Egyedül (A Szent Johanna gimi 3.) 2775 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

L&L, 2020

                        Részlet a könyvből:

„Cortez kikerült minket, lesétált a lépcsőn, miközben a lány már megindult felé. Tudtam, hogy rá vár, tudtam, hogy ő csak Viki lehet, de a következő jelenetet még én sem tudtam előre. A lány vigyorogva átölelte Cortezt, majd hosszú csókkal köszöntötte. Nem, ez nem olyan volt, mint kilencedikben, a díjugrató napján. Most jól láttam. Mindannyian jól láttuk. Lemerevedtem, nem akartam odanézni, de nem tudtam levenni a szemem róluk. A látvány sokkolt, minden energiámmal azon voltam, hogy akkor fulladjak meg, miután elmentek.
    – Sziasztok – köszönt hátra Cortez nekünk, aztán megfogta Viki kezét (összekulcsolt ujjakkal), és elindultak."

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
L&L, Budakalász, 2020
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653148
>!
L&L, Budakalász, 2019
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653148
>!
L&L, Budakalász, 2018
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653148

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

880 tag · 537 karc · Utolsó karc: 2022. szeptember 8., 18:06 · Bővebben


Enciklopédia 152

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Máday Emília · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Bernáth András (Andris) · Haraszti Róbert (Robi) · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Cortez nagymamája · Haller Endre · Szép Károly (Karcsi) · Peti · Vladár Ervin · Rentai Róbert · Rentai Klára · Gondos Margó · Henry O'Realy · Gazdag Márta · Alphonse Durand · Borrel Károly (Charles Borrel) · Korponay Andrea · Baranyai Zita · Barka Gabriella · Edina (Dina) · Bíró Dorián · Jalapeno · Olivér · Tóth Viki

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium


Kedvencelte 765

Most olvassa 460

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Cheril>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Nehéz úgy írni egy könyvről, hogy valaha nagyon szeretted, de eljött az az idő, hogy rá sem bírsz nézni. Számomra ezt jelenti az Szjg. Valaha valamikor nagyon-nagyon vártam a megjelenéseket, együtt izgultam a sok-sok Szjgerrel, de ez mára sajnos megváltozott.
Sokan mondták, hogy ha ennyire elvesztette a varázsát maga a sorozat, akkor ne olvassam újra, vagy olvasás közben ne gondolkozzak a dolgok miértjén. Igen, gondoltam rá én is, de mikor meglátok egy olyan értékelést, amiben bibliaként emlegetik valahogy elvesztem a fejem és csak azért is meg akarom írni az értékelését.

Nem fogom újra leírni mindazt, amit eddig már megtettem. Magáról a sorozatról még mindig ugyanaz a véleményem, ahogy az írónőről is.
Akkor bele is vágnék a zavaró tényezőkkel és a hibákkal:
1. Eljött az az idő is, amikor Renáta a legfelsőbb szintre fejlesztette a bénaságot. Ennyire szerencsétlen még ő sem lehet. Ja, de lehet…
2. Szegény kicsi Renáta. Elhagyták a barátai, senki nem törődik vele és állandóan nyafog. Ebből áll az egész kötet. Én bevallom teljes mértékben megértem, hogy miért nem kiváncsi senki sem Renátára. Állandóan csak magával törődik, hogy mi történik mással nem is érdekli, szenved, hisztizik, nyavalyog, Cortez így, úgy, amúgy. Ki ne vágyna egy ilyen empatikus barátra?
3. Most kérdezem én kinek van olyan szülője, akik a gyerekeiket KÖNYVEKBŐL nevelik? Mert ha valami baja van a lányomnak, miért is kérdezném meg tőle. Inkább kikeresem egy könyvből, mert az sokkal jobban tudja, hogy mit tegyek. Megértem miért nincs Renátának testvére, de hogy őt miért vállalták be az még ettől is jobb kérdés. Alapból fura az a család, inkább nem is bonyolódnék bele jobban.
4. Hát igen TRAPÉZFARMER. Nekem az ég világon semmi bajom vele, de nem is emlékszem, mikor láttam valakin trapézfarmert. A mai tizenéveseken meg duplán nem látni. Mindegy is. Renátától mást nem is várok.
5. Szegény Virág kutyája. És nem arról van szó, hogy a gazdája és a kutya agyilag egy szinten vannak, hanem hogy ki az a 15 éves ember, aki ilyen neveket ad egy KUTYÁNAK? Még kicsi koromban sem sztárokról neveztem el a kutyám, nemhogy 15 (!!!!) évesen.
6. Drága Renátánk újabb felvonásban. Állandóan szenved. Napjai felét azzal tölti, hogy nyöszörög és sajnálja magát. És ami még ettől is jobb, hogy leírja mennyit sír és hogyan és itt még a TOP sírós számokat meg sem említettem. Hát hihetetlen, te szegény áldozat, aki elit gimnáziumba járhat és szinte mindent megkaphat. Szörnyű.
7. Dóri, Dorián. Számomra eléggé kényes téma a csúfolódás. Sosem szerettem és nem is csúfoltam senkit. Főleg nem a neve miatt, amit nem ő választott. Eléggé nagy ízetlenség és még csak nem is vicces.
8. Az előző részekben lévő gondok többsége még itt is fennáll. A rajzóra (Teljesen logikus, hogy egy 15 éves lány még egy falevelet sem tud lerajzolni. Könyörgöm egy ovisnak is sikerül. Vagy a szeptember, mert mindenkinek egy kilences szám jut az eszébe.), Reni anyukája és a főzőtudása, Virág agyi defektusa, maga Renáta, No comment, ultra-hiper-über és ehhez hasonló szuperlatívuszok, szleng beszéd, erőltetett viccek, Cortez… és még sorolhatnám.
9. Nagyon sok kérdés is megfogalmazódott bennem, kezdve a „Miért is menő Cortez?”-zel egészen a „Miért ilyen ostoba Renáta?”-ig. Valószínűleg senki nem fog ezekre válaszolni.
10. Ahogy látom Laura eléggé rossz viszonyban van a jelzőkkel. Szinte mindig ugyanazokat használja, pl. ominózus, nívós, klassz, menő, No comment és még sorolhatnám tovább.
11. Egyszerűen nem értem miért szerepel a történetben Gábor és Zsák. Még Cortez egyszavas válaszainál is kevesebbet szólalnak meg. Ja, igen tudom miért is kellettek a történetbe, hogy legyenek szerencsétlenebbek és nyomibbak Renátánál. Logikus.
12. Na akkor az ominózus SZILVESZTER.
– Kezdem ott, hogy bármennyire is könyörög nekem az illető, nem mennék gyertyatartónak. Főleg nem egy olyan koncertre, ami még csak mikrohangyányit sem érdekel. Akkor sem mennék el, ha olyan valaki kérne meg rá, akivel régen jóba voltam, de ma már szóba sem áll velem. Úgy meg pláne nem, hogy a barátja utál. Szóval van kb. 10 ok, hogy miért ne menjen oda Renáta, de ő mégis elmegy, csakmert ő a jótét lélek, aki mindenkinek segíteni szeretne.
– Ha elmegyek valahová, bármennyire is utáljam a dolgot, akkor is megpróbálom jól érezni magam. Pláne szilveszterkor. Elmegyek egy koncertre kólát inni. Érthető. Attól, hogy nem érdekel a koncert, attól még meghallgatnám őket, hátha megtetszik valami.
– Vagy ha tényleg semmi kedvem a koncerthez, attól még nem veszítem szem elől azt, akivel jöttem. (Csak így zárójelben megjegyzem, hogy ha Virágék kijöttek az ajtón, amin max ketten-hárman férnek ki, nem olyan nehéz észrevenni valakit. De Renáta miért is látta volna meg őket?)
– Azt meg egyáltalán nem értem, hogy Peti miért ült le főszereplőnkkel beszélgetni.
– Ki az a hülye, aki kabát nélkül kint ül a kövön, miközben be is mehetne? Renáta. És még ő nevezi magát okosnak? De annyi esze nincs, hogy bemenjen. Mindegy hagyjuk.
– Ha már felhívta Cortezéket (megjegyzem fogalmam sincs miért, mert azért ennyire jóba nincsenek), akkor haza is taxizhatott volna.
– A szülők reakciója. Ha ez velem történik meg, elsősorban örülnének, hogy nem kaptam tödőgyulladást, mert hát kabát nélkül a mínuszokban… Másodsorban. Mire a szobafogság (mellesleg nem mintha Renáta járna valahová)? Mert akivel érkeztem egyet gondolt és elment? Teljesen logikus. Cortez megcsókolta. Úristen mekkora nagy dolog. A mai fiatalokat figyelembe véve örüljön, hogy még csak csók volt.
– Miért sírt annyira, hogy Reni szavaival „kiszáradtak a könnycsatornái”? Mert aki után egy éve csorgatta a nyálát érdeklődést mutatott felé?
– Reni anyukája elviszi a TÁVIRÁNYÍTÓT. Most komoly? Anélkül is el lehet indítani a TV-t. Könyörgöm.
– És még ezek után a kedvencem Cortez reakciója minderre. Először sok-sok üzenetet ír Renátának, hogy beszéljenek (ha ismerné már tudná, hogy mindig mindenért net és egyéb korlátozást kap, de mindegy), mert ugye az ilyen dolgokat a neten vagy telefonban szokás megbeszélni. Logikus. Ha annyira szeretett volna valamit fogja magát és személyesen beszél vele, de miért is lehetne kommunikálni… Cortezről beszélünk, aki kúl. És mikor suliban vannak, mi történik? Bunkózik, mert nem írt neki vissza. Teljesen érett viselkedés.

Jó, befejeztem. Elegem van.

70 hozzászólás
Lillsz>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Az egyik kedvenc részem! Annyira „naon jó” ! *-*
Virágra irtóra megharagudtam!
Arnoldot nem bírom. sose bírtam igazán Cortez meg… Ahjj… <3 spoiler 5/5

Mollii>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Egy dolog miatt biztos megérte elkezdeni újra olvasni a sorozatot. Végre el tudom dönteni, hogy Cortezt vagy Nagy Márkot szeretem jobban. Teljes mértékben Nagy Márk párti vagyok. Cortezt egyszer utálom, máskor meg szeretem. Egyik pillanatban még kedves, aztán meg már tiszta bunkó Renivel, csak azért mert Arnolddal van. És akkor mi van?! Ő majdnem az egyetlen normális barátja Reninek (ott van még Kinga is). Virágban nagyot csalódtam, ő is hihetetlenül idegesített. Arnoldot még mindig kedvelem, de a hajós húzása nekem se tetszett. A fiúktól is kikészültem, hogyha úgy tartotta kedvük, akkor beszélgettek Renivel, máskor meg hozzá se szóltak, amúgy meg folyton Vikiről áradoztak. Nem is értem, hogy hogy tarthatták viccesnek. Ebben a részben kedveltem meg igazán Kingát. Komolyan csak ő foglalkozott úgy igazán Renivel. Néha nagyon felidegesítettem magam, de azért jó volt újra olvasni a könyvet.

1 hozzászólás
Naiva P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

A 3. kötet után rányomtam a kedvenc gombra, pedig mi lesz még itt….
Már kidob a korhatár, mégis úgy éreztem, hogy régóta nem szippantott be ennyire ifjúsági sorozat. Tetszenek a szereplők, bár magam sem értem miért. Valahol sajnálom Renit. Ebben a korban az egyik legfájóbb érzés a plátói szerelem.
Ha az lesz a bukfenc, hogy közben Cortez is odáig van Reniért, csak ezt ügyesen leplezi – magyarán, magasról tesz rá – akkor nagyon ki fogok akadni. Nem csak azért, mert nem veszem be… Nehogy már egy lánynak kelljen nyomulnia! Főleg nem akkor, ha a srác „laza + vagány” és „a suli legmenőbbje”. Csak tudnám mitől, mert az elgondolkodtató, hogy ezen kívül, semmi egyéb és még ambíciói sincsenek.
Virág leszerepelt, mint legjobb barátnő. Hiányzott a butácska, de csupaszív lány. No comment. Kingát pedig, annak ellenére, hogy despota és olykor olyan, mint egy eszelős, azt hiszem, kezdem megkedvelni.

26 hozzászólás
joopsy P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Interjú Renivel 1. rész:
– Reni! Nem gondolod, hogy gáz voltál, mikor először megláttad spoiler?
– Hüpp. Hüpp.
– Nem gondolod, hogy egy nyámnyila kis sz@rcsimbók vagy?
– Hüpp. Hüpp.
– Tudod, hogy ilyet egyetlen tinédzser sem csinál?
– Hüpp. Hüpp.
– Tudod, hogy a hisztidet végig szkeptikus arckifejezéssel olvastam és lehet, hogy a bal szemöldököm felett hamar be fog ráncosodni a homlokom?
– Hüpp. Hüpp.

Interjú Renivel 2. rész:
– Reni. Látom, hogy valami bajod van. Segítsek?
– Nem, nem. Megoldom egyedül.
– De…
– Nem. Tényleg semmi. Jól vagyok.
Eközben Reni magában: Már megint egyedül vagyok. Már megint senki nem foglalkozik velem. Hurrá!

Váááá! Idióta! Kiszúrja a szemed a sok lehetőség! Váááá!
Mondjuk nem mondom, hogy ezzel nem ismertem magamra, mert sajnos én is csináltam már nagyon sokszor ilyet, de leírva annyira idegesítő! :S

Interjú Renivel 3. rész:
– Reni! Milyen a könyv, amit olvasol?
– Ez az új kedvencem.
– Tudnál mást is mondani a könyvről? Mondjuk, hogy milyen érzelmet váltott ki belőled?
– Tudom, hogy mindig ezt mondom, de ez WOW.
– Aha… Meghoztad hozzá a kedvem. :D

Interjú Renivel 4. rész:
– Miért tetszik Cortez?
– Mert olyan menő. Jó a haja és gyönyörű mélykék a szeme.
– Más?
– Nagyon népszerű. Mindenki odavan érte.
– Értem.

Interjú Renivel 5. rész:
– Miért rágott be rád Kinga?
– Mert megcsináltam helyette az interjút a Jalapenjo-val. Segíteni akartam.
– És miért nem beszélted meg ezt vele? Miért a főszerkesztő előtt kellett közölnöd vele, hogy megcsináltad helyette? Miért vagy ilyen IDIÓTA?!???

Egyébként jól szórakoztam. Szeretem szidni Renit. XD A történet vége pedig komolyan egész érdekesen alakult. Virág nagyon szenya volt, de most jöhet a vezeklés. :) Szeretem, hogy Laura a karaktereit egyértelműen az egyik kedvenc sorozatom, a Gilmore girls alapján alkotta meg. Annyira örültem ennek, hogy a hétvégén újra is kezdtem a sorozatot. Az is jó ebben a sorozatban, hogy általa sokkal jobban értékelem a felnőtt életemet. Semmi pénzért nem lennék újra középiskolás. :D

17 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Csak remélni tudtam, hogy ahogy haladok tovább a sorozattal, nem fog számomra ellaposodni és szeretni fogom. Ez megtörtént: ugyanúgy azt érzem, hogy nem tudom letenni, Leiner Laura stílusa eléri, hogy kb. ismét tinilánynak érezzem magam, izguljak a szereplőkért, kedveljem vagy éppen utáljam őket.

Nyilván vannak pontok, amiket nehezn tud felfogni a negyedévszázados gondolkozásom, de igazából ki tudom zárni a negatívumokat, és tudok csak arra gondolni, hogy engem ez kikapcsol, szórakoztat, élvezem az olvasását.

Igazi tiniregény, igazi és komoly problémákat is feszeget.

Továbbra is tűkön ülve várom, hogy mi történik majd a szereplőkkel, lényegében azt is mondhatnám, hogy SZJG függő lettem :D

Timi970120>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Amikor először olvastam tetszett – akkor adtam rá a csillagokat is –, ám most évekkel később, biztos vagyok benne, hogy nem tetszene már annyira. Szeretem azokat az idézeteket, amiket találhatok belőle. Megnevettet, ha olyanról van szó. Tehát visszaadja azt az érzést, amit olvasás közben éreztem.
Ám ha most kezdeném el olvasni, immár nem adnék olyan szuper értékelést rá.
Jó volt. Tetszett. De ezen már elég valószínű, hogy túlnőttem.

meseanyu P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Mondja már meg valaki Renátának, hogy a trapézfarmer utoljára a kilencvenes években volt divat, és vannak még jó zenék a Beatles-en meg az Oasis-en kívül! De egyébként szerintem rendkívül hitelesen szenved a csaj, én legalábbis hasonlóképpen bírtam viselkedni ennyi idősen. Egyre jobban tudom értékelni a sorozatot, és a nem túlzottan bújtatott didaktikája miatt (is), biztos, hogy egy pár év múlva a lányom kezébe nyomom majd.Ja, és végre nevetni is tudtam rajta, eddig csak pilláztam, amikor azt írtátok, hogy jó a humora. Egyébként meg egy jó szerkesztő/lektor ki tudta volna gyomlálni a sok ajtóbecsapást meg tapsikolást, és akkor szövegileg is rendben lenne.

22 hozzászólás
abstractelf>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Kezdjük azzal, mit is hallottam erről a részről…
1. Innentől kezdve lesz igazán jó.
2. Ha az eddigi részek nem, ez a rész biztos rajongóvá fog tenni.
Reménykedtem? Persze! Főleg, hogy a második rész után kissé kétségbeestem, mert nem lehet, hogy mindenki áradozik róla, én meg csak hibákról tudok írni.
Az eredmény? A könyv mesterien megtanult játszani az idegeimen… igazi virtuóz.
Pozitívumok (szerettem volna növelni ezt a listát…nos, ez lett belőle):
– Arnold. (engem nem érdekel senki/semmi, ő a kedvenc szereplőm)
– 263 és 418-21.
– Az a pár oldal, mikor Reni nem nyivákol Cortez miatt, vagy nem bánik úgy Arnolddal, mint… áh, nem tudok ide jó jelzőt.

Negatívumok… (ezt a listát viszont csökkenteni akartam, ehelyett úgy érzem, elég lenne átmásolnom a második rész negatívumait… – emiatt lesz csak rövidebb a lista)
– Könyv nem változott az előzőhöz képest… pedig szerettem volna.
– Az ismételgetések, és a már igencsak erőltetetté váló poén
„megsétáltattuk xy-t (mármint a kutyát).” – Ez az első részben vicces volt. Másodikban nem. Harmadikban pedig már kifejezetten irritált.
– „kúl” és „no comment” – valamikor 30 tájékán hagytam abba a számlálást…
– a nap értékelései…. főleg Cortezről.
– Rentai Renáta. Így ő maga… az áldozati bárány, aki totál egyedül maradt… -.-" Inkább hagyjuk az okokat… de ha rágondolok, komolyan az egekbe szökik a vérnyomásom.
– Reni és Arnold barátsága… Arnold igazi barát… remek idegrendszerrel.
– Reni még mindig… nem szoktam ezt a jelzőt használni, de amit művelt az Szánalmas! Most komolyan elértük azt a szintet, hogy könyörögjön Corteznek, hogy lemásolja a háziját? Itt nagyon vonzott már a dolog, hogy abbahagyjam/ 1 csillagot adjak rá.
– Smiley-k valami szörnyű használata… pl. „nem vettek komolyan :)” – tényleg, de jóóó!
– Rajzóra…. Vladárt tényleg kezdem megérteni… az a szeptemberes téma nagyon betett nálam, ennyire nem lehet Reni idióta, mikor osztályharmadik… -.-
Összegezzünk!
Tovább olvasom, mert szeretném, ha végre engem is elkapna az SZJG láz… Elegem van, hogy így produkált eddig nálam…
u.i.: Ricsi/Reni-t pártolom még mindig… bocsi, Cortez…

14 hozzászólás
Mucusmoly_>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 3. – Egyedül

Nagyon tetszett! Olyaaaan jóó!!! ❤
Nagyon tetszik egyszerűen a könyv megfogalmazása is, nagyon át tudom érezni. Egyetértek Renivel, azonosulni tudok vele.
A szereplők nagyon jók, bár néha nagyon mérges voltam Doriánra és Virágra.
Imádooom :)


Népszerű idézetek

horsegirl >!

Kinga terve szerint úgy lett volna a dolog, hogy én kezdem, rohanok, mint az őrült, átadom Virágnak a botot, ő is rohan, mint az őrült, végül a saroknál átadja Kingának, aki amúgy is őrült, tehát csak rohan.

249. oldal, Október 12., hétfő (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Bencze Virág (Emó) · futás · Rentai Renáta · Szatmáry Kinga
5 hozzászólás
madárka>!

– Ne már! Szerdán duplamatek, duplafizika? Ki készítette ezt az órarendet, Hannibál Lecter? – üvöltötte Zsolti totál kiakadva.
– Kábé. Hétfőn első két óra Kardossal? Mennyi igazolatlanom lehet egy évben? – számolgatott Cortez kissé megrettenve a hét eleji találkozástól a magyartanárral.

28. oldal, Szeptember 1., kedd (Ciceró, 2010)

17 hozzászólás
liliannahorvath>!

Csengetéskor a labor másik ajtaján (a tanári asztal mögötti titkos ajtó, a suliban terjengő legendák szerint Gondos ott kísérletezi ki magának a lángvörös hajszíneit) belépett a tanárnő.
    A laborban azonnal csend lett, Gondos pedig letette az asztalára a tanári zsebkönyvét, és fürkészve nézte az osztályt.
     – Felmayer, jelents! – szólt rá Dave-re.
    Dave komótosan feltápászkodott és körbenézett.
     – Tanárnőnek jelentem, minden rendben – forgolódott. Gondos szemöldöke felszaladt, szinte felért a piros, egybefésült hajáig.
     – Ez meg milyen jelentés? Rendesen mondd el! Hiányzik?
     – Semmi. A nyári szünet egy kicsit. Meg bővítenem kéne a telefonom memóriáját, szóval egy jó micro sd kártya igazán hiányzik.
    Szinte mindenki elnevette magát. Gondos nem.

48. oldal, Szeptember 3., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Felmayer Dávid (Dave) · Gondos Margó
vgabi >!

     – Adomány? – vonta fel a szemöldökét Kinga.
     – Az NBL kártyákat annak szántam – közölte Cortez.
     – Kevés – tárta szét a karját Kinga.
     – Mi kell még?
     – Személyesebb. Amiért ölni tudnának a suliban.
     – Mondjuk, egy póló? – kérdezte Cortez elég fura arckifejezéssel. Kinga szeme felragyogott.
     – Óriási! Sőt, add, ami rajtad van!
     – Mivan? – röhögte el magát Cortez hitetlenül.
     – Ez az! – csettintett Kinga. – A suliban a lányok egymásra licitálnának egy pólódért, ami volt rajtad! Add ide!
     – Te beteg vagy! – rázta a fejét Cortez. Kinga elindult felé, ezért Cortez hátrálni kezdett.
     – Mi az? Rágózol? Köpd ki, ebbe a zsepibe! – matatott Kinga a zsebében, és előhúzott egy csomag pézsét.
    Cortez először mosolygott, majd amikor rájött, hogy talán Kinga nem viccelt, felment a lépcsőn. Kinga utánarohant, és a pólójáért nyaggatta.
     – Most komolyan. Ti milyen suliba jártok? – röhögött Viki jóízűen, és azt hiszem, tőlem kérdezte, de nem várta meg a választ, hanem utánuk ment.

373. oldal, December 9., szerda (Ciceró, 2010)

2 hozzászólás
vgabi >!

Magamról: Újabban verseket írok.
Íme egy gyöngyszem:
"Ott áll, Ő, Máday Emilia, feje mindig lila.
Ugyan Emilia, ne legyen ránk pipa!"
by Nagy Zsolt

8. oldal (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Máday Emília · Nagy Zsolt
Róka P>!

Virág egy ideig bénázott mellettünk, ugye, neki nem volt rendes távcsöve, csak az a klasszikus nyakba akasztható, és elég sokat hisztizett, hogy márpedig ő nem lát semmit.
     – Hogyhogy nem látsz? – lépett hozzá Arnold.
     – Túl sötét – nyújtotta a távcsövét Virág. Arnold belenézett, majd egy pillanat múlva leengedte a kezét.
     – Virág. Itt egyedül te vagy sötét – közölte, és levette a távcső elejéről a védőkupakot. ☺

197. oldal, Október 2., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Bencze Virág (Emó) · Neményi Arnold · Rentai Renáta
5 hozzászólás
Dorka_9>!

     – Pósa, Antai-Kelemen! Eltenni a deszkákat!
     – Igazgatóhelyettes asszony, nem csináltunk semmit! – esküdözött Ricsi, pocsék színészi alakítást nyújtva.
     – Hogyne! Akkor csak képzeltem, hogy egy diák leugrik a lépcsőről!
     – Talán a sok stressz – vakargatta az állát Dave, mire Máday homlokán kidagadtak az erek.
     – Felmayer, ne szemtelenkedj!

244. oldal, Október 12., hétfő (Ciceró, 2010)

Ailey>!

    Irodalomórán Kardos ledobta az asztalra a kijavított beadandókat.
     – Jó híreim vannak – kezdte.
     – Kitűnő lett a dogám? – üvöltötte Zsolti.
     – Akkor úgy kezdeném az órát, hogy sokkoló híreim vannak – vágta rá Kardos.

383. oldal, December 11., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Kardos Kálmán · Nagy Zsolt
vgabi >!

     – Érdekes, mennyi szülői kikérő került elő mára a 10/b-ből. Edzés, orvos, hegedűverseny…
     – Hegedűverseny? – kérdeztem csodálkozva.
     – Igen. Nagy Zsolt hegedül, nem?
     – De! Igazi virtuóz – bólogattam, és alig tudtam visszatartani a nevetést.

177. oldal, Szeptember 30., szerda (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: hegedű · Máday Emília · Nagy Zsolt · Rentai Renáta
Rileey>!

     Reni üzenete: Oké, persze.
     Cortez üzenete: Jó, akkor holnap délelőtt Zsoltiéknál.
     Reni üzenete: Várj. Virág kérdezi, hogy hozhatja-e Doriánt.
     Cortez üzenete: ??? Mi?
     Reni üzenete: A kutyáját.
     Cortez üzenete: Nem más volt a neve?
     Reni üzenete: De, először Pete Wentz, aztán Robert Pattinson, de most már Dorián.
     Cortez üzenete: Ez kész. :D
     Reni üzenete:
     Cortez üzenete: De akkor biztos oké a holnap? Nincs más programod? Könyvtár? Múzeum? Könyvtármúzeum? LoL.
     Reni üzenete: Nagyon vicces.
     Cortez üzenete: :D Na léptem.
     Reni üzenete: Szia.

65. oldal, Szeptember 4., péntek (Ciceró, 2010)

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Bakó Liza: Csíííz!
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Kollár Betti: Kosársuli
Heniko Sakka: Legédesebb tini élet
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek