Késtél (Bexi 1.) 1345 csillagozás

Leiner Laura: Késtél Leiner Laura: Késtél

Budai Rebeka élete tizenhat évesen fenekestül felfordult, amikor posztolt a barátja falára egy szemrehányó, egy szál gitáros dalt, a Késtélt.
Azóta ő Bexi, aki immár a második lemezén dolgozik, a dal ugyanis óriási sláger lett és országos hírnevet hozott számára.
Körte, a tetoválóművészből avanzsált menedzser épp egy tévés fellépést szervezett le a Pop/Rock sztár leszek! döntőjébe, ahol Beki a legesélyesebb versenyző duettpartnere lesz.
Nagy Márk nemcsak az énekhangjával, hanem külsejével is belopta magát a női nézők szívébe, de Bekivel már nehezebb dolga lesz…

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
L&L, Budakalász, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031264
>!
GABO, Budapest, 2014
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636899578

Kapcsolódó zóna

!

Leiner Laura

674 tag · 352 karc · Utolsó karc: 2018. szeptember 21., 22:38 · Bővebben

!

Bexi

220 tag · 137 karc · Utolsó karc: 2018. augusztus 8., 08:26 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Puding · Bogyó · Pepe · Sleisz Antal · Kemál · Budai Lili · Gyuri bácsi · Nádor Gergő (Geri)


Kedvencelte 379

Most olvassa 224

Várólistára tette 193

Kívánságlistára tette 251

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Leiner Laura: Késtél

Leragad a szemem, mègsem voltam kèpes letenni a könyvet ès „Majd holnap befejezem” mondattal becsukni. No kèrem mèg a vègèn èn is lekèstem volna egy fontos törtènèst. Nem mellesleg tènyleg rendkívül addiktív ez a könyv, kèptelensèg elszakadni tőle mert ha le is teszem, akkor is rajta agyalok.:)
Sajnálom, hogy csak most olvastam. Ezt kár kihagyni!
Erős indítása a sorozatnak ès tudom, èrzem, hogy lesz ez mèg jobb is.
Imádom Bexit mert talpraesett ès eszes lány. A további szereplőkről pedig nem is tudom mit emeljek ki. Hibbantak. Ahol megjelennek ott garantált a káosz de nèlkülük nem lenne semmi teljes.
Az egèsz könyvnek annyira megkapó a humora, a hangulata, a sajátos, egyedi lègköre ès a legjobb, hogy nincs semmi erőltetett benne.
A vègère hagytam a legfontosabbat. A vèlemènyem elèg rèszrehajló ugyanis teljes mèrtèkben #márker lettem:) A könyv szavaival èlve:
akármennyire is felháborító a viselkedèse ès a mondandója, egyszerűen olyan pofátlanul aranyosan adja elő, hogy nem lehet nem szórakozni rajta.
Imádtam. Ez bizony kedvenc lett! ❤

7 hozzászólás
>!
Cortez
Leiner Laura: Késtél

Te jóságos Isten, de jó volt ez!!! Laura eddig megjelent írásai közül ez a kedvencem, valami fantasztikus! :D Holnap reggel azonnal megveszem a második részt, ahogy kinyit a könyvesbolt. :D:D

24 hozzászólás
>!
FairyDust P
Leiner Laura: Késtél

Bárki bármit mond, nekem tetszett a könyv. :D Hihetetlen, hogy pont ez hozott vissza az olvasás világába a súlyos válságomból, előtte 3 könyvet kellett félbehagynom mert nem kötött le.
Valljuk be, nem a huszonéveseknek iródott a könyv és voltak részek amik egyszerűen kiidegeltek, annyira bután voltak kitalálva és megirva. Ami totál nem tetszett, az a vége. Come on guys!! Ez tisztára olyan, mint egy sorozat epizód, mikor a legizgalmasabb résznél hagyják abba. Értem én, kell a hatásvadászat, de egy könyv esetében ez elég érdekesen fest. Az irónőnek túl sok volt az AMC/HBO/CW stb., vagy mi a baj?
Ezek felett szemet hunyva egy igazán szórakoztató, könnyed, 21. századi könyvet kapunk.
Nem szoktam kedvenc idézetet hirdetni, de ezzel annyira egyetértek, hogy muszáj:
Vannak a „megmondó emberek” a neten, akik egyszerűen megmondják. Velük nem lehet mit kezdeni, ők az örök elégedetlenek, nekik úgysem jó soha semmi, ők „szaroznak” bele a nagyvilágba, teljesen mindegy, hogy mire írják, néha azt sem tudják, hogy pontosan kinek az oldalán utálkoznak. Nekik nem lehet jó dalokat csinálni, mert már akkor nem szeretik, amikor még el sem készült.

>!
gabiica P
Leiner Laura: Késtél

Engem megvett kilóra, minden hibájával együtt. Nyilván éreztem, hogy már nem abba a korosztályba tartozom, akiknek ez íródott, mégis élveztem. Kikapcsolt, szórakoztatónak találtam, jó volt olvasni, könnyen haladtam vele.
Bexit alapvetően hamar megkedveltem, kedves és szórakoztató karakter, kíváncsi vagyok, hogy alakul tovább a sorsa.
Márk viszont… hát, őt nem tudom hova tenni. Hol halálra idegesített, hol kedvesnek és szerethetőnek tartottam. Talán ő az, aki miatt nem tudom 100%-osan szeretni a történetet, meglátjuk, hogy alakul a továbbiakban.
Laura nagyon valószerűen és jól leírta ezt a világot. Valahogy én is így képzelek el egy tehetségkutatót, minden hátterével együtt. És a zenészvilágról is hasonló képet festettem magamban. Talán azért tetszett annyira, mert tényleg úgy éreztem, hogy az általam elképzelt valóságot mutatja meg.
Bánom, hogy mostanáig halogattam az olvasását, de féltem, hogy ez már nagyon nem nekem való. De mégis. Örülök, hogy a kezembe vettem, nem bántam meg, bűn lenne kihagyni Leiner Laurát az életemből.

9 hozzászólás
>!
Vivi_
Leiner Laura: Késtél

Egyszerűen nehéz értékelni egy olyan könyvet, ami egy olyan író tollából került ki, aki megalkotta az Szjg sorozatot. Mindenki imádja/imádta azt, és aki az utána levő könyveit olvass az vagy csalódik, vagy ugyanúgy szereti még ezek után is. Hát én úgy a tábor közepén helyezkedek el. Még szívesen olvasom a könyveit, de már nem olyan nagy hévvel. Kétségtelen, hogy a Szent Johanna után már nem lesz olyan könyve, ami ilyen sikert aratna. Vagyis az én nézőpontomból. Ezért nem is vártam túl sokat a könyvtől, de meglepően tetszett. Az ASZ-nál és a Bábelnél is jobban. Nekem azoknál a könyveknél már nem volt igazi LL. De azért itt is érződik, hogy még ő írta, de szerintem próbált felvenni másik vonalat, ami változatosabb. Hát sikerült is, meg nem is.

Szóval, akkor a történet. Teljesen X-faktor. Esküszöm. Mintha a tévé előtt ültem volna és úgy játszódtak volna le a részek. Láttam magam előtt a dolgokat. Szerintem eléggé hatással volt az írónőre, hiszen teljesen ugyanazt kapjuk vissza leírva, amit igazán nem szeretek nézni. De a főszereplő lány, Bexi, Beka, Rebeka, vagy ahogy hívni akarjuk szimpatikus volt. Sőt, a többi LL- lányhoz képest haladás. Tényleg lehet Laura és Bexi között hasonlóságot felfedezni, gondolom ezért is mondta, hogy ő áll hozzá a karakterei közül a legközelebb magához. Megtudhatjuk mit érzett a befutása előtt, és után is. Hogy volt egy fiú, akiről a Késtél dal szól.
Márk nekem kicsit túlzás volt néha. Nem mondom kedveltem, de mindig van egy de, ami miatt valamiért már kicsit túljátszott lett. Például a márkerek, a márcsintások. Sok-sok-sok….

Szerencsére, még mindig humoros a könyv, de már nem annyira. Sajnos kicsit hiányoltam. Ironikus volt, de már nem volt az a 'hangosan felröhögök' effekt, mint régen. Nehéz helyzetben vagyok a csillagozással, mert igazából elfogult is vagyok Laurával szemben, és mivel elfogult vagyok vele, már kicsit sokat várok el tőle. Szóval megajánlók neki négy csillagot, mondjuk a Bábelt 4,5-re értékeltem, de annál jobban tetszett, mégse tudok négynél többet adni neki. Hiszen nagyon idegesítőek egy idő után az érdekes nevek. Mindegyik könyvében van egy. Itt pedig nem is egy. Kezdve Körtével, Pudinggal, és a sort zárva Bogyóval, akit így megnevezve kutyára asszociáltam volna.

Jó, mondjuk nagyon szépen leírja, hogy milyen árnyoldalai vannak a „sztárságnak”, és az olvasók elé is jól pakolja, mégis néhol erőltettnek éreztem a dolgok egy részét. Sajnos, vagy nem sajnos ez egy sorozat. Ezért reménykedek, hogy a továbbiakban egyre jobb lesz, és nem kell csalódnom. A mellékszereplők közül is sokakat bírtam, még nem igazán bontakozhattak ki, gondolom majd a későbbi kötetekben. Én trilógiára csinálnám a helyében, vagyis én megírtam volna egy könyvben is, annyira nem értem mit lehet még boncolgatni. Azon kívül, hogy a függővég miatt tényleg kíváncsivá tett, azért kételkedek. Egyébként, ha talán a Szjg előtt olvasom még kedvenccé is válhatott volna, de most már nem.

3 hozzászólás
>!
V_Ili P
Leiner Laura: Késtél

Jó lesz ez. :)
Egyenlőre maradjunk annyiban, hogy nem lettem Marker. ;)
Kifejezetten idegesített az önimádata.
Folytatom, majd meglátom mi lesz belőle.

4 hozzászólás
>!
Ngie P
Leiner Laura: Késtél

Annyira Leiner Laura sok szempontból, de hát mi más is lehetne?
Megint nagyon átgondolt a regény felépítése, tetszik, hogy ennyire tudatosan vezeti a regényeit.
A humor még mindig csillagos ötös, voltak részek amiket röhögéstől szakadva olvastam fel másnak is, mert annyira jók voltak. Kíváncsi leszek, hova fog kifutni ez a sorozat, bár kicsit félek, hogy nincs ebben annyi, hogy 6 jó könyvet jelentsen, de meglátjuk.

>!
Kelemen_Hanna P
Leiner Laura: Késtél

Ugyanolyan vicces és életteli, mint az SZJG, és ez azért elég nagy dicséret. (Nekem Bexi sokkal szerethetőbb főhős, mint Reni, ezért jobban szeretem ezt a sorozatot.)

>!
zsiina
Leiner Laura: Késtél

Igazából nem vagyok oda Laura könyveiért, egyedül a SZGJ sorozat tetszett, pedig minden könyvét olvastam. Ez viszont – nem mondom, hogy kedvenc, mert nem lett az –, de tetszett. Viszont ennyi, se több, se kevesebb. Erőltettettek voltak a poénok, csak akkor nevettem fel, amikor az írónő nem próbált vicces lenni, viszont azokon tényleg mosolyogtam. A szereplők – mindenki – semleges volt a számomra, semmilyen érzelmet nem váltottak ki belőlem. Egyedül Bexi. Ő idegesített, de nagyon, viszont ezt hagyjuk. És mik voltak ezek a nevek, könyörgöm?! Körte? Puding? Bogyó? A Pepe még aranyos is, na de ezek… Miért nem nevezett el mindenkit valami kajának? Viszont szinte – mondom szinte – minden könyvében van valami hülye név. Napsi, Hipó, Szilkó, Szánkó meg még sorolhatnám. Ja és hogy teljes nevén szólították Márkot? Állandóan? Kikészített, és még sok minden. De ezek ellenére viszont tetszett, a folytatásait pedig alig várom, hogy olvashassam.

>!
Ferger_Jolcsi P
Leiner Laura: Késtél

Az elején nagyon fura volt megszokni Nagy Márk stílusát, de most, hogy már a 4. részt is olvastam, már megszoktam. Gerit már a legelejétől fogva nem bírom, nagyon önző és szemét srác. A duett Bexi és Márk között nagyon tetszett, főleg az arra való felkészülési idő, ahogy húzták egymás idegét. :)


Népszerű idézetek

>!
vgabi SP

    – Szép munka volt, Márk – nyújtotta a kezét.
    – Kösz – fogott vele kezet Márk.
    – És az éneklés sem volt rossz – tette hozzá Körte, mire mindkettőjükből kitört a röhögés. Lángoló arccal néztem rájuk. Fiúk. Ah!

402. oldal, 26. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk
1 hozzászólás
>!
vgabi SP

    – Beszéljetek egymással – szólt a fülembe a hang. – Titokzatosan. Sugdolózzatok! – utasított.
    – Mi? – döbbentem meg.
    – Néznek élőben, ne kérdezz, csináld.
    Hát jó. Márkhoz hajolva eltakartam a számat a kamera elől, és a fülébe súgtam: – Most úgy kell csinálnunk, mintha beszélgetnénk. Mosolyogj.
    – Ezt ki mondja? – kérdezte, szintén eltakarva a száját.
    – A hang a fejemben – közöltem egyszerűen.
    – Mi? – röhögött fel önkéntelenül, nekem meg leesett, hogy ez mennyire riasztóan hangozhatott, úgyhogy zavartan korrigáltam.
    – A vezérlőből… A füles. Tudod.

403. oldal, 26. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
1 hozzászólás
>!
SarahSparkle

    – Wahahahaha! – nyerítettem fel gonoszul, aztán lehervadt a mosoly az arcomról, mert megérkezett a stylist egy PIROS ESTÉLYI RUHÁVAL.
    – Hahahaha – szakadt ki Márkból, amikor meglátta a fejem, meg a ruhát is.
    – Nagyon remélem, hogy ezt itt Márk ruhája – mutattam bosszúsan a darabra.

85. oldal, 6. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
>!
Hiory

    – Most kapaszkodjatok. De nagyon – nézett körbe izgatottan Körte. – Sleisz, nem látom, hogy kapaszkodnál.
    – Oké, kapaszkodom a vonómba, jó?
    – Felőlem, csak csináld.
    – Na? Mi ez az egész? – hajtottam le a laptopom fedelét.
    – Pop/rock sztár leszek!
    – He? – kérdeztem, de úgy tűnt, hogy csak én nem vettem a lapot, mert Lili, anyu és Anti sikongatni kezdett. Utóbbitól ez elég furcsa is volt, úgyhogy kérdőn néztem rá.
    – Na, mit szólsz? Mindjárt kiugrom az ablakon, annyira örülök! – lelkesedett Körte.
    – Hát azt azért inkább ne – javasoltam.
    – Mi van veled, miért nem örülsz?
    – Ez a tehetségkutató műsor?
    – Az hát! – örült tovább, miközben még a többiek sem nyugodtak le.
    – Nem is tudom… – gondolkodtam el.
    – Megvesztél, gyerek? – förmedt rám Körte. – Hetek óta ezt intézem. Csattanjál már ki az örömtől!
    – Örülök, persze, nagyon.
    – Figyeljél már. A döntő előtti show. Garantált kétmillió néző. Kétmillió! Duett az egyik versenyzővel.
    – Oké, oké, szuper. Csak… nem tudom. Ez a mainstream vonal nekem nagyon idegen… Nem igazán az én terepem.
    – Gyerek, hidd el, hogy nekem is derogál, de leszarom, ez kétmillió néző!
    – Rendben, jó. Örülök. Tényleg – bólogattam, miközben kezdtem felfogni, hogy miről is van szó. A többiek teljes extázisban, egymást átkarolva ugráltak körbe.
    – Na azért – vigyorgott Körte. – Reggeli tévéadások, exkluzívok a próbákról, közös interjúk, élő adás szombat este… Nagyot robbantunk. Az új albumodnak elképesztően nagy promó.
    – Hű – kerekedett el a szemem.
    – Amúgy, kivel fog duettezni? – kérdezte Anti, akinek elsőként jutott eszébe ez az apró részlet.
    – Nagy Márkkal – felelte Körte.
    Ekkor több dolog is történt egyszerre. Lili sikoltozni kezdett, Anti a vonójával csapkodta a combját örömében, a gyrosos rátenyerelt a csengőnkre, mert megérkezett a kajával, anyu tapsolva ment ajtót nyitni, én meg rezzenéstelen arccal néztem Körtére.
    – Hogy kivel?

29-30. oldal, 2. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Lili · Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk · Sleisz Antal
7 hozzászólás
>!
Gaby33

    – Beki, hol vagy már? – kiáltotta anyu mérgesen.
    – Öhm. Kemál büféjében, Márkkal – feleltem.
    – Akkor lassan igyekezzél felfelé! Éjfél van!
    – Rendben. Megyek. Most mérges vagy? Mondtam, hogy lejövök beszélgetni – zavarodtam össze.
    – Nem, csak ki akartam próbálni, hogy milyen éjfélkor üvölteni a kamasz gyerekünkkel. Túl normális vagy, erre még soha nem volt alkalmam – nevette el magát.

312-313. oldal, 19. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Kemál · Nagy Márk
>!
SarahSparkle

    – Halló! Ki? Üdvözlöm, Gyuri bácsi – bólogatott. Körtével hitetlenkedve néztünk egymásra, majd újra a csevegő Márkra. – Nem, Rebekát jelenleg nem tudom adni. Hogy én? Miért, nem ismeri fel a hangomat? Nagy Márk. Mi az, hogy az ki? Gyuri bácsi, ne vicceljen – csóválta a fejét, aztán letakarta a mikrofont, és felénk nézett. – Azt mondja, nem tudja, ki vagyok.
    – Ne hagyd magad – bíztattam.
    – Gyuri bácsi, Nagy Márk. Érti. Akin egy ország sírt a Sorry seems to be the hardest word alatt. Nem? Így sem? Gyuri bácsi, azt kell feltételeznem, hogy nincs tévéje. Hogy van? Akkor tessék nézni. Igen. Nem, nem vagyok szemtelen. Távol álljon tőlem. Hogy mit tetszik kérdezni? Habsburg-ház? Nem tudom, merre van – rázta meg a fejét.

94. oldal, 6. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Gyuri bácsi · Körte · Nagy Márk
3 hozzászólás
>!
khverd

– Beka – fúrta a tekintetét az enyémbe. – Mindketten tudjuk, hogy az esetek többségében ugyanazon gondolkodunk.
– Mégpedig? – grimaszoltam, előre félve a választól.
– Rajtam.
– Te hülye vagy – röhögtem fel olyan hangosan, hogy visszhangzott a hangomtól a mélygarázs.

228. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
>!
Réka2000

– Márkkal mi van? – nézett a mellette ülő, réveteg szemmel maga elé bámuló „popsztárra”.
    – Terrorizálja az embereket, amiért nem rajongják körbe – feleltem.
    – Úúú, de csípős – legyezgette Lili a kezével az arcát.
    – Mondtam. Kérj mást, mindjárt jön a pincér.
    – A pincér, aki nem kért közös képet – duzzogott Márk.
    – Ez hülye? – pislogott körbe Anti. – Mióta nem volt emberek között?
    – Szerintem hat hete… – feleltem, majd a fejemet rázva szóltam Márkra: – Ne kacsingass már idegenekre, mert valaki le fog ütni.
    – De ez a védjegyem! – hőbörgött Márk.
    – A MŰSORBAN! – ordítottunk rá egyszerre.
    Elhoztuk Mauglit egy plázába. Óriási élmény.

220. oldal, 14. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Lili · Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk · Sleisz Antal
2 hozzászólás
>!
Reelka

    – Na, ki a dögös? – állt meg mellettünk Márk, a Gotye-produkcióhoz választott ruhában.
    Körtével felvont szemöldökkel néztünk végig rajta.
    – Szerintem Ian Somerhalder – adtam meg a választ a kérdésre.
    – Megan Fox – mondta el Körte a saját véleményét, és mindketten ott hagytuk a ledöbbent Nagy Márkot, mert Körte a színpad felé indult, én pedig visszaültem a backstage-be.
    – Na ne már! Dögösebb vagyok, mint az a Somer… hal… Na, szóval az!

390. oldal, 24. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk
3 hozzászólás
>!
K_Kyra4

    – Mi van veled, meghülyültél? – pillantott rá Körte.
    – Relaxáltam – közölte Márk rekedten.
    – A fiúk Xbox-szal relaxálnak – vett el egy baklavát, és az egészet benyomta a szájába, miközben sebességbe váltott, és elindultunk.
    – Hát – ingattam a fejem –, Márk inkább a köntösömben flangált valami pakolással.
    – Baszki, otthagylak egy éjszakára három nővel, és te is azzá válsz? – röhögött fel Körte teli szájjal.
    – Hé! – háborodott fel Márk. – Azt mondta az orvos, hogy pihennem kell – védekezett, szerintem bénán.
    – Pihenni, vagyis sokat feküdni és teát inni – csúsztam középre, hogy a két első ülés közé behajolva részt tudjak venni a beszélgetésben.
    – Ja, azt nem mondta a doki, hogy női köntösben uborkás pakolást tegyél a szemed alá – tette hozzá Körte.
    – Mangós volt! – helyesbített Márk sértetten, belőlünk meg kitört a röhögés.

194-195. oldal, 12. (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk

A sorozat következő kötete

Bexi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Kerstin Gier: Az álmok első könyve
Sarah Dessen: Altatódal
J. L. Armentrout: Obszidián
Kerstin Gier: Rubinvörös
J. Goldenlane: Napnak fénye
Kelly Oram: Sz mint szűz
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Holly Smale: A lány, aki előtt nincs akadály