74. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján

Remény (A Szent Johanna gimi 5.) 3040 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Új tanév, új osztálytárs, új konfliktusok, új és régi barátságok, új és régi szerelmek…
A 11/B-ben továbbra is „zajlik az élet”, miközben többek között az is kiderül, hogy mi történt a párizsi csereutazáson, hogy kicsoda Jérome és Benoit, és vajon ki lopja Dave személyiségét, hogy miért veszélyes a Gomba, hogy Zsák kibe lesz szerelmes és Cortez miért törli ki az összes ismerősét a Facebookon…
Na és persze, hogy Reni kitől kapta a nyakláncot meg a gyűrűt…
Reninek is újabb kihívásokkal kell szembenéznie, de úgy tűnik, egyre jobban felnő hozzájuk…

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653209
>!
Carta Teen, Budaörs, 2021
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653209
>!
L&L, Budakalász, 2019
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653209

5 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

889 tag · 527 karc · Utolsó karc: 2024. március 4., 11:35 · Bővebben


Enciklopédia 149

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Máday Emília · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Bernáth András (Andris) · Matsuda Okitsugu (Macu) · Haraszti Róbert (Robi) · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Cortez nagymamája · Csontváz Carlos · Haller Endre · Szép Károly (Karcsi) · Peti · Vladár Ervin · Rentai Róbert · Gondos Margó · Rentai Klára · Farkas Evelin · Flóra (Flöra) · Gazdag Márta · Henry O'Realy · Alphonse Durand · Beni · Borrel Károly (Charles Borrel) · Justine · Tölgyessy László · Barka Gabriella · Edina (Dina) · Kovács Krisztián · Vass Angéla · Bálint · Gomba · Móni · Tóth Viki

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium · Párizs · Eiffel-torony


Kedvencelte 1098

Most olvassa 454

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 208

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Örök szerelem ez a könyv, ès az egèsz sorozat ❤ Mindig, minden egyes szeptember 8-nak fontos helye lesz a szívemben, Cortezzel együtt. Nem utoljára olvasom èn ezt. Èn mèg nagyikènt is gimis leszek.

Ui: Komolyan mondom (:

15 hozzászólás
Ailey>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Jaj, Hm. uuuuhm. Izé. Most mit mondjak? Azt, hogy ez a legzseniálisabb az eddig megjelent öt kötet közül? Azt, hogy imádom az egész 11/B-t? Azt, hogy a humora és a légköre még mindig elképesztően jó? Talán azt, hogy Reni végre a talpára állt és iszonyú büszke voltam rá sokszor? Hogy Kinga annyira céltudatos és könyörtelenül őszinte maradt, hogy néha még mindig tátva marad a szám? Esetleg azt, hogy most jobban imádom Cortezt, mint valaha? Nyugodt szívvel jelenthetem ki ezeket, mert az utolsó szóig igazak.
Igen, meglepődtem, nevettem, sírtam és szívből örültem. A végtelenig felcsillagoznám, mert elfogult rajongó vagyok, meg amúgy is, miért ne?
Ps.: ha valaki feltalál egy olyan gépet, amivel bele lehet kerülni egy könyv sztorijába, az vágja hozzám egy alkalom erejéig, rendben? :3

5 hozzászólás
Naiva P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Én már most, ezzel az 5. résszel a szívembe zártam ezt a sorozatot. Már alig vártam ezt a pillanatot. Most már értem, miért számít szent napnak szeptember 8-a és december 20-a SZJG fanok körében. Igaz, közel a kötet feléig kínlódtak, végül megérte várni, mert egyszerűen fellélegeztem. Az örömtől is és a megkönnyebbüléstől is. Történtek apróbb változások, karakterfejlődések. Gondolok itt Zsoltira, aki kissé túlsúlyos zabagépből, végül jópasi lett, hogy végül beszabadult a konditerembe és egészségtudatosabban eszik, de ugyanúgy óra közben.. Persze továbbra is idióta, de őt bírom az egyik legjobban. Szegényebb lenne nélküle a sorozat. Nem úgy, mint Arnold nélkül. Tulajdonképpen nekem nem is hiányzott. Kinga és Zsolti párosa egyszerűen mulattató. Mint egy olasz házaspár. Jókat derültem rajtuk. Isten mentse előre azt a férfit, aki a férje lesz. Abban biztos vagyok, hogy az illető vagy valami kidobó vagy/és pszichológus lesz.
Szegény Karcsi 5/1. Szerintem az, ahogyan vele bánnak, kimeríti az iskolai bántalmazás fogalmát.Olyan, mintha ő lenne a SZJG kabalája. Alig várom, hogy folytassam ezt a sorozatot.

10 hozzászólás
csillagka>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Szeretlek Cortez. I ♥ Cortez. Rám nézett Cortez. Nem nézett rám Cortez. Istenem, de utálom a szenvedést. Komoly fizikai fájdalmat okozott néha, hogy nem tudtam belépni a könyv lapjaira és Reninek lekeverni egy-két hatalmas pofont, olyan Kingás stílusban. Na ő legalább tudja, hogy mit akar, el is éri, inkább így kell élni, mint sirámok között várni a fehér (fekete) lovagot.
Egyet el kell ismernem, az év legnagyobb röhögőgörcsét is ettől a könyvtől kaptam, felhőtlenül abbahagyhatatlanul kinevethettem a csontváz románcot. Jól esett. Ennyi! A történet (jaj mit beszélek, olyan nem volt) egy teljesen felesleges időhúzásnak hatott. Ez a legtöbbre értékelt rész? Nem tudom, előző jobban tetszett, a poénok oké, de egy szenvedésre épített geg gyűjtemény, azért nem regény. Még Laurától sem, akivel szemben azért nincsenek nagy elvárásaim.

10 hozzászólás
Lillsz P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Ha tényleg választani kell az SzJG kötetek közül egy kedvencet akkor én ezt választanám. Na vajon miért? Annyira IMÁDTAM! *-* ♥ Bár talán ez az egyik legdepisebb rész a harmadik mellett. :D 5/5

Nikolett0907 P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Na végre, de tényleg végre nem akartam a sarokba dobni a könyvet.
Egész jóra sikeredett, még el is mosolyodtam több helyen.
Renáta fejlődő képes, amit sajnos a szüleiről nem lehet elmondani….
Talán még meg is tetszik a végén ki tudja ? :D

3 hozzászólás
tataijucc>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Epedve vártam a pillanatot, mikor lesz a deszkás cipőből tornacipő. Imáim meghallgattattak, köszönöm! :)

3 hozzászólás
Pandaaaa P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

A kedvenc részem az összes közül, mert végre megtörtént amire már mindenki várt. ♥♥
Igaz, hogy ehhez 4 és fél könyvet kellett végigszenvednünk, de nagyoon megérte. Imádom, imádom, imádoom. Örökké szívembe zártam szeptember 8-at és december 20-at. És igaz, hogy Laura okozott pár szívrohamot olvasás közben, de ennél tökéletesebb nem is lehetett volna. ♥♥
I luv Cortez ♥♥

gabiica P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Eddig mindenképpen ez a kedvenc részem. Tele feszültséggel és izgalommal, még akkor is, ha szinte tudtam, hogy ez lesz. Már amikor Reni spoiler és ez lesz a kiváltó ok.
Ebben a részben kezdtem igazán megkedvelni Cortezt, megmutatta egy másik oldalát, ami miatt érdemes volt jobban odafigyelni rá.
Tetszettek az új karakterek, az újonnan kialakuló kapcsolatok, az egész Szent Johanna világ és hangulat. Itt már tudom azt mondani, hogy kedvenc lett a sorozat, továbbra is bennem van a letehetetlenség érzése, imádom!

Mucusmoly_>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény

Nem hiszem el!!! ♥
Ez olyan fantasztikuuus volt!! ☺️
Imádtam a szereplőket, az új osztálytárs is szimpi volt.
És Cortez. Anyira örülöööök!! Végre az ötödik könyvben! XD
I luv CortezXD
Nem tudom ezt így szavakban kifejezni! Annyira…. csodálatos, elképesző, fantasztikus, romantikus, örökkékedvenckönyv, stb. …
OLVASD EL!! :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szobatigris>!

– Beülhetek a Télapó ölébe? – kérdezte Móni vigyorogva Zsoltitól, ahogy odalépett hozzánk.
– Vert már pofán krampusz? – kérdezett vissza Kinga reflexből.

371. oldal, December 6., hétfő (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Móni · Nagy Zsolt · Szatmáry Kinga
4 hozzászólás
Vicky3>!

     – Hát… végzősök lettünk – mondta Zsolti már most nosztalgiázva. Kérdőn néztünk össze.
     – Még csak tizenegyedikesek vagyunk. – törtem össze az álomképét könyörtelenül. Zsolti értetlenül nézett rám, aztán elgondolkozott.
     – Ez kész – vihogott Ricsi, amikor Zsolti szitkozódva elismerte, hogy igazam van.
     – Mégis hogy gondolhattad, hogy végzősök vagyunk? – kérdeztem hitetlenül.
     – Annyit kamuzott nyáron a koráról, hogy mostanra elhitte, hogy elmúlt tizennyolc – magyarázta Ricsi, mire mindenkiből kitört a röhögés.

18. oldal, Szeptember 1., szerda (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Zsolt · Pósa Richárd (Ricsi) · Rentai Renáta
ZitussKa>!

Szétesni könnyű, és önmarcangoló életet élni sem nehéz, a sírásról már nem is beszélve. De kihúzni magunkat, túllépni a hibán és továbbmenni? Na, ez az, ami baromira kemény meló, viszont nagyon megéri.

315. oldal, November 5., péntek (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Renáta
Anaria>!

     – Hé, nem tudjátok, hogy hol kell kérni a belépőkártyát? – állt meg előttünk egy laza, kilencedikes fiú. A társaságunk egy emberként fordult felé, de mielőtt még normális választ adhattunk volna, Ricsi megelőzött minket.
     – Figyelj, bemész az aulába, és ott áll egy nő a szobor mellett. Majd ő eligazít – vágta rá visszafojtott mosollyal.
     – Kösz – biccentett az elsős.
     – De, hallod – szólt közbe Zsolti nyugodtan tegezd le, őt mindenki csak Emikének hívja – bólogatott vadul.
     – Oké.
     – Ha esetleg elkezd ordítani, ne is törődj vele. Kicsit bolond – tette hozzá Dave.

20. oldal, Szeptember 1., szerda (Ciceró, 2011)

Ailey>!

     – Tanár úr, azért ez túlzás. Monsieur Durand-t többet fogom látni, mint az anyámat! – üvöltötte be Zsolti.
     – Tudom, az órarendetek kissé nehéz… – bólogatott megértően az ofő.
     – Elváltak a szüleid, nem is látod anyádat – gondolkozott Dave.
     – Akkor, tanár úr, Monsieur Durand-t többet fogom látni, mint Dave anyját! – javította ki magát Zsolti. Szakadtunk a nevetéstől, és ezen még Haller is elmosolyodott.

28. oldal, Szeptember 1., szerda (Ciceró, 2011)

Szobatigris>!

Máday vöröslő fejjel nézett végig a hat fiún.
     – Megkérném a mélyen tisztelt társaságot, hogy a közösségi oldalakon azonnal írják át az iskola nevét! Ez nem humoros! – förmedt rájuk.
     – Miről van szó? – suttogtam Virágnak.
     – Hihi – kezdte olyan „virágosan” a mesélést. Amúgy semmi extra, csak a fiúk átírták a Szent Johanna Alapítványi Gimnáziumot Szent Johanna Rehabilitációs Klinika és Elmegyógyintézetre.

199. oldal, Október 4., hétfő (Ciceró, 2011)

vgabi>!

     – Anyu? Apu? Valaki? – kiáltottam, de a ház tök sötét volt. Amúgy a „valakit” nem tudom, miért mondtam, mert tuti, hogy ha a valaki visszaszólt volna, akkor szívrohamot kapok.

78. oldal, Szeptember 10., péntek (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: félelem · Rentai Renáta
3 hozzászólás
raczlilian>!

     – Látom, az utolsókat rúgod – jegyeztem meg kelletlenül, ahogy beléptem. Cortez nagy nehezen levette a szemét a tévéről, és felém nézett.
     – Nem sértegetjük a beteget – ajándékozott meg egy gyönyörű mosollyal. Letettem a táskámat a fotel karfájára, és sóhajtva fordultam felé.
     – Jól nézel ki – tártam szét a karom hitetlenül.
     – Örülök, hogy tetszem – felelte, amitől azonnal elöntötte a fejemet a pír.
     – Úgy értem, nem tűnsz betegnek – javítottam ki magam.
     – Pedig nagyon rosszul vagyok – mondta komolyan, de a szemén láttam, hogy magában mosolyog.
     – Igazán?
     – Igen.
     – Hoztam egy kis házit. Hátha attól jobban leszel – szedtem elő a táskámból a könyveimet.

205-206. oldal, október 5., kedd (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
madárka>!

     – Csehov – szólt rá türelmetlenül Kardos.
     – Jó, megvan – csettintett Zsolti. – Szóval Csehov: A Sas – kezdte, én meg a szám elé kaptam a kezem, nehogy felnevessek. Kardos az orrát dörzsölgette, Kinga pedig elkerekedett szemmel fordult hátra.
     – Az Sirály, te barom! – förmedt rá. Zsolti átgondolta a dolgot, végül megvonta a vállát.
     – Na és? Madár – madár.

187. oldal, Szeptember 30., csütörtök (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Kardos Kálmán · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Szatmáry Kinga
5 hozzászólás
vgabi>!

A ragyogó napsütésbe kiérve ösztönösen hunyorogtam, majd megtorpantam. Ültek a padomon. Kissé megremegett a térdem, de azért erőt vettem magamon, és továbbmentem.
     – Te mit csinálsz itt? – kérdeztem Cortezt, aki a pad támláján ült, és ölébe ejtett kezében tartotta a zenelejátszóját.
     – Ülök – felelte olyan stílusban, mintha ez azért elég egyértelmű lenne. Jó, tényleg az volt, a vak is láthatta, csak éppen…
     – Miért itt? – kérdeztem cseppet sem kedvesen.
     – Tudtommal már nem foglalt ez a hely – nézett mélyen a szemembe, nekem pedig felkeltek a pillangók a gyomromban, és úgy döntöttek, hogy egységes erővel próbálnak kiszabadulni.

104-105. oldal, Szeptember 16., csütörtök (Ciceró, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kollár Betti: Újra a pályán
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.
Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Szabó Tünde: A hacker
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Király Anikó: Csak barátok?