Örökké (A Szent Johanna gimi 8.) 2571 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

„Okos kis könyv ez, elindult a saját útjára. Én pedig most magára hagyom, elengedem, hiszen én azt hiszem, mindent megtettem, amit lehetett, mindent úgy írtam, ahogy szerettem volna, most pedig elégedett vagyok az eredménnyel, mert tudom, én a kezdetek kezdetén valami ilyesmit akartam a végére. Nem egy finálét, elcsépelt ömlengést vagy túlcsavart szálakat. Úgy érzem, ez a sorozat az egyszerűségével nyerte el mindazt, amit elnyert, én pedig végig tartottam magam ahhoz az elvemhez, miszerint ez csak egy sztori egy hétköznapi lányról, A FIÚRÓL (csupa nagybetűvel), a tanulásról, a barátairól, a családjáról, az életéről meg úgy általában, a Szent Johanna gimiről.” Leiner Laura

„Long live Laura Leiner and St. Johanna’s High School!” Meg Cabot A neveletlen hercegnő naplója és sok más bestseller szerzője

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Carta Teen, Budaörs, 2020
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653292
>!
Carta Teen, Budaörs, 2020
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653322
>!
L&L, Budakalász, 2020
776 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653339

9 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

879 tag · 537 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 8., 18:06 · Bővebben


Enciklopédia 223

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Máday Emília · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Matsuda Okitsugu (Macu) · Bernáth András (Andris) · Haraszti Róbert (Robi) · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Varga Kata · Cortez nagymamája · Csontváz Carlos · Haller Endre · Szép Károly (Karcsi) · Peti · Vladár Ervin · Rentai Róbert · Rentai Klára · Gondos Margó · Flóra (Flöra) · Henry O'Realy · Farkas Evelin · Gazdag Márta · Alphonse Durand · Beni · Borrel Károly (Charles Borrel) · Justine · Korponay Andrea · Baranyai Zita · Szatmáry Kitti · Tölgyessy László · Barka Gabriella · Edina (Dina) · Jean-Luc · Bíró Dorián · Bálint

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium · Párizs · Eiffel-torony · Visegrád


Kedvencelte 810

Most olvassa 484

Várólistára tette 132

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Nita_Könyvgalaxis>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

A kezdetnél megismerkedhettünk Renivel, az örök vesztes, könyvmoly lánnyal, aki rettegett az új gimnáziumtól. Aztán együtt ismertük meg vele a Szent Johanna gimit, a helyet, ahova sokan szívesen járnának.

A második évet bár egyedül kezdte meg Reni, végül mégis eljöttek számára a barátok , akik miatt annyira jó volt számára az SZJG-be járni. Cortezről már nem is beszélve, akivel 2 évig kerülgették egymást, óriási félreértések és rengeteg sírás közepette. Aztán harmadévben feltámadt a remény , hogy aztán végül mégis csak ketten legyenek. Mindeközben a b osztály hozta a formáját, ahogy Reni fogalmazni szokott, történtek a balhék, mindenki szakadt a röhögéstől, bulik és csínyek követték egymást.
A negyedik év az egész osztály számára útvesztő volt, mindenki kereste a helyét, a jövőjét, hogy hova tovább, ha végül minden véget ér.

„Most múlik pontosan/Engedem, hadd menjen” . Mert a búcsú ideje mindig elérkezik. Tudom, hogy nem volt tökéletes ez a sorozat. Megvoltak a maga hibái, és megértem azt is, hogy a körülötte kialakult rajongás már volt, akinek sok volt. És ezek ellenére én mégis megszerettem. A Szent Johanna gimit és a szereplőket. Mert ez volt az a sorozat, aminek a részeiért minden mást képes voltam félredobni. Ami teljesen ki tudott szakítani a saját valóságomból, és rávett arra, hogy egy rakás gimnazistáért izguljak. Kicsit olyan volt, mintha én is SZJG-s lehettem volna.

És hogy meddig fog állni a Szent Johanna gimi? Ameddig olvassák és szeretik, addig mindenképp. Akár örökké .

5 hozzászólás
Lillsz>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

Utálom magamat amiért gyenge vagyok.
Már egyszer elolvastam a sorozatot. Hasonlóan éreztem magam akkor mint most. Igen, sírtam bevallom. De nem gondoltam volna, hogy másodszori olvasásnál is ez lesz velem. Fáj! Nagyon fáj, úgy érzem sosem fogom igazán elengedni a sorozatot. Ezek a könyvek szerettették meg velem az olvasást. Leiner Laura szerettette meg velem az olvasást! Amiért eszméletlen hálás vagyok.
Szorít a mellkasom, gombóc van a torkomban, folyik a könnyem/taknyom/nyálam ezért a sorozatért. Tudom, hogy bármikor újra el tudom olvasni amikor csak szeretném, de a tudat, hogy vége egyszerűen elviselhetetlen. Éreztem, hogy ez lesz. Tiszta depis leszek, már most az vagyok. Áááá.
Nem tudok mit írni. Köszönöm ezt a sorozatot és azt, hogy megszerettetted velem az olvasást! Köszönöm, hogy létezel, hogy vagy és, hogy írsz. 5/5***
Kozma Szeretemazírónőmet Lilla

1 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

Na hála égnek ezen is túl vagyok.
Az egész sorozat és természetesen ez a rész is, egy hullámvölgy volt, a nagyon utálom és az éppen hogy tetszik között.
Nem hinném a korosztályom lenne a gond, elvégre más írótól hasonló kötet meg tetszik.
Egyszerűen bugyutának találom és nagyon sok benne a logikai bukfenc, vagy akár a valóságtól aztán tényleg teljesen eltérő részek..
Igen tudom, hogy kitalált, de ez akkor sem tetszett.

Voltak benne vicces részek amin én is elmosolyodtam és ezért, közepes színvonalú az egész sorozat és ez a rész is.
Vitatkozni nem akarok, én nem lettem rajongó.

De az olvasás része kipipálva.

Kár érte.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

Jó tudni, hogy lesz ellenszere az olvasási válság nevezetű nyavalyának, ha egyszer utolér. Nagyon sokáig tanakodtam, végül rákattintottam a kedvenc gombra. Tudom és tisztában vagyok vele, hogy az összes résznek vannak hibái (amiket főleg a főszereplő kreált magának, mellesleg melyiknek nincsenek?!) Nem egészen realisztikusan vannak a karakterek ábrázolva (érthető, mivel fikció), és abban sem vagyok biztos, hogy Reni osztálya pozitív példaként szolgálna (viselkedés, magatartás), de ha egyszer olyan jól szórakoztam rajtuk.
Ebben a műfajban rég, vagy egyáltalán nem olvastam ilyen jó sorozatot, ami ennyire kikapcsolt és lekötött volna. A pazar humor és a szerethető karakterek mindenért kárpótoltak. Sok elfeledett gimis emlékemet sikerült előhoznia, megidéznie ennek a sorozatnak. Ezen kívül rengeteget nevettem rajta. Jó hangosan! Végül még egy könnycseppet is sikerült elmorzsolnom a végén. Nagyon a szívemhez nőtt ez a sorozat és a szereplők többsége. Tetszett a lezárás, mert nem hagyott bizonytalanságban, mégis nyitottnak éreztem. Talán, ha nyernék a lottón, talán még fizetnék is azért, hogy tudjam, mi történt a 12/b-vel a SZJG után, de az már nem lenne ugyanolyan. Ami biztos, hogy Renáta akkor lett volna igazán looser, spoiler. Akit egészen az 5. részig teljesen félreismertem. Közben rájöttem, hogy ő túlságosan is normális és a kitöltött IQ-tesztje alapján még intelligens is.

16 hozzászólás
raczlilian>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

Hogy miért A Szent Johanna gimi? Mert egy kicsit rólad szól. Egy kicsit rólam szól. És egy kicsit mindannyiunkról szól. Mindenki felfedezheti benne önmagát vagy egy számára kedves karaktert. Mindenki találhat benne egy olyan részt, ahol együtt sír a főszereplő lánnyal, Renivel vagy ahol együtt nevethet vele; és bár nem ismerjük a valóságban Renit, Virágot, Kingát, Cortezt, Ricsit, Zsoltit, Dave-et, Macut, Jacques-ot, Gábort, Andrist, Robit, (Arnoldot inkább hagyjuk) vagy épp a többi szereplőt, mint Kata, Karcsi vagy Flóra, mégis úgy beszélünk róluk, úgy idézünk tőlük, mintha ténylegesen hallottuk volna elmondani azt a poént, amin épp röhögünk a barátokkal. Egyszerűen annyira a mi világunk, hogy valóban azt érezzük, hogy mi is Cortezék osztályának tagjai vagyunk, mi is látjuk, halljuk, amikor megtörténnek az orbitális félreértések, a cukkolások, a nevetések, a sírások, az összenézések, a lopott pillantások, a hazugságok, az ezek kiderüléséből fakadó veszekedések vagy amikor együtt van a csapat – úgy igazán.

Most, hogy befejeztem az Örökkét, újra feléledt bennem néhány érzés, amit igazán, őszintén megkímélés végett nem kívánok senkinek. Fáj. Nagyon. Megpróbálom ugyan lezárni magamban ezt az egészet, de úgy hiszem, hogy mindig lesz bennem egy hiányérzet… sőt most azon gondolkozok, hogy mi a fenének akarok túllépni rajta? Inkább újraolvasom. :)

Úgy érzem, Arnoldot sosem fogom tudni teljesen megérteni, Flöra, Kata, Karcsi, Kitti, nos, bár hivatalosan nem tagjai a 12/b-nek, valahogy mégis szerves részét képezik a társaságnak. Jacques lassan komoly, szakmabeli francia kuktává avanzsál, és boldog voltam, amiért Gábor nagyobb szerepet kapott ebben a részben, mint az eddigiekben összesen. Az a búcsúbeszéd… Nevettem, sírtam. Szerettem.
Andrist és Robit nem lehet szétválasztani, így hát itt sem szándékszom szentséget törni. A rockerek, a rossz bagósok, a metálosok, a 'jó nőőőőők' keresői… Nagyon fogtok hiányozni, srácok.
Kettes számú kütyüőrült: Matsuda Okitsugu, egyes számú pedig Dave, aki egyébként 'Személyi asszisztens, programozó, webdizájner, reklámfotós, jogi képviselő (?), marketingszakértő, párkapcsolati szakértő, általános menedzser, zenei producer, önkéntes Apple- és kütyüteszter, személyi edző és tréner, valamint rezidens.'
Zsolti tényleg valami elképesztő. Amikor a szeretet- és figyeleméhség fergeteges humorral társul, akkor történik az, hogy a bizonyos fiktív személy felejthetetlenné és sokak hatalmas kedvencévé válik… azt gondolom, teljesen érthető módon, hisz ki ne szeretne nevetni?Rengeteg kéz kellene, hogy össze tudjam számolni, hányszor röhögtem (olykor már-már sírva) ezen a Máday-rajongón. Igazi figura, és valóban az egyik legszerethetőbb karakter az egész sorozatban. Muhahahaha. :)
Virág és Ricsi… ők két ember ugyan, de akármit mondunk, valahol mégis egyek, összetartoznak, és a legaranyosabb, legviccesebb pár, akiről eddig valaha olvashattam. Kinga… nos, fogalmazzunk úgy, hogy nagyon jó lenne őt áthelyezni a valóságba… Jól jönne egy mini-Kinga az egyik vállamra a kisördög és a kisangyal mellé.
Reniben személy szerint pont azt kedveltem, hogy akármi történt is, ő ugyanaz a Rentai Renáta volt/lesz. Helyzettől totál függetlenül. Habár sokszor volt rendkívül idegesítő a sok nyavalygás, meg a kreált problémái, valahol megértettem, mert szerintem mindenkiben megvan ez az én, csak itt fel volt nagyítva. Amit nagyon szerettem, az az, hogy nem változott meg senki miatt, és mindig ugyanaz az átlagos, mégis olyan különleges, Budán (most pedig már valahol máshol) élő lány marad(t). <3
Cortezt ki kellene emelnem valahogy. Annyi mindent tesz Reniért, azok a gesztusok, mosolyok, ölelések, gondolatirányítások (:D), minden, szimplán minden… A nyolcadik kötet több okból is tanulságos volt, de egy nagyon fontos: még inkább megbizonyosodhattam afelől, hogy… De most tényleg, totál viccen kívül mondom. Szóval, hogy kár, hogy ilyen srác a való életben egész egyszerűen nincs. Nem mondanék többet, hátha még nem olvasta valaki; annyi, hogy aki eddig valamilyen rejtélyes okból kifolyólag nem kedvelte, az most meg fogja szeretni. Aki pedig eddig is kedvelte… nos, ki fogja ütni az 'Imádlak, Cortez' érzés mércéjét. De ezt inkább hagyjuk.
Ja, és minden lány SzJG-fannak szívből kívánok egy Cortezt. Olyat, aki angolon Jet – Are You Gonna Be My Girl című számát fordítja majd, konkrétan azért, hogy 'igen, értsd úgy!!' És persze az iskolai bulin a szemedbe nézve fogja énekelni, hogy „And after all, you're my wonderwall…”.

Valamiért úgy érzem, ez az egész Szent Johanna gimi-varázs most, ezekben a percekben ér véget. Mert talán nem is rólunk szólt, mi csak a részesei voltunk.

„Long live Laura Leiner and St. Johanna's High School!”
– Meg Cabot

Kedves Miss Cabot, mint mindig, most is egyetértek a véleményével; Ön azt kívánta, hogy éljen sokáig a Szent Johanna gimi. Nos, ha van valami, amiben biztos vagyok, akkor az ez. Sokáig fog élni.

Már most örök.

9 hozzászólás
Timi970120>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

Amikor először olvastam, tetszett – akkor adtam rá a csillagokat is –, ám most évekkel később, biztos vagyok benne, hogy nem tetszene már annyira. Szeretem azokat az idézeteket, amiket találhatok belőle. Megnevettet, ha olyanról van szó. Tehát visszaadja azt az érzést, amit olvasás közben éreztem.
Ám ha most kezdeném el olvasni, immár nem adnék olyan szuper értékelést rá.
Jó volt. Tetszett. De ezen már elég valószínű, hogy túlnőttem.

1 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

Ebben az értékelésben azt hiszem, nem csak magát a nyolcadik kötetet fogom véleményezni, hanem inkább az egész sorozatra értendő.
Belecsöppentem egy olyan világba, ahol azt kívánom így utólag, bárcsak hasonlóak lettek volna az én gimnáziumi éveim is. Nem panaszkodom, csupán nagyon megszerettem a Szent Johanna Gimi világát, a szereplőket, az egész környezetet.
Leiner Laura nagyon ért ahhoz, hogyan szerettesse meg az írásait az olvasókkal. Izgalmas és érdekes események, pörgős, élményekben gazdag történet, amit én is azonnal megszerettem.

Tudtam, hogy nagyon szomorú leszek az utolsó könyv olvasásakor, hiszen ki kell szakadnom ebből a világból. Az előző kötetnél már végérvényesen megszerettem Cortezt, de ha az akkor nem sikerült volna, hát itt most ténylegesen bebizonyította, hogy mennyire értékes ember is ő. Mikor kiderült, hogy Reni spoiler, az első gondolatom nekem is az volt, hogy Reni érdekében spoiler Nagyon kellemes csalódást okozott a döntése. Ez így volt kerek és teljes.

Imádtam az osztálykirándulást, imádtam a csínyeket, imádtam az egész világot. Nagyon fog hiányozni. Csodás élményt nyújtott nekem ez a nyolc kötet, amit nem hiszem, hogy el fogok felejteni. Lehet, hogy a csöpögős, romantikus énem beszél belőlem, de sokat adott nekem ez a sorozat, újra visszatért az olvasási kedvem, ami lappangott egy ideig, és ezt ezúttal Leiner Laurának köszönhetem.

Jó érzés volt arról olvasni, mennyire összetartanak ezek a fiatalok, milyen barátságok szövődtek, mennyire kiegészítették egymást. Köszönöm ezt az élményt!

Csakegyolvasólány P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

4 év, 8 kötetben. A legrosszabb osztály elballagott, leérettségizett és most külön utakon jár. Volt akik egy helyre mentek, de voltak olyanok is, akiknek külön váltak az útjaik. Viszont négy fergeteges évet töltöttek el együtt. Valakik szenvedtek, valakik végig tanulták, de olyanok is akadtak, akik ebben a 4 évben csak hülyéskedtek (igen, Zsoltiékra gondolok).
Leiner Laura egy olyan iskolát teremtett meg könyveiben, ahová – szerintem – sok ember szeretne járni. Még én is. Főleg olyan emberekkel lennék egy osztályba, mint akikkel Reni volt. Hiszen Ricsi, a Rockerek, Dave, Cortez, de főleg Zsolti színt vittek az osztályba. Ez abból is látszott, hogy az utolsó évben sem rettentek meg a csínytevésektől és a tanárok bosszantásától. Hiába, valaki(k) örökre gyerek lelkűek maradnak. Ám nemcsak akkor álltak ki egymás mellett, amikor bajban voltak, hanem mikor valakinek szüksége volt az osztálytársai támogatására. Megmutatták, hogy mi az az összetartás.

K_A_Hikari>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

„Valamiért úgy érzem, ez az egész Szent Johanna gimi-varázs most, ezekben a percekben ér véget. Mert talán nem is rólunk szólt, mi csak a részesei voltunk.”

Még tegnap este elolvastam, de inkább aludtam egyet az értékelésre.
Ez a kötet.. meg az előző… igazából ez egész utolsó év beültette a gombócot a torkomba, az emlékeket meg a fejembe,
Előjött a saját végzős évem, az összes emlékkel, meg azzal, hogy hiába nem volt ennyire jó és szoros osztályközösségem, azért Reni „nem akarok elballagni” gondolati ismerősök voltak.
Másodszor olvastam, de még így is nyeltem egy nagyot, ahogy az utolsó oldalt elolvasva tudatosult bennem, hogy ennyi volt… nagyon-nagyon szívesen kezdtem volna az elejéről az egészet. Vagy visszaugrottam volna 11. osztály második félévéig.

Ha látok egy könyvmolyt, aki kizárva a külvilágot olvas, eszembe jut majd Reni.
Ha látok egy morcos emót, vagy egy überboldog hippit, eszembe jut majd Virág.
Ha látok egy lányt, aki épp üvölt valakivel, eszembe jut majd Kinga.
Ha látok egy deszkás/gitáros kék szemű srácot, eszembe jut majd Cortez.
Ha látok egy jókedvű, tetovált rasztát, eszembe jut majd Ricsi.
Ha látok egy egészséges kajákat evő, szuper humorral rendelkező srácot, eszembe jut majd Zsolti.
Ha látok egy igazán tech-mániást, akinek még az arca helyén is Apple termék van, eszembe jut majd Dave (és Macu)
Ha két rockert látok, akik sutyiban bagóznak, majd csak úgy, minden ok nélkül röhögve összeverekednek, eszembe jut majd Andris és Robi.
Ha látok egy cukrászt, aki szívvel-lélekkel dolgozik és esetleg franciául énekel munka közben eszembe jut majd Jacques.
Ha látok egy csendes megfigyelőt, akiben semmi különleges nincs, mégis ezért akad meg rajta az ember szeme, eszembe jut majd Gábor.
Ha látok egy összetett mondatokkal mindent kimagyarázó, mindenhez hozzá szólni tudó srácot, eszembe jut majd Arnold.

Négy év, nyolc kötet, amit nem felejtek el, mert mindegyikhez emlékek fűznek, vagy emlékeket idéznek
Ha létezik olyan, hogy SzJG generáció,akkor én büszkén kijelentem, hogy a tagja voltam, vagyok és leszek.

>!
Ciceró, Budapest, 2013
732 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398041
10 hozzászólás
blueviolet>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké

Nagyon vártam, hogy olvashassam ezt a részt, de már jó ideje halogattam, mert nem akartam, hogy véget érjen a sorozat. Aztán győzött a kíváncsiság :)
Szerintem elfért volna egy picit több izgalom is ebben a kötetben, viszont tökéletesen hozta a megszokott SZJG-s hangulatot, amivel nálam így is nyert ügye van.
Örültem, hogy spoiler

Szerintem méltó lezárás volt ez a könyv, nem túl nyálas, nem túl hihetetlen, pont jó.
A bennem élő tinilány imádja ezt a sorozatot, és valószínűleg mindig is imádni fogja. Örökké – ahogy a cím is mondja.


Népszerű idézetek

dorcy01>!

    Ezek után a nap a következőképpen telt: bárki bárkinek szólt, a legnyálasabb, legcikibb és legbénább becézéssel illette. Például Macuval így zajlott a párbeszédünk:
     – Drágám, ideadnád a francia szótáradat? – kiáltotta nekem, mire Cortez a fejét fogva röhögött, én pedig széles vigyorral kiszedtem a táskámból a szótárt.
     – Mézes puszedlim, már megint otthon felejtetted? – nyújtottam felé.
     – Igen. Örök hála, kis kabócám – vette el.
     – Menjetek már a fenébe! – kiabálta Zsolti lángvörös fejjel.
     – Cicuska, ne idegeskedj – nézett rá Robi „kedvesen”. Komolyan, dőltünk a röhögéstől.

361. oldal, Március 27., kedd, 8/1. (Ciceró, 2013)

10 hozzászólás
zsólány>!

     – Halljátok, Gondos kiakasztott – rázta meg a raszta tincseit, mintha még mindig nem hinné el, mi történt. – Megkérdezte, mit tudok a fluorról.
     – És mit mondtál? – kérdeztem rosszat sejtve.
     – Mit mondtam volna? Hogy „Halenda!” – vágta rá a szerinte igenis jó választ.

37. oldal, Január 18., szerda, 8/1. (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Gondos Margó · Pósa Richárd (Ricsi) · Rentai Renáta
3 hozzászólás
uhrinagi>!

Név: Szenyor Máday-Nagy Zsolt
Kor: 18
Beszélt nyelv: máday nyelvjárás
Magamról: Búcsú Máday nénihez
A búcsú oly drámai, Mint mikor elvesznek a fájljai,
A módszere kissé spártai, De nem tudnám Önt bántani.
Most elmegyek tanulni más tárgyait, De örökké szeretni fogom, Máday! – (néni)
                                                *
Annyira fogsz hiányozni, Dave!!!
                                                *
Na, akkor Csoki!

Érdeklődési kör: Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium
Máday tagozatos Máday gimnázim
Klubtagság: I luv Máday; Így jártam anyátokkal; Végzősök

9. oldal, 8/1. (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Felmayer Dávid (Dave) · Máday Emília · Nagy Zsolt
1 hozzászólás
uhrinagi>!

Név: Rentai Renáta (Reni)
Kor: 18
Beszélt nyelv: magyar, francia
Magamról: (nem publikus adat, hozzáférés korlátozva)
Mindig azt hittem, hogy az első napok voltak a legnehezebbek. Tévedtem. Az utolsók azok. ☹
Érdeklődési kör: Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium
Klubtagság: SzJG; Beatles; Végzősök

borító, első fül, 8/1., 2. (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Renáta
Neito>!

Máday azzal zárta a beszédet, hogy ne feledjük, a Szent Johannába bármikor visszavárnak minket, ha úgy érezzük, egyszerűen csak jöjjünk el egy régi tanárunkhoz, mindig szívesen látják az elballagott diákokat.
     – Máday néni! – állt fel Zsolti újra. – Én biztosan visszajövök majd. Szeretem magát! – tette a szívére a kezét. Máday sóhajtva bólintott.
     – Nagy Zsolt! Én is bírlak – legyintett, majd fütty és tapsvihar közepette lesétált az emelvényről. Hát, ez nem volt mindennapi.

253. oldal, Május 4., péntek, 8/2. (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Máday Emília · Nagy Zsolt
uhrinagi>!

Név: Bernáth András (Andris)
Kor: 18
Beszélt nyelv: magyar, francia
Magamról: „Tisztelt Szülő! A fia betegségre hivatkozva távozott az órámról! Kardos Kálmán”
„Tisztelt Tanár úr! A fiam valóban beteg. Elmebeteg. Bernáthné”
Érdeklődési kör: Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium
Klubtagság: Szombathely RulZ; Albérlő; I Luv Máday; Végzősök

9. oldal, 8/1. (Ciceró, 2013)

Kapcsolódó szócikkek: Bernáth András (Andris) · Kardos Kálmán
Neito>!

     – Ember! – állt meg Ricsi Cortez előtt. – Végre nem egyedül vagyok tizenkilenc.
     – Ja, siettem, ahogy tudtam – felelte Cortez.
     – Na, valami tetkó vagy akármi? – cukkolta Ricsi, Cortez meg mosolyogva megrázta a fejét.
     – Á, tartanom kell a szépfiú imidzsem.
     – Vágom. Én húztam a rosszfiú cetlit.
     – Na, szépfiú meg rosszfiú – lépett hozzájuk Kinga. – Menjetek el Jacques-ért, mert elkészült a tortával, és nem tudja egyedül elhozni.

237-238. oldal, Március 3., szombat, 8/1. (Ciceró, 2013)

1 hozzászólás
uhrinagi>!

Név: Pósa Richárd (Ricsi)
Kor: 19
Beszélt nyelv: magyar, francia
Magamról: Nem csinálok semmit. De azt jól.
                                                *
Emó, csomagolj!
                                                *
Cortez, áj missz jú!
                                                *
Neményi! Te szerencsétlen! Hívj fel…

Érdeklődési kör: Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium
Klubtagság: Szombathely; Korn; Bajnokok Ligája RulZ; Narcissistic Cannibal; Csütörtöki filmpremierek; Végzősök

7. oldal, 8/1. (Ciceró, 2013)

6 hozzászólás
zsana85 P>!

     – Nézd, ha nekem valaki azt mondja, „meghalok érted”, én erre azt felelem, hogy rendben, lássuk.
     – Hihi, kegyetlen vagy – nevetgélt Virág.
     – Igaza van – értett egyet Ricsi – Hányok a romantikától – ismertette stílusosan a véleményét.
     – Nem is! – ellenkezett Virág – Tök romantikusakat szoktál mondani.
     – Emó, amikor azt mondom, hogy jobban szeretlek, mint az Issues albumot, az nem romantikus. De igaz – magyarázta, Virág pedig boldogan vigyorgott. Ez azért Ricsi nyelvén és Ricsi világában egy őrületesen nagy vallomás, Virág pedig pontosan tudta ezt.

153. oldal, Április 26., csütörtök, 8/2. (Ciceró, 2013)

Neito>!

    Amíg Kinga a rockerekkel birkózott, hogy elszedje tőlük a flaskát, addig én belenéztem az évkönyvembe, és elolvastam az utolsó sorokat. Corteztől. „Because maybe, you're gonna be the one who saves me. And after all, you're my wonderwall.”

273. oldal, Május 4., péntek, 8/2. (Ciceró, 2013)


A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Bakó Liza: Csíííz!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Kollár Betti: Kosársuli
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Balássy Fanni: Hol is kezdjem