Kalauz (A Szent Johanna gimi) 1408 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

A Szent Johanna gimi-sorozat elindulásának tizedik évfordulójára új kiadásban jelenik meg az SzJG Kalauz, ami többek között tartalmazza Reni levelét Corteznek, a szereplők adatlapjait, érdekességeket és gyakran ismételt kérdéseket a sorozatról, zene- és könyvlistákat, Leiner Laura elő- és utószavát, valamint a nyolc kötet legemlékezetesebb jeleneteit.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
L&L, Budakalász, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155653612
>!
Ciceró, Budapest, 2013
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635398089 · Illusztrálta: Martos Julia

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

891 tag · 526 karc · Utolsó karc: 2023. november 25., 10:30 · Bővebben


Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Máday Emília · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Matsuda Okitsugu (Macu) · Bernáth András (Andris) · Haraszti Róbert (Robi) · Kardos Kálmán · Haller Endre · Szép Károly (Karcsi) · Rentai Róbert · Rentai Klára · Baranyai Zita


Kedvencelte 230

Most olvassa 271

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 199

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Egy barátnőm nagy lelkesen itt hagyta a könyvet, hogy nem lehetek ilyen mafla nem olvasom el.
Hiába mondtam, hogy nem vagyok rajongója a sorozatnak.
És, mint várható volt, elolvastam, de ennyi.
Annyit el kell ismerjek, aki szereti biztos talál benne érdekességet, de nálam a közömbösség maradt csak.
De így teljes a sorozat ebben van igazság.

>!
Ciceró, Budapest, 2013
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635398089 · Illusztrálta: Martos Julia
27 hozzászólás
ZitussKa>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Megvettem mert egy részem mindig hálás lesz ennek a sorozatnak és akarva sem tudnám elnyomni azt a bennem élő 12 évest, aki nem értette miért minden második lánynak ragadt a kezéhez szünetekben egy-egy SZJG kötet. Ahogy a később megvilágosodó Zitát sem tudnám megtagadni, aki már nagyon is értette. :)
Rengeteg olyan pillanattól mentett meg, amit szorongással is tölthettem volna de helyette lefoglalták az elmém kis zugait a szereplők. (Érettségi időszak vagy csak maga az élet.)
A sorozat egésze sokat adott, de a kalauzról ez nem mondható el. Szép, igényes de olyan személyek adatlapjaival helyet kitölteni, akikre senki nem kíváncsi, vagy olyan idézettel ellátott képeket beletenni, amit már láthattunk az interneten – már kevésbé kedves dolog. Ez bármennyire is fáj, túl van árazva.
Nem bánom, hogy a polcomon van – a kedvenc jeleneteim nagy része benne van, az Örökké köteten kívül pedig, mivel már nincs a birtokomban más szjg kötet.. :) Jó, ha kéznél van és vissza tudok nyúlni.

Mollii>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Mivel most nagy akciók vannak, így megrendeltem ezt a könyvet. Teljes árban lehet, hogy nem vettem volna meg.
Szerintem nagyon szép, egységes lett, az illata is nagyon jó :D
Nekem a Kérdések és válaszok, meg az Érdekességek voltak a kedvenc részeim, megtudtam sok dolgot.
Mindig miközben olvasok egy SZJG kötetet, azt sajnálom, hogy nem akkor találtam rá a sorozatra, amikor még folyamatban volt az írása. Olyan izgalmas, idegtépő lett volna várni a következő részt:) Ez a könyv is ezt az érzést adta.
Biztos, hogy elő fogom időnként venni olvasgatni.

Naiva P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Szerintem pont jókor álltam neki ennek a Kalauznak, hiszen nem olyan régen vágtam bele ebbe a sorozatba. Az élmény még egészen friss és egyhamar rákaptam erre a sorozatra. Szépen össze volt foglalva a sorozat. Számomra ez egy fajta lezárás volt. Sajnálom, hogy nem tervezett folytatást az írónő, de megértem az okokat, hogy miért nem. Aranyosak, talán még szépnek is lehetett nevezni a rajzokat. Igaz, sok mindent egészen másként/máshogy képzeltem el, de most derült ki, hogy én is beletartozom abba a 95%-ba, aki Renit barna hajjal képzelte el. Egyébként szentül meg voltam arról győződve, hogy valóban barna. Meglepetésként ért, hogy igazából szőke. A kimaradt jelenetek nagy részét pedig szerintem kár volt kihagyni az eredetiből. Főként ezek a jelenetek adták azt a bizonyos pluszt az SZJG élményhez.
Valamiért nagyon várom, hogy elkezdjem az írónő Bexi sorozatát. Ha csak fele ennyit fogok azon a sorozaton is nevetni, mint ezen….

5 hozzászólás
janka0416>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

@janka0416:
Kedvenc szín: barna
Kedvenc étel: brokkolikrémleves
Kedvenc ital: Kóla
Kedvenc együttes/előadó: Digital Daggers, The Stranger Familiar, Nickelback stb. :)
Kedvenc szám: Nabiha : Mind the gap
Kedvenc könyv: Soroljam..? :D
Kedvenc film: Losangelesi tündérmese
Kedvenc sorozat: Pretty little liars
Kedvenc színésznő/színész: Channing Tatum. Rachel McAdams
Kedvenc ruhadarab: csőnadrág
Kedvenc kiegészítő: farmermellény
Kedvenc tárgy: Laptop
Példakép: mamóca
ez volt a jelem az oviban: gomba XD
1 dolog ami mindig van nálam: könyv
Legjobb (moly)barát: @dinnyemano , @SarahSparkle , @letty01
A legfontosabb ember az életemben: családom és Boni :)

Borító: 5/5 – narancssárga az egyik kedvenc színem :D + anno az volt a tippem,hogy a hatodik rész borítója narancssárga színű lesz. :D
A könyv tartalma: 5/4
– Előszó: (L) Laura. :)
– Gyakran ismételt kérdések és válaszok: Egy kicsit közelebbről is megismerhettem Laurát + voltak olyan kérdések, válaszok is, ami számomra elég meglepő volt. :D
– Érdekességek az SzJG-ről: pl. Reni anyukája a sorozat alatt nem jön rá,hogy rémesen főz, holott a főztjét Virágon kívül senki sem bírja megenni.
Azoknak a csoportját erősítettem mindvégig, akik a legbonyolultabb összeesküvés elméleteket szőtték. Na már most.. az SZJG-vel kapcs. nekem mindenen járt az eszem csak ezen nem :DDD
– Best of SzJG: Legeslegjobb részeket válogatták ki! :)
– SzjG zenéi: http://www.youtube.com/watch…
– Reni könyvei: Egyszer kiolvasom az összeset. :)
– Karakterek: A-s lányok voltak a legmeghökkentőbbek…nem így képzeltem el őket.
– Reni levele Corteznek: „ … minden félreértés és minden hülyítésed ellenére végig ott volt bennem valami. A Remény. A remény,hogy te is úgy érzel, ahogyan én.A remény,hogy talán megtörténhet az a képtelenség, hogy esetleg te és én… „
– Kimaradt jelenetek: szándékosan kihúzták azokat a részeket, amiből kiderült volna,hogy Cortez szerelmes Renibe. Ugyanakkor még mindig sikerült egy jót nevetnem :D
– Elvetett borítótervek: Sokkal jobbak voltak a megjelent borítók, mint a tervek. :)

Régebbi értékelésem:
„ Ezek azok a részek amiken vagy sírtam, vagy …. :D
Egy valami biztos… még 60 évesen is képes leszek a sorozatot újra olvasni :))
Nem tudom mit írhatnék még.. amit szerettem volna összeségében leírni a sorozatról, azt megtette az a 323 ember, aki szintén éjjel nappal Are You Gonna Be My Girl számot énekelte, illetve azok a lányok akik várták/ várják ,hogy egy Cortezhez hasonló srác az ablakuk alatt elénekelje a Wonderwall-t :) ”

(L)(L)(L)(L)(L)

*Alex Goot & Against The Current* – http://www.youtube.com/watch…

15 hozzászólás
NySara95>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Ahogy rákattintottam a csillagokra, bizonytalanná váltam. Mennyit is akarok én rá adni? Mérlegelnem kellett.

Először is maga a Kalauz. SzJG-rajongó vagyok, bevallom, nekem kellettek az extra információk. Zseniális ötletnek tartottam, hogy egy ilyen is lesz. De a piros borító nem nyerte el a tetszésemet… Az alatta lévő zöld már sokkal inkább, de arról a mai napig, míg a kezembe nem fogtam, nem is tudtam.

Aztán a belseje. Mi is volt benne? Az előszó. Hosszú, leinerlaurás véleményezése a sorozatról, az érzései. Kicsit olyan érzés volt, mintha megint a Remek!-et olvasnám. Úgy tűnik, abban nagyon az ő nyers gondolatai voltak :) Természetesen ez, és az utószó is tetszett, hisz magától a szerzőtől hallunk/olvasunk valami mélyebbet, ami nagyon ő. Ez nem lehet rossz!

Ami lehet rossz, az a karakterábrázolás. És az is. Szinte senkit nem így képzeltem el, a rajzok sem nyerték el a tetszésemet (talán a színezési technika az egyetlen, ami megfogott), mégis, emiatt nem ítélem el, mert ez egy könyvsorozat, a szereplőket mindenki úgy képzeli el, ahogy akarja. Úgy kell tekinteni rájuk, most itt a molyon a sok vélemény egyikére, úgy pedig érdekes megnézni, más mit is gondol róluk.

Az érdekességek és a kimaradt jelenetek számomra talán a legjobbak voltak. Ehhez nem kell kommentárt fűznöm, hisz épp ez a könyv lényege: új információk, és ezek 100%-osan azok voltak! Mondjuk ez a gyakori kérdésekről nem mondható annyira el, 90%-uk már a neten is megtalálható volt a könyv megjelenése előtt, de még elnézzük.

És a legvége előtti rész: az elvetett borítóterveke. Az első három kötetnél – és főleg az elsőnél – még nagyon érdekesek voltak. Többféle volt, itt dőlt el az egész sorozat stílusa, sok próbálkozás, verzió. De a többinél főleg csak színváltoztatások voltak, egy-egy apróbb ábra átrakása, és mindegyikhez egy-egy kisebb megjegyzés. Kevésé volt érdekes, mint amire számítottam.

De mint látjátok, megkapta az öt csillagot. Miért? Mert ez egy abszolút lezárás, egy búcsú. És én érzelgős vagyok. Ha valaminek vége, vagy valaki elmegy, bármennyire utáltam, bármilyen negatív tulajdonságot is láttam benne, csak a pozitívumokra tudok gondolni. És ezért kapja meg ez is. Nem (csak) azért, mert jó, hanem mert búcsú, és mert azok nem a negatív dolgokról szólnak!
http://akonyvkotelez.blogspot.hu/2013/05/leiner-laura-s…

Nórcsy08>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Most, hogy az újabb kiadást is elolvastam, egyszerűen késztetést érzek arra, hogy ezt a példányt is a polcomon tudhassam. Látszólag a két könyv ugyanaz, legalábbis tartalmilag, de mégsem. 10 évvel a Szent Johanna gimi első kötete után már Laurában is teljesen más gondolatok születtek meg, sokkal pozitívabbak és nem búcsúzott el a sorozattól, ahogy azt az előző kiadásban tette. Felüdülés volt a lelkemnek és boldogság töltött el, nem akartam befejezni, nem akartam a végére érni, nosztalgiázni akartam. Olyan volt, mintha újraolvastam volna a sorozat mind a 8 részét, csak egy rövidített változatban. Tartalmazza a Szent Johannás 4 év legszebb, legboldogabb, legviccesebb és még a legrosszabb pillanatait is, egy újbóli hullámvasútra ültem fel, ahogy újraéltem Reni „szenvedéseit”.
Az idézetek egytől egyig kedvenceim, ahogy a karakterek közül is mindenkit, de tényleg mindenkit a szívembe zártam, mert kellett a rossz ahhoz, hogy kialakuljon valami jó, ez az egész SZJG őrület. Imádtam a Kalauz-t, főleg ennyi idő eltelte után, s az sem titok, hogy még meg is könnyeztem. Könnyeztem? Zokogtam… Azt hiszem hamarosan újra fogom olvasni a sorozatot, immár sokadszorra, mert miért is ne?! Nekem a szívemhez nőtt. Sokat köszönhetek neki. A könyvnek és Laurának is.
I ♥ SZJG

1 hozzászólás
PKatica>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Jól lezárja az SzJG-t. Örültem, hogy néhány dolog kiderült az írónőről is off. Imádtam az idézeteket, olyan volt, mintha lepergett volna előttem mind a kilenc rész, a és megint visszajött az a jól ismert „nem akarom, hogy vége legyen" érzés. Jók voltak az adatlapok is, sok dolog meglepett off, de voltak olyan dolgok is, amiket tudtam, de nem ugrott volna be. Jó befejezés.

csillagka>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Hogy ismételt tartalmakból és kitörölt részekből sikerkönyv legyen, ahhoz kell ám az igazi írói tehetség. Ezzel tényleg letudtam. Isten áldjon SzentJohannaGimi.

1 hozzászólás
Mucusmoly_>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi – Kalauz

Nagyon tetszett ez a rész is! Szerintem egyáltalán nem volt felesleges. Örülök, hogy az írónő megosztotta velünk a gondolatait, szerintem ez nagyon fontos volt. Nagyon jó volt, hogy a fontosabb, jelentősebb részeket leírták, ezenkívül a vicces idézeteket is. Nagyon érdekesnek találtam az apatlapokat, nagyon tetszettek a képek is. Reni olvasmánylistájáról több könyvet is szeretnék elolvasni, jó, hogy különféle műfajú könyvek is szerepelnek rajta.
A SzJG zenéit biztos, hogy meg fogom hallgatni, ha nem is egytől-egyig, de a fontosabbakat igen. Főleg a top 10 sírós számot. :)
Nagyon tetszett az írónő elő- illetve utószava is. Szívesen megnéztem volna a Kezdet megjelenését a könyvfesztiválon, biztos fura lenne, hogy akkor még nem kapkodták el azonnal. :)


Népszerű idézetek

vgabi >!

{- Sziasztok – köszöntem, majd egy „szolid, iskolában vagyunk” csókkal köszöntöttem Cortezt."}

– És engem ki fog üdvözölni? – háborodott fel Zsolti, amikor párokba rendeződtünk. Kinga – Dave, Ricsi – Virág, Cortez – én.
– Szia, Zsolti – mosolyogtam rá kedvesen.
– Ez miez? Nekem rendes üdvözlés kell – rázta meg a fejét. – Károooly! – ordította el magát, mire az egész folyosó felénk fordult, és izgatottan várta, mi fog történni. Karcsi kidugta a fejét a termük ajtaján, és a szemüvege mögül pislogva nézett felénk.
– Szaladj szépen felém, és örülj nekem! – utasította Zsolti.

240. oldal (Kimaradt jelenetek - SzJG 8.: Január 24., kedd) [Ciceró, 2013]

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Szép Károly (Karcsi)
Destinee>!

     – Mondj egy musicalt, amiben jó a zene – nézett rám, és bár nem látszott, tudom, hogy a pilóta fazonú napszemüvege mögött mosolygós volt a szeme.
     – Grease – vágtam rá azonnal.
     – Te jó ég – röhögte el magát.
     – Vagy a Mamma mia!
     – Oké, Reni, a Beatles és Oasis elnézve, hozzád tartozik. De ha ABBA-t fogsz hallgatni, beszélnünk kell – közölte, én meg ösztönösen felnevettem.
     – Nem szakíthatsz velem az ABBA miatt! Az nem ér! – tettettem felháborodást.
     – Csak ha énekelni is fogod – mondta komolyan. – A világból ki lehet kergetni a Dancing Queennel.
     – Miért? Olyan jó! Hogy is van? „You can dance, you can jive…” – kezdtem énekelni, mire Cortez fél kézzel a kormányt fogta, a másik kezével pedig a fejét.
     – Tévedtem. Van egy rosszabb dolog a Dancing Queennél – ismerte be.
     – Mi az?
     – A kiejtésed.
    Megvontam a vállam, Cortez pedig mosolyogva felém pillantott. Hát, mégsem dobott az ABBA miatt. Amúgy pedig, „you are the dancing queen, young and sweet… only seventeeen”. ☺
    A suli elé érve a többiek felénk fordulva köszöntek.
     – Mi van, Cortez, nyúzottnak tűnsz – biccentett Ricsi.
     – Ja. A svéddel jöttem suliba – legyintett, én meg megállás nélkül röhögtem.
     – Mi? – kérdezte Dave.
     – Reni ABBA-t énekel – avatta be a többieket, akiktől azonnal kaptam egy nagy adag „fúúúúj”-t.
     – Miért? Van tök jó számuk. Izé, melyik is az, amelyik tudod. Olyan… valami queen – gondolkozott Virág.
     – Dancing Queen – bólintottam nevetve.
     – Nemááár – hőbörgött Zsolti, és úgy tűnt, már a szám címe is fájdalmat okoz neki.
     – Úúú, hogy is kezdődik? – vakarta a homlokát Virág.
     – Nem tudom, nem jut eszembe. Pedig mindjárt megvan – gondolkoztam nagyon.
     – „Friday night and the lights are low…” – mondta Dave, mire mindannyian felé fordultunk.
     – Mondd, hogy gugliztad és nem fejből tudod – hőkölt hátra Ricsi.
    Dave vigyorogva felénk mutatta a telefonját, amivel kinetezte a lyricset.
     – Na, azért – könnyebbült meg Zsolti.
     – Pszt. Reni – suttogta Dave, mire odahajoltam hozzá. – Amúgy tudom a szövegét.
     – Komolyan? – kérdeztem halkan.
     – Persze.
     – Én is – mosolyogtam.
     – Majd webkamerán karaokézunk egyet rá, jó?
     – Mindenképp – bólogattam. ☺
     – Mit pusmogtok ti ott? – kérdezte Zsolti.
     – Semmit – feleltük egyszerre. Virág tovább énekelgette a számot, én is bekapcsolódtam, a fiúk pedig pislogás nélkül meredtek ránk.
     – Mit műveltek? – lépett hozzánk Kinga.
     – Csak énekelgetünk – vigyorgott Virág.
     – Ez annyira tipikus – rázta meg a fejét lesajnálóan. – Mindenből ki akartok hagyni. Márpedig a refrén az enyém – fonta össze a karját maga előtt.
     – Csoportos szakítás? – kérdezte Zsolti, mire mindenki felröhögött.

213-214. oldal, Szeptember 23., péntek, SzJG 7.

8 hozzászólás
NySara95>!

A 6. kötet megjelenésekor valaki a hatalmas sort látva azt kérdezte üvöltve, hogy: „Jézus van odabent?”. Erre azóta sem tudok mit reagálni.

29. oldal, Érdekességek az SzJG-ről

Kapcsolódó szócikkek: Jézus Krisztus
2 hozzászólás
Bernadetti>!

Andris kibotorkált a táblához, és unottan megállt előtte.
– Radnóti Miklós – nézett rá Kardos.
– Ady Endre – felelte Andris.
– Tessék? – csodálkozott a tanár, Andris pedig összeráncolt szemöldökkel nézett rá.
– Nem az a feladat, hogy a tanár úr mond egy költőt, és én is mondok egyet?

234. oldal, Kimaradt jelenetek

Kapcsolódó szócikkek: Bernáth András (Andris) · Kardos Kálmán
2 hozzászólás
NySara95>!

Az eredeti kéziratban a nyolc kötetben összesen 7409 alkalommal szerepelt a „Cortez” név.

35. oldal (Érdekességek az SzJG-ről)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez)
5 hozzászólás
Réka2000>!

{Remek, szóval akkor most mindenki azt hiszi, hogy Arnolddal járok.}

Csak sóhajtva megráztam a fejem, aztán kinyílt az udvarra vezető ajtó.
– Antai-Kelemen, azonnal az irodámba! – üvöltötte el magát Máday. Cortez zsebre dugott kézzel elindult az épület felé, mire mindenki utánanézett.
– Mi történt? – fordultam Virág felé idegesen.
– Cortez igazgatóit kapott, amiért infóóráról kilépve odament a szekrényajtajához és szétverte rajta az öklét.
A sulibox ajtaját egész nap csodálták a diákok, körbeállták, filóztak, hogy mi történhetett, én pedig messziről elkerültem, látni sem bírtam.

187. oldal

1 hozzászólás
NySara95>!

– Jó, azt akartam kérdezni, hogy mivel holnap elmarad az utolsó két óra a szalagavató-próbák miatt, lenne-e kedved, tudod… szóval csinálni valamit – nyögtem ki végül.
Kinga felvont szemöldökkel, csodálkozva meredt rám.
– Minek? – kérdezte végül, nagyon sokára.
– Csak úgy – vonogattam a vállam.
– Nos – töprengett. – Holnap nem érek rá.
– Oké, értem.
– Vagyis holnapra van programom.
– Nem gond, majd máskor – legyintettem, mintha ez egyáltalán nem lenne baj.
– De, ha gondolod…
– Szívesen! – mosolyodtam el, meg se várva, hogy befejezze.
– Jó, nem bánom, gyere velem.
– Oké. Hova?
– Hajgumit veszek – közölte halálkomolyan.

178. oldal (Kimaradt jelenetek)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Renáta · Szatmáry Kinga
7 hozzászólás
Destinee>!

Dave
Ez volt a jelem az oviban: felháborító, de körte (!!!)

136. oldal

3 hozzászólás
NySara95>!

November 6., Csütörtök

(– Kérdezhetek?
– Inkább ne!)

– Na, kezdd az elejétől – nézett bele a füzetembe, én pedig két kézzel beletúrtam a hajamba, és lehunyt szemmel kezdtem sorolni.
– Apa, le father, anya, la mother, könyv, le book, könyvek, les books, asztal, la table, diák, le student :) – itt félbehagytam, mert közben kinyitottam a szemem, és Cortezre néztem. Ő a füzetem mögé rejtette az arcát, a válla rázkódott, amiből rögtön tudtam, hogy nevet.
– Mi az? – kérdeztem fülig vörösödve. Utálom, ha olyanért nevetnek ki, amit nem értek. Ki szereti? – A kiejtésem rossz? – tudakoltam rémülten, mire nagy nehezen abbahagyta a nevetést, és felnézett a füzetemből.
– Ez egy új nyelv? A frangol? – kérdezte, még mindig mosolyogva.
– Miért?

(Cortez belenézett a füzetembe, aztán a tollával a kezében közelebb húzta a székét hozzám, és úgy kezdte magyarázni, hogy az angolban nincs a tárgyaknak neme, meg ilyesmi.)

160. oldal, Kimaradt jelenetek

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
11 hozzászólás
L_Lau>!

A mosoly egy olyan görbület, amely mindent egyenesbe hoz!

Kapcsolódó szócikkek: mosoly
11 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kollár Betti: Újra a pályán
Szabó Tünde: A hacker
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! VI.
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Balássy Fanni: Hol is kezdjem
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Király Anikó: Strand, papucs, szerelem