Kezdet (A Szent Johanna gimi 1.) 4291 csillagozás

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Carta ​Teen, 2021

                        Részlet a könyvből:

„– Na, Cortez is megtalálta a sulit. Éppen ideje volt, nem fogom életem végéig tartogatni a jegyzeteket – sóhajtotta tettetett unalommal az arcán, és becsapta a szekrényajtaját.
    Elfordítottam a fejem, hogy odanézzek, és akkor… És akkor történt, hogy először megláttam Antai-Kelemen Ádámot, Cortezt. Abban a pillanatban, ahogy megláttam, görcsbe rándult a gyomrom, és úgy éreztem, muszáj lehajtanom a fejem, és úgy tenni, mintha csinálnék valamit, máskülönben elárulom magam. Deszkás cipőt, farmert, és bő fazonú fehér pólót viselt, fél vállán hanyagul lógott a hátizsákja, másik kezében a gördeszkáját tartotta. Összevissza meredező haja csak látszólag állt szerteszét, egyébként gondosan megcsinálta, és pont úgy nézett ki, ahogy kell, és ahogy jól áll neki. A folyosó végén Ricsivel beszélgetett, aztán szép lassan minden osztálytársunk köré gyűlt, és hallgatták. Zavartan turkáltam a szekrényemben, csak… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653087
>!
Carta Teen, Budaörs, 2022
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653087
>!
Carta Teen, Budaörs, 2021
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155653087

6 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

SzJG

891 tag · 526 karc · Utolsó karc: 2023. november 25., 10:30 · Bővebben

!

Leiner Laura

830 tag · 493 karc · Utolsó karc: 2024. január 17., 15:33 · Bővebben


Enciklopédia 137

Szereplők népszerűség szerint

Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd (Ricsi) · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Rentai Renáta · Bencze Virág (Emó) · Máday Emília · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Jacques Chatelain (Zsák) · Bernáth András (Andris) · Haraszti Róbert (Robi) · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Cortez nagymamája · Haller Endre · Vladár Ervin · Rentai Róbert · Gondos Margó · Rentai Klára · Gazdag Márta · Korponay Andrea · Borrel Károly (Charles Borrel) · Tölgyessy László · Barka Gabriella · Edina (Dina) · Timi · Kovács Krisztián · Tarr Zsófi · Vass Angéla · Dani · Rácz Dia

Helyszínek népszerűség szerint

Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium


Kedvencelte 1039

Most olvassa 513

Várólistára tette 250

Kívánságlistára tette 281

Kölcsönkérné 28


Kiemelt értékelések

Frank_Waters I>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Az olvasó adatlapja a közösségi oldalról:
Név: Frank Tyrell (Frenki, Frenkicica, Te Hülye Barom)
Kor: 19
Beszélt nyelv: magyar, angol, német, halandzsa
Magamról: „Imagine all the people living for today, váhááá á-á-ááá…”
Érdeklődési kör: könyvek, olvasás, zene, írás, molyolás, nők (14-40 évig, kb.), filozófia
Klubtagság: Moly.hu, Szent Johanna gimi forever!, Írók Klubja, Szeged, Hogyan csábítsunk el egy nőt 5 perc alatt? (klubvezető, főguru és Mester), Mindhalálig Beatles!

Azt mondták nekem, hogy ez egy tinilányoknak szóló regény, szóval nem biztos hogy élvezni fogom. Hát, ma reggel belenéztem a tükörbe, megláttam a majdnem-szakállas képemet… állíthatom: nem vagyok tinilány-alkat. Mégis imádtam ezt a könyvet.

Féltem, hogy sablonos lesz, de nem lett. Annak indultak a szereplők is, de végül mindnek kialakult a személyisége. Értjük, mit miért csinálnak, de nem tudjuk előre kitalálni. Ezért öt csillag jár, kevesen tudnak így írni.

A fülszövegbe az alábbi értelmiségiek írtak ajánlót: Barnee (Idiot Side), Rami, AFC Tomi és Barbee. A kedvencem mind közül AFC Tamás szövege: „Mindig is kedveltem a hiteles szerzőket, akik az életből merítenek.” Szerintem ezt valami haverja szedte le neki a netről. Na mindegy.

Azért tök tuti volt a könyv, a nyelve olyan, amilyet egy 14 éves könyvmoly csajtól várunk: nem Leiner Laura beszél, hanem Reni, és már ezért is megkaphatná az ötöst.

Mellesleg nagyon jó a humora. Sikerkönyvben hasonló minőségű humort (és utalásokat!) legutoljára a Harry Potterben találtam, és arról mondanom sem kell, milyen jó könyv. Hétköznapokról ír, de hát ebben a gimiben a hétköznap is izgalmasabb, mint máshol. Francia tagozatos gimnázium Budán. Jeee! Azért remélem a további részekben fognak a hősök járkálni a városban, pl. Reni és a leendő pasija elmehetnének a Múzeum-kertbe romantikázni, Arnold a FSZEK-ben találhatna magának párt, és Virág egy borúsabb pillanatában fölmászhatna a Szabadság hídra, hogy onnan aztán leszedjék a tűzoltók minimum. Szóval van ebben még lehetőség, kíváncsi vagyok, mit hoz(ott) ki belőle az írónő.

Ha egy aranyos, humoros, szórakoztató könyvet akartok olvasni, ami ki is kapcsol, de be is indít (nem úgy!), akkor olvassátok el. Különben is, mint molyos ismerősömnek ajánlom, mert tudom, hogy tetszene nektek. Na pás!

110 hozzászólás
Cheril>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Furcsa módon én ezt a könyvet nagyon szerettem, de most, hogy bele-bele olvasgattunk a barátnőmmel olyan szinten kiverte nálam a biztosítékot, hogy azért kap ennyi csillagot, mert régen valamikor szívesen olvastam.
Én személy szerint úgy gondolom, hogy nagyon könnyed és vicces (már akinek) olvasmány. Ezért is szeretik ennyire.
Akkor kezdjük az elején.
Maga a történet nem az én korosztályomnak íródott, ez tény. Szerintem a nagyon maximum 15 éveseknek való, de egyszer olvasható idősebbeknek is. Velem is így történt, először a legtöbb könyv tetszik, másodszorra egyre unalmasabb, és több hibát látunk meg benne.
Nem akarok semmi rosszat mondani Laurára, de eléggé „összecsapott” könyveket ír. Nagyon jó a fantáziája, és maga az alapötlet is egész jó, de a kivitelezése kevésbé. Túl sok az ismétlés, a „menő akarok lenni ezért szlengben írok mindent” dolgok.

Akkor kezdem a hibákkal és azzal ami zavart:
1. Az első iskolai napon Renáta azt írja, hogy a csendes Gábor mögött foglalt helyet. 3 oldallal később otthon azt meséli, hogy a francia Jacques ül előtte.
2. Az írónő 10 alkalomból 7-szer összekeverte Andrist és Robit.
3. A szülők. Kérdezem én kinek vannak ilyen szülei a való életben? (majd a szereplőelemzésnél bővebben…)
4. A fentebb említett szleng szavak és a szmájlik. Wow, ez olyan nagyon KÚL! Leírtam ezt a két szavat, MENŐŐŐŐ vagyok!
5. Az iskola. Na bárcsak én járnék olyan iskolába, ahol azt csinálsz, amit csak akarsz és minden héten van valami suliprogram.
6. A szereplők. Én személy szerint jellemtelennek találom őket. Mindenkinek van egy tulajdonsága (na jó, kettő ha a MENŐŐŐ-t is belevesszük) és kész, arra az egy tulajdonságra épül az egész karakter.
7. És a nagy költői kérdés. Miért is menő meg kúl Cortez? Mert deszkázik? Vagy mert deszkás cipőt hord? Mert kék a szeme? Mert lusta? Mert egy évvel idősebb, mint mások az osztályban? Mert nem szólal meg soha? Mert szemébe lóg a haja? Igen, tényleg ezek nagyon menő dolgok. Főleg, hogy még szinte oda sem ment a suliba, de már mindenki ismeri és oda van érte. Én is tudom milyen a gimi és hiába bármilyen menő a srác ennyire nem istenítik őt.
8. A rajzóra. Annyira fel tud húzni vele, hogy hihetetlen. Az egy dolog, hogy valaki nem tud rajzolni, de olyan nincs, hogy a tanár a rajztudást osztályozza. Nálunk is volt aki nem tudott rajzolni, de legrosszabb esetben NÉGYEST kapott, mert lehet nem volt múzeumi alkotás, de igyekezett mindent beleadni.
9. A rajzóra második felvonás. Nem hiszem el, hogy Renátának, aki állandóan olvas nincs fantáziája. Mindegy hagyjuk.
10. Laura zenemániája. Nem értem az olyan embereket, akik az alapján ítélnek el valakit, hogy mit hallgat. Erre tessék az egész sorozat erről szól, miközben azt hangoztatják, hogy ŐK nem ítélnek el senkit. Ja, persze… Én személy szerint reggae és Bob Marley fan vagyok, de soha egy rossz szavam nem volt senkire, aki mást hallgat. Lehet ezt is én látom rosszul.
11. Reni és a Beatles. Hát igen. Érdekes. 14 évig mit hallgathatott, ha sem a rock, sem a pop és még sorolhatnám nem tetszik neki, de Arnold ismertette meg vele a Beatlest? Második ami érdekes, hogy nem ismerek olyan fiatalt, aki ilyen zenét hallgat, de ám legyen.
12. Érdekes módon, egy gólyatábor alatt úgy összebarátkoznak, hogy egymásnak küldözgetnek, ismerik egymás címét. Nálunk ez nem így működött.
13. ELVILEG olyan gimiről beszélünk, ami magángimnázium. Elit. Akkor mit keresnek ott olyanok, mint Virág, Ricsi, Zsolti, Dave, Cortez??
14. A viccek. Annyira erőltetettek. Bevallom van amin elmosolyodtam de többnyire csak a szemem forgattam már.
15. Miért olyan sok a fiú? Szerintem a lányok tanulnak többnyire magángimikben. Főleg egy ilyen elit gimi tele van lusta diákokkal. Érthetetlen.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de még biztosan van egy s más.

Akkor a karakterek (a nevek után feltüntetett zárójelben lévő szó az egyetlen tulajdonságukat írtam be, amire épül a karakter):
Renáta: (stréber, könyvmoly) Ő tipikusan az a szereplő, aki állandóan hangoztatja, hogy ő márpedig nem stréber, nem nyomi, nem buta, nem szürke kisegér. Ó dehogynem. Renáta semmi mást nem tud, csak bemagolja a tanagyagot és ezáltal okosnak érzi magát. Szerintem nem itt kezdődik az okosság. Arról meg már nem is beszélek, hogy semmivel nincs tisztába, főleg az „alap tinindolgokkal”. Semmilyen sorozatot/filmet/zenekart/zenészt nem ismer. És a lecke? Jaj, én vagyok a nagylelkű mert mindig odaadom a leckém, és még csodálkozok rajta, hogy sose írják le. Ááá. Nem is taglalom tovább.
Renáta szülei: (főzéstudomány hiánya és a pótvacsora) Még a kislányuknál is jobbak. Az anya minimum 14 év alatt nem tanulta meg semmilyen étel elkészítését. Még egy rántottát sem tud megcsinálni, ami eléggé szomorú és nem vicces. Az apa pedig csak úgy van. Nem különösebben foglalkozik semmivel, csak pótvacsorázik Renátával, ami mellesleg Reni édesanyjának nem tűnik fel, hogy eltűnnek a dolgok a hűtőből.
Virág: (buta) A következő delikvens. Míg Renáta egy 80 éves érzetét kelti, a hiperszuper LLB-je úgy kb. 6 éves szinten van. És emós, örülök, de nem kell minden sorba beleírni.
Kinga: Ő nagyjából megfelel a korának. Mindenkit helyrerak, hisztérikus, megmondja a magáét… Lehetne ő a főszereplő, mert legalább van egyénisége. Mondjuk furcsállottam, hogy mindenki oda meg vissza van Corteztől, de ő nem. Ja persze, mert Renáta odavan érte, de egy Kinga kaliberű lány nincs. Logikus.
Arnold: (az ÉSZ) értem én, hogy kellett egy ilyen karakter is, de nem kellett volna ennyire eltúlozni. Ennyire diplomatikusan nem viselkednek a tizenévesek, sőt még a felnőttek sem.
Cortez: Hát igen. Csak gratulálni tudok a tinilányoknak, ha olyanok mint Renáta. És el ne felejtsem HÚÚÚDE MENŐŐ, de semmit nem tudunk róla. Wow.
Dave: (kütyüsznob) Egyszerűen utálom. Már a mai tizenévesek „a neten élem az életem” dolgát sem értem, de ő teljesen kiakasztott. Ha ilyen emberek vannak – márpedig vannak – akkor nagyon tudom sajnálni.
Zsolti: (mókamester) Hát mit mondjak? Eddig is őt kedveltem a legjobban a sorozatban, vele nincs az a túl nagy problémám. Csak egyszer venne valamit komolyan.
Ricsi: (a legjobb barárt) Milyen logikus, hogy a névsor alapján pont Virág és Cortez valamit Renáta és Ricsi állnak egymás mellett. A két legjobb barát mindkét oldalról. Személy szerint nem nagyon értem az ő karakterét, de nem is számít.
Gábor, Jacques: Szerintem teljesen feleslegesek.

A többi szereplőt inkább nem részletezem, így is hosszú lett.
És így utólag tudom, hogy sok fiatal szívét törtem ezzel össze, de buta megjegyzéseket nem kérek. Köszönöm.

61 hozzászólás
Lillsz>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Örök kedvenc! Egy csomót nevettem. :D
Hiába járok gimibe, „Cortezzel” még nem találkoztam. Pedig ahhj… De jó lenne! :D :3 5/5

4 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

„ – Hé! – vágott közbe Virág. – Csak a vége különbözik, minden más ugyanaz. Akkor a tiéd miért ötös, az enyém meg egyes? – kérdezte. Arnold összeráncolt szemöldökkel figyelte.
– Virág, leginkább az univerzumhoz tudlak hasonlítani – közölte Arnold. – Te is olyan végtelenül sötét vagy – tette hozzá, mire Virág lelkesedése alábbhagyott.”

A nagy rajongásoknak, melyek övezik ezt a sorozatot, adott egy érzést, ezt tetézte, hogy már a húgom is szereti, így adtam neki egy esélyt.
Egy jó vétel került elém, és így az egész sorozatot egyben megvettem.

Maga a történetet, ha 16 évesen olvasom biztosan imádnám és az egekig magasztalnám, de közel 34 évesen már csak elmosolyodtam itt – ott, de főleg idegesített.
Nem is igazán a cselekmény szál a ludas, sem mint Renáta, aki viselkedésileg egy 10 éves kislánynak felel meg, nem pedig egy középiskolásnak.
A szülei felfogása is igen érdekes volt.
Egyedül akit megtudtam kedvelni Arnold és Virág volt, és bár két véglet, mindkettő nagyon eredeti és sokszor a mosolyom tárgya e két karakternek volt köszönhető.
És bár folytatom, mert pénzt adtam érte…de, hogy milyen ütemben azt majd az idő és a hangulatom eldönti. Remélem jobb lesz…

14 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Nem én vagyok a célcsoportja ennek a sorozatnak, de teljesen beszippantott. Kellemesen nosztalgikus és üdítően jó humorú történet. Azonosulni senkivel nem tudnék teljesen, a teljes szimpátiámat sem sikerült egyik karakternek sem elnyernie, talán mert jól emlékeztem a múltbeli Renire, Cortezre, Gáborra, Virágra, mindenkire. Egetrengető konfliktusok sem történnek, klisések a karakterek, mégis ez a stílus amit LL képvisel odaszegez.

1 hozzászólás
Naiva P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Valamiért ez a sorozat kimaradt az életemből, pedig amikor ez könyv megjelent, annyi voltam, mint a történet szereplői. Mindig is kíváncsi voltam rá, miért olyan népszerű, miért szeretik annyian. Így elolvasva az első részt, nem csodálkozom azon, hogy korunk egyik legolvasottabb, legnépszerűbb könyvsorozatról van szó. Én az írónő, Iskolák versenye sorozatával kezdtem és ismerkedtem meg először, és az nyomban meg is tetszett. Ez sem volt rossz. Sőt(!) de szerintem, amikor még gimis voltam, sokkal jobban tetszett volna. Örülök, hogy végül sort kerítettem rá, mert sokszor megidézte a gimis éveimet, emlékeimet.
A szereplőkről még nem szeretnék elhamarkodott döntéseket hozni, így az első olvasás/benyomás alapján. Virág valamiért nagyon szimpatikus volt. Nem csak, mert névrokon, hanem mert őt éreztem a legvalódibbnak. Egy kicsit a szereplők leírását még hiányosnak éreztem.
Cortez. Bevallom, róla már sokat hallottam és azt hittem a neve alapján (vagy inkább reméltem), hogy valami latin szívtipró. Nagyobbat nem is tévedhettem volna. Eddig még nem értem, mit lát benne a Reni. Majd a többi részből esetleg kiderül.

26 hozzászólás
bhannaa>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Annyira feltöltött energiával ez a könyv! Istenem így újraolvasva is eszméletlenül szeretem! Úgy vagyok vele, hogy az ember sosem felejti el az első könyvét és azt amilyen élmény nyújtott neki!
Most is ezt èreztem, egyszerűen letehetetlen! Visszarepült abba az időbe amikor megszerettem az olvasást és annyi szép emléket hozott vissza ez a történet. Iszonyatosan hozzám nőttek a karakterek, és megvártak :)
Boldog vagyok. Eszméletlenül!
Ez a történet a világon a legkedvesebb számomra! Soha-de-soha, nem szeretném elfelejteni és reménykedem benne hogy mindig ekkora élményt fog számomra nyújtani!
Mostmár 3-4 év elteltével tény és való, hogy felfedeztem pár hibát de egyszerűen eltörpül és eltűnik a szemem elől a szeretet miatt. A sírás kerülgetett mikor befejeztem. Ez a sorozat/történet annyi mindent jelent nekem, és észreveszem magamon a többiek személyiségét. Nagy hatással volt ràm régen, és most is!
Önfeledten nevettem, és elfelejtettem minden bajom. Kikapcsolt, elvarázsolt.
Örökké hálás leszek Leiner Laurának!
Szerintem az én korosztályomból sokan miatt szerették meg az olvasást! Hisz az SzjG egy olyan életérzés amit mindenkinek tapasztalni kell!
Reni, Ricsi, Virág, Cortez, Arnold, Kinga -és még sorolhatnám- egy család számomra! Annyira összetartóak már az első kötetben is. Annak ellenére, hogy mennyiszer szétszivatják egymást! Egyszerűen imádom őket és sosem szeretném, hogy megszünjön ez az érzés. Ez az egész iskola, a tanárok…

Hálás vagyok Laurának! Miatta csöppentem a könyvek világába! Illetve a könyvek hatására a moly-t amit imádok, és nagyon kedves hely számomra! <33

Ferger_Jolcsi P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Már lassan 10 éve, hogy az első részt először olvastam, pár éve elkezdtem beszerezni a magánkönyvtáramba a sorozat részeit, azóta várom, hogy újraolvashassam őket. Nekem hatalmas kedvencem ez a sorozat, a karakterek, a cselekmény, a stílus mind-mind egyaránt nagyon-nagyon tetszik. Ez az osztály, ahova Reni jár, kicsit ugyan bohókás, de mindenben összetartanak már az első részben is, itt kezdenek el egy csapatként együttműködni, kitartanak egymás mellett, segítik egymást. Kingáról már el is felejtettem, hogy az elején még az a-s lányokkal volt jóban, valahogy az a kép maradt meg csak bennem, hogy a későbbiekben mennyire nem bírja őket. Reni karaktere is nagyon tetszik nekem, ő próbál elevickélni a sokféle stílusú osztálytársa között, mindenkivel képes elbeszélgetni. Ricsi az egyik kedvenc karakterem, bár ebben az első részben még nem hozta a későbbiekben előforduló hatalmas beszólásokat, amiken csak nevetni lehet. Virágon csak nevetni tudok, szegény annyira sötét, de én így szeretem őt. :D De hogy negatív szereplőkről is szó legyen: Arnold tipikusan az az ember, aki eléggé megosztja az embereket, vagy nagyon bírja valaki, vagy nagyon nem. Egy-két jelenetet leszámítva én inkább abba a kategóriába tartozok, aki nagyon nem bírja őt…
Hosszadalmas lenne mindegyik szereplőt egyesével jellemezni, pedig tudnám jó sokáig. :D Na de hogy az utolsó szereplőt említsem: Cortez.. Róla ódákat tudnék zengeni, persze annak idején totálisan elvette az eszemet, remélem, ezúttal is megkapom majd ezt az érzést, tipikusan menő srác, akiért rajonganak a csajok, de mégse szállt el magától, ő egészen jól elvan a haverjaival, bár nem bunkózik a lányokkal, ha azok leszólítják, de nem is hitegeti őket. Alig várom már, hogy továbbolvashassam a sorozatot és felelevenítsem a többi részt is. *-*

4 hozzászólás
gabiica P>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Leiner Laura valahogy mindig képes arra, hogy bármilyen rossz passzban is vagyok, feldobjon a könyveivel. Könnyed volt, humoros, épp olyan, amilyenre szükségem volt.
Teljes mértékben bele tudtam élni magam ebbe a világba, még ha már jónéhány évvel túl is vagyok ezen a korszakon. Kicsit a 10 évvel ezelőtti önmagamat láttam Reniben, szinte láttam magam előtt a mozzanatokat a saját életemből, a saját múltamból.
Jókat nevettem, mikor felbukkantak a régi zenekarok, AFC, Tokio Hotel, vagy ami a leginkább megnevettetett, az az MSN volt. Furcsa volt visszagondolni ezekre az időkre, kellemes, nosztalgikus érzés volt.

A karakterek hihetetlenül jól kialakítottak. Vannak, akiket azonnal megkedvel az ember, van, akivel szemben azonnal ellenérzési vannak, mint például Vladár tanár úr, spoiler Tudom, hogy itt épp ezért van ennyire hangsúlyozva a dolog, hogy valamiféle konfliktust okozzon, ezzel nincs is bajom, csak maga az elv zavar.

Engem megnyert a sorozat, érzem, hogy kikapcsol, feldob, egy élmény olvasni.

Orsi999>!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Először 2-3 éve olvastam el a könyvet, akkoriba imádtam. Ez a sorozat szeretette meg velem az olvasást, ennek a könyvnek köszönhetem, hogy annyit olvastam az elmúlt években amennyit soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek kiolvasni.
Sajnos már kezdtem elfelejteni a részleteket és csak a fő eseményekre emlékszem, ezért úgy gondoltam, hogy újraolvasom. Még mindig tetszik a könyv és még mindig megnevetett Zsolti és Kinga veszekedései, de már nem ugyanaz. Lehet, hogy azért mert már tudom, hogy mi lesz a vége.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

vgabi >!

– Felmayer!
– Igen, tanár úr?
– Elmondanád, hogy a rajzodon mi ez a sötét folt? – mutatta fel a lapot. A fél gyümölcstálat kitakarta egy kerek satírozás.
– Az Gábor feje – közölte. – Nem láttam tőle rendesen!

111. oldal, Szeptember 18., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Felmayer Dávid (Dave) · Vladár Ervin · Zsidák Gábor
2 hozzászólás
Brigi007>!

– Nem baj az, ha nem vagy mindenki […]

338. oldal, December 19., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Neményi Arnold
25 hozzászólás
Róka>!

     – A barátok nem azért vannak, hogy szépítsék a dolgokat és felvidítsanak? – kérdeztem sértődötten, jelezve, hogy egyáltalán nem tetszik, amit hallok.
     – Nem. A barátok azért vannak, hogy észhez térítsenek, ha hibázni készülsz – tárta szét a karját, majd folytatta az olvasást.

173. oldal, Október 10., péntek (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: barát · barátság · Neményi Arnold · Rentai Renáta
Ailey>!

– Hé! – vágott közbe Virág. – Csak a vége különbözik, minden más ugyanaz. Akkor a tiéd miért ötös, az enyém meg egyes? – kérdezte. Arnold összeráncolt szemöldökkel figyelte.
– Virág, leginkább az univerzumhoz tudlak hasonlítani – közölte Arnold. – Te is olyan végtelenül sötét vagy – tette hozzá, mire Virág lelkesedése alábbhagyott.

141. oldal, Október 2., csütörtök (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Bencze Virág (Emó) · Neményi Arnold
17 hozzászólás
Lolle>!

Cortez korrepetálása: 5/1 – dühös vagyok rá.
Cortez beszólása: 5/1 – nagyon dühös vagyok rá.
Cortez angol súgása: 5/1 – akkor is dühös vagyok rá.
Cortez: 5/1 – most nagyon nem szeretem.
Mr. Darcy: – 5/5 – most inkább őt szeretem.

140. oldal, Október 1., szerda (Ciceró, 2010)

3 hozzászólás
vgabi >!

     – A következő szám Pósa Richárdnak, becenevén kis Einsteinnek szól, ezzel kívánunk sok sikert a kémiaversenyhez!
    A rádió hangszóróiból felcsendült egy Green Day-szám, miközben az árkádok alatt álló Ricsi Dáviddal és Zsoltival kezdett kiabálni.
     – Ez nem vicces, hanem rém ciki! – magyarázta, miközben az udvaron mindenki őket figyelte.
     – Felmayer! – kiáltotta Arnold a fejét rázva. Dávid kérdőn felénk fordult. – Einstein fizikus volt, te szerencsétlen!
    Az udvaron kitört a röhögés, még Ricsi is önelégülten vigyorgott, Dave pedig eszméletlenül beégett.

195. oldal, Október 14., kedd (Ciceró, 2010)

Nikii_Kovács>!

    Elfordítottam a fejem, hogy odanézzek, és akkor… És akkor történt, hogy először megláttam Antai-Kelemen Ádámot, Cortezt. Abban a pillanatban, ahogy megláttam, görcsbe rándult a gyomrom, és úgy éreztem, muszáj lehajtanom a fejem és úgy tenni, mintha csinálnék valamit, máskülönben elárulom magam.

67. oldal, Szeptember 8., hétfő (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Rentai Renáta
1 hozzászólás
Róka>!

Egy igazi könyvszerető ember nemcsak olvassa a könyvet. Hanem szereti is.

207. oldal, Október 20., hétfő (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: könyv
Manni>!

Anyuval délelőtt muffint sütöttünk, egész jó lett, lehet enni is és dobálni is. Mindkét verzió veszélyes.

181. oldal, Október 12., vasárnap (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Klára · Rentai Renáta
vgabi >!

     – Az egész nyolcadik évfolyamban azzal csúfoltak, hogy magángimibe csak nyomik járnak – mondtam, mire anyu végre felnézett.
     – Ez nem igaz! Apád is magángimnáziumba járt! – érvelt, mire mindketten átnéztünk a konyhapulton, a nappaliban ülő apu irányába. – Jó, ez nem volt jó példa – rázta meg a fejét anyu némi töprengés után.

19. oldal, Augusztus 31., vasárnap (Ciceró, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Rentai Klára · Rentai Renáta
3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A Szent Johanna gimi sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Kollár Betti: Újra a pályán
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 2.
Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Szabó Tünde: A hacker
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Király Anikó: Csak barátok?