44. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
45. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
80. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Remény (A Szent Johanna gimi 5.) 2177 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek…
A 11/B-ben továbbra is „zajlik az élet”, miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon…
Na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt…
Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2016
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653209
>!
Ciceró, Budapest, 2011
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397440
>!
L&L, Budakalász

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

804 tag · 493 karc · Utolsó karc: 2019. július 11., 12:25 · Bővebben


Enciklopédia 137

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Nagy Zsolt · Szatmáry Kinga · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Felmayer Dávid (Dave) · Máday Emília · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Matsuda Okitsugu (Macu) · Bernáth András · Haraszti Róbert · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Haller Endre · Vladár Ervin · Cortez nagymamája · Szép Károly (Karcsi) · Csontváz Carlos · Peti · Gondos Margó · Rentai Klára · Rentai Róbert · Alphonse Durand · Borrel Károly (Charles Borrel) · Gazdag Márta · Tölgyessy László · Farkas Evelin · Flóra (Flöra) · Henry O'Realy · Kovács Krisztián · Barka Gabriella · Edina · Gomba · Justine · Vass Angéla · Bálint · Beni · Móni · Tóth Viki

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium · Párizs · Eiffel-torony


Kedvencelte 1036

Most olvassa 569

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 168

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Örök szerelem ez a könyv, ès az egèsz sorozat ❤ Mindig, minden egyes szeptember 8-nak fontos helye lesz a szívemben, Cortezzel együtt. Nem utoljára olvasom èn ezt. Èn mèg nagyikènt is gimis leszek.
Ui: Komolyan mondom:D:)

14 hozzászólás
>!
Ailey
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Jaj, Hm. uuuuhm. Izé. Most mit mondjak? Azt, hogy ez a legzseniálisabb az eddig megjelent öt kötet közül? Azt, hogy imádom az egész 11/B-t? Azt, hogy a humora és a légköre még mindig elképesztően jó? Talán azt, hogy Reni végre a talpára állt és iszonyú büszke voltam rá sokszor? Hogy Kinga annyira céltudatos és könyörtelenül őszinte maradt, hogy néha még mindig tátva marad a szám? Esetleg azt, hogy most jobban imádom Cortezt, mint valaha? Nyugodt szívvel jelenthetem ki ezeket, mert az utolsó szóig igazak.
Igen, meglepődtem, nevettem, sírtam és szívből örültem. A végtelenig felcsillagoznám, mert elfogult rajongó vagyok, meg amúgy is, miért ne?
Ps.: ha valaki feltalál egy olyan gépet, amivel bele lehet kerülni egy könyv sztorijába, az vágja hozzám egy alkalom erejéig, rendben? :3

5 hozzászólás
>!
Lillsz
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Ha tényleg választani kell az SzJG kötetek közül egy kedvencet akkor én ezt választanám. Na vajon miért? Annyira IMÁDTAM! *-* ♥ Bár talán ez az egyik legdepisebb rész a harmadik mellett. :D 5/5

>!
Naiva P
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Én már most, ezzel az 5. résszel a szívembe zártam ezt a sorozatot. Már alig vártam ezt a pillanatot. Most már értem, miért számít szent napnak szeptember 8-a és december 20-a SZJG fanok körében. Igaz, közel a kötet feléig kínlódtak, végül megérte várni, mert egyszerűen fellélegeztem. Az örömtől is és a megkönnyebbüléstől is. Történtek apróbb változások, karakterfejlődések. Gondolok itt Zsoltira, aki kissé túlsúlyos zabagépből, végül jópasi lett, hogy végül beszabadult a konditerembe és egészségtudatosabban eszik, de ugyanúgy óra közben.. Persze továbbra is idióta, de őt bírom az egyik legjobban. Szegényebb lenne nélküle a sorozat. Nem úgy, mint Arnold nélkül. Tulajdonképpen nekem nem is hiányzott. Kinga és Zsolti párosa egyszerűen mulattató. Mint egy olasz házaspár. Jókat derültem rajtuk. Isten mentse előre azt a férfit, aki a férje lesz. Abban biztos vagyok, hogy az illető vagy valami kidobó vagy/és pszichológus lesz.
Szegény Karcsi 5/1. Szerintem az, ahogyan vele bánnak, kimeríti az iskolai bántalmazás fogalmát.Olyan, mintha ő lenne a SZJG kabalája. Alig várom, hogy folytassam ezt a sorozatot.

10 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Na végre, de tényleg végre nem akartam a sarokba dobni a könyvet.
Egész jóra sikeredett, még el is mosolyodtam több helyen.
Renáta fejlődő képes, amit sajnos a szüleiről nem lehet elmondani….
Talán még meg is tetszik a végén ki tudja ? :D

3 hozzászólás
>!
tataijucc P
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Epedve vártam a pillanatot, mikor lesz a deszkás cipőből tornacipő. Imáim meghallgattattak, köszönöm! :)

3 hozzászólás
>!
gabiica P
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Eddig mindenképpen ez a kedvenc részem. Tele feszültséggel és izgalommal, még akkor is, ha szinte tudtam, hogy ez lesz. Már amikor Reni spoiler és ez lesz a kiváltó ok.
Ebben a részben kezdtem igazán megkedvelni Cortezt, megmutatta egy másik oldalát, ami miatt érdemes volt jobban odafigyelni rá.
Tetszettek az új karakterek, az újonnan kialakuló kapcsolatok, az egész Szent Johanna világ és hangulat. Itt már tudom azt mondani, hogy kedvenc lett a sorozat, továbbra is bennem van a letehetetlenség érzése, imádom!

>!
csillagka P
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Szeretlek Cortez. I ♥ Cortez. Rám nézett Cortez. Nem nézett rám Cortez. Istenem, de utálom a szenvedést. Komoly fizikai fájdalmat okozott néha, hogy nem tudtam belépni a könyv lapjaira és Reninek lekeverni egy-két hatalmas pofont, olyan Kingás stílusban. Na ő legalább tudja, hogy mit akar, el is éri, inkább így kell élni, mint sirámok között várni a fehér (fekete) lovagot.
Egyet el kell ismernem, az év legnagyobb röhögőgörcsét is ettől a könyvtől kaptam, felhőtlenül abbahagyhatatlanul kinevethettem a csontváz románcot. Jól esett. Ennyi! A történet (jaj mit beszélek, olyan nem volt) egy teljesen felesleges időhúzásnak hatott. Ez a legtöbbre értékelt rész? Nem tudom, előző jobban tetszett, a poénok oké, de egy szenvedésre épített geg gyűjtemény, azért nem regény. Még Laurától sem, akivel szemben azért nincsenek nagy elvárásaim.

3 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Oké, ez az a könyv, ami végén kicsit bírom Renit, hiszen már nem fog annyit nyafogni Cortez után. Hiszen legnagyobb vágya teljesült, de nem szaladjunk ennyire.
Ebben a részben különösképpen Cortez és Reni kapcsolata tetszett. Vagyis, ahogy próbáltak egymáshoz hol közelebb, hol pedig távolabb lenni. Élveztem ezeket a részeket, és sokszor el is nevettem magam, hiszen olyan hülyeségeket követtek el…Igaz, néha legszívesebben lecsaptam volna őket ezek miatt.
Valamint, ugye a színre lépett Macu is, akit Dave eleinte ki nem állhatott. Azonban egy baleset után minden megváltozott. Na igen, a két technika man egymásra talált. :D
És ugye a könyv vége. Valamint az a bizonyos december 20-a, amikor Reni és Cortez kapcsolata megváltozott. S ennek őszintén örültem, ugyanis nem kell Reni reményteli vágyódását olvasni. :)
Szó, ami szó, tetszett ez a rész. A 11/b hozta a formáját poénjaikkal, csínytevéseikkel, egyéniségeikkel.

>!
Dsheavenofbooks
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Bármennyiszer is olvasom újra (bevallom, a szám közelít a 10-hez), soha nem tudom megunni. Nekem az abszolút kedvenc.
Leiner Laura tud valamit. Az fix.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Nanaki

     – Beülhetek a Télapó ölébe? – kérdezte Móni vigyorogva Zsoltitól, ahogy odalépett hozzánk.
     – Vert már pofán krampusz? – kérdezett vissza Kinga reflexből.

371. oldal, December 6., hétfő (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Móni · Nagy Zsolt · Szatmáry Kinga
4 hozzászólás
>!
Vicky3 P

     – Hát… végzősök lettünk – mondta Zsolti már most nosztalgiázva. Kérdőn néztünk össze.
     – Még csak tizenegyedikesek vagyunk. – törtem össze az álomképét könyörtelenül. Zsolti értetlenül nézett rám, aztán elgondolkozott.
     – Ez kész – vihogott Ricsi, amikor Zsolti szitkozódva elismerte, hogy igazam van.
     – Mégis hogy gondolhattad, hogy végzősök vagyunk? – kérdeztem hitetlenül.
     – Annyit kamuzott nyáron a koráról, hogy mostanra elhitte, hogy elmúlt tizennyolc – magyarázta Ricsi, mire mindenkiből kitört a röhögés.

18. oldal, Szeptember 1., szerda (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Zsolt · Pósa Richárd (Ricsi) · Rentai Renáta
>!
pillepanna

Szétesni könnyű, és önmarcangoló életet élni sem nehéz, a sírásról már nem is beszélve. De kihúzni magunkat, túllépni a hibán és továbbmenni? Na, ez az, ami baromira kemény meló, viszont nagyon megéri.

315. oldal, November 5., péntek (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Renáta
>!
Ailey

     – Tanár úr, azért ez túlzás. Monsieur Durand-t többet fogom látni, mint az anyámat! – üvöltötte be Zsolti.
     – Tudom, az órarendetek kissé nehéz… – bólogatott megértően az ofő.
     – Elváltak a szüleid, nem is látod anyádat – gondolkozott Dave.
     – Akkor, tanár úr, Monsieur Durand-t többet fogom látni, mint Dave anyját! – javította ki magát Zsolti. Szakadtunk a nevetéstől, és ezen még Haller is elmosolyodott.

28. oldal, Szeptember 1., szerda (Ciceró, 2011)

>!
Anaria

     – Hé, nem tudjátok, hogy hol kell kérni a belépőkártyát? – állt meg előttünk egy laza, kilencedikes fiú. A társaságunk egy emberként fordult felé, de mielőtt még normális választ adhattunk volna, Ricsi megelőzött minket.
     – Figyelj, bemész az aulába, és ott áll egy nő a szobor mellett. Majd ő eligazít – vágta rá visszafojtott mosollyal.
     – Kösz – biccentett az elsős.
     – De, hallod – szólt közbe Zsolti nyugodtan tegezd le, őt mindenki csak Emikének hívja – bólogatott vadul.
     – Oké.
     – Ha esetleg elkezd ordítani, ne is törődj vele. Kicsit bolond – tette hozzá Dave.

20. oldal, Szeptember 1., szerda (Ciceró, 2011)

>!
Nanaki

Máday vöröslő fejjel nézett végig a hat fiún.
     – Megkérném a mélyen tisztelt társaságot, hogy a közösségi oldalakon azonnal írják át az iskola nevét! Ez nem humoros! – förmedt rájuk.
     – Miről van szó? – suttogtam Virágnak.
     – Hihi – kezdte olyan „virágosan” a mesélést. Amúgy semmi extra, csak a fiúk átírták a Szent Johanna Alapítványi Gimnáziumot Szent Johanna Rehabilitációs Klinika és Elmegyógyintézetre.

199. oldal, Október 4., hétfő (Ciceró, 2011)

>!
vgabi SP

     – Anyu? Apu? Valaki? – kiáltottam, de a ház tök sötét volt. Amúgy a „valakit” nem tudom, miért mondtam, mert tuti, hogy ha a valaki visszaszólt volna, akkor szívrohamot kapok.

78. oldal, Szeptember 10., péntek (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: félelem · Rentai Renáta
3 hozzászólás
>!
madárka

     – Csehov – szólt rá türelmetlenül Kardos.
     – Jó, megvan – csettintett Zsolti. – Szóval Csehov: A Sas – kezdte, én meg a szám elé kaptam a kezem, nehogy felnevessek. Kardos az orrát dörzsölgette, Kinga pedig elkerekedett szemmel fordult hátra.
     – Az Sirály, te barom! – förmedt rá. Zsolti átgondolta a dolgot, végül megvonta a vállát.
     – Na és? Madár – madár.

187. oldal, Szeptember 30., csütörtök (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Kardos Kálmán · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Szatmáry Kinga
1 hozzászólás
>!
raczlilian

     – Látom, az utolsókat rúgod – jegyeztem meg kelletlenül, ahogy beléptem. Cortez nagy nehezen levette a szemét a tévéről, és felém nézett.
     – Nem sértegetjük a beteget – ajándékozott meg egy gyönyörű mosollyal. Letettem a táskámat a fotel karfájára, és sóhajtva fordultam felé.
     – Jól nézel ki – tártam szét a karom hitetlenül.
     – Örülök, hogy tetszem – felelte, amitől azonnal elöntötte a fejemet a pír.
     – Úgy értem, nem tűnsz betegnek – javítottam ki magam.
     – Pedig nagyon rosszul vagyok – mondta komolyan, de a szemén láttam, hogy magában mosolyog.
     – Igazán?
     – Igen.
     – Hoztam egy kis házit. Hátha attól jobban leszel – szedtem elő a táskámból a könyveimet.

205-206. oldal, október 5., kedd (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
>!
vgabi SP

A ragyogó napsütésbe kiérve ösztönösen hunyorogtam, majd megtorpantam. Ültek a padomon. Kissé megremegett a térdem, de azért erőt vettem magamon, és továbbmentem.
     – Te mit csinálsz itt? – kérdeztem Cortezt, aki a pad támláján ült, és ölébe ejtett kezében tartotta a zenelejátszóját.
     – Ülök – felelte olyan stílusban, mintha ez azért elég egyértelmű lenne. Jó, tényleg az volt, a vak is láthatta, csak éppen…
     – Miért itt? – kérdeztem cseppet sem kedvesen.
     – Tudtommal már nem foglalt ez a hely – nézett mélyen a szemembe, nekem pedig felkeltek a pillangók a gyomromban, és úgy döntöttek, hogy egységes erővel próbálnak kiszabadulni.

104-105. oldal, Szeptember 16., csütörtök (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Fellegszálló
Sue Townsend: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
John Green: Alaska nyomában
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Papp Dóra: Tükörlelkek
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
J. Goldenlane: Napnak fénye
Holly Smale: A nagy finálé