40 ​nyári nap 894 csillagozás

Leiner Laura: 40 nyári nap

A tizenkilenc éves Zoé nyári munkát vállal egy állatparkban, ahol a flamingókerttel szemközti pultnál árusít pereceket a látogatóknak. A monoton napok fénypontját eleinte csak a reggeli HÉV-ezés jelenti számára, ahol megtetszenek egymásnak egy vele egy időben utazó, de eltérő megállónál leszálló sráccal. Az idő előrehaladtával azonban Zoé a reggeli utazáson túl egyre több örömét leli az állatparki munkájában is. Zárkózottsága ellenére szép lassan összebarátkozik az állatparki dolgozókkal, különösen Szakóval, aki egyediségével és különleges gondolkodásmódjával tökéletesen kiegészíti az érettségi után megrekedt lányt, és segít tisztán látni önmagát.

A felnőtté válás előtt álló két fiatal útjainak kereszteződéséből egy nem mindennapi kapcsolat alakul ki, ami nem csupán végigkíséri, de nagyban meg is határozza Zoé állatparkban töltött negyven nyári napját.

Eredeti megjelenés éve: 2023

>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
608 oldal · ISBN: 9786156340351
>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156340344

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Szakonyi "Szakó" Gábor · Zoé · Tibi · Szakonyi Zsanett


Kedvencelte 83

Most olvassa 78

Várólistára tette 203

Kívánságlistára tette 192

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Valószínűleg nem leszek túl népszerű ezzel a véleménnyel, de kimondom: Laura kifogyott az új ötletekből, de tudja, hogy a neve miatt úgyis megveszik az emberek, bármit is ad ki, na meg egy jó marketinggel mindent ki tud magyarázni, hogy miért NINCS ennek a történetnek cselekménye. Még ő is úgy nyilatkozott erről a könyvről, hogy egy nyári, unalmas munkáról szól. De ha ráhúzzuk, hogy felnövés történet, amelyben a főszereplő megtalálja saját magát, már mindjárt eladhatóvá válik, nem? Csak az a szomorú, hogy ez nem igaz.

A könyvben nem történik semmi. A mondatok másolgatva vannak az egyik fejezetből a másikba, névtelen, arctalan emberek tömegéről tudjuk meg, hogy milyen perecet kérnek, mennyit, majd hogy ingerültek-e a bankterminál lassúsága miatt. Mindez 608 oldalon keresztül, 40 napon át.
Azt nem tagadom, hogy Laura próbálkozott. Kaptunk rengeteg beszélgetésfoszlányt Zoé és Szakó között spoiler, viszont ezek is sokszor céltalanok voltak, értelmetlenek, és legyünk őszinték, édeskevés ahhoz, hogy megmentsék a cselekményt. Zoé kissé unalmas figura lett, akinek se hobbija, se igazi életcélja, csak sodródik az árral. 40 napja volt az írónőnek, mégis semmit nem tudunk meg róla, amitől másnak tűnne az eddigi főhősnői közül. Szakó már sokkal érdekesebb lett elég érdekes rajongással, viszont legalább eredeti volt, néhol még humoros is.
Próbálnék kicsit írni a cselekményről, az előrehaladásáról, viszont sajnos erről nem tudok, mert nincs is a könyvnek. Tudom, hogy van Laura felé egy rajongói nyomás, hogy új és új köteteket jelentessen meg minél gyakrabban, de ezen a szinten lehet, hogy érdemesebb volna picit pihenni, mint a legelső dolgot megírni, ami eszébe jut.

18 hozzászólás
FeketeAlex I>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Ezzel a könyvvel most nagyobb bajban vagyok, mint mondjuk annak idején a Bábellel. Végül is sikerült megállapodni a csillagozásnál, de nem volt könnyű. Persze már előre tudtam, hogy a perec miatt biztos nem 1-2 csillagról fog indulni, ugyanakkor féltem, mert alig egy héttel a megjelenés után már jöttek a negatív(abb) értékelések, és a könyv százaléka is kevés, legalábbis a Leiner Laura könyvekhez viszonyítva.
Két nagy bajom volt a könyvvel: az egyik, ami szinte mindenkinek, hogy hihetetlenül túlírt. Miért kellett negyven nyári nap? Bőven elég lett volna húsz is. Mintha az Idétlen időkig vagy a Boldog halálnapot könyvváltozatát olvasnám, ahol a diákszövetség elátkozza Zoét, és negyven napon keresztül perecet kell árulnia a Gödöllői Állatparkban, amíg meg nem változik és össze nem jön valakivel.
A másik az tulajdonképpen Zoé.
Ezt a dolgot is kettéválasztanám. Először is, nagyon személytelen volt az egész könyv. Zoé halál tárgyilagosan leírja, hogy reggel felszáll a HÉV-re, az állatparknál leszáll, bemegy, Tibivel lerendezik a pereceket, árulja őket, ebédszünet, folytatja a perecezést, hazamegy – mindez néhány apróbb változtatással, illetve az első pár nap után Szakó is képbe kerül. Még a HÉV-es srácról is úgy nyilatkozik, mintha tényeket állapítana meg. Egy kósza belső gondolat nem volt benne. Tök felesleges volt az énelbeszélő mód, e/3 esetén még nem is zavart volna ennyire az egész. A kétszázadik oldalnál tűnt fel, hogy Zoéról szinte semmit nem tudok azon kívül, ami már a fülszövegben is említésre került. Ebből következik is a második, Zoé személyisége, vagy annak hiánya. Ha most jellemeznem kéne, nem is jutna eszembe róla semmi, az introvertáltságot kivéve. Még ő maga sem tudja, mi érdekli, pszichológia szakra is azért jelentkezett, mert tudta, hogy azzal megnyugtatja a szüleit, ha továbbtanul és szerez egy normális diplomát. off
Szakó pedig… Szakót annyira beharangozták, hogy milyen különleges, nem olyan, mint a többi LL fiú… Hát, maximum úgy egyedi, mint ahogy minden ember az a többihez képest. Félreértés ne essék, Szakót nagyon szeretem, de az érdeklődési körén spoiler kívül más nem volt olyan nagyon különleges benne, hogy ezt ki így kelljen emelni. Oké, tegyük hozzá, mindig nagy volt a felhajtás Laura fiú karakterei körül, amit sosem értettem, ezt is ennek a számlájára írom.
Ezen kívül egy-két apróság zavart még. Például a generációs mizéria. A z generációs gyerekek nem ismernek színészeket, csak influenszereket és youtubereket, az idősebbek meg pont fordítva. Aki nem ismeri az influenszereket, az boomer, aki Instagram boomerangot használ, az is boomer (oké, abban benne is van a „boomer” szó), aki Facebookozik, szintén, mert Zoé nem ismer olyat, aki ma még használná. spoiler Melinda meg tökmindegy, mit csinál, boomer.
Ahogy haladtam a könyvben, egyre jobban élveztem, Zoéról is több mindent tudtam meg. Valamiért olvasatta velem magát a könyv, szerintem még sosem végeztem ki 600 oldalas könyvet 3-4 nap alatt – főleg, hogy előtte ennyit panaszkodtam róla, milyen túlírt és vontatott. A humor megvolt, ez is mindenképp pozitívum. Nem utolsó sorban meg a perecek! Én nem is tudtam, hogy ennyiféle létezik. És vajon a burgonyás tényleg annyira finom? Az tuti, hogy Laura olyan forgalmat generál az állatkerteknek és perecezőknek ezzel a könyvvel, mint amilyet a kóstolós TikToker a PerecPontnak. off
Végezetül pedig linkelek egy idézetet a könyvből, ami nagyjából (a kedvences részt leszámítva) leírja a vele való viszonyom: link.

>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156340344
5 hozzászólás
Gréta_Ürmösi>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Ismételten nem csalódtam Laurában. A legtökéletesebb olvasmány volt, így a vizsgaidőszakom végeztével. Köszönöm az élményt, örökre szól. <3

Niki_néni_olvas P>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Amikor a kezembe vettem a könyvet, azt hittem nem érhet vele csalódás, hozza a szokásos LL szintet. Nos, most tévedtem.

A II. rész kicsit „pörgősebb” "cselekménye" miatt a 4 csillag, illetve ilyen kedves befejezéshez nem volt szívem rosszabb értékelést adni.
Magam is csatlakozom azokhoz, akik szerint ez egy eseménytelen, túltírt mű. (Nem gondoltam, hogy valaha ezt írom Laura regényére.)

Az alapkoncepció nagyon tetszett, de többet is ki lehetett volna hozni.
Nem tudtam azzal mit kezdeni, hogy csak a munkahelyi történéseket olvashattuk, szívesen olvastam volna a mindennapokról is.
Ez a Bálint szál teljes mértékben felesleges, és értelmetlen. Nem vitte előre minimálisan sem az eseményeket.
Zoéval sem tudok mit kezdeni, hogy ennyire ne vegye észre a nyilvánvalót, az már nonszensz.
spoiler
Pozitívum még Szakó karaktere, de lássuk be, ilyen önzetlen személy nincs.

Az olyan dolgokról nem is beszélve, amik határozottan idegesítettek benne. Nem ismer olyan embert, aki még használná a Facebookot? Történik egy verekedés és rögtön mindenki felveszi videóra, azonnal felkerül a TikTokra? (Na, ha én lennék, aki verekedett ebben a helyzetben, akkor menne is feljelentés a személyiségijogom megsértése miatt.)

Most csalódott vagyok, nem újraolvasós.

pveronika>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Szerintem ez a könyv egy nagyon érdekes kísérlet volt Leiner Laura részéről arra nézve, hogy a TikTokon szocializálódott, 15 másodperces videókat pörgető generáció (a sajátomat is beleértve) képes-e végigolvasni egy 600 oldalas könyvet akkor is, ha abban igazából nem történik semmi izgalmas. Szerintem óriási pozitívum, hogy minden hasonlókat boncolgató cikkel ellentétben, a molyos statisztikák alapján a válasz igen, bár az látszik, hogy hozzám hasonlóan többek számára nem hozta a várt színvonalat ez a könyv, amit borzasztóan sajnálok.

Bevallom őszintén, hogy én is kétszer raktam félre ezt a regényt, mert főként az első 300-400 oldalt nagyon vontatottnak találtam, de valahogy mindig ott motoszkált bennem, hogy egy idő után biztosan jobb lesz majd és nem létezik, hogy 600 oldal tényleg egy fiatal lány teljesen átlagos, mondhatni „unalmas” napjairól szóljon, de sajnos tényleg ennyi volt az egész.

Ezzel egyáltalán nem szeretném leszólni a perecárusok életét, mert ha az én 40 napnyi munkámról írnának könyvet, az is pontosan ilyen egyhangú lenne, de véleményem szerint ha már adott volt az amúgy izgalmas helyszín, akkor talán szerencsésebb lett volna egy állatkerti gondozó vagy állatorvossegéd mindennapjaiba bepillantást engedni és az valószínűleg egy pörgősebb vagy legalábbis sok szempontból érdekfeszítőbb cselekményt is tudott volna generálni, így viszont az összes nap szinte ugyanolyan volt: HÉV-en utazás, perecszámolás, beszélgetés Szakóval, kánikula, ebéd, elfogynak a perecek… stb. Persze lehet mondani, hogy ez a valóságban is így van, de ha én könyvet veszek a kezembe, akkor pontosan a szürke hétköznapoktól szeretnék néhány órára elszakadni és szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

Egyébként a végén maga az írónő is elismerte, hogy ebből a cselekményből egy elég unalmas film készülne, bár azért azt hozzá tette, hogy aztán pár nap múlva rájön az ember, hogy mégis kedvenc lett az adott film. Hááát nem tudom, én kétlem, hogy nálam eljönne ez a bizonyos „bumm”, amit a szereplők emlegetnek. Ebben a beszélgetésben kicsit úgy éreztem, hogy a szerző próbálja menteni a könyvet azzal, hogy ez egy lassú folyású coming-of-age regény, és hogy lassan fedezi fel magát benne a főszereplő lány, de számomra ez a folyamat nem jött annyira át. Aranyosak voltak Szakóval a játékok és az egymásnak feltett kérdések (egyébként ilyeneket mi is játszottunk anno 16-17 évesen a férjemmel és valószínűleg rajtunk kívül még több millióan), de számomra ez nem vitte annyira előre ezt a „felnőtté válás” és „önmagunk felfedezése” dolgot, mint amennyire a szerző próbálta ezt sugallni.

Pozitívumként azért szeretném elmondani, hogy a könyv második fele/utolsó harmada egyébként már kifejezetten tetszett (ez mentett is valamennyit a csillagozáson). Valahogy megszoktam ezt a lassú ritmust, tetszett az állatkerti hangulat és Zoé és Szakó barátsága is. Mindennek ellenére sajnos a karakterek nem tudtak igazán közel kerülni hozzám és szerintem kicsit feledhetőek is voltak. Szakót kedveltem és a Loch Ness dolog is tetszett, de ez alkalommal például olyan humorosabb mellékszereplőt sem kaptunk, aki egy kis színt tudott volna hozni a cselekménybe.

Összességében sajnos számomra ez most nem lett kedvenc, pedig nagyon vártam ezt a regényt. Az egyik könyves barátnőm, aki végül fel is adta a könyv olvasását azt mondta, hogy lehet, hogy kiöregedtünk Leiner Laurából, de én ezt egyáltalán nem gondolnám. Az SZJG, a Bexi vagy az IOV köteteket ugyanúgy nagyon szeretem és bármennyiszer el tudnám olvasni, szerintem egyszerűen ez a kötet most nem sikerült annyira jól, mert nem voltak mögötte azok az egyedi ötletek és karakterek, amiket az írónőtől már megszokhattunk, ami különlegessé és izgalmassá teszi a könyveit. Azzal egyáltalán nem lett volna gond, ha ez alkalommal egy komolyabb regényt kapunk a szerzőtől, de elég sok könyvet olvastam már ebben a zsánerben és egyiket sem éreztem ennyire vontatottnak és monotonnak. Tényleg nagyon sajnálom.

9 hozzászólás
dontforgettosmileandread P>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Őszinte leszek, mint mindig. Az, ahogyan LL mesél, számomra páratlan. Könyveit a kezembe véve, automatikus megnyugvást érzem, tudom, hogy komfortolvasmányhoz nyúlok. Ő számomra olyan kardinális író, akinek könyvei közül minden túlzás nélkül kitudnék egyet- egyet emelni a saját meghatározó korszakaimhoz .
A könyvmoly énemhez is jelentősen hozzátettek. Ez pedig olyasvalami, ami miatt örökre a kedvenc szerzőim között fogom említeni.

És érezhetően itt jön(ne) a de szó. :D

Nem véletlen voltam ritka kíváncsi erre a történetre. A molyon én készítettem hozzá kihívást, így olvastam róla hideget-meleget nagyon vegyesen. Egy kedves követőm azt írta nekem, hogy nagyon reméli, hogy erről a könyvről készül bő ajánló bejegyzés a blogra. Ez még jobban elgondolkodtatott és akkor eldöntöttem, ha lesz mondanivalóm, bizony lesz, mert itt a helye ennek az egész LL jelenségnek. S lám, itt vagyunk !
https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2023/08/l…

Na de, kimondom : nekem tetszett. Nem volt kiemelkedő, nem lett óriási kedvencem és nem is dobtam el az agyam a fordulatoktól. Mert ki kell mondani, ez nem egy akciódús és lerágom a körmeim az izgalomtól kötetre sikerült. Mégis megéreztem a monotonitásban az bravúrokat és az apró változatosságok okozta pezsgést.

A 18-19 éves korosztályt célzó kötetnek, még ha kicsit fájó is kimondani, nem én vagyok a célközönsége. Azt hiszem kimondhatom, hogy az érettségire kellő távlatból nézek vissza, a pályaválasztás pedig szintén mögöttem van.
Mégis itt jön Laura zsenialitása. A mai kor tökéletes ismerője és szórakoztató , de ugyanakkor tanulságos visszaadója is, visszhangja is. Bámulatos, hogyan tud haladni és mindig megújulni. Mert az, ami anno megszólította azt a sok ezer fiatalt az Szjg-s korszakban, az már a múltté, hiszen eltelt bő tíz év is azóta.
A 19 éves Zoé nyári munkájának 40 napját meséli el a Gödöllői képzeletbeli állatkert PerecPont standjánál.
S természetesen lesz egy ÁllatiTúra feliratú pólót viselő srác, Szakó, aki méltán lett a kedvenc szereplőm . spoiler.

Biztosan sok fiatalnak lesz mankó és óriási felismerés : jé, én is ilyen vagyok ; ez normális ?! De jó! Montonitásban rejlő stabilitás.
Minden hibája, olykor egyhangúsága ellenére, meghatározó élmény volt.

Ajánlom szeretettel !

2 hozzászólás
Elena96 I>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Laura azon írónők egyike akihez több év kihagyás után kanyarodtam vissza felonőttként.
A végén értettem meg miért szerettem meg annak idején a Szent Johanna gimit. A regémy most is egyfajta rendszerességen alapult. Ez is egy lassúfolyású könyv volt, de ebben áll a varázsa. Olyan,mint betegnek a forró cicromos tea. Lefforrázod és kicsit várod, hogy hűljön,.
Melegen elkezded kortyolgatni és érzed, ahogy nyeléskor kifejti a hatását. Mikor a bögre félig üres, megköszörülöd a torkod, /már amemyire ilyenkor tudod/ és nyelsz egyet ,mert tudod hogy a pohár alján a még oldatlan álapotbann lévő cukor és a keserű cItrommagok várnak. Ezt jelentette nekem a 40 nyári nap. Örülök. hogy Zoé végül feloldódottt és ez a nyár elhozta az életébe a legnagyöobb változást. A Szakóval való egymásratalálást. Az apró szikrákat lehettett érezi végig. Bár inkább Szakó, mint Zoé részéről.Bálint volt az akadály ha ő nincs akkor Szakó bátrabb lett volna. Mégis úgy gondolom hogy így volt jó. Az írónő engedte, hogy kiforrja magát a kapcsolat. Zoé nyitottabb lett a villágra és igaz barátokat szerzett ,feledhetetlen élményekkel gazdagodott a nyári mukaszerzőtése alatt. Testben és lélekben is felnőtté vált. Az utolsó napot megkönnyeztem.

>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
608 oldal · ISBN: 9786156340351
Pandaaaa P>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Mindig nagyon várom Laura új könyveit, így amikor megláttam, hogy most egy másmilyen könyvel érkezik mint a tőle megszokott nagyon kíváncsi lettem.

Én azoknak a táborát erősítem akiknek nagyon tetszett és nagyon hamar le is daráltam. Én nagyon tudtam azonosulni Zoéval és a helyzetével, hogy keresi önmagát, nem tudja, hogy mihez kezdjem, mert én is pontosan ebben a helyzetben voltam off. Tetszett a világ amiben játszódik a történet, Laura szerintem nagyon jól kitalálta ezt az egész állatkertes dolgot. A könyv olvasása közben végig perecet akartam enni :D De éjszaka sajnos nem tudtam hol szerezni, burgonyásat pedig nem is tudom hol lehetne szerezni. Szakó karakterét is megszerettem. Nessie imádatával együtt.

Nekem ez egy nagyon jó olvasási élmény volt és marad is.

3 hozzászólás
kratas P>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Ahogy haladtam a könyvben, úgy nőtt a csillagok száma, de ha nincs az az utolsó 3-4 nap, akkor talán 3,5-4 csillagot adtam volna rá, mert annyira túl van írva.
De végül is ez egy igazán klassz coming of age könyv (ma is tanultam valami újat), bár narráció nincs benne…. nem baj :)

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Leiner Laura: 40 nyári nap

Nekem nagyon tetszett ez az LL könyv is, akárcsak az összes többi. Bár Zoé és Szakó szerelmi története nagyon lassan bontakozik ki, annál mélyebb kötődés alakul ki a fiatalok között. Zoé a gödöllői állatpark perecárusító szerepét tölti be nyári munkaként, ahol hamar összeismerkedik Szakóval, aki napi kétszer tartja az idegenvezető túrát a látogatóknak a park területén. Mindketten teljesen hétköznapi, bár egyedi vonásokkal rendelkező fiatalok, úgyhogy nagyon könnyen bele lehet képzelni magunkat a helyzetükbe. Szakó nagyon aranyos volt végig Zoéval, bár elég rosszul eshetett neki, hogy spoiler A szerelmi szál mellett ezúttal a pályaválasztás, a kapunyitási pánik és a jövő nagy kérdése is fontos szerepet játszik a cselekményben.
Bővebben: link


Népszerű idézetek

Pandaaaa P>!

– Magányos típus vagy – reagált bólintva, amire ösztönösen megráztam a fejem.
– Inkább úgy mondanám, hogy jól elvagyok egyedül.
– Az nem ugyanaz? – gondolkodott el.
– Aaa – intettem. – Nem. Ott a különbség, hogy minden magányos ember egyedül érzi magát, de nem minden egyedül lévő ember érzi magát magányosnak – fejtettem ki, Szakó pedig összehúzta a szemöldökét.

90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szakonyi "Szakó" Gábor · Zoé
Pandaaaa P>!

– Te akartad. Itt a válasz. Számomra az a különbség egy legendás tavi szörny és a lelki társ között… Hogy az egyikkel már találkoztam – mondtam ki, és felvont szemöldökkel néztem Szakóra, aki átgondolva a dolgot hitetlenül meredt rám.
– Te találkoztál Nessivel? – kérdezte, […]

578-579. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szakonyi "Szakó" Gábor · Zoé
Pandaaaa P>!

– Pedig nem vagy antiszociális, nem? – nézett rám Szakó érdeklődve.
– Nem – feleltem mosolyogva. – Csak nehezen oldódom. És lassan. Mint az a pezsgőtabletta, amit meg kell várni, hogy teljesen elfogyjon a pohár alján. Aki ért hozzá kivárja, hogy magától felolvadjon, aki nem, az agybajt kap tőle, hogy mi lesz már, és idő előtt megrázza, de ettől nem lesz gyorsabb, csak szétmállva darabjaira hullik – mondtam.

528-529. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szakonyi "Szakó" Gábor · Zoé
3 hozzászólás
Pandaaaa P>!

– Jó hétvégét, Zoé. Mi a terv? Kirúgsz a hámból?
– Az biztos – bólogattam. – Fel sem kelek az ágyból, és ledarálok egy teljes sorozatot – avattam be a részletekbe.
– Naa. Semmi buli? – csodálkozott.
– Miért, ez nem hangzik annak? – kérdeztem vissza szinte csodálkozva.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tibi · Zoé
6 hozzászólás
FeketeAlex I>!

– Mi volt a valódi indíttatásod, amikor jelentkeztél nyári munkára?
– Érdekelnek a perecek – válaszoltam, mire Szakó elröhögte magát.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: perec · Szakonyi "Szakó" Gábor · Zoé
ezüsttündér>!

– Azt írja valaki, hogy „hát elmentünk, de ilyen nyomorult, alultáplált, vékonyka kis tigrist még nem láttam" – mesélte. – Még jó, bazdmeg, mert ez egy hiúz

FeketeAlex I>!

– Mert nyilván nem egy bulizós, érettségi utáni pörgős nyárról szóló film lenne belőle, hanem inkább… – gondolkodtam el. – Hanem inkább az a film, aminek a megnézése után ideges vagy, hogy ebben semmi nem történt, és még egy ilyen unalmas, monoton, értelmetlen valamit… Aztán pár nappal később bumm, beüt, hogy milyen jó hangulata volt, és mennyiszer eszedbe jut csak úgy azóta is, és nem tudod megmondani, hogy mitől, de valamitől végül mégis úgy gondolod, hogy a kedvenced lett – mondtam, Szakó pedig figyelmesen hallgatott.

558. oldal

2 hozzászólás
FeketeAlex I>!

– Nálatok is csak tíz éve voltak a kilencvenes évek?

124. oldal

1 hozzászólás
Pandaaaa P>!

– Na jó, hess – legyeztem a kezemmel magam előtt, mert kezdett kissé Disney-hercegnős lenni a történet, ahogy a tóparton ülve eszegettem a galambok között, miközben odaúszott egy-egy hattyú is. Már csak egy éneklő mókus hiányzott.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zoé
FeketeAlex I>!

– Komfortos vagy kínos csend? – kérdeztem vissza.
– Mi a különbség? – érdeklődött.
– Komfortos, amikor tudod, hogy nem muszáj beszélned ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat együtt. Kínos, amikor tudod, hogy muszáj beszélned ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat együtt – magyaráztam.

227. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendall Ryan: A lelki társ
Sarah Garden: Rabul ejtett szívek
Istók Anna: Éhes felhő a napot
Karády Anna: A füredi gyermek
Rácz-Stefán Tibor: Pokolba a jópasikkal!
B. E. Belle: Visszatérők
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Ruby Saw: Savages – Vadak
Aurora Lewis Turner: A megtörhetetlen átok