Illúzió (Bexi 3.) 891 csillagozás

Leiner Laura: Illúzió

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2015
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031202

Kapcsolódó zóna

!

Bexi

222 tag · 137 karc · Utolsó karc: 2018. augusztus 8., 08:26 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Puding · Bogyó · Pepe · Garai Evelin · Sleisz Antal · Budai Lili · Nádor Gergő (Geri)


Kedvencelte 283

Most olvassa 140

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Leiner Laura: Illúzió

Te szent Isten! Káosz a köbön. Egyszerűen nem tèrek magamhoz, mindeddig kábán pislogva nèztem a borítót. Pedig helyette kezdhetnèm a folytatást. Ma èjjel nem alszok, kávèval tankolva indulok neki!:)
Nem is szaporítom a szót! Szívem lelkem márker ès nem is tudok egy rossz szót sem mondani erre a kötetre. Imádom az összes szereplőt minden őrültsègükkel együtt. Na, mondjuk Gerit ütnèm, de hál' Istennek ez az álmom is megvalósult a maga módján, ha nem is a kezem által:D
Csillagos hatos minden mozdulata, gondolata ès mondata a szereplőknek ❤
*Nem tudom Daniellának mi lesz a jövőben a szerepe, Teen wolf rajongását osztom, szimpi :)
Jöjjön hát aminek jönnie kell! Izgatottan várom a krízis további fejlemènyeit.

11 hozzászólás
>!
gabiica P
Leiner Laura: Illúzió

Hajnalig fennmaradtam, mert nem bírtam letenni. Nem is éreztem, hogy álmos vagyok, csak az utolsó oldalaknál döbbentem rá, hogy mennyi az idő, és hihetetlennek tartottam, hogy ismét így magával ragadott.
A történet tovább bonyolódik, az kicsit sok volt nekem, hogy eddig húzódik a se veled-se nélküled játék, de valahogy ezt is ki tudtam zárni, és szórakozni az egész könyvön.
Azt azért már szeretném látni, hogy Nagy Márk egyszer kicsit megváltozik, és nem csak hébe-hóba jut eszébe másokra is gondolni. Jó, amikor ezt teszi, akkor tényleg valami nagyon szép dolgot csinál, de nem kompenzálja azokat az eseteket, amikor az egoizmusa áll a középpontban.
A kedvenceim még mindig azok a jelenetek, amikor Körte, Aszádék vagy Balogh úr állnak a középpontban. Balogh húr jelenetein általában hangosan nevetek, mindig feldobja a hangulatot.
Nagyon tetszett a CsaSz forgatásának leírása, valahogy egy ilyen kvízshowt is így tudok elképzelni kívülállóként. Azonban az abszolút kedvenc jelenetem György bemutatása volt. Abszurd szituáció, amely nagyon jól lett megírva.

2 hozzászólás
>!
pveronika
Leiner Laura: Illúzió

Talán kezdem azzal, hogy személy szerint, nekem ez a kötetet tetszett eddig a legjobban, a férjemnek pedig a legkevésbé, ugyanis hajnali kettőkor már rám szólt, hogy mi lenne, ha inkább holnap fejezném be az olvasást, mert ő már igazán aludni szeretne, és a folyamatos rázkódó nevetésemtől, és nem túl jól palástolt kuncogásomtól sajnos ez nem megy. :D Nagyon-nagyon sokat nevettem ezen a könyvön!:DD Nem tudom, hogy csak a baromi nehéz elmúlt két hetem után éreztem azt, hogy pont megtaláltam a tökéletes kikapcsolódást, vagy a könyv volt tényleg ennyire jó, de igazán imádtam! :)) Beki, Márk, Aszádék és a csapat többi tagja hozta a formáját, a visszatérő matricagyűjtő albumon pedig rengeteget nevettem. :DD Bár néha egy kicsit kevesebb „Nagy Márk”-ot és több „Márk”-ot is el tudtam volna viselni. A komolyabb pillanatait sokkal jobban szerettem, mert néha nekem már kicsit túl sok volt a „Márkerségből”. :D

Bár nagyon-nagyon vártam a könyvben szereplő „nagy jelenetre”, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem ez egy az egyben egy SZJG replay-re emlékezetett, már csak a spoiler hiányzott a háttérből, de komolyan! :DDD De mivel másodjára is nagyon ütősre sikerült ugyanez, így igazából ismét nagyon tetszett. :D

Viszont a vége… *Veronika húzza a száját*: ’Cliffhanger, minden a feje tetejére áll és a szereplők ismét a gödörben találják magukat’? Most komolyan? Azért vannak határai annak, hogy egy sorozat hány kötetét lehet ugyanazzal lezárni, mert egy idő után már van, hogy az olvasók is egy kis nyugira vágynak. Becsszó, akkor is megvenném a következő kötetet, ha végre lenne egy olyan rész, aminél legalább 5 percre meg tud maradni a happy end. Plusz én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de szerintem ahhoz, hogy spoiler Na mindegy. Várom már a következő kötetet és őszintén köszönöm Leiner Laurának, hogy az elmúlt két hét őrülete (és még sajnos nincs is vége) után-közben egy kis vidám lélegzetvételhez tudott juttatatni. :))

>!
Pandalány
Leiner Laura: Illúzió

Imádtam minden sorát! ❤ Nagy Márk most már hivatalosan is a kedvenc szereplőm lett hiába egoman xD
Eddig ez a kedvenc kötetem, pedig már a Hullócsillag is ütős volt.
Őszintén szólva nem is gondoltam volna, hogy ez a sorozat ennyire fog tetszeni. Ez most, a harmadik kötet elolvasása után tudatosult bennem. A szereplők abszolút szerethető figurák, mindegyik a maga furcsaságával. Sokszor kevernek-kavarnak, túlságosan is, de ettől még nagyon meg lehet őket kedvelni. Nekem Bexi és Márk a két nagy kedvenc. Azokat a részeket szerettem legjobban, amikor csak ketten voltak.
Az az érdekes, hogy Márk eléggé egocentrikus személy, mégsem válik idegesítővé az, hogy mennyire el van foglalva magával. Talán csak az első kötet első fejezeteiben volt picit ellenszenves nekem, de hamar kiderült, hogy mennyire jó fej srác és elmúlt azonnal az ellenszenv sőőőőt!!♥. Olyasmi karakter, mint az Így jártam anyátokkal Barney Stinsonja, aki imád lódítani és egyébként hódítani :P, mégis nem lehet nem szeretni. =)
Nagyoon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik tovább a történet.

6 hozzászólás
>!
h_orsi P
Leiner Laura: Illúzió

Hát ez csudijó volt!
Minden benne volt, amit eddig hiányoltam az egész sorozatból. Ez pörgős, vicces és olvasmányos volt.
Kedvenc új szereplőt avattam György, alias Dzsordzs személyében.
Drámában sem volt hiány. Szegény szereplők úgy meg lettek cincálva, mint még soha.
Egyedül a vége az, ami borzalmas. Nem tudom épp ésszel felfogni, hogy miért kell a happy end-et ilyen csúnyán tönkretenni?
Már előre érzem, hogy a következő rész csak a drámázásról fog szólni…

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/11/leiner-laura-ill…

>!
Vivi_
Leiner Laura: Illúzió

Hát, talán mondhatom azt, hogy a Hullócsillagnál sokkal jobban tetszett, eddig az a rész, amin egy picit izgultam is, hogy mi fog történni. Igazából nem azért olvastam el, mert annyira vártam az új részt, hanem már csak úgy megszokásból olvasom el Laura újabb könyveit. Ám ráeszméltem, már nem hozza azt a hatást, mint régen. Sajnos néhány dolog is eléggé idegesített. Például a címből kifolyólag nagyon sok helyen hangsúlyozta is egyes dolgokra, hogy „de ez csak egy illúzió”, ami nem lenne baj, csak ne ennyiszer. A másik pedig az előrevetítések, amikor folyton megkaptuk, hogy" de akkor még nem tudtam, hogy lesz ennél rosszabb" és ehhez hasonló megszólalások. Nem tudom, hogy csak engem zavartak ennyire? Mondjuk nekem ezek a függővégek sem annyira „függővégesek”. Nem azt mondom, hogy annyira várható dolog történik, de nem igazán lepnek meg. Szóval nyugisan kibírom a következő részig és ha lesz rá lehetőségem azt is elolvasom. Aminek nagyon örülök, hogy a könyv által rátaláltam egy nagyon szép dalra, a 9 Crimes-ra.

10 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Leiner Laura: Illúzió

Egy újabb rész Bexivel és Nagy Márkkal, ami ismét csak fantasztikus volt. Vagyis, legalábbis nekem tetszett. Ismét konfliktussal kezdődött, hiszen Nagy Márk besértődött még Londonban spoiler Ezután Beki élete teljesen nem várt fordulatot vesz. Egyszerűen képtelen figyelni, dalt szerezni és fellépni, így úgy dönt, hogy elmegy egy időre. És jól tette, hiszen így született meg az Illúzió, ahogy a könyv címe is utal rá.
Ebben a részben ismét rengeteg bonyodalom van, valamint sok-sok Nagy Márk :D Igen, belőle sose elég. Ám, nagy szerepet kap a Hullócsillagban megalakult Evelin és a Fogd be Aszád formáció is, aminek örülök, hiszen mind a négy tag a kedvencemé vált. Beki karrierje egy kicsit mellőzve lett, de nem is bánom. Ugyanis több mindent tudtunk meg így a Körtével való kapcsolatáról, aki mindig is támogatta őt és úgy viselkedett vele, mintha a pótapja lett volna. spoiler
Ám, mint számítható a lezárás sem volt valami happy end. Mivel ismét bekavart a Pop/Rock sztár leszek! műsor, valamint Geri….
Kíváncsi leszek, hogy a Nélküledben mi lesz ezek után :)

>!
Doreen
Leiner Laura: Illúzió

Ezt a kötetet is imádtam, minden szereplő hozta a formáját. Nagy Márknak még mindig vannak jó beszólásai és a Bexivel való jelenetei is szuperek. Rengeteget nevettem közbe, a sok idétlenkedésen, Aszádékon – mert ők szimplán hülyék :D
Viszont volt pár dolog ami eléggé felidegesített..
Folyton visszazuhant minden és tönkrementek a dolgok, majd mindenki boldog volt. Aztán újra. És újra. És újra.. A lezárás is ugyanolyan mint az előző köteteknél. Valamint Bexi folyton beharangozta, hogy „akkor még nem tudtam.. ” minden milyen szar lesz..
De ennek ellenére is tetszett a könyv, mert a humora az mindent visz, és az ilyen dolgok nekem eltörpülnek mellette :)
Ja és azt nem értem, hogy egy sorozat kiadása közben minek kell kiadót változtatni, mert így más lesz a borító mint az eddigiek.

>!
joopsy P
Leiner Laura: Illúzió

Hát ezt én már megint nagyon élveztem. :)
Attól függetlenül, hogy minden cselekmény és történés erősen fel van nagyítva, ez egy nagyon élvezhető és humoros történet. Valahogy nekem idézi a magyar filmek hangulatát és abszurd humorát. :) Néha sok volt, néha fogtam a fejem, de teli volt jó ötletekkel és mindig meg tud lepni és nevettetni (pl. https://moly.hu/karcok/1043872 és https://moly.hu/karcok/1045116). A végét sajnálom, de az érzelmi hullámvasútnak folytatódnia kellett, nemde? :)
A kedvenc részeim természetesen Beki és Nagy Márk között zajlottak. A szerelmi szál kicsit elhúzott, de annyira ártatlan és szerethető. Hozzám ez közelebb áll, mint az erotikus jelenetekkel teletűzdeltek. (Legalábbis könyvben. *Márkcsintás* :D). Nagyon örültem, hogy végre az Evelin és a Fogd be Aszád formáció is ilyen nagy szerephez jutott. Gondolom a következő részben az ő sikerük lesz a tetőpont és Márk ismét eltűnik a homályba.
A fél csillag levonás azért volt, mert most picit már kezdem megelégelni, hogy Beka állandóan emlegeti, hogy mennyire hasonló a sztárélet és a hétköznapi és a showbiz én így szeretlek mondat is kiakaszt. De hát ez nem is feltétlenül az én korosztályomnak szól ugye… :D
Összességében a sorozat nagyon élvezhető és pont annyira képes kikapcsolni, mint egy tehetségkutató műsor.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
khverd

– Nem akarok beleszólni – hajolt oda hozzánk Körte. – De a gombászsrác üzent, amíg a mosdóban voltál, hogy majd hívd vissza.
– Rendben – bólogattam hevesen, Márk pedig rezzenéstelen arccal nézett ránk.
– Milyen gombász? Mi van?
– A gyerek nem mesélte? A napi erdei sétája közben összefutott azzal az izmos felsőtestű gombászfiúval, akivel aztán napi szinten… gombászott – improvizált Körte, én pedig minden igyekezetemmel azon voltam, hogy ne nevessem el magam. .
– Na menjetek a francba – dőlt hátra Márk. – Ne szívassatok már, BAZ megyében mindenki ki van gyúrva, és a téli hónapban félmeztelenül pakol bálát vagy gombászik? Hagyjatok a hülyeségetekkel – legyintett Márk, belőlünk meg kiszakadt a nevetés.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk
>!
khverd

– Csak úgy mellékesen elküldtem magamról egy képet az istállótakarító fiúnak, aki…
– Aki nem létezik – fejezte be a mondatomat.
– Mi?
– Beka – hajolt közel hozzám. – Hülyének nézel? Átlátok rajtad.
– Azt nem hiszem – vettem titokzatosra a figurát.
– Jó, akkor mondom, hogy mi van. Véletlenül felhívtam anyádat, aki véletlenül megadta apád számát, akivel beszélgettem, és aki véletlenül sem tudott arról, hogy te bárhol, de főleg bármilyen lovardában jártál volna a hat hét alatt, de mivel ez még mindig nem volt elég meggyőző, véletlenül felhívtam a település összes lovardáját, ahol véletlenül sem láttak téged a büdös életben soha, de én azért véletlenül megkérdeztem minden huszonöt év alatti alkalmazott nevét, akikből összesen három volt, és akiket teljesen véletlenül lecsekkoltam a Facebookon, és akiknek te nem vagy ismerősük, sőt, még csak nincs is Bexi a lájkolt oldalaik között.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
12 hozzászólás
>!
Flora998

Mosolyogva bezártam, és miután Körte vigyorogva mutatta a feltartott hüvelykujját, már egyáltalán nem érdekelt, hogy Márk mit beszélget vagy pózol a lánybanda tagjával. Mert az utolsó három keresése ez volt: „gombászat BAZ megyében”, „hogy néznek ki a gombászok?”, „mit csinál egy gombász?” Amikor Márk visszaült mellém, még mindig mosolyogtam.

170. oldal, 9. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Nagy Márk
1 hozzászólás
>!
Newcastle

– Előbb hoztad volna a gekkódat, mint a testvéredet? – néztem rá röhögve.
– Ja – biccentett.
– Van bátyád? – csodálkozott Márk.
– Ja – ismételte magát Evelin.
– Hogy néz ki? – kérdezte Márk, a lényegre térve.
– Ronda – válaszolta meg egyszerűen Evelin, Márk pedig nem kérdezősködött tovább, ő igazából ennyit akart tudni.

244. oldal, 12. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Garai Evelin · Nagy Márk
>!
lukácslacifan

– Ez nem fog összejönni – sóhajtotta Puding. – Marad a B-verzió – gondolkodott.
– Van B-verziótok? – csodálkoztam.
– Aha. Mivel Pepe a legjóképűbb köztünk, szülinapi bulikra és lánybúcsúkra küldjük vetkőzni – avatott be a tervbe Bogyó.

205. oldal, 11. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Budai Rebeka (Bexi) · lánybúcsú · Pepe · Puding
>!
Orsi08

– Ki üzent? – érdeklődött Körte.
– Nem fontos – feleltem, mire a hátul ülő Márk felháborodottan hajolt előre.
– Te most viccelsz, ugye?
– Hm?
– Engem nem érdekel, hogy ki üzent, de miért nem mondod el Körtének, ha ő annyira szeretné tudni? – vágta a fejemhez.
– Ja, annyira nem érdekel – rázta meg a fejét Körte.
– De igen! Érdekli, azért kérdezte – erősködött Márk.
– Mondom, hogy nem fontos.
– De tudom, hogy fontos neki. Neki. Körtének – közölte Márk, még mindig felém intézve a szavait, mire a fejemet fogva felnevettem.
– Te jó ég, anyu üzent, hogy elindultunk-e már, és azért mondtam, hogy nem fontos, mert már meg is üzentem neki, hogy igen, úton vagyunk – feleltem, Márk pedig gyanúsan méregetett, mint aki nem hiszi el, amit hallott. – Meg akarod nézni? – sóhajtottam, felé tartva a telefont.
– Nem, mert egyáltalán nem érdekel – vigyorgott rám magabiztosan, tudva, hogy ha odaadnám elolvasásra, akkor biztosan igazat mondok.

107-108. oldal

>!
Hyacinth

– Márk – szóltam utána.
– Igen? – nézett vissza.
– Ha tehetnéd, ha visszamehetnél az időben, akkor tényleg… tényleg kérnél egy másik duettpartnert helyettem?
– Őszintén? – tárta szét a karját. – Nem – ingatta a fejét. – Mindent ugyanúgy csinálnék, egy kivétellel.
– Mi az?
– Hosszabb lenne az a csók – kacsintott rám, és lesietett a lépcsőn, otthagyva engem a nyitott ajtóban.

160. oldal

>!
Gigi02

Minden ember életében vannak olyan meghatározó pillanatok, amikor kicsúszik a kezéből az irányítás, és tehetetlenül nézi, ahogy süllyedni kezd a világa.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi)
1 hozzászólás
>!
Vivi_

Zene be, világ ki. A legtökéletesebb időtöltés.

298. oldal

>!
evelin2000

– Leraklak!
– Jólvanna! – mondtam izgatottan. – Akkor figyelsz?
– Ja. De hallod…
– Hm?
– Tényleg megismertél valakit? – kérdezte nyugtalan hangon.
– Kezdem, jó? – hagytam válasz nélkül.
Kihangosítottam a telefont, aztán az ölembe vettem a gitáromat, és megpengettem az első hangokat. Kissé remegett a kezem az izgalomtól, ezért megpróbáltam elfelejteni azt, hogy Nagy Márk vonalban van, és emlékeztettem magam arra, hogy semmilyen kötelezettségem nincs, egyszerűen csak eljátszok valamit, amit ma hoztam össze, és valaki éppen hallja.
Én, aki mindent feladtam volna,
Te, akinek csak a játéka voltam,
Ki tudja, mi igaz, és mi csak illúzió?
Mi, akik elvesztünk a múltban,
Hol keresselek? Nem tudom, hogy hol vagy…
Ki dönti el, mi igaz, és mi csak illúzió?
Én nem. – fejeztem be az éneklést, és a húrokat lefogva a telefon fölé hajoltam. Néma csend volt a vonalban.
– Kérlek, mondd, hogy nem aludtál el – suttogtam néhány másodperc elteltével, amikor még mindig nem szólalt meg.
– Itt vagyok – közölte halkan.
– Oké. Szóval… Ezt most… Ezt ma írtam. A Hullócsillag óta ez az első, ami eszembe jutott, és csak…
– Beka – szakított félbe Márk, mire összeugrott a gyomrom, és összehúzott szemmel meredtem a kijelzőre, mintha csak félnék attól, amit hallani fogok.
– Hm? – kérdeztem.
– Ennyi, vagy van még belőle?
– Van még – válaszoltam összezavarodva.
– Megmutatod egyben?
– Persze – vettem újra az ölembe a gitárt, és ezúttal nem csak a refrént, hanem az egész szöveget felénekeltem neki a gitárommal kísérve magam.

94-95. oldal, 5. (L&L, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk

A sorozat következő kötete

Bexi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Kelly Oram: Sz mint szűz
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem
Holly Smale: A lány, aki előtt nincs akadály
Jenny McLachlan: Szerelem a parketten
Jean Webster: Gólyaláb apó