The ​Witch of Duva (Grishaverse) 31 csillagozás

Leigh Bardugo: The Witch of Duva Leigh Bardugo: The Witch of Duva

There was a time when the woods near Duva ate girls…or so the story goes. But it’s just possible that the danger may be a little bit closer to home. This story is a companion folk tale to Leigh Bardugo’s debut novel, Shadow and Bone.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
ASIN: B00LSYX9O6 · Felolvasta: Lauren Fortgang
>!
Tor Books, New York, 2012
52 oldal · ASIN: B0085UCUG4
>!
Tor Books, New York, 2012
44 oldal · ISBN: 9781466820753

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Nadya

Helyszínek népszerűség szerint

Duva


Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

„There was a time when the woods near Duva ate girls.”

Meglepően jó történet volt.
Rejtélyes, borzongató, a végén pedig olyan fordulattal, amire egyáltalán nem számítottam.

Szami81>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

Semmiben sem emlékeztetett a Grisa történetekre, ennek ellenére nagyon tetszett. Külön is olvasható.
Mesének álcázott történet egy éhező falucskáról és egy erdőről, ahol fiatal lányok tűnnek el.

klaraboglarka P>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

Igazán érdekes kis mese volt a Grisaverzum világából. Szokás szerint nem olvastam el, hogy mi lesz a történet, csak elolvastam, mert nem volt olyan hosszú. Picit sötét, horroros mese-féle történet volt ami érdekesen végződött. Imádtam az utolsó mondatot. Tetszett a stílus.
Egyébként azért is olvasom ezeket a kis történeteket, hátha meghozzák a kedvem a trilógia harmadik részéhez. Tényleg élvezem Bardugo világát, de nagyon rejtelmesen ír, amit nem mindig tudok értékelni…

>!
Tor Books, New York, 2012
44 oldal · ISBN: 9781466820753
Masni>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

Úgy látszik, hogy Bardugo mindegy mit ír nekem tetszik.
Nem nagyon emlékeztet az eddig olvasott történetekre, de meglepően jó volt, még ha ennyire rövid is. A gyerekeket evő erdővel és boszorkánnyal tényleg lehetne egy jó kis horror alapja. :D

littlelinda P>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

2020. március 20.:
Életem első audiobookja – de biztos, hogy nem az utolsó. Továbbra is imádom ezt a történetet; így hallgatva csak még hátborzongatóbb volt, és hiába csak egy óra az egész, végig libabőrös voltam. Lauren Fortgang fantasztikusan olvasta fel, minden karaktert életrekeltett azzal, hogy tökéletesen hozzájuk illő hangot kaptak, imádtam, hogy minden nevet tökéletesen mondott ki, és ahova kellett, egy kis orosz akcentust is becsempészett. Ráadásul ahogy narrált, az valami varázslatos volt, szinte ott voltam énis Duvában és figyeltem az események zajlását Nadyával, éreztem az illatokat, láttam magam előtt Vladcheket, a medvét, és átéreztem Nadya terrorát, ahogy fény derült Duva titkára. Még mindig imádom Bardugo stílusát és a sötét csavart, amivel kifordítja a legközismertebb meséket is.

2018. május 21.:
Ez a rövid kis történet is sikeresen becsapott. Ezzel, és a The Too-Clever Foxszal Leigh Bardugo sikeresen megvett magának. Alig várom, hogy egy regényt is olvashassak tőle, már most imádom a stílusát. Borzongató és érdekes, egy csipetnyi horrorral megfűszerezve, miközben nemcsak könnyen olvasható, de könnyen elképzelhető is, annyira jók a leírásai. A történet nincs 50 oldal se, a szereplők mégis rendesen be vannak mutatva, pont annyira, amennyire egy ilyen kis történethez szükséges. A történet témája hátborzongató, főleg egy gyerek szemszögéből, boszorkányokkal és gonosz szellemekkel, miközben a falut határoló erdő gyerekeket eszik…

dre>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

Érdekes és nagyon hangulatos mese, a felolvasás pedig kitűnő. Ez volt az első könyvem az írónőtől, és eléggé felkeltette az érdeklődésemet iránta.

jolanka2>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

Imádtam! Az egész egy mesébe csomagolt horror elemekkel átszőtt történet. Éhínség, egy szegény család, új asszony a háznál, aki a gonosz mostoha szerepében tetszeleg. Mégis mennyire több van a színfalak mögött! A végén minden annyira logikus, én pedig folyamatosan azt kérdezem magamtól, erre hogy nem jöttem rá magamtól?!

Clementine_929>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

Nem számít, hányszor olvasók Leigh Bardugo keze alól kikerült irományokat, mindig arra kell jussak, ő maga is egy grisha. Elvégre ilyen történeteket átlag halandó képtelen lenne megalkotni. Hátborzongató, nyers, mégis mese szerű, könyörög, hogy olvasd. Odáig vagyok érte, The witch of Duva az egyik kedvenc kis irományom, amit olvastam. Nagyszerű.
Tipp: Ha egy kicsit még inkább meg akarod turbózni az olvasási élményt, előbb olvasd el a Lives of Saintst és csak utána ezt. Nekem adott egy alaphangot, ami miatt az egész alatt csak annyit tudtam sipitani, hogy Uuuuuuuu.

Dia9117>!
Leigh Bardugo: The Witch of Duva

Iszonyatosan jó, figyelemfelkeltő cím. Naggyon vártam már, hogy olvashassam. Aztán az első mondat rávilágított arra, hogy ez egy kicsit nagyon más lesz, mint amit én amúgy vártam volna a történettől. Ez a pár oldal rendesen elmegy egy kerek, teljes egész horror sztorinak. Méghozzá a jó fajtából. Ugyanakkor tanulságos történet is. Tekintve, hogy a vége igenis jól megmutatja a görbe tükröt azzal kapcsolatban, hogy nem minden az, aminek látszik. Nagyon nem. És, hogy az ember a legfurább helyeken bukkanhat szeretetre.


Népszerű idézetek

lone_digger P>!

There was a time when the woods near Duva ate girls.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Duva · Nadya
Ligeia>!

Dark things have a way of slipping in through narrow spaces.

Kapcsolódó szócikkek: Duva · Nadya
SchizoVampire P>!

    ‘Who can say what shapes an appetite?’ Baba Olya said with a dismissive wave of her gnarled hand. “Maybe this one is jealous. Or angry.”
    “Maybe it just likes the taste of our girls,” said Anton Kozar, limping by on his one good leg and waggling his tongue obscenely. The old women squawked like geese and Baba Olya hurled a rock at him. War veteran or no, the man was disgusting.

SchizoVampire P>!

“Be back before dark,” they whisper. “The trees are hungry tonight."

Kapcsolódó szócikkek: Duva
3 hozzászólás
Ligeia>!

Something brushed against her in the dark. Nadya did not pause to think; she ran.
She crashed blindly through the wood, branches slashing at her cheeks, her feet tangling in snow-laden brambles, unsure if she heard her own clumsy footfalls or something slavering behind her, something with crowded teeth and long white fingers that clutched at the hem of her coat.

Kapcsolódó szócikkek: Nadya · sötétség
Ligeia>!

She learned which herbs were valuable and which were dangerous, and which herbs were valuable because they were dangerous.

Kapcsolódó szócikkek: Duva · Nadya

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Christopher Paolini: Inheritance
Holly Black: The Wicked King
Soman Chainani: The School for Good and Evil
Naomi Novik: Uprooted
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Susan Dennard: Truthwitch
Catherine Doyle – Katherine Webber: Twin Crowns
Rena Barron: Kingdom of Souls
Shelby Mahurin: Serpent & Dove