Maradj ​velem (Iskolák versenye 2.) 1263 csillagozás

Leiner Laura: Maradj velem

Elérkezett az Iskolák Országos Versenyének hatodik napja, és a piros csapat szétesni látszik. A kezdetben barátságosnak tűnő megmérettetés egyre komolyabbá válik, a feladatok egyre megterhelőbbek, egyre fájóbb a családtagok hiánya, és a négy gyökeresen eltérő személyiségű diáknak egyre nehezebb igazi csapatként együttműködnie. Bizonyos helyzetek még a Szirtes gimi páratlan logikájáról és éles eszéről ismert matekosát, Újvári Hannát is komoly kihívások elé állítják. Vajon a csapat érdekei a fontosabbak, vagy a verseny során kialakult kapcsolatok? Van-e értelme sportszerűnek maradni, ha más is piszkosan játszik? Egyáltalán, lehet-e ez a játék több, mint egy jelentéktelen vetélkedő, amiről még senki sem hallott, és ahol színes ruhás diákok versenyeznek egy műanyag kupáért? És nem mellesleg: okos dolog-e beleszeretni valakibe, aki az egyik rivális csapat öltözékét viseli?
A Maradj velem az Iskolák versenye-trilógia második része.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2020
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653438
>!
L&L, Budakalász, 2018
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653438
>!
L&L, Budakalász, 2018
464 oldal · ISBN: 9786155653445

Kapcsolódó zóna

!

Iskolák versenye-trilógia

220 tag · 87 karc · Utolsó karc: 2021. május 25., 10:21 · Bővebben


Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Kornél · Újvári Hanna · Kocsis igazgató · Vári Lóránt (Lóri) · Kozák Bernadett · Nagyi (Hanna nagymamája) · Csenge · Szalai Zsombor (Zsombi) · Karesz · Máté · Takács Titanilla · Zoli · Bence


Kedvencelte 252

Most olvassa 86

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 161

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

ßißi>!
Leiner Laura: Maradj velem

Soha..SOHA a büdös életben nem kezdek el még egy Leiner Laura trilógiát/sorozatot úgy, hogy nincs nálam az összes része…

12 hozzászólás
FairyDust>!
Leiner Laura: Maradj velem

Mi ez a vég? Miért? Hmmm? Most megint várhatok egy évet. :'(
Nagyon szeretem Leiner Laurát, de ezzel szerintem nem mondok senkinek újat.
Nem szeretném bő lére ereszteni a gondolataimat, hisz nagy vonalakban ugyanazt érzem mint az első könyvnél.
A verseny még mindig egyedi, a feladatok kreatívak, az egész kompozició nagyon tetszik. Továbbra is úgy éreztem, mintha én is ott lennék a táborban, és küzdenék a kupáért. Jó érzéssel tölt el mikor ennyire bele tudok feledkezni a könyv cselekményébe, és ez Laurának mindig sikerül.
A piros csapatot kedvelem, Zsombival voltak problémáim, de mostanra azok is feledésbe merültek. Hiába ugyan az a séma Laura könyveiben, Hanna a legjobb női főszereplő, szimpatizálok a karakterével, a gondolataival és cselekedeteivel.
Annak ellenére hogy a folyton live-oló igazgató – maradjunk annyiban – nem túl reális, nem vettem komolyan, hisz ez csak egy fikció… és így sikerült jól szórakoznom Kocsis személyiségén is.
Máté… kell egy gonosz minden történetbe, na. :) Mindannyian voltunk tinédzserek, a tizenévesek fő tulajdonsága hogy szeretik eltúlozni a történteket. Nekem tetszik ez a megvalósítás.
Az ok, ami miatt levontam egy fél csillagot, az a túl sok visszaemlékezés, és folyton ismételt gondolatok. Valóban nagyon komoly, és szomorú ami Hanna életében zajlik, de feleslegesnek éreztem hogy majdnem minden fejezetben megemlítette, folyton ismételte. Hamar ráuntam, és a mély tartalom számomra már undorrá vált.

Remélem hamar megkapjuk a folytatást, mert ez a befejezés kissé elszomorított és szeretném a kezemben tudni az elkövetkezendő eseményeket rejtő kötetet.

ZitussKa >!
Leiner Laura: Maradj velem

Csak annyit mondhatok szinte hasztalanul, hogy fiúk-lányok, zöldek, pirosak, feketèk ès minden versenyző a láthatáron, èn veletek maradok, ti pedig maradjatok velem
Lègyszíves ⬆ Az egyik szemem sír, a másik nevet mert nem hiszem el, hogy már csak egy rèsz van ebből a kreatív ès egyedi csodából. A vègèt illetően pedig annyit tennèk hozzá, hogy ha nem lenne odaírva az a bizonyos vège szócska, akkor megèrdeklődnèm, hogy ki csonkította meg a könyvem, mert hiányzik egy nèhány oldal. Valahol a szívem mèlyèn számítottam egy ilyen kimenetelre de azèrt mègsem ebben a formában. Már azon tűnődtem, Hanna álmodik-e :D Azt mondjuk Laura nèninek, de muszáj felrónóm, hogy ennyire sok várakozási idő szerintem aligha volt 2 adott rèsz között. Sok volt ez a 11 hónap + a következő rèsz ideje. Ha tudom, lehet kèsőbb kezdem el.. :)
Most pedig, megyek a Tiszához. Hátha egy kajakos ott lèzeng, vagy akármi.

Ps: Christian Grey utalás?? Lauránál? Milyen alternatív univerzumban vagyok emberek? :)))

8 hozzászólás
Amaryll87 P>!
Leiner Laura: Maradj velem

Miért csak 5csillag van? Egyre izgalmasabb a történet. Hanna és Kornél szerelme annyira cuki. Máté egy undorító féreg. Zsombi végre megvilágosodik. Sajnálom, hogy így kellett, de legalább megtörtént. Annyira valóságos a történet, hogy én is ott érzem magam a Bükkben.

evii29>!
Leiner Laura: Maradj velem

Nem is tudom, mit írjak, hol kezdjem. Olyan mintha egyszerre éreznék mindent. Jó, persze nem mindent, mert nyilván ez a könyv nem lesz kedvenc, és nagyon nem is tetszett. Amit leginkább az olvasása közben éreztem, az az volt, hogy a falat kaparnám, és hogy én ezt nem bírom, öreg vagyok én már ehhez. De közben meg kb végigröhögtem és a metrón meg a villamoson meg is jegyezték, hogy édes vagyok hogy így örülök, meg jó nézni ahogy olvasok De én ezt nem. 6 napja HAT NAPJA ismerik egymást és már ők a hősszerelmesek. maradjvelem belehalokhakiesek. spoiler Borzasztó szószaporítás volt ez. Kb minden fejezetben elmondta Hanna, hogy ő milyen rossz tini volt és nem így kellett volna a szüleivel bánnia. És ezt hosszasan oldalakon keresztül taglalva. Bah. Meg Hanna a jótétlélek. Neki mindenkinek segítenie kell, ő szuperokos, mindent tud, mindent megold. Ez nekem már sok volt AZ EGÉSZ KÖNYV SOK VOLT Máté szál is nekem túlzás volt, Kocsis is, de azt mostanra megszoktam. Meg a Nagyi, könyörgöm, melyik nagymama facetime-ol, meg kutakodik a neten a veje után, követi a lánya fiúját instagramon, és jegyzi meg, hogy miért nem storyzik? De ami nagyon zavart, tipikus Laura egyébként az a lenézés. Ha feltöltesz a nyaralásodról egy képet instára, akkor már egy hülye instalány/fiú vagy, aki nem foglalkozik a szüleivel, nem értékeli amije van, hanem csak a telefonját b*sztatja 0-24. Aha. Full elítélés, ez nekem nem. Minden könyvében benne van egyébként, már megfigyeltem.
De nyilván a véleményemmel egyedül leszek, és ez a könyv maga a tökéletesség, meg minek vettem meg. Én se tudom, a bennem élő tini és fangirl fegyvert tartott a fejemhez, át akarta élni az érzést, hogy mit jelent rajongani valamiért, megjelenéskor sorbanállni, elsők között olvasni. És ezek meg is voltak, emiatt nem bánom, hogy megvettem.

Ki is felejtettem értékeléskor a leg??????-ebb jeleneteket. spoiler

102 hozzászólás
Lillsz>!
Leiner Laura: Maradj velem

Mindenre számítottam, csak erre nem! Miééért, és mégis hogy lehet „vége” így egy könyvnek? *szenvedő arc*
Az Iskolák Versenye az Ég veled -nél már azonnal a szívembe lopta magát, ez a Maradj velem -nél sem volt másképp.
Ez a kötet valami hihetetlenül eseménydús és fordulatos lett, szabályosan faltam a lapokat! Már most elkap a sírás, ha csak arra gondolok, hogy fél évet kell minimum várnom a folytatásért, na ne! :'(
Hannával sajnos sok helyen együtt tudtam érezni az édesanyjával kapcsolatban, vele szenvedtem és sírtam, de vele együtt is lettem úgy igazán szerelmes. Egy szó: KORNÉL! Na meg még egy: OLVASD! Illetve +1: FOLYTATÁST! 5/5*

4 hozzászólás
pveronika>!
Leiner Laura: Maradj velem

Leiner Laura könyveinél mindig próbálom magam előre felkészíteni a brutális függővégekre, persze teljesen sikertelenül. Te jó ég ez a befejezés! Őszintén meglepett.

Ez a rész sem okozott csalódást, sőt talán még az előző kötettől is izgalmasabbra sikerült! Most úgy felgyorsultak az események, hogy szinte folyamatosan kapkodtam a fejem. Egyik próba követte a másikat, és mindegyik nagyon ötletes és izgalmas volt. A kihívások mellett azonban nagyon tetszett, hogy a karakterek fejlődése is nagy szerepet kapott. Jó volt látni, ahogy a történet haladtával Hanna egyre inkább elkezd kinyílni. Nem csak a szívét nyitja meg egyre inkább mások felé, de a versenyben maradás is egyre inkább a céljai között szerepel. Ugyanígy érezhető az apukában történő változás, ahogy a gyászt és a magányt nála is megtöri a verseny okozta izgalom, és talán főleg az, ahogy láthatja, ahogy Hanna is elindul a “gyógyulás” útján. A nagymama fergeteges karaktere igazi fényt hozott a történetbe, csakúgy, ahogy Kocsis igazgató posztjain is szakadtam a nevetéstől. :) Kornél és Hanna nagyon aranyosak együtt, bár kicsit hiányolom, hogy Kornélról azóta sem tudtunk meg többet (sem a teljes nevét, és egyértelműen azt sem, hogy ő is budapesti-e).

A fejtörők és próbák mind nagyon tetszettek, spoiler Együtt drukkoltam a szereplőkkel, és együtt fájlaltam a kiesetteket. Egyedüli negatívumként azt tudom felhozni, ami már a Bexi sorozatnál is zavart, hogy az írónő sokszor ismételgeti ugyanazokat a gondolatokat, de végül is ez mit sem von le a történet értékéből.

Azt hiszem, mindent elmond arról, hogy mennyire tetszett ez a könyv, hogy gyakorlatilag le sem tudtam tenni. :) Számomra ez az eddigi kedvenc Leiner Laura sorozat, úgyhogy alig várom a trilógia befejező kötetét!

http://veronikasreaderfeeder.com/leiner-laura-maradj-%E…

2 hozzászólás
Naiva P>!
Leiner Laura: Maradj velem

„Már nem ijeszt meg a fantáziám, amióta láttam, hogy a valóság sokkal rémisztőbb tud lenni.”
Gaaah! Ezt a véget! Nem lesz egyszerű kiheverni. De még alszom rá egyet.
Én még csak nem rég csöppentem bele az írónő világába, de egyhamar a rabjává váltam. Most már értem, miért ő hazánk talán legnépszerűbb írónője. Nagyon szerettem ezt a részt is. Ezzel a résszel a szívembe zártam Hannát és jobban megismerhettem Bernadettet. Azt hiszem, őt is kedvelem. Nagyon jókat derültem Lóri beszólásain, válogatott gyöngyszemein, pedig egy kicsit sokallottam a bátya/bástya szövegeit. Örültem, hogy Zsombi végül észhez tért és annak is, hogy Máté végre kimutatta a foga fehérjét. A való életben a hozzá hasonló embertípust messze kerülöm.
Kornélért pedig teljesen odáig voltam. Ő tipikusan az a fajta srác, akihez nem csak az anyukák, de még az apukák is örömmel feleségül adnák lányukat. Alig várom a folytatást. Addig is, teszek majd egy próbát az írónő többi könyveivel.

3 hozzászólás
Pandaaaa P>!
Leiner Laura: Maradj velem

„A szél fekete pulcsiban”

Imádom, imádoom ♥♥ Annyira jól van megírva a történet, hogy hihetetlen és egyre izgalmasabb és furfangosabb minden a story és a feladatok is.
Olyan jó volt olvasni, hogy 4 úgymond idegen ember milyen jó és milyen szoros csapattá alakul, miután borul a bili és olyan helyről kapnak segítséget amit sosem gondoltam volna.
Nagyon jó volt olvasni Hanna gondolatait és egyre jobban megismerni őt és persze Kornélt. ♥♥ Hanna Nagyija tényleg nagyon jófej.
Kocsis a sok élőzéssel :D
Nagyon csalódtam az egyik csapatba, mert nem gondoltam volna róluk ezt, de versenybe szállt Gerivel a legutáltabb szereplő címért off
És a végeee :O Annyira éreztem, hogy valami ilyen lesz, de attól még nagyon sokkoló volt. Emlékszem amikor először olvastam, csak sokkolódva ültem, hogy most tényleg ez a vége?? :D

Málnika>!
Leiner Laura: Maradj velem

”Hozd be a lemaradásodat, éld meg az élményeket és a kudarcokat, éld meg a pillanatokat, a jót és a rosszat is.”

Az első kötet után nagyon vártam már az IOV folytatását, és ez csak fokozódott, miután láttam a megosztó véleményeket. Mégis jól sejtettem, hogy nem kell majd csalódnom benne. Hozta ugyanazt a lehengerlően olvasmányos, gördülékeny stílust, amelynek köszönhetően szinte alig tudtam letenni a könyvet, így egy hétvége alatt ki is olvastam. Túl sok újat viszont nem ad maga a történet, folytatódik a küzdelem, ugyanavval a pezsgő versenyszellemmel és ugyanazokkal a fő gondolatokkal. A további érdekes feladatok pedig hasonló izgalomba vonják be a szereplőkkel együtt az olvasót is. Bár ismételten helyet kap a történetben a gyászmunka, fő fókuszában ezúttal mégis a Szirtes-csapat összekovácsolódása áll. A show-t pedig egyértelműen az élőző igazgató, Kocsis viszi, de a lábnapos, újabban bástyázó Lóri és a nagyszájú, modern technika iránt fogékony nagyi is sajátos színt ad a viadalnak, azaz a versenynek. A lezárás keserédes, és kellően fenntartja az érdeklődést a harmadik résznek.


Népszerű idézetek

Lillsz>!

Hozd be a lemaradásodat, éld meg az élményeket és a kudarcokat, éld meg a pillanatokat, a jót és a rosszat is. Próbálj ki új dolgokat, legyél nyitottabb, szakadj ki a komfortzónádból, és élj egy kicsit végre!

286. oldal

2 hozzászólás
pveronika>!

– Figyelj rám – fogta meg a kezem, figyelmen kívül hagyva, hogy körülöttünk jöttek-mentek a versenyzők a feléledt táborban. – Ha úgy kell lennie, akkor úgy lesz. Megoldjuk – nyugtatott.
– Gondolod?
– Nincs más választásunk – vonta meg a vállát. – Addig viszont…
– Igen?
– Veled maradok, te pedig maradj velem.

32. oldal

ßißi>!

– Gyönyörű vagy, amikor nevetsz.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kornél
Naiva P>!

Már nem ijeszt meg a fantáziám, amióta láttam, hogy a valóság sokkal rémisztőbb tud lenni.

375. oldal

Charry>!

– Érezted már rosszul magad azért, mert jól érzed magad?

26. oldal

Lillsz>!

– Pesszimista vagy – mosolygott rám kedvesen.
– Még mindig realista – javítottam ki sóhajtva.

31-32. oldal

4 hozzászólás
s_zsófi>!

Az én alternatív énem egy párhuzamos világban sem tud integrálni.

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kornél
Charry>!

– Köszönöm.
– Mit?
– Hogy őszinte vagy.

27. oldal

_Katie_ P>!

Az egész kezdett megdőlni, és úgy tűnt, a logikai és fizikai teljesítmény háttérbe szorul, helyettük pedig előtérbe kerülnek az érzelmek. És ahol az érzelmek dominálnak, ott mindig nagyon sok a sebesült.

18. oldal

Lillsz>!

(…) sokra megyek a matekversenyeken elért eredményeimmel, amikor a számokon túli, valódi helyzetekben konkrétan életképtelen vagyok.

19. oldal

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Iskolák versenye sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Király Anikó: Csak barátok?
Whitney G.: Barátod: Carter
Kasie West: A távolság relatív
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Szabó Tünde: A hacker
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Heniko Sakka: Édes tini élet