Útvesztő (A Szent Johanna gimi 7.) 2542 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„ – Bolond vagy – nevetett fel Cortez, mire én is elmosolyodtam. – Na, komolyan. A továbbtanulás?
– Az is. De a jelen helyzetben nagyon úgy tűnik, hogy vadászpilóta leszek.
– El fogom venni tőled azt a könyvet – közölte Cortez.
– De most komolyan. Te látod a jövőt? – váltottam stílust.
– Én nem, de jóban vagyok az orákulummal. Majd bemutatlak neki – mondta, mire megint felnevettem.
Cortez vicces.
– Komolyan kérdezem. Megijesztett, ami Kingáékkal történt.
– Helyben vagyunk – mondta Cortez.
– Nem, mármint… tudod… ők nem illettek össze, és szakítottak. Virág és Ricsi nem illenek össze, de tök jól meg vannak. És mi? – kérdeztem félve.
– Mi van velünk?
– Mi lesz velünk? – javítottam ki a kérdését, és ösztönösen a nyakamban lógó lánc felé nyúltam, elkaptam a gyűrűt, és forgattam az ujjaim között.”

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Carta Teen, Budaörs, 2021
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653261
>!
L&L, Budakalász, 2019
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653261
>!
L&L, Budakalász, 2018
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653261

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

885 tag · 536 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 8., 18:06 · Bővebben


Enciklopédia 156

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Máday Emília · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Matsuda Okitsugu (Macu) · Bernáth András (Andris) · Haraszti Róbert (Robi) · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Varga Kata · Cortez nagymamája · Haller Endre · Szép Károly (Karcsi) · Vladár Ervin · Rentai Róbert · Rentai Klára · Gondos Margó · Flóra (Flöra) · Henry O'Realy · Farkas Evelin · Gazdag Márta · Alphonse Durand · Beni · Justine · Borrel Károly (Charles Borrel) · Pisti · Tölgyessy László · Baranyai Zita · Barka Gabriella · Edina (Dina) · Szatmáry Kitti · Bíró Dorián · Kovács Krisztián · Bálint · Krisz · Tami

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium


Kedvencelte 766

Most olvassa 471

Várólistára tette 113

Kívánságlistára tette 202

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Lillsz>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Újraolvasva is imádtam! ❤
Furcsa volt, mert nem emlékeztem mindenre, de így felelevenítve megint boldogsággal töltött el a sorozat ezen része. A poénokon még mindig könnyiemmel küszködve nevettem a szereplőket még annál is jobban megkedveltem.
Egyedül az fáj, hogy majd a 8. részt újraolvasva ismét el kell őket engednem. De tudom, hogy ha szükségem van bármelyik részre is csak le kell emelnem a polcról és olvasnom. 5/5

Naiva P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Amikor belevágtam ebbe a sorozatba, nem gondoltam volna, hogy ennyire a szívembe fogom zárni Haller osztályát. Egyébként ő miért nem tanított nekik semmilyen tárgyat?! Mindegy. Már nem fontos. Már most, hogy csak egy rész híja van a sorozatnak érzem, hogy nagyon hiányozni fog az osztály, és a társaság. Neveletlenek, szófogadatlanok és még mindig komolytalanok, de rengeteg mosolyt csaltak az arcomra. Sokszor hangosan fel is nevettem. Ezt a részt keserédesnek éreztem, mivel már aligha lesz több közös pillanata az osztálynak. Továbbtanulás után pedig mindenki tudja, mi vár egy osztályra. legyen az akármennyire is összeszokott és összetartó. Történt némi változás, de van, ami a régi. Szegény Virág. Továbbra is aranyos, csupaszív, de szerintem nagyon erős túlzás, az a fajta ostobaság, amit ő képvisel. Reni és Cortez szerintem aranyosak együtt és örülök, hogy az ő kapcsolatuk megmaradt az igazi ifjúsági regény szintjén. Talán ezért sem látok bele úgy igazán. Főleg nem Cortez oldaláról, hogy mi tetszik neki Reniben, mit lát benne stb. Holott Reni saját bevallása szerint is „szürke” és „átlagos”míg Cortez mindenben az ellentéte. Bár meg kell hagyni, ő sem egy igazán társasági ember. Az egyszavas válaszaival, állandó telefonnyomkodásával erre tudok következtetni. Akit viszont nem tudok megérteni, sem elfogadni; az Vladár. Minden mondatából, minden tettéből árad, hogy mennyire gyűlöli Renit. Túlzás. Bármi van, őt hibáztatja, őt okolja, őt oltja le. Egy pedagógusnál szerintem ez nem megengedett magatartás. Szívem szerint vártam volna még az utolsó résszel, de a függővég miatt nem fogok tudni sokáig várni.

16 hozzászólás
Röfipingvin P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Nem igazán hiszem, hogy tudok bármi értelmeset írni.
A lényeg:
– Reni egészen magára talál és még humora is van :)(:
– Cortez normális, sőt a normálisabbnál is normálisabb
– Virág és Ricsi… ők szimplán Virág és Ricsi és szeretjük őket. pont.
– ahogy az összes többi felnőttség küszöbén álló szent johannást szeretjük

De hogy a francba lehet így vége??????????????????????
Ez igazságtalanság. Pont.

15 hozzászólás
ZitussKa>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

– Akkor a köszöntő! – állt fel Zsolti, mi pedig vigyorogva figyeltük, és feltartottuk a poharunkat (Virág két kézzel, mert alig bírta el). – Emberek, azt kell hogy mondjam, közeledik a vége – kezdte. – Van még egy félévünk, csapassuk a dolgokat, hogy még tíz év múlva is emlékezzenek ránk a Szent Johannában! – kiáltotta ünnepélyesen.

Minden sorát, minden egyes poénnal és a társaság minden egyes tagjával együtt imádom :) Jó érzés volt úgy tölteni a napokat, hogy tudtam, este velük tölthetem az időmet. Főleg úgy, hogy őket is azok a dolgok foglalkoztatták és olyan dolgok nyomasztották, mint engem is.
Őrült egy társaság. Mondanom sem kell, hogy nagyon elpityeredtem a szalagavatón. Akarva akaratlanul is magamat láttam a szalagtűzésen :) De tudom, hogy a legvégén is sírni fogok.
Most viszont egy időre elköszönök tőlük, januárban találkozunk, kedves szent johannások :)

Nita_Könyvgalaxis>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Reni, Reni, Reni, néha annyira meg tudnálak simogatni egy baseballütővel!
Cortez, maradj olyan, mint amilyen vagy!
Zsolti, imádlak, ha ráunsz a konditermes csajokra, itt vagyok!
Arnold, lődd már le magad!
Virág, még mindig buta vagy, de azért szeretünk!
Ricsi, hozzád köthető a könyv legszebb vallomása, pacsi neked!
Kinga, te vagy a legvagányabb, csapj oda mindenkinek! :)

Amúgy meg köszönet Leiner Laurának, hogy két napra kiszakított a valóságból, hogy újra átélhettem a gimis szalagavatót, és hogy minden hibája ellenére ismét egy szerethető könyvet írt számunkra.

4 hozzászólás
Timi970120>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Amikor először olvastam, tetszett – akkor adtam rá a csillagokat is –, ám most évekkel később, biztos vagyok benne, hogy nem tetszene már annyira. Szeretem azokat az idézeteket, amiket találhatok belőle. Megnevettet, ha olyanról van szó. Tehát visszaadja azt az érzést, amit olvasás közben éreztem.
Ám ha most kezdeném el olvasni, immár nem adnék olyan szuper értékelést rá.
Jó volt. Tetszett. De ezen már elég valószínű, hogy túlnőttem.

Csakegyolvasólány P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Elérkezett a vég, Reniék 12-sek lettek.
A könyv ugyan olyan hangulatú volt, mint eddig. A többiek hülyéskedtek, semmibe vették a tanulást, puskáztak, ám sokkal, de sokkal több érdekes dolog volt benne. Mint például a borítékokban szereplő csínyek, vagy a balhék a tovább tanulásokról, szalagavatói csók, egymás támogatása, Cortez szülei és még sorolhatnám. Mindegyik esemény különleges hangulatot vitt a történetbe. Igaz, sajnáltam, hogy Zsolti és Kinga spoiler.
Bár, a mostani rész függővéggel zárult, amit nem bántam. Így sokkal izgalmasabb, mint egy unalmas félévi lezárás. Hiszen mind Reninek, mind pedig Corteznek döntést kell hozni. Egy olyan döntést, ami mindkettejük életét kicsit megváltoztatja.

Ailey>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

HÁT MI AZ ISTEN VOLT EZ ITT A VÉGÉN? Egy sarokba akarok bújni, átkulcsolni a térdemet, és hintázni, mialatt a Star-Spangled Bannert dúdolgatom.
Imádom, az abszolút kedvenc részem, simán lekörözte a Reményt. (Nem, a borító színe nem befolyásolt. Annyira.)
Olyan szinten átitta az egész könyvet az a mindjárt vége hangulat, hogy sokszor összefacsarodott a szívem, szilveszterkor el is sírtam magam, labilis állapotba kerültem, azt hiszem.
Komolyan nem tudom, mit mondjak, ezen a részen nevettem a legtöbbet, mindenki imádtam, Dave, Gábor és Zsák hihetetlenül belopta magát a szívembe. A csavarokra azért számítottam, de mégis jó pár szíven ütött, mikor elértem hozzájuk.
És, jajj, most mit írjak? Cortezt még jobban imádom, mint valaha. Annyi minden kiderült, és annyira csodálatos, ahogy Renivel viselkedik, és egyszerűen meg akarom ölelni. I wanna hug him :c hug him tight :cccc (Azért még mondjuk morcos vagyok, mert kigúnyolta a brit akcentust. Oké, már nem vagyok morcos.)
És ez a hülye függő vég :c Eddig is mindig szenvedtem az új megjelenésig, de őszintén? A következő lesz az utolsó megjelenés, az utolsó dedikálás, az utolsó félév, a vége következik. És nem vagyok biztos benne, hogy akarom. Megöl a kíváncsiság, de túlságosan ragaszkodom.

13 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Én erre nem tudok ötnél kevesebb csillagot adni. Tökéletesen elérte a hatását: izgultam, nevettem, ott akartam lenni a cselekmények közepén.

A 12. b belépett a végzős évfolyamba, nagyobb terhek nehezednek rájuk, mint valaha, és soha nem látott összetartás mutatkozik meg közöttük. Tudom, hogy ez azt jelenti, hogy közeleg a vége, tudom, hogy szép lassan nekem is el kell engednem őket, de annyira megszerettem ezt a történetet, hogy biztos vagyok benne, nehéz a lesz a búcsú…

blueviolet>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 7. – Útvesztő

Sajnos sokáig nem volt nálam a könyv, így kb. 3 hetet vett igénybe az elolvasása. off Mondjuk ettől függetlenül sem csúszott olyan jól ez a rész. Nekem túl sok volt benne a kínlódás, azzal viszont nem vádolnám, hogy túl eseménydús lett volna… Persze tudom és megértem, hogy mennyire nehéz meghozni a pályaválasztással kapcsolatos döntéseket, de számomra kissé fura, hogy spoiler
A befejezés is olyan volt, amire számítani lehetett, de ott legalább volt egy kis izgalom. Összességében még mindig nagyon szeretem a sorozatot, csak nem ez lett a kedvenc részem. :)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Röfipingvin P>!

    A gondolataimba merülve ücsörögtem a babzsák fotelemen, amikor felcsendült a Basket Case, én meg azonnal felvettem a telefont.
     – Végre leráztam Cortezt, már vártam, hogy hívj, Pisti – szóltam bele. Cortez akkorát röhögött a vonal másik végén, hogy önkéntelenül is elmosolyodtam.
     – Pisti? – kérdezte nevetve. – Pistivel csalsz meg?
     – Mi bajod Pistivel?
     – Á, nem, semmi. Biztos jó arc.

82. oldal, Szeptember 8., csütörtök (Ciceró, 2012)

13 hozzászólás
viky0222>!

Mivel még nem érkezett meg a tanár, odasétáltam a radiátoron ülő Cortezhez, aki valamit… olvasott. (???!!!)
     – Maradj így, csinálok egy képet – álltam meg előtte, mire mosolyogva felnézett rám. – Csak vicceltem. Meglepődtem, hogy olvasol.
     – Mi? Olvasok? – kérdezte döbbenten. – Tényleg! Ezek betűk! És sorok! Ne, nem bírom! – szólt tettetett ijedtséggel, és elhajította a magazint, ami szétnyílva zuhant a földre.
     – Jó, csak fura volt – mondtam zavart mosollyal.
     – Reni. Tudom, hogy ez neked fura – kezdte Cortez, megfogva a kezem. – És lehet, hogy ez most sokkolni fog. De azt hiszem, ideje elmondanom.
     – Igen? – vigyorogtam önfeledten.
     – Nem csak arról van szó, hogy tudok olvasni. Szoktam is.
     – Ez tényleg sokkolt, azt hiszem, le kell ülnöm.
     – Ja, gondoltam, hogy erre nem vagy felkészülve.
     – Hozzászokom a gondolathoz. Menni fog. Erős vagyok – […]

181-182. oldal, Szeptember 28., szerda (Ciceró, 2012)

8 hozzászólás
tataijucc>!

     – […] Ami körülötted változik, az nem érdekel. Ami benned, az igen – […]

310. oldal, Október 25., kedd (Ciceró, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
14 hozzászólás
Catnip>!

     – Tisztelt tizenkettő bé – sétált ki hozzánk Máday.
     – Máday néni! Csokoládé! – kurjantotta Zsolti. Ő a barátait általában úgy köszönti, hogy „csoki”, de ha felnőttel van dolga, akinek meg szeretné adni a tiszteletet, akkor udvariasan azt mondja, „csokoládé”. Valóban, az úgy tényleg sokkal megtisztelőbb. ☺

22-23. oldal, Szeptember 1., csütörtök (Ciceró, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Máday Emília · Nagy Zsolt
1 hozzászólás
Catnip>!

    Máday rontott ki a suliból, és csípőre tett kézzel nézett körbe.
     – Jól láttam, hogy egy diák repült el az ablak előtt? – kérdezte dühösen.
     – Persze. Az új srác volt. Clark Kent – bólintott Zsolti.
     – Milyen Kent? – rázta a fejét Máday értetlenül.
     – Mi csak Supermannek hívjuk. Az a beceneve. Alig bír magával órákon. Szünetekben meg a suli előtt repked. Biztosan őt látta – magyarázta Ricsi.
     – Azt hiszitek, viccesek vagytok? – dühöngött Máday, aztán megakadt a tekintete valamin, és azonnal betorzult a feje. – Pósa! Mi van a füledben? Mi az a hatalmas lyuk? Te jó ég, azonnal gyere ide!

51-52. oldal, Szeptember 5., hétfő (Ciceró, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Máday Emília · Nagy Zsolt · Pósa Richárd (Ricsi) · Superman
dorcy01>!

     – Mi folyik itt? – lépett be a termünkbe Máday.
     – Máday néni, boldog karácsonyt! – üdvözölte Zsolti lelkesen az igazgatóhelyettest, aztán körbenézett, hogy mit adhatna neki. Végül megállapodott a tekintete a tanári asztalon lévő karácsonyfán (?), odalépett, majd két karral átölelve megemelte, és Máday felé igyekezett vele,
     – Nagy Zsolt, mit művelsz? – kérdezte Máday megrökönyödve, és hátrálni kezdett.
     – Kifejezem a szeretetemet. Tessék. Ez az öné! – nyújtogatta a fát, ami mögül alig látszott ki.
     – Nagy Zsolt, hagyjál már békén! – motyogta Máday értetlenül, aztán sarkon fordult és elsietett. Zsolti nem hagyta ennyiben, utánaeredt a fával együtt, amiről minden lépésnél lehullott egy halom dísz.
     – Máday néni, itt hagyta a fáját! A kutyafáját. Muhahaha – üldözte tovább az igazgatóhelyettest, akinek végül az irodájába került a karácsonyfánk. ☺

492. oldal, December 21., szerda (Ciceró, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: karácsonyfa · Máday Emília · Nagy Zsolt
2 hozzászólás
AllyD>!

     – Vásárolni viszem a nagymamámat.
     – Ó. Oké. Értem. Mit vesztek?
     – Fogalmam sincs
     – És te mész vele vásárolni? – mosolyodtam el.
     – Elkísérem, hogy ne cipeljen semmit – felelte komolyan, mire megértően bólintottan.
     – Felháborítóan rendes vagy, ugye, tudod? – kérdeztem nevetve.
     – Ez azért elég alap.
     – Hát, akkor jó vásárlást – hajoltam oda hozzá, hogy adjak egy „úristen, holnapig nem látlak” csókot.
     – Kösz. Mindig jól sül el. Fél óra után szenvedek. Egy óra után végiggondolom az életem. Másfél óra után meg akarom ölni magam. És olyankor átmegyünk a másik üzletbe – mondta, én meg felnevettem.
     – A vásárlás ilyen.
     – Vetekszik azzal, amikor rád várok a könyvesboltban… – tűnődött.
     – Hé, rám nem is kell sokat várni! – védtem magam azonnal.
     – Persze. Nekem is ugyanolyan gyorsan elrepül az a három óra – röhögte el magát, aztán újra magához húzott, és hosszasan megcsókolt. (L) (L) (L).

194. oldal, Szeptember 29., csütörtök (Ciceró, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
5 hozzászólás
bvivienn>!

     – Oké, akkor lássuk Renit – nyomkodta Macu a gépét. – Aha. Megvan.
     – De izgiii – vigyorgott rám Virág, totál feldobódva.
     – Azt írja, előző életedben lány voltál.
     – Éljen – bólintottam. Ezt azért jó tudni.
     – Franciaországban éltél, a 19. században.
     – Ó, de jó! – lelkesedtem. Imádom Franciaországot.
     – Csipkeverőként dolgoztál, egyedül éltél, vénlányként.
     – Mi? – kérdeztem döbbenten.
     – Hű. Renátának még a mostaninál is unalmasabb volt az előző élete. Ehhez csak gratulálni tudok – biccentett Kinga gúnyosan.
     – Oké, ne mondd tovább – szóltam közbe. Na, ezt jól megkaptam. Végre Franciaországban élhettem, erre szingli csipkeverő voltam. Ne már.
     – Na, te jössz Kinga – ütötte be Macu Kinga számait. – Azt írja, Angliában születtél, az 1800-as évek végén. Kritikusként dolgoztál, és a második világháborúban bombatalálat ért.
     – Ez nem Kinga! – mondtam értetlenül. – Ez Virginia Woolf.
     – Kinga volt Virginia Woolf? – nézett furán Kata.
     – Nem, ez egy hülye oldal! – háborodtam fel.
     – Ki az a Virginia Woolf? – kérdezte Virág.
     – Valaki nem bírja elviselni az előző életemet… – hümmögött Kinga, amolyan „én nyertem” stílusban.
     – Nem arról van szó, hogy nem bírom elviselni. Csak ez egy baromság.
     – Hallgass, csipkeverő – förmedt rám Kinga gorombán.
     – Hé! Ne becsüld le a munkámat! Tudod, milyen nehéz csipkét verni? Egyedül éltem, még segítségem sem volt! – panaszoltam, megfeledkezve arról, hogy mennyire nevetségesek vagyunk. A többiek konkrétan fetrengtek a röhögéstől, mi azonban tovább vitatkoztunk.
     – Mi az, fáj, hogy az egész világ elismeri a munkásságomat, és a mai napig az egyik legmeghatározóbb irodalmi személyiség voltam? – kérdezte vigyorogva.
     – Nekem is fennmaradt s munkásságom. Biztosan vannak valahol csipkéim! – fortyogtam.
     – Hogyne – sajnált le Kinga.
     – Mondj, amit akarsz, én ebben úgysem hiszek. És amúgy pedig kizárt, hogy te voltál Virginia Woolf. Ez csak egy hülye oldal! – zártam le a vitát.
     – Na jó, Virginia és Csipke – szólt ránk Dave – Majd most kiderül, mennyire igaz. Macu, írd az enyémet – kezdte diktálni, Macu pedig sebesen gépelt.
     – Rendben. Dave előző élete. Az amerikai polgárháború idején születtél…
     – Ez teljesen rendben van – bólintott Dave.
     – …egy házaspár második lányaként – folytatta Macu.
     – Na, menj a fenébe – hőbörgött Dave.
     – Mi az? Tényleg ez van ideírva – mutogatott Macu a képernyőre, mi pedig szakadtunk a nevetéstől.

228-229. oldal, Október 11., kedd (Ciceró, 2012)

2 hozzászólás
latinta P>!

    Hazaérve rájöttem, hogy kezd elborítani a tanulnivaló, úgyhogy sajnos Virginia Woolfra nem maradt időm. Magoltam egy adag törit, online nyelvvizsgatesztet csináltam franciából, gyakoroltam matekra, átnéztem az irodalmat… Cortez a
babzsák fotelemen ülve a gitáromat hangolta (ez a hangszer magától elhangolódik!), közben pedig furán nézett rám.
     – Holnap semmi olyan nincs, amire most tanulsz.
     – Nem holnapra tanulok.
     – Akkor?
     – Úgy általában. Mindenre.
     – Aha. Tehát azt akarod, hogy ha valaki kiugrik eléd egy ház mögül és rád ordít, hogy mondd el Ottlik Géza életrajzát, akkor válaszolni tudj rá – töprengett.
     – Igen. Mindenképp – bólogattam nevetve.
     – Értem. Ez így teljesen jogos.
     – Tudom, hogy erre kevés esély van, de azért büszke lennél, nem?
     – Figyelj. Ha valaki kiugrik eléd egy ház mögül, akkor leütöm. Viszont amíg ájult, simán elmondhatod neki az életrajzot, én meg nagyon büszke leszek – legyintett lazán.

374. oldal, November 14., hétfő (Ciceró, 2012)

kölyök13>!

    A lufik, fehér virágok és az óriási transzparens, ami a szalagavatónkat hirdeti, már mind a helyére került és mindenfelé keringőruhát viselő diákok ácsorogtak. Cortez a terem közepén állt Ricsivel együtt, mindketten öltönyben, nyakkendőben. Elképesztően festettek; ahogy megláttam Cortezt, azonnal a torkomba ugrott a szívem, és vadul dobogni kezdett. Mintha csak megérezte volna, hogy nézem, félrekapta a fejét Ricsiről, és az ajtó felé fordult, és találkozott a tekintetünk. A fehér ruhámban megtorpanva elmosolyodtam, és széttártam a karom, afféle „hát, így nézek ki” stílusban, mire Cortez megindult felém.
     – Gyönyörű vagy – suttogta a nyakamba amikor megölelt. Totál kirázott a hideg, és azon gondolkodtam, erre mondhatom-e, hogy „te is”. Végül inkább nem mondtam, mert akkor tuti elröhögtük volna ezt a pillanatot, ami egyébként nagyon szépre sikerült. Átkulcsoltam a nyakát, aztán lehunytam a szemem, és hosszan megöleltem, miközben úgy éreztem, annyira boldog vagyok, hogy legszívesebben az egész világot megölelném.

412-413. oldal, December 2., péntek (Ciceró, 2012)


A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Bakó Liza: Csíííz!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Kollár Betti: Kosársuli
Heniko Sakka: Legédesebb tini élet
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek