Illúzió (Bexi 3.) 1591 csillagozás

Leiner Laura: Illúzió Leiner Laura: Illúzió

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2020
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031202
>!
Carta Teen, Budaörs, 2020
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031202
>!
L&L, Budakalász, 2015
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031202

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Bexi

267 tag · 146 karc · Utolsó karc: 2023. június 8., 11:05 · Bővebben


Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Bogyó · Puding · Pepe · Daniella · Garai Evelin · Budai Lili · Sleisz Antal · Pabló · Balogh úr · Nádor Gergő (Geri)


Kedvencelte 371

Most olvassa 155

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 194

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Leiner Laura: Illúzió

Ez volt az eddigi legjobb rész. Külön ki szeretném emelni, hogy végre Márkot is sikerült megkedvelnem. Ebben a kötetben sokkal emberibb arcát mutatja, most is egoista ugyan, de már képes voltam mosolyogni rajta. Márker lettem.

Nagyon szerettem a humort, Aszádékat és az őrültségeiket. Elképesztően pörgős rész, kapkodtam a fejem, annyi minden történt. Márkot egyre jobban kedvelem, Gerit pedig, ha ez egyáltalán lehetséges még jobban gyűlölöm. Körtére néhol mérges voltam, tényleg nagyon szeretem, de túl sokat vállalt magára, amiben mindig valamelyik másik menedzseltje látta a kárát. Remélem jobban intézi a későbbiekben.

Mindenesetre fergeteges részen vagyok túl! Imádtam. *-*

Ui.: Még a délutáni karantén szundit is mellőztem miatta, pedig mostanában ilyen nem volt. XD

4 hozzászólás
ZitussKa>!
Leiner Laura: Illúzió

Te szent Isten! Káosz a köbön. Egyszerűen nem tèrek magamhoz, mindeddig kábán pislogva nèztem a borítót. Pedig helyette kezdhetnèm a folytatást. Ma èjjel nem alszok, kávèval tankolva indulok neki!:)
Nem is szaporítom a szót! Szívem lelkem márker ès nem is tudok egy rossz szót sem mondani erre a kötetre. Imádom az összes szereplőt minden őrültsègükkel együtt. Na, mondjuk Gerit ütnèm, de hál' Istennek ez az álmom is megvalósult a maga módján, ha nem is a kezem által:D
Csillagos hatos minden mozdulata, gondolata ès mondata a szereplőknek ❤
*Nem tudom Daniellának mi lesz a jövőben a szerepe, Teen wolf rajongását osztom, szimpi :)
Jöjjön hát aminek jönnie kell! Izgatottan várom a krízis további fejlemènyeit.

11 hozzászólás
Naiva >!
Leiner Laura: Illúzió

Nagyon jól szórakoztam ezen a részen is. Az eddig általam olvasott L.L. hősnők közül Beka a legszimpatikusabb. Nem tökéletes, de tetszik, hogy a földön jár. Aszádékon behalok. Nem tudom, hogy leszek-e Márker, de vannak jó pillanatai, amit azonnal agyoncsap, valami bunkó dumával. Nála úgy érzem, megtaláltam Melvin Udall fiatalkori, könyves alteregóját. Bírom őket, csak azt nem, hogy két lépést haladnak előre, hármat vissza. Holott annyira lehet érezni, hogy teljesen odáig vannak egymásért. Talán, de csak talán, spoiler
Daniellán is sokat nevettem. Nem semmi leányzó. Gerin és Balogh úron kívül szinte mindenkit bírok ebben a sorozatban.
Végül nem tudtam megállni, csak becsillagoztam kedvenc sorozatként. Állok is neki a folytatásnak.

11 hozzászólás
pveronika>!
Leiner Laura: Illúzió

Talán kezdem azzal, hogy személy szerint, nekem ez a kötetet tetszett eddig a legjobban, a férjemnek pedig a legkevésbé, ugyanis hajnali kettőkor már rám szólt, hogy mi lenne, ha inkább holnap fejezném be az olvasást, mert ő már igazán aludni szeretne, és a folyamatos rázkódó nevetésemtől, és nem túl jól palástolt kuncogásomtól sajnos ez nem megy. :D Nagyon-nagyon sokat nevettem ezen a könyvön!:DD Nem tudom, hogy csak a baromi nehéz elmúlt két hetem után éreztem azt, hogy pont megtaláltam a tökéletes kikapcsolódást, vagy a könyv volt tényleg ennyire jó, de igazán imádtam! :)) Beki, Márk, Aszádék és a csapat többi tagja hozta a formáját, a visszatérő matricagyűjtő albumon pedig rengeteget nevettem. :DD Bár néha egy kicsit kevesebb „Nagy Márk”-ot és több „Márk”-ot is el tudtam volna viselni. A komolyabb pillanatait sokkal jobban szerettem, mert néha nekem már kicsit túl sok volt a „Márkerségből”. :D

Bár nagyon-nagyon vártam a könyvben szereplő „nagy jelenetre”, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem ez egy az egyben egy SZJG replay-re emlékezetett, már csak a spoiler hiányzott a háttérből, de komolyan! :DDD De mivel másodjára is nagyon ütősre sikerült ugyanez, így igazából ismét nagyon tetszett. :D

Viszont a vége… *Veronika húzza a száját*: ’Cliffhanger, minden a feje tetejére áll és a szereplők ismét a gödörben találják magukat’? Most komolyan? Azért vannak határai annak, hogy egy sorozat hány kötetét lehet ugyanazzal lezárni, mert egy idő után már van, hogy az olvasók is egy kis nyugira vágynak. Becsszó, akkor is megvenném a következő kötetet, ha végre lenne egy olyan rész, aminél legalább 5 percre meg tud maradni a happy end. Plusz én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de szerintem ahhoz, hogy spoiler Na mindegy. Várom már a következő kötetet és őszintén köszönöm Leiner Laurának, hogy az elmúlt két hét őrülete (és még sajnos nincs is vége) után-közben egy kis vidám lélegzetvételhez tudott juttatatni. :))

Pandalány P>!
Leiner Laura: Illúzió

Imádtam minden sorát! ❤ Nagy Márk most már hivatalosan is a kedvenc szereplőm lett hiába egoman xD Eddig ez a kedvenc kötetem, pedig már a Hullócsillag is ütős volt.
Őszintén szólva nem is gondoltam volna, hogy ez a sorozat ennyire fog tetszeni. Ez most, a harmadik kötet elolvasása után tudatosult bennem. A szereplők abszolút szerethető figurák, mindegyik a maga furcsaságával. Sokszor kevernek-kavarnak, túlságosan is, de ettől még nagyon meg lehet őket kedvelni. Nekem Bexi és Márk a két nagy kedvenc. Azokat a részeket szerettem legjobban, amikor csak ketten voltak.
Az az érdekes, hogy Márk eléggé egocentrikus személy, mégsem válik idegesítővé az, hogy mennyire el van foglalva magával. Talán csak az első kötet első fejezeteiben volt picit ellenszenves nekem, de hamar kiderült, hogy mennyire jó fej srác és elmúlt azonnal az ellenszenv sőőőőt!!♥. Olyasmi karakter, mint az Így jártam anyátokkal Barney Stinsonja, aki imád lódítani és egyébként hódítani :P, mégis nem lehet nem szeretni. =)
Nagyoon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik tovább a történet.

6 hozzászólás
Pandaaaa P>!
Leiner Laura: Illúzió

Azt sem tudom mit mondjak, emlékszem amikor először olvastam milyen sokkba kerültem a végén, hát ez a mai napig is így van pedig tudom a folytatást :D

Nagyon szeretem ezt a részt is. Nagyon sokat nevettem főleg Aszádékon, de Daniella is adott hozzá (imádom a lányt :D) Ha eddig nem is ennél a kötetnél lettem a legnagyobb Márker rajongóklub tagja, Márk végre megmutatta emberi arcát is és ezzel mégjobban elrabolta a szívemet♥ Bekinek is van sebezhető éne de megmutatta hogy egy-egy lelki törés után is össze tudja szedni magát és újult erővel nekiindulni a dolgoknak. De sajnos Geri off még még mindig nem ásta el magát és még mindig folyamatosan belekavar a levesbe de most legalább végre egy kicsit lelett csapva :DD

És igen ezután a vég után csak néztem a borítót és azt mondogattam hogy miééért és miééért kell ilyen sokat várni a folytatásraa :DD

6 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: Illúzió

Hajnalig fennmaradtam, mert nem bírtam letenni. Nem is éreztem, hogy álmos vagyok, csak az utolsó oldalaknál döbbentem rá, hogy mennyi az idő, és hihetetlennek tartottam, hogy ismét így magával ragadott.
A történet tovább bonyolódik, az kicsit sok volt nekem, hogy eddig húzódik a se veled-se nélküled játék, de valahogy ezt is ki tudtam zárni, és szórakozni az egész könyvön.
Azt azért már szeretném látni, hogy Nagy Márk egyszer kicsit megváltozik, és nem csak hébe-hóba jut eszébe másokra is gondolni. Jó, amikor ezt teszi, akkor tényleg valami nagyon szép dolgot csinál, de nem kompenzálja azokat az eseteket, amikor az egoizmusa áll a középpontban.
A kedvenceim még mindig azok a jelenetek, amikor Körte, Aszádék vagy Balogh úr állnak a középpontban. Balogh húr jelenetein általában hangosan nevetek, mindig feldobja a hangulatot.
Nagyon tetszett a CsaSz forgatásának leírása, valahogy egy ilyen kvízshowt is így tudok elképzelni kívülállóként. Azonban az abszolút kedvenc jelenetem György bemutatása volt. Abszurd szituáció, amely nagyon jól lett megírva.

2 hozzászólás
Vivi_>!
Leiner Laura: Illúzió

Hát, talán mondhatom azt, hogy a Hullócsillagnál sokkal jobban tetszett, eddig az a rész, amin egy picit izgultam is, hogy mi fog történni. Igazából nem azért olvastam el, mert annyira vártam az új részt, hanem már csak úgy megszokásból olvasom el Laura újabb könyveit. Ám ráeszméltem, már nem hozza azt a hatást, mint régen. Sajnos néhány dolog is eléggé idegesített. Például a címből kifolyólag nagyon sok helyen hangsúlyozta is egyes dolgokra, hogy „de ez csak egy illúzió”, ami nem lenne baj, csak ne ennyiszer. A másik pedig az előrevetítések, amikor folyton megkaptuk, hogy" de akkor még nem tudtam, hogy lesz ennél rosszabb" és ehhez hasonló megszólalások. Nem tudom, hogy csak engem zavartak ennyire? Mondjuk nekem ezek a függővégek sem annyira „függővégesek”. Nem azt mondom, hogy annyira várható dolog történik, de nem igazán lepnek meg. Szóval nyugisan kibírom a következő részig és ha lesz rá lehetőségem azt is elolvasom. Aminek nagyon örülök, hogy a könyv által rátaláltam egy nagyon szép dalra, a 9 Crimes-ra.

10 hozzászólás
h_orsi>!
Leiner Laura: Illúzió

Hát ez csudijó volt!
Minden benne volt, amit eddig hiányoltam az egész sorozatból. Ez pörgős, vicces és olvasmányos volt.
Kedvenc új szereplőt avattam György, alias Dzsordzs személyében.
Drámában sem volt hiány. Szegény szereplők úgy meg lettek cincálva, mint még soha.
Egyedül a vége az, ami borzalmas. Nem tudom épp ésszel felfogni, hogy miért kell a happy end-et ilyen csúnyán tönkretenni?
Már előre érzem, hogy a következő rész csak a drámázásról fog szólni…

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/11/leiner-laura-ill…


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

– Nem akarok beleszólni – hajolt oda hozzánk Körte. – De a gombászsrác üzent, amíg a mosdóban voltál, hogy majd hívd vissza.
– Rendben – bólogattam hevesen, Márk pedig rezzenéstelen arccal nézett ránk.
– Milyen gombász? Mi van?
– A gyerek nem mesélte? A napi erdei sétája közben összefutott azzal az izmos felsőtestű gombászfiúval, akivel aztán napi szinten… gombászott – improvizált Körte, én pedig minden igyekezetemmel azon voltam, hogy ne nevessem el magam. .
– Na menjetek a francba – dőlt hátra Márk. – Ne szívassatok már, BAZ megyében mindenki ki van gyúrva, és a téli hónapban félmeztelenül pakol bálát vagy gombászik? Hagyjatok a hülyeségetekkel – legyintett Márk, belőlünk meg kiszakadt a nevetés.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk
Könyvmolyocska1 >!

– Csak úgy mellékesen elküldtem magamról egy képet az istállótakarító fiúnak, aki…
– Aki nem létezik – fejezte be a mondatomat.
– Mi?
– Beka – hajolt közel hozzám. – Hülyének nézel? Átlátok rajtad.
– Azt nem hiszem – vettem titokzatosra a figurát.
– Jó, akkor mondom, hogy mi van. Véletlenül felhívtam anyádat, aki véletlenül megadta apád számát, akivel beszélgettem, és aki véletlenül sem tudott arról, hogy te bárhol, de főleg bármilyen lovardában jártál volna a hat hét alatt, de mivel ez még mindig nem volt elég meggyőző, véletlenül felhívtam a település összes lovardáját, ahol véletlenül sem láttak téged a büdös életben soha, de én azért véletlenül megkérdeztem minden huszonöt év alatti alkalmazott nevét, akikből összesen három volt, és akiket teljesen véletlenül lecsekkoltam a Facebookon, és akiknek te nem vagy ismerősük, sőt, még csak nincs is Bexi a lájkolt oldalaik között.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
12 hozzászólás
Flora998>!

Mosolyogva bezártam, és miután Körte vigyorogva mutatta a feltartott hüvelykujját, már egyáltalán nem érdekelt, hogy Márk mit beszélget vagy pózol a lánybanda tagjával. Mert az utolsó három keresése ez volt: „gombászat BAZ megyében”, „hogy néznek ki a gombászok?”, „mit csinál egy gombász?” Amikor Márk visszaült mellém, még mindig mosolyogtam.

170. oldal, 9. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk
1 hozzászólás
Newcastle>!

– Előbb hoztad volna a gekkódat, mint a testvéredet? – néztem rá röhögve.
– Ja – biccentett.
– Van bátyád? – csodálkozott Márk.
– Ja – ismételte magát Evelin.
– Hogy néz ki? – kérdezte Márk, a lényegre térve.
– Ronda – válaszolta meg egyszerűen Evelin, Márk pedig nem kérdezősködött tovább, ő igazából ennyit akart tudni.

244. oldal, 12. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Garai Evelin · Nagy Márk
Amren>!

– Márk – szóltam utána.
– Igen? – nézett vissza.
– Ha tehetnéd, ha visszamehetnél az időben, akkor tényleg… tényleg kérnél egy másik duettpartnert helyettem?
– Őszintén? – tárta szét a karját. – Nem – ingatta a fejét. – Mindent ugyanúgy csinálnék, egy kivétellel.
– Mi az?
– Hosszabb lenne az a csók – kacsintott rám, és lesietett a lépcsőn, otthagyva engem a nyitott ajtóban.

160. oldal

Gigi02>!

Minden ember életében vannak olyan meghatározó pillanatok, amikor kicsúszik a kezéből az irányítás, és tehetetlenül nézi, ahogy süllyedni kezd a világa.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi)
1 hozzászólás
Judant>!

– Ez nem fog összejönni – sóhajtotta Puding. – Marad a B-verzió – gondolkodott.
– Van B-verziótok? – csodálkoztam.
– Aha. Mivel Pepe a legjóképűbb köztünk, szülinapi bulikra és lánybúcsúkra küldjük vetkőzni – avatott be a tervbe Bogyó.

205. oldal, 11. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Budai Rebeka (Bexi) · lánybúcsú · Pepe · Puding
Orsi08>!

– Ki üzent? – érdeklődött Körte.
– Nem fontos – feleltem, mire a hátul ülő Márk felháborodottan hajolt előre.
– Te most viccelsz, ugye?
– Hm?
– Engem nem érdekel, hogy ki üzent, de miért nem mondod el Körtének, ha ő annyira szeretné tudni? – vágta a fejemhez.
– Ja, annyira nem érdekel – rázta meg a fejét Körte.
– De igen! Érdekli, azért kérdezte – erősködött Márk.
– Mondom, hogy nem fontos.
– De tudom, hogy fontos neki. Neki. Körtének – közölte Márk, még mindig felém intézve a szavait, mire a fejemet fogva felnevettem.
– Te jó ég, anyu üzent, hogy elindultunk-e már, és azért mondtam, hogy nem fontos, mert már meg is üzentem neki, hogy igen, úton vagyunk – feleltem, Márk pedig gyanúsan méregetett, mint aki nem hiszi el, amit hallott. – Meg akarod nézni? – sóhajtottam, felé tartva a telefont.
– Nem, mert egyáltalán nem érdekel – vigyorgott rám magabiztosan, tudva, hogy ha odaadnám elolvasásra, akkor biztosan igazat mondok.

107-108. oldal

Vivi_>!

Zene be, világ ki. A legtökéletesebb időtöltés.

298. oldal

evelin2000>!

– Leraklak!
– Jólvanna! – mondtam izgatottan. – Akkor figyelsz?
– Ja. De hallod…
– Hm?
– Tényleg megismertél valakit? – kérdezte nyugtalan hangon.
– Kezdem, jó? – hagytam válasz nélkül.
Kihangosítottam a telefont, aztán az ölembe vettem a gitáromat, és megpengettem az első hangokat. Kissé remegett a kezem az izgalomtól, ezért megpróbáltam elfelejteni azt, hogy Nagy Márk vonalban van, és emlékeztettem magam arra, hogy semmilyen kötelezettségem nincs, egyszerűen csak eljátszok valamit, amit ma hoztam össze, és valaki éppen hallja.
Én, aki mindent feladtam volna,
Te, akinek csak a játéka voltam,
Ki tudja, mi igaz, és mi csak illúzió?
Mi, akik elvesztünk a múltban,
Hol keresselek? Nem tudom, hogy hol vagy…
Ki dönti el, mi igaz, és mi csak illúzió?
Én nem. – fejeztem be az éneklést, és a húrokat lefogva a telefon fölé hajoltam. Néma csend volt a vonalban.
– Kérlek, mondd, hogy nem aludtál el – suttogtam néhány másodperc elteltével, amikor még mindig nem szólalt meg.
– Itt vagyok – közölte halkan.
– Oké. Szóval… Ezt most… Ezt ma írtam. A Hullócsillag óta ez az első, ami eszembe jutott, és csak…
– Beka – szakított félbe Márk, mire összeugrott a gyomrom, és összehúzott szemmel meredtem a kijelzőre, mintha csak félnék attól, amit hallani fogok.
– Hm? – kérdeztem.
– Ennyi, vagy van még belőle?
– Van még – válaszoltam összezavarodva.
– Megmutatod egyben?
– Persze – vettem újra az ölembe a gitárt, és ezúttal nem csak a refrént, hanem az egész szöveget felénekeltem neki a gitárommal kísérve magam.

94-95. oldal, 5. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk

A sorozat következő kötete

Bexi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Bakó Liza: Csíííz!
Csóti Lili: Hetedvérig
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra