38. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
44. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
47. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
99. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Crooked ​Kingdom – Bűnös birodalom (Hat varjú 2.) (Grisaverzum) 724 csillagozás

Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kaz Brekker és csapata rendkívül merész küldetést hajtott végre. Még maguk sem hitték, hogy épségben megúszhatják. Ám a busás jutalom felmarkolása helyett most ismét az életükért kell megküzdeniük. Elárulták őket, meggyengültek, erőforrásaik kimerültek, így a csapat elveszítette minden szövetségesét, sőt reményét is. A világ minden szegletéből hatalmas erők csapnak le Ketterdamra, hogy megszerezzék a jurdaparem nevű veszedelmes szer titkát.

Régi riválisok és új ellenségek bukkannak fel, hogy próbára tegyék Kaz csavaros eszét és a csapat törékeny hűségét. Háborúra kerül sor a város sötét, kanyargós utcáin – bosszúért és megváltásért vívott harc, ami eldönti a Grisaverzum sorsát.

Merülj el a világában!

Eredeti megjelenés éve: 2016

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző · Sötét örvény Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576877 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634576884 · Fordította: Robin Edina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
688 oldal · ISBN: 9789632459264 · Fordította: Robin Edina

3 további kiadás


Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Kaz Brekker · Nyikolaj Lancov · Inej Ghafa · Nyina Zenyik · Jesper Fahey · Wylan Van Eck · Matthias Helvar · Zója Nazjalenszkaja · Zsenya Szafin · Sturmhond · Kuwei Yul-Bo · Alys Van Eck · Colm Fahey · Dunyasha Lazareva · Emil Retvenko · Jan Van Eck · Pekka Rollins

Helyszínek népszerűség szerint

Ketterdam


Kedvencelte 209

Most olvassa 42

Várólistára tette 245

Kívánságlistára tette 399

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

bhannaa>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Erre a befejezésre nincsenek szavak…
Egyszerűen nem tudom felfogni, mit olvastam ebben a részben…
Próbálom összeszedni magam mert olyan sokkot kaptam, hogy nehezen fogok ezek után bármit is olvasni úgy, hogy ne a Grisha világ járjon az eszemben.
Egyszerre 5 könyvet végeztem ki, egyetlen egy világban. Teljesen beleragadtam, és annyira otthonosan “mozogtam” már ebben a világban, hogy ezután bármit is olvasni nagy megpróbáltatás lesz.
Ez a rész ott folytatódik ahol a Hat varjú véget ért, és ami ebben a könyvben fogadott…
Na erre nem számítottam!!
Annyi cselszövés és fordulat, na meg persze annyiszor becsapott engem a drága kis írónőnk, hogy azt két kezemen sem tudnám megszámolni.
Őszintén én butus sejthettem volna, mert a Hat varjúban is folyamatosan becsaptak de ebben a részben egyszerűen egymás után. Csak úgy haladtunk és haladtunk egy nyugodt pillanatunk nem volt, és egy szemhunyásnyira sem tudtál unatkozni.
Az egyik pillanatban még sírtam a másikban nevettem de közben dühös is voltam. Egyszerűen annyi impulzust váltott ki belőlem ez a könyv, hogy az valami hihetetlen. Tökéletes lezárás volt ennek a duológiának!! A vége pedig…
ÉDES ISTENEM LEIGH BARDUGO UTÁLLAAAAAAAAAAAK!
(Bár mondhatnám ezt, de egy istennő vagy ;) Szóval természetesen iszonyatosan nagy “robbanásra” sikerült a vége és az utolsó 15. fejezet körülbelül úgy zajlott le, hogy kb fogytam 5 kg-t annyit izgultam. Az izgalom faktor végig velem volt, és aztán jött az a fejezet amire egyszerűen nem voltam felkészülve…
(Háttértörténet: Tegnap/Ma mikor leraktam 1:20 körül a könyvet, elolvastam pár értékelést és természetes akkorát spoilereztem magamnak, hogy rendesen fájt hogy ilyen bénaság vagyok, és én hülye elolvastam… Szóval *taps* *taps* gratulálok Bodnár Hanna ismét alkottál :))
Így nyílván tudtam mi fog történni, de egyszerűen nem voltam rá felkészülve.
Kedves Leigh Bardugo mi a szentséges Kaz Brekker volt ez?!
Így megsiratni engem…
Végig de végig 5-6 fejezeten keresztül bőgtem. Köszi szépen, ezek után már rám férne egy pszichológus :)))
Viszont Inej és Kaz befejezése…
A kis szívem annyira de annyira tele töltődött szeretettel és reménnyel.
Méltó volt ez a vég számukra.
ŐK MEGÉRDEMLIK A BOLDOG VÉGKIFEJLETTET!!!
Annyira nagy mérföldköveket léptünk át velük, és az ahogyan fejlődött a karakterük valami csodás volt.
Mindkettőjük múltjába mégjobb betekintést nyerhettünk, és jobban megértettük a mi kis titokzatos szereplőinket. Viszont kijelenhetem, hogy Kaz ment keresztül a legtöbb fejlődésen!
Kaz egyszerűen túl zseniális karakter, annyira agyafúrt, viszont volt olyan, hogy azt éreztem hogy még magam Kaz Brekker sem tudja Kaz Brekker tervét XD
Viszont számomra tipikusan olyan karakter akit addig ölelnék amíg meg nem fullad ^^
Néha így sziven üt, hogy sajnos nem létezik :(
(Pedig mindneki megérdemelne egy Kaz Brekker-t)
Az amit Inej-ért tett, az valami fenomenális!! Szóval már csak ezért is megérte elolvasni ezt a könyvet.
Inej is nagy változáson ment keresztül, és pontosan ilyen végkifejlettet képzeltem el neki.
Matthias és Nyina.
Nos nem spoilerezek, szóval pár sorban gyorsan összefoglalom amit velük kapcsolatban érzek. Nos külön-külön nagy változáson mentek keresztül, együtt pedig végre megtalálták az útjukat.
Istenem nekik nem ilyen végkifejlettet képzeltem el, de nagy pofonként ért és már értem miért kellett ez az egész.
Nagyon tetszett az is, hogy Zoja,Zsenya és Nyikolaj ekkora szerepet kaptak ebben a kötetben is. Eszméletlen volt, hogyan illeszkednek a szálak.
Wylan és Jesper.
Édeseiiim, egyszerűen túl cukik voltak és annyira nagyon illenek egymáshoz!!
Szívem megszakad, annyi cuki pillanatuk volt. Ők is eszméletlen fejlődésen mentek keresztül és az, hogy mégjobban beleláttunk a múltjukba és együtt minden titkot kiderítettek az egyszerűen túlságosan is szívmelengető volt.
Viszont voltak gyengébb pillanataik és Drága Jesper te nem vagy normális ;DD
Annyi sokat kacagtam rajta, mert néha olyan beszólást tolt, hogy csak fogtam a fejem és hasfájásig nevettem.
Az ő befejezésükkel 1000000%-ban megvagyok elégedve!
Mindenki megkapta a büntetését gondolok itt Jan Van Eck-re vagy Pekka Rollins-ra. Az utolsó fejezetet kifejezetten szerettem, tehát az hogy Pekka szemszögéből olvashattunk és így egyszerűen egy olyan epikus lezárást kapott, hogy te jó ég fogom a fejem ;)
Összegségében egy mestermű lett ez a kötet, imádtam!! Túlságosan is a szívemhez nőttek és nagyon nehezen engedem el őket!
Egy kis darab a szívemből itt maradt ebben a duológiában, és rátaláltam egy új családra akik minden percben visszavárnak!
“Ám ezúttal már tudta, hogy hazaérkezőként üdvözlik.”

2 hozzászólás
Naiva P>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Leigh Bardugo könyveire könnyű rákattanni, ha egyszer a feszültség- és izgalomkeltés mestere. A karakterekkel is szorosabb kapcsolatba kerültem az első részhez képest, pedig már annál a résznél is nagyon megszerettem őket. Csak most sokkal több háttér sztorit kaptak a karakterek. A könyv tele van akcióval, izgalommal és annyi mindent bele tudott tenni ebbe a történetbe az írónő. Nem csak a szívét-lelkét. Ennek köszönhetően nem könnyű félretenni. A szereplőket pedig lehetetlenség tizenévesekként elképzelni. Főleg nem Kaz-t. pedig a történet szerint 17-18 évesek(!!!!) Hihetetlen. De jó értelemben.
Nagyon szerettem a három lehetséges kapcsolat sejtetését. Mindegyik csupán sejtet, mégis óramű pontossággal működtek. A merev Matthias, akinek a szíve Nina hatására felmelegszik. Inej és Kaz, akiknek hasonló volt az életük és olyan sok megpróbáltatáson mentek keresztül. Nem utolsó sorban Wylan és Jesper, akik annyira jók, hogy azt szavakkal ki lehessen fejezni. Remélhetőleg fogok még találkozni ezekkel a szereplőkkel és az írónő viszi tovább a Grisaverzumot.

8 hozzászólás
Réka0128 P>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

„A varjak megjegyzik az emberek arcát. Emlékeznek, kik etetik őket, kik kedvesek hozzájuk. Emlékeznek azokra is, akik igazságtalanul bánnak velük.”

A tavalyi évben az egyik nagy kedvencem lett a Grisa trilógia, majd elolvastam a Hat varjút, amit még a trilógiánál is jobban szerettem. Bíztam benne, hogy a Bűnös birodalom hozni fogja azt a szintet, amit az előző kötet, de nem gondoltam volna, hogy végül magasan túlszárnyalja. Ilyen fenomenális fantasyt nem olvastam mostanában, ódákat tudnék zengeni róla. Hihetetlen, hogy ezt a közel 700 oldalas történetet Leigh Bardugo milyen zseniálisan építette fel. Annak ellenére, hogy nagyon vaskos kötetről van szó, egy percig sem lehetett rajta unatkozni, mert eszméletlenül izgalmas, akciódús és rendkívül fordulatos. Természetesen, amikor már azt hittem, hogy nem érhet több meglepetés, akkor megint bedobott valami olyat az írónő, amitől aztán totálisan padlót fogtam. A sztorinak volt egy számomra rettenetesen fájó pontja, amikor bizony letettem a könyvet, és elvonultam megitatni az egereket, mielőtt folytattam volna. Majd a végén újfent sikerült úgy sírnom, mint egy kisgyerek, akinek a kedvenc játékát vették el.
Emelem kalapom Leigh Bardugo előtt, mert a karakteralkotása egyszerűen lenyűgöző. Amíg az előző kötetben leginkább Kaz, Inej, Nyina és Matthias múltjába nyertünk betekintést, a Bűnös birodalomban végre Jespert és Wylant is jobban megismerhettük. Wylan karakterfejlődése igazán látványosra sikerült, és nagyon örültem, hogy végre a ő szemszögéből is voltak fejezetek. Ráadásként felbukkant pár szereplő, akikkel a Grisa trilógia óta nem találkoztunk. :)
Túlzottan közel került a szívemhez mind a hat varjú, ezért iszonyatosan nehezen engedem el őket, bár remélem, hogy egy másik történetben még találkozhatunk velük. ♥

4 hozzászólás
Nettaa0316 P>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

„– Annyi minden van a világon, amitől nem kell félned. Csak ki kell nyitnod a szemedet.”

Ó, Istenem, hol is kezdjem? Mondjuk érdemes a legelején: nagyon boldog voltam, mikor megláttam a Ketterdam térképet – én magam borzalmasan tájékozódom, de ezt szerintem annyit böngésztem és barangoltam képzeletben az utcáin, hogy még én sem tévednék el. Na de a lényeg, csodálatosan méltó folytatás volt. Komolyan, el sem hiszem, hogy ismét képes volt erre az írónő… Márpedig így van!

Fogalmam sincs, utoljára mikor kötődtem ennyire szereplőkhöz, ráadásul egyszerre hathoz. Túlzás nélkül mindegyikükért odavagyok. Wylan és Jesper, akikből végre sokkal többet kaptam, Kaz és Inej, akik teljesen tönkretettek, és a személyes kedvenceim, Nyina és Matthias, akiknek külön történelmük van. Csodás jellemfejlődések, és imádtam, ahogyan ez a hat teljesen különböző karakter a kezdeti folytonos gyanakvás ellenére hogyan kovácsolódott igazi csapattá. Onnan indulva, hogy mindannyiuk szeme előtt csakis a saját céljuk lebegett, eljutottak oda, hogy végül az első gondolatuk mindig az volt, vajon a többiek is rendben vannak-e. Mindez pedig olyan gondolatokon keresztül átadva, hogy egy kicsit mindig úgy éreztem, konkrétan hozzám szólnak. És akkor a mellékszereplőkről, és a régi ismerősökről a Grisa trilógiából még nem is beszéltem!

Kaz ismét megtervezte gyakorlatilag az egész könyv cselekményét, és te jó ég, mik történtek itt?! Istenem, hányszor csinált ki ez a könyv. Végig olyan feszültség uralkodott, ami miatt képtelen voltam letenni, márpedig néha muszáj volt, mert egy valamit nagyon nem akartam: hogy véget érjen. Sokat nevettem, sokszor majd megszakadt a szívem, aztán végül nem csak majdnem, amikor elérkeztem ahhoz a bizonyos részhez, amit nem tudtam és nem is akartam elhinni. Annyira igazságtalan, főleg a körülmények fényében, hogy mi vezetett oda, és végül miért nem lehetett másként. De a sok sírás után beláttam, hogy valahol ez is az írónő zsenialitását bizonyítja, mert zseniálisan okos volt ez az egész, mégha fájdalmas is.

Azt gondoltam, hogy a Hat varjú számomra überelhetetlen, amit továbbra is tartok, de felérni abszolút sikerült hozzá ennek a kötetnek. Lebilincselő és eszméletlenül izgalmas, és csak reménykedem, hogy kapunk egyszer folytatást, mert szerintem ebben még mindig nagyon sok van. Óriási nagy, hatalmas – és még fokozhatnám, hogy mennyire kedvenc ez a sorozat!

10 hozzászólás
Mollii>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Nem is tudom, hogy mit írjak…Ezt a részt is imádtam. Még mindig Kaz és Inej a két kedvencem, de most tényleg mindenkit megszerettem. Jobban megismerhettük a karaktereket.
A fülszöveg miatt azt hittem, hogy valami nagy háború lesz Ketterdam-ban, de szerencsére nem volt.
Nem maradhattak el a csavarok, Kaz zseniális. Hihetetlenül okos, mindig kitalált valamit, ha bajba kerültek.
Mindenkit nagyon sajnáltam, szörnyű dolgokat kellett átélniük gyerekkorukban, idősebben. Inej-nek örültem a végén, erős, hűséges karakter volt. spoiler
spoiler
Az egyik kedvenc sorozatom lett a Hat varjú :)

bfanni P>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Emlékszem, az Árnyék és csont trilógia esetében az volt a gondom, hogy nem volt elég kidolgozott. Erre valószínűleg Leigh Bardugo is rájöhetett, mert a Hat varjú könyvekre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy ne lennének kidolgozottak. Nagyon tetszett, hogy mindegyik szereplőnek beleláthattunk a múltjába. Kaz szokás szerint mesterien szőtte a szálakat, de azért a varjúk nélkül nem sikerült volna mindezt véghez vinnie. Fél csillag levonás spoiler. Szerintem nem érdemelte meg, és indokolatlan volt. Főleg annak fényében, hogy mindenki másnak szinte már spoiler. Nem tudom, lesz-e még folytatás, de ha igen, arra mindenképp vevő leszek!

Nixii P>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

“Ha az embernek nem tetszik az időjárás, nem rohan bele a viharba, hanem megvárja, hogy elmúljon. És talál módot, hogy ne ázzon meg.”

Én naiv azt gondoltam, hogy a Varjak nem tudják überelni az első rész izgalmát és csodáját, de hamar rájöttem, hogy tévedtem. Ez a kötet bőven tartalmazott mindenféle földi jót, mégis mikor becsuktam a könyvet, azt éreztem, hogy nem érdemli meg az öt csillagot. Abban a percben az egy csillagot sem kapta volna meg tőlem. Az első rész csúnya függővége után, azonnal tudni akartam mi a fene fog történni a kedvenc Varjaimmal, nem kellett nagyon sokat lapozni, mert már az első oldalakon pörögnek az események, de ezt már megszokhattuk. Jó érzés volt visszatérni Ketterdam nyirkos, sötét utcáira, boldog voltam, hogy újra Kaz és a csapata mellett lehetek és izgatottan vártam, hogyan spoiler Az én drága Varjaim most sem hagytak unatkozni, az a hitvány Kaz Brekker mondatról-mondatra épített fel egy tervet, majd rombolt le. Volt mikor kapkodtam a fejem, mikor szitkozódtam és mikor legszívesebben magamhoz öleltem volna a Varjaimat. A könyvben hatalmas fordulatok vannak, összefüggések, pillanatok, amikre odafigyelve össze lehet rakni a képet, ámbár nem egyszerű Brekker előtt járni egy lépéssel. A város egy harc színterévé vált, árulást követett árulás, küzdelmekből nem volt hiány. Úgy szerettem, de tényleg, mégis úgy fáj eme sorokat írni most, mert…

Aki olvasta, az tudja, miért fáj a lelkem. A szívem. spoiler A csontjaim beleroppannak a csalódottságba és a fájdalomba. Nem erre számítottam, minden olyan jó volt, minden tökéletes és mégis, ami történt a végén, az kivégzett engem. És bár megkapja tőlem az öt csillagot, egy felet vagy egy egészet legszívesebben levonnék az utolsó öt fejezet miatt kb. De nem teszem, mert imádom a Varjaimat, a kis csapatomat, akiktől oly sokat tanultam, akik már most úgy hiányoznak.

Egy kis ideig még szívesen lébecolnék a Hordóban, ennék egy palacsintát Nyinával, kártyáznék Jesperrel, sétálnék a piacon Matthiassal, felolvasnék Wylannek, megnézném a napfelkeltét Inejjel és végül lopnék titkokat az én szívszerelmemnek Kaz Brekkernek. Bár Ketterdam félelmetes és taszító egy kívülállónak, nekem egy csodahely.♥️

Szívből ajánlom!

2 hozzászólás
aurorakönyvmoly P>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Amit hiányoltam a Grisa trilógiában, annak a duológiában nyoma sincs. Az írónő könnyedén, részletekig kidolgozva vezet be az általa megálmodott világba, amibe érdekes és cseppet sem egysíkú karaktereket hoz. Határozottan fejlődött stílusában és írásmódjában, sokkal tudatosabbnak tűnik a fogalmazása. Egyszerűen kedvencem lett a Varjak világa, a karakterei és Ketterdam sötét, bűnözéssel teli utcái.

A karakterek határozottan kedvencek közé kerültek, mondhatni egytől egyig. Nagyon különböznek egymástól, mindenkinek megvan a maga keresztje, egyénisége, ügyessége és gyengesége, viszont tetszik az is, hogy senki sem tökéletes. Szépen kidolgozott karakterek, akik szép ívű fejlődésen mennek keresztül a történet folyása közben. Valószínűleg, ha nem váltogatná az írónő a szem a szemszögeket, ez kevésbé lenne érzékelhető, illetve azt gondolom, hogy a történet eseménydús folyásán is sokat dob ez a dinamika. A csavaros, fordulatos, egyszerre sötét és a csipkelődéseknek hála, humoros könyv. A romantikus szál nagyon szépen vezetett, nem erőltetett és eltúlzó, épp annyira kerül előtérbe, amennyire a történetben kell, hogy ne vigye ezzel teljesen más irányba a szálakat.

Kaz egy rendkívül összetett jellem, agyafúrt és kiszámíthatatlan off. Inej karakterének örültem, hogy nagyobb szerephez jut, hogy jobban megismerhettem és megérthettem őt spoiler, akárcsak Nyina, akit… bár az elején annyira nem éreztem közel magamhoz, a végére nagyon megkedveltem és igen spoiler. Jesper karakterét a humora miatt szerettem meg már az első könyv elején is, míg azt gondolom, hogy ebben a kötetben ő is sokkal jobban kibontakozott, még többet megtudhattam a múltjáról, miközben kicsit a humoros oldala mögé is beférkőzhettem és láthattam a komolyabb oldalát is. Wylan bevallom nem volt kedvencem, sőt. Fogalmam sincs miért, de sokáig egyszerűen semleges karakterként kezeltem. A végére az ő karakterére se tudnék negatív dolgot mondani. Sőt, örültem, hogy nem „apja-fia” lett belőle és megtalálta a maga útját, boldogságát.

Tetszett, hogy vissza-vissza utal a Grisa trilógiára, de nem erőlteti túl ezt sem. A lezárás, a történet íve egyszerűen szép, kerek. Nem gondoltam, hogy az írónő ennyire megfog, de örültem, hogy mégis így lett. Remélem több, Katterdam-ba kalauzoló történetet olvashatok még a tollából.

kocybaba P>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Még mindig tartom, hogy a Grisa trilógia jó-jó, de a Varjak kenterbe verik!
Nem is vesztegették az időt és akcióba léptek azonnal. Küldetés-hegyek, veszély, rizikó, csel ezres fokozatra kapcsolva, miközben a váltott szemszögű fejezeteknek hála továbbra is mindenki fejébe bepillantást enged és leás a kétségekbe, a félelmekbe, a múltjukba. Ha lehet még szerelmesebb lettem Kaz eszébe, Inej szívósságába, Jesper nemtörődömségébe, Wylan esetlenségébe és abba, ahogy Nyina és Matthias egymás agyát húzták. Extra ráadásként pedig még ott volt spoiler is! Páratlan csapat, mesterien vezetett történet és bár részben utáltam, hogy azt bizonyos dolgot meglépte az írónő spoiler, valahol meg is értem. Remélem nem most találkoztam velük utoljára!:)

„Nincs gyász. Nincs temetés.”

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom

Azt kell mondjam, Bardugo pont azt adta, amire vágytam: egy csavarokkal teli, izgalmas és egyedi regényt, aminek a lelke azonban nem a tökéletesen felépített világa, vagy a sok váratlan fordulata, hanem az élő és lélegző karakterei. Mert miattuk szerettem bele a duológiába.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/04/konyvkritika-leigh-bard…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Delaneay>!

– Wylan Van Eck, te hazudtál Kaz Brekkernek. – Jesper a mellkasára szorította a kezét. – És megúsztad! Taníts, mester!

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jesper Fahey · Kaz Brekker · Wylan Van Eck
Virág_Boglárka>!

– Kaz…
– Szerintetek mire ment el a pénz? – ismételte a bandavezér.
– Puskákra? – kérdezte Jesper.
– Hajókra? – találgatott Inej.
– Bombákra? – vetette fel Wylan.
– Politikai vesztegetésekre? – szólt Nyina. Mindnyájan Matthiasra néztek. – Most jön az a rész, amikor a szemünkre hányod, milyen borzalmas alakok vagyunk. – suttogta.
Matthias vállat vont.
– Mindegyik praktikus döntésnek tűnik.

215. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Inej kihúzta magát, lassacskán visszanyerte az egyensúlyát. Valóban azt gondolta, hogy sohasem változik a világ? Bolond volt. A világ káprázatos csodákból, váratlan földrengésekből, sőt viharokból áll, amik a semmiből törnek elő, és képesek átformálni egy egész kontinenst. Mellette a fiú. Előtte a jövő. Bármi lehetséges.

szépszi>!

Elmennék érted. Ha nem tudnék járni, kúszva mennék odáig. Akármennyire összetörtünk is, megtalálnánk együtt a kiutat… Kivont késsel és tüzelő pisztollyal. Mert ahhoz értünk. Soha nem adjuk fel a harcot.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kaz Brekker
takacse>!

– Tudjátok mi Van Eck legnagyobb baja?
– Nincs benne tisztesség? – vetette fel Matthias.
– Pocsék szülő? – kérdezte Nyina.
– A kopaszodás? – találgatott Jesper.

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jesper Fahey · Kaz Brekker · Matthias Helvar · Nyina Zenyik
Delaneay>!

– Kaz – törte meg hirtelen a csendet Inej. – Miért éppen varjú?
– A varjak megjegyzik az emberek arcát. Emlékeznek, kik etetik őket, kik kedvesek hozzájuk. Emlékeznek azokra is, akik igazságtalanul bánnak velük. Nem felejtenek. Figyelmeztetik egymást, kinek viseljék gondját, és kitől óvakodjanak.

663. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Inej Ghafa · Kaz Brekker
Könyvmolyképző KU>!

Megcsóválta a fejét, és folytatta útját a csatorna mentén. Ez volt Ketterdam legcsodálatosabb tulajdonsága: sohasem hagyta unatkozni az embert.

takacse>!

– Feltűnt már bárkinek is, hogy az egész város utánunk kutat, haragszik ránk vagy éppen meg akar ölni minket?
– Na és? – kérdezte Kaz.
– Nos, általában csak a fele szokott így érezni.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jesper Fahey · Kaz Brekker
BarbyMalik0112 P>!

– Te még a palacsintánál is jobb vagy, Matthias Helvar.

415. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Matthias Helvar
Nixii P>!

– Nem látszol szörnyetegnek.
– Elárulok egy titkot, Hanna. Az igazán rémes szörnyetegek sosem látszanak annak.

51. oldal; 2. fejezet (Wylan)

Kapcsolódó szócikkek: Kaz Brekker

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Soman Chainani: Jótett helyébe
Stephanie Garber: Finale
Stephanie Garber: Volt egyszer egy összetört szív
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Fróna Zsófia: Démonok közt
Rick Riordan: Tűztrónus
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén