Bábel 2939 csillagozás

Leiner Laura: Bábel Leiner Laura: Bábel Leiner Laura: Bábel

Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers.
Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával együtt vesznek részt. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos, ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, az orvosi sátorban töltött hosszú órák és a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. A folyamatos bulizás, sátorozás, a koncertek és a legelképesztőbb közös élmények felejthetetlenné teszik ezt a hét napot, sőt, talán az egész nyarat.
„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!” (Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Carta Teen, Budaörs, 2022
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653056
>!
Carta Teen, Budaörs, 2020
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653056
>!
L&L, Budakalász, 2020
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653056

3 további kiadás


Enciklopédia 61

Szereplők népszerűség szerint

Kiss Szabolcs (Szasza) · Németh Kolos · Herczeg Napsugár (Napsi) · Latter Zsófia · Herczeg Boldizsár (Boldi) · Kocsis Márton (Hipó) · Abdul Farouk · Punk (Bábel) · Dr. Dabil Farouk · Szekuritis · Völgyi Petra · Anthony Kiedis · Latter Bianka (Bius) · Baráth Krisztina · Latter Kálmán · Latter Kálmánné Ildikó · Eulália · Luca Rossi

Helyszínek népszerűség szerint

Pápa · Nagykanizsa · Kelenföld


Kedvencelte 822

Most olvassa 340

Várólistára tette 237

Kívánságlistára tette 282

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Leiner Laura: Bábel

Szögezzük le először is, hogy nem én vagyok a célközönség. Ez a könyv szórakoztató, néhol vicces, kissé nagyon túlírt és kegyetlenül rózsaszín. Valóban jól leírja, hogy milyen egy fesztivál, de azért látványosan kerüli a szex és drogok témakört. Jócskán fárasztott a főhős Zsófi esetlensége, gyerekessége, amit bátran vállal nyilvánosan is a közösségi felületein (Ez nem kínos?). A szereplők eléggé kétdimenziósak és a végkifejlet teljesen kiszámítható volt számomra. Mindemellett többször felnevettem (papa és a macska vagy a szülők Facebook kommentjei) vagy elmosolyodtam (esküvői rész). Ugyanakkor bosszantott, hogy a főhős lány kb egy koncertet se nézett végig a fesztiválon, csupán a fakultatív kísérő programokon és ivóhelyeken lődörgött. (Ez valós lenne?) Egynek jó volt, de újra nem olvasnám. Később biztosan próbálkozom még LL könyveivel. ;)

>!
Ciceró, Budapest, 2013
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398232
17 hozzászólás
kiruu>!
Leiner Laura: Bábel

Laura újabb remekműve, annyira elvarázsolt, hogy fel se tűnt, hogy Justin Biebert hallgatok és éneklek. as long as you lalalalalalaaallaaa, na jó abbahagytam:D Tények, a könyv kiolvasása után:
– jövőre megyek fesztiválozni
– elkezdek egy jónak ígérkező fesztivált keresni jövő nyárra
– jó gyerek leszek, hogy anyu elengedjen
– elkezdek pénzt gyűjteni
Ennyi. Illetve még keresek egy Napsit, egy Hipót, egy punkot, egy Kolost, egy Szaszát és álmaim pasiját, Abdul Faroukot! Ugyanis, Zsófi azt mondta, hogy nincs fesztivál szerelem nélkül. Hm. Hol vagy Abdul?
http://www.youtube.com/watch…

10 hozzászólás
Lillsz>!
Leiner Laura: Bábel

Annyira jó, hogy NAGYON! :D
Most arra vágyom, hogy felüljek a vonatra és elmenjek a Bábelre! Tényleg! Csak hát kár, hogy nincs igazából ilyen fesztivál. :( 5/5

6 hozzászólás
FairyDust P>!
Leiner Laura: Bábel

Ó, Leiner Laura az én gyermeki lelkem fénypontja.
Mondhat bárki bármit, az irónő zseniálisan hozza a fiatalok által megélt mindennapokat. Akármelyik LL könyvet olvasom, mindig úgy érzem mintha velem is megtörtént/megtörténhetett volna, és ez az ami utánozhatatlan kategórián belül.
Soha nem voltam fesztiválon, és nem is leszek mert nem az én világom, de ez a könyv tökéletesen átadta, hogy is képzelem el. Megvolt a már jól ismert Laura szereplőgárda. Voltak itt komolyak, viccesek, szánalmasak, és persze a főszereplő lány ügyes-bajos dolgai. Ezek a személyiségek minden könyvében visszaköszönnek, csak máshogy hívják őket, vagy esetlegesen nemet változtatnak.
A másik Laura védjegy, az a furcsa becenevek megalkotása. Ott volt Szasza, akiről meg voltam győződve hogy lány, aztán mikor kiderült hogy fiú, akkor is folyton lánynak hittem. Mókás volt, hogy elszórakoztattam magam egyetlen beceneven.
A kedvenc szereplőm Hipó lett, a hipochonder fiú. Minden megszólalásán mosolyogtam, remek volt végigkövetni, hogy egy képzelt beteg – tisztaság mániás ember, hogy éli túl a fesztivál adta puritán körülményeket.
Nyár végén olvastam a könyvet igen egy kicsit megcsúsztam az értékelésével, de még mindig emlékszem az érzésre, milyen volt végig kísérni a kis bagázs mindennapját.
Ahogy fejezetről-fejezetre olvastam, részévé váltam a társaságnak, és átéltem velük napról-napra a fesztiválélményt.
Az egyik legjobb nyári olvasmány, szinte biztos vagyok benne, hogy jövőre újraolvasom. Akinek hiányzik a napsütés és a nyári hangulat, csapja fel a könyvet és olvassa el, nem fog csalódni. :)

UPDATE #1
Újraolvastam 2018-ban és a helyzet változatlan. Jövő nyáron is elolvasom. :D

2 hozzászólás
Linszyy P>!
Leiner Laura: Bábel

Pozitív csalódás volt ez a könyv, ami a legelső volt nekem az írónőtől.
Jó kikapcsolódás volt olvasni, nagyon hiteles volt a fesztiválozás bemutatása, tetszettek a különleges karakterek, és főleg Zsófi az RHCP-imádatával. :D
Azért is ezt választottam, mert én is nagy rajongója vagyok a Red Hotnak, és így egy nagy pluszt is adott az alapsztorihoz az írónő. De felesleges volt félnem, mert magával ragadott ez a gondtalan fesztiválélet, mikor egy hétig úgy érzed, kiszakadtál a saját mókuskerekedből, és bármi megtörténhet, de persze semmi rossz.
Volt azért egy-két dolog a sztoriban, ami nem tetszett – szegény Zsófi folyamatosan egyedül hagyása, Napsi és Kolos karaktere, ilyesmik –, de attól még tudtam élvezni a sztorit. Különösen tetszett, hogy blogszerűen volt megírva a történet, így sokkal izgalmasabb volt az olvasása is.
Szerintem jól választottam első próbálkozásnak, lehet, hogy olvasok még Leiner Laurától a jövőben. :)
https://www.youtube.com/watch…

5 hozzászólás
Niki_néni_olvas P>!
Leiner Laura: Bábel

„Mert 21. század ide vagy oda, ezekre szükség van.”

Imádtam megint és mindig! ♥

Jó néhány évvel ezelőtt már olvastam ezt a regényt, de most is ugyanúgy oda vagyok érte, LL stílusáért, bár már kicsit más szemszögből nézem.

Nosztalgia ez nekem, mert én is 2013-ban voltam 17 éves, mint Zsófi.
Konkrétan a tinédzserkoromat idézi ez a regény.
Bár én nem fesztiváloztam, mert nem az én stílusom, de nagyon kedves emlékeket ébresztett fel bennem a középiskoláskoromból.

Olyan sokat emlegették a tanítványaim Leiner Laurát, és amiket épp olvasnak tőle, hogy újra kedvem lett hozzá. Köszi, gyerekek (hétfőn tényleg meg is köszönöm nekik)! :D

Nem csak abban mérem egy könyv minőségét, hogy mennyi idézetet tudok belőle kiemelni magamnak, de ez abban is bővelkedett.

Humoros, mint mindig.
Sok fontos dolgot fogalmaz meg. Kívánom, hogy a most felnövő generációknak is legyenek még ilyen vagy ehhez hasonló élményeik a barátaikkal, mint ez a fesztivál, de erre az online világ egyre nagyobb térfoglalása miatt kevés esélyt látok.
Hálás vagyok, hogy én és a barátaim még ezt a hangulatot tapasztalhattuk meg. Nem azért mentünk „bandázni”, szórakozni, hogy posztoljunk róla, hanem, hogy együtt legyünk és megéljük a pillanatot.

Valóban ebben a könyvben is voltak túlzások, mert egy 17 éves lány már nem feltétlenül álmodozik egy hírességről. De még nekem ez is belefért.

Romantikus végkifejlet, ami igazán szépen volt felépítve.

Humor, jó hangulat, szerelem, nosztalgia, barátság, fiatalság. Ez a Bábel! ♥

ZitussKa>!
Leiner Laura: Bábel

Zsófi és a csapat többi tagja is azzal a céllal ment el fesztiválozni, hogy végzős évük előtti utolsó nyáron emlékkel gazdagodjanak és időt töltsenek együtt. Közben szerelem és új barátságok szövődtek amiről elmondhatatlanul jó volt olvasni :) Nekem is mikor máskor lenne aktuálisabb ezt olvasni, mint végzős évem előtti nyáron? Nem vagyok egy tipikus fesztiválarc, utálom a részegeket, a tömeg tolongását és véget nem érő zajongást (akár egy koravén házsártos mama, nem igaz?:D) De mit mondhatnék, ilyen vagyok és emiatt, hogy távolról figyelhettem az őrültségeiket, nagyon jól szórakoztam! Hibbant, különc és lehetetlen az összes karakter! De olyan szórakoztató módon, hogy nem lehet őket nem szeretni! Imádom a laza Szaszát, a cinikus Kolost, a csajozó Abdult ès Hipót, az összes fellelhető betegségével együtt:D Napsit minden hibbantságával és Zsófit is minden bénaságával együtt zártam a szívembe. Ó, Boldi pedig egy állat :)) Kedvencet avattam!
Ez a könyv maga a nyár!

Dsheavenofbooks>!
Leiner Laura: Bábel

Itt a nyár, a fesztiválszezon, és megjött a kedvem a könyv újraolvasásához. Nem bántam meg.

Furcsa volt 2-3 év után újra olvasni (na persze az elmúlt időkben azért 1-2x belelapozgattam), és azt vettem észre, hogy ez a könyv még mindig leköt, még mindig érdekel, még mindig tetszik. Persze vannak hibái, mint például az, hogy egyszerűen Zsófi azt érezteti, hogy jaj, ő de különleges, hogy spoiler
Viszont nagyon szerettem a könyv stílusát. A szereplőket. Laura olyan álom/tökéletes barátokról és társaságokról tud írni, hogy az valami hihetetlen. És igen, most nézzünk körül a való életben.. :D Nagyon tetszett a könyv hangulata, a fesztivál érzés. Sajnos én még nem tudtam ott lenni egy igazi több napos nemzetközileg ismert és elismert fesztiválon, amit nagyon sajnálok, és bár tehetnék ellene, de addig is itt ez a könyv.
Furcsa volt, hogy a végén én is elszomorodtam, nekem is hiányzott az egész. Kemény a búcsú, az egyszer biztos.

A karakterek mint írtam, fantasztikusak, a helyszín… bár lenne tényleg egy Bábelfeszt. Remélem, hogy mindannyian átélhetünk a valóságban valami hasonlót! :)
Nagyon ajánlom a könyvet, pláne, így nyáron! :)

UI: Az új borító valami csodálatos, bár a régi példányomat nem adnám.
UI2: Igen, azóta Red Hot Chili Peppers megy éjjel-nappal nálam.:D

janka0416>!
Leiner Laura: Bábel

Borító: 5/5 – tetszetős :)
Cselekmény: 5/5***
40% – Fesztivál
30% – Humor
20% – Szerelem
10% – Déja vu
Először is… én azt hittem,hogy:
– Zsófi Abdullal fog összejönni :D
Másodszor:
– már megint nem a fő szereplővel szimpatizáltam, Kolos lelki társak vagyunk! :D
Harmadszor:
– ennyit még az életben nem röhögtem… :”DD
Mit is mondhatnék? – Imádlak SZJG, imádlak Bábel! :)
Ha esetleg valaki a molyon szeretne elmenni fesztiválozni,szívesen csatlakoznék hozzá :D Hátha én is találkozom egy Kolossal :D
*One Republic – If I Lose Myself * – http://www.youtube.com/watch…

22 hozzászólás
NySara95>!
Leiner Laura: Bábel

Úgy gondolom, ha Leiner Laura egy aszalt datolya szemszögéből írna regényt, az is jó lenne!

A Bábel volt az én próbám. A teszt-könyv, mely eldöntötte, a jövőben is tűkön ülve fogom-e várni az új regényeit. Az eredmény pedig pozitív lett, meg is született a gyermek, büszkén vállalhatja, és fél év múlva, Laura új regényének megjelenésekor (hű, az de soká lesz ) biztosan az elsők között leszek, akik elolvassák majd.

Az aggodalmakkal ellentétben (az enyémmel is) Latter Zsófia cseppet sem hasonlít az SzJG-ből megismert Rentai Renátára. Ő egy teljesen új karakter, új ember, aki az olvasó szívéhez nő szarkasztikus stílusával és szeretni való őrültségével (gondolok itt a biztonságiakkal kötött bonyolult kapcsolatára, a kleptomániájával mely a VIP jegyekre specializálódott új betegségféle, és a kólás dobozokhoz fűződő szoros kapcsolatára). Ha esetleg látható is némi hasonlóság a két hölgy között, véleményem szerint az az írónő sajátos stílusának köszönhető, ami összeköti Leiner Laura eddigi, és valószínűleg jövőben megjelenő könyveit is, de nem annyira, hogy zavarja az olvasót, csak hogy régi ismerőseként üdvözölhesse az újakat.

A könyv olvasása közben három dologra lettem figyelmes:

1. Nem volt kedvem netezni, enni, telefonálni, zenét hallgatni, stb. , csakis kizárólag a könyv érdekelt, holott ilyen az SzJG óta nem fordult elő velem. Valami mindig érdekesebb volt, de nem most!

2. Saccperkábé két percenként hangosan felnevettem. Nem, nem elmosolyodtam, nevettem. Hangosan. A szüleim minimálisan nézhettek hülyének csak, ahogy időnként hisztérikus kacagás szűrődött fel a szobámból (nem beszélve a kávézóról, ahol ismeretlen emberek lehettek ennek fültanúi).

3. Hamarabb kiolvastam, mint egy fele ekkor, nagyobb betűs könyvet (ami pedig szintén egy nagyon jó könyv!).

Nagyjából ezeket érzékeltem, a külvilágot pedig csak minimálisan (oxigén, víz). Ott voltam én is a Bábelfeszten, és ennél színesebb az élmény filmen sem lehetett volna. A „képfeltöltésekkor” a képleírások annyira élethűek, hogy tényleg láttam magam előtt a megörökített pillanatokat, a videókról már nem is beszélve! Hihetetlen, mikre képesek a szavak!

Szerintem ezután elhiszitek nekem, hogy ez egy jó könyv,. És mivel jó könyv, érthető, ha nem írok a cselekményről, mert hogy őszinte legyek, nem is lehet átadni azt, amit ebben olvastam máshogy, mint az illető kezébe nyomni a könyvet. Így mindenki, aki eddig hezitált, megvegye-e a Bábelt, ne hezitáljon, hanem robogjon el, és szerezze meg!Garantáltan jól fog szórakozni, aki megteszi! Ha nem, lehet itt panaszkodni, engedélyezem, csak adjatok a könyvnek egy esélyt! (Nálam az SzJG elé került, sokkal, pedig az sincs hátul!).

Bővebben itt: http://akonyvkotelez.blogspot.hu/2013/08/leiner-laura-b…


Népszerű idézetek

DreamerGirl>!

– Hipó, ülj vissza – kérleltem.
– Jól vagyok itt így – álldogált, és nagyon úgy tűnt, hogy esze ágában sincs visszaülni.
– Pápáig állni fogsz? – csóváltam a fejem.
– Ne má'. A Vatikánig megyünk? – csodálkozott Szasza.
– Te hülye vagy – röhögött fel Napsi.

32. oldal (Ciceró, 2013)

DreamerGirl>!

Tudtam, hogy gondolatban már mind megérkeztünk, mert a következők hangzottak el:
– Jövök, Bábel feszt! – bólogatott Napsi.
– Jövök, Atesz! – tette hozzá Abdul.
– Jövök, csajok! – csatlakozott Szasza.
– Jövök, Anthony Kiedis! – suttogtam izgatottan.
– Jövök, orvosi sátor! – ábrándozott Hipó.
– Jövök, kannás bor! – szólt a punk.

31. oldal (Ciceró, 2013)

Gaby33>!

– És a macska? – kérdezte
– Nincs macskánk – sóhajtottam lesütött szemmel.
– Őt is vitted? – érdeklődött tovább; nem zavarta az apró tény, miszerint nincs macskánk.
– Igen, itt van – vonogattam a vállam. – Várj – tartottam a telefont Szasza felé. – Nyávogj.
– Mi van? – szaladt fel a szemöldöke.
– Nyávogj már! – böktem bele az oldalába.
– Miaú – szólt, aztán pislogás nélkül meredt maga elé. – Nem hiszem el, hogy belenyávogtam a telefonba. Józanul.
– Papa! Figyelj csak, kérdeznék valamit – próbálkoztam.
– Igen?
– Használhatnám a bankkártyám? Kicsit elszámoltuk magunkat, és nincs nagyon pénzünk. A többiek megadják, amint hazaértünk.
– Hol vagytok? – Kérdezte. Említettem már, hogy papi kicsit szenilis?
– A Bábelfeszten. Koncerten. Tudod.
– A macska is?
– Igen, az is.

341. oldal (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Kiss Szabolcs (Szasza) · Latter Zsófia
Cheril>!

– Abdul, apád keres – nyújtotta Hipó a telefonját.
– Miért?
– Mert a fia vagy.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abdul Farouk · Kocsis Márton (Hipó)
Gaby33>!

[…] de Boldizsár… hát, nála nagyobb állattal még életemben nem találkoztam. Nem vicc. Az az ember egyszer fogadásból fél perc alatt megevett egy sajtburgert. És nem az a baj. Hanem, hogy nem csomagolta ki.

20. oldal (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Herczeg Boldizsár (Boldi) · Latter Zsófia
brabiviki>!

– Mi ez, egy elefánt? – vágta magát hasra Szasza, és a fejére húzott mindent, amit a sötétben ki tudott tapogatni.
– Te könnyen beszélsz, nem melletted fekszik – suttogtam a két fiú közt nyomorogva. Az egyik úgy horkolt, mint egy dinoszaurusz, a másik meg másodpercenként fészkelődött, azzal ment az agyamra.
– Attól még hallok – dobálta le a fejéről Szasza a cuccokat.
– Szerinted a többiek alszanak? – kérdeztem, felé fordulva. A válaszát nem hallottam, mert Abdul éppen kifújta a levegőt, mindezt olyan hangon, mint egy gőzhajó.
– Lökd már meg a fejét! – utasított.
– Mi? Nem lökdösöm, alszik – feleltem.
– De béna vagy – tápászkodott fel, majd áthajolva rajtam, és egyúttal belekönyökölve a bordámba, egy erős csattanást hallottam.
– Te felpofoztad? – tartottam vissza a röhögésemet, aztán, mivel Abdul megébredt, mozdulatlanná dermedtem, és Szaszával együtt úgy tetem, mintha békésen aludnánk.
– Hmmm – tűnődött el Abdul hangosan, én meg összeszorított fogakkal koncentráltam, nehogy felröhögjek. Ez nem volt könnyű, mert Szasza a sötétben megmarkolta a hálózsákom mellett pihentettet kezemet, ami persze annyira nevetésre ösztönzött, hogy majdnem megfulladtam. A következő percben azzal hülyültünk, hogy egymás kezét szorongattuk, megpróbálva lebuktatni a másikat.
[…]
Bambán pislogtam felé, Boldi viszont ügyet sem vetett rám, hanem óriásit sózott Abdul hálózsákjára, aki azonnal megébredt.
– Megőrültél? – kérdezte rekedten. Nem csoda, hogy elment a hangja, többórás koncertet adott a tudta nélkül.
– Ember! Most aztán fejezd be a vonyítást, pitymallik odakint! – szólt durván.
– Hallod! Te pofoztál meg? – ébredt fel teljesen Abdul.
– Nem, de foglak! – húzta vissza a cipzárt Boldi, és visszament aludni.
– Abdul, szerintem csak álmodtad – suttogtam óvatos mosollyal.
– Lehet – vonta meg a vállát. – Jó éjt, Zsófi.

146-148. oldal, Második nap, 4:39 (Ciceró, 2013)

bzsolti10>!

Latter Zsófia új képet töltött fel a Bábelfeszt albumba.
Dr. Dabil Foruk és tizenegy további ember kedveli ezt.
54 komment
Kocsis Hipó Márton Hol vagy Zsófi?
Herczeg Napsugár Mi ez, egy mező???
Kocsis Hipó Márton Én nemtom'.
Kiss Szabolcs Szasza Emberek, Zsófi elgyalogolt az Alpokig? :D
Latter Zsófia Milyen Alpok? Milyen mező? Itt ülök a… fogalmam sincs, hol.
Herczeg Boldizsár jódlizol,mi?
Latter Zsófia Igen, Boldi, egy tehén mellett. Itt vagyok a mosdók mögötti réten.
Abdul Farouk Milyen rét?
Kiss Szabolcs Szasza Milyen mosdó?
Latter Zsófia A térkép jelöli.
Herczeg Napsugár Milyen térkép?
Kocsis Hipó Márton Én megtaláltam.
Latter Zsófia Tényleg? Nem látlak, várj, integetek.
Kocsis Hipó Márton Mármint a térképen találtam meg.
Latter Zsófia Ja. Oké.
Dr. Dabil Farouk Milyen a fesztivál, gyerekek?
Latter Zsófia Köszönjük, szuper! :D
Kocsis Hipó Márton Farouk doktor! Jó napot! Ég a torkom!
Dr. Dabil Farouk Csak ég vagy kapar is?
Abdul Farouk Apu, ne kommentelj már a barátaim képeihez, tiszta ciki!

155-156. oldal (Ciceró, 2013)

bzsolti10>!

– Nem segítenél? – kérdeztem kínomban végül a punkot.
– Van egy cigid? – kérdezett vissza halkan, szinte motyogva.
– Nem dohányzom – ráztam meg a fejem.
– Akkor cigid sincs? – próbálkozott tovább. Na, hát akkor ő ezt a témát nem adja fel könnyen.
– Nincs. Amúgy a vonat nemdohányzó.
– De én az vagyok.

30. oldal (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Latter Zsófia · Punk (Bábel)
k_a_reading>!

A szüleim jól kijönnek a legjobb barátnőmmel, azt hiszem, a legkedvesebb jelző, amivel sok év óta illetik, az a „degenerált” kifejezés, ami talán durván hangozhat, de a valóságtól annyira nem áll messze.

17. oldal (Ciceró, 2013)

Szelén>!

– Szasza? Szasza, kérlek szépen, Eulálialandben van Euláliával, a kutyájukkal, Euláldoggal, az Eulália utca harmincban, Eulália városban.

Kapcsolódó szócikkek: Eulália · Kiss Szabolcs (Szasza) · Latter Zsófia

Hasonló könyvek címkék alapján

Bakó Liza: Csíííz!
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Meg Cabot: Az a balfék Tommy Sullivan
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár
Zoe Sugg: Girl Online – A turné
Kollár Betti: Kosársuli