Wonder ​Woman – A háborúhozó 157 csillagozás

Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

„Harcos ​nővértársam, pajzsod és kardod vagyok.
Amíg én élek, az ellenségeid számára nincs menedék.
Számíthatsz rám az utolsó leheletemig, a te ügyed az enyém is.” – AZ AMAZONOK ESKÜJE –

Diana, az amazonhercegnő leghőbb vágya, hogy kivívja legendás hírű nővérei elismerését. Amikor azonban dicsőséget szerezhetne magának, nem él a lehetőséggel, hanem a száműzetést kockáztatva megszegi az amazonok törvényét, és megmenti egy halandó életét. Ám ezzel az egész világot végveszélybe sodorja.

Alia Keralis csak egy rövid időre akar elmenekülni folyton atyáskodó bátyja elől a tengerre. Nem sejti, hogy az életére törnek. Ellenségei úgy vélik, már a puszta létezése kirobbanthat egy világháborút. Amikor Alia hajóján bomba robban, egy rendkívüli erejű, rejtélyes lány menti ki őt a vízből. Hamarosan szörnyű igazsággal kell szembenézniük: Alia Háborúhozó, a hírhedt trójai Helené leszármazottja, akinek az a sorsa, hogy elhozza a világra a Vérontás és Szenvedés… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · DC legendák Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578130 · Fordította: Fazekas Sándor
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789635614875 · Fordította: Fazekas Sándor
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789635614882 · Fordította: Fazekas Sándor

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Csodanő · Alia Keralis · Jason Keralis


Kedvencelte 14

Most olvassa 2

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

„Nem élhetjük az életünket búra alatt, azon spekulálva, hogy mi mindenre vihetnénk, ha lehetőséget kapnánk. Nekünk kell megteremtenünk a lehetőséget.”

Leigh Bardugo teljesen levett a lábamról a Grisa trilógiával és a Hat varjúval, így nem is volt kérdés, hogy elolvasom a Wonder Women című könyvét. Ráadásul a DC női karakterei közül Wonder Woman a kedvencem, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, milyen sztorit hozott neki össze az írónő YA köntösben. A történet Themyscirán, az amazonok szigetén indul, ahol megismerjük a fiatal Dianát. Miután Diana megmenti Aliát – akiről kiderül, hogy ő egy Háborúhozó –, akkor indulnak be igazán az események. Rendkívül kalandos és izgalmas volt, de néhol megült a cselekmény és unalmassá vált, ezért kicsit túlírtnak éreztem. Humoros jelenetekben sem volt hiány, nagyon jókat nevettem olvasás közben. :) Leigh Bardugo most sem hazudtolta meg magát, mert sikerült olyan váratlan fordulatokat belecsempésznie a történetbe, amire egyáltalán nem számítottam. A mitológiai háttér kifejezetten érdekes volt, de úgy gondolom, hogy kicsit többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Diana nemes és bátor jelleme eszméletlenül jól sikerült, az írónő szívét lelkét beleadta a karakterbe. Alia karaktere volt a másik kedvencem, remek párost alkottak Dianával. :) A mellékszereplők közül Nim volt a legszimpatikusabb, de vele kapcsolatban volt egy dolog, amit erőltetettnek és feleslegesnek éreztem a történet szempontjából.
Hiába Wonder Woman nálam a favorit, mégis a Macskanő könyve az, ami eddig jobban tetszett. Ezek után kíváncsian várom, hogy a Marie Lu féle Batman mit tartogat. :)

4 hozzászólás
Smurfettereads>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Nagyon szerethető történet, és imádtam, egy újabb kedvencem lett, izgalmas volt, pörgős is, kalandos, végig lekötötte a figyelmemet, bár egy kicsit több akcióra számítottam volna, mint amit kaptam, de így is tetszett. Sokszor megnevetettek a karakterek, jó pár vicces jelenet és párbeszéd zajlott le köztük, eseménydús is volt, bár egy cseppet csalódott vagyok, mégiscsak egy hősnő, egy amazon, aki bámulatos erőket képviseltet, de számomra ez kicsit kevés volt mégis. De akkor is imádom, még így is. :-D De lehet, hogy bennem van a hiba, és nem kellett volna a filmbeli Wonder Womanhez mérnem Diana karakterét, de akaratlanul is megtörtént, amit sajnálok is, meg nem is igazából. :-D A közepe felé teljesen bepörgött a sztori, lövöldöztek, verekedtek, menekültek, sőt az útitársak is tartogattak egy kis veszélyt, de lassacskán mindent megoldottak együtt, de a végén mindenki ledobta magáról az álarcát, főleg egy bizonyos személy, akit nem árulok el, derítsétek ki, és olvassátok minél többen, azért tartogat ez a regény izgalmakat, és cseppet sem lehet unatkozni, mert az események, és a cselekmény viszi magával az olvasót, egyik helyről a másikra. Váratlan pillanatokat okozva ezzel. :-D

További értékelésem:
link

Ferger_Jolcsi P>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Új kedvencet avathattam ennek a könyvnek köszönhetően! *-* Végig izgalmas, pörgős, lenyűgöző és helyenként vicces is volt. Nagyon jókat nevettem azon, ahogy Diana rácsodálkozott a modern kori dolgokra, amiket ő amazonként nem tapasztalhatott meg korábban. Aliával nagyon sok vicces párbeszédbe bonyolódott ennek köszönhetően. Nim és Theo is nagyon szimpatikusak voltak számomra, jó volt a csipkelődésüket hallgatni, bár az a jelenet már kevésbé volt vicces, amikor spoiler. Jasont igyekeztem az elején megkedvelni, hisz mégiscsak Alia nagy és védelmező bátyja volt, de valahogy mégse bírtam őt.. spoiler
Volt egy pár nyitva hagyott kérdés a történet végén, így akár egy második részt is el tudnék képzelni hozzá, aminek nagyon-nagyon örülnék, mert szívesen olvasnék még többet Diana és Alia kalandjairól. *-*

DarknessAngel >!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Jobb volt, mint amire számítottam. :)
Én az ilyen képregény karaktereket csak filmekben szeretem nagyon, de gondoltam teszek ezzel is egy próbát. Az eleje engem nagyon nem kötött le, egyfolytában a Wonder Woman film járt az eszembe (amit imádok♡), így fura volt egy ilyen kis tini Dianáról olvasni. Amint viszont elhagyta a szigetet, máris jobban magábaszippantott az egész, plusz addigra már elengedtem többnyire a fejemben élő filmes Diana képét.
Tetszett a kalandos út, az újonnan kötött barátságok, az első csók, a sok viccelődés és mitológia. Dianat egy-kettőre megkedveltem, Aliat sajnos nem sikerült annyira, mint szerettem volna. Azok a jelenetek tetszettek, ami a lányok barátságára fókuszált, azok sajnos már kevésbé, melyek Alia szempontjából íródtak.
Amit viszont nem értek, hogy mire szolgáltak a karperecek Diana csuklóin? Nem is történt semmi ezzel kapcsolatban, így nem értem miért kellett azokra is fókuszálni az elején.
Mindenesetre a történet jó volt, aranyos, a vége számomra fölöslegesen kusza fordulatokkal, de ennek ellenére egyszer élvezhető.

Pandaaaa P>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Wonder Woman az egyik kedvenc DC karakterem ezért nagyon jó volt olvasni ezt a történetet róla.

Ez volt az első könyvem Leugh Bardugo-tól és nagyon tetszik az írónő stílusa ezért nem ez volt az utolsó :)

Izgalmas, pörgős volt a történet és egyáltalán nem unatkoztam közben. Jó volt megismerni az Amazonokat és a legendákról is nagyon jó volt olvasni.

Diana személyében egy nagyon szerethető karaktert ismrehettünk meg. Vicces volt, talpraesett és semmitől nem félt, de mégis miért félne bármitől is a csoda nő :)
Aliat is nagyon megszerettem. Jasonről meg inkább ne is beszéljünk… Jó nagyot csalódtam benne :/

Ez volt az első könyv amit elolvastam a DC legendák közül és alig várom, hogy a többit is sorra kerüljön :)

kratas P>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Kevésbé tetszett, mint a Macskanő története és esküszöm, hogy nem a macskák miatt.
Talán azért, mert Diana karaktere annyira, de annyira jó és tiszta, hogy az már ugye csoda :) De minden hősben kell egy kis esendőség és ezt nála nem éreztem. Amúgy baromi nagy tévedésben voltam eddig, mert én azt hittem, hogy Wonder Woman Superman nőnemű megfelelője (bocs, nyugodtan hördüljetek fel rajongók), de hát innen is látszik, hogy nem tartom rajta az ujjamat a DC univerzum ütőerén (és ismét bocs, ha Superman nem is DC karakter, bocs-bocs-bocs).
Na, hogy a könyvről is írjak még: ha a közepén nem lett volna az a báli fejezet, amikor készülődnek és ruhavásárlás és minden, akkor azt hiszem, hogy még egy fél csillaggal többet kapott volna a történet. Ez nekem feleslegesnek és erőltetettnek tűnt, miért kellett még ebbe a történetbe is belerakni valami ilyet. spoiler
spoiler

AniTiger P>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Meglepően izgalmas, akcióban és fordulatokban gazdag Diana/Wonder Woman Leigh Bardugo-féle eredettörténete, nagyon szerettem olvasni! Nem csak a karakterek színesek és a cselekmény jól átgondolt, de nagyon szépen van megírva. Leigh Bardugo szóvirágai, hasonlatai élővé tették az egész történetet, szerethetővé a szereplőket és átélhetővé az érzéseiket. A lezárása is szép – spoiler –, de elbírtam volna egy hosszabb epilógust. ^^"

Bővebben a könyvről és a WW filmről…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/12/leigh-bar…

Kokuszka>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Ez volt az első olvasásom az Írónőtől, illetve az első könyv, amit Dianáról olvastam. És szuper volt! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok humor lesz benne, Nim és Theo szópárbajai csak úgy sziporkáztak. Persze Diana is abszolút a szívemhez nőtt, spoiler teljes mértékben egyetértettem a döntéseivel. Ízig-vérig belevaló kis csapatot alkottak ők négyen Aliával. Nagy hangsúly volt a baráti kötelékeken, az összetartáson, igazán egy élmény volt a történetben elmerülni. Szívesen olvastam volna még sokkal tovább is. Ki tudja? Hátha lesz folytatása is.

aurorakönyvmoly>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

Bevallom, nem vagyok nagy DC fanatikus, igazából nagyon semleges nekem ez az őrület, így elvárások nélkül, kicsit kikapcsolódásnak választottam ki ezt a könyvet. Leigh Bardugo a Hat varjú után engem teljesen megvett, így a stílusában bízva kezdtem neki a könyvnek. Nem csalódtam benne.

Adott egy ismert, sokak által kedvelt vagy épp „kedvencelt” karakter és az ismert története, amit nagyon izgalmasan tálalt. Nekem a mitológiai háttér nagyon tetszett, miközben humorból sem volt hiány. Diana egész közel került hozzám, mellette és vele erős és egyedi női karakterekkel találkozhattam. Mégis az ő humora, a jósága, a bátorsága és ereje az, ami nekem a leginkább megtetszett benne.
Hiányérzetem a végével kapcsolatban volt, ott picit elfogott az az érzés, hogy csak úgy vége lett, pedig legalább egy epilógus jól jött volna.

Mindent összevetve egy jó kis kikapcsolódás volt, izgalmas és pörgős történet.

csfannie P>!
Leigh Bardugo: Wonder Woman – A háborúhozó

„Előre leszögezem, hogy még mindig nem vagyok nagy DC-fan, de ennek a sorozatnak nem tudok ellenállni. Mivel a filmet imádtam, kíváncsi voltam, hogy könyvben milyen lehet az amazonok hercegnőjének története, és szerencsére nem csalódtam. Diana és Alia története az útkeresésről, a bizonyításról és a barátság fontosságáról szól. Noha több komoly témát érint a könyv, mégis megvan a maga könnyedsége és humora, ami nekem különösen tetszett.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/11/leigh-bardug…


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Nem tehetünk róla, hogy hová és kinek születünk, abba azonban igenis van beleszólásunk, hogy milyen életet választunk magunknak.

Könyvmolyképző KU>!

Nem élhetjük az életünket bura alatt, azon spekulálva, hogy mi mindenre vihetnénk, ha lehetőséget kapnánk. Nekünk kell megteremtenünk a lehetőséget.

csfannie P>!

Nem azért vágtál bele, hogy veszíts! – csengtek a fülébe anyja szavai.

(első mondat)

Könyvmolyképző KU>!

Ha valami nem sikerül, az egész világ azt sugallja, hogy azért vallottunk kudarcot, mert nem vagyunk elég jók. Legalább a közvetlen hozzátartozóinknak illene lelket önteni belénk. Azok visznek véghez világraszóló dolgokat, akik nem ismernek lehetetlent, mert ők nem félnek a kudarctól, és folyamatosan próbálkoznak.

Könyvmolyképző KU>!

Félelemben nem lehet élni. Vagy te irányítod a dolgokat, vagy átveszik feletted az irányítást.

Könyvmolyképző KU>!

Hosszan senki sem képes elviselni a teljes igazságot. Az már ártalmas.

Könyvmolyképző KU>!

Jobb azzal az érzéssel belevágni valamibe, hogy bizonyítanunk kell, mintha az elvárások nyomasztó terhének kellene megfelelnünk.

Smurfettereads>!

– Talán könnyebb így, láthatatlannak lenni, mint folyton azon aggódni, hogy mit gondolnak rólad mások.
– De ez is választás kérdése, nem? […] – Mert az emberek úgyis megnéznek, és úgyis ítélkezek. Te pedig eldöntheted, vagy nem mondasz rá semmit, vagy visszavágsz nekik.

211-212. oldal

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: A vörös piramis
Fróna Zsófia: Démonok közt
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Stephanie Garber: A soha többé balladája
Derek Landy: Az ősök jogara
Emily Millier: Eurielle
Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Becskei Gábor: Őrszem és Káoszkreátor – Az utolsó fehér tűz