Akkor ​szakítsunk 2042 csillagozás

Leiner Laura: Akkor szakítsunk Leiner Laura: Akkor szakítsunk Leiner Laura: Akkor szakítsunk Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Miért kell a szilveszternek feltétlenül az önfeledt bulizásról szólnia? Van az úgy, hogy az ember legfeljebb annyira vágyik, hogy egy rossz film előtt belesüppedjen a kanapéba, csokit és chipset tömjön magába, és közben zokogva búcsúztassa az óévvel együtt a frissen gallyra ment kapcsolatát.
Épp így tervezte Lia is, miután stílusosan, december 24-én szakítottak Norbival.
A barátaik azonban nem pontosan úgy képzelték el az év utolsó napját, mint Lia, ezért a szilveszter éjszaka végül sokkal inkább egy őrült road movie-ra hasonlított, amely fölött mintha mindenki elveszítette volna az irányítást…

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Carta Teen, Budapest, 2023
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653025
>!
L&L, Budakalász, 2020
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653025
>!
Carta Teen, Budaörs, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653025

3 további kiadás


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Szilkó · Norbi · Kornélia (Lia) · Ákos · Miklós · Csaba · Eszter · Szánkó · Brigi · Csabi · Erika (Era) · Golyó Tamás


Kedvencelte 255

Most olvassa 255

Várólistára tette 204

Kívánságlistára tette 260

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

Cheril>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Nem tudok mit mondani. Jobb volt, mint az SZJG, de szerintem ha ezt is másodszorra is elolvasnám, már kevésbé lennék ebben biztos. Van a könyvnek hibája így is, nem is kevés. Kezdve azzal, hogy még mindig megvan az SZJG „feeling”.

Kezdeném egy pozitívummal. Nem tudom mi az oka, hogy a könyvet nem a Ciceró adta ki, mint az SZJG-t. Viszont a könyv nem volt tele elírásokkal, mint az előbb említett sorozat.

Nagyjából ennyi lett volna. Akkor vágjunk is bele, mert hosszú lesz:
1. A borító. Bevallom, szerintem ez lett a legjobb, DE… miért kell mindegyiknek ugyanúgy kinéznie? Ugyanaz a betűtípus… Értem én, hogy mindet Laura írta, de ezen kívül semmi közük egymáshoz. És még sokan csodálkoznak, hogy miért hasonlítják a többi művét az SZJG-hez.
2. Nem akarok leszólni senkit, de Laura rettentően állandósít mindent és eléggé lealacsonyít sok dolgot, embert, bármit. Már az SZJG is tele volt ilyenekkel, pl. hogy ha valaki popot hallgat, akkor utáljuk őt, mert az nyomi. Ez még itt is jelen van, csak éppen kicsit más formában. Drága főhősünk konkrétan minden oldalon elmondja, hogy LEGJOBB BARÁTNŐJE természetes szőke, ezáltal hülye is.
3. A könyv 2 nap cselekményét mutatja be. Ennek ellenére még azt is megtudjuk, hogy három éve az év 125-ik napján a szomszéd néni kisunokája, aki Pesten lakik, mennyit pislantott. Mert ugye az ilyen visszatekintések rettentő fontosak voltak. Olyannyira, hogy a könyv fele ebből áll.
4. Értem én, hogy milyen menő, ha minden könyvben van egy idióta nevű srác, de azért ez már túlzás. Szánkó? Szánkó? Most komolyan? Te jó ég. És azt még meg sem említettem, hogy senki nem tudja a rendes nevét pedig elvileg főhőseink osztálytársa volt.
5. Feltűnt valakinek rajtam kívül, hogy egyetlen karakterről sem tudjuk meg, hogy néz ki? Maximum egyszer megemlíti, hogy milyen színű a haja, de semmi több. Magasság, súly, hajszín, szemszín, hajhossz, arc, ruházat… semmi. Külsőleg a legjobban talán Erát mutatja be, pedig csak kétszer, háromszor jelenik meg.
6. Ami még eléggé bántott, vagy nem is tudom mi a legjobb szó rá, de a Lia beszélget egy sráccal a rossz buliban jelenetnél előjött Laura degradáló énje. Egyébként a Madagaszkár és egyéb mesék lemondása – jelenetre gondolok. Elhiszem, hogy Laura sem szeret mindent, de szerintem a rajongói 70%-a biztosan még ezeket a meséket nézi és szereti is. Vagy a Bud – Terence filmek. Sok film van ami nekem sem tetszik, de nem éppen szép dolog ilyen nyíltan kijelenteni, hogy egyik sem ér semmit.
7. Lia híres Madagaszkáros csengőhangja (I like to move it, move it). Nem, azt meg sem kérdem, hogy egy 17 éves lány miért erre csörög. De egy BULIBAN ahol szól a zene, HANGOSAN. Akkor, hogy a francba hallaná meg az egész terem, hogy neki éppen megszólalt a telefonja. Ilyen helyzetekben még a melletted állót sem hallod, nem még a telefonod.
8. Kedvenc jeleneteim egyike, mikor senkinek semmi baja, de hirtelen a semmiből mindenki elkezdi szidni a másikat, természetesen egyszerre, vagy ha nagyon extrém és új dolgot akarunk, akkor körben állva ordítoznak. És eközben nem látnak, senki sem (természetesen), még azt sem veszik észre, hogy valaki elmegy. Mindezt kb. minden tizedik oldalon.
9. „Elkerekedett szemmel kaptam a hajamhoz, amibe a volumennövelő miatt beleragadtak a hasábburgonyák, és ekkor tényleg bedühödtem.” Kár, hogy a volumennövelőbe, sőt még a hajlakkba sem ragad bele a sültkrumpli.
10. Cipők. Idegbajt kaptam, amikor Lia már az ezredik lányról tépné le a cipőjét, mert magassarkú van rajta. MAGASSARKÚ, érted? Mert ugye a magassarkúk miatt minden lány bevadul, semmi más nem érdekes csak a cipők.
11. Bömböl, röhög és a hasonlók. Rettentő viccesek tényleg. Ja, várjunk csak mégsem. Miért nem lehet használni a kevésbé idióta formáit, pl. a sír és a nevet szavakat?
12. Shop, feeling. Mert ugye sokkal menőbbek vagyunk, ha leírjuk angolul.
13. Vagy a rettenet nagy poénok az új évvel kapcsolatban. Mert ugye rohadt vicces, ha valami egy órája történt, de mondjuk/írjuk úgy, hogy tavaly. Hahaha.
14. Benzin. Egy olyan srác mint Szilkó, nem veszi észre, hogy nincs benzin? Vagy akármilyen hihetetlen már mutatják az autók a benzin állását. De természetesen ki kellett fogynia jó messze a benzinkúttól. Miért is ne?
15. Feltennék még egy költői kérdést. Tudom, hogy a technika világában élünk és szinte mindent a netről lesünk el vagy tanulunk meg, DE… ki az a (inkább nem írok ide semmi jelzőt, mert csúnya lenne), aki YouTube-ról tanul meg mosolyogni és hogy mikor, mire hogyan kell reagálni? Na ne vicceljünk már. És igen, Lia, főhősünk pont ezt tette.
Most akkor jöjjenek a karakterek és egyesek idiótaságai.
– Kezdjük rögtön Liával. Norbi és az ő kapcsolata elsőre engem rögtön Kinga – Zsolti párosra emlékeztetett. Később kiderült nem éppen így van. Lia egy önző, akaratos liba, akinek semmi esze nincs. A legszomorúbb az egészben, hogy a könyvben nem egyszer leírja, hogy mindig mindennek róla kell szólnia. Emellett legjobb barátnőjétől elvár mindent, de ő sosem áll ki mellette. Vagy a kedvencem, olyan természetesen használja a lúzer, barom, stréber jelzőket, mintha valami verset szavalna. De szerintem ez maga Laura hibája, hiszen ugyanígy volt az SZJG-ben is.
– Lia és Szilkó kapcsolata. Nekem a könyv elején úgy jön le a dolog, hogy nincsenek túl jóban. Hiszen retteg még bemenni a szobájába is és nem is érdeklődnek a másik iránt. Viszont néhány oldallal később már aggódnak egymásért, ölelgetik egymást és még sorolhatnám. Ki érti ezt… Ettől függetlenül bírom Szilkót.
– Ákos. Olyan szinten idegesített ez a mindenhol megjelenik, mond egy mondatot és akkor nevessünk dolgot, hogy majdnem kitéptem minden lapot, ahol felbukkant. Mondjuk nem ismerős ez valahonnan? Nem sütötte már el ezt a fergetegesen nagy poént valaki? Ja, de ő volt az a Bábelben. (Punk). Rettentő vicces volt ott is.
– Eszti. Azért nem követett el akkora égbekiáltó bűnt, hogy mindenkinek utálnia kéne. Tényleg egy dög volt, azért amit csinált de nem hinném, hogy ez valamiféle hatással lenne Norbira vagy esetleg Liára. MERT NEKIK SEMMI KÖZÜK NEM VOLT HOZZÁ, KÖNYÖRGÖM.
– Eszti és az osztálytárs. Most komolyan ki az aki a párja minden egyes ismerősét ismeri, volt osztálytársak, haverok suliból, sulin kívülről, neten megismert barátok stb. Mert nekem ne mondják azt, hogy ilyen van. Én is évek óta együtt vagyok a párommal, sőt egy suliba is jártunk, de még most is van olyan, aki az osztálytársa volt, de mintha még csak nem is láttam volna. És nem, nem én vagyok a hülye. Mert jó a memóriám.
Szóval nem értem mit kellett ezt felfújni.
– És akkor a kedvenc. Nem akarok SPOILEREZNI, de most megteszem, még akkor is ha már az elején kitalálható, hogy mi lesz a vége. Azon nem akadok fent, hogy a semmin szakítottak, sőt még azon sem, hogy ilyen eseménydús volt a szilveszterük (velem egy év alatt nem történik ennyi dolog). De azt azért nem nyelem le, ahogy a végén kibékülnek. Veszekszenek, Norbi megfogja Lia kezét és kész vége. Happy end. És nem, nem túlzom el, konkrétan ez történt. Mert ugye a semmin képesek voltak szakítani, veszekedni 300 oldalon keresztül, erre mi történik? Na mi? Megfogja a kezét és bumm. Kész vége. Örökké boldogok. Bárcsak az én gondjaim is így oldódnának meg.

Összességében így elsőre nem idegesít annyira, mint az SZJG, de másodszorra nem vállalnám be. Az utolsó 50 oldal rettentő lapos, bár az előtte lévő majdnem 300 oldal sem tett túl nagy benyomást rám. Maga a történet nem reális, szóval nincs túl sok értelme. A fiatalabb korosztálynak biztosan tetszik, nekem nem. Mindenesetre remélem a fiatalok nem tanulják el Laurától a sok lenézést, a lemondást és egyéb dolgokat. Szerintem egy olyan írónőnek, akinek több tízezer fiatal olvasója van, annak nem ilyen könyveket kéne kiadnia, mert úgyis az lesz a vége, hogy ők is ilyenekké válnak. Mindegy ezt csak én látom így.

28 hozzászólás
Orsi999>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Bárki bármit mondhat, de nekem ez tetszett. Kikapcsolt és teljesen a könyvre figyeltem. Nagyon jó, ha valaki ki szeretne kikapcsolódni. Viszonylag gyorsan lehet vele haladni és nagyon vicces. Már itt jelen volt Laura írói humora, amit annyira szeretek a könyveiben.
Norbi és Lia civódás legtöbbször vicces volt, de azért egyszer-kétszer elég szívesen felpofoztam volna őket annyira idegesítőek voltak. Az ő párosuk lehet, hogy nem tökéletes, de akkor is szeretik egymást, bármit is mondjon a másik, és persze nagyon viccesek együtt.
Szilkónak is a maga módján van humora és nem is annyira kőszívű, mint ahogyan azt az elején bemutatja.
Eszti és Csabi párosa már az elején is túl nyálas volt. spoiler

Fangirl033>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

„Őszintén csodálkozom a tényen, miszerint ez Laura könyve, amit nem szerettek annyira az emberek. Amikor először olvastam el a könyvet, már akkor imádtam minden egyes sorát, és most, hogy kb. századszorra olvasom el, sem változott a véleményem. Számomra ez a mű zseniális, annyira humoros, hogy nincs egy olyan oldal, ahol ne lehetne felröhögni, vagy éppen sírva nevetni, (tapasztalat xD) és közben igazi kikapcsolódás az olvasás, nagyon nem akartam, hogy vége legyen Lia, és Norbi történetének, lehetetlen őket elengedni. Minden Laura rajongónak kötelező olvasmány! ♥”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2018/04/leiner-l…

Lillsz>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

„Megérdemli az öt csillagot. Sokkal, ezerszer jobban tetszett, mint első olvasásra. Ezt a könyvet mindig Szilveszter, Karácsony közeledtével kell elolvasni és akkor mindenki imádni fogja! *-* Romantikus, poénokkal teli, remek kötet télre. Nálam elengedhetetlen olvasmány, már a tél közeledtével. Nagyon mai, egyszerre szól rólunk és nekünk.” 5/5
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2017/12/leiner-la…

Naiva P>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Ez volt az eddigi leggyengébb könyve Laurának, amit olvastam. Azonban abban biztos vagyok, hogy ha tini koromban olvastam volna, akkor jobban tetszett volna. Tudom, hogy már túlkorosnak számítok Laura könyveihez, mégis tudom őket szeretni. A humora gyakran kárpótol és a karaktereit is szoktam bírni, de ebben a könyvében egy szimpatikus karaktert se találtam. Képtelen vagyok azonosulni olyanokkal, akik mindig beleállnak minden konfliktusba. Néha a békesség kedvéért muszáj azt megelőzni. Vagy el kell kerülni azt. Főként a pitiáner problémákat.

Nikolett0907 P>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

„Lia, annyi irodalmi érték van benned, mint egy darab téglában.”

A világ megérett a pusztulásra, mindig ez jut eszembe, mikor olyan fiatal karakterekről olvasok, melyek ezen oldalon is szerepeltek. Aztán, mivel több értelmes tanulóm is van szerencsére és elfelejtetik velem ezt a gondolat menetet.

Laura könyvei nem a kedvenceim, hogy finoman fogalmazzak, értetlenül állok az előtt, hogy mekkora hype veszi körül, de más molyok már elmagyarázták, hogy a megfelelő korban olvasott művek mekkora hatással is vannak.
Őszintén szólva mesekönyveket (is) olvasok, szóval nem értek teljesen egyet, de nem is kötekedek.
A lényegen nem változtat, eddig csak erőltettem az olvasást, mert mindig reménykedem benne, találok olyan művét az írónőnek, ami nekem is tetszeni fog.

Ez a kötete egy fokkal jobb volt, mint az SZJG.
Bár a karakterek kiborítóak voltak, egyet leszámítva, amire @kratas barátnőm hívta fel a figyelmem, amit itt is köszönök, mert Szilkó hatalmasat alakított és számomra felhúzta a könyv értékelését.
Ha több eredeti személyt vonultatna fel, kicsit kevesebb sekélyes hiszti és több humorral ellátott eseményt, imádnám én magam is.
De még mindig úgy érzem, hogy bár a környezet és valamennyivel a korosztály más, az alap események, alap problémák mind szinte ugyan azok és ennyi könyvön keresztül már unom őket.

Mégis három és fél csillagot adok, mert tudom értékelni azon könyveket, ahol Renáta nem piszkítja be a lapokat.

Akkor sem adom fel, a tömeg imádat mellett az én kis háborgásom eltörpül úgyis, vagy nem.

4 hozzászólás
GytAnett>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Olvastam már ezt a könyvet 4-5 éve, de sokkal rosszabb benyomásom maradt róla, mint amilyennek most megéltem. Nem volt ez annyira vészes, viszont pont annyira szélsőséges gondolkodásmód volt benne, mint ahogyan a legtöbb tini gondolkodik 17-18 évesen. :) Igen, ez azért 27 évesen már eléggé bosszantó, de a 20 éves húgom még mindig ilyen, úgyhogy annyira nem volt meglepő. :D
Alapvetően mindenki egy tipikus karakter. Tipikus kamasz. Amikor egy lány egy szakítást világvégeként él meg, amikor a fiú minden áron be akarja bizonyítani, hogy ő már túl lépett. spoiler
Lia amúgy katasztrófa. Túlzottan egocentrikus, csak körülötte forog a világ, és még csak eszébe sem jut, hogy a dolgokat más szemszögéből is megvizsgálja. Mindennek úgy kell lennie, ahogyan azt kitalálta, nem számít, hogy a másik fél mit is gondol róla. Értendő ez Norbira, vagy éppen arra, hogy a testvére, Szilkó elviszi-e egy szilveszteri buliba.
Nem igazán értem, hogy Norbi és Lia kapcsolata mégis hogyan működött, mert szerencsére még találkoztam olyan párossal, akiknél a viták vitték volna előrébb a kapcsolatot.
Ákos karakterével nem bírtam mit kezdeni. Az SzJG-ben Virág is gyökér volt, de őt legalább szeretni lehetett, de ez az Ákos?! Nem tudom, hogy hogy bír életben maradni. Nem mondom, hogy nem nevettem rajta, de már csak kínomban. :D
A többi szereplőről igazából sokat nem tudok mondani. Egyszer bőven el lehet olvasni, annyira nem halálos, de azért nem hozza a többi LL könyv szintjét.

5 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Most sem csalódtam Laurában. Kellemes, könnyed kikapcsolódás, amilyet vártam. Sokszor elmosolyodtam, párszor fel is nevettem. Végzős gimisek egy érdekes szilveszterét mutatja be, az érzelmek minden skálájával, a szerelemmel, megcsalással, fájdalommal, boldogsággal, önzőséggel, jó barátokkal és természetesen nagyrészt happy enddel, amit várunk is egy ilyen könyvtől. Való igaz az is, hogy nem a legjobb írása, mert néha már kicsit sok volt Liából, de nagyon jól esett most ez a történet olvasása. Aki egy kis limonádéra vágyik sok humorral, bátran kezébe veheti:)

5 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Vicces de nálam betalált ez a könyv! Igaz Liától nagyon sokszor a falnak mentem volna mert állandóan ő akart a középpontban lenni..még akkor is mikor Csabit kellett sajnálni. De amúgy eléggé erős személyiség és nagyon nagyon hasonlít egyik ismerősömre. Lehet ezért is kedveltem meg…mert igen, megkedveltem az összes önző lépésével együtt. De az egész szerencsétlen bagázsból Szilkó volt a legnagyobb arc! Éljen a filozófia! :D A legnagyobbat akkor röhögtem az éjszaka középen még a gyerek is felkelt, hogy mi bajom, mikor az első trokkodás történt Lia és Norbi között :DDD
Amúgy maga a történet nagyon jó volt. Mikor befejeztem az futott át az agyamon, hogy én ezt átéltem. Nekem is VOLT látod @Biry? egy ilyen se veled se nélküled kapcsolatom, amit végül én zártam le, mert megismerkedtem Férjjel. Szóval eléggé vegyes érzelmeket váltott ki belőlem az a könyv, összességében pedig jó volt! :)

18 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Régebben már olvastam a könyvet, de annyira kedvenceim lettek a Leiner Laura könyvek, hogy bármikor szívesen újraolvasom őket. Egy kihívás miatt került a kezembe újra, de nem is bántam, hogy olvasnom kellett. Jól esett újra nekiállni. Nagyon szeretem LL könyveiben, hogy olyan viccesek, mindig sokat nevetek rajtuk.
Lia és Norbi kapcsolata egy igazi se veled, se nélküled kapcsolat. Ha együtt vannak éppen, mindig veszekednek, ha szétmennek, hiányzik nekik a másik. spoiler
Csabi és Eszti… Ők a tökéletes idilli pár, akire mindenki irigy, és akik mindig csak idegesítik az ő tökéletességükkel Liát és Norbit. Sokszor a képükbe mondják (főleg Eszti Liának), hogy mennyivel különbek ők ketten, mint Liáék, hisz ők nem veszekednek, ezerrel dúl a love közöttük. spoiler
Amikor már vagy ötödször jelent meg random módon a különböző helyeken (Pesten sétálgatva) Ákos, már csak a fejemet fogtam a röhögéstől. Valamiért az ő karakterére nem emlékeztem, de nem is baj, mert így újra jókat tudtam derülni rajta.
Szilkó bár inkább antiszocnak lehet mondani, mint bármi másnak, mégis nagyon aranyos volt tőle, hogy kiállt a húga, Lia mellett és nem hagyta magára Liát akkor szilveszterkor, még ha ez maradandó károsodást is okozott az ő elméjében, s elmondása szerint az agysejtjei száma bánta ezt az éjszakát. spoiler
Néha idegesítőnek tűnhet Lia cselekedete, vagy a szavai, amivel Norbit támadja, de valamilyen szinten én őt is meg tudom érteni. Szereti, de közben – mivel szétmentek – távolságot kell tartania tőle, és nagyon nehezen (értsd: sehogy) tudja megtalálni az összhangot a múlt és a jelen között. De a lényeg a lényeg, hogy végülis mindenki számára „jól” vagy legalábbis „túlélhető módon” végződtek a dolgok.

>!
GABO, Budapest, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636898519

Népszerű idézetek

Maminti_tündér>!

– Ez nagyszerű! – csillant fel apu szeme, anyu viszont kissé szkeptikusnak tűnt, és hunyorogva méregetett.
– És „tudjukki” nem lesz ott? – érdeklődött.
– Voldemort? Nem tudom, lehet, hogy valaki meghívta – feleltem unottan.
Apu jót röhögött a poénomon, anyu viszont unottan a plafonra meredt, és kijavította magát.
– Norbira gondoltam.

13. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Kornélia (Lia) · Norbi · Voldemort
3 hozzászólás
Gaby33>!

– Lia, annyi irodalmi érték van benned, mint egy darab téglában.

20. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Kornélia (Lia) · Szilkó
1 hozzászólás
Gaby33>!

– A jövő évi Értelmező kéziszótár új kiadásában javasolni fogom, hogy „dög” mellé szimplán írjak oda, hogy Lia… – röhögte el magát.
– Jó ötlet. Szívesen kerültem volna a „szemét” jelentéséhez is, de olyan stabilan vagy ott, hogy nem szívesen venném el azt a remek helyet tőled – sóhajtottam.
– Én páros helyeket is javasolnék – lépett hozzánk Szilkó. – Az „infantilis” mellé kerülhetnétek ti, a „hányingerkeltő” mellé meg ők ketten.

73. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Kornélia (Lia) · Norbi · Szilkó
kiruu P>!

– Ti, tubicák – szólt hátra Esztinek és Csabinak. – A túlfűtött szerelmetekkel beleheltétek az összes ablakot. Mostantól ritkábban vegyetek levegőt.

77. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Csaba · Eszter · Szilkó
bluca>!

– Szilkó, baj van – toporzékoltam előtte.
– Te jó ég! Félrekattintottál a gépeden, és a Wikipédiára irányított? – kerekedett el a szeme tettetett megdöbbenéssel.

30. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Kornélia (Lia) · Szilkó
Szelén>!

– Add ide a telefonom – ingatta a fejét Szilkó, én meg már pattantam is az íróasztalához, és felkaptam a készüléket.
– Jé, ezen még gombok vannak – ámultam el egy pillanatra.
– Veled ellentétben én nem várom el, hogy a telefonom okosabb legyen nálam – közölte egyszerűen, és már a füléhez is emelte.

31. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Kornélia (Lia) · Szilkó
kataaa>!

Unalmamban, mert hosszú volt az este, fogtam a mobilomat és rácsörögtem Szánkóék otthoni, vezetékes számára.
– Mivaaaan??? – üvöltött bele egy ordenáré hang artikulátlanul a telefonba. Éljenek a házibulik.
– Haló! – szóltam bele. – Elnézést a zavarásért, de megtennél egy szívességet?
– Na? – szólt a hang.
– A kisöcsém ott van a kis összejövetelen, és anyukánk nagyon aggódik. Átadnád egy Norbi nevű fiúnak az üzenetet, hogy vigyázzon nagyon magára és hogy siessen haza, mert pont most lett kész a tejbegríz? Még meleg.
– Aha. Meleg tejbegríz? Ezt mondjam? – vihogta a gyerek a vonal végén.
– Igen. Meg hogy fújja ki rendesen az orrát, mert ha mindig visszaszívja, akkor megint arcüreggyulladása lesz, és a doktor bácsi felszúrja, a múltkor is úgy sírt. Fél a szuritól – magyaráztam.
– Ez kész – röhögte a gyerek. – Még valami?
– Jaj, nagyon kedves vagy – improvizáltam. – Ez az első buli, amire elengedték, úgyhogy szeretném, ha megmondanád, hogy sokszor puszilja anyu, apu, a nagyi és a nagynéniék is Lajosmizséről.
– Lajos ki?
– Lajosmizse! – kiáltottam. – Meg a tatája is sokszor öleli Keszthelyről.
– Jól van, ezt mind megmondom.
– Köszönöm szépen. És akkor jó szórakozást, gyerekek.
– Kösz, ember – tette le a telefont.

198-199. oldal, A tizedikes szilveszter (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Kornélia (Lia)
2 hozzászólás
Gaby33>!

– Akkor mit csináljak? – lelkesedtem, szinte megrészegülve a szavaitól.
– Talán legyél kevésbé önző. Itt ülök melletted, konkrétan tönkrement az életem, de magaddal foglalkozol…
– Ó, óóó. Értem – bólogattam. – Tudok valamiben segíteni?
– Nem.
– Akkor mit csináljak? – érdeklődtem.
– Sajnálj.
– Rendben. Kezdhetem? – kérdeztem.
– Aha. Most – kérte.

317. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Csaba · Kornélia (Lia)
2 hozzászólás
Vivi_>!

– Hülye, miért mondtad ezt neki? Majdnem kiszállt menet közben! – üvöltöttem Norbira.
– Franc gondolta, hogy komolyan veszi! – röhögött Norbi.
– Sikerült volna. Tudok tompítani – erősködött Ákos.
– Tompa vagy te úgy, ahogy vagy.

226. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Ákos · Kornélia (Lia) · Norbi · Szilkó
bluca>!

– Ő nyomorultul lesz, erre belépek én, mint a dögös ex…
– Dögös?
– Nem én mondtam, a horoszkópom írta.
– Hogy dögös vagy? – vonta fel a szemöldökét.
– Igen.
– Istenem! – forgatta a szemét Szilkó. – Melyikünket fogadták örökbe?
– Hm – tűnődtem. – Téged.
– Nem bánom – egyezett bele.
– Na, szóval. Akkor bejössz velem mint jó bátyus, adsz egy puszit, még meg is ölelsz, aztán lelépsz.
– Miért ölelnélek meg?
– Mert ez jópofa belépő. Olyan „számítok valakinek, aki vigyáz rám” látszatot kelt. Na, megbeszéltük?

39. oldal (GABO, 2014)

Kapcsolódó szócikkek: Kornélia (Lia) · Norbi · Szilkó

Hasonló könyvek címkék alapján

Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Csóti Lili: Hetedvérig
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Kollár Betti: Újra a pályán
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly