Six ​of Crows – Hat varjú (Hat varjú 1.) (Grisaverzum) 29 csillagozás

Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Ketterdam: nyüzsgő nemzetközi kereskedelmi csomópont, ahol jó pénzért minden megkapható, és ezt senki nem tudja jobban, mint Kaz Brekker, a kivételes tehetségű bűnöző. Kaz veszélyes küldetésre kap megbízást, és cserébe olyan gazdagságot kínálnak neki, ami legvadabb álmait is felülmúlja. Egyedül viszont képtelen sikerre vinni a vállalkozást…

Egy bosszúszomjas elítélt.

Egy szerencsejáték-függő mesterlövész.

Egy különleges múltú szökevény.

Egy Kísértet néven ismert kém.

Egy varázserejét a nyomornegyedben kamatoztató szívtörő.

Egy tolvaj, aki a leglehetetlenebb helyzetekből is kiszabadul.

Hat veszélyes törvényenkívüli és egy lehetetlen vállalkozás. Kaz csapata az egyetlen, ami megmentheti a világot a pusztulástól – ha előbb ki nem nyírják egymást.

Eredeti mű: Leigh Bardugo: Six of Crows

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek, Sötét örvény

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573951 · Fordította: Felföldi Edit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575511 · Fordította: Felföldi Edit

Enciklopédia 35

Szereplők népszerűség szerint

Kaz Brekker · Nyina Zenyik · Inej Ghafa · Wylan Van Eck · Jesper Fahey · Matthias Helvar · Jan Van Eck · Pekka Rollins · Zója

Helyszínek népszerűség szerint

Ketterdam · Fjerda · Jégudvar · Novji Zem


Kedvencelte 14

Most olvassa 19

Várólistára tette 170

Kívánságlistára tette 276

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Katara_Phoenix P
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Az első ötven oldalon kissé szenvedtem, de az ötvenegyediktől kb le sem tudtam tenni. Sőt, meszebb megyek: a végére sokkal-sokkal jobban tetszett,és sokkal-sokkal nagyobb kedvenc lett, mint az Árnyék és csont.
Inej karakterét, az egész lényét,a Kísértetet hihetetlenül szerettem, az ő fejezeteit élveztem a legjobban, zseniális karakter! Aztán, amikor összekerül Kazzal, ott vége, én olyan szinten megzavarodtam (csupa-csupa jó értelemben), ahogyan már régen nem. :D Nincsenek összenyomorítva, alakulnak, ahogyan kell, és ahogyan a démonjaik engedik. Nem hittem volna,hogy ezt fogom mondani, mert az Éjúr abszolút kedvencem volt, de Kaz még őt is kenterbe verte. :D
Külön tetszett,hogy apránként ismertünk meg mindenkit, és apránként derült fény a múltakra,a tervekre,a célokra, az érzelmekre, mindenre.
A vicces,hogy mindenkit szerettem: Kaz, Inej, Nyina, Matthias, Wylan, Jesper, mindnyájan apró kis csodák, és ha bármelyikük is meghalna a folytatásban, nem győzném siratni őket.

Ma tettem egy előrehozott újévi fogadalmat, miszerint: nem vásárolok több könyvet, ameddig legalább tízre nem csökkentettem le az olvasatlanjaim számát (jelenleg kb negyven van). DE EGYSZERŰEN MEGZAVARODOK A FOLYTATÁSÉRT!!!!!!! ._." *dühösen átkozza magát, és mindent, amit csak lehet*

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575511 · Fordította: Felföldi Edit
2 hozzászólás
>!
Gothic01
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

A küldetés sikerre viteléhez, amivel Kaz Brekkert megbízták, hat lehetetlenséget és meghátrálásra okot adó őrültséget nem ismerő, különleges adottságokkal rendelkező bűnöző szövetkezése szükségeltetett, Leigh Bardugo pedig már az első jelenttől kezdve, szemrebbenés nélkül, kegyelemre vonatkozó hajlandóságot nem mutatva, rá is szabadítja ezt a címben is emlegetett hat varjút a gyanútlan olvasóra, – akarom mondani ostoba palimadárra – aki azt hitte a Grisaverzumba belépésekor; ez is csak egy olvasmány lesz a sok között.
× Az elítélt bosszúja könyörtelenül lecsap rátok, mikor a fejetekre borul az a rengeteg tennivaló, amit a Hat varjú kedvéért elnapoltatok.
× Ugyanis felesleges kétségeket kergetni, a mesterlövész golyója a bevezetésben telibe talál titeket, és a legalantasabb függők lesztek, amiket csak a hátukon hordott a bolygó. Azt kívánjátok majd, inkább a jurdaparem, mint ez.
× A titokzatos szökevény addig gyötör titeket, ameddig a kérdőjel nem válik szemetekben a legutálatosabb szimbólummá, így érzitek létszükségleteteknek valamennyi eltüntetését, valamennyi Grisaverzum és lakói hordozta rejtély felgöngyölítését.
× A kém jóval előttetek kifürkészi, a szíveteket átszövő titkos vágyakat, majd belecsempész minden egyes szálba egy olyan nyomelemet, amitől egy szívtörő közbejárása nélkül is elakadna a lélegzetetek.
× De nincsenek itt felesleges plusz személyek, akik rossz befektetést jelentenek! A szívtörő kőkemény markába ragadja a kémtől a vérpumpáló szerveteket, és nem ereszti akkor se, ha kezd alakot ölteni bennetek az a megalapozott félelem, hogy a következő fordulat már végzeteset csapást mér a megtépázott belső erőitekre.
× Ami a rettegett főkolompos tolvajt illeti; Kaz Brekkerből csupán egy van, tehát idő előtti szabadulásról jobb nem is álmodozni ebből a mesterien előkészített kelepcéből. A teljes körű megkopasztás elodázhatatlan. Hogyha pedig a kopasztás végén négykézláb kúszva kikászálódtok Ketterdam és határos vidékei vonzáskörzetéből létfontosságú darabjaitoktól megfosztottan, amelyek után legfeljebb kitörésre váró, érthetetlen mondatfoszlányok, betapaszthatatlan üresség és folytatásért sűrű vért síró, rajongói sebek maradnak hátra… akkor hálásak lehettek, hogy csupán ennyiben érintettek titeket a híres Piszkoskéz hátsó szándékai.

Kedvem lenne akkora mennyiségű és olyan minőségű, túlbugzó imádattól fűtött, ajnározásos klisé-szónoklatot a nyakatokba zúdítani a Hat varjúról, amiért Ketterdam bűnöző negyedében, a Hordóban megkockáztatom azelőtt kifiléznének, mint egy szép nagy pontyot, mielőtt kettő szótag elhagyná a számat… így ameddig akad önuralmam csak annyit mondok, nem hiába vártam annyira; ez nagyon-nagyon ott volt! ❤ A grisák világát már az írónő másik sorozatában is a high fantasy-k egy különleges, az általánosnál borongósabb misztikumú színfoltjának tartottam, de a Hat varjú elolvasása újdonságot magával vontató elsöprőségében vetekedett azzal, mint amikor valaki csak egy csekély átmérőjű csövön keresztül szemléli a körülötte lévő tájat, aztán egyszer csak félredobja ezt a csövet, és a horizont teljes szélére-hosszára kiszélesedik előtte a látvány. (…) A történetükből kiemelve, egy torzítottan fekete-fehér szemléletmóddal majdnem egytől-egyig magukra ölthetnék a gonosztevő leplét, mégse lehetne őket klasszikus antihősöknek titulálni, akikben mikroszkóppal se lehet semmi emberit találni; ők nem rosszak, csupán a felvázolt körülmények, az ő körülményeik fényében nem hülyék – noha a Kaz zsenialitása rejtette intellektuális édent azért egyik társa se ugorja meg – megragadni a kínálkozó lehetőségeket. Tehát, míg a cselekmény motorját szolgáltató küldetés is a nem megfelelően motivált, avagy célratörő elméknek talán meglehetősen esztelen képet nyújthatott, addig a címben emlegetett varjaknak újabb lehetőségek sorozatát, más szóval a Hat varjú egy olyan szédületes játszmába rántja az olvasót, amiben helye sincs a vak szerencsén alapuló ide-oda kapkodós megoldásoknak, pusztán az ingerbefogadó készség leterhelésére szolgáló izgalomfaktornak, illetve az író legjobb pillanatban közbelépő segítő kezének. A Hat varjú a nagy tervek logikájának és fantáziájának, a célorientáltságnak, illetve a kőkemény belső erőnek a játszmája, és mint minden játszmában, ebben is az szakítja a legnagyobb babért, aki legprecízebben fordítja a saját javára a történéseket, jár túl az ellenfele eszén, és deríti fel az elkövetkező lépéseit a leggyorsabban; viszi véghez a legrafináltabb csalásokat. Velem a felsorolt szabályon kívüli fogásokat gátlástalanul megtette Leigh Bardugo, majd ott hagyott a porban, és a tény terjengős kifejtése után futólag biztosított még egyszer róla, nem csak a Grisa-trilógia záró kötetének a kivárása miatt fájhat a fejem az ő művei kapcsán…
Teljes, vágatlan értékelés a blogomon:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2018/12/leigh-bardug…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
568 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573951 · Fordította: Felföldi Edit
12 hozzászólás
>!
_Nikki P
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

A mostanság divatos YA könyvekkel általában az a bajom, hogy irreális képet festenek a tizenéves korosztályról. Meg kell menteniük a világot vagy egyéb olyan nagy tetteket kell végrehajtaniuk, amik egy felnőtt és érett személyiséget is alaposan próbára tennének, no és persze ott van az állandó és elmaradhatatlan szerelmi szál, ami minden mást felülír… Vagy ezzel, vagy a kibírhatatlan személyiségükkel általában képtelen vagyok azonosulni. Féltem ettől itt is egy kicsit, de szerencsére pozitívan csalódnom kellett.
Az írónő egy olyan kort és világot fest le, ami hasonlít a mi általunk ismert 18-19. századra és ahol teljesen hihetővé válik az, hogy tizenévesen, magukra maradva küzdeniük kell a fiataloknak a túlélésért. A mi főszereplőink sorsát úgy alakította az élet, hogy szülők nélkül, maguknak kell megküzdeniük a komor és kegyetlen világgal, ehhez pedig gyakran tisztességtelen eszközökhöz kell folyamodniuk.

Ebből adódik könyv egyik különlegessége, ami miatt rettentően imádtam: nem hősökről szól, nem átlagosan tökéletes emberekről, hanem olyan antihősökről, akiket amúgy messzire elkerülnél, akik határtalan önzőségükben csak a maguk érdekeit tartják szem előtt és ha bárki az útjukba áll, akkor annak gond nélkül kiszedik a szemét vagy elvágják a torkát. Mark Lawrence Tövisek hercege című könyve volt az első, ami beugrott erről, hasonlóan antihős főszereplőjével, aki mellett amúgy Kaz és csapata majdhogynem eltörpülnek. A szereplőknek itt is kiütközik szép lassan az emberi oldala, ahogy a történet előrehaladtával megismerjük mindegyikük múltját és ezáltal rájövünk arra is, hogy miért választották ezt a nem épp becsületes utat a túlélésre.

Bővebben» https://nemfelunkakonyvektol.blogspot.com/2018/10/leigh…

>!
Könyvkuczkó P
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

A Hat varjú a legjobb példa arra, hogyan érdemes kalandkönyvet írni a mai fiataloknak. Kiszámíthatatlan és pörgő cselekmény, fokozatosan mélyülő, összetett karakterek, örök, mégis aktuális témák, társadalomkritika, mindez egy jól átgondolt, magával ragadó, kissé sötét hangulatú fantáziavilágban, a Grisaverzumban. Nekem még nem volt szerencsém az írónő többi regényéhez, de így is érthető, élvezhető a történet. Izgalom, dráma, élénk párbeszédek, humor, bölcs és éles látásmód a megfelelő arányban keveredik a könyvben, amit képtelenség letenni. Ha mégis letennénk, lélekben ott maradunk a grisák, tolvajok, kémek, kereskedők, maffiózok és politikusok olvasztótégelyében, Ketterdamban. Magunkkal visszük a morális filozofálást túlélésről, politikáról, manipulációról, hazaszeretetről, neveltetésről, a szakadékról egyéni-, és közérdekről és ezek társadalmi szintű konfliktusairól.
Bővebben:
https://konyvkuczko.blog.hu/2018/12/07/leigh_bardugo_hat_varju

A kötet legizgalmasabb szereplőjéről, Kaz Brekkerről:
https://konyvkuczko.blog.hu/2018/12/11/grisaverzum_kaz_…

Nyináról és Matthiasról:
https://konyvkuczko.blog.hu/2018/12/17/grisaverzum_nyin…

10 hozzászólás
>!
Manamis_Life P
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Ennyit arról, hogy a könyv nem lövi le a Grisha trilógia poénját.

(Nem mintha odáig lettem volna a trilógiáért, de még nem hagytam fel a rossz szokásommal, hogy minden könyvet / sorozatot befejezek. Azt hiszem itt az ideje.)

Egyébként, szerintem (minimum) az Árnyék és csont elolvasása ajánlott, mielőtt belevág az ember ebbe a kötetbe. Enélkül nem tudom mennyire érthetőek a fogalmak, az országok közti kapcsolat – az biztos, hogy nekem sokat segített a grishákról összeszedett tudásom (főleg, mikor Ravkáról volt szó, és az azzal kapcsolatos dolgokról).

A kötet – szerintem – sokkal jobb, mint az írónő előző könyvei, sokkal átgondoltabb a világ felépítése (amennyit látunk belőle – de itt nem is ez a lényeg), és a karakterek is kerekebbre sikerültek. Sőt, itt talán nem is annyira a cselekmény vitte előre a sztorit, sokkal inkább a karakterek (mert azért na, a könyv több mint felénél még mindig nem történik szinte semmi, a feladattal kapcsolatban). Ezzel nincs is baj, mert nekem tetszettek a karakterek; Kaz, Inej vitték a pálmát, a legjobb háttértörténetet, a legalaposabb karakterkidolgozást kapták. Nyina és Matthias is okésak voltak, de azért kissé elnagyoltabbnak éreztem őket. Viszont Wylan és Jesper egyáltalán nem érdekeltek, sőt, a vége felé már legszívesebben csak átlapoztam volna Jesper szemszögeit – ez szinte szenvedés volt. (Ez a baj azzal, ha nincs ideje az embernek. Persze, 560 oldal. Csakhogy, itt van nekünk hat karakter, holott más esetekben (általában) egy-kettőre redukálódik azon szereplők száma, akiket mélyebben megismerünk.)

Maga a küldetés néhol picit zavarosra (sőt, hihetetlenre) sikeredett, és bárhogy is igyekeztem, nem tudtam elhinni, hogy 16-17 éves fiatalok hajtanak végre mindent. Oké, az ő helyzetükben ez érthető valahol, de egyszerűen… a fejemben folyton 25-30 között képzeltem el őket. spoiler

Őszintén megmondva, maga a küldetés tetszett a legkevésbé – mert itt már nem kifejezetten a karaktereken volt a hangsúly, pedig szerintem a könyvnek a szereplők az erősségei.

Csak egy kis érdekesség: Kaz Brekker helyett folyton Kaz Bakkert olvastam. Bárki is szólalt meg: „Hé Brekker!”, folyton azt láttam: „Hé Bakker!” LOL :D

De mindezen kívül, nagyon szórakoztató volt, tényleg. Nem vártam túl sokat (szinte semmit, hogy őszinte legyek), és főleg az elvárásokhoz képest, remek volt. Nekem tetszett, nagyon jól szórakoztam rajta (főleg az első háromnegyedén, és a végén), a folytatást biztosan megveszem.

+ I'm living for the angst.

6 hozzászólás
>!
miaow
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Nagy merészen – esetleges spoilerekbe futás ide vagy oda – ezzel a kötettel kezdtem az ismerkedést a grisák világával, s mit mondjak, beszippantott a Grisaverzum. Igaz ugyan, hogy az első 50-60 oldal olvasása alatt végig naeziscsakegyszerolvasóslesz csalódásérzéssel küzdöttem, majd beindultak az események (vagy én melegedtem bele?), s csak kapkodtam a fejem, mert akadt bizony pár izgulós pillanat. Odatapadtam a lapokhoz, de ez a szereplők jellemének is köszönhető nagyban, különösen a főhős – Kaz – karakán egyéniségének. Döbbenetes figura, aki a jó s a rossz határmezsgyéjén mozog. Okos, ügyes, bevállalós, küzdő típus, igazi túlélő, hja, s egy pimasz kis rosszfiú, aki a lelke érzékenységét mélyen magába zárta. Szóval nagyon-nagyon kedvelhető fickó. A beszólásai pedig ütősek, bár ezen a téren a többiek is felveszik vele a versenyt. Kaz engem egyébként a Hatalom-trilógia Sage-ére emlékeztet. :)
Bardugo asszonyság remekül ír, szépen felépítette e mesét is. Különösen teszett, ahogy az egy-egy emberkével régebben megtörtént eseményeket is elmesélte, így egyrészt érthetővé vált azok viselkedése, másrészt így a regényen belül még extra kis sztorikat is kaptunk. De még milyeneket.
Maga a történet feltétlenül folytatásért sikítós. Nem éreztem most hiányát, hiszen kerek s érthető e kötet magában is, de bizony a Grisa-trilógiát is muszáj lesz mielőbb elolvasnom. Felfedezésre érdemes világ ez.
S a borító, illetve az egész könyv kidolgozása valami csoda. :)

>!
adibandi
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Nagyon nehéz írnom erről a regényről. Külföldön folyton szembejött, mindenki imádta, olyan hype vette körül, hogy először féltem megrendelni, főleg azok után, hogy A kegyetlen herceg sem tetszett annyira, mint amennyire azt szerettem volna. De végül mégis megrendeltem, bele vetettem a bizalmam ebbe a könyvbe, és mint az a csillagozáson is látszik, nem bántam meg, újabb szerelmet sikerült fedeznem a könyvben. Szinte minden benne volt, amit egy könyvben imádok. 1. Jó szereplők. Igen, nekem nem a sztori, hanem a szereplők visznek mindent. Igazából mondhatjuk klisésnek is őket, hiszen annyira új és egyedi tulajdonsággal és háttérsztorival nem rendelkeznek, de mégis annyira élethűek és szerethetőek voltak a karakterek, hogy a klisék sem érdekeltek. Igen, annak ellenére is szerettem és szurkoltam nekik, hogy bűnözők voltak. 2. Jó történet, annak ellenére, hogy ez se annyira eget rengetően egyedi. Nekem a hosszával sem volt baj, és tetszett, hogy egy kicsit lassabb, és hogy lépésről lépésre haladnak előre a cselekményben, nem pedig 180 km/h-val száguldanak végig a történeten. A váltott szemszögeket pedig imádtam, csak azt sajnálom, hogy az egyik szereplő nem kapott külön egy fejezetet, pedig szívesen olvastam volna róla is egy külön fejezetben, de mindegy. Nekem nagyon tetszett, és már alig várom a folytatást :)

2 hozzászólás
>!
Váczi_Fanni
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Végre olvashattam ezt a mesteri művet, amit olyan sokan dicsértek. ( főleg a youtube világban) Minden karaktert megszerettem, és nagyon izgultam a sorsuk miatt. Nagyon tetszett , hogy milyen jól ki voltak dolgozva a karakterek és azok háttér történetei. Az egész sztori pedig üdítően kiszámíthatatlan volt. Sose tudtam mire számítsak (főleg Kaztól) és hogy fogják ezt a helyzetet megoldani. Imádtam minden egyes sorát és már alig várom a következő részt.

>!
Szöllösi_Kristóf
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Igazából már a Shadow and Bone olvasása közben is úgy éreztem, hogy maga a háttérvilága a történetnek nagyon bejön, viszont a cselekmény valahogy túl lassú volt számomra (nagyon erős a gyanúm, hogy nem én vagyok a célcsoportja).
Ezért is örültem ennek a regénynek, mert itt végre előtérbe kerül maga a világ, a különböző népek, kultúrák közötti eltérések, és az ebből származó feszültségek is. Nagyon érdekes például a grisák helyzete a nagyvilágban, hogy gyakorlatilag nincs két olyan nemzet, ami ugyanúgy tekintene rájuk, és az is teljesen jó, hogy ez a különbség két főbb karakter sorsában is be van mutatva, és végig van vezetve, hogy igazából mindkét fél teljesen jogosan fél a másiktól és utálja a másikat.
Mindent összevetve tényleg nem lehet egy rossz szavam se (leszámítva talán a függővéget, az kicsit lógva hagyja a cselekményt, de persze lehet, csak nekem nem jön be az ilyesmi), egy pörgős, izgalmas regényt kaptam, ami két akciójelent között azért különféle morális dilemmák boncolgatásába se fél belemenni.

>!
Beusom24
Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú

Számomra ez a része, tuti csak egyszer olvasós lesz. Az elején azon gondolkodtam, h mi a jó eget vettem én…… Na de végül csak beindul a történet. Kivételesen most inkább a csajok tetszettek jobban, Inej és Nyina. Igaz hogy nagyon sok mindent megtudtunk Kaz-ról és még Mathias-ról is, de még nekem nem igazán tetszettek meg, pedig álltalában azért az egyik pasit ilyenkorra már imádnom kellene, de most nem. Először fura volt, h ennyi szemszögből olvashatjuk a történetet, de kifejezetten tetszett végül. Az h szinte mindent megúsznak, az hihetetlen volt, és h Kaz mindenre gondol előre – tényleg démon – vártam a szerelmi szálat, hát talán a következő részben


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96

Kaz hátradőlt.
– Hogyan lehet legkönnyebben meglovasítani valaki tárcáját?
– Kés a torkának? – kérdezte Inej.
– Pisztoly a hátába? – vetette fel Jesper.
– Méreg a poharába? – javasolta Nyina.
– Mind borzasztóak vagytok – közölte Matthias.

Kapcsolódó szócikkek: Inej Ghafa · Jesper Fahey · Kaz Brekker · Matthias Helvar · Nyina Zenyik
7 hozzászólás
>!
_Nikki P

Sok fiú fog virágot hozni neked, de egy nap megismersz majd egy olyan fiút, aki megtanulja, mi a kedvenc virágod, a kedvenc dalod, a kedvenc cukorkád. És ha nincs is annyi pénze, hogy ezeket megvegye neked, az sem fog számítani, mert időt szán rá, hogy úgy megismerjen, ahogy senki más. Csak ez a fiú érdemli meg a szívedet.

>!
Nymeria96

– Ha Pekka Rollins mindannyiunkat kinyiffant, akkor ráveszem Wylan szellemét, hogy tanítsa meg az én szellememet fuvolázni, és halálra szekálom vele a te szellemedet.
Brekker félmosolyra húzta a száját.
– Én meg felbérelem Matthias szellemét, hogy verje laposra a szellemedet.
– Az én szellemem nem szövetkezik a tiéddel – szólalt meg kimérten Matthias, aztán azon töprengett, hogy vajon a tengeri levegő ment-e az agyára.

>!
Katara_Phoenix P

– Nem akarok meghalni.
– Mindent megteszek, hogy más programot találjak neked.
Inej lehunyta a szemét.
– Beszélj még, Kísértet! Nehogy meglépj itt nekem!
– De hát ezt csinálom a legjobban.
A fiú erősebben szorította.

194. oldal - Inej

Kapcsolódó szócikkek: Inej Ghafa · Kaz Brekker
>!
Katara_Phoenix P

– Beszélj hozzám, Kísértet!
– Visszajöttél értem.
– Vigyázok a befektetéseimre.
A befektetései.
– Örülök, hogy teljesen összevérezem az inged.
– Majd a kontódra írom.

195. oldal - Inej

Kapcsolódó szócikkek: Inej Ghafa · Kaz Brekker
>!
Katara_Phoenix P

– Nem akarom, hogy imádkozz – mondta a fiú.
– Akkor mit akarsz?
A régi válaszok könnyen eszébe jutottak: pénzt, bosszút, hogy Jordie hangja örökre elhallgasson a fejemben. De a belsejéből egy újabb válasz tört elő hangosan, sürgetően és zavaróan: Téged, Inej! Téged!
Kaz vállat vont és elfordult.
– Meghalni a saját aranyam súlya alatt.

256-257. oldal - Kaz

Kapcsolódó szócikkek: Inej Ghafa · Kaz Brekker
>!
Katara_Phoenix P

Lehet,hogy a mohóság neked dolgozik, de a halál senkit nem szolgál.

492. oldal - Kaz

Kapcsolódó szócikkek: Kaz Brekker
>!
Katara_Phoenix P

Nyina győztesen elrikkantotta magát, Matthias hitetlenkedve bámult. Amikor Nyina Kazra pillantott, alig hitt a szemének.
– A szentekre, Kaz, te aztán tényleg örülsz.
– Nevetséges! – mordult fel Kaz, de ezt nem lehetett félreérteni: Kaz Brekker úgy vigyorgott, mint egy félkegyelmű.

509. oldal - Nyina

Kapcsolódó szócikkek: Kaz Brekker · Matthias Helvar · Nyina Zenyik
>!
Gothic01 

– Nem természetes, hogy a nők harcoljanak.
– Nem természetes, hogy valaki annyira ostoba legyen, mint amennyire magas, és lám, mégis itt vagy.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: harc · Matthias Helvar · Nyina Zenyik

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Christopher Paolini: Örökség
Erika Johansen: Tear ostroma
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Naomi Novik: Rengeteg
Charlie N. Holmberg: A mestermágus
Melissa Grey: Az árny órája
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia