Hullócsillag (Bexi 2.) 1707 csillagozás

Leiner Laura: Hullócsillag Leiner Laura: Hullócsillag Leiner Laura: Hullócsillag

Már bő egy év eltelt azóta, hogy Budai Rebeka posztolta barátjának a Késtélt, és ezzel immár Bexiként berobbant a köztudatba.
Azóta megjelent második lemeze, az Offline, melynek sikere végleg kiírta Bexit az egyslágeres előadók sorából.
Úgy tűnik, Gerivel is rendeződhetnek a dolgaik, bár ezt Körte, Lili, Anti és a Fogd be Aszád eszement (nevű) tagjai egy emberként elítélik.
És persze ott van még Ő is. Nagy Márk, akinek a Pop/Rock sztár leszek! döntője után nagyobb szüksége van a barátaira, mint valaha.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Carta Teen, Budaörs, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031295
>!
L&L, Budakalász, 2020
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031295
>!
L&L, Budakalász, 2016
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158031295

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Bexi

267 tag · 146 karc · Utolsó karc: 2023. június 8., 11:05 · Bővebben


Enciklopédia 28

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Bogyó · Puding · Pepe · Garai Evelin · Sleisz Antal · Betty · Nádor Gergő (Geri) · Pápai Imre (Pí)

Helyszínek népszerűség szerint

London · Oxford Street


Kedvencelte 345

Most olvassa 183

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 199

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Leesett állal tanulmányozom a billentyűzetet, hogy mègis milyen szavakkal fejezzem ki a vèlemènyemet.
Nem kertelek, engem már a sorozat első rèsze megnyert magának de a Hullócsillag volt az, ami teljes mèrtèkben meggyőzött ès az emlèke nem fogja hagyni, hogy ne olvassam ki a lehető leghamarabb a maradèk 4 kötetet.
Micsoda kalamajka volt ebben a rèszben is. Egyik felmerülő problèma megoldódott mègis (nagy örömömre) követte a következő, ami miatt sosem vált unalmassá a cselekmèny.
Mèg több Nagy Márk ès Bexi pillanatot kaptam amit alapjaiban imádtam. Az esemènyek pedig izgalmasan alakulnak:) Nem mellesleg, London a legmegfelelőbb helyszín volt ennek a rèsznek, mert jobbat el sem tudtam volna kèpzelni. Egy álom.
Tűkön űlve várom, hogy mi is fog kisülni mindabból amivel lezárult a kötet. Mit meg nem adnèk, hogy a kezemben lehessen a folytatás de sajna ma döbbentem rá, hogy bizony lehetetlen ugyanis újranyomás alatt van..:) Így jártam, de türelem Nagy Márkkal teli izgalmas kötetet terem.

FairyDust P>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Olvasási válságban voltam mikor elkezdtem, de szerencsére kikeveredtem belőle, hála Laurának. A könyv nem volt se jobb, se rosszabb az előző résznél. Szórakoztatott, kikapcsolt, végülis megkaptam tőle azt amire vártam.
A szereplők egy az egyben SzJG klónok. Vannak józan karakterek, idegesitőek, és viccesek, pont mint ott.
Nagyon tetszett, hogy a cselekmény túlnyomó többsége Londonban játszódik, érdekes volt olvasni ahogy megelevenedett a város.
Számítottam rá, hogy ismét függővéget kapunk, tovább fogom olvasni, de nem fogom elsietni.

Bővebb spoiler-mentes véleménykifejtés: https://missreaders.com/books/details/31

MissFortune>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Pont azt kaptam amit vártam. Rengeteg jó poén, remek szórakozás, kis bonyodalom. Tulajdonképpen még mindig egy a gondom; Márk lehetne végre kevésbé egoista, báár így is azt kell mondanom, hogy az előző részhez képest jobb volt. Jó lenne, ha végre őt is sikeresen megkedvelném.

Ezen kívül, egyszerűen nagyszerű!:D Leiner Laura hozta a színvonalat. Bexi egy nagyon jó karakter, olyan kis önzetlen.. Azonban Körte lett az abszolút kedvencem ebben a részben! Szegény Körte már mindenkit elvállal, nem is tudom, hogy lenne ideje egy embernek ennyi mindenre. Szeretem a poénjait, az apáskodását, a csendes gondoskodását. Az Ő jólelkűségét kifejezetten bizonyítja, hogy Aszádékat megtartotta. :"D
A rész végére pedig… olyan érzésem volt, hogy itt mindenki megbolondult. Érdekes függővég.

Ui.: Utálom ezt a Gerit. Kifejezetten egy élősködő, undorító alak. Mindenkinek igaza van, aki utálja a történetben. Sőt, amikor a többiek elmondják a véleményüket róla, csak bólogatni tudtam..

Naiva >!
Leiner Laura: Hullócsillag

Tetszett ez a rész is. Jókat mosolyogtam és sokszor hangosan fel is nevettem. Mondjuk kívülről nézve, ez eléggé érdekesen nézhetett ki a buszon ülve. A headset mindenre jó megoldás.
Azzal a váratlan fordulattal alaposan meglepett az írónő. Aszádékon behalok a nevetéstől. Nem lehetnek huszonévesen ennyire birkák. Körtét továbbra is bírom. Bexi határozottan életrevalóbb lány, mint amilyen Reni volt. Márk pedig….nos, még mindig nem vagyok/lettem Márker. Bírom, ha egy pasinak van önbizalma, de Márk önimádó. Kétségkívül tetszik az, ami Beki és Márk között van.

2 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Egyre jobban tetszik a sorozat. Teljesen megfogott a humora, a történet, és egyre inkább a szereplők is. Körte és Aszádék… szinte mindig nevetek rajtuk, annyira jól hozzák a humoros, néha esetlen karaktereket. Bár Márkot továbbra sem sikerült teljesen meg – belőlem valahogy nehezen fog eltűnni az elszálltsága –, de itt már elkezdett elindulni a pozitív irányba. Gerit az első pillanattól nem bírtam, és úgy látszik, jogosan, szerintem nagyon idegesítő karakter, akit saját, önös érdekein kívül semmi más nem érdekel.
De továbbra is azt érzem, hogy ki tudom zárni minden egyes hibáját, egészen addig a pontig, ameddig így szórakoztat, mint ahogy most.
Imádtam a londoni jeleneteket, a kedvenceim innen születtek, például mikor Körte bemutatkozott az idegenvezetőnek, vagy a telefonhívás az étteremből Balogh úr felé. Jókat nevettem, rég találtam már ennyire kikapcsolónak egy könyvet.

Pandaaaa P>!
Leiner Laura: Hullócsillag

„– Nem. Hanem, mert te vagy az egyetlen, aki mellett nem vagyok seggfej (…)”

Imádom, ezt a részt talán egy kicsit jobban is :D
Bár ebben Beki többet szenvedett, de ettől még nagyon gyorsan elolvastam sokadjára is, pont mint először. ♥

A romlott majonéznek köszönhetően a helyszín London volt, nagyon jó kis kalandos város ami nagyon passzolt a csapathoz.
Sokkal jobban megismerhettük a szereplőket, Aszádék is többet szerepeltek, megismertük Evelit alias Lexi aki nagyon jófej :) és a londoni idegenvezetőt is Betty-t ipszilonnal a végén. :D
„– Kuss már, Barack!
– Anyád a barack – vágta rá Körte csípőből (…)”
Körte aki most is bebizonyította, hogy a legjobb menedzser a világon és ha kell bárkinek a pótapukája ♥
Bekinek sok megpróbáltatáson kellett magát átrángatni és ezáltal sajnos sok csalódást is okozott a hozzá közel állóknak.
És végezetül Nagy Márk, ha lehet ilyet mondani akkor mégjobban beleszerettem :D♥ Nagyon jó volt olvasni, hogy egy ekkora esés után hogyan küzd hogy újra sikeres legyen. Imádtam a közös pillanatait Bekivel és már majdnem összejött minden amikor természetesen utáljuk Geri már megint belerondított a levesbe. :'D

Természetesen ezután a függővég után is alig vártam, hogy a kövi rész a kezemben legyen. ♥♥

2 hozzászólás
Vivi_>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Úgy érzem Leiner Laura egyre kevésbé tud újat mutatni számomra. A Késtélt szerettem, nem volt rossz, egyszer olvasósnak elment, és a vége miatt kíváncsi voltam, milyen lesz a következő rész. Bár már annak olvasása során sem éreztem azt a kényszert, hogy nekem be kell fejezni, mint mondjuk a Szent Johanna Giminél. Nem akarom a kettőt összehasonlítani, de picit olyan, mintha már Laura kiürítette volna a készleteit és néhol már erőltetettek a poénok és szituációk. Volt olyan, amikor hangosan röhögtem egy Leiner Laura könyvön, sajnos ez az érzés elmúlt. Nagy Márk és Bexi kapcsolata már a végére frusztrált kicsit. Nekem Márk nem az a karakter, akibe bele tudnék szeretni így könyvön keresztül. A „függővég” nekem annyira nem sikeredett függővégesre; olvastam, olvastam aztán a végére értem és valahogy nem hatott meg a dolog. Főleg Anti kiborulását nem értettem meg (részben igen), de nem ilyen szereplőnek ismertük meg. Igazából nem tudom mit érzek a könyv iránt, olvashatónak olvasható, csak nem az, amit megszoktunk az írónőtől ezelőtt. Szerintem továbbra is el fogom olvasni a megjelenő regényeit, s reménykedek, hogy valaha visszatér az az érzés.

7 hozzászólás
Wello_Book>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Folytatáááááást.! Most. Rögtön.!!!!
Hogy lehet így abbahagyni egy könyvet.? Ezt…arghh.
Imádtam.! Mindkét részt nagyon, de ez a rész volt a legjobb.! Csak azt tudnám, hogy végre mikor fog már összejönni Márk és Bexi. Már nagyon itt lenne az ideje.!

6 hozzászólás
kiruu>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Mondjon bárki bármit, ebben a könyvben annyi a felesleges szereplő, időhúzás, mellébeszélés meg szenvedés, hogy én azt elmondani nem tudom.
Minek Geri? Jézusom, még a hülye is látja, hogy egy álszent idióta, aki kihasználja Bekit. Na, mondjuk Beki sem ártatlan, mert aki ennyire nem lát a szemétől, az menjen orvoshoz.
Ha Rebeka vak, akkor Márk egy annyira félős nyuszi, hogy a sas inkább hagyja elmenekülni. Nagyon untam a hülye játékait, annyira átlátszó, hogy az már fájdalmas.
Anti nevetséges kitörésével nem tudtam mit kezdeni, egy picit megtudom érteni, de amúgy meg nem adok senkinek igazat.
Aszádék rendben vannak, bár enyhén el lett túlozva a karakterük. Evelinnel nincs bajom, de mondjuk nem igazán értettem meg teljesen az okait.
Körte a kedvencem, és örültem Bettynek is, végre egy teljesen józan, és normális szereplő.
A cselekményről… hát, nem tudnám nagyon jellemezni. Volt valamennyire, de mégse. Laura „csak a negatív” stílusa még minden jelen van. Persze, a végén kihoz belőle egy „juj, de happy end” sztorit, de addig is hadd szenvedjen mindenki.
Azt tudom mondani, hogy sokkal jobb, mint az ASz, de messze van az igazán jó könyvtől. És nem tudom eldönteni, hogy ez, vagy a Késtél tetszett-e jobban, nagyon összetartoznak.

6 hozzászólás
Pandalány P>!
Leiner Laura: Hullócsillag

Őszintén szólva egy kihívás miatt kezdtem el olvasni a könyvet & nem voltam túl lelkes, amikor elkezdtem. De aztán teljesen rákattantam! Magamon is meglepődtem, hogy mennyire tetszett, mert eredetileg nem is feltétlen terveztem, hogy elolvasom.
Nagyon szórakoztató, izgalmas történet lett a Hullócsillag. Kicsit tartottam tőle, hogy esetleg túl tinis lesz nekem ez a könyv. De nem! Bexi & Márk mellett a többi szereplő is abszolút kedvelhető, bár a nevek zavaróak egyik-másik szereplőnél (Aszádék, Körte – milyen nevek ezek, uhh?!), de megszokható persze. A könyv nagy része Londonban játszódik, ez az, ami a legtöbbet nyomta a latba azért, hogy elolvassam a könyvet. Magam előtt láttam mindent: a repteret, az utcákat, a lepukkant hotelszobát, a szereplők kirándulásának állomásait, a metrót. Szuper volt legalább lélekben ott lenni!
Bexi személyiségével tudtam azonosulni, ami szerintem az egyik legfontosabb egy könyv esetén. Mármint, hogy a főszereplővel tudjon az olvasó azonosulni valamennyire, és ne legyen ellenszenves. Bexi kicsit sem az, sokszor inkább megmosolyogtató a naivitása & nem veszi észre, ami az orra előtt van. Márk pedig, a másik főszereplő szintén ilyen, megspékelve egy kis önimádattal, ami éppen annyi, amennyit még elvisel a karaktere & nem lesz tőle ellenszenves. Sőt, a könyv végére kimondottan megkedveltem. Főleg azért is, mert odavan Bexiért, ez már a regény elején egyértelmű volt.
Mindenképpen folytatom a sorozatot, minél előbb, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történet számomra legfontosabb aspektusa, a Bexi-Márk szál. :D


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

– Kuss már, Barack!
– Anyád a barack – vágta rá Körte csípőből […]

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Körte · Pápai Imre (Pí)
Könyvmolyocska1 >!

– Értem. Betty. Ipszilonnal a végén. Tegeződjünk – nyújtotta a kezét, mire a menedzserem hanyagul megrázta, és bemutatkozott.
– Köszönöm. Körte. E-vel a végén.

273. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Betty · Körte
Könyvmolyocska1 >!

– Megkérdezzem, miért szállt be az autómba három Mikulás, és a ribijük? – fordult felém Körte értetlenül. – Gyerek, mi az isten van rajtad?
– Ők voltak – mutattam hátra ösztönösen.
– Mér'? Dögös, nem?
– Idióták! – fordult hátra Körte idegesen. – A BPRP Records szaloncukrait visszük kisiskolásoknak, miért néz ki úgy a gyerek, mint egy decemberi prosti?
– Hé! – háborodtam fel […]

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Pepe · Puding
Könyvmolyocska1 >!

– Mi van, Márk, mit akarsz? – kérdeztem unottan.
– Te mit akarsz, Móni mondta, hogy hívtál.
– Nem hívtalak – próbálkoztam.
– Benne vagy az előzményekben.
– Mert benyomódott.
– Kétszer hívtál.
– Kétszer nyomódott be.
– Másodszor engem kerestél – érvelt.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
Thea>!

– Bexi, találkoztál Lexivel a vetítés előtt?
– Nem – füllentettem.
– Láttalak titeket beszélgetni – vigyorodott el. Ó, hogy a francba…
– Ó, Lexivel? Persze, vele találkoztam. […]
– Az előbb azt mondtad, hogy nem találkoztatok – fürkészett az újságíró.
– Félrehalllottam a nevet – füllentettem.
– Hogy hallhattad félre Lexi nevét? – vonta fel a szemöldökét.
– Plexinek értettem – estem bele a következő baromságba.
– Plexi? Az ki? – csodálkozott az újságíró.
– Feltörekvő énekes – magyaráztam.
– Plexi? – meredt rám az újságíró.
– Igen. Mostanában divatos az x a nevekben… – legyintettem.

113-114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Garai Evelin
1 hozzászólás
Vivi_>!

– Ó, a régi sebek…
– Begyógyultak, csak kicsit érzékenyek a hegek.

Könyvmolyocska1 >!

Márk ment előttem, átsétált a fémdetektoron, én viszont fennakadtam rajta, mert csipogni kezdett a szerkezet. A francba. Félreállítottak, és egy biztonsági nő megmotozott (kifejezetten alaposan), miközben Márk vigyorogva nézte a folyamatot.
– Segíthetek? – kérdezte frappánsan, mire a nő és én is odafordultunk, megajándékozva egy „csak szeretnéd”- pillantással.

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Nagy Márk
nemethreni>!

– Bele vagy esve – tette hozzá mellékesen.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte
3 hozzászólás
Annaaa30>!

– Mi a sorozat címe? – érdeklődött Lili.
– Corazón, mi amore, mittomén' – legyintett Körte.

_Katie_ P>!

– A nevük? – kérdezte a lány, aki megállított minket a VIP-szalagnál.
– Bexi plusz egy fő – diktáltam, mire kihúzta a nevemet a papírról, és átengedett minket Gerivel.
– A neve?
– Körte – felelte az utánam érkező menedzserem kedvtelenül.
– A kísérője, uram? – érdeklődött a lány.
– Láthatatlanná tévő köpeny van rajta. Egyébként itt áll – mutatott maga mellé a levegőbe.


A sorozat következő kötete

Bexi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Bakó Liza: Csíííz!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Zoe Sugg: Girl Online – A turné
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem