This ​Song Will Save Your Life – Éld az életed! 34 csillagozás

Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Azt hiszitek, hogy olyan könnyű megváltozni.
Azt hiszitek, hogy könnyű,
pedig nem az.

Elise Dembowski nem riad vissza a kemény munkától. Sőt, kimondottan élvezi. Kivéve talán azt, amikor az addigi legfontosabb feladatra vállalkozik: népszerű lánnyá akar válni. Csakhogy rettenetesen mellélő, és minden a darabjaira hullik körülötte.
Elise helyzete még rosszabb, mint azelőtt – ha ez egyáltalán lehetséges. Egészen addig, amíg be nem téved egy underground szórakozóhelyre, és ezzel kinyílik előtte egy ajtó egy világba, amelyről azt sem tudta, hogy létezik. Egy olyan világba, ahol úgy tűnik, egy népszerűtlen középiskolásból egyik napról a másikra felkapott DJ válhat. Elise végre megkapja, amire mindig is vágyott: elfogadást, barátságot és talán a szerelmet is. Ám a valóság ismét fenyegetően közbelép.
Leila Sales üdítően eredeti és vicces stílusban mesél az egyéniségről, kapcsolatokról és a zene erejéről, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket.
14 éven felülieknek ajánljuk

Eredeti mű: Leila Sales: This Song Will Save Your Life

>!
260 oldal · ISBN: 9789634033684 · Fordította: Rácz Kata
>!
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033769 · Fordította: Rácz Kata

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 103

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Kicsit gondban vagyok ezzel a könyvel. Többnyire nagyon tetszett, de aztán nekem a végére kicsit romlott a színvonal.
Elise helyzetét át tudtam érezni..(saját tapasztalat), és örültem amikor talált egy helyet a Start-ot, ahol igenis elfogadták őt és barátokat szerzett.
Az első dolog ami szemet szúrt…soha, de soha nem vette észre egyik szülő sem, hogy a gyerek meglóg otthonról éjszaka. -.-
Ohh és az, hogy a szülők még azt sem vették észre, hogy gondok vannak a gyerekkel és ugye elköveti az öngyi kísérletet….
Na, de visszakanyarodva a Starthoz, Elise szerez két barátnőt és megismerkedik a Dj Char-al. A fiú először szimpi volt, aztán lejtmenetre került nálam. Oké, Pippával kavart, de aztán én nem is értettem hirtelen mi volt ez közte és Elise között o.O Mármint annyira semmilyen se volt, és Elise se gondolta, hogy ez Pippának szarul fog esni?
Char elkezdni megtanítani Elise-t a Dj lét alapjaira és a csaj nagyon ügyes, persze a fiú féltékeny lesz a lány sikerére és elhatja őt. -.- Hülye! Aztán megint kinél köt ki a srác…Pippánál, hát persze. Annak a lánynak meg semmi büszkesége sincs.
A suliban közben valaki vezet egy blogot Elise nevében ahol sok szemétséget írnak, azért elég durva egy blog volt, és miért csinálta aki? Az a magyarázat….WFT , komolyan ezért????
Na meg a könyv végén a menő csajok, ahogy odamentek jópofizni Elise-hez brrrrrr hogy utálom én az ilyesmit.
És ami még nem tetszett, hogy Elise, hogy kihasználta a szüleit a Start miatt és amiket az apja fejéhez vágott pfff vágtam volna akkor pofán a csajt komolyan.
Viszont az tetszett, hogy talált magának egy hobbit, amit élvez és nincs kirekesztve. :) Ahol elfogadják és nem csesztetik a többiek. Lelkileg tényleg ki tudja készíteni az embert az, ha másik terrorizálják őt.

>!
kellyolvas P
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Szívszorítóan őszinte leírást kapunk Elise-től az őt ért kirekesztésről, zaklatásokról, és ezeknek a következményeiről, ami belülről emészti őt. Végig követhetjük azokon a pontokon, amik egy irányba vezetnek, valamiféle segélykiáltás felé. Sajnálom, és nem is értem, hogy a szülők miért nem tettek valamit korábban, vagy miért nem vettek észre bizonyos jeleket. Az anyja elintézte azzal, hogy irigyek az eszére a többiek. Oké, de hogy évekig egy barátja se legyen? Hogy nem vesznek ilyesmit észre, hogy valami nagyobb baj van azzal a gyerekkel?
Ami kiemelkedően elismerésre méltó a regényben, az a karakteralkotás, minden egyes szereplőt valósnak láttam, a fekete kidobóembertől az igazgatóhelyettesig. Talán Char karaktere volt az, aki nem tetszett, de ő ilyennek volt megírva… Túl nagy volt a korkülönbség közöttük, örültem neki, hogy nem megy át a történet egy nyálas egymásra találásba, hogy hű de tehetséges vagy, majd én felkarollak és ellovagolunk a naplementébe, miközben mixeljük a számokat.
A szereplők hangja remekül eltalált, mintha magad is a történet részese lennél, ott vagy a helyszíneken. Elise narrációján és a párbeszédeken keresztül pontosan átjönnek az érzelmek, amit a szerző át akar adni az olvasónak. Nem arról szól a történet, hogy egy lány miképp válik népszerű lemezlovassá, hanem hogy elfogadja önmagát, ezáltal megtalálja a saját hangját, stílusát és megtalálja az utat azokhoz, akik körülveszik és szeretik őt.
Minden korosztálynak ajánlom ezt a történetet, azoknak, akik átélték már a klikkesedés bosszúságát, akik utálják az iskolai zaklatást, de azoknak is, akik szívesen elmerülnek egy olyan regényben, ami telis tele van jobbnál jobb zenei utalásokkal. A YouTube-on több összeállítás is rendelkezésre áll azoknak, akik az olvasás alatt szívesen meghallgatnák az említett dalokat.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

„Mert te mindvégig te maradsz: gyönyörű és megsebzett, ismert és megismerhetetlen. És hát nem elég mindez?”

Önmagunk megismerése mindig is az egyik legnehezebb és egyben legcsodásabb dolog. Elisenek sikerült. :)

>!
Violet_Finch_PMónika
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Nem bírtam letenni. Olvastatta magát. Igaz,már nagyon nem az én korosztályomnak való történet,de részese lehettem egy lány önbizalom fejlődésének. Elise életének és annak kisebb-nagyobb hibáinak. Mellesleg írtó vagány csaj lett szerintem. :P
Jegyezzétek meg!!!! A különcök nem nyomik és olyan nincs,hogy senki se szeret!!!!! :)))
Pacsi ;)))

>!
meseanyu MP
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Nagyon jó stílusú és mondanivalójú történet, olvasmányos és intelligens, vicces és különleges. A fordítás is nagyon jó lett, @katacita. :-)

2 hozzászólás
>!
Media_Addict_Hu
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Az idei év egyik legkülönlegesebb regényével állunk szemben. Nem is csoda, hogy két nap alatt a végére értem, egyszerűen hozzánőtt a kezemhez a könyv. Aminek kifejezetten örültem, mert a DJ tematika miatt kicsit tartottam tőle olvasás előtt. De még ezt a részt is a lehető legjobban használták fel.

Szerettem, hogy milyen szép üzenetet adott át az olvasóknak, és mennyire gyönyörűen vitte végig Elise személyiségfejlődését. A karakterek, a milliő, a zene és a regény elmesélésének a stílusa is csillagos ötös.

http://sorok-kozott.hu/2017/06/konyvkritika-leila-sales…

>!
Rainee
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

A gyerekek olykor kíméletlenek, őszinték, kegyetlenek. Elsősorban egymással. És ez nem a gimiben alakul ki. Manapság már az oviban is előfordulnak kegyetlenkedések. A bántalmazás pszichológiája szerint, maga a bántalmazó is igen gyakran szenvedő alanya bántalmazásnak. Ha valakiben benne van a szándék és akarat, bármivel célkeresztbe kerülhetünk. Mert duci vagy, mert nem vagy gyönyörű, mert nem vagy gazdag, mert alacsony vagy, mert magas vagy. Mindenkin lehet fogást találni.

A bullying és az önzés témáját járja körül a történet. Számomra hitelesen. Gyönyörűen levezeti azt, hogy hogyan tudnak eltaposni emberek náluk gyengébbeket. Időt, energiát áldozva arra, hogy tönkre tegyenek valakit, csak azért, mert őket zavarja a létük. És hogyan tud elfordulni valaki valakitől, mert sikeresebb nála.

Az írási mód tökéletes, folyamatos olvasásra késztetett. Megkapja az 5 csillagot. :)

>!
Pöfivonat
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Ezt a könyvet nagyon jó pillanatban kaptam el és attól függetlenül, hogy nem én vagyok a célközönség, nagyon élveztem és biztos, hogy egyszer a lányom kezébe fogom adni. :)

>!
Viv21
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Az emberek néha azt hiszik, ismernek téged.
Tudnak rólad pár tényt, és úgy raknak össze ezekből, ahogy szerintük értelme van.
És ha nem ismered magad elég jól, a végén még el is hiszed, hogy igazuk van.
De az igazság az, hogy ez nem te vagy. Egyáltalán nem.

egyetlen kérdés az elejére… miért „csak” 88%? szerény véleményem szerint sokkal jobbat érdemelne – de persze kinek mi:)
ez a könyv az első pillanatban megragadta a figyelmem, ahogy szembe jött velem. a borító kifejező, a címről nem is beszélve, és a tartalma is azonnal felkeltette a figyelmem.
akkor vegyük szép sorjában:
a cím: This song will save your life (Ez a dal fogja megmenteni az életed) azaz, Éld az életed! (és ha észreveszitek, a kijelölt betűknek ia van értelme: L. O. V. E. szeretet. ez mindennek a kulcsa)
egy kis ideig gondolkoztam rajta, miért nem hagyták meg az eredeti címet; de azon kívül, hogy ez az elhelyezés jól mutat (és gondolom nem férne ki az eredeti cím magyarul) , nyilván nem ez az oka, hanem hogy igenis van jelentősége ennek a felkiáltásnak – maga a téma sokkal komolyabb, mint hinnénk: az önmegismerés, önmegvalósítás – egy olyan világban (és egy olyan életkori időszakban), ami nem egyszerű, mert elítélnek, bántalmaznak, holott nem is ismernek igazán. sőt, lehet nem is akarnak megismerni.
sok pszichológiai magyarázat van erre (gyermekpszichológiai konzulens képzés, pls:D) , most itt lényegtelen ennek az oka. ez amúgy sem változtat ezen, hogy borzalmas az ilyen helyzet.
én magam is szembesültem ezzel (igaz, általános iskolában, nem középiskolában) szóval nagyon át tudom érezni, milyen szörnyű is ez.
spoiler
ezek mellett a történet arra is rámutat, mire képes a zene. mindenkinek van valami, ami menedéket nyújt a sokszor kegyetlen valóság elől, egy lételem, ami nélkül nem lehetne az, aki (nekem például az olvasás ilyen főként), de mindenkinek, vagy legalábbis majdnem mindenkinek ilyen maga a zene is.
egy önmegvalósítás története ez fájdalommal, csalódással, kétségbeeséssel, hitetlenséggel, önbizalomhiánnyal, de aztán boldogsággal, hittel, önbizalommal, igaz barátokkal és felépülő igazi szülői kapoccsal, amin valószínűleg mindannyian átmentünk egyszer.
a végére megkönnyeztem, és a tanulsága pedig kihagyhatatlan:

(…) És ezekkel a pillanatokkal együtt folyamatosan, újra és újra változunk, a valódi énünk térül-fordul, helyzetet vált, de mindig ugyanoda, magunkhoz tér vissza, akárcsak egy táncoló ember a tánctéren. Mert te mindvégig te maradsz: gyönyörű és megsebzett, ismert és megismerhetetlen. És hát nem elég mindez?

de, elég. ez így igaz. egy életünk van, ez a mi életünk és élnünk kell. úgy, ahogy mi akarjuk, ahogy nekünk jó.
olvasni kell ezt a könyvet!
életet menthet! <3

>!
Gigi_90
Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!

Bár a tinikorszakom már jócskán elillant, még is felemelő és pompás volt ez a könyv. Szórakoztató és tanulságos egyaránt. Szerintem sok tini küzd ezekkel az érzelmekkel mint a főhős.
"Az emberek néha azt hiszik, ismernek téged. Tudnak
rólad pár tényt, és úgy raknak össze ezekből, ahogy
szerintük értelme van. És ha nem ismered magad elég jól,
a végén még el is hiszed, hogy igazuk van. De az az
igazság, hogy ez nem te vagy. Egyáltalán nem."
– Imádtam ezt a részt *-*


Népszerű idézetek

>!
Kamilla17

Azt hiszitek, hogy olyan könnyű megváltozni. Azt hiszitek, hogy könnyű, pedig nem az. Persze, a dolgok nem maradnak örökké ugyanolyanok: a kanapékat kicserélik, a fiúk jönnek-mennek, felfedezünk új számokat, és testünk örökké heges marad. És ezekkel a pillanatokkal együtt folyamatosan változunk, a valódi énünk térül-fordul, helyzetet vált, de mindig ugyanoda, magunkhoz tér vissza, akárcsak egy táncoló ember a tánctéren. Mert te mindvégig te maradsz: gyönyörű és megsebzett, ismert és ismerhetetlen. És hát nem elég mindez?

259. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Az emberek néha azt hiszik, ismernek téged. Tudnak rólad pár tényt, és úgy raknak össze ezekből, ahogy szerintük értelme van. És ha nem ismered magad elég jól, a végén még el is hiszed, hogy igazuk van. De az az igazság, hogy ez nem te vagy. Egyáltalán nem.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Mert te mindvégig te maradsz: gyönyörű és megsebzett, ismert és megismerhetetlen. És hát nem elég mindez?

>!
beatrix_0823 P

– Hogy tudna bárki is utálni bárkit, amikor ott vagyunk együtt és ugyanarra a számra táncolunk? A tánctéren mind összetartozunk.

186. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Ez a baj az élettel. Sosincs elég ideje az embernek arra, hogy a plafont bámulva megpróbáljon rájönni, hogy mi történik vele.

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Vannak napok, amikor minden rosszul sül el. De néha, teljesen váratlanul, jóra fordulhatnak a dolgok.


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Kylie Scott: Lead – Szóló
Leiner Laura: Nélküled
Gayle Forman: Hová tűntél?
Leiner Laura: Bábel
Sarah Dessen: Figyelj rám!
Sárközi Erika: Három akkord az élet
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!