Somerset (Somerset 1.) 88 csillagozás

Leila Meacham: Somerset

AZ ​APÁK BŰNEI A FIÚKRA SZÁLLNAK. VAGY A LÁNYOKRA? NETÁN AZ UNOKÁKRA?
A RÓZSÁK CÍMŰ BESTSELLER SZERZŐJÉNEK KÖNYVÉBŐL KIDERÜL, HOGYAN KEZDŐDÖTT A TOLIVEREK, A WARWICKOK ÉS A DUMONT-OK TEXASI TÖRTÉNETE.

Silas Toliver másodszülött fiú, így álma, hogy saját ültetvénye legyen, otthon, Dél-Karolinában, nem valósulhat meg. Ezért a férfi elhatározza, hogy legjobb barátjával, Jeremy Warwickkal elhagyja otthonát, és új életet kezd az ismeretlen Texasban. Ám a körülmények megváltoznak, ezért tervét csak úgy tudja megvalósítani, ha üzletet köt az ördöggel. Vajon egy ilyen döntés után megtalálhatja-e a boldogságot, vagy anyjának lesz igaza, és családját örökké sújtani fogja a Toliver-átok?
A Somerset hat és fél évtizedet felölelve meséli el három howbutkeri család történetét. Megismerhetjük belőle a déli rabszolgatartó arisztokrácia életét, azt, hogy miután a polgárháború véget vetett ennek az életformának, hőseink hogyan építették fel újra az életüket. Hatvanöt évnyi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2014
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355005 · Fordította: Fazekas Eszter

Kedvencelte 18

Most olvassa 2

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZsúésKrisz_Olvas>!
Leila Meacham: Somerset

Szerelem, barátság, hűség, és egy életen át tartó küzdelem – Ezekkel a szavakkal tudnám leginkább leírni a történetet.
Talán azért is ragadott ennyire magával, mert nem erre számítottam.
Egy igazi vérbeli családregény ez, a családi élet minden velejárójával találkozhatunk benne, és ez nagyon hitelessé teszi, nekem tetszett, bárkinek ajánlanám.
Az értékelésről, ha szeretnél tovább is olvashatsz itt:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2017/07/leila-meacham-somer…

Csoszi>!
Leila Meacham: Somerset

Remek, olvasmányos, magával ragadó történet, melyben három család életét követhetjük nyomon 1835-től, amikor Silas Toliver és Jeremy Warwick elhagyva dél-karolinai otthonát útra kel, hogy Texasban valósítsa meg az álmát, hogy saját ültetvényt alapítson. A viszontagságos úton csatlakozik hozzájuk Henri DuMont, akivel életre szóló barátságot kötnek, és a barátság a fiatalabb generációk között is fennmarad. A szerelmek, barátságok, egyéni sorsok, mindennapi küzdelmek mellett Texas és az Egyesült Államok történelméről is olvashatunk: gyapottermesztés, rabszolgatartás, abolicionista mozgalmak, a polgárháború, új találmányok születése, stb. A rengeteg szereplő közül Silas és felesége, Jessica lett a kedvencem, akik bár kényszerházasságot kötöttek egymással, a kezdeti fenntartások és a későbbi nehézségek, személyes tragédiák ellenére, szerelemben és boldogságban élhették le életük, és Jessica hatására Silas gondolkodásmódja is megváltozott.
Nagyon örülök, hogy olvashattam. Remélem, a folytatás is hasonlóan izgalmas lesz:)

>!
I.P.C., Budapest, 2014
592 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355005 · Fordította: Fazekas Eszter
Youditta>!
Leila Meacham: Somerset

Méltó előzménye a Rózsák című könyvének, melyben három család történetét ismerjük meg, itt pedig ennek a három családnak Texasban való letelepedésèt, illetve maga Texas állam kialakulásának történetét, a rabszolgatartásból eredő konfliktusokat, háborút ismerjük meg. Természetesen nem kell itt nagy történelmi regényre gondolni, inkább romantikus családregény ez, viszont annak korrekt.
A három család emberöltők óta barátok, vannak elveik, amit többnyire be is tartanak. Ebben a kötetben 1835–1900-ig tekinthetjük át a sorsukat, amelyben szerelmek szövődnek, tragédiák pedig őrt állnak a családok kapuiban, s itt-ott be is lépnek az ajtón.

A jellemzője, különlegessége a könyvnek, hogy a három család közül kettő ültet egy rózsabokrot különböző színekben, s ha megbocsátást kérnek, illetve megbocsátást adnak, akkor a megfelelő színű rózsát küldik az illetőnek. A harmadik család pedig a tisztelete és a közzéjük tartozás jelképeként mindkét család rózsájából ültet egyet-egyet. Szép gesztus, és ennek igazán a második kötetben van jelentősége, ami korábban íródott, mint ez az előzménykötet.
A rózsák ajándékozása miatt biztosan megragad majd az emlékezetemben ez a történet, mert ad egy pluszt a történetnek, s ez is valami egy ilyen „női könyvnèl”, amelyek sokszor nyomtalanul kiesnek a fejemből.

Paulina_Sándorné P>!
Leila Meacham: Somerset

Nem egy egyszerű olvasmány, néhol elvesztettem a fonalat, hogy akkor ki kicsoda, ki kihez tartozik. Egy párszor fellapoztam a családfát. Valamiért az „Elfújta a szél” jutott eszembe olvasás közben. Érdekes személyiségek voltak a könyvben. Jessica személye megfogott, egy bátor, erős nő szerintem. Nagyon féltettem őt, mikor Sarah lebukott. Az apját nem akarom megérteni, elfogadni nem tudom tettét. Tetszett, ahogy láttam a történelmet felvonulni az oldalakon. Jó volt látni Silas életét, ahogy alakult a családi élete, a fura kezdet ellenére Jessicával. Voltak szép dolgok, történések ebben az időben, de tuti nem élnék benne. Tippy-t nagyon kedveltem.

josageszter P>!
Leila Meacham: Somerset

Ez egy igazi család regény, amiben a Toliverek több generációját is megismerhetjük. Nagyon kíváncsi voltam a könyvre, jó százalékon áll és még nagyon kevés családregényt olvastam eddig. Összességében tetszett, jó volt egyszer olvasni, de nem hiszem hogy valaha újraolvasom. Ennek az az oka, hogy az elején szépen ki van bontva, ki kicsoda és hogyan is kerülnek a Toliverek Somersetre, viszont később a hatalmas ugrások, nekem túl gyorsak voltak és néhány oldalban gyorsan össze is lett foglalva, mi történt eddig. Szerintem ezt valahogy szebben is bele lehetett volna építeni a könyvben, vagy máshogy átvezetni a dolgokat, engem ez így kizökkentett. Ezek után persze, megint jött egy kibontottabb szál, egy újabb történet, amivel alá akarta az író támasztani a Toliver átkot. Viszont nekem ezek az érvek nagyon erőltetettek voltak. Egyáltalán nem feltételezném az események után, hogy egy „átok”-ról van szó, mint ahogyan ők hiszik. Szóval nekem egyszer olvasós lett, de még próbálkozom a műfajjal.

cinegér>!
Leila Meacham: Somerset

Teljesen elvarázsolt a történet. Olyan ritkán találkozom ennyire letehetetlen könyvvel, a 200. oldaltól egy szuszra olvastam végig. Érdekes volt olvasni egy város alapítását, a város alapítók fogyatkozását az évek alatt,és az élet változását és a nagy felfedezések korát.

22 hozzászólás
Nagy_Hajnalka>!
Leila Meacham: Somerset

Olvasmányos családtörténet, melyben megismerhetjük három család történtet az 1835-ös évektől és Texas államban történő letelepedésüket és ültetvény alapításukat. A főszereplő Jessica egy ültetvényes lánya és Silas kényszerházasságok kötnek. A nehézségek, személyes tragédiák ellenére is megtalálják a szerelemet és a boldogságot.
A történetben Egyesült Államok történelméről is olvashatunk: gyapottermesztés, rabszolgatartás, a polgárháború időszakáról.

Nono_ P>!
Leila Meacham: Somerset

Először is szeretném megköszönni @suli26 – nak, hogy ajánlotta ezt a könyvet. Sose hallottam róla és kár lett volna kihagyni.

Másodszor Silas Toliver rengeteg könyvbeli álompasit letaszított a trónról. Annyira nem volt tökéletes, hogy az már tökéletessé tette. Gyarló és esendő volt, de mindezek az emberi gyengeségek mellett szenvedélyes és szeretetreméltó volt. Csodálatos volt végig követni az életútját, olvasni a benne végbemenő pozitív változásokról. Ahogy a birtokot és a családját igazgatta, szerette. Nem mellesleg a zöld szem és a fekete haj is ideálom. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a történelmi romantikusokat és családregényeket. Mert nagyon hiteles történelmi háttérannyaggal lett megírva. Életszerűen ábrázolja egy város kialakulását és a generációváltást. Illetve, ahogy egy szülő döntése kihat a gyermekei, unokái és egy közösség életere.

1 hozzászólás
VargaGyBrian IP>!
Leila Meacham: Somerset

Ez az első találkozásom az írónővel. Családregényt kerestem, mikor rábukkantam erre a könyvre vagy sorozatra, és maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ugyan a történet alapvetően három családról szól, a Somerset mégis leginkább Jessica regénye. A gazdag családból származó nem túl szép lány, akit férjhez adnak, végül egy talpraesett, életrevaló asszonnyá válik. A történelem eseményei és a családjában és baráti körében bekövetkező tragédiák teszik mindig erősebbé a lelkét, s mindig képes felállni. A szereplők remek karakterek, kedvelhetők vagy unszimpatikusak, kinek milyen tulajdonság jutott.
Hány nagyszerű regény kikerült volna Leila Meacham kezei alól, ha korábban elkezdi az írást! Nagyon szerettem.

anni_olvas>!
Leila Meacham: Somerset

Érdekes, olvasmányos családregény, az a típus, amelyben minden oldalon történik valami. A szereplők, karakterek nem olyan árnyaltak, a leírások sem olyan hatásosak, így számomra a hangulatteremtés nem sikerült tökéletesre. Maga a történet, mely egy klasszikus örökösödési viszályon alapul, emellett pedig a egy „családi titokra” vagy az apák bűnére is fény derül. Nem is tudom, számomra teljesen elfogadható döntést hozott


Népszerű idézetek

Csoszi>!

Jobb bátran próbát tenni, és úgy kudarcot vallani, mint nyúlszívűnek lenni.

213. oldal

1 hozzászólás
>!

A rómaiak óta hordjuk a karikagyűrűt a jobb kéz negyedik ujján. Tudod, a rómaiak úgy tartották,hogy az ebben az ujjban futó véna egyenesen a szívhez vezet.

12 hozzászólás
ZsúésKrisz_Olvas>!

-A háború nem más, mint hibás döntések tragikus sora,…

385. oldal

Kókuszka>!

Mert amíg csak sejtünk valami rosszat, addig még reménykedünk is, hogy tévedünk. A bizonyosság azonban egészen más.

525. oldal

Csoszi>!

Az 1850-as években a howbutkeri újságban sorra jelentek meg a megdöbbentő hírek, hogy milyen találmányok láttak napvilágot – a varrógép, a forgótárcsás mosógép vagy például egy új eljárás, a tej pasztörizálása. Az emberek a fejüket ingatták, álmélkodtak, hogy milyen csodákkal teli korban élnek. Országuk most, hogy ilyen csodás jövő előtt áll, biztosan nem tenne tönkre mindent egy háborúval, mondogatták az emberek.

314. oldal

2 hozzászólás
Virágszépe>!

Bámulatos, hogy a víz, a mulcs és a trágya mit képes tenni az erőtlen, elhanyagolt tövekkel – gondolta. A természet mindig gondoskodik a megújulásról, mindig tudja, melyik gyermekének mire van szüksége, és gondoskodik róla. Bárcsak az emberek is észrevennék, mire van szüksége a másiknak, és gondoskodnának egymásról!

13. oldal (I.P.C. Könyvek Kft., 2014)

Nagy_Hajnalka>!

Saját Conestogáját nem Silas hajtotta, hiszen ő a karaván élén haladt Jeremyvel. Az egyik rabszolgáját bízta meg a feladattal, aki már régóta szolgált Queenscrownban; amikor a szekér végénél szét volt húzva a ponyva, Jessica látta a rózsatöveket, amelyek gondozása szintén a férfi feladata volt. 175.o.


A sorozat következő kötete

Somerset sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Heather Graham: A szürkekabátos
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Sabrina Jeffries: A csábítás tétje
Julie Garwood: Ha eljő a tavasz
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Johanna Lindsey: Angyali diadal
Sandra Brown: Texas! Chase
Lorraine Heath: Vak végzet