23. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
33. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
56. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Egyszer (Bexi 6.) 1061 csillagozás

Leiner Laura: Egyszer

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bexi kezd besokallni a popszakmától. A lehetőség, hogy folytathatja tanulmányait, ráadásul olyasmivel foglalkozhat, amit igazán szeret, miközben megmaradnak neki a barátai, Aszádék, Antiék, Körte és persze a legfontosabb, Nagy Márk… túl szép, hogy igaz legyen.
Azután az őrült hét után a balatoni nyaralóban minden megváltozott, Bexi és Nagy Márk kézen fogva léptek be, hogy együtt nézzenek szembe a kiadó tulajdonosával, de nem biztos, hogy a kapcsolatuk kibírja mindazt, ami rájuk vár.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
L&L, Budapest, 2019
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653377
>!
L&L, Budapest, 2017
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653377
>!
L&L, Budakalász, 2017
478 oldal · ISBN: 9786155653384

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Márk · Körte · Budai Rebeka (Bexi) · Puding · Bogyó · Pepe · Daniella · Garai Evelin · Sleisz Antal · Kemál · Budai Lili · Pabló · Sanyi · Betty · Novák Botond · Nádor Gergő (Geri) · Pápai Imre (Pí) · Tomi


Kedvencelte 282

Most olvassa 71

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 148

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Lillsz>!
Leiner Laura: Egyszer

Kezdjük ott, hogy nem tudok megszólalni, írni… Teljes mértékben sokkot kaptam.
Volt ahol azt éreztem ez már sok, de ez kellett! Ez mind kellett! Laura megírta és még, hogy…
Egyszer felnevettem, egyszer kiakadtam. A végén meg az történt, hogy nem bírtam. És most itt 1:30 -kor sírok. Az örömtől, a meghatódottságtól és mindentől, ami ebben a könyvben megtörtént. Le a kalappal, hogy képes volt megálmodni, leírni és megríkatni.
Köszönöm azt az élményt amit átélhettem az egész sorozat alatt, hogy megismerhettem Bexit, Antit, Aszádékat, Körtét, Lilit, Kemalt…. Nagy Márkot❤ és igazából még sorolhatnám mert sokan vannak.
Köszönök mindent! #szeretjukazirononket 5/5*

5 hozzászólás
pveronika>!
Leiner Laura: Egyszer

Egyszer ennek is el kellett jönnie. Márk és Beki történetének utolsó oldalára értem. Ismét lezárult egy nagyszerű sorozat, és ahogy ilyenkor mindig, most is úgy érzem, hogy egyszerre keveredik bennem az öröm és a szomorúság. Örülök, mert az egész sorozat nagyon jó élmény volt, rengeteg nevetéssel és vidám pillanattal, ugyanakkor fáj is picit a szívem, hogy nem olvashatok már újabb történeteket ezekről az őrült, de mégis szeretnivaló szereplőkről, akik nagyon fognak hiányozni.

spoiler

Úgy érzem, hogy méltó lezárása volt ez a kötet a sorozatnak. Most is sokat nevettem, sőt volt olyan rész, amit meg is könnyeztem, és eközben kétségbeesve figyeltem, ahogy fogynak a lapok… Az egész történet egy útkereséséről szól, és azt hiszem az írónő maradéktalanul gondoskodott arról, hogy ki így, ki úgy megtalálja a maga útját, és nem maradt bennem kétség afelől, hogy a végén mindenki a tökéletes ösvényen indult el. Őszintén köszönöm az élményt! :)

2 hozzászólás
Fangirl033>!
Leiner Laura: Egyszer

Nem hiszem el, hogy ez volt az utolsó rész. :(
Konkrétan végigbőgtem a könyvet, hol a meghatottságtól, ilyen volt pl: spoiler és volt, hogy a dühtől, természetesen ennek Balogh volt az oka, és persze az ő talicskái…
Nagyon meglepett, de azért vigyorogtam annál a résznél, amikor spoiler Megérdemelte azok után, amit Bekiékkel tett!…
Nagyon kíváncsi voltam, hogyan végződik Márxi sorsa…és teljesen elégedett vagyok a dolgok alakulásával, TUDTAM spoilerspoiler
Köszönöm Laura ezt a fantasztikus sorozatot! ♥

1 hozzászólás
Pandalány P>!
Leiner Laura: Egyszer

El kell engednem a kezüket, el kell tőlük búcsúznom. Nincs tovább.

Egy könyvsorozatot befejezni nehéz mind az írónak, mind az olvasónak. Sosem gondoltam volna az elején, hogy ennyire a szívemhez nőnek a Bexi-történet karakterei és ennyire megszeretem az egész sorozatot. Alapvetően nem is én vagyok a célközönség, mégis megtaláltam benne azt, amitől kíváncsi lettem minden kötetre és lekötött a történet. És most a végéhez ért ez az izgalmakkal és meglepő fordulatokkal teli utazás.

Nehezen találok rá szavakat, mennyire jó volt olvasni minden részt, az Egyszer könyvvel pedig méltó lezárást kaptunk. Az előző kötet is már sokkal felnőttesebb volt, mint a korábbiak, ez pedig feltette a koronát a sorozatra. Bexi visszaváltozott Bekává, amit én egyáltalán nem bántam. Felelősségteljes fiatal felnőtt lett belőle, bár nem minden döntésével értettem egyet.

Mindamellett, hogy a cselekmény haladt tovább a maga útján, kaptunk egy kis visszatekintést is. Kifejezetten örültem neki, hogy megismerhetünk egy olyan előzményt, amit minden kötetben emlegetnek a szereplők számtalanszor. Láthattuk végre, ahogyan Bexi megismerkedett Körtével, és ami különösen emlékezetes marad számomra, az pedig nem más, mint Körte 1,5 oldalas monológja, amiben kiosztotta Gerit. Zseniális jelenet! :D :D

A lezárás eszméletlen jó lett! Az utolsó oldalakat könnyes szemmel olvastam, és az az utolsó jelenet, oh te jó ég! Még most is a hideg futkos rajtam, ha rá gondolok. Én sem tudok mást mondani, mint Beka: köszönöm, az egészet!

Egyetlenegy kérdés maradt számomra nyitott: mi Körte valódi neve???? Kár, hogy ezt nem tudhattuk meg.

Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/06/viszlat-beka.html

ZitussKa P>!
Leiner Laura: Egyszer

Nem tudom mit mondhatnèk. Csak ülök itt egyszerre èrezve teljessèget karöltve elègedettsèggel ès üressèget, mert reggel amikor új nap virrad, már nem lesz több rèsz amit olvashatnèk. Ez van, ha túlságosan hozzánőnek az emberhez a karakterek ès ha hat rèszen át, minden mozzanatukat imádta. Ez voltam èn:)
Mindössze egy èvet foglal magába a sorozat, de többnek tűnik. Mert ezalatt felnőttek, minden tekintetben. Nagyon sokat formálódtak mind jellemben, mind mentalitásban ès mindenki megtalálta a maga útját. Büszke vagyok rájuk. :) Mindenkire, egytől-egyig.
Nagy Márk. *sóhaj* Nem is rèszletezem! Az az igazság, hogy kèső is van, de ha nem hajnali kettő lenne sem tudnám leírni mennyire a szívembe zártam :)
Azt hiszem mèltó búcsút vettem tőlük, ahogyan levegőt kapkodva, könnyeimet törölgetve elevenítettem fel minden èlmènyt ès emlèket amit kaptam. :)
Nehezen engedem el a sorozatot de azt hiszem hosszú utat tettek meg Bekièk ès ennèl szebb ès tökèletesebb vègszót el sem kèpzelhettem.
spoiler

Naiva P>!
Leiner Laura: Egyszer

Már annyira beleéltem magam, erre olyan hirtelen vége lett. Egyébként tökéletes, kerek véget ért, csupán telhetetlen vagyok. Ez a baj az ilyen sorozatokkal; sosem elég belőlük. A Wikipédiás részeknél fülig ért a szám. Nem csak azért mert az volt a pont a mondat végén, vagy a fagylalt tejszínhabján a cseresznye, cukorszórás a fánkon stb. Egyszóval mindazon dolgok összessége, amivel befejezettnek tekinthetünk egy tökéletes végeredményt.
Tetszett, hogy egy újabb keretet kapott a történet, vagyis pontosan megtudhattam, mi történt két évvel ezelőtt és hogyan lett egy csapásra Budai Rebekából, Bexi. Végre az is kiderült pontosan, hogy hogyan ismerte meg Körtét a menedzserét. Vagy, hogy miként reagáltak azok, akiknek inkább örülniük kellett volna önzetlenül(!) Beki sikerének. Az is kristálytisztán látszott, hogy Geri milyen spoiler alak. Csak ő ezt nem vette észre, olyan vakon belé volt esve. Szerencsére a legjobbkor „kukázta” őt ki a netről Körte. Szerintem neki köszönhetően fejlődött helyes irányba a lány személyisége. Nem mintha gond lett volna vele, mert egy földhöz ragadt, kedves, tehetséges lány volt.
Ezzel a „két évvel ezelőtti” résszel ügyesen el tudta vonni az írónő a figyelmem arról, hogy mi is történt pontosan az előző rész végén. Kicsit bosszankodtam is miatta. Nagy Márk karaktere rendesen feljött a sorozat végére, csak azt nem értem, hogy spoiler
Nagyon szerettem a sorozatban szereplő dalokat. Némelyiket többször is meghallgattam.
Összességében nagyon örülök, hogy megismerhettem Bekit, Márkot, Körtét, Lilit, Evelint, Aszádékat (Pudingot, Bogyót, Pepét), Antit, Daniellát, Kemált, Bettyt, Györgyöt aka. Dzsordzsot, Beki anyukáját és apukáját, Gyuri bácsit, Pablót, Tomit, Sanyit, Pít, Botondot és Ferit, a burkolót. Nagyszerű csapat volt.

19 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: Egyszer

A történet tökéletes lezárást kapott. Nagyon izgalmas volt ez a kötet, ennél éreztem a legjobban, hogy alig bírom letenni, sokáig ébren maradtam, hogy be tudjam fejezni.
Nagyon tetszett a spoiler ötlete. Szerintem tényleg így kapott méltó lezárást, így zárult be a kör és lett teljes az egész. Ott, ahol minden elkezdődött.
Nem gondoltam volna, de volt olyan rész, amit nem bírtam könnyek nélkül. Ahogy Bexi átadta az spoiler, az számomra nagyon megható jelenet volt.
Büszkén vállalom, hogy megszerettem Márkot a végére. Megmutatta az igazi, érzelmes oldalát, ami miatt én is büszke lettem rá.
Bexi az egész sorozat alatt sokkal felnőttebben viselkedett, még néhol felbukkanó naivsága ellenére is, mint a szereplők többsége. Én személy szerint örültem, hogy azt a sorsot választotta magának, amit. Ez így volt jól.
Körte továbbra is hatalmas kedvenc. Nagyon meglepődtem, mikor kiderült, hogy spoiler és azon a jeleneten hatalmasat nevettem, amikor azon morfondírozott, spoiler Azt hiszem, ez lett az egyik kedvenc jelenetem.

Furcsa számomra, hogy véget ért. Egymás után olvastam a köteteket, és fel sem tűnt a gondolat, hogy hamarosan vége, és nincs tovább. Szerintem igazán üdítő és kikapcsolódást nyújtó történet volt, jó érzés volt olvasni. Rengeteget nevettem, amire szükségem is volt, így csak megköszönni tudom Leiner Laurának.

Illatos_Hópehely P>!
Leiner Laura: Egyszer

Vége :(
Ez egy tökéletes befejező rész volt.
Az elején megdöbbentem bár annyira nem, mert miután elolvastam Veronika spoilerét, tudtam, hogy mit várhatok, csak a hogyant és a miértet nem tudtam
Ezen is jó sokat mosolyogtam, de érezhető volt, hogy ez az utolsó rész, mert nekem egy kicsit komolyabbnak tűnt, mint az előző részek.
Tetszett, hogy egy kicsit visszamentünk a múltba, olvashattuk,hogy hogy is született a Késtél. Az előző részekben Beki leírásából nem tűnt akkora spoiler Geri.
Az utolsó fejezetet jócskán megkönnyeztem. spoiler
Hiányoltam viszont Márk szüleit, az előző részben abból az egy jelenetből megkedveltem őket. Olyan igazi laza szülőknek tűntek. ;)
Nem bántam meg egy percig sem, hogy magaménak tudhatom a sorozatot.
Olvassátok!
spoiler

4 hozzászólás
GytAnett>!
Leiner Laura: Egyszer

Elfogult vagyok. Nem feltétlenül volt ez 5 csillagos, de nem tudok kevesebbet adni rá. :)
Amit Leiner Laura művel, az valami csoda. Itt vagyok 25 évesen, és még mindig rommá röhögöm magam a könyvein, hiába tiniknek szól. Van egy olyan érzésem, hogy ez 50 évesen is ugyanígy lesz. :P
Már hónapok óta, de tényleg legalább fél éve nem volt olyan, hogy egy könyv miatt maradjak ébren sokáig. Végre valami történt. L.L. könyvet vettem a kezembe. Éreztem, hogy este nem kellene belekezdenem, mert akkor nem fogom tudni letenni. Valóban így is lett. Fél 2-kor tettem félre, de még legalább 2-ig ébren hánykolódtam és azon kattogott az agyam, hogy mégis hogyan fog befejeződni ez a 6 kötetes utazás. Így történt, hogy sikerült keményen 4 órát aludnom. :D
L.L. még mindig eléri nálam, hogy hangosan vihogjak. Konkrétan párom megjegyezte, hogy legyek kedves halkabban röhögni. :D
Olyan nincs, hogy Bekáék egyetlen hete is unalmas legyen. Az a pár nap alatt a világ tud náluk összeomlani, de ugyanennyi idő alatt fel tudják építeni a saját világukat is. Mert mindig van kihez fordulni, mindig számíthatnak egymásra. Imádom ezt a hatalmas összetartást, ami a szereplők között van, még ha egy kívülálló számára ez teljesen érthetetlen is lehet, elvégre ennél jobban nem is különbözhetnének egymástól.
Sokak számára nagyon fárasztó volt már Márk és Bexi se veled, se nélküled játszmája, de enélkül nem lett volna ilyen jó a történet, azt hiszem.
Nagyon nagyon örültem, hogy az elején – nem is röviden – betekintést nyerhettünk abba, Körte hogyan is kukázta ki Bekát a netről. :D Örültem, hogy ezekbe a részekbe is bepillantást nyerhettünk.
A vége pedig… Igazán szép búcsú jutott Bexinek. Lett belőle Budai Rebeka. Szerintem sokkal jobb lett így az élete, nem volt ő az a tipikus popsztár alkat. Nem tudom, hogy a valóságban milyen lehet sztárnak lenni, de hasonlónak bírom elképzelni, mint ahogyan Laura ábrázolta. Nem bírnám. :)
Ja, és Geri karaktere… hihetetlen, hogy hogy lehet egy kitalált személyt ennyire gyűlölni. Ha a valóságban elém lépne, tuti, hogy minimum lábközön rúgnám. :D
A végére egy kicsit sikerült bekönnyeznem. És most padlón vagyok, hogy ez volt az utolsó. Nincs függővég, nincs várakozás következő Bexi kötetre. El kell köszönnöm Bekától, Nagy Márktól, Körtétől, Evelintől, Aszádéktól, Antitól, Daniellától, Lilitől, Sanyitól, de még Kemáltól is. Akármennyire is sablonos karakterek, egytől egyik a szívemhez nőttek mindannyian.
Azt hiszem, hogy csatlakozik az SZJG mellé és ez a sorozat is újraolvasós lesz számomra. De most egy kicsit úgy érzem, hogy egy darabot kitéptek a szereplők a szívemből és elvándoroltak vele messzire. Remélem, egyszer majd visszahozzák. :)
Tudnék még rizsázni, de befejezem. Vége.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Puska>!

– Jó. Egy óra múlva ott vagyok – közölte Körte.
– Csak hazadobok valami kaját Bogyónak, Pepének és Pudingnak.
– Vannak kutyáid? – szólt bele Lili lelkesen.
– Maradjunk annyiban, hogy állataim – terelte a szót Körte.

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Budai Lili · Körte · Pepe · Puding
Boglinc P>!

– Mit csinálsz, te gyerek? – kérdezte ököllel megdörzsölve a szemét, mire a fejemet rázva a mellkasába fúrtam a fejem, és semmi mást nem tudtam mondani, csak annyit, hogy köszönöm. Az egészet.

471. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi) · Körte
Csipetunicorn>!

G. Sz.: A BPRP kiadónak bejelentetted, hogy a tanulmányaid miatt felhagysz Bexiként az énekléssel?
Bexi: Természetesen a kiadó tulajdonosa tudott róla.
G.Sz.: Hogy fogadta?
Bexi: Megsiratott egy talicskát.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Budai Rebeka (Bexi)
Csipetunicorn>!

"Üdv, asszonyom,
Szeretnék gratulálni a Késtél-videójához! Ha bármi segítség kell, vagy tré a helyzet, akkor szóljon, és jövök. Úgy látom, kicsit túlpörögtek a dolgok, szívesen segítek leállítani.
Üdvözlettel:
Körte, zenei menedzser
Ui.: Írtam a gyereknek is a Facebookon, de cseszett visszaírni."
– Ki ez a modortalan hobó? – hajolt közelebb anyu a képernyőhöz, hogy szemügyre vegye a profilképet.

50. oldal 2. fejezet (L&L kiadó, 2017)

2 hozzászólás
Könyvmolyok_Világa>!

– Madzag, ölj! – kiáltotta hirtelen Puding.

419. oldal, 17. fejezet (L&L, 2017)

Boglinc P>!

– Szulejmán – állapodott meg a tekintete Kemálon.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kemál · Körte
Boglinc P>!

– A Budai – Nagy kettősből még sok rossz nem sült ki – mosolygott bátorítóan Botond.
– Ez azért merész kijelentés volt – köhintette Puding, a többiek pedig halkan felnevettek.

238. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Novák Botond · Puding
Könyvmolyok_Világa>!

– Megcsináltad, Beka – suttogta két csók között, majd mosolyogva a szemembe nézett.

dreamworld2002>!

– Hülyék! – förmedt rájuk Körte, majd kissé zavarba jött attól, hogy az ügyvéd előtt így kibontakozott a személyiségük, ezért köhintve korrigált. – Úgy értem, csökkent képességűek.
– Semmi gond, ne szabadkozzon, látszik, hogy hülyék – legyintett az ügyvéd kissé lazábban.

262. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Körte · Pepe · Puding
Boglinc P>!

– Nem hiszem el, hogy elküldted Békéscsabára, miközben itt ülünk Körténél – ingattam a fejem hitetlenkedve.
– Na és? Kocsikázik egyet – vihogta Bogyó, és pacsival fogadta a felé nyúló kezeket.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bogyó · Budai Rebeka (Bexi) · Körte · Pápai Imre (Pí)
2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Kelly Oram: Sz mint szűz
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Szabó Tünde: A hacker
Király Anikó: Csak barátok?
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály