charry>!

– Érezted már rosszul magad azért, mert jól érzed magad?

26. oldal

Lillsz P>!

– Pesszimista vagy – mosolygott rám kedvesen.
– Még mindig realista – javítottam ki sóhajtva.

31-32. oldal

4 hozzászólás
sadev>!

Az én alternatív énem egy párhuzamos világban sem tud integrálni.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kornél
Charry>!

– Köszönöm.
– Mit?
– Hogy őszinte vagy.

27. oldal

_Katie_ P>!

Az egész kezdett megdőlni, és úgy tűnt, a logikai és fizikai teljesítmény háttérbe szorul, helyettük pedig előtérbe kerülnek az érzelmek. És ahol az érzelmek dominálnak, ott mindig nagyon sok a sebesült.

18. oldal

Lillsz P>!

[…] sokra megyek a matekversenyeken elért eredményeimmel, amikor a számokon túli, valódi helyzetekben konkrétan életképtelen vagyok.

19. oldal

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Iskolák versenye sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Kollár Betti: Újra a pályán
Király Anikó: Csak barátok?
Szabó Tünde: A hacker
Bakó Liza: Csíííz!
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi