Kezdet (A Szent Johanna gimi 1.) 2784 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Egy sorozat a való életről
Egy sorozat, amely itt és most játszódik
Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások
A történet rólad is szól!

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
L&L, 2016
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653087
>!
Ciceró, Budapest, 2010
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397006

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

754 tag · 472 karc · Utolsó karc: 2017. szeptember 17., 13:26 · Bővebben

!

Leiner Laura

609 tag · 281 karc · Utolsó karc: 2017. szeptember 16., 12:43 · Bővebben


Enciklopédia 129

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Felmayer Dávid (Dave) · Máday Emília · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Bernáth András · Haraszti Róbert · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Haller Endre · Vladár Ervin · Cortez nagymamája · Gazdag Márta · Gondos Margó · Rentai Klára · Rentai Róbert · Korponay Andrea · Borrel Károly (Charles Borrel) · Edina · Tarr Zsófi · Tölgyessy László · Barka Gabriella · Dani · Krisztián · Rácz Dia · Timi · Vass Angéla

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium


Kedvencelte 925

Most olvassa 618

Várólistára tette 193

Kívánságlistára tette 224

Kölcsönkérné 30


Kiemelt értékelések

>!
Frank_Spielmann I
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Az olvasó adatlapja a közösségi oldalról:
Név: Frank Tyrell (Frenki, Frenkicica, Te Hülye Barom)
Kor: 19
Beszélt nyelv: magyar, angol, német, halandzsa
Magamról: „Imagine all the people living for today, váhááá á-á-ááá…”
Érdeklődési kör: könyvek, olvasás, zene, írás, molyolás, nők (14-40 évig, kb.), filozófia
Klubtagság: Moly.hu, Szent Johanna gimi forever!, Írók Klubja, Szeged, Hogyan csábítsunk el egy nőt 5 perc alatt? (klubvezető, főguru és Mester), Mindhalálig Beatles!

Azt mondták nekem, hogy ez egy tinilányoknak szóló regény, szóval nem biztos hogy élvezni fogom. Hát, ma reggel belenéztem a tükörbe, megláttam a majdnem-szakállas képemet… állíthatom: nem vagyok tinilány-alkat. Mégis imádtam ezt a könyvet.

Féltem, hogy sablonos lesz, de nem lett. Annak indultak a szereplők is, de végül mindnek kialakult a személyisége. Értjük, mit miért csinálnak, de nem tudjuk előre kitalálni. Ezért öt csillag jár, kevesen tudnak így írni.

A fülszövegbe az alábbi értelmiségiek írtak ajánlót: Barnee (Idiot Side), Rami, AFC Tomi és Barbee. A kedvencem mind közül AFC Tamás szövege: „Mindig is kedveltem a hiteles szerzőket, akik az életből merítenek.” Szerintem ezt valami haverja szedte le neki a netről. Na mindegy.

Azért tök tuti volt a könyv, a nyelve olyan, amilyet egy 14 éves könyvmoly csajtól várunk: nem Leiner Laura beszél, hanem Reni, és már ezért is megkaphatná az ötöst.

Mellesleg nagyon jó a humora. Sikerkönyvben hasonló minőségű humort (és utalásokat!) legutoljára a Harry Potterben találtam, és arról mondanom sem kell, milyen jó könyv. Hétköznapokról ír, de hát ebben a gimiben a hétköznap is izgalmasabb, mint máshol. Francia tagozatos gimnázium Budán. Jeee! Azért remélem a további részekben fognak a hősök járkálni a városban, pl. Reni és a leendő pasija elmehetnének a Múzeum-kertbe romantikázni, Arnold a FSZEK-ben találhatna magának párt, és Virág egy borúsabb pillanatában fölmászhatna a Szabadság hídra, hogy onnan aztán leszedjék a tűzoltók minimum. Szóval van ebben még lehetőség, kíváncsi vagyok, mit hoz(ott) ki belőle az írónő.

Ha egy aranyos, humoros, szórakoztató könyvet akartok olvasni, ami ki is kapcsol, de be is indít (nem úgy!), akkor olvassátok el. Különben is, mint molyos ismerősömnek ajánlom, mert tudom, hogy tetszene nektek. Na pás!

110 hozzászólás
>!
Cheril
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Furcsa módon én ezt a könyvet nagyon szerettem, de most, hogy bele-bele olvasgattunk a barátnőmmel olyan szinten kiverte nálam a biztosítékot, hogy azért kap ennyi csillagot, mert régen valamikor szívesen olvastam.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy nagyon könnyed és vicces (már akinek) olvasmány. Ezért is szeretik ennyire.
Akkor kezdjük az elején.
Maga a történet nem az én korosztályomnak íródott, ez tény. Szerintem a nagyon maximum 15 éveseknek való, de egyszer olvasható idősebbeknek is. Velem is így történt, először a legtöbb könyv tetszik, másodszorra egyre unalmasabb, és több hibát látunk meg benne.
Nem akarok semmi rosszat mondani Laurára, de eléggé „összecsapott” könyveket ír. Nagyon jó a fantáziája, és maga az alapötlet is egész jó, de a kivitelezése kevésbé. Túl sok az ismétlés, a „menő akarok lenni ezért szlengben írok mindent” dolgok.

Akkor kezdem a hibákkal és azzal ami zavart:
1. Az első iskolai napon Renáta azt írja, hogy a csendes Gábor mögött foglalt helyet. 3 oldallal később otthon azt meséli, hogy a francia Jacques ül előtte.
2. Az írónő 10 alkalomból 7-szer összekeverte Andrist és Robit.
3. A szülők. Kérdezem én kinek vannak ilyen szülei a való életben? (majd a szereplőelemzésnél bővebben…)
4. A fentebb említett szleng szavak és a szmájlik. Wow, ez olyan nagyon KÚL! Leírtam ezt a két szavat, MENŐŐŐŐ vagyok!
5. Az iskola. Na bárcsak én járnék olyan iskolába, ahol azt csinálsz, amit csak akarsz és minden héten van valami suliprogram.
6. A szereplők. Én személy szerint jellemtelennek találom őket. Mindenkinek van egy tulajdonsága (na jó, kettő ha a MENŐŐŐ-t is belevesszük) és kész, arra az egy tulajdonságra épül az egész karakter.
7. És a nagy költői kérdés. Miért is menő meg kúl Cortez? Mert deszkázik? Vagy mert deszkás cipőt hord? Mert kék a szeme? Mert lusta? Mert egy évvel idősebb, mint mások az osztályban? Mert nem szólal meg soha? Mert szemébe lóg a haja? Igen, tényleg ezek nagyon menő dolgok. Főleg, hogy még szinte oda sem ment a suliba, de már mindenki ismeri és oda van érte. Én is tudom milyen a gimi és hiába bármilyen menő a srác ennyire nem istenítik őt.
8. A rajzóra. Annyira fel tud húzni vele, hogy hihetetlen. Az egy dolog, hogy valaki nem tud rajzolni, de olyan nincs, hogy a tanár a rajztudást osztályozza. Nálunk is volt aki nem tudott rajzolni, de legrosszabb esetben NÉGYEST kapott, mert lehet nem volt múzeumi alkotás, de igyekezett mindent beleadni.
9. A rajzóra második felvonás. Nem hiszem el, hogy Renátának, aki állandóan olvas nincs fantáziája. Mindegy hagyjuk.
10. Laura zenemániája. Nem értem az olyan embereket, akik az alapján ítélnek el valakit, hogy mit hallgat. Erre tessék az egész sorozat erről szól, miközben azt hangoztatják, hogy ŐK nem ítélnek el senkit. Ja, persze… Én személy szerint reggae és Bob Marley fan vagyok, de soha egy rossz szavam nem volt senkire, aki mást hallgat. Lehet ezt is én látom rosszul.
11. Reni és a Beatles. Hát igen. Érdekes. 14 évig mit hallgathatott, ha sem a rock, sem a pop és még sorolhatnám nem tetszik neki, de Arnold ismertette meg vele a Beatlest? Második ami érdekes, hogy nem ismerek olyan fiatalt, aki ilyen zenét hallgat, de ám legyen.
12. Érdekes módon, egy gólyatábor alatt úgy összebarátkoznak, hogy egymásnak küldözgetnek, ismerik egymás címét. Nálunk ez nem így működött.
13. ELVILEG olyan gimiről beszélünk, ami magángimnázium. Elit. Akkor mit keresnek ott olyanok, mint Virág, Ricsi, Zsolti, Dave, Cortez??
14. A viccek. Annyira erőltetettek. Bevallom van amin elmosolyodtam de többnyire csak a szemem forgattam már.
15. Miért olyan sok a fiú? Szerintem a lányok tanulnak többnyire magángimikben. Főleg egy ilyen elit gimi tele van lusta diákokkal. Érthetetlen.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de még biztosan van egy s más.

Akkor a karakterek (a nevek után feltüntetett zárójelben lévő szó az egyetlen tulajdonságukat írtam be, amire épül a karakter):
Renáta: (stréber, könyvmoly) Ő tipikusan az a szereplő, aki állandóan hangoztatja, hogy ő márpedig nem stréber, nem nyomi, nem buta, nem szürke kisegér. Ó dehogynem. Renáta semmi mást nem tud, csak bemagolja a tanagyagot és ezáltal okosnak érzi magát. Szerintem nem itt kezdődik az okosság. Arról meg már nem is beszélek, hogy semmivel nincs tisztába, főleg az „alap tinindolgokkal”. Semmilyen sorozatot/filmet/zenekart/zenészt nem ismer. És a lecke? Jaj, én vagyok a nagylelkű mert mindig odaadom a leckém, és még csodálkozok rajta, hogy sose írják le. Ááá. Nem is taglalom tovább.
Renáta szülei: (főzéstudomány hiánya és a pótvacsora) Még a kislányuknál is jobbak. Az anya minimum 14 év alatt nem tanulta meg semmilyen étel elkészítését. Még egy rántottát sem tud megcsinálni, ami eléggé szomorú és nem vicces. Az apa pedig csak úgy van. Nem különösebben foglalkozik semmivel, csak pótvacsorázik Renátával, ami mellesleg Reni édesanyjának nem tűnik fel, hogy eltűnnek a dolgok a hűtőből.
Virág: (buta) A következő delikvens. Míg Renáta egy 80 éves érzetét kelti, a hiperszuper LLB-je úgy kb. 6 éves szinten van. És emós, örülök, de nem kell minden sorba beleírni.
Kinga: Ő nagyjából megfelel a korának. Mindenkit helyrerak, hisztérikus, megmondja a magáét… Lehetne ő a főszereplő, mert legalább van egyénisége. Mondjuk furcsállottam, hogy mindenki oda meg vissza van Corteztől, de ő nem. Ja persze, mert Renáta odavan érte, de egy Kinga kaliberű lány nincs. Logikus.
Arnold: (az ÉSZ) értem én, hogy kellett egy ilyen karakter is, de nem kellett volna ennyire eltúlozni. Ennyire diplomatikusan nem viselkednek a tizenévesek, sőt még a felnőttek sem.
Cortez: Hát igen. Csak gratulálni tudok a tinilányoknak, ha olyanok mint Renáta. És el ne felejtsem HÚÚÚDE MENŐŐ, de semmit nem tudunk róla. Wow.
Dave: (kütyüsznob) Egyszerűen utálom. Már a mai tizenévesek „a neten élem az életem” dolgát sem értem, de ő teljesen kiakasztott. Ha ilyen emberek vannak – márpedig vannak – akkor nagyon tudom sajnálni.
Zsolti: (mókamester) Hát mit mondjak? Eddig is őt kedveltem a legjobban a sorozatban, vele nincs az a túl nagy problémám. Csak egyszer venne valamit komolyan.
Ricsi: (a legjobb barárt) Milyen logikus, hogy a névsor alapján pont Virág és Cortez valamit Renáta és Ricsi állnak egymás mellett. A két legjobb barát mindkét oldalról. Személy szerint nem nagyon értem az ő karakterét, de nem is számít.
Gábor, Jacques: Szerintem teljesen feleslegesek.

A többi szereplőt inkább nem részletezem, így is hosszú lett.
És így utólag tudom, hogy sok fiatal szívét törtem ezzel össze, de buta megjegyzéseket nem kérek. Köszönöm.

34 hozzászólás
>!
Lillsz 
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Örök kedvenc! Egy csomót nevettem. :D
Hiába járok gimibe „Cortezzel” még nem találkoztam. Pedig ahhj… De jó lenne! :D :3 5/5

>!
Rézangyal
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Hol is kezdjem? Mondjuk ott, hogy értem mi sarkalja az ember lányát arra, hogy a folytatást is elolvassa. mert az talán csak nem lehet már ennyire rossz Pontosan látom a – nekem nagyon kedves – Gilmore girls párhuzamot. Renáta=Rory, Kinga=Paris, Cortez=Jess, de ez annyira borzasztóan erőltetett, hogy „Jólmegmondom” Kinga barátság értelmezésekor komolyan nevettem, kínomban.
Kezdjük ott, hogy Renáta nem okos, hanem taszítóan ostoba, aki így aztán valóban nem is érti, miért nem kedvelte az ált. iskolában senki. Nem, drágám nem azért, mert a kedvenc könyved A legyek ura, hanem mert annyi szociális érzékenységgel rendelkezel, mint egy marék molylepke. Nem hiszem, hogy egy mostani 14 éves ennyire semmit sem fog fel a körülötte lévő világból, még akkor sem, ha csak és kizárólag klasszikusokat olvas, nem néz tv-t és csak korlátozva netezhet. Kb. olyan érzetet kelt, mintha Renáta a kamasz éveit az apácák között töltené, egy cellában, ahonnan csak évente egyszer engednék ki a napfényre.
Kettes számú lánykánk, Virág, szegény annyira buta, hogy egyszerűen nem értem hogyan is kerülhetett be ebbe a csúcsszuper, elit intézménybe. Azt pedig végképp nem vágom, miért kell minden oldalon megemlíteni, hogy emos. Megértettük elsőre is, köszi.
Jómegmondom Kinga. Komolyan mondom borzasztó hátránnyal indult, az undok lány a suliból, akit mindenki utál, de mindenki a slepjébe akar tartozni úristen, ki nem találkozott ilyen csajjal a sulijába??? . Aztán rájöttem, hogy nagyjából ő az egyetlen „normális” szereplő ebben az átok könyvben: okos, hisztérikus, akaratán kívül is vicces és basszus vannak ÉRZÉSEI. nem, drágáim, Renátánknak nincs
Ádám-Cortez. Vágom, hogy a suli menő srácának spanyol becenév dukál, már csak arra kéne rájönnöm, mitől menő? Mert nem tanul? Vagy mert gördeszkázik? Esetleg azért, mert a haja kusza? A kék szeme miatt? Mert jól rajzol? Vagy mert azt írja lol… Ha megszakadok sem fogok tudni rájönni, ez számomra legalább akkora rejtély marad, mint a Bermuda-háromszög.
Arnold. A dumája lehengerlő, kár, hogy az életben nem beszél így egyetlen 14 éves sem. Nem, még akkor sem, ha az illető zseni (higgy nekem, ismerek zseniket). Így Szilvási kamasz szereplői beszélnek, és nem, már ott sem volt hiteles. Ennek ellenére 5/5* Arnold figurájáért.
A többiek csak nevek, Dave, Ricsi, Gábor… stb. A tanárok is kb. csak ennyi. Illetve nem értem, hogy ezt a rajz dolgot miért is kell erőltetni. Ének, tesi, rajz… ezek olyan tantárgyak amihez az gyerekeknek vagy van affinitásuk, vagy nincs. Ezt nem lehet erőltetni, hogy már pedig lerajzolsz egy kezet, te átok kölyök, mert különben egyes. Én sem tudok egyetlen egy hangot sem kristálytisztán kiénekelni mégsem buktam meg énekből soha, illetve átkozottul béna vagyok a labdajátékokban, mégsem kaptam egyest tesiből.
Lássuk csak:
Ötlet: 5/5* imádok kamaszokról olvasni
Kivitelezés: 5/2 hát, ez valami borzasztó
Újra olvasás: 5/1 felejtsd el, soha semmilyen körülmények között

101 hozzászólás
>!
Lilith
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

14 évesen, nem volt olyan régen azért, egy eléggé befordult, csöndes lányka voltam, akinek az osztályából volt két barátnője, akikkel egyfolytában együtt lógott, és 10 másik osztálytársa, akikkel maximum annyi szót váltottunk, hogy megcsináltad a házit, lemásolhatom?
Ez Renátára és az ő 9/b osztályára is igaz. – pipa
A napjaink nagyrészt azzal teltek, hogy óráról órára jártunk, feleltünk, vagy dolgozatot írtunk, hazafelé kibeszéltük, mi történt aznap, otthon megírtuk a leckét (vagy nem), tévéztünk, elfoglaltuk magunkat.
Ez Renátára és az ő 9/b osztályára is igaz – még egy pipa
14 éves csajként olyan srácokért voltunk oda meg vissza, akikkel körülbelül két szót ha váltottunk, és természetesen nem mertünk szóba elegyedni velük, mégis örülten szerelmesek voltunk.
Ez Renátára is igaz – ez is egy pipa

De mindezen események önmagukban nem tesznek ki egy könyvet, egy izgalmas, letehetetlen regényt… Mert kit érdekel, most őszintén, hogy a dupla matekon épp ki felelt, és hogy utána a szünetben milyen könyvet olvasott a főszereplő? Mert engem nem annyira…
És ki ír/írt ilyen naplót? Tételesen mindent leír, folyamatosan ott vagyunk minden órán, meg ebédnél, meg a szünetekben amikor kint álldogálnak… de Renáta sosem adja ki magából az érzéseit, nincs egy olyan bekezdés sem, ami csak arról szólna, hogy mennyire szereti Cortezt, vagy mennyire elege van, hogy az anyja főztje ehetetlen, vagy bármi… nem, az ő naplója csak és kizárólag a suliban történt „eseményekre” korlátozódik… Nincsenek érzések, nincsenek gondolatok, nincsenek filozofálgatások. Csak és kizárólag a puszta száraz tények, hogy töri után milyen órára és milyen sebességgel mentek át…
Eltelt egy fél év (szerencsére minden napról volt napló bejegyzés, kivéve a hétvégéket és a szüneteket, mert Renátával akkor nem történik semmi említésre méltó…), és nem hogy nem haladtunk a történetben, de azt se tudom, mit és miért kellene várnom a következő részt… Azért vegyem meg, hogy napi bontásban elolvashassam, hogy milyenek a tanórák tavasszal?
Nem tetszett, semmit nem találtam benne, amivel megfogott volna, egyedül a néha-néha bevillanó „oh, ez olyan, mint nálunk volt…” vagy „hihi, ilyen velünk is volt…” érzést tudom értékelni benne, de ez azért elég kevés egy izgalmas, letehetetlen, és érdekes könyvélményhez…

15 hozzászólás
>!
Orsi999
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Először 2-3 éve olvastam el a könyvet, akkoriba imádtam. Ez a sorozat szeretette meg velem az olvasást, ennek a könyvnek köszönhetem, hogy annyit olvastam az elmúlt években amennyit soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek kiolvasni.
Sajnos már kezdtem elfelejteni a részleteket és csak a fő eseményekre emlékszem, ezért úgy gondoltam, hogy újraolvasom. Még mindig tetszik a könyv és még mindig megnevetett Zsolti és Kinga veszekedései, de már nem ugyanaz. Lehet, hogy azért mert már tudom, hogy mi lesz a vége.

3 hozzászólás
>!
Timi970120
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Amikor először olvastam tetszett – akkor adtam rá a csillagokat is –, ám most évekkel később, biztos vagyok benne, hogy nem tetszene már annyira. Szeretem azokat az idézeteket, amiket találhatok belőle. Megnevettet, ha olyanról van szó. Tehát visszaadja azt az érzést, amit olvasás közben éreztem.
Ám ha most kezdeném el olvasni, immár nem adnék olyan szuper értékelést rá.
Jó volt. Tetszett. De ezen már elég valószínű, hogy túlnőttem.

>!
Csakegyolvasólány
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Először 3-4 éve vettem kezembe a könyvet. Akkor még Renit sajnáltam… Azonban így visszagondolva és olvasva, elég szerencsétlen és nyafogós. Nem tudom…Hogy őszinte legyek, nem ő miatta vettem kezembe a könyvet, hiszen rajta kívül más főszereplő(k) is vannak. Igaz, az ő szemszögéből olvashtjuk és ismerhetjük meg a többi szereplőt is. Mint például Virágot, aki az emós korszakát éli, Ricsit, Davet, Gábort, Jacques-t, Andrist, Robit, Arnoldot (akit már a legelején sem kedveltem), valamint Kingát és Zsoltit ééésss természetesen Cortezt, akinek bírtam a laza stílusát. De, akit a legjobban megszerettem a könyvben az Zsolti volt. :) Bírtam a humorát és Davevel való barátságát, valamint azt, hogy rá mindig lehetett számítani.
De mindezek ellenére élveztem az olvasást. Sokszor mosolyogtam Reni szülein, de olykor-felnevettem az egyes beszólásokon is, illetve pszicho Kingán. Ezért is szeretem annyira az Szent Johanna gimit. Nem a főszereplő miatt, nem is Reni élete kötötte le a figyelmemet, hanem a többi szereplő, akik bár kicsinek tűnnek, de sokkal többet adnak a történetnek.

>!
Mazsidrazsi
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Jaaaj, mindenképp folytatni fogom, mert Cortez ooolyan cuki, meg tökre érdekes ez a sztori, és el akarom olvasni azokat, amiket Reni is olvasott…

Na jó, vegyük komolyra a figurát. Engem ez a könyv kiborított. Írásmódilag meg úgy az egészét tekintve is egyszerű, mint a tök. Valahogy a delfines könyvekre emlékeztet, amiket 8 évesen olvastam…
Becsületesen végigolvastam, miközben halálra untam magam. Nem történt semmi benne, és végig csak idegesített.
Fogalmam sincs, hogy néz ki Reni. Teljesen jellemtelen, és igen, nincs semmi egyénisége, olyan, mintha egy bábu szemén keresztül láttam volna az eseményeket. A film-és könyvajánlói nem voltak semmik, csak hogy jaaj, tetszett vagy nagyon tetszett. Nem igazán kaptam kedvet az olvasáshoz. Meg amúgy is, egy 14 éves lány Dickenst olvas? Tényleg?! Olyan mérhetetlenül naív Reni, tényleg felbosszantott ezzel. Annyira, hogy elővettem a naplómat :DD fúú, igazán rossz kislány voltam a pasikkal, egy félév alatt kb 3-4 pasiba voltam szerelmes xDD Most egész délután röhögtem magamon, eszembe jutottak a srácok, akikkel hülyültem, flörtöltem, szemeztem… jaaj :D komoly ki kéne adni, olyan vicces voltam már akkor is :D
Ezért kapott egy csillagot, mondjuk :D
A másfél csillag az összes többi szereplő miatt jár. Arnold valami eszméletlen :D Virág olyan aranyos és vicces, nagyon megkedveltem őket :) Nekem rejtély, hogy az írónő hogy tudta ilyen jól kidolgozni a karakterüket, miközben Reni egy üres lap maradt -.-
Jaj, a srácok nagyon szórakoztatóak voltak, bírtam, ahogy szívatták egymást agyba-főbe :D Nekem egy 32 fős osztályom volt, ebből 2 fiú -.- a lányok fele meg olyan volt, mint Kinga… sőt, rosszabbak. Nem csoda, hogy egy másik osztályba járkáltam a szünetekben, és ott imádtak a srácok, annyit hülyültem velük :D Sőt, a legjobb barátom onnan való, szóval.. :D
Kinga…olyan erős és egyszerre eltorzult a karaktere, nálam nem jött be. Igaz, a végén kicsit feljebb húzta magát.
Tetszett az osztály összetartása, főleg, mikor Virágot védték meg, de engem csak arra emlékeztetett, hogy nálunk semmiféle összetartás nem volt.
Cortez… tipikus gimis srác, menő, jól néz ki, minden csaj ráhajt… uncseee :P
Komolyan felbosszantott többször is, főleg, azzal, hogy jaj, elkérte egy tollamat, jaj nekem is köszönt, jaj, felvett msnre, jaj, bejelölt fb-n… jaj de milyen marha jól néz ki ebben meg abban. Meg a tökéletesen zilált haja… Maradjunk annyiban, hogy én ennyi idősen már a pasik seggét stíröltem :D Így visszagondolva nem semmi, milyen merész csaj voltam :D rákérdeztem nyíltan a srácnál, hogy bejövök-e neki… verseket írtam hozzá… azta, mennyit msn-eztünk akkor…
lehet, hogyha nagyon fogok unatkozni, elolvasom a folytatásokat, hogy megtudjam, Cortez miért ekkora sztár… meg Reni is…

Azt majdnem elfelejtettem: Reni miért ennyire zenei analfabéta? tényleg nem hallgat zenét? semmi ízlése sincsen?? Na és a telefonos sztori?? Komolyan van, aki ezt beveszi, a mai technika által uralt világban? Kész csoda, hogy az msn-t tudja kezelni…-.-

60 hozzászólás
>!
DaTa P
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Na szóval úgy voltam én ezzel, hogy egy majd háromezer csillagozást kapott könyvet meg kell nekem is nézni. Hogy megértsem, mire ez a nagy felhajtás. Jelentem, úgy a harmadát átolvastam, és azt hiszem, ennyi így ebből elég is volt, túl rövid az élet és túl sok mestermű vár még felfedezésre ahhoz, hogy erre több időt szánjak. Meg hát huszonegy éve voltam tizennégy éves. Nyilván nem én vagyok a célközönség. Egyik szemem sír, másik nevet. Nevet, mert örülök, ha a SZJG miatt tinik olvasni kezdenek. És sír, mert olvashatnának sokkal jobbat ennél. A Harry Pottert. Adrian Molet. Az Abigélt. Például.


Népszerű idézetek

>!
vgabi SP

     – Felmayer!
     – Igen, tanár úr?
     – Elmondanád, hogy a rajzodon mi ez a sötét folt? – mutatta fel a lapot. A fél gyümölcstálat kitakarta egy kerek satírozás.
     – Az Gábor feje – közölte. – Nem láttam tőle rendesen!

111. oldal, Szeptember 18., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Felmayer Dávid (Dave) · Vladár Ervin · Zsidák Gábor
2 hozzászólás
>!
Ailey

     – Hé! – vágott közbe Virág. – Csak a vége különbözik, minden más ugyanaz. Akkor a tiéd miért ötös, az enyém meg egyes? – kérdezte. Arnold összeráncolt szemöldökkel figyelte.
     – Virág, leginkább az univerzumhoz tudlak hasonlítani – közölte Arnold. – Te is olyan végtelenül sötét vagy – tette hozzá, mire Virág lelkesedése alábbhagyott.

141. oldal, Október 2., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Bencze Virág (Emó) · Neményi Arnold
17 hozzászólás
>!
Brigi007

     – Nem baj az, ha nem vagy mindenki (…)

338. oldal, December 19., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Neményi Arnold
22 hozzászólás
>!
Róka P

     – A barátok nem azért vannak, hogy szépítsék a dolgokat és felvidítsanak? – kérdeztem sértődötten, jelezve, hogy egyáltalán nem tetszik, amit hallok.
     – Nem. A barátok azért vannak, hogy észhez térítsenek, ha hibázni készülsz – tárta szét a karját, majd folytatta az olvasást.

173. oldal, Október 10., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: barát · barátság · Neményi Arnold · Rentai Renáta
>!
Lolle

Cortez korrepetálása: 5/1 – dühös vagyok rá.
Cortez beszólása: 5/1 – nagyon dühös vagyok rá.
Cortez angol súgása: 5/1 – akkor is dühös vagyok rá.
Cortez: 5/1 – most nagyon nem szeretem.
Mr. Darcy: – 5/5 – most inkább őt szeretem.

140. oldal, Október 1., szerda (Ciceró, 2010)

3 hozzászólás
>!
vgabi SP

     – A következő szám Pósa Richárdnak, becenevén kis Einsteinnek szól, ezzel kívánunk sok sikert a kémiaversenyhez!
    A rádió hangszóróiból felcsendült egy Green Day-szám, miközben az árkádok alatt álló Ricsi Dáviddal és Zsoltival kezdett kiabálni.
     – Ez nem vicces, hanem rém ciki! – magyarázta, miközben az udvaron mindenki őket figyelte.
     – Felmayer! – kiáltotta Arnold a fejét rázva. Dávid kérdőn felénk fordult. – Einstein fizikus volt, te szerencsétlen!
    Az udvaron kitört a röhögés, még Ricsi is önelégülten vigyorgott, Dave pedig eszméletlenül beégett.

195. oldal, Október 14., kedd (Ciceró, 2010)

>!
Nikii_Kovács

    Elfordítottam a fejem, hogy odanézzek, és akkor… És akkor történt, hogy először megláttam Antai-Kelemen Ádámot, Cortezt. Abban a pillanatban, ahogy megláttam, görcsbe rándult a gyomrom, és úgy éreztem, muszáj lehajtanom a fejem és úgy tenni, mintha csinálnék valamit, máskülönben elárulom magam.

67. oldal, Szeptember 8., hétfő (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
>!
Manni P

Anyuval délelőtt muffint sütöttünk, egész jó lett, lehet enni is és dobálni is. Mindkét verzió veszélyes.

181. oldal, Október 12., vasárnap (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Klára · Rentai Renáta
>!
Róka P

Egy igazi könyvszerető ember nemcsak olvassa a könyvet. Hanem szereti is.

207. oldal, Október 20., hétfő (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: könyv
2 hozzászólás
>!
vgabi SP

     – Az egész nyolcadik évfolyamban azzal csúfoltak, hogy magángimibe csak nyomik járnak – mondtam, mire anyu végre felnézett.
     – Ez nem igaz! Apád is magángimnáziumba járt! – érvelt, mire mindketten átnéztünk a konyhapulton, a nappaliban ülő apu irányába. – Jó, ez nem volt jó példa – rázta meg a fejét anyu némi töprengés után.

19. oldal, Augusztus 31., vasárnap (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Klára · Rentai Renáta
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Rubinvörös
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Papp Dóra: Tükörlelkek
John Green: Katherine a köbön
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Anita Gayn: Sütilány