Együtt (A Szent Johanna gimi 2.) 3206 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Carta Teen, 2021

                        Részlet a könyvből:

„Felfelé baktattunk a dombon, amikor Virág kérdőn körbefordult, és a tekintete megállapodott rajtam.
    – Green Day szól a zsebedben – mondta.
    – Zavartan előkerestem a mobilom, és közben azon tanakodtam, hogy ki állíthatta be a telóm a Basket Case-re, és egyáltalán ki csörög arra, mert csak egy embert ismerek, aki szereti…
    – A kijelzőn Cortez neve villogott, alatta egy menő deszkás képpel.
    – Cortez – suttogtam, és megtorpantam az úton.
    – Vedd fel! És lélegezz. De előbb vedd fel. Vagy ne! Előbb lélegezz – ugrált körülöttem Virág.
    – Mit mondjak? – kapkodtam a levegőt.
    – Elsősorban ne mondj semmit, várd meg, hogy mit akar. De ha beszélni akarsz vele, javaslom, hogy vedd fel – tanácsolta Arnold."

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Carta Teen, 2023
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653117
>!
Carta Teen, Budaörs, 2021
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653117
>!
L&L, Budakalász, 2019
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653117

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

891 tag · 526 karc · Utolsó karc: 2023. november 25., 10:30 · Bővebben


Enciklopédia 116

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Máday Emília · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Bernáth András (Andris) · Haraszti Róbert (Robi) · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Cortez nagymamája · Haller Endre · Vladár Ervin · Rentai Róbert · Gondos Margó · Rentai Klára · Gazdag Márta · Korponay Andrea · Borrel Károly (Charles Borrel) · Tölgyessy László · Barka Gabriella · Edina (Dina) · Dani · Tamás (Tomi)

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium


Kedvencelte 761

Most olvassa 479

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 192

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

Cheril>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Mivel már egyszer leírtam, de sikeresen kitöröltem ezért, röviden, tömören megírom újra.
A csillagozást szintén azzal tudom indokolni, hogy régen szerettem.
Az első rész után, ami hihetetlenül felháborított, úgy gondoltam, hogy a többi részt is újra lapozgatom.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sohasem szerettem a sorozatot, de több mint fél évvel a befejezése után számomra elvesztette a varázsát.
Ide sem tudok mást írni, mint az első kötethez. Semmi nem változott, minden maradt a régiben. Laura még mindig keveri Andrist és Robit, mindig erőlteti a vicceket, és még sorolhatnám.

Akkor kezdjük el a problémákkal:
1. SEMMI AZ ÉG VILÁGON NEM TÖRTÉNT. Leírtunk egy fél évet. Hurrá. Történt valami? Nem. Tudtunk meg valami új infókat? Nem. Változott valami? Nem, minek?…
2. Még mindig zavar, hogy Renáta nem tud rajzolni. Micsoda viccforrás. Ilyet elszalasztani? A „tökéletes” főszereplőnknek nem megy valamilyen tantárgy, használjuk ki. Miért ne? És természetesen, mikor a partner kezét kellene lerajzolni, na vajon mi mást csinálunk, mint olvasunk? Mert tudom, hogy utál a tanár, de nem érdekel én akkor is olvasok az óráján. És mikor leszid, akkor még nekem áll feljebb, mert ÉN VAGYOK A SZENT. Ja, persze. És van egy hiper-über-ultraszuper LLB-m aki csak úgy mellékesen megjegyzem fantasztikusan rajzol, eszem ágában sincs megkérni, hogy néha segíthetne valamiben. Inkább megbukok.
3. Renáta anyukája még mindig nem tud főzni. Mert az természetes, hogy egy anya nem tud elkészíteni egy sima rántottát, de a tizenéves lánya simán. Logikus nem?
4. Renáta és a könyvek. Nekem már az fura, hogy egy 14-15 éves lány ilyen szépirodalmat olvas, de bárcsak ez lenne a legkisebb bajom a könyvvel. De, hogy minden tetszik neki? Olyan nincs. Szerény véleményem szerint a szépirodalom az a műfaj, ahol vagy nagyon jó vagy nagyon rossz a könyv. Nem is beszélve a nehéz nyelvezetről. De Renáta csak olyat olvas, ami rögtön a kedvence lesz.
5. Az iskola. Abba, hogy egy elit gimibe mit keresnek olyanok, mint Virág vagy a „balhésnégyes” inkább bele se megyek, de hogy ennyi program van egy évben… Engem személy szerint felháborít. Egy teljes iskolaévből fél év valamilyen program. A másik pedig, hogy mindent lehet. Mivel egy elit gimiről van szó, úgy gondolom, hogy eléggé szigorúnak kéne lenniük a diákokkal. És szigorúak? NEM. A házirend kicselezése. Milyen eredeti ötlet, csak az a baj, hogy a való életben ez nem így van. Tudom milyen a gimi és velünk sosem volt olyan, hogy valamit kiműveltünk és csak akkor büntettek volna meg, ha benne van a házirendben. Pl. nincs benne a házirendben, hogy nem törd ki az ablakot, de ha megtörténik tuti nem azt mondanák, hogy nincs benne a házirendben, akkor nem kaptok érte semmit. Vagy, hogy a megszidás helyett egy többet ne csináljatok ilyet mondattal megoldanak mindent. Teljesen logikus, vagy nem?
6. Még mindig a szleng. Mikor megláttam az übermenő, ultramenő, kúl és hasonló dolgokat a fejem vertem a falba. LOL. Renáta szavaival élve: No comment. TE JÓ ÉG!!
7. Renáta elvileg jól ír. Aha ezt tükrözi az is, hogy minden mondatban kétszázszor szerepel a HOGY szó, és minden második mondatban a No commet, LOL, kúl, hiperszuper-ultramenően-übermenő fokozások.
8. Reni szülei reakciója a jegyekre. Ha kettest kap jön a leszidás, ha ötöst SEMMI. Hát gratulálok.
9. Renáta és a hiperszuper LLB-k. Arnold. Azért a legjobb barátja, mert csendben olvasnak egymás mellett. Logikus, nem? Virág pedig azért, mert mindig nyavalyoghat neki Cortezről, de Virág sose mond semmit. Ezt nevezem én barátságnak.
10. Renátát állandóan leszidja Vladár, hogy tiszteletlen, de Andrist, Robit és az egész osztályt nem szidják pedig ők még inkább tiszteletlenek. Teljesen logikus ez is, nem? Vagy nem?
11. MIÉRT MENŐ CORTEZ? Tudom én is, hogy minden lánynak a balhés rosszfiúk tetszenek. De ő egyik sem. Soha nem csinál semmi rosszat, nem balhézik, csak néha épp ott van, mikor valaki más kiművel valamit. Esze nincs. Beszélni nem tud, vagy lehet tud, csak nem akar. Kólát iszik, húúhaaa. Amerikai, mert miért is lenne átlagos srác? Lusta. Bunkó. Gyönyörű kék szemébe lóg a haja és deszkás cipőt hord. (amit Reninek minden nap le kell írnia, mert egyre nem fogjuk fel. Köszi, lassú a felfogásom.) Deszkázik. Tv-s sorozatokat néz. Mi kell még ahhoz, hogy menő legyen? Ja igen, semmi. Mert ilyen fiúk a menők.
12. Még mindig jelen van Laura szadista énje. Renáta kimondja minden második oldalon, hogy milyen nyomik az A-sok. Kérdezem én miért? Mert tanulnak, úgy mint Renáta? Mert szeretnének valamit elérni az életben? Mert nem ostobák? Mellesleg Renáta, úgy csinál, mintha ő lenne az osztály közepe és ő dobja fel az unalmas napokat. Nem, Renáta te még unalmasabb vagy, mint az A-sok. Vagy a zeneistílusok miatti megkülönböztetés…
Nem is taglalom tovább, mert még kiborít mégjobban.

Karakterek:
Renáta: Utálom. Ennyi. Számomra egy analfabéta érzetét kelti (az olyan alap dogok, mint a pls és hasonló dolgokat nem érti…akkor baj van). Mindent bemagol ezáltal okos. A barátság és egyéb emberi kapcsolatokról halvány fogalma nincs, ami azért is érdekes, mert egész nap olvas. A hisztis kamasz dolgok (a reggeli „apu nem találom az ilyen, olyan, amolyan garbómat és mást nem vehetek fel, mert nem mindegy, hogy pl. hétfőn vagy kedden lát benne az ultramenő Cortez”, teljesen ellentmondanak jellemével. Inkább hagyjuk is.
Drága Renátánk szülei: Megmondom őszintén érthető, hogy honnan örökölte ezt a nagy mennyiségű hülyeséget. És ilyenkor gondolkodom el azon, hogy nagyon remélem senkinek nincsenek ilyen szülei. Kis barátaim, sajnálom a Rentai famíliát.
Virág: Néha, tényleg néha már ott tartottam, hogy értelmesebb Renátánál, de rájöttem, hogy egy szinten vannak.
Kinga: Talán ő az egyetlen életszagú karakter. Idegbajos, hisztis, okos… És könyörgöm használja azt a dinnyét a nyakán. EGYETLEN VALAKI, AKI GONDOLKODIK! Sokkal értelmesebb, mint Renáta, annak ellenére, hogy pszichopata.
Cortez-t már kifejtettem fentebb. Még annyit hozzá, hogy nem értem miért nevezik őt álomPASINAK!!! Pasi? Pasi? Hol? Kb. mint egy 12 éves kisfiú. És az a szomorú, hogy ez az ötödik kötetig visszafelé fejlődik.
Arnold: Végre még valaki aki értelmes. Nem mondom, hogy reális karakter, mert nem az, de legalább normális. A zsenialitást leszámítva egészen átlagos karakter lenne.
Dave: Még mindig elegem van belőle. Ennyire kütyüsznobnak lenni. NO COMMENT!
Zsolti: Na őt egészen kedvelem.
Ricsi: Hát ő sem az a nagyon fontos szereplő.
Gábor, Zsák: FELESLEGESEK.
Edina: Jobban megkedveltem, mint Renátát, de eléggé buta, hogy Cortez után fut.
Még megemlíteném Haller-t szomorú, hogy szinte semmit nem tudunk az ofőről, még csak nem is tanítja őket.

Hirtelen ennyi. Remélem a sok Szjg-ert nem sértettem meg vele, mert nem az volt a célom.

19 hozzászólás
Kikiriki>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

2 és fél évvel ezelőtt még nagyon szerettem ezt a könyvet (illetve a sorozat többi részét is egészen a hetedikig, amihez már nem maradt türelmem, és ott félbehagytam..), viszont most már sajnos nem nyújtott annyi élvezetet. :/
Egy verseny miatt kellett újraolvasnom, amit nem is bántam, jó volt újra kezembe venni a könyvet. :)
Néha Reni eléggé idegesített, mivel nem is tudom, egyszerűen csak zavart, hogy ennyire tehetetlen, folyton sírdogál, meg ilyesmi.
Persze, megértem én, de azért kicsit sok volt már nekem ez… (pedig ez még csak egy rész volt..) És most tisztázzuk le, hogy én messze nem vagyok oda Cortezért, már nem azért.
Azok a részek, amikor megmutatkozott a normális énje, még tetszettek is, de azért számomra Cortez messze nem álompasi.
Kinga karakterét imádtam! Azt hiszem ő a kedvenc szereplőm. :) na meg Arnold. tudom, a későbbiekben általában mindenki csalódik benne, de én eddig (még) nem jutottam el addig, tehát én még szeretem őt.
Szóval. Röviden nem bántam meg, hogy megint elolvastam ezt részt, tetszett meg minden, de azt hiszem most vettem kezembe utoljára. Bár ki tudja mit hoz még a jövő… :)
Na meg legalább megismerhettem egy jó kis Nirvana számot! :D

4 hozzászólás
Lillsz>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Imádom Laura könyveit! *-* Az SzJG az egyik kedvencem!
Nagyon tetszett ez a rész.
Virágot sajnáltam eléggé ismerős a helyzet Cortez pedig álmaim fiúja! ♥ a többieket is mind szeretem!!!♡ 5/5

Mollii>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Itt már látszik, hogy Reni összebarátkozott a többiekkel. Én nem untam, szerintem vicces volt, csak úgy faltam a lapokat. Persze voltak benne idegesítő részek (nem is kevés), de annyira jó volt olvasni! :) (Ez volt a második olvasásom.)
A „kúl” szó tényleg NAGYON idegesített, ilyet egy 14-15 éves lány nem használ, legalábbis én biztos nem. (Elnézést, hogyha te igen, nincsen vele semmi baj!) Az olyan részeknél érezhető volt, hogy nem egy 14-15 éves lány írta, hanem egy felnőtt. Laura akkor még kezdőbb volt ebből a könyv témából (ifjúsági), amikor elkezdte a SZJG-t, úgyhogy ez érthető, el tudtam engedni.
Arnoldot nagyon kedvelem, örülnék, hogyha nekem is ilyen legjobb fiú barátom lenne. (Később ugye sajnos meg fog változni, de előtte bírom.)
A rajz tanáron felháborodtam. Első olvasásra nem fogtam fel, hogy mennyire idegesítő, de már igen. Egyáltalán nem fontos a tantárgya, akkor meg miért akar megbuktatni valakit?! Reni nem viselkedett olyan rosszul, mint ahogy ő előadta. Azt értem, hogy nem tud rajzolni (ez is nagyon idegesített, még egy falevél is gondot okoz neki!), de nem ő tehet róla! Istenem, még korrepetálásra is járt rajzból! Ez azért csak jelenthetett valamit!
A srácokat bírom, de azért néha tényleg szemetek voltak. Hogyha velem csak a háziért barátkoznának (ami nem lenne valószínű, mert nem vagyok olyan okos :D), akkor egyszerűen nem barátkoznék velük. Arnoldnak és Kingának ebben teljesen igaza volt.
Ettől eltekintve Zsoltit és Ricsit nagyon szeretem :)
Összességében másodjára is tetszett :)

Naiva P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Már simán kidob a korhatár és annak ellenére, hogy még a sorozat elején járok, látom a hibáit – van belőle bőven – mégis tetszik. Ott van például Reni, mint főszereplő, aki egyben a narrátor is. Vele kapcsolatban tegnap délután, teakészítés közben világosodtam meg. Tele volt finomabbnál finomabb fűszerekkel. Igazán élvezetes lett volna, de sajnos nem volt eléggé forró a víz, amivel nyakon lett öntve, így a végeredmény kissé erőtlen, ízetlen lett. Hasonlóan érzek Renivel. Lenne benne potenciál, valahogy mégis testetlennek, vérszegénynek tűnik. Egy Kinga személyiségű lánnyal sokkal élvezhetőbb lenne a történet. Értem én, hogy még tinédzser és azt is, hogy olyan nem illendő, ha egy lány nyomul rá a fiúra. Csak így annyi lehetőség megy veszendőbe azzal, hogy csupán távolról csodál olyan valakit, aki magasról tesz rá. Mert, ha mégis kiderül, hogy titokban a srác is szerelmes belé, akkor még Robert De Niro-nak is lenne mit tanulnia a színészet terén.
Virág szerencsére nem vadbuta, de sokszor úgy jön le, mintha nem állt volna be egyszer sem a sorba, amikor az észt osztották. Ha fele annyi időt rászánna a tanulásra, mint amennyit a sztárvilággal és MySpace oldalával foglalkozik, sokkal jobb jegyeket kaphatna.
Kinga számomra nagy kérdőjel, de kétségkívül nagyon jó karakter.
Arnold lehet, hogy okos, de nem kicsit anti szoci. Megértem őt, de valaki megmondhatná neki, hogy sem tanórán, sem társaságban nem illik olvasni.
Reni szülei érdekesek és az anyja még egy vajas kenyeret is képes elrontani. Hihetetlen.
A rajztanár volt, aki nagyon fel****ta az agyam. Ilyen sincs! Fura, hogy például az ének óráról nem is esik szó, a rajz, pedig majdnem naponta van. Készségtárgy, ami véresen komolyan van véve, pedig nem egy művészeti iskoláról van szó. A tanár nem tanít semmit, semmi tanmenet, csak majdnem minden alkalommal valami random általánosságokat rajzoltat, amit szubjektív módon leosztályoz. Vajon hogyan s miként ítéli meg ez a rajztanár a mai kortárs művészetet?!
Másik: ilyen alapon bárki bemehetne, akár az utcáról is, és megtarthatná az órát, mert hogy ő mindent csinál, csak nem tanít az is biztos. Milyen pedagógus az, aki lejáratja, megszégyeníti a diákot?! Nagyon etikátlan. Biztos akad, de nem egy fizetős gimnáziumban. Előre sajnálom a lányt.

12 hozzászólás
klaraboglarka P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

MEG-UN-HA-TAT-LAN.
Igen, megtanultam szótagolni, meg azt is, hogy a remény sosem hal meg, még akkor sem, ha egy egész évet sírok át. Vagy 2 évet. Vagy akár többet.

Sokan mondják, hogy Reni annyit nyávog…Szerintem pont ez az a dolog, ami valóságossá teszi. Mert ki az, aki nem nyávogott gimis korában? Vagy amikor szerelmes volt? Nem, erre a kérdésre nem lehet azt válaszolni, hogy én nem nyávogtam. Mindenki nyávog..max nem veszi észre. Esetleg annyira paranoiás, hogy még a legjobb barátnőjének sem meri elpanaszolni, hogy szerelmes..esetleg még magának sem vallja be. De na! Akkor meg magunkban szenvedünk. Tökmindegy, mindenki nyávog, ez a valóság,
Reni pedig egy kitalált valóság és pont Újraolvasás
2021 szeptember:
Ennyi év után is hozta a formáját.
Belemerültem, és folyamatosan olvastam. Közben beteg is voltam, szóval amúgy sem volt sok dolgom:)
Nagyon élveztem ezt a részt, rengeteget nevettem, mert mindegyik karakter olyan jól hozza a formáját. Itt még nagyban megy az ismerkedés, szóval nem voltak olyan drasztikus történések. És én ezzel együtt szeretem a könyvet♥

3 hozzászólás
Timi970120>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Amikor először olvastam tetszett – akkor adtam rá a csillagokat is –, ám most évekkel később, biztos vagyok benne, hogy nem tetszene már annyira. Szeretem azokat az idézeteket, amiket találhatok belőle. Megnevettet, ha olyanról van szó. Tehát visszaadja azt az érzést, amit olvasás közben éreztem.
Ám ha most kezdeném el olvasni, immár nem adnék olyan szuper értékelést rá.
Jó volt. Tetszett. De ezen már elég valószínű, hogy túlnőttem.

gabiica P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Kicsit laposabbnak éreztem, mint az előző kötetet, de még mindig azt érzem, hogy képes feldobni azt az időt, amíg a kezemben tartom és olvasom.
Reni egyre több problémával szembesül, nem csak az iskolában, hanem a magánéletében is, lassan tényleg elkezdett kamaszodni. Kicsit zavart is a nyafogásra, kifejezetten tetszett, amikor Kinga végre próbált erős lányt faragni belőle.

Kingát nagyon megkedveltem. Már az előző részben éreztem, hogy nem az, akinek mutatja magát, de most egyre inkább kezdek rájönni, hogy ő tényleg csak jót akar, bár nem tudja mindig megfelelően kimutatni. De számomra ő ebben a kötetben egy tényleg szerethető lánnyá vált. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Virágon mindig nagyon jókat nevetek, imádom a bénázását, azt már érzem, hogy Arnold is sok mindent titkol, kíváncsi vagyok, mi rejlik mögötte.

Remélem, hogy ahogy halad előre a történet, Reni kicsit kezd majd felnőni, és kevesebbet fog nyafogni. Oké, tudom, én is ilyen voltam szerintem 15 évesen, talán nem ennyire erősen, de ezt csak rajtam kívülállók mondhatják meg igazán. Érdekel a folytatás, meglátjuk, mit hoz.

Juci P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Most szigorú leszek, és azt mondom, hogy ez a két kötet elfért volna egyben is, feleennyi oldalon, mert azért elég sokszor nem történik semmi, és igazából nem érdekel minden áldott tanítási nap összes tanórájának minden eseménye. És több jellemfejlődést várok, a szülők pedig kifejezetten idegesítőek és karikaturisztikusak már (van ilyen szó?); ha még egyszer azt mondják, hogy „a kis barátod”, valakinek behúzok egyet.
Ja, és remélem, Cortez ki fogja még érdemelni valamivel ezt a nagy szerelmet azon túl, hogy ultramenő meg állati jóképű, és néha rendes.
Minden kritikám ellenére azonnal nyúlok a harmadik részért természetesen; nem tökéletes, de azt nem mondtam, hogy nem addiktív. :)

34 hozzászólás
lena91>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 2. – Együtt

Váááá imádom….
Azonnal akarom a folytatást!!!!
Én minden sorát imádtam, komolyan újra 15 évesnek érzem magam. Zseniális ez a könyv…

Újraolvasás után:
Még mindig imádom, olvastatja magát. Annyira szurkolok Reninek, hogy sokszor az én gyomrom is görcsbe van, pedig egyébként még nem kapott el a Cortez mánia. Arnoldot jobban bírom.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Manni>!

    Anyu palacsintát sütött, és amikor beléptem a konyhába, éppen feldobott egyet, aztán vártuk, hogy leessen. Nem esett le.
     – Hozom a létrát – vonta meg a vállát. – Mi volt a suliban? – mászott fel egyesével a fokokon.

42. oldal, Január 26., hétfő (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: palacsinta · Rentai Klára · Rentai Renáta
4 hozzászólás
Ailey>!

     – Hátba szúrsz – jelentettem ki szomorúan.
     – Miért tenném? Elölről se esne nehezemre, hátulról meg még élvezet sincs benne.

152. oldal, Február 27., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Renáta · Szatmáry Kinga
Szobatigris>!

    Csengetéskor a teremben egy pillanat alatt őrült lárma keletkezett, így Kardos összecsapta a tanári zsebkönyvét, és körbenézett.
     – Reni, Arnold – szólt.
    Kimentünk a táblához, és miközben Robi bekapcsolta a tévét, amitől még nagyobb lett a hangzavar, Kardos megpróbált beszélni velünk.
     – A jövő heti irodalmi hét kapcsán… – kezdte, de miután rájött, hogy képtelen túlüvölteni a tévét, Robira förmedt. – Haraszti, nem zavar, hogy itt vagyok? – kérdezte.
     – Nem tanár úr, csak nyugodtan – bólogatott Robi. Kardos elképedt arccal nézett rá, mire Robi zavartan elnevette magát.
     – Á, úgy érti tanár úr, hogy hangos. Elnézést, máris lehalkítom – magyarázta.

234. oldal, Április 3., péntek (Ciceró, 2010)

Ailey>!

     – Emó, mi van veled?
     – Semmi – vonta meg a vállát Virág.
     – Akkor miért sírsz? Pattinson fodrásznál volt, vagy mi van? – röhögött […].

279. oldal, Április 20., hétfő (Ciceró, 2010)

colorstar>!

[…] Zsolti lépett hozzánk.
    – Hé. Anyu küldi. Boldog szülinapot – tartott a kezében egy torta alakú csomagolást. Ami minden bizonnyal egy tortát rejtett.
     – Kösz – röhögött Cortez, és átvette a csomagot.
     – Megnézzük, mi az? Remélem, feketeerdő. Tuti, hogy feketeerdő. Nézzük meg, hogy feketeerdő-e – türelmetlenkedett Zsolti.
     – Tudod mit? Visszaadom, és nézd meg – vigyorgott Cortez, és már meg is szabadult a reggel fél nyolckor kapott tortájától. Zsolti, mintha csak erre várt volna, azonnal elkezdte leszedni a csomagolást.
     – Aha! Feketeerdő! Kértek? – nézett körbe.
     – Nem, kösz – ráztam a fejem kicsit furán. Zsolti egyetértően bólintott, aztán előszedett a táskájából egy villát.
     – Miért van nálad villa? – ásított Virág.
     – Hogyhogy miért? Hát ezért – pislogott értetlenül. Nem tudom. Szerintem fura reggel fél nyolckor Feketeerdő-tortát enni a suli előtt, de biztos én látom rosszul.

157-158. oldal, Március 3., kedd (Ciceró, 2010)

6 hozzászólás
Róka>!

     – Állítólag nincs iskolai buli összetört szívek nélkül. Legalább most már tudom, hogy van igazságalapja.

67. oldal, Január 30., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Renáta · Szatmáry Kinga
Lolle>!

– Látom, Neményi jól szórakozik – röhögte el magát. Arnold unottan lapozott egyet a könyvében, és fel sem nézve reagált:
     – Úgy hívják, olvasás. Próbáld ki, nem olyan nehéz.

117. oldal, Február 13., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Nagy Zsolt · Neményi Arnold · olvasás
muffinhamster>!

A mekis nem teljesen értette a kiejtését, úgyhogy a többiek szakadtak a röhögéstől, szegény Jacques pedig segítségkérőn pillantott körbe. Már épp odaálltam volna mellé, de Zsolti megelőzött.
     – Zsák barátomnak lesz egy „lö hamburger”, egy „lö krumpli”, és egy „lö kóla” – közölte.

148-149. oldal, Február 27., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Jacques Chatelain (Zsák) · Nagy Zsolt · Rentai Renáta
3 hozzászólás
Rileey>!

     – Suli után Simsezünk? – kérdeztem, mire Virág csalódottan megrázta a fejét.
     – Nem jó, anyu jön értem, oltásra visszük Robert Pattinsont – felelte. Összeráncolt szemöldökkel meredtem rá.
     – Kit?
     – A kutyámat – tette hozzá.
     – Azt hittem, Pete Wentz a neve.
     – Az volt, de mostantól már Robert Pattinson.
     – Megváltoztattad a kutyád nevét? – döbbentem le.
     – Igen. Úgyse hallgatott rá.
     – Értem – bólintottam. Azt hiszem, Virágnak új kedvence van.

30. oldal, Január 22., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Bencze Virág (Emó) · kutya · Rentai Renáta
Myr>!

    Ezt már Zsolti sem hagyhatta ki, előrejött a helyéről, felkapta az ajándékot, és a füléhez közel téve megrázta.
     – Ne már! Mi van, ha egy hal van benne? – riadt meg Virág.
     – Hal? Emó, olyan sötét vagy, mint az éjszaka – fakadt ki Ricsi. – Ki ajándékoz halat becsomagolva?
     – Hát, csak gondoltam, mi van, ha egy hal! Vagy – kapott Virág riadtan a fejéhez – ha egy mókus?

161. oldal, Március 3., kedd (Ciceró, 2010)


A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kollár Betti: Újra a pályán
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.
Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Szabó Tünde: A hacker
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Király Anikó: Csak barátok?