Rózsák (Somerset 2.) 104 csillagozás

Leila Meacham: Rózsák

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​TÖVISMADARAK ÉS AZ ELFÚJTA A SZÉL KLASSZIKUS HAGYOMÁNYAIT KÖVETŐ CSALÁDREGÉNY ÁLMOKRÓL ÉS ÁTKOKRÓL, KÖTELESSÉGTUDATRÓL ÉS HATALMI HARCOKRÓL, AZ ŐSÖK TISZTELETÉRŐL ÉS A TILTOTT SZENVEDÉLYRŐL…

KELET-TEXAS, 1916. A howbutkeri Houston Avenue-n lakik a várost alapító három család – a Toliverek, a Warwickok és a DuMont-ok –, akik már több nemzedék óta rózsák formájában rendezik nézeteltéréseiket: vörös rózsát adnak egymásnak, ha bocsánatot akarnak kérni valamiért, és fehér rózsával jelzik megbocsátásukat.
Amikor a tizenhat éves Mary Toliver apja halála után megörökli a család gyapotültetvényét, Somersetet, még nem tudja, mekkora fájdalmakat kell még ezért kiállnia. Nem veszi komolyan az átkot, amelyről az apja az utolsó levelében írt. Megszállottságában csak arra tud gondolni, hogy méltó úrnője legyen Somersetnek, és ezért még azt is képes elviselni, hogy anyja és bátyja elhidegül tőle.
És ez csak az első alkalom, amikor Mary eladja a lelkét Somersetért. Amikor… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2016
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355814
>!
I.P.C., Budapest, 2012
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354275 · Fordította: Fazekas Eszter

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Percy Warwick · Mary Toliver


Kedvencelte 25

Most olvassa 2

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csoszi>!
Leila Meacham: Rózsák

Mennyi elvesztegetett élet és év, mennyi tragédia és megbánás, mennyi fájdalom és bűn… és mindez miért? Egy átkozott földdarab miatt.

Ez az idézet pontosan jellemzi a gondolataimat a regényről. Örülök, hogy közvetlenül a Somerset után olvashattam és hogy lehetőségem volt teljesen belemélyedni. Maga a történet kegyetlen, mint az élet. Bizony, több szereplő sorsát, döntését megkönnyeztem. Egyszerűen nem értem, hogy az írónő, miért úgy alakította a szálakat, ahogy, miért kellett ennyi tragédiát beleszőni. Sajnáltam, hogy Mary számára sokkal fontosabb volt az ültetvény, mint a szerelme, Percy. És azt is sajnálom, hogy a Toliverek, Warwickok és DuMontok története véget ért. Úgy érzem, hogy megérdemeltek volna egy kicsivel több boldogságot.

>!
I.P.C., Budapest, 2012
608 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636354275 · Fordította: Fazekas Eszter
VargaGyBrian IP>!
Leila Meacham: Rózsák

Érdekes volt a Rózsákat azzal a tudattal olvasni, hogy ez a könyv keletkezett előbb, s csak utána íródott a Somerset. Nekem az első rész nagyon tetszett, és ebben is nagyon megható, szívszaggató volt Mary és Percy története, de Rachelé egy kicsit visszavett abból a katartikus élményből, amelyre számítottam. Ennek ellenére 5*.

Majika>!
Leila Meacham: Rózsák

Jaaaaj,hianyozni fogtok kedves Toliver,Warwick es DuMont csalad es ( az az atkozott) Somerset is :-( az ilyen konyvek lehetnenek meg + 500 oldalassak…Nagyon tetszett,aprolekos leiras,nem leteheto minden szabad percben olvasni akaro konyv. fantasztikus….

katalinko>!
Leila Meacham: Rózsák

Nagyon tetszett, sokkal jobban mint a másik könyve ( Ördögszekerek )
Minden megvan benne ami egy jó kis kikapcsolódáshoz kell. Három barát története, titkos szerelmek, csalódások, családi viszályok és egy föld ami mindenki életére hatással van.
„Mennyi elvesztegetett élet és év, mennyi tragédia és megbánás, mennyi fájdalom és bűn…és mindez miért? Egy átkozott föld miatt.”

Hadley>!
Leila Meacham: Rózsák

Már jó ideje nem olvastam romantikus családregényt, amikor kezembe került a könyv. Remek karakterábrázolás, olvasmányos és nem szirupos történet. Alig bírtam letenni. Nagyon tetszett.

horn_mici P>!
Leila Meacham: Rózsák

Örülök, hogy először a Somerset-et olvastam el, így jobban érthető volt a Rózsák. Nagyon megható családregény, mely 3 család történetét mutatja be 6 generáción át. A Rózsák már a az utolsó 3 generáció barátságát, szerelmét és életét taglalja. Megható könyv, ha nekiülsz olvasni, mindenképp készíts magadhoz sok-sok zsepit.

3 hozzászólás
pieta4>!
Leila Meacham: Rózsák

Tipikusan olyan történet, amit falni szoktam. Jobban tetszett, mint az írónő másik regénye (Ördögszekerek), bár bizonyos elemek itt ugyanúgy felbukkantak (3 fiatal barátsága, örök szerelem, gyermektelenség, eltitkolt származás stb). Lehet, hogy néha már túl sok volt a fordulat, a titok, de nem ezt várja egy magamfajta olvasó egy szórakoztató családregénytől?

kukuska>!
Leila Meacham: Rózsák

Az elején kicsit megijedtem , mert nagyon előre szaladt a történet és nem értettem ki- ki csoda.Majd 40,50. oldal után szépen beindult a történet és tisztul .
Annyira jó lenne belevetni magam és csak olvasni , olvasni -dolgozni meg nem mennék!
Még a 200. oldalon tartok , de már is kedvenc lett és lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tegnap éjjel kiolvastam.

Az utolsó száz oldal csak a történet agonizálásáról szólt.

Nagyon vontatottnak tűnt és olyan érzésem volt , mint az írónő nem tudná a szálakat elkötni. Vagy egyszerűen sajnált a történetből kilépni!Én is így vagyok vele még olvastam volna a végén, hogy Rachelnek sikerül- e a boldogságot megtalálni és a földhöz való ragaszkodás nem állít éket a szeretett férfi és ő közzé??
Egyébként hol dühös, hol szomorú voltam olvasás között.
Létezik ilyen önfeláldozás?
Az örökség is lehetne a címe , mely sok családot a harag, veszekedésbe taszít, ördög műve a végkifejlet.
A borítója csillagos ötös "gyönyörűen szépséges!!!!!!!!
A címe romantikus és szimbólum is egybe , melyet én is alkalmazni fogok!

S_Évi>!
Leila Meacham: Rózsák

Kellemes kikapcsolódás azoknak, akik szeretik a családregényeket és a romantikát. Nekem nagyon tetszett, bár kicsit túlzó volt a „női csökönyösség”. Amikor a könyvtárban kiválasztottam nem tudtam, hogy ez egy sorozat második része, de magában is megállta a helyét.

azboka P>!
Leila Meacham: Rózsák

Bajban vagyok az értékeléssel. Imádom a családregényeket, a váltott szemszöget, és az időben való oda-vissza utazásokat. Mindezekkel meg is ajándékozott minket az írónő. Bizonyos részeinél képtelen voltam letenni, nagyon jó volt a keret, az alapötlet, a családok közötti barátság és tisztelet, minden kellően felépített, mégis ott volt bennem egy de… ami mindig visszatért, nem is tudtam megmagyarázni, csak azt éreztem, hogy ez most így nem hiteles, ez most itt megint nem jó így. És itt természetesen nem arra gondolok, hogy a szereplők sorsa rosszabbra fordult. A jellemábrázolások időnként ellentmondásosak voltak számomra, a női szereplők kifejezetten negatív szinezetet kaptak. Mégis összességében annyi DE nincs bennem, hogy ne érdekeljen, mi történt a korábbi generációkkal a Somerset-ben.


Népszerű idézetek

Csoszi>!

A fiataloknak nem lenne szabad szerelmesnek lenniük. Csak az öregek elég bölcsek ahhoz, hogy megfelelően tudják kezelni ezt az érzést.

291. oldal

Csoszi>!

– Pokolba a büszkeséggel! Nem éri meg az árat, amit fizetnünk kell érte!

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: büszkeség
Youditta>!

A szerelem éhet, szomjat nem olt,
Nem is álom, eső ellen se véd,
Szerelem még gerendát nem sodort
Fuldoklóhoz, hogy mentse életét,
Roncs tüdőt lehelettel nem hat át,
Csontot nem forraszt, sebet nem hegeszt;
Mégis hány ember hívja a halált
Szerelmét vesztve- csak még írom ezt!

404. oldal (2012, I.P.C)

Csoszi>!

Ott vagyok, ahol lenni akarok, és azzal foglalkozom, amit szeretek.

212. oldal

Belle_Maundrell >!

A fiúk a legfontosabbat veszítették el a háború alatt: az ártatlanságukat.

135. oldal

Kapcsolódó szócikkek: ártatlanság · háború
Málnika>!

A büszkeség nem más, mint egy átkozott béklyó! Gúzsba köt, és nem engedi, hogy élvezd az életet! Inkább vigyázz, nehogy a büszkeséged okozza majd a veszted.

130. oldal, 12. fejezet (I.P.C. Könyvek Kft., 2012)

Belle_Maundrell >!

Az emlékek szörnyű dolgok, gondolta. Egy egész életen át képesek kínozni az embert.

400. oldal

Kapcsolódó szócikkek: emlék
azboka P>!

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kövezve, de hogy birkózik meg a lelkiismeret azzal a rosszal, amit egy jó cél érdekében követünk el?

351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · lelkiismeret
Belle_Maundrell >!

Milyen kegyetlen is Isten, hogy öregkorban ilyen közel hozza egy teljes élet emlékeit! Elvégre az öregeknek joguk lenne megszépítő távolságból látni emlékeiket, nem pedig úgy, mintha azok csak nemrég történtek volna meg. A haldokló öregeknek nem lenne szabad úgy érezniük, mintha életük, mely hamarosan véget ér, csak most kezdődött volna.

33. oldal

Cicu>!

„Nesze, vedd csak el! Majd megvárom a következő vonatot.”

25. oldal, Második fejezet (I. P. C. Könyvek Kft., 2012)


Hasonló könyvek címkék alapján

Irwin Shaw: Gazdag ember, szegény ember
Isabel Allende: Kísértetház
Fábián Janka: Emma évszázada
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Diana Gabaldon: Őszi dobszó 1-2.
Lisa Wingate: Elrabolt életek
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Kékesi Dóra: A holnap érintése
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lucinda Riley: Napnővér