53. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
63. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Bízz ​bennem (Iskolák versenye II. trilógia 1.) 970 csillagozás

Leiner Laura: Bízz bennem

Egy ​év telt el az Iskolák Országos Versenye óta. A Szirtes tavalyi győzelme után a gimi összes diákja beadta a jelentkezését a következő évi megmérettetésre. Kocsis igazgatón hatalmas a nyomás: melyik négy diákja lehet képes a címvédésre amellett, hogy nem roppan össze a negatív kritikák, kommentek súlya alatt, ami az interneten és a táborban éri őket? Az igazgató úgy dönt, ezúttal nem a tanulmányi versenyeken jeleskedőket választ… A tizenhét éves Major Sára tehetséges táncos, azonban egy balul sikerült buli után kirakták a csapatából, a történtek miatt pedig megbélyegzetté vált az iskolájában. Éppen ezért ő is meglepődik, amikor Kocsis igazgató esélyt ad neki, és beválogatja a Szirtes Gimnázium csapatába, hogy három hasonló sorsú társával részt vegyen az Iskolák Országos Versenyén.
A négy név bejelentése nem kis meglepetést és felháborodást kelt a tanulók körében, az igazgató azonban bízik a megérzéseiben és a csapatában, így minden negatív reakció ellenére elindítja a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2020
480 oldal · ISBN: 9786155653766
>!
L&L, Budakalász, 2020
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653742

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Fehér Rajmund · Kocsis igazgató · Major Sára · Tahi Dénes · Felcser Vivien (Vivi) · Pap Dominik · Róbert · Keri · Panna

Helyszínek népszerűség szerint

Hortobágy


Kedvencelte 243

Most olvassa 57

Várólistára tette 141

Kívánságlistára tette 179

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

LunaNessuno>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Túl rég olvastam Leiner Laurától, ezért is lehet, hogy így faltam az oldalakat. Na neg persze Laura sajátos, könnyed stílusa miatt.

Mielőtt rátérnék magára a könyvre, hadd mondjak pár dolgot az írónő stílusáról, illetve a hatalmas, senki által korábban fel nem fedezett észrevételeimet. Laura nagyszerűen tudja ötvözni a társadalomkritikát és a könyv tanulságait a szórakoztató, humoros vonásokkal. Erre láthatunk egy példát itt is. Valószínűleg nem csak velem történt meg, hogy a suliban kipécéztek valami miatt, amiről nem feltétlen tehettél. Ha esetleg mégis, de nincs semmi kihatása a jelenre, mégis ezen lovagol a fél társaság…neg tudja nyomorítani az embert, ha nem elég erős lelkileg. Hiába edzőttem meg mostanra, akkoriban nagyon nehéz volt, szükségem lett volna erre a könyvre.
A másik a barátság kérdése, illetve az állítólagos barátok árulása, melynek sajnos én is áldozata lettem a nyár folyamán. Ilyenkor kicsit olyan érzés fogott el, mintha az írónő hozzám szólna a könyvből, amitől még szórakoztatóbbá vált az egész. off

Most pedig térjünk át a történeti részre. Ha valaki nem olvasta volna az első trilógiát, ne olvassa tovább az értékelést, rohanjon olvasni, mert ohmyZeus, zseniális! Aki itt maradt, annak folytatnám is. Tehát, ha valaki remélte, hogy az első trilógiából a kedvenceink kameóznak, az félig csalódni fog. Vannak ismerős arcok, de ők várhatóak is voltak. A többi karakter nem szerepeltetése pedig szépen lett felvezetve, abszolút korrekt okot kapott, ki miért nincs jelen.

Az ismerős arcokon kívül kaptunk rögtön nem egy, de rögtön spoiler új csapatot. A fő fókuszban lévő csapatunk természetesen ismét a Szirtes, akik La Casa De Papel-rajongókat megszégyenítő piros szettben érkeztek meg ismét, hogy az unalmas hétköznapjainkat feldobják. Vivi, Sára, Dominik és Rajmund off nem tipikus „jófiú/jókislány” típusú karakterek. Kiforrott egyéniségek, akik kaptak hideget-meleget, de főleg hideget off az iskolájuktól, a szüleiktől és az állítólagos barátaiktól. Jó volt látni, ahogy – mint az előző trilógiában is volt – szinte ismeretlenként bekerülnek csapatként egy versenybe. Drukkolok értük a továbbiakban is!

A pároff kezdenek kirajzolódni. Nálam a prímet a Vivi-Dominik páros vinné, számomra ők szimpatikusabbak, mint Rajmund és Sára. Vivi egyébként tiszta Napsi, Rajmund kicsit Cortez-kaliberű badboy, akiért minden lány meghalna. Dominik talán Ricsire hajaz, a stílusuk hasonló, viszont Sárát nem tudnám hova tenni. Van benne egy kevés Bexi, de összességében egy viszonylag új stílusú protagonista, felüdülés ilyet is látni.

Negatív csapatot is kaptunk, aminek nagyon örülök, kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni a két csapat viszonya, mennyire lesz tele drámákkal a folytatás, csak úgy, mint az első trilógiában is történt. Nem depressziós hangvitelű ez a könyv, sokkal lájtosabb, viszont még közel sincs vége.

Laura humora és történetalkotása számomra legendás, olyan magasan csücsül a piedesztálon, hogy onnan Radics Peti se rugdossa le. A polcomon vár a következő rész, valószínűleg még ma bele is kezdek.

Az idei évem egyik legnagyobb ajánlása.❤

Finn_Hudson>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Mikor megtudtam, hogy új IOV trilógia érkezik, elég vegyes érzéseim voltak. Vártam az új helyszíneket, új szereplőket és az ötletes feladatokat, ugyanakkor tartottam is tőle, hogy sikerül-e Laurának bármi újat mondania. Nos, a könyv elolvasása után ezek a vegyes érzések megmaradtak.
Az alapötlet, vagyis hogy négy, az iskolai életből kitaszított diák megy versenyezni nagyon megfogott, az előző trilógiában ilyen versenyzőkkel nem nagyon találkoztunk. Azonban nagyon hamar rá kellett jönnöm, hogy itt pusztán névmódosítás történt, Hannából Sára lett, semmi más nem változott. Ugyanaz az elbeszélő hangnem, a hosszú oldalas monológok, az ítélkezések spoiler és okoskodások. Rajmund is Kornél egy kicsit balhésabb verziója, de ezen kívül a két srác ugyanaz a karakter is lehetne. Amikor Rajmund és Sára beszélgettek, sokszor olyan érzésem volt, mintha az írónő kimásolta volna a párbeszédeket az előző regényekből.
A táborhely és a táj újdonság volt, a csapatok már nem annyira, megjelentek ugyanazok a rivalizálások-barátságok. A legtöbb feladat már kissé unalmasnak hatott, egyedüliként az utolsó sikeredett izgalmasabbra.
Ezek ellenére a humor ismét nagyon jó volt, tetszett, hogy megjelentek komolyabb témák is, de sajnos az első trilógiát nem sikerült felülmúlnia.

6 hozzászólás
Málnika>!
Leiner Laura: Bízz bennem

„Biztos voltam benne, hogy soha többet nem akarok ilyen felszínes, semmit nem érő kapcsolatokat az életemben, és megtanultam, hogy inkább vagyok egyedül, mint hamis barátokkal.”

Leiner Laura a nagy sikerű első trilógia után egy újabb bőrt húz le az Iskolák Országos Versenyéről, és mindezt akkora bravúrral teszi, hogy a folytatás ugyanolyan izgalmas, szerethető és kikapcsoló, mint az elődje. A verseny ezúttal egy teljesen új csapattal és új helyszínen folytatódik, a történet beszippantó-faktora azonban a régi.

A Szirtes Gimnáziumból kivétel nélkül mindenki jelentkezik az IOV-ra, ám nagy felháborodásra az igazgató a négy leginkompetensebbnek tűnő diákot választja ki, hogy megmérkőzzön a többi iskola kiválóságaival. A címvédőknek egyáltalán nincs könnyű helyzetük, Kocsis azonban bízik benne, hogy a balhés Sára, Vivien, Rajmund és Dominik fogja a legjobban bírni a rájuk nehezedő nyomást. Az élménytábor a kietlen pusztaságban spoiler kerül megrendezésre, a verseny pedig már a kezdetektől teljesen új kihívások elé állítja a résztvevőket. Az egyetlen visszatérő szereplő Kocsis, aki továbbra is a közösségi média koronázatlan királyaként posztol és élőzik az IOV-ról, a legszórakoztatóbb karakter képzeletbeli díja egyértelműen őt illeti meg. Az írás egyetlen hibája, hogy a második trilógia részei sem egyben jelennek meg, így bizony várni kell még a folytatásra.

2 hozzászólás
Naiva P>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Teljesen kikapcsolt és közben végig fülig ért a szám. Ezért szeretem annyira Laura könyveit. Eleinte nem kizárt, hogy szkeptikus voltam; minden logikát, vagy következetességet mellőzve, de miért nem lehet ugyanazokkal a szereplőkkel tovább vinni a történetet?! De már néhány elolvasott oldal után tudtam, hogy jó lesz ez. Egy idő után már nem is bántam, hogy új szereplőkkel vitte tovább a történetet, hiszen az egy teljesen más történet és más hangulatú. Örültem is neki.
Szerettem az új szereplőket, de Kocsis igazgatót is bírom, pedig most is gyakran kiakasztott. Nincs élete? Családja? Olyan hóbortos. De a kommentszekciót olvasva mindig felteszem azt a szállóigévé vált kérdést, hogy „Itt mindenki hülye?”
Kíváncsian várom a folytatásokat.

15 hozzászólás
dontforgettosmileandread>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Csoda könyv, megint. Az írőnőben ismét nem csalódtam , kedvenc lett azonnal.
Egy könyv, ahol tiszta lappal indulsz.
Megtanít, hogy mindenkinek kijár az, hogy bízzunk bennük!
Számunkra is újak a szereplők, tökéletesen vezeti a szálakat. Mi sem tudunk többet, mintsem,hogy valami miatt mind a négyen számkivetettek lettek a közösségből. De csak úgy, ahogy Kocsis igazgató, mi is adunk nekik ÚJ ESÉLYT.
Először, mások kommentjeiből olvassuk, mivel bélyegezték meg a csapat tagjait az iskolatársak.
Laura tökéletes fűzi és késlelteti az esemény szálakat. Csak olvasod, olvasod és vársz, mikor „robban” az időzített bomba és adjak ki magukból a versenyzők azt, amit még önmagukban is nagyon nehéz lezárni , nemhogy úgy, hogy mások tesznek róla, hogy folyamatosan szóbeszédben legyenek.
Nagyon tetszett ez a csapat, talán egy kicsivel még jobban szerettem őket, mint az előző trilógiában.
Nagy izgalommal vetettem bele magam a regénybe, kíváncsi voltam , milyen új feladatokat találnak ki az Iskolás országos versenyének szervezői. A verseny maradt a régi, vagyis soha, semmi nem az, aminek látszik. Kocsis azóta hatalmas népszerűségre tett szert, itt is hozza a -formáját , sokszor nagyon nagyokat kacagtam rajta. Hihetetlen jó fej. Csak úgy, mint az új csapat, kellemeset csalódtam.
Továbbra is azt mondom, nehéz az LL könyveknél maibbat találni. A szavak, a fogalmazások , a kommentek tökéletesen beleillenek a mai fiatalok életébe. A szituáció pedig szintén bárkivel megtörténhet.
A helyszín közel áll a szívemhez: Hortobágy és környéke. Nagyon izgalmas volt úgy olvasni, hogy szinte haza járok. E tekintetben nem tudott újat mutatni, de örülök, hogy a Hortobágy és környéke lett a helyszín. A „semmi közepén ” is lehet szuper kalandokra szert tenni , rengeteg a program lehetőség, amiből egyaránt kapnak az olvasók egy kis ízelítőt.
És természetesen, helyet kap egy kibontakozó szerelmi szál is, illetve új bonyodalmak, aggodalmak.
Egy biztos, várom a folytatást!
Sára, Vivi, Rajmund, Domi(nik): alkossatok nagyot!
Köszönjük, Laura!

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Már a legelején tudtam, hogy ezzel a kötettel új kedvencre bukkantam, bár ez LL-től már alapelvárás számomra, nagyon szeretem az írónő köteteit. Mindegyik kötetén sokat nevettem eddig, a karakterek mindegyike egyéni személyiséggel rendelkezik néha már-már abszurd tulajdonságokkal karöltve.
Mikor LL bejelentette, hogy még egy IOV trilógiát elindít, nagyon megörültem neki, mert az első is nagyon tetszett. Ezúttal új szereplők indultak el az IOV versenyre, hogy az iskolájuk nevében megmérettessenek a többi suli diákjaival. Nagyon tetszik az ötlet, hogy ezúttal spoiler Tahi tanár urat is bírom, bár kőkemény vasszigorral fordult az elején még a versenyzőkhöz, menet közben ő is felfedezte, hogy több is rejlik ezekben a diákokban, mint amit eleinte elvárt tőlük, vagy amit feltételezett velük szemben. Mind a négy versenyzőt nagyon bírom, igazán jó csapatmunkát végeznek annak ellenére, hogy a suli többi diákja a neten trollkodva rosszabbnál rosszabb dolgokat ír róluk, ezzel sokszor a bizonytalanságba taszítva a négyes tagjait. Rajmundot bírom a legjobban, tök aranyos, ahogy Sára felé viszonyul, segíti, vigasztalja, mikor arra van szüksége, máskor meg hozza a vicces, mosolygós, rosszfiús stílust.
Alig várom, hogy megjelenjen a következő kötet is és olvashassam. *-*

Noémi_Zsófi_Tóvári P>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Leiner Laura megalkotott egy olyan eseményt, amivel kapcsolatosan, ha még 10 trilógiát írna, szerintem akkor sem unnánk meg :D (Menő lenne, ha ezt a valóságban is megszervezné valaki az Iskolák Országos Versenyét.)
Ezt a négyest is nagyon megszerettem, teljesen más karakterek, mint az első trilógia főszereplői. Mind a négyen olyan fiatalok, akiket valamiért megbélyegeztek az iskolájukban, negatív népszerűségnek örvendenek. A könyvben megjelenő kommentek elég durván bírálják őket. A témaválasztás szerintem mindenképp 10/10, amellett, hogy aktuális és fontos, egy nagyon jó és egyedi nézőpontból közelíti meg.

„Az a jó az előítéletekben, hogy semmit nem tehetsz ellene, ellenben rendesen szívsz miatta, úgy kábé életed végéig.”

Ebben a könyveben a főszereplő, Sára lelkivilágáról, vívódásairól (szerencsére) kevesebb oldalon olvashatunk, mint az előző trilógiában Hannáéról. A feladatok továbbra is nagyon kreatívak és élvezhetőek, a többi csapatot egyelőre még nem nagyon ismerhettük meg, kíváncsi vagyok rájuk! Imádom ezt a stílust, humort, nagyon várom már a folytatást!
spoiler

Pandaaaa P>!
Leiner Laura: Bízz bennem

„Más igazgató: Én vagyok a diákok kedvence. Kocsis: Fogd meg a gulyáslevesem”

Nagyon nagyon vártam már az új trilógia első részét és azt kell hogy mondjam nem csalódtam, sőőőt még jobban imádtam, mint az első trilógiát. :D
Valahogy közelebb éreztem magamhoz Sáráékat, olyan hétköznapiak és nem olyanok akiket azért küldtek, mert valamiben kiváltságosak és ez nagyon szimpi nekem.
Jó volt megismerni a történetüket, hogy kivel mi történt és nagyon tanulságos, hogy az ember csakegyet hibázik utána legtöbször tényleg az alapján ítélik meg az embert és ez gáz. :/
Sárát, Vivit, Rajmundot és Dominikot is nagyon megkedveltem. Tahiban is pozitívan csalódtam, viszont Panna egy kicsit idegesített :D De mindenki nagyon jó fej. Kocsison pedig egyre többet nevettem, nagyon belelendült :D
Nagyon tetszettek a feladatok, kíváncsian várom, hogy a továbbiakban mik lesznek, itt Hortobágyon.
Annyira de annyira tudtam hogy most nem másik csapatból lesz A srác hanem csapaton belül és olyan jóóóó ♥♥♥
Tűkön ülve várom a folytatást! ♥♥♥

Cs_N_Kinga P>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Nos újabb nagyon szuper könyv. Nagyon megszerettem az új csapatot, és hogy mennyire is sikerült megszeretnem őket mutatja az öt csillag úgy, hogy nagyon hiányoltam a humort belőle. Jó-jó volt benne, de nem közelítette meg az első trilógiát. Azért rengeteget mosolyogtam. Annyira jó Laura, most várhatom a folytatásokat.:(((( Pedig szívesen venném a kezembe a folytatást, akár most azonnal. Még nem nagyon van kit utálni, esetleg a kacsás fiúkat, semmi esetre sem a négy szereplőnket. Még a tanárt is megszerettem, és szerintem még Rajmundnak is sikerült. Az utolsó feladatnál pedig, hát nem is tudom én hogy csináltam volna meg, mert ezt mindig akkor tudjuk meg ha ott vagyunk. Az új feladatok is tetszettek, de hát nem is tudok olyat írni ami nem tetszett volna be az előbb említett hangos felnevetések hiányán kívül. Jöhet a következő!

5 hozzászólás
Chöpp P>!
Leiner Laura: Bízz bennem

Bevallom igaztalan előítéletek miatt nagyon sokáig egyre hátrébb csúsztattam ezt a könyvet az olvasandók listáján. Be kell vallanom az előítéleteim hibásak és igazságtalanok voltak. Leiner Laura jó író, kiváló, nagyon tehetséges mesélő és igazán roppant élvezetes helyzeteket tud kitalálni hősei számára. Ezennel megkövetem és töredelmesen elnézést kérek! Bár Szent Johanna gimit továbbra se fogok olvasni, de az Iskolák Országos versenye trilógiákat mindenképpen. Sőt! Az igazság az, hogy alig várom, hogy a kötelező ifjúsági irodalmon túl legyek és belefoghassak!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Shadowgirl_>!

Hogy jeleled azt, hogy „én hülye eddig észre sem vettem, hogy mennyire átkozottul szép vagy?”

435. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fehér Rajmund · Major Sára
Pandaaaa P>!

„Más igazgató: Én vagyok a diákok kedvence. Kocsis: Fogd meg a gulyáslevesem”

264. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kocsis igazgató
16 hozzászólás
Molylány_FP>!

– Elnézést, elnézést, bocsánat, köszönjük – szólt azoknak, akiket kikerültünk, akik közül többen furcsán néztek ránk, egy idősebb nő pedig szó szerint felháborodva vizslatta a (lufival) kitömött hasamat, mire Rajmund odaszólt neki.
– Nem én voltam – tagadta a fejét rázva. – De felnevelem becsülettel! – tette hozzá, mire a nő felháborodva, tátott szájjal nézett rám nem tagadva, hogy mit gondol rólam, mire hangosan felröhögtem, és akartam mondani valamiféle magyarázatot, de egyrészt a nevetéstől sem tudtam, másrészt Rajmund elrángatott onnan, és sietve kerülgettük tovább az embereket.
– Kösz, hogy nem hagysz cserben a lufigyerekemmel – szóltam előre Rajmundnak, aki vidáman nézett vissza rám a válla felett.
– Ez alap, Major – mosolyodott el, aztán kijáratot meglátva maga mellé húzott, és rohanni kezdtünk.

380-381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fehér Rajmund · Major Sára
Könyvmoly_Eszti>!

Ha valamit megtanultam a történtekből, az az, hogy nem gond, ha kilógsz a sorból a tökéletesek között. Olyankor keresd a hozzád hasonlóan elcseszettek társaságát, mert ők szó nélkül befogadnak.

337. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Major Sára
Nikii9125>!

– Fogadjunk, hogy egy percen belül odaadod… – vigyorogtam.
– Szerinted – forgatta a szemét.
– Oké, te akartad – mondtam, majd a többiek felé néztem. – Tanár úr… – szólítottam meg Tahit.
– Ezt nem mondod komolyan – röhögött fel Rajmund, miközben a fizikatanár unottan megrázta a fejét.
– Bármiről is van szó, Fehér, te vagy a hibás – közölte a tanár, mire mindannyian felröhögtünk, és Rajmund egy „nyertél” biccentéssel felém dobta a telefonját.

478. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fehér Rajmund · Major Sára · Tahi Dénes
Nikii9125>!

– Száz szónak is egy a vége, ne foglalkozzatok a hozzászólásokkal.
– Jó – biccentettünk.
– De akkor a tanár úr se – közölte Vivi, mire Tahi meglepetten nézett rá. – Mármint – fújt Vivi egy rágólufit. – Azért a tanár úr is kapja az ívet rendesen a posztok alatt…
– Ó, nem, azért a két eset nem ugyanaz – ingatta a fejét a tanár, mire érdeklődve néztünk rá, várva, hogy folytassa. – Én élvezem a rólam szóló kommenteket, aztán a hozzászólóval találkozunk szeptemberben. Majd akkor meglátja, hogy feleltet egy hercegnő – tervezte el a bosszúját a beszólásra, amit hallva akaratlanul is felröhögtünk.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Felcser Vivien (Vivi) · Tahi Dénes
Pandaaaa P>!

[…] Megvolt a csapatunk. Fehér Rajmund, Felcser Vivien, Major Sára és Pap Dominik. A címvédők.

30. oldal

Málnika>!

Nem kitörölni akarjuk a múltat, mert azt már nem lehet. Mi csak magunk mögött akarjuk hagyni, és továbblépni.

406. oldal (L&L, 2020)

Pandaaaa P>!

– Hát ezekbe meg mi ütött? – kérdezte a kiabálást és futkározást látva.
– Elfogyott a lekváros bukta – közölte Rajmund. – Rosszul viselik… – tette hozzá a tálcáját átadva.

197-198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fehér Rajmund
10 hozzászólás
megnyuvasztusz >!

– Az mi? – kérdezte, felfedezve a piros borítékunkat.
– A holnapi feladatra vonatkozó infó – feleltem, és a borítékot a tanár felé nyújtottam, aki kivette belőle a fotót, és alaposan szemügyre vette.
– Jutottatok valamire? – kérdezte végül.
– Szerintünk erőnléti vagy sport lesz – mondta Vivi.
– Én is erre gondolnék – töprengett, aztán végignézett rajtunk. – Megbeszéltétek már, kit küldtök? – érdeklődött.
– Még nem.
– Major és Fehér menjen – mondta, majd a döbbent arckifejezésünket látva hozzátette. – Sára edzett a tánc miatt, Rajmundot meg egyszer láttam átmászni a kerítésen, amikor meglógott a Szirtesből a témazáróm előtt. Olyan gyors volt, mint a villám.
– A jelek szerint annyira mégsem – dünnyögte Rajmund. – Akkor… – esett le neki, és eltátotta a száját. – Ezek szerint a tanár úr köpött be? – háborodott fel.
– Még szép, mit vártál?
– Kocsis majdnem kirúgott emiatt! – akadt ki Rajmund teljesen.
– Azt akartam elérni – felelte Tahi egyszerűen. – Mondom, kimásztál a kerítésen a témazáróm elől! – emlékeztette feldúltan.
– Mégis mit tehettem volna, ha a kapun nem engedtek ki?

167. oldal, 7. fejezet (L&L, 2020)


A sorozat következő kötete

Iskolák versenye II. trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Kerstin Gier: A fiúk olyanok, mint a rágógumi
Szabó Tünde: A hacker
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Kasie West: A távolság relatív