King ​of Scars – A sebhelyes cár (A sebhelyes cár 1.) (Grisaverzum) 137 csillagozás

Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Nézz szembe a démonoddal – vagy etesd rendesen!

Nyikolaj Lancovnak mindig is volt tehetsége a lehetetlenhez. Senki sem tudja, mit élt át hazája véres polgárháborújában – és jobb is, ha ez így marad. Most, amikor ellenségek gyülekeznek az ország meggyengült határainál, a fiatal cárnak meg kell találnia a módját,
hogy feltöltse Ravka kincstárát, új szövetségeket kössön, és felszámolja az egykor nagyszerű grisahadseregre leselkedő fenyegetést.

Ám minden egyes nappal erősebbé válik benne a sötét varázslat, ami azzal fenyeget, hogy elpusztítja mindazt, amit felépített. Egy fiatal szerzetes és egy legendás grisa szélhívó segítségével Nyikolaj elutazik Ravka azon helyeire, ahol a legerősebb mágia él, hogy legyőzze a benne rejlő szörnyű örökséget. Mindent kockára tesz, hogy megmentse az országát és önmagát. Akadnak azonban olyan titkok, amelyeket nem szabad eltemetni – és olyan sebek, amelyeket nem szabad begyógyítani.

Olvasd el a Grisaverzum-sorozat minden kötetét!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
464 oldal · ISBN: 9789635974573 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
464 oldal · ISBN: 9789635974580 · Fordította: Nagy Boldizsár
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731819 · Fordította: Nagy Boldizsár

1 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Nyikolaj Lancov · Nyina Zenyik · Zója Nazjalenszkaja · Tamar Kir-Bataar · Juris · Tolja Yul-Baatar · Yuri Vedenen

Helyszínek népszerűség szerint

Ketterdam · Ravka


Kedvencelte 18

Most olvassa 26

Várólistára tette 206

Kívánságlistára tette 262

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ancalimë P>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Az általam eddig olvasott Grisha könyvekből Nikolai volt a nagy kedvencem, ezért az ő duológiája miatt tényleg nagyon izgatott voltam annak ellenére, hogy a Grisák világa annyira (még?) nem nőtt hozzám az eddig olvasottak alapján.
Lehet, hogy most sokan a fejüket fogják fogni, de ebbe a könyvbe úgy vágtam bele, hogy előtte csak az Árnyék és csontot valamint az Ostrom és vihart olvastam. A Pusztulás és felemelkedés spoilerek annyira nem zavartak, de az már elég váratlanul ért, amikor elkezdtek röpködni a Hat varjú spoilerek is, főleg egy olyan dologról, ami régebben eléggé felkeltette a figyelmem. Viszont így utólag belegondolva lehet, hogy mégis jól döntöttem, mert bár a várólistámon van a Hat varjú egy ideje és sok jót hallottam róla, de a kedvem igazán csak a Sebhelyes cárban olvasottak alapján jött meg hozzá sőt még egy kis hangyabokányi kedvet adott a Pusztulás és felemelkedéshez is. Bár egy kis idő kellett, míg hozzászoktam ahhoz, hogy nem úgy találkozok a már ismerős karakterekkel, ahogy anno otthagytam őket az Ostrom és viharban.
A könyv több szálon fut. Nikolai van főszereplőnek kikiáltva, viszont olvasás közben én ezt egyáltalán nem éreztem. Szerintem a másik két leggyakoribb POV karakter, Nina és Zoya is ugyanolyan hangsúlyos szerepet tölt be a könyvben.
Bár mint karakter továbbra is Nikolai a fő kedvencem, de Nina fejezetei voltak a legizgalmasabbak. Mivel nem olvastam a Hat varjút Ninával most találkoztam először. Eddig nagyon szimpatikus Adrikkal és Leonival együtt. Fjerda pedig sokkal izgalmasabb helynek tűnik, mint Ravka. Főleg az ő fejezetei hozták meg a kedvemet a Hat varjúhoz bár az ebben olvasottak alapján már most vérzik a szívem spoiler miatt.
Zoya igazi meglepetés volt számomra. Bevallom, már nem emlékszek minden vele kapcsolatos dologra a trilógia első és második részéből, csak az iránta táplált ellenszenvem maradt meg. Viszont itt ő volt a legnagyobb pozitív csalódásom. A fejezetei alapján egy abszolút szerethető és megérthető karakterről van szó valamint ezerszer érdekesebb, mint Alina (bár ezt nem nehéz elérni).
Természetesen Nikolai fejezeteit is élveztem, róla mindig öröm olvasni. Bár a szerelmi szál még annyira nem érintett meg. Persze illenek egymáshoz és igazán menő párost alkotnak együtt, de a kedvenc Grisha shipem továbbra is Genya és David. Egyébként Nikolai mellett ők voltak még a nagy kedvenceim a trilógiából. Örülök, hogy itt is olvashattam róluk és megnyugodtam, hogy spoiler. Tolját és Tamart is kezdem megkedvelni, az Ostrom és viharban teljesem semleges karakterek voltak számomra. Iszakot pedig spoiler.
A spoiler kapcsolatos csavar nagyon sokat dobott a történeten. Eddig annyira sosem érdekeltek, csak régi vallásos mendemondáknak tartottam őket, de itt megváltozott a véleményem. spoiler.
A kötet végén lévő meglepi viszont annyira nem volt hatással rám. Az spoiler sosem fogott meg igazán. Arra kíváncsi leszek, hogy mennyire sikerül majd befolyásolnia a következő kötet történéseit, viszont itt sokkal jobban lefoglalt spoiler valamint az spoiler, ami szintén a kötet végére lett a leghangsúlyosabb.
A kötet elolvasása után már sokkal jobb véleménnyel vagyok a Grisaverzumról, de még most sem tudok helyet adni neki a kedvenceim között. Nagyon sok potenciál van benne, tényleg különleges hangulatot áraszt magából, de valami még mindig hiányzik, hogy kiemelkedő legyen számomra.

AniTiger P>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Nagyon szerettem ezt a történetet, egészen visszacsábított magához a Grisa-univerzum, valószínűleg el fogom kezdeni elölről a grisa-sztorikat és újra megnézem a sorozatot is. Jól összerakott, egyedi hangvételű történet, amiben a sokdimenziós karakterábrázolás és a váratlan fordulatok dominálnak.

Élveztem Nyikolaj és Zója közös pillanatait – a kalandjaiktól a meséiken át a szópárbajaikig –, Nyina küldetéstudatos előretörését, hogy megmentsen másokat, és Iszak próbálkozását, hogy a szerény önmaga helyett felöltse a fölényes cár szerepét. Nem bírtam letenni a könyvet, teljesen beszippantott és kihúzott a hétköznapok fakóságából, szomorúságából!

Ajánló:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2023/01/leigh-bar…

4 hozzászólás
tonks>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Bevallom, kicsit meglepődtem olvasás közben, hogy mennyire tetszik ez a könyv, pedig Leigh Bardugótól megkaptam már a Hat varjút (+Bűnös birodalmat), ami hatalmas kedvencem. De valahogy úgy gondoltam, hogy ugyanoda nem csap kétszer a villám. Csak akkor még nem tudtam, hogy Zója irányítja a viharokat. :'D
Komolyabbra fordítva a szót: a grisaverzum most már tényleg annak a fantasy világnak tűnik, ahol érdemes több sorozat útján is kalandozni. Főleg Nyina kedvéért vettem kézbe ezt a könyvet, de nem csak miatta, hanem Zója, Nyikolaj és a grisák miatt is maradtam. A több szálon futó történet nem pörgött olyan nagy fordulatszámon (azért volt kellő számú csavarja is), viszont helyette több idő maradt a karaktermélyítésekre, amik zseniálisan működtek végig. Én nem biztos, hogy Ravkát, mint államot megmenteném, de teljes szívvel kiállok a szereplők mellett, akik az életüket adnák érte. Még a politikát se untam, hála az elmés párbeszédeknek. Ami még kiemelkedően jól sikerült szerintem, az a grisa erő kezelése, nagyon izgalmas volt számomra, hogy ez a mágia nem csak van, hanem változik, fejlődik, akár túlmutat a testen és a lelken. Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog tartalmazni a következő kötet!

u.i.: nem hiszem el, hogy ezt leírom, de amúgy Nyikolaj volt a kedvencem :D

6 hozzászólás
Bogi_könyveskuckója>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Számomra az Árnyék és csont trilógiában Nyikolaj volt a cseresznye a habos süti tetején. (Na de micsoda cseresznye! *.*)
Bevallom, nehezen tudtam belőni, hogy mikor is játszódik a történet az egész Grisha Univerzumban. Annyi volt csak biztos, hogy az Árnyék és csont trilógia és a Hat varjú után. (Lehet csak én küzdöttem vele, hogy pontosan elhelyezzem egy idősíkon. Nekem így maradtak lyukak a cselekményben.)
Na de térjünk rá magára a könyvre. A stílusa és hangulata számomra az Árnyék és csont köteteket idézte meg. A történet végülis 2-3 szálon futott, több nézőpontból.
Ott volt például Nyina, akit a Hat varjúban ismertünk meg. Sajnos számomra az Ő szála egy kicsit unalmas volt a könyvben. Lehet majd a folytatásban megélénkül.
Nyikolaj és Zója szála viszont már sokkalta izgalmasabb volt. Zója nekem az előző kötetekben abszolút nem volt szimpatikus. Egy arrogáns, irritáló karakter volt számomra. Ebben a kötetben azonban az ellenszenvem, amit iránta éreztem lassan kezdett feloldódni. Teljesen más színben jelent meg előttem már.
Nyikolaj meg…hát Ő Nyikolaj. Hozta a saját kis „minden helyzetben próbáljunk meg viccesek lenni” stílusát. Persze azért voltak komolyabb jelenetei…hisz elvégre Ő a cár a nép szemében.
Nyikolaj és Zója párosa számomra Cardan és Jude párosát jutattja eszembe A kegyetlen hercegből.
Nyikolaj az uralkodó, de Zójának is hatalmas nagy szerepe van benne és nem kevés energiája. Teljes mértékben támogatja és segíti Nyikolajt az uralkodásban, bármit megtenne érte, elmenne a végsőkig is.
Természetesen nem mindenki ért egyet azzal, hogy Ő a megfelelő uralkodó, így még ezzel a „kis” problémával is küzdenie kell a karaktereknek. Emellett pedig ismételten felüti a fejét egy olyan probléma, amelyről azt gondolták, hogy már rég a sötét mútba veszett.
Egy nagyon izgalmas első kötet volt, már nagyon várom a folytatást.

BarbyMalik0112 P>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Bár A sebhelyes cár nem volt kifejezetten akciódús, mégis lendületes és érzelmes könyv. A végére pedig teljesen felgyorsulnak az események, és lehetetlen letenni, kiszakadni Leigh Bardugo világából. Szerettem találkozni ismét a régi szereplőkkel – Nyikolajjal, Zójával, Zsenyával, Nyinával és a többiekkel. Igazi küzdelmen mennek mindannyian keresztül, hogy megmentsék Ravkát és az elnyomott grisákat.

Számomra egy nosztalgikus utazás volt A sebhelyes cár. Bemutatja a háború gazdasági következményeit, az uralkodói párharcokat, és milyen kötelességgel jár egy ország vezetése. Nyikolaj pedig egy olyan személy, akit könnyen megszeret az olvasó. Azoknak ajánlom, akik vagy jártasak már a Grishaverse-ben, vagy nem félnek a spoilerektől, melyet a kötet tartalmaz az időben előtte játszódó, de hozzá csak lazán kapcsolódó regényekre nézve.

Bővebben » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2023/01/leigh-bard…

szabina_books>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Nem hiszem , hogy sok újat mondok azzal ha azt mondom ennek a könyvnek a legnagyobb húzó ereje Nyikolaj. És be vallom én csak miatta olvastam el.
Mivel az alap sorozattal vannak fenntartásaim , nem tudtam elképzelni még hány bőrt lehetne lehúzni erről a világról , de Nyikolaj megnyerő stílusa azért meggyőzött.
De úgy látszik ez sem volt garancia mindenre. Egy felől örültem Nyikolajnak aki nagyrészt hozta a formáját , visszatért egyik kedvenc SoC karakterem aki ismét összetörte a szívem az első 100 oldalon és talán megkedveltem egy régi szereplőt is. De ezen kívül tök közömbösen állok a könyvhöz , mert nem látom nagyon az értelmét. Pedig annyira szerettem volna.
Két évvel az S&B eseményei után vesszük fel a fonalat mikor az ifjú cárunknak teljes valójában ismerhetjük meg akinek sok mindennel kell megküzdenie. Ravkát két oldalról is háború fenyegeti , de emellett a saját démonjaival is meg kell küzdenie , miközben próbálja megőrizni a trónját ami kétes származása veszélyeztet. Kitartó és próbálja bizonyítani , hogy bármire képes szeretett országáért , tárgyal , csal , ügyeskedik , tervez és akár feláldozza önmagát is. Vicces , néha könnyelmű ,és kívülről úgy tűnhet , hogy megingathatatlan, de ez csak a felszín , mert rengeteget őrlődik és harcol saját magával és démonjával aminek a jeleit még évekkel később is viseli és az elveivel , hogy ő szerelemből kíván cárnőt ültetni a trónra . Bepillantást nyerhettünk a fiatal korába amiből megtudhattuk , hogyan vált azzá az emberré akire Ravkának igazán szüksége van.
De Nyikolajnak is szüksége van valakire aki őt támogatja és ez volt számára a Triumvirátus ahol régi ismerősök köszöntek vissza Zsenya , David spoiler Tamar és Tolja spoiler jól működtek együtt legyen szó menyasszonyszerzésről , démonűzésről vagy egy hamis cár szerepeltetéséről.
Zója volt az egyik kellemes meglepetés számomra .A S&B alatt nem volt kedvenc (mondjuk ez a karakterek 90% igaz volt) ,de a csípős , epés megjegyzéseit szerettem amikből itt sem maradtunk híján , bár még nem igazán érzem hitelesnek az ő karakterét. Megtudjuk igazából miért is állt annak idején Alina mellé és ezzel kicsit hiteltelené vált az emberek iránti aggódása , de ez még változtatható úgy érzem amivel egy kedvelhető karakter válhat belőle.
Ezt a fajta slow burn románcot kifejezetten szeretem ami finoman bontakozik ki Nyikolaj és Zója között. A szócsaták , csipkelődések , lopott pillantások és az egymásba vetett bizalmukban mutatkozik meg.
Nyikolaj mellett a másik kedvencem Nina volt a SC-ból ez a nagyszájú , cserfej lány aki bármit megtenne egy kis nasiért és még is az ő szála okozott a legnagyobb csalódást vagy is inkább amit tett vele az írónő.
A SC -ban megismert lány már csak árnyéka magának a jurda paremmel vívott küzdelem és élete szerelme elvesztése után ami teljesen érthető , de mégis próbál erős maradni , hogy betartsa a Matthiasnak tett ígéretét miközben.
Sajnáltam szegényt ahogy a jurda parem mellékhatásaival küzd és az egyetlen ahonnan erőt meríthet az Matthias emléke , aki bíztatja és hajtja előre a lányt és segíti őt a továbblépésben. Ezekben a fejezetekben nem egyszer kellett a könnyeimmel küzdeni.
De aztán olyan szépen süllyedt el számomra a karakter mint a Titanic és ez okozta a legnagyobb csalódásomat az egészben. Hogy azt kedves , szép szerelmet ami Nina és Matthias között volt úgy tapossa a földbe az írónő ,egyik oldalról a másikra , hogy az valami gyalázat.
Persze tudom , nem gyászolhat az ember örökké és feccölhet időt és energiát olyan érzelmekbe amik rombolják , és tudom , hogy nem akkor gyászol valaki ha fektében jár , vagy folyamatosan sír és búslakodik a másik után , de az , hogy Matthias megfelelő helyének megtalálása egybefügg azzal , hogy összefut egy lánnyal és a temetés után már azt ecseteli milyen szép , milyen jó hozzábújni , holott fél oldallal előtte még Matthiasért szenvedett.
Nekem ez teljesen abszurd volt és szerintem sokkal jobb lehetett volna , ha azt látom hogy ez a lány segít Ninának tovább lépni , újra megnyílni , szerelmesnek lenni és persze ez az illető az ősellenségének lánya és nehogy már megöljük mert azzal fájdalmat okozunk az új választottunknak
De emellett szerencsére nem csak a szerelemről szól Nina szála , hanem egy fontos küldetésben is részt vett két társával ami izgalmasabbá tette az ő részeit az utolsó oldalaknál , ahol már egész jól ki is használja az új képességeit , de gondolom a következő részekben ez jobban ki lesz dolgozva , hisz ha még nincs is akkora összefüggés a folytatás címe elég beszédes.
Kicsit jobban belemélyedtünk a vallásos szentekről szóló mondákba , ami bevallom nem igazán érdekelt , mert ezzel az egésszel az írónő megváltoztatja az eddig ismert Grisha világ szabályait és alapjait. Bár ez akár a végére jól is elsülhet, de egyenlőre csak összezavart vele az írónő.
A vége meg hát , gondolom nagy csavarnak szánta az írónő ami részben a spoileres netes tartalmaknak köszönhetően nem volt akkora meglepetés , de bevallom engem igazából akkor se hozott volna lázba ha először olvasom .spoiler
Mindenképpen elolvasom a folytatást , mert egy kis Nyikolajra nem fogok nemet mondani és ha már ennyi könyvet elolvastam a világból érdekel a befejezés , de ez a duológia nem lesz a kedvencem jobb mint a S&B , de a SC -nál nem lesz jobb.

raka0328>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Kicsit vegyesek az érzéseim. Mindegyik szál nagyon tetszett, szerintem elég izgalmas volt, de aztán az a szentes dolog már annyira nem jött be. Mondjuk a Zója rész, hogy mit tud kihozni magából az elég jól hangzik, nagyon kíváncsi vagyok. Nyina fejezetei is nagyon tetszettek, elég borzongató az ő sorsa is ezzel az új képességgel. Nyikolaj pedig még mindig irtó szexi a maga stílusában. Imádom a humorát, és hogy a legélesebb szituációkban is előjön egy-két frappáns mondattal.
Bánom, hogy nincs még meg a második rész, azért olvasnám már.

szépszi>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Na szóval ez nem csak arról szólt, hogy Nyikolaj Lancov mennyire tökéletes (habár el tudtam volna viselni 450 oldalon keresztül azt is). És jó volt. Abszolút nem tudtam, hogy mire számítsak, mert őszintén csak arra készültem fel, hogy ez a történet Nyilolajról fog majd szólni, de ennél sokkal többet kaptam. Szerintem zseniális húzás volt spoiler Örültem, hogy Zója is kapott külön fejezeteket, én minden ellenére nagyon szerettem az ő karakterét az eddigi kötetekben, úgyhogy örültem, hogy belőle egy kicsit többet kaptunk ebben a kötetben. Ami kicsit lassította az olvasást, azok Nyina fejezetei voltak spoiler, de ettől függetlenül jó volt róla is olvasni, bár megmondom őszintén, minden alkalommal, amikor megemlítette a varjakat, a szívem szakadt meg, annyira szerettem volna azt a csapatot újra együtt látni. Izgalmas volt a könyv, csavaros és akármennyire is voltak pillanatok, amikre számítani lehetett, volt, ami meg tudott lepni, aminek kifejezetten örültem, mert az mindig jó érzés, ha egy könyv át tud járni az eszemen. Továbbra is nagyon szeretem a világfelépítést, amiből itt is kaptunk rendesen, szeretem a szent-kultuszt, ami annyira jellemző Ravkára és amivel más történetekben még nem nagyon találkoztam, úgyhogy nagyon egyedinek tartom és szeretem a politikai intrikákat, amiből itt volt rendesen, nekem kifejezetten felüdülés volt a sok harc és háború után ilyen tanácskozós jeleneteket olvasni, habár tudom, hogy sokakat ezek a jelenetek tántorítanak el a könyvtől. Kíváncsi vagyok a folytatásra spoiler

5 hozzászólás
Erázs>!
Leigh Bardugo: King of Scars – A sebhelyes cár

Ennek a duológiának egy nagy hibája, hogy várnunk kell a végére:)
Bár kétségtelen hogy izgalmasabbá tette a történet szövetét, Nyina szála nem hatott meg túlságosan.
A gyászban fuldokló hős túl hamar lesz újra szerelmes-ezúttal egy lányba – így az előző szerelem értéke elhalványul.(Sajnálom, hogy az író így döntött, mert így egy csodásan felépített szerelmi szál omlott porrá)
Kifejezetten untam Nyina részeit.
Nyikolaj határozottan sokat fejlődött és felnőtt a cári feladatokhoz. Zója is sokat változott – egyre szimpatikusabb lett nekem és lassan kezdjük megérteni összetett személyiségét.
Örülök, hogy az Éjúr nem halt meg, mert sokkal izgalmasabbá teszi a történetet.
Hiába akarunk túllépni rajta a Grishaverzum nem ereszt és bár néha oly sötét pillanatokat ad, mintha mi is a Zónában rekedtünk volna, mégsem tudjuk megállni, hogy ne várjuk a folytatást.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Soha nem volt tehetségem a sóvárgáshoz – ismerte el Nyikolaj. – Bár szeretem úgy mutatni a profilomat, hogy szomorúan bámulok ki az ablakon.

Kapcsolódó szócikkek: Nyikolaj Lancov · sóvárgás
BarbyMalik0112 P>!

– Elkéstél – jegyezte meg Zója.
– Én vagyok a cár – felelte Nyikolaj. – Ami azt jelenti, hogy ti jöttetek korán.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nyikolaj Lancov · Zója Nazjalenszkaja
Könyvmolyképző KU>!

Nyikolajnak azt mondták, hogy a remény veszélyes, sok-sok alkalommal figyelmeztették már rá. De ő sosem hitt ebben. A remény szél volt, ami a semmiből jött, hogy kifeszítse a vitorláidat, és hazavigyen.

Kapcsolódó szócikkek: Nyikolaj Lancov
Könyvmolyképző KU>!

Ne büntesd magad azért, mert van szíved! Nem védheted meg magad a szenvedéstől. Élni annyi, mint gyászolni. Nem véded magad azzal, hogy elzárkózol a világtól.

penguingirl>!

– Zója, mondj valami gonoszat!
– Miért? – kérdezte a lány elhaló hangon.
– Mert biztos vagyok benne, hogy hallucinálok, és álmaimban sokkal kedvesebb vagy.

238. oldal

Könyvmolyocska1>!

Dima előbb hallotta a fészerajtó becsapódását, mint bárki más.

(első mondat)

Könyvmolyképző KU>!

Ravka volt a cár első szerelme, rajongás fűzte hozzá, ami még magányos gyermekkorában kezdődött, és ami a korral csak mélyült. Bármit követelt tőle, tudta, hogy a cárja meg fogja neki adni. Meggondolatlanul bánt ezzel az országgal, amit állítólag szeretett, és nem hagyhatta tovább, hogy a félelme diktálja Ravka jövőjét.

Kapcsolódó szócikkek: Ravka
BarbyMalik0112 P>!

Nyikolaj felvonta a szemöldökét.
– Szankt Féliksz? Őt nem egy tüskehalomra hajították, hogy aztán halálra süssék, mint valami szent kebabot?

191. oldal

TRéka>!

– El kellene küldenünk Ketterdamba, hogy prédikáljon Kaz Brekkernek meg a többi megátalkodottnak – javasolta Zója.
Nyikolaj összerezzent.
– Ott biztosan megkapná a mártíromságát.

11. Zója

Kapcsolódó szócikkek: Kaz Brekker · Ketterdam · Nyikolaj Lancov · Zója Nazjalenszkaja
BarbyMalik0112 P>!

Korol Reznyi – mondta halkan. – A sebhelyes cár.

187. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Wolf: Szívet szívért
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Soman Chainani: Jótett helyébe
Christopher Paolini: Örökség
Victoria Aveyard: A kettétört birodalom
Sara Raasch: Jég mint tűz
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Stephanie Garber: Finale
Amira Stone: Kitaszítottak
Victoria Aveyard: Vörös királynő